|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
ad. 2 - Przez przypadek - bo ja strasznie roztrzepana jestem -emotionek miał być na końcu. . |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kocyka nie pomoge, maria dostala jeden wiekszy zaraz jak sie urodzila z BabyOno i sluzy nam do dzis i grzeje super.
|
#4593 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcielibysmy jakies 3 pokoje, ale spalacamy kredyt i jak go splacimy pomyslimy o wiekszym mieszkaniu.Na razie musimy za jakis czas oddac dziecku sypialne .Jak tam w Ustroniu?Dzieci zdrowe? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Borysek na razie slabo chodzi wiec musi jezdzic w wozku ![]() A czy Wasze dzieci tez na poczatku baly sie chodzic na dworze?(on ladnie chodzi w domu a na podworku nie chce) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=myha82;37138599] Dzisiaj po południu bylismy na spacerku. Pogoda cud, miód Pare fotek: Załącznik 4937551 Sliczne Wy!Jaka piekna jesien, u nas tez dzisiaj pieknie bylo a my siedzielismy w domu, bo Borysek mial lekka goraczke przez te zeby
|
||||||
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zapomniałam wcześniej napisać... Agawoo, gratulacje dla Amelki za pierwszego ząbka
Jak znosi ząbkowanie?Aaniu, super że na wizycie wszystko ok Brumku, takie buciorki zamówiłam ![]() Aaa i jechałam z myślą, że jakieś Bartki wybierzemy i zamówię w necie, ale chodziła we wszystkich jak w butach ortopedycznych.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-18 o 22:32 |
|
|
|
#4595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż tu na osiedlu wiecznie wieje i duzo cienia przez bloki i czasami bardzo chłodno jest, chociaż słońce świeci dość spory wyszedł, jakieś 240 użytkowej no nie, jak na to nie spojrzeć same powody by kupić ale ta cenajesli chodzi o rozmiar, wyciągnęłam nie dawno kołderkę o wymiarach bodajze 100x130 - faktycznie w łóżeczku dołem trzeba ją podwijać, wydaje się za duża, ale przy obracającym się dziecku mniejsze nie dają rady go okrywać i po jednym obrocie już jest odkryty, ja kupiłabym większy
|
|
#4596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bo nie mam nosidła . Dobrze , ze obiad mialam zrobiony .Niech te czworki juz wyjda bo oszaleje!Moja bidulinka sie tak meczy, raz placze, raz sie smieje, raczki ciagle w buzi....smaruje dentinoxem ale to na chwilke pomaga! Bylismy nawet dzisiaj sprawdzic u lekarki czy moze cos sie nie rozwija, bo goraczka juz 3 dzien, ale pani stwierdzila ze to te zabki mu tak dokuczaj(sprawdzily sie moje przypuszczenia), a poza tym wszystko w porządku. My tez te kapsulki kapsułki twist-off, caly czas podaje od urodzenia.Tez czytałam ze dlugo sie je podaje
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-18 o 22:41 |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Jakby któraś polowała na zimowe Primigi dla dziewczynki rozm. 21 to tutaj aukcja godna polecenia http://allegro.pl/nowe-kozaczki-prim...717442388.html .
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Ania Brumek ma nosidło Tula. Ja polecam mei tai od wollomollo albo pod Path (+ze uszyją dokładnie z takim wzorem jak chcesz). NIe wyobrazam sobie zycia bez nosidła.
Ide luknąć co to za cudowny lek
|
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
To masz ogromny domek
, moi rodzice maja taki metraż, tylko ze to przedwojenny budownictwo .Wychowalam sie tam, maja piekny ogrod(ze starymi drzewami), bardzo lubie tam jezdzic(nawet mam tam swoj pokój caly czas, mama jakos nie moze go przerobic na cos innego ).
|
|
|
|
#4600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To fajnie, duża powierzchnia, ale i duzo sprzątania
|
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aniu, oj tak w czasie sprzatania odczuwam tę powierzchnię, ale ja od dziecka w wielkim domu mieszkałam, więc przywykłam do takich powierzchni, aktualnie nie przebywamy non stop we wszytskich pomieszczeniach, więc tak naprawdę sprząta się mniejsza powierzchnię
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem się przyzwyczajam i jest ok. Ja najgorzej ze sprzątania wspomina mycie okien i wieszanie firan - bo u rodziców jest 19 okien
|
|
|
|
|
#4603 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No sama widzisz
![]() Cytat:
Chociaż i tak dobrze, że to "tylko" te zęby, a nie choróbsko... Cytat:
![]() Chociaż tak po domu to wczesniej go nigdy nie nosiłam, nie było potrzeby. Ostatnio dopiero kilka razy tak się zdarzyło, że bardzo chciał się przytulać, no a że coś jednak w domu zrobić trzeba, to nosidło nam życie ratował o ![]() Cytat:
) i łapki wyciąga ![]() Na działkę jak jeżdżę to w ogóle wózka nie biorę, bo po lesie i wiejskich dróżkach nosidło nie ma sobie równych. No i w sklepach tez go w nim noszę. Wózek tylko na długi dzienny spacer. Na krótki przedwieczorny tez nosidło (teraz jeszcze nóżki) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie piękne te ostatnie dla chłopca O Bartkach też się dużo złego nasłuchałam. A jak się cenowo mają Elefanteny do Ecco, orientujesz się?Zresztą zaraz sobie na stronie looknę... A co do domu Koliny to powiem Wam, ze jest piękny
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-18 o 23:12 |
||||||||
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, Elefanteny za 139 zł- podobały mi się, ale tak jak pisałam wcześniej Hania w ogóle nie chciała w nich chodzić
, więc odpadały.
