|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
Teraz rano i wieczorem podaje suchą karmę po około 60 gram, a w środku dnia staram sie dawać kurczaka, rybę czy 1/3 jakiejś saszetki też mniej więcej o takiej samej wadze.
150 gram codziennie kot je na pewno. Wydaje mi się, że czasem jest głodny, bo zagląda do miski, liże ją. Czasem zabierze mi cos z kanapki niespodziewanie. Co do karm, to różnie póki co, ale najczęściej jest to Purina albo Perfect Fit dla młodych. Jeszcze szukam odpowiedniej karmy, wiadomo, chcę, żeby była odpowiednio bogata we wszystkie potrzebne składniki i żebym nie zbankrutowała. A dodam, że jestem tylko studentką. ![]() O, a przed chwilą wyczytalam znowu takie coś : Perfect Fit Junior to karma podstawowa. 1.-3. miesiąc: 2-3 saszetki albo 2-3 saszetki i 20 g suchego pokarmu dziennie. 4.-6. miesiąc: 3-4 saszetki albo 2 saszetki i 20-30 g suchej karmy dziennie. Potem: 4 saszetki albo 2 saszetki i 30-40 g karmy suchej dziennie. Od 12 miesiąca można wprowadzić kotu karmę dla dorosłych. Zapewnij kotu stały dostęp do wody. Podawać w temperaturze pokojowej. Czyli więcej mokrej karmy niż suchej ? Ech, już sama nie wiem... A i jeszcze myślałam, żeby kupić np. mokrą karmę dobrej jakości a suchą podawać normalną, albo na odwrót. W każdym razie błagam, pomóżcie, bo to mój pierwszy kot, chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej, żeby wszystko było w porządku z kotem. I jestem nawet jutro skłonna pozamawiać karmy, jeżeli doradzicie mi jakie. Przypominam, że kot ma 4 miesiące
|
#4594 |
|
Raczkowanie
|
u nas na święta dwa kociaki, Dżamper dzielnie przyjął kotkę, gimnastykował się przy niej zapraszając do zabawy, a ona go zasyczała. Co śmieszniejsze, jak jej nie zaczepiał, to sama do niego leciała i go pacła łapką, żeby ją ganiał. Choinka latała, bo mała stwierdziła, że wspinanie się po niej to fajna zabawa
|
|
|
|
#4595 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
...Kotu można podawać tylko suchą karmę (bardzo dobrej jakości wychodzi ok. 35zł miesięcznie Jak już pisałam sama karma sucha to ok. 35zł, ale lepiej, żeby kot jadł też mokrą karmę, czyli suchego kot miesięcznie zje mniej np. za 25zł, a mokrego to już w zależności od budżetu. Z suchych najtańszy jest TOTW i Porta 21 zielona, później już cała reszta Acana, Orijen, Applaws, PoN itp. Dodam jeszcze tylko, że karmienie standardowej wielkości kota karmami premium wychodzi nawet taniej niż Whiskasem, a "raczej" jest zdrowiej .
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i daje po kieszeni, jedna saszetka kosztuje ponad 2zł :/ spróbuj dawać kocikowi karmę bezzbożową, np. to co poleca Monika_Sonia i na pewno zauważysz, że zjada mniej |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
A mój kot mokrego nie lubi
i cały czas leci na suchym, czasem kocie mleko i wołowina, bo innych mięs też nie je. Trafił mi się niejadek
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam, nie widziałaś mojego i jego pomysłów, każdego dnia co innego najchętniej i do tego musze go namawiać na suche, zazdroszcze Ci! ![]() dziś wybieram się na rundke po sklepach, mam nadzieje że upoluje jakieś dobre mokre, coś z tego co polecała monika_sonia |
|
|
|
|
#4599 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
, ale się nie dałam im, dopiero dziś o 3 im podałam wczesne śniadanko .---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
I pamiętaj - nie każda Animonda jest dobra, Carny ok, ale np. to Br...... |
||
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Giulietta tylko sucha karme zajada a jak podaje drugiemu mokre to jak jest sosik czy galaretka to nie pogardzi wyje tylko to , ale za to lubi bardziej niz tamten wolowe miesko , fileta z kurczaka , krewetki , mieso czy to surowe czy smazone - nie mozna sie od niej odgonic ![]() Na zdjeciach Swiateczne zabawy z rybka
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry po Świętach
![]() Anitast to prawdziwa rybka? ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Ponieważ jako prezent od Gwiazdorka kupiłam sobie nowy aparat to testowałam go na kotach. Jeszcze nie do końca opanowałam te ustawienia więc nie wszystkie zdjęcia są wyraźne
Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-12-27 o 12:36 |
|
|
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
sprzedawczyni powiedziała, że kiedyś mieli, ale przestali sprowadzać bo nikt nie kupował.. na 99% bedą te saszetki Animondy, te czarne o których pisałaś
|
||
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka jak nabardziej prawdziwa
jak kupowalismy na Swieta krewetki swieze prosto od rybaka to razem z nimi znaleslimy rybke w worku (chyba nie zdarzyli jeszcze posortowac polowu ) ale rybke zjadly bezdomniaki bo moje tak juz byly objedzone krewetkami ze nia tylko sie pobawily
|
#4604 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
jeszcze musze zadzownić do mojego weta, on ma spory sklepik, może ma coś jeszcze to sie wybiore. no a po nowym roku chyba zamówie troche przez neta i tak i bede eksperymentować ![]() swoją drogą, zirytowała mnie babka w zoologicznym, ja do niej mówie a ta smsa wysyła i nie slucha w ogole albo z fochem jakimś sprzedaje, już nie pierwszy raz takie akcje, okropny babsztyl ![]() garść suchego dziś weszła w południe jakims cudem po wierzchu posmarowałam chrupki odrobiną galaretki z saszetki to sie czepił i wyjadł no i zabawa z woda była: wrzucanie korka od butelki do miski skutkowało wsadzeniem kilka razy łap do środka i ich dokładnym wylizaniem
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-12-27 o 13:55 |
|
|
|
#4606 |
|
KOTerator
|
U mnie wrzucają pilki do fontanny, zatykają "wlew" i się cieszą, że woda chlapie...
