Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 13:32   #4591
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Laski, gdzie was wywiało??

Izz- czyżbyś faktycznie zrobiła sobie urlop od nas?? Wracaj, wracaj, paznokcie można malować przy kompie. ja właśnie zawsze tak robię ja mam zawsze pomalowane paznokcie na jakiś mocniejszy kolor (czerwony, fuksja, granat itp) ze względu na pracę. W pracy mam ciągle brudne paznokcie a pod lakierem tego tak nie widać
Co do golenia to ja tak różnie... latem zawsze jestem ogolona a teraz to tak raz na 3-4 dni się dogalam Tż nie narzeka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:32   #4592
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny planujace dzieci i te oczekujace ( Megi) ma byc zmiana w macierzynskim. Pòł roku platne 100% albo 80% przez caly rok.
Moglam poczekac z dzieckiem jeszcze rok.
No faktycznie bardzo fajna zmiana, wychowawczego bezpłatnego nie trzeba brać, choć może jeszcze coś się pozmienia

Ja byłam jak zwykle na zakupach, zachciało mi się kolorowego zdrowego jedzenia, i na obiad risotto takie że miałam brokuły, kalafior, paprykę marchewke i pomidory, pociachałam wszystko razem zmieszłam, jeszcze szpinaku dałam, sos ze śmietany i sera, to młody aż jak go karmiłam to krzyczał że"tutaj" pokazując na buzieChoć ktos lubi zdrowo jak mamusia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:39   #4593
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja poszłam na łatwiznę i dziś mam pyry z gzikiem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-12, 14:50   #4594
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - a co to takiego ten gzik?

U mnie łosoś

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 15:03   #4595
BeataR89
Rozeznanie

Byłam z Mają na placu zabawna porysowała trochę kredą chodnik na słonku nawet ciepło Ja mam dziś na obiad fasolkę po bretońsku. Maja teraz leży i ogląda klub przyjaciół myszki miki. Musze sobie nałożyć maskę na włosy z żółtka i pomalować paznokcie tylko nie wiem na jaki kolor Jutro mam rozmowę o pracę na 13 mam stresa
Stary 2012-10-12, 16:26   #4596
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Byłam z Mają na placu zabawna porysowała trochę kredą chodnik na słonku nawet ciepło Ja mam dziś na obiad fasolkę po bretońsku. Maja teraz leży i ogląda klub przyjaciół myszki miki. Musze sobie nałożyć maskę na włosy z żółtka i pomalować paznokcie tylko nie wiem na jaki kolor Jutro mam rozmowę o pracę na 13 mam stresa
jak rozmowa o prace to pomaluj na jasny kolor
Powodzenia jutro! Maja z kim bedzie jak do pracy pojdziesz?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Asiulek - a co to takiego ten gzik?

U mnie łosoś
Pop ja nie Asia ale opowiem
http://przepisydomowe.pl/przepisy-na...yry-z-gzikiem/

nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 18:52   #4597
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nataszka- dzięki
Ja robię trochę inaczej niż w tym przepisie. Daje twaróg póltlusty, do tego śmietana ukwaszona, sporo soli i pieprzu, szczypiorek i to na tyle. Do tego ziemniaki w mundurkach z masłem i solą . mniam...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-12, 19:04   #4598
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nataszka- dzięki
Ja robię trochę inaczej niż w tym przepisie. Daje twaróg póltlusty, do tego śmietana ukwaszona, sporo soli i pieprzu, szczypiorek i to na tyle. Do tego ziemniaki w mundurkach z masłem i solą . mniam...
tak, przepis można modyfikować, chciałam tylko Pop naświetlić sprawę

