|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
ad. 2 - Przez przypadek - bo ja strasznie roztrzepana jestem -emotionek miał być na końcu. . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Co do kocyka nie pomoge, maria dostala jeden wiekszy zaraz jak sie urodzila z BabyOno i sluzy nam do dzis i grzeje super.
#4593 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcielibysmy jakies 3 pokoje, ale spalacamy kredyt i jak go splacimy pomyslimy o wiekszym mieszkaniu.Na razie musimy za jakis czas oddac dziecku sypialne ![]() Jak tam w Ustroniu?Dzieci zdrowe? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Borysek na razie slabo chodzi wiec musi jezdzic w wozku ![]() A czy Wasze dzieci tez na poczatku baly sie chodzic na dworze?(on ladnie chodzi w domu a na podworku nie chce) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=myha82;37138599] Dzisiaj po południu bylismy na spacerku. Pogoda cud, miód ![]() Pare fotek: Załącznik 4937551 Sliczne Wy!Jaka piekna jesien, u nas tez dzisiaj pieknie bylo a my siedzielismy w domu, bo Borysek mial lekka goraczke przez te zeby ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Właśnie zapomniałam wcześniej napisać... Agawoo, gratulacje dla Amelki za pierwszego ząbka
![]() ![]() ![]() Aaniu, super że na wizycie wszystko ok ![]() ![]() Brumku, takie buciorki zamówiłam ![]() ![]() ![]() Aaa i jechałam z myślą, że jakieś Bartki wybierzemy i zamówię w necie, ale chodziła we wszystkich jak w butach ortopedycznych. ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-18 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż tu na osiedlu wiecznie wieje i duzo cienia przez bloki i czasami bardzo chłodno jest, chociaż słońce świeci dość spory wyszedł, jakieś 240 użytkowej no nie, jak na to nie spojrzeć same powody by kupić ![]() jesli chodzi o rozmiar, wyciągnęłam nie dawno kołderkę o wymiarach bodajze 100x130 - faktycznie w łóżeczku dołem trzeba ją podwijać, wydaje się za duża, ale przy obracającym się dziecku mniejsze nie dają rady go okrywać i po jednym obrocie już jest odkryty, ja kupiłabym większy
![]() |
#4596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja bidulinka sie tak meczy, raz placze, raz sie smieje, raczki ciagle w buzi....smaruje dentinoxem ale to na chwilke pomaga! Bylismy nawet dzisiaj sprawdzic u lekarki czy moze cos sie nie rozwija, bo goraczka juz 3 dzien, ale pani stwierdzila ze to te zabki mu tak dokuczaj(sprawdzily sie moje przypuszczenia), a poza tym wszystko w porządku. My tez te kapsulki kapsułki twist-off, caly czas podaje od urodzenia.Tez czytałam ze dlugo sie je podaje ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-18 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
Jakby któraś polowała na zimowe Primigi dla dziewczynki rozm. 21 to tutaj aukcja godna polecenia http://allegro.pl/nowe-kozaczki-prim...717442388.html .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Ania Brumek ma nosidło Tula. Ja polecam mei tai od wollomollo albo pod Path (+ze uszyją dokładnie z takim wzorem jak chcesz). NIe wyobrazam sobie zycia bez nosidła.
Ide luknąć co to za cudowny lek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Raczkowanie
|
To masz ogromny domek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To fajnie, duża powierzchnia, ale i duzo sprzątania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aniu, oj tak w czasie sprzatania odczuwam tę powierzchnię, ale ja od dziecka w wielkim domu mieszkałam, więc przywykłam do takich powierzchni, aktualnie nie przebywamy non stop we wszytskich pomieszczeniach, więc tak naprawdę sprząta się mniejsza powierzchnię
![]() |
#4602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja najgorzej ze sprzątania wspomina mycie okien i wieszanie firan - bo u rodziców jest 19 okien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||||||
Zakorzenienie
|
No sama widzisz
![]() Cytat:
![]() Chociaż i tak dobrze, że to "tylko" te zęby, a nie choróbsko... Cytat:
![]() Chociaż tak po domu to wczesniej go nigdy nie nosiłam, nie było potrzeby. Ostatnio dopiero kilka razy tak się zdarzyło, że bardzo chciał się przytulać, no a że coś jednak w domu zrobić trzeba, to nosidło nam życie ratował o ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na działkę jak jeżdżę to w ogóle wózka nie biorę, bo po lesie i wiejskich dróżkach nosidło nie ma sobie równych. No i w sklepach tez go w nim noszę. Wózek tylko na długi dzienny spacer. Na krótki przedwieczorny tez nosidło (teraz jeszcze nóżki) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie piękne te ostatnie dla chłopca ![]() ![]() Zresztą zaraz sobie na stronie looknę... A co do domu Koliny to powiem Wam, ze jest piękny ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-18 o 22:12 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Brumku, Elefanteny za 139 zł- podobały mi się, ale tak jak pisałam wcześniej Hania w ogóle nie chciała w nich chodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() ja już w pracy, postanowiłam zacząć pracować od 7-mej. Od poniedziałku wracam na 8 godz do pracy - bo oficjalnie przestaje karmić ( czyli koniec oszukiwania, tylko ciiii) Przyzwyczaiłam się że jak kończę pracę o 15tej to jestem w domu o 16:30 Ta jedna godzina robi różnicę ![]() Od wczoraj nurtuje mnie pytanie, aż przez sen mi się majaczyło Do czego używałybyscie te kocyki (te la milu)? Zamiast kołderki? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Marzena patrzyłam na Ecco dla Radka, takie czarne były. Wg świetne, lekkie i miękkie. Ale cena...........