|
|
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
ja już w pracy, postanowiłam zacząć pracować od 7-mej. Od poniedziałku wracam na 8 godz do pracy - bo oficjalnie przestaje karmić ( czyli koniec oszukiwania, tylko ciiii) Przyzwyczaiłam się że jak kończę pracę o 15tej to jestem w domu o 16:30 Ta jedna godzina robi różnicę Także dzisiaj wypróbowałam i nie jest tak źle. Jeszcze po zmianie czasu powinno byc mi łatwiej.Od wczoraj nurtuje mnie pytanie, aż przez sen mi się majaczyło Do czego używałybyscie te kocyki (te la milu)? Zamiast kołderki? |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena patrzyłam na Ecco dla Radka, takie czarne były. Wg świetne, lekkie i miękkie. Ale cena...........
Podobnie jak i kołderka la coś tam. Witaminę D podaję codziennie po 1 kropli. W lecie rzadko podawałam. Myha, Alibany córy cudne macie Myha Ty wcześniej blondi byłaś? Na fb widziałam, fajnie Ci było |
|
|
|
#4607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chciałam Wam podziękować za opinie odnośnie okien! Cytat:
Cytat:
Dobrze, że umówiłaś się do ginekologa. Cytat:
![]() -Dziękuję Aniu -Cieszę się, że u Was wszystko dobrze ![]() - Szkoda, że Babonik już do nas nie zagląda... Cytat:
-Nie nie nie nie Trzymajcie sięCytat:
Ale masz duuuużo okien chyba, co? ![]() Cytat:
![]() -Dziękuję Jakoś o nich zapomniałam. Mąż wybierał.- A jaki wózek Cię interesuje? Trendy jesieni! Pięknie wygląda Myha, piękne zdjęcia, cudowna jesień. Bardzo miło Cię zobaczyć (jakoś lepiej się pisze z kimś, kiedy się zna twarz |
||||||
|
|
|
#4608 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wczoraj nie skomentowałam: myha alibany, piękne jesienne zdjęcia, córeczki śliczne i ubrane świetnie ![]() aż się buzia sama śmieje! wracam do owsianki... mały bąk jeszcze śpi ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
zaciętości telikowi też zazdroszczę, teraz mam "wymówkę".... ale obiecuję że na wiosnę biorę się za siebie!!!!!!
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
LILI jakie ja koloru na głowie nie miaalm. Był czarny, rudy, blon. Az wreszcie po nastu latach (od 8 klasy sie farbowałam
) wróciłam do swojego naturalnego ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Dziekujemy za wszytskie miłe komentarze |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee, Eveewe szybko wracajcie ze szpitala ze zdrowymi dzieciakami!
Zdjęcia piękne! Szkoda, że po takiej złotej jesieni jednak przychodzą szarugi i mrozy... Kocyki, buty świetne, ale ceny.... My mamy witaminę D - devikap po 1 kropli dziennie (czasem zapominam, ale dużo na dworze przebywamy). Natka dom rośnie w oczach! Trochę zazdroszczę, bo Ty chociaż "namacalnie" wiesz, że kiedyś będziesz u siebie... |
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w szpitalu sie nasililo. Dzis przyszedl doktor wlazla mu na kolana, przytulila sie i nie chciala sie oderwac, weslzy babki lekarki i sie smialy.2. nie mam tu centymetra ale rzuce okiem..... 1,2mx1,5 m tak na oko. Nie wiem jakie wy wymiary pokazujecie, bo na mobilnym playu nie otwiera mi wszystkich linkow Witam sie Juz po obchodzie, w poniedzialek do domu, pytalam o wyjazd do Anglii, odradzaja, gdyz bedzie na antybiotyku i nie wiadomo jak jej organizm zareaguje na zmiane klimatu. Wiec... Pojedziemy po Nowym Roku.
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochane . Pisze z komorki. Poprawy za bardzo nie widac, Dominik wypil dzis 120 ml mleka i z40 ml herbatki ale to kropla w morzu . Buzia jest straszna, nawet lekarze twierdza ze opryszczka i afty sa olbrzymie . Dzis Dominik chwile pochodzil , ale jest bardzo slaby. Wczoraj caly dzien przelezal. Nawet siedziec nie mial sily. Plakac sie chce. Przed wszystkimi musze byc silna to choc Wam sie wyzale ok?
taki maly wraczek, leje sie przez rece. Pewnie nas nie wypuszcza dopoki nie zacznie normalnie jesc a do tego dluga droga. Ja juz mam z praca problem bo od pon nie ma mnie kto zastapic. Masakra. Zalamanie mam. On tak strasznie cierpi.