Ja dziś miałam zupkę śledziową.
Stary 2012-10-12, 19:39   #4599
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc mamusie
jejku jak cieko napisac cokolwiek po tak dlugiej przerwie
moze zaczne od tego,ze wczoraj moj maly Adrianek obchodzil swoje pierwsze urodziny nie wiem kiedy to zlecialo jeszcze niedawno byl taki malutki i bezbronny a teraz juz chodzi i kawal z niego dorodnego facecika taki moj maly mis,ktory czasami juz potrafi mi niezle cisnienie podniesc

mam nadzieje,ze jakos po malu wkrece sie spowrotem i starczy mi czasu na skrobniecie choc raz dziennie o ile mnie przyjmiecie spowrotem.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:44   #4600
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc mamusie
moze zaczne od tego,ze wczoraj moj maly Adrianek obchodzil swoje pierwsze urodziny nie wiem kiedy to zlecialo jeszcze niedawno byl taki malutki i bezbronny a teraz juz chodzi i kawal z niego dorodnego facecika taki moj maly mis,ktory czasami juz potrafi mi niezle cisnienie podniesc

mam nadzieje,ze jakos po malu wkrece sie spowrotem i starczy mi czasu na skrobniecie choc raz dziennie o ile mnie przyjmiecie spowrotem.
Aguś no nie gadaj głupot , pewnie że cie przyjmiemy
Jeszcze raz wielkie całusy dla Adiego

U nas nocka była nawet niezła za to dzionek ciekawy, czyt. podobny do wczorajszego okazało się że ma zapalenie gardła plus zęby , wszystko się skumulowało oczywiście tym razem ma antybiotyk, w sumie to dawno nie miał (jakiś rok)
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:45   #4601
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aga Sto lat dla syneczka
a jeszcze niedawno Karinka byla malenka,ciagle ja pamietam z tego filmiku co miala 10mc i tancowala.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 19:51   #4602
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANECZKA dziekuje powiem Ci,ze nasz Adrian tez strasznie przechodzi zeby.goraczkuje,noc zarwana,dzien to wycie ciagle.szczerze mam czasami dosc.na razie sie uspokoilo i nawet nie chce myslec co bedzie jak znow zaczna wylazic...a przed nami jeszcze sporo zebow

PL MADZIA dziekujemy Madziu wiem o ktorym filmiku mowisz to jest piekny filmik,czasami sobie poszczam go.jeju ona byla taka malenka a tak szybko zaczela chodzica teraz pyskacz maly

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-10-12, 19:51   #4603
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mamusie

Hej
Sto lat dla Małego

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Aguś no nie gadaj głupot , pewnie że cie przyjmiemy
Jeszcze raz wielkie całusy dla Adiego

U nas nocka była nawet niezła za to dzionek ciekawy, czyt. podobny do wczorajszego okazało się że ma zapalenie gardła plus zęby , wszystko się skumulowało oczywiście tym razem ma antybiotyk, w sumie to dawno nie miał (jakiś rok)
dobrze że w nocy troszkę odpoczął, czy jednak to nie same zęby. I jaki antybiotyk?
Stary 2012-10-12, 19:53   #4604
agnieszka09
Wtajemniczenie

MADZIA ale Twoj maly to tez agent powiem Ci na nude napewno nie masz co narzekac

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

NATASZKA dziekujemy

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-10-12, 19:54   #4605
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

U nas była dzisiaj piękna pogoda ale zimno jak diabli. Zosia miała wycieczkę do babci i do znajomych dzieciaków. Praktycznie cały dzień na dworze i efekt taki że o 20 spała Nie dałam rady tylko załatwić swoich wcześniejszych planów, nie miałam sumienia zostawić mamy w parku samej z 3-ką energicznych dzieciaków

Agnieszka nie ma Cię i sama zapomniałam o urodzinach Adrianka. Dużo zdrówka dla solenizanta

Asia jestem jestem. Powody j.w. . Zosia jak tylko rano usłyszała że rozmawiam z babcią to kazała się ubierać i ona jedzie.
Wiesz, tak naprawdę to nie tylko o paznokcie chodzi.
Jestem uzależniona od wizażu wiec będę się przewijała ale może trochę mniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 19:57   #4606
agnieszka09
Wtajemniczenie

IZAZULA dziekujemy mam nadzieje,ze uda mi sie juz pozostac

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-10-12, 20:02   #4607
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
czemu????