Podobnie jak i kołderka la coś tam. Witaminę D podaję codziennie po 1 kropli. W lecie rzadko podawałam. Myha, Alibany córy cudne macie ![]() ![]() Myha Ty wcześniej blondi byłaś? Na fb widziałam, fajnie Ci było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chciałam Wam podziękować za opinie odnośnie okien! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że umówiłaś się do ginekologa. Cytat:
![]() -Dziękuję Aniu ![]() -Cieszę się, że u Was wszystko dobrze ![]() - Szkoda, że Babonik już do nas nie zagląda... Cytat:
![]() -Nie nie nie nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale masz duuuużo okien chyba, co? ![]() Cytat:
![]() -Dziękuję ![]() ![]() - A jaki wózek Cię interesuje? Trendy jesieni! Pięknie wygląda ![]() ![]() Myha, piękne zdjęcia, cudowna jesień. Bardzo miło Cię zobaczyć (jakoś lepiej się pisze z kimś, kiedy się zna twarz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
wczoraj nie skomentowałam: myha alibany, piękne jesienne zdjęcia, córeczki śliczne i ubrane świetnie ![]() aż się buzia sama śmieje! wracam do owsianki... mały bąk jeszcze śpi ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
zaciętości telikowi też zazdroszczę, teraz mam "wymówkę".... ale obiecuję że na wiosnę biorę się za siebie!!!!!!
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
LILI jakie ja koloru na głowie nie miaalm. Był czarny, rudy, blon. Az wreszcie po nastu latach (od 8 klasy sie farbowałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Dziekujemy za wszytskie miłe komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Jaciee, Eveewe szybko wracajcie ze szpitala ze zdrowymi dzieciakami!
Zdjęcia piękne! Szkoda, że po takiej złotej jesieni jednak przychodzą szarugi i mrozy... Kocyki, buty świetne, ale ceny.... My mamy witaminę D - devikap po 1 kropli dziennie (czasem zapominam, ale dużo na dworze przebywamy). Natka dom rośnie w oczach! Trochę zazdroszczę, bo Ty chociaż "namacalnie" wiesz, że kiedyś będziesz u siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. nie mam tu centymetra ale rzuce okiem..... 1,2mx1,5 m tak na oko. Nie wiem jakie wy wymiary pokazujecie, bo na mobilnym playu nie otwiera mi wszystkich linkow Witam sie Juz po obchodzie, w poniedzialek do domu, pytalam o wyjazd do Anglii, odradzaja, gdyz bedzie na antybiotyku i nie wiadomo jak jej organizm zareaguje na zmiane klimatu. Wiec... Pojedziemy po Nowym Roku.
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochane . Pisze z komorki. Poprawy za bardzo nie widac, Dominik wypil dzis 120 ml mleka i z40 ml herbatki ale to kropla w morzu . Buzia jest straszna, nawet lekarze twierdza ze opryszczka i afty sa olbrzymie . Dzis Dominik chwile pochodzil , ale jest bardzo slaby. Wczoraj caly dzien przelezal. Nawet siedziec nie mial sily. Plakac sie chce. Przed wszystkimi musze byc silna to choc Wam sie wyzale ok?
![]()
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej! Młody śpi, a ja posprzątałam. Zdjadłam również owsiankę jak co rano i wypiłam kawę :P Dziękuję Wam kochane za odpowiedzi odnośnie nieszczęsnej prolaktyny - mam przynajmniej jakieś rozeznanie, że nie tylko mnie to dotknęło i że raczej nie jest to rzadkie - dzięki! Zobaczymy dziś, gin na 15.15 trzymajcie kciuki. To ja wczoraj chyba przegrzałam młodego, ale chciałam dobrze ![]() ![]() Patik czekamy i pamiętamy! ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ale ładne jesienne dzieci i mamy. Myha witaj! no, w końcu wiem jak wyglądasz. Czego się nie mamy na fb? ![]() Alibany ona już taka dorosła się pannica wydaje. Ma pełne usta. Będą kiedyś zmysłowe zapewne ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyżalaj sie ile potrzebujesz. Po to tu jesteśmy ![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-19 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Jaciee
![]() ![]() Marinko jak widać ja też tak przegrzewam syncia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
MARINA no własnie nie wiem dlaczego "sie nie mamy" na FB
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Wtajemniczenie
|
Jacieńku trzymaj się!!! Dobrze, że pojechaliście do szpitala. Biedny Dominik
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4619 |
Wtajemniczenie
|
jacieeee biedulko
![]() ![]() ![]() ![]() tak jak Marinka już pisała- w szpitalu jesteście pod opieką i na pewno leki pomoga Dominikowi odzyskac siły i niebawem będzie dokazywał!!! a że Tobie ciężko to też wiem. na własnej skórze odczułam jak ciężko patrzeć na cierpienie i chorobę własnego dziecka... dużo siły zatem Ci życzę!!! dasz radę-matki to jednak hi-menki ![]() marinko daj znać co gin powiedział. to już chyba jakiś trop do tego, skąd Twoje problemy z włosami... a co do ubioru to ja bardzo podobnie ubrałam wczoraj Haneczkę na spacer. miała body z długim+cienka bluzeczka z długim +kurteczka na cienkim polarku, spodnie (bez rajstopek jednak tym razem) + czapeczka taka z dzianinki z dziurkami. może i ją przegrzałam. nie wiem. wyszłam z założenia, że o 17 w październiku temp. szybko spada, a że zostałyśmy do 18:30 na dworze to cieszę się, że tak ją ubrałam bo naprawdę szybko się chłodziło. jakbym była w okolicy południa to może bym ją cieniej ubrała... z tym ubieraniem to ja mam wieczne problemy. ![]() w ogóle to dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Wtajemniczenie
|
MARINA chyba cie znalazłam na FB (mam nadzieje, ze to ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.