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pamitaj, że jesteście z Domkiem w najodpowiedniejszym miejscu na tą chwilę, że jest w dobrych rękach, a dzień za dniem będzie lepiej i ten czas szybko minie... Wyobrażam sobie jak się musisz czuć . Tulę Was najmocniej, ucałuj małego wraczka, niech szybko wstaje na nogi i dokazuje.Hej! Młody śpi, a ja posprzątałam. Zdjadłam również owsiankę jak co rano i wypiłam kawę :P Dziękuję Wam kochane za odpowiedzi odnośnie nieszczęsnej prolaktyny - mam przynajmniej jakieś rozeznanie, że nie tylko mnie to dotknęło i że raczej nie jest to rzadkie - dzięki! Zobaczymy dziś, gin na 15.15 trzymajcie kciuki. To ja wczoraj chyba przegrzałam młodego, ale chciałam dobrze . Body z długim, sweterek lekki i kurtka jesienna. Rajtuzy (Patik czekamy i pamiętamy! ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ale ładne jesienne dzieci i mamy. Myha witaj! no, w końcu wiem jak wyglądasz. Czego się nie mamy na fb? ![]() Alibany ona już taka dorosła się pannica wydaje. Ma pełne usta. Będą kiedyś zmysłowe zapewne Póki co są słodkie i rozczulające oczywiście.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet sobie nie wyobrażam jaki to musi byc straszny widok jak taki mały dzieciaczek choruje...Wyżalaj sie ile potrzebujesz. Po to tu jesteśmy Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-19 o 11:01 |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee
![]() Marinko jak widać ja też tak przegrzewam syncia ... ale na tą pogodę nie wyobrażam sobie ubrania lżej .. jest połowa października i 15 st na polku mi w bluzie byłoby zimno .. do jakiego gina idziesz, z tego co wiem dobrego endokrynologa ginekologa ciężko w mielcu znaleźć ... moja znajoma niby miała hiperprolaktynemię ( zdjagnozowaną w m-cu )czy jakoś tak i okazało się że jednak to nie to i winę za wszystkie zaburzenia ponosi tarczyca ( teraz leczy się w krk) ... mieleccy lekarze to porażka jeśli chodzi o hormonalne sprawy ... parodia normalnie ... jeśli chcesz to mam namiar na dobrego lekarza jakiegoś profesorka w krk na NFZ (czeka się pół roku)
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINA no własnie nie wiem dlaczego "sie nie mamy" na FB
Spóbuje cie znaleźc
|
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieńku trzymaj się!!! Dobrze, że pojechaliście do szpitala. Biedny Dominik
. Ucałuj go. żeby jak najszybciej wracał do zdrowia, żeby go buzia nie bolała i jadł! Mi Zuza tylko jeden dzień tak cierpiała a Dominik już kilka dni .
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
jacieeee biedulko
tak jak Marinka już pisała- w szpitalu jesteście pod opieką i na pewno leki pomoga Dominikowi odzyskac siły i niebawem będzie dokazywał!!! a że Tobie ciężko to też wiem. na własnej skórze odczułam jak ciężko patrzeć na cierpienie i chorobę własnego dziecka... dużo siły zatem Ci życzę!!! dasz radę-matki to jednak hi-menki marinko daj znać co gin powiedział. to już chyba jakiś trop do tego, skąd Twoje problemy z włosami... a co do ubioru to ja bardzo podobnie ubrałam wczoraj Haneczkę na spacer. miała body z długim+cienka bluzeczka z długim +kurteczka na cienkim polarku, spodnie (bez rajstopek jednak tym razem) + czapeczka taka z dzianinki z dziurkami. może i ją przegrzałam. nie wiem. wyszłam z założenia, że o 17 w październiku temp. szybko spada, a że zostałyśmy do 18:30 na dworze to cieszę się, że tak ją ubrałam bo naprawdę szybko się chłodziło. jakbym była w okolicy południa to może bym ją cieniej ubrała... z tym ubieraniem to ja mam wieczne problemy. ![]() w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINA chyba cie znalazłam na FB (mam nadzieje, ze to ty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

12.06.2010

) ale najgorzej jest jak trzeba pojechać gdzies dalej wózkiem i potem zacznie chodzić, a z powrotem chcę ją znowu do wózka wsadzić - prężenie, krzyk....masakra
bo jak w klatce siada do wózka to jest ok. Tez mam nadzieję, że się nauczy
Jutro konczymy 9 miesięcy i opuszczamy klub szczerbatych dzidziusiów

, więc odpadały.

zębole
nawet sobie nie wyobrażam jaki to musi byc straszny widok jak taki mały dzieciaczek choruje...