A ja dziś byłam na spacerze z Izą, a mój ojciec wcześniej zabrał Kubusia i każde z nas poszło z dzieckiem w odrębnym kierunku Kubuś do parku, my na miasto i na glinianki...ale mi łyso było bez małego, na pierwszych światłach rękę do tyłu wyciągnęłam z przyzwyczajenia po kubusia hehehe, dobrze, ze nikt nie szedł z racji niespania w dzień Kubuś już wykąpany przez tż i nakarmiony zasnął o 20.10 moja radość chwilowa, bo pewnie znowu koło północy będzie płacz i znów wyląduje u nas nie wiem już jak to zmienić, metoda do bólu go odkładać spowrotem nie działa uśnie ze zmęczenia, a po 5 minutach od nowa to samo... w rezultacie oboje z tż nie mamy już siły, najczęściej tż do niego idzie bo ja malą karmię...nie wiem, wcześniej wydawało mi się, ze budzi się i płacze bo boi się cieni drzew na ścianie - tak mówił, ale od 2 mcy są rolety i nic nie widać przeklinam moment kiedy w marcu wzięłam go do naszego łożka jak był chory od tamtej pory są problemy...a sypiał ładnie sam w swoim szczebelkowym jeszcze wtedy...ehhhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:05   #4608
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
IZAZULA dziekujemy mam nadzieje,ze uda mi sie juz pozostac
Będziemy wdzięczne, bo tu ostatnio mały ruch

a jak Monki nie ma to już w ogóle

Cytat:
Witajcie

U nas była dzisiaj piękna pogoda ale zimno jak diabli. Zosia miała wycieczkę do babci i do znajomych dzieciaków. Praktycznie cały dzień na dworze i efekt taki że o 20 spała Nie dałam rady tylko załatwić swoich wcześniejszych planów, nie miałam sumienia zostawić mamy w parku samej z 3-ką energicznych dzieciaków

Agnieszka nie ma Cię i sama zapomniałam o urodzinach Adrianka. Dużo zdrówka dla solenizanta

Asia jestem jestem. Powody j.w. . Zosia jak tylko rano usłyszała że rozmawiam z babcią to kazała się ubierać i ona jedzie.
Wiesz, tak naprawdę to nie tylko o paznokcie chodzi.
super, ze w ogóle
Stary 2012-10-12, 20:23   #4609
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czemu????

A ja dziś byłam na spacerze z Izą, a mój ojciec wcześniej zabrał Kubusia i każde z nas poszło z dzieckiem w odrębnym kierunku Kubuś do parku, my na miasto i na glinianki...ale mi łyso było bez małego, na pierwszych światłach rękę do tyłu wyciągnęłam z przyzwyczajenia po kubusia hehehe, dobrze, ze nikt nie szedł z racji niespania w dzień Kubuś już wykąpany przez tż i nakarmiony zasnął o 20.10 moja radość chwilowa, bo pewnie znowu koło północy będzie płacz i znów wyląduje u nas nie wiem już jak to zmienić, metoda do bólu go odkładać spowrotem nie działa uśnie ze zmęczenia, a po 5 minutach od nowa to samo... w rezultacie oboje z tż nie mamy już siły, najczęściej tż do niego idzie bo ja malą karmię...nie wiem, wcześniej wydawało mi się, ze budzi się i płacze bo boi się cieni drzew na ścianie - tak mówił, ale od 2 mcy są rolety i nic nie widać przeklinam moment kiedy w marcu wzięłam go do naszego łożka jak był chory od tamtej pory są problemy...a sypiał ładnie sam w swoim szczebelkowym jeszcze wtedy...ehhhh
Takie mam przemyślenia że muszę sobie wszystko poukładać.