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lustrzanka?Cytat:
|
||
|
|
|
#4608 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
oba wygladają jak pluszaczkowe a nie żywe stworzenia cudeńka Anitast piękna czarna kota z rybką Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-12-27 o 15:54 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4609 |
|
Nie depcze krokusów
|
Iwona, jakie foty
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje Malla swietne foty zwlaszcza ta w ruchu , zeby tak dobrze zlapac kota i tak dobra fote strzelic to musi byc super aparat
mi takie nie wychodza ............
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwal sie jaki masz aparat
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Nasza stara lustrzanka ( a właściwie TŻ ) się popsuła, więc kupiliśmy nowy sprzęt. Jestem w tym zielona bo dotychczas miałam tzw. idioten kamera
wiec zdałam się na niego. Nazwy coś mi tam mówią ale nadal mało. Aparat Nikon D7000 + NIKKOR 18-105+ zewnętrzna lampa błyskowa. Waży to strasznie dużo jak dla mnie ale robi piękne zdjęcia. ![]() Nie wszystkie są wyraźne ale to były pierwsze fotki jakie robiłam. Zdjęcie w ruchu podrasowałam w Photoshop ( też się uczę )Inne wyglądają tak.
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no aparat porzadny Masz ja mam straszy Canon Eos 400D ( maz juz widzial najnowszy i sie slini mi dobrego obiektywu wlasnie brakuje
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty robiłaś a TŻ rzucał piłeczkę? I ile zdjęc zrobiłaś, żeby uchwycic takie wygibasy? Horus widzę, że tylko się patrzył z parapetu, nie chciał się przyłączyc |
|
|
|
|
#4616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że jak on by wybrał aparat i obiektyw to raczej bym półrocznej pensji nie zobaczyła![]() a propos obróbki zdjęć w photoshop - robiliśmy sesje ślubna mojej przyjaciółki. Mi się przeróbki podobały ale ona stwierdziła że ma zęby białe jak bóbr A tak się starałam ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
jak widać Horus czekał na parapecie aż balkon otworzą On piłeczki nigdy nie lubił w przeciwieństwie do Ambry. On lubi piórka i kocha balkon No i słomki od napojów - ostatnio wyciagane z mojego drinka ( dziękuje Ci Horusku że dbasz o to by pani mało alkoholu piła )Zdjęć kilka serii walnęliśmy - nie wszystkie wyszły - ale to były próby. Ciemne obrabiam w photoshop.
Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-12-27 o 18:34 |
||
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko narzeka wlasnie na to ze ma taki slaby obiektyw i zeby robic profesjonalne zdjecia , potrzeby jest lepszy , profesjonalny obiektyw , jak dla mnie ten i tak robi swietne zdjecia ( wszystkie moje sa z tego aparatu ) no i Masz racje co do ceny prof. obiektywu ..........
|
|
#4618 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() Chamisko tylko czeka, aż odkręcę, a perski to się cały pcha
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Esfira for you żeby nie było że Horus to tylko siedzi i patrzy
![]()
|
|
#4620 |
|
Nie depcze krokusów
|
Iwona - jakbym moje bure g*wienko widziała
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

...
.
i cały czas leci na suchym, czasem kocie mleko i wołowina, bo innych mięs też nie je. Trafił mi się niejadek 

albo z fochem jakimś sprzedaje, już nie pierwszy raz takie akcje, okropny babsztyl