Może to Kubusiowi przejdzie. Trochę mu się pozmieniało i czuje zagrożenie (tak irracjonalnie), jednak mama jest już nie tylko dla niego. Wykorzystał idealnie sytuację a później było przyjemnie. Próbujcie do skutku przenosić. Może jakaś małą lampeczkę mu daj albo postaw Wasze zdjęcie przy łóżku żeby miał poczucie że jesteście blisko. Może jakiś pluszak ulubiony albo kocyk ?
Zosia też często przybiega w nocy do nas, nawet nie wiem o której, ale jak tylko zaśnie to odkładam ją na jej miejsce i zwykle śpi do rana i później znowu przybiega się tulić i dosypiać . Mnie strasznie męczy takie spanie we trójkę bo ona się okropnie wierci, odkrywa, stęka, gada przez sen dlatego odkładam. Tż śpi jak zabity
Stary 2012-10-12, 20:38   #4610
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć laski.
U nas prawie super ekstra - Marcel dzisiaj 3 dzień z rzędu nie uronil łzy idąc do przedszkola myślałam ze tego nie doczekam, a tu wcale nie było najgorzej. Mówi do mnie " nie jest fajnie w przedszkolu." chwila ciszy i "zaaaartuje" ma fajne przedszkolne teksty typu "sorry, nie chciałem" pięknie śpiewa i mówi już wsio. Oczywiscie pięknie wszystko zjada a dzisiaj jak tz po Niego przyszedł to pił wodę z trzech kubków nie buja sie w dzień już wcale!! Ani jak tv ogląda ani w foteliku samochodowym jestem uradowana!!! Problemem pozostaje noc - buja sie przez sen szukamy na niego sposobu ale ostatnio psycholog powiedziała ze takie nieświadome bujanie wykracza poza jej kompetencje narazie testujemy jej pomysły. Dzisiaj 4 noc z rzędu w plecy mamy bo wstajemy do niego 50 razy. Oby i na to znalazł sie sposob...

Aneczka biedny Macius ja to nawet nie wiem kiedy Marcelowi żeby wyszły. Zauważyłam po fakcie.

Libra ja dopiero teraz wyszłam na bloga!! Ja pierdziele jak ja bym chciała mieć taka długa dobę!!! torba w konie boska! Jaki jest koszt takiego dzieła ?

Moja Hanka ma urodziny za tydzień i nie mam bladego pojęcia co Jej kupić...

Super wieści .

Agnieszka wszystkiego najlepszego dla Adrianka , ja to nie wiem kiedy to zleciało , on przed chwilką taki był maleńki .

Ja tylko w spodniach łażę , czasem latem założę sukienkę . za gruba do kiecki jestem

Piję piwko i oczy mi się same zamykają .
Wasze zdrówko
Stary 2012-10-12, 21:06   #4611
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moj tz powiedzial ze idzie jutro do zoologicznego i mlodemu do tych szelek od nauki chodzienia dokupi taka smycz rozciagana. Mowi ze te 5 m malemu starczy :/ ale siara bedzie isc z nimi na spacer
Maly dzisiaj zwiewal jak z torpeda w dupie i skubaniec jak go nauczylam zeby sie przy przejsciu zatrzymywal,to sie zatrzymuje zerka w dwie strony czy nic nie jedzie i dalej leci. Strach z nim wyjsc. A tylko go za raczke wezme to sie drze ze go to boli i do ludzi na ulicy krzyczy "omocy" :/
Ale pozatum aniolek. Ulubiona zabawa w udawanie psa,wypadki autami,i bijatyka dinozairami

Eryk normalnie szok bo pierwszy tydzien caluski co uwagi ze szkoly nie przyniosl i nawet trzy piateczki i czworka,no i jedynka ale to z religi

Stary 2012-10-12, 23:22   #4612
P0P70
Zakorzenienie

Agnieszka - 100 lat dla Adriana. Normalnie jestem w szoku ze to juz rok.
Czyli czas na nastepne.

Zdrowia dla wszystkich chorych i duzych i malych.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 23:35   #4613
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Na bank będzie cena koło 25 euro za dzień , czyli ok 100 zł
zagraniczne parki zwykle kosztują 25-30 euro za dzień . więc nie jest to na wyjście tak na codzień , ale może z okazji urodzin np . Mamy termy niedaleko i tam wstęp kosztuje ok 50 zł , bilet rodzinny 120 zł

No to zdrówko
tak może sam wstęp tak jak do tego pod berlinem , a później wejście do każdej strefy osobno się jeszcze płaci ,no ale to są ceny pod niemców raczej a u nas to może będzie jak mówisz to jeszcze do przegryzienia
Cytat:
Libra co torba to ładniejsza To pewnie efekt tego lenia co Ci wszedł ostatnio . Kobito Ty po tych wszystkich robotach ogrodowych i domowych masz takie zadbane ręce i w dodatku pomalowane paznokcie. Nie pamiętam kiedy swoje pomalowałam. Normalnie mi wstyd i chyba jak mrówka zrobię sobie wizażowy urlop. Trzeba się wziąć za siebie i najpierw kopnąć w dupę
Dzięki
ja mam ręce zadbane???mi się wydaje że dojechane, no czyste są ale suche wiecznie i wiecznie kremuję.
Wszystko robię w rękawicach i w domu co na mokro to rękawice i w ogrodzie to samo.
Jaki wizażowy urlop nawet o tym nie myśl
pomaluj sobie paznokcie i dalej pisz
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć laski.
U nas prawie super ekstra - Marcel dzisiaj 3 dzień z rzędu nie uronil łzy idąc do przedszkola myślałam ze tego nie doczekam, a tu wcale nie było najgorzej. Mówi do mnie " nie jest fajnie w przedszkolu." chwila ciszy i "zaaaartuje" ma fajne przedszkolne teksty typu "sorry, nie chciałem" pięknie śpiewa i mówi już wsio. Oczywiscie pięknie wszystko zjada a dzisiaj jak tz po Niego przyszedł to pił wodę z trzech kubków nie buja sie w dzień już wcale!! Ani jak tv ogląda ani w foteliku samochodowym jestem uradowana!!! Problemem pozostaje noc - buja sie przez sen szukamy na niego sposobu ale ostatnio psycholog powiedziała ze takie nieświadome bujanie wykracza poza jej kompetencje narazie testujemy jej pomysły. Dzisiaj 4 noc z rzędu w plecy mamy bo wstajemy do niego 50 razy. Oby i na to znalazł sie sposob...

Aneczka biedny Macius ja to nawet nie wiem kiedy Marcelowi żeby wyszły. Zauważyłam po fakcie.

Libra ja dopiero teraz wyszłam na bloga!! Ja pierdziele jak ja bym chciała mieć taka długa dobę!!! torba w konie boska! Jaki jest koszt takiego dzieła ?

Moja Hanka ma urodziny za tydzień i nie mam bladego pojęcia co Jej kupić...
to fajnie że już trochę to opanowaliście ,mam nadzieję że i w nocy się uspokoi wkrótce
i super że z przedszkolem już lepiej
Dzięki za komplement
Tu są wystawione http://pl.dawanda.com/shop/Margo7
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U mnie slonca nie ma tylko wszedzie mgla,az strach wyjsc z moim sprinterem,bo mi sie zgubi w tej mgle. Jakas biedna sunia dzisiaj na parterze pod winda skomlala,chyba we mgle wierzowce pomylila . Przykra sytuacja bo widac bo wymionkach ze karmi szczeniaki. W innym przypadku bym wziela do domu i ogloszenie dala,a tak wypuscilam zeby sama szukala domu.

Bao a dlaczego sie w domu stroic nie mozna ? Ja mam takie dni ze leginsy skorzana kurtka i skorzane trampki. A mam takie ze w wysokim obcasie nawet na rower,jakis makijaz i fryz w 5min. Zalezy od samopoczucia.ale zawsze gladkie nogi i pachy,pomalowane paznokcie,dobry perfum zeby dobrze na wieczor z tz wygladac
no ja na rower nie zakładam obcasów ale do miasta to obowiązkowo i makijaż też obowiązkowo codziennie ,rano wstaję i się maluję nawet jak siedzę w domu jakoś tak lepiej się człowiek czuje

Oj biedne małe psiaczki ciekawe czy dom odnalazła
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki, niedługo w lidlu będzie waga łązienkowa i czaję sie na nią, ma któraś z was?? dobre to ??
ja mam taką szklaną wagę łazienkową ale inna i jest ok. tylko jak nie używam to wyciągam baterie bo nawet przy wyłączonej wadze szybko siadają ,nie wiem może od tego że w łazience większa wilgotność ,para

Aneczka współczuję ząbkowania ,o matko kiedy to u nas było? już nie pamiętam ale oprócz marudzenia przy większych zębach to nic nigdy nie było
Agnieszka wszystkiego najlepszego dla synusia
Madzia ja swojego tez przez jakiś czas na smyczy prowadzałam ,na tej od szelek bo inaczej nie dało rady,ludzie się gapili oczywiście ale ja już przyzwyczajona

Rano u nas mgła była ale później się ładnie wypogodziło.
WIększość dnia spędziliśmy w ogrodzie,teraz najgorsze trzeba wszystko przekopać.
Pozabierałam już wszystkie dynie do domu efektem tego menu o smaku dyniowym, kompot jabłkowo-dyniowy ,sernik z dynią i orzechami ,zupa co prawda nie dyniowa ,bo dzisiaj paprykowa krem ale jutro planuję dyniową
Coś się gęsi dzikie już zbierają ,szybko zima przyjdzie czy co?
Ogólnie bardzo lubię te jesienne klimaty,mgły poranne , krzyki gęsi, swąd dymu z ognisk palonych w ogrodach ,zrywanie jabłek do skrzynek
ale się rozromantyzowałam
Dzisiaj mój kochany synuś jadąc rowerem obrysował mi kierownicą auto z boku ,bo mu te końcówki od kierownicy poodpadały gumowe i rurka wystaje.
Mam nadzieję że mój stary jakoś to przełknie, tylko że zaraz będzie na mnie pewnie pomyśli że na Mikołaja zganiam
Kota wrzucił do beczki na kapustę ,na szczęście wylałam z tej beczki wodę bo już by pewnie po kocie było ,kot mały prawie 2 miesiące.
Tylko patrzy aby co zbroić a jak trzeba coś sprzątnąć co sie rozwaliło to raptem od razu go noga boli
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 07:36   #4614
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Libra gdzie ty mieszkasz ze twoja doba o tyle dluzsza??podziwiam cie kobieto!!!!!
ja to sie czuje jak taki typowy nierob czytajac co ty robisz.

Mam nadzieje ze jak to napisze to nie zapesze
dziecko mi grzecznieje!w koncu!!!!1.5 roku czekania
A najbardziej mnie rozwala MamuCiaaaa ? i tatuććććć?jak cos chce;p
maly cwaniak
ja dzisiaj tez roboty od cholery jutro caly dzien w pracy a jeszcze karnet sobie wykupilam na silownie wiec srednio u mnie z czasem,ale jestem na biezaco.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 09:56   #4615
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Takie mam przemyślenia że muszę sobie wszystko poukładać.

Może to Kubusiowi przejdzie. Trochę mu się pozmieniało i czuje zagrożenie (tak irracjonalnie), jednak mama jest już nie tylko dla niego. Wykorzystał idealnie sytuację a później było przyjemnie. Próbujcie do skutku przenosić. Może jakaś małą lampeczkę mu daj albo postaw Wasze zdjęcie przy łóżku żeby miał poczucie że jesteście blisko. Może jakiś pluszak ulubiony albo kocyk ?
Zosia też często przybiega w nocy do nas, nawet nie wiem o której, ale jak tylko zaśnie to odkładam ją na jej miejsce i zwykle śpi do rana i później znowu przybiega się tulić i dosypiać . Mnie strasznie męczy takie spanie we trójkę bo ona się okropnie wierci, odkrywa, stęka, gada przez sen dlatego odkładam. Tż śpi jak zabity
dalej nie rozumiem co o kubusia, wczoraj jak padł po 20ej, tak ryk był dopiero o 4ej on nie chce spać z niczym innym jak swoimi podusiami i ostatnio z kasztanem w ręce mnie też męczy strasznie to spanie z nim głównie dlatego, ze on się rozpycha i mnie kopie po plecach
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Super wieści .

Agnieszka wszystkiego najlepszego dla Adrianka , ja to nie wiem kiedy to zleciało , on przed chwilką taki był maleńki .

Ja tylko w spodniach łażę , czasem latem założę sukienkę . za gruba do kiecki jestem

Piję piwko i oczy mi się same zamykają .
Wasze zdrówko
tiaaaaa ty chyba grubego nie widziałąś...pamiętam twoje zdjęcia z wakacji, więc nie pieprz głupot, że za gruba jesteś do kiecki...skoro do stroju kąpielowego nie

Moja teściowa dzisiaj do tż zadzwoniłą, zeby jej przywiózł kubusia w niedzielę, bo dawno go nie widziała, a tż jej na to, że przecież sama może do dzieci przyjść, ma rzut beretem, ile razy ma ich zapraszać, a ona na to do tż: nie mówię o tamtej, tylko o kubusiu, żebyś kubusia przywiózł................ ręce mi opadły.......jak ona ☠☠☠☠a traktuje moje dzieci???????? do ludzi gada, ze wreszcie jest prawdziwą babcią, bo ma wnuczkę...to jej marzenie było! nosz ☠☠☠☠a co z niej za babcia???dojdzie do tego, że ja naprawdę z tż sie zacznę o nich kłócić....
Z innej beczki: wstałąm dzisiaj z gorączką - ponad 38 cycki jak skały całe gorące, mega wielkie i pełno grudek (wstałam o 8ej, a mała o 5ej jadła, więc ledwo 3 godziny od ostatniego karmienia), szybko wzięłam laktator, rozmasowałam te cyce i odciągnęłam w kilka minut z obu cycków ponad 150 ml...gorączka zeszła w sekundzie, cycki mnie teraz dziwnie pieką tylko....małą wypiła 100 ml z butelki, resztę jej odlałam i dopompuję resztę i jej dam...chyba będę tak ją karmić, skoro mi nie wyciąga wszystkiego

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:11   #4616
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Agus- witaj . Miałam Cię wzywać ostatnio 100 lat dla synka! Kiedy to zlecialo...
Ja tak jak Madzia,też dobrze pamiętam ten filmik z telefonem

Izz- wiem o co ci chodzi. Mam tak samo. Też często myślę o przerwie ale ciężko. Wiele rzeczy które powinnam lub mogłabym zrobić przegrywa z forum . Niestety... Jestem uzależniona

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-13, 12:44   #4617
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Weekend to oczywiście pustki.
Młoda- Wysłałam rano fotki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 14:39   #4618
megi-megi
Zakorzenienie

Bao - opadło mi wszystko po tym, co przeczytałam o Twojej teściowej. I nic mądrego nie napiszę.

Jakaś zmęczona jestem. Dobra koleżanka z pracy ma krztuśca, a ja też kaszel od 2 tygodni... mam nadzieję, że mnie nie zaraziła.

Jak A. wróci zrobi mi dla Was w końcu zdjęcie brzucha, bo obiecałam. A małe dzisiaj kopie jak szalone. Wiecie, już zapomniałam jak to jest. Czasem coś robię i zapominam o ciąży, a wtedy ono przypomina i aż się dziwię. Zaczynamy 18 tydzień
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 17:44   #4619
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Wiecie co ja mam podobnie... własnie mam zaległosci.. T. woła mama mnie wioła a ja czytam 2 ostatnie strony.. jak pracowałam w wakacje to tyyyyle rzeczy miałam zrobione plus od 9-18/19 poza domem:d...

Dziewczyny prosze o kciuki w poniedziałek ok 9 rano.. odezwe sie w poniedziałek jak bedzie OK!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 18:13   #4620
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao mi tez wszystko opadły jak przeczytałam o teściowej. Ja naprawdę mam cudowna rodzine...

Megi Twój suwaczek pokazuje ze jesteś 16+6 więc jak to w końcu jest?

Pop z kciukiem jest w miarę. Dużo mniej ssie i teraz robimy tak. Rsujemy mu słoneczko na kciukach i mowimy ze jak nie zniszczy go to dostanie nagrodę. Głownie dzieje się to przed spaniem. Na początku nie chciał słoneczko, ale pózniej chciał i jak zasnął bez kciuka to rano dostawał nagrodę ze jest słoneczko ma kciukach są takie fajne pieczątki w ikea co ja postawisz na palcu i będzie wkladal do buzi to na buzi zostanie ślad, ale jeszcze nie byliśmy ich kupić więc radzimy sobie z flamastrami.

Dzisiaj Spalam jak niemowlę - 12h! Marcelowi zwinelam dwie kolory z każdego boku więc miał mamę i tatę (z nami jak śpi to się nie buja) i pieknie przespal cała noc. Ciekawe tylko czy sposób sprawdzi się na dłuższa metę - oby!!

Dzisiaj, pomimo wyspania, nie mam za grosz cierpliwości. Do szału mnie te moje dzieci doprowadzają. Marcel wyl od rana i naprawdę miała ochotę udusić go poduszka i w ogródku zakopać teraz malują farbami więc ochota mi przeszła

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:14
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości