|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
dziś zaczęłam dzien wcześnie ( 6) i intensywnie
- najpierw naturalna siłownia, czyli pomoc tz przy odśnieżaniu, potem basen, potem do roboty...I jeszcze mi karta sieciowa w starym kompie się dziczy, a MUSI działać... |
|
|
|
#4592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam ![]() Babor jedna z moich ulubionych marek pielęgnacyjnych ![]() Tak spodobał mi się ten zapaszek nie wiem dlaczego ale bardzo drażni mnie to słowo używane (tak powszechnie przez wizażanki ) Kama Ty chyba kupujesz online w sklepie estetyka, mają oryginalne sprawdzone kosmetyki? W niedzielę zrobiłam łososia (mogłabym go jeść chyba codziennie pod każdą postacią proste w przygotowaniu (ja jestem laikiem kulinarnym) a jakie dobre
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Tigerr
Lapi , nic nie napisałaś jak tam było w Spa ? ![]() ......................... ......................... ......................... ................ ano fajnie ....byliśmy już tam 3 czy 4 raz , także sprawdzone spa ![]() można wynająć apartament , w którym spał Ronaldo przepyszne jedzonko tam mają , naprawde rewelacja ![]() Ilana ja raz czy dwa kupowałam z Estetyki i wszycho ok było Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-02-19 o 12:56 |
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Zasłużona przerwa z przepyszną drożdżówką i herbatą z rumem
To w nartach lubię chyba najbardziej |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ila brzmi pysznie
Herbatka z rumem o lubię |
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana, dla mnie zapaszek, to mysz, co zdechła za łóżkiem
![]() Babor lubię, zwłaszcza tę właśnie maskę ![]() Ja dziś też robię łososia, tyle, że o nim zapomniałam Spalony nie jest, ale podsuszony już tak...Ryb nie lubię, do niedawna istniała dla mnie makrela wędzona i tuńczyk w sosie własnym. ostatnio doszedł łosoś - a konkretnie filety porcjowane mrożone z lidla, firma trawlic. jak nie ryba Rozmrażam posypuję przyprawa do ryb z kamisa, wkładam do naczynia z odrobiną masła klarowanego na dnie i piekę 20 minut. dziś 40, wypadek przy pracy Naprawdę pyszne i proste i szybkie.Krop, czyli renomowana firma Cię nie zachwyciła
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Ryb nie lubię, do niedawna istniała dla mnie makrela wędzona i tuńczyk w sosie własnym ......................... ......................... ......................... ......................... ..... ja to samo ino tuńczyk i makrela wędzona łosoś mnie ani wyglądem ani zapachem nie przekona dziś wieczorkiem zrobię właśnie sałatę z tuńczykiem ....chociaż na Teneryfie tuńczyk to jest tuńczyk zdarzyło mi się też ostatnio jak tam byliśmy jeść ryby - takie danie jednogarnkowe z ryb nam przygotowali w takiej tubylczej knajpie , właściciel bardzo polecał a mąż koniecznie chciał to zjeść a ,że danie bylo na 2 os. to cóż musiałam ...no nawet trochę przełknęłam bo smakowicie pachniało ale właściciel jak zobaczył ,że tylko próbuje a nie jem to zaraz pytał dlaczego ,czy mi nie smakuje ...jak mu powiedziałam ,że ja w zasadzie nie jadam ryb to popatrzył na mnie jak na wariatkę hihi....cóż dla nich to chyba dziwne ...najpierw dowiedział się odemnie ,że nie jadamy owocow morza wszyscy i też miał niewyraźną minę ...no ubaw był ![]() postanowilam sobie dziś wcześniej wolne zrobić i siedzę od godziny już z tą maską Retix c ...na pierwsze podejście polecono mi trzymać ją 6 godzin ... Miszka Ty polecałaś kiedyś krem Zinalfat ??? dobry jest ? ....bo może mi się przydać po tym retixie czasami coś łagodzącego i regenerującego .... kupiłam dziś nową Urodę , na okładce jest Dżoana ...tak jakoś dziwnie wygląda czy mi się tylko wydaje ?....ma ktoraś z Was ta gazetę może ? Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-02-19 o 16:11 |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
jest nowa Uroda...? Jutro poszukam
![]() Lapi, spróbuj tego łososia, o którym pisałam Naprawdę, jak nie ryba - mówię to ja, wróg wszelakich owoców morza Upieczona z masełkiem - jest delikatna, miękka i nie jedzie rybą - nie mam pojęcia, jakim cudem...
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Tig kupiłam drugi słoiczek i kupię od Ciebie trzeci jakby co http://allegro.pl/revlon-colorstay-w...030387019.html 320 kolor!!!! Lapi nie polecam Zinalfatu..Wiesz co mnie bardziej koi ..Alantan plus krem lub La roche nutric intense 2.5% nowość lub Avene cicalfate post acne..Te trio jest rewelacyjne..Wczoraj tez kupiłam kapsułkę w rosmanie(fiolkę z aloesem)fajna...Urode mam juz od tygodnia..Dżoana jest tak rozbielona tak w photoshopie zrobiona że az razi,jak brzydko wygląda...
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi nie polecam Zinalfatu..Wiesz co mnie bardziej koi ..Alantan plus krem lub La roche nutric intense 2.5% nowość lub Avene cicalfate post acne..Te trio jest rewelacyjne..Wczoraj tez kupiłam kapsułkę w rosmanie(fiolkę z aloesem)fajna...Urode mam juz od tygodnia..Dżoana jest tak rozbielona tak w photoshopie zrobiona że az razi,jak brzydko wygląda... ......................... ......................... ......................... ......................... taaa przecudowali z tym photoshopem i dzięki za info ...no tak stary dobry Avene Cicalfate a Alantan tani i tyż dobry Kama u mnie nie ma Lidla ...jesteś pewna ,że kupiłaś łososia skoro jak łosoś nie smakuje ??? ![]() mój mąż uwielbia łososia i ryby w ogóle ale jada je tylko w kanjpach bo ja nie zrobię w domu Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-02-19 o 17:26 |
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Kama, nie zachwycił nic a nic
Zrobione na szybcika, byle jak, miało trwać 90 min, trwało 70 i tu chyba jest ten pies pogrzebany, 20 minut więcej masażu to jest sporo. W ogóle zauważyłam, że Zakopane się kończy, o ile już się nie skończyło. Pozamykanych jest wiele fajnych sklepów, te co się ostały sprzedają chłam, knajpy jakieś takie raczej podłe. No nie wiem, czy to wina kryzysu czy góralskiej pazerności, bo knajp na Krupówkach było milion pięćset. Wybudowali mnóstwo apartamentowców, które stoją z ogłoszeniami: SPRZEDAM. No i doszłam do wniosku, że przebywanie na świeżym powietrzu jest bardzo męczące |
|
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miszku, kupuję łososia filetowanego, porcjowanego po 2 sztuki - świeży w Biedrze (naprawdę dobry!) oprawiam go w przyprawach do ryb, dodaję trochę oregano, czasami nieco świeżej kolendry, odrobinę soku cytryna+limonka, bądź po prostu kładę po plastrze cytry i limo plus odrobina masła - ja kroję je w plasterki, zawijam w folię i zostawiam to na ok.2h żeby ryba wchłonęła aromat następnie nieco wałkuję ciasto francuskie, żeby było cieńsze (też biedronkowe) owijam tym ciastem łososia, rozmieszanym jajkiem przy użyciu pędzla kuchennego smaruję z wierzchu ciasto francuskie i posypuję płatkami migdała. Piekę w termoobiegu 180C ok.25 min. Mi smakuje ale ja ryby mogłabym szamać codziennie na śniadanie, obiad i kolację Lapi, zinaflat jest super szczególnie jako ukojenie w czasie kosmetycznych ekstream'ów jak dermabrazja, kwasy etc. ja polecam aaaaaa Dżoanna na Urodzie....ooooo masz a dlaczego Misz nie lubisz Zina? ten krem to chyba każda Pani chwali ![]() Przetestowałam i kupiłam nowy BB Crem Diora - bardzo fajny, ładnie i naturalnie wygląda na buzi
Edytowane przez fuertavertura Czas edycji: 2013-02-19 o 17:59 |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż jest wybitnie rybny, wędkarz, te sprawy - ja się rybiego ogona nie tykam
Ale na wigilię ( karpia nie jadam) kupiłam właśnie w lidlu tę rybę i tej konkretnej firmy, filet, 2 porcje I zdumienie mnie powaliło, ze nawet mi smakowała No to zaczęłam kupować regularnie, innych nie testuję, pieczenie, czyli zdrowo...Pierwszy raz w życiu z własnej woli jem rybę na obiad ![]() Chyba też wezmę próbkę tego nowego BB diora, jak tak chwalicie
|
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Mi to się wydaje, że Zakopane po prostu przestało mieć monopol na topową górską miejscowość. Pojawiły się Zieleńce i parę innych, a poza tym społeczeństwo nauczyło się języków i jeździ "zagranicę"
![]() W Warszawie śnieg po pachy, jak wstałam po 6 to było biało i sypało, taki stan nieprzerwanie trwa do tej pory. Samochód odśnieżałam dzisiaj 3 razy, fakt, ten pierwszy raz był najbardziej powalający, ale drugie odśnieżanie też mnie zaskoczyło, że dowaliło aż tyle śniegu. Trzecie to już spoko, bułeczka z masłem. W zasadzie podoba mi się bardzo, tak jak jest dzisiaj. Nie marznę, a wszędzie biało. Zresztą ja z tych nie narzekających i nie utyskujących na pogodę, a sprawy ciśnienia nie są mi w ogóle znane. Śnieg tak fajnie osadza się na rzęsach, uwielbiam to Olałam rano jakikolwiek makijaż, moja cera w takie niemroźne śnieżyce wygląda naprawdę fajnie, jak nie moja Dear K, wrzuć jakieś ładne zimowe zdjęcie, niech ludzie z betonu też coś ładnego obejrzą Kolorystyka Dżoany - piękna Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-19 o 18:08 |
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Tez kupiłam Urodę i też zachodziłam w głowę, cóż tej Dżoanie się w ryjek stało
No przedobrzyli jednym słowem |
|
|
|
#4606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj kolor to tak: dior 20, lancome teint 01, Armani 4, DW Desert Beige 2N1 |
|
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Chyba też kupię tę Urodę. To już całe wieki, jak nie czytałam żadnej durnej gazety
A czasem trzeba, tak po prostu zatopić się w tych bzdurach... sama przyjemność
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Zinalfat lubie ,tylko teraz kiedy sie retinuję,nie przynosi mi on ukojenia,więc powiedziałam mu pa pa i kupiłam inne ..Ryby nie bardzo
,jem ,bo mąż mi wciska ,że zdrowo,że trzeba..to jem.. Zleję cytryną plus sałatka z selera razem do buzi,to jakoś łykam..Zdecydowanie wolę omega w kapsułkach Ale przepis Ily- wprowadzę w zycie w najblizszym czasie---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Marcelina spróbuj MAX FACTOR FACE FINITY,powinien Ci podpasować.. |
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle niezbyt kumam jak krem z tlenkiem cynku ma mieć właściwości kojące - moją skórę tlenek cynku drapie po prostu, tak samo jak dwutlenek tytanu czy wszelkie minerały w proszku. W moim przypadku takie kremy to tylko jako filtr mineralny na słońce. Używania tego w ramach ukojenia - nie wyobrażam sobie.
Tortura
|
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Nęci mnie ten BB od Diora, co rusz w jakiejś gazecie widzę jego reklamy. Z tym, że ja się z Diorem nie lubię, chyba muszę zacząć od próbki
|
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ja też niezbyt Diora lubię, tzn. nie nęci mnie. Nastawiłam się na (sławetnego) CLARINSA
bo z opisu wynika, że ma filtry tylko mineralne, a w kolorówce wolę jednak takie rozwiązanie.A póki co - BB La Roche Posay. W sumie to nawet wątpię, czy Klaręs będzie lepszy od LRP...K, weź sobie próbkę jasnego BB LRP, albo jak się spotkamy to Ci dam kilka Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-19 o 18:28 |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
BBRAT
Chyba też kupię tę Urodę. To już całe wieki, jak nie czytałam żadnej durnej gazety A czasem trzeba, tak po prostu zatopić się w tych bzdurach... sama przyjemność ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ................ O! a od kiedyż to Uroda jest durną i bzdurną gazetą ..........Jak ktoś czytuje i Twój Styl , Panią , Elle czy Zwierciadło to co ? traci czas na bzdury ? durny jest lub poprostu głupi czy jak to co napisałaś rozumieć ? bo albo ja jestem ostatnio przewrażliwiona albo ktoś tu nie do końca pomyśli co pisze czasami ......... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-02-19 o 18:41 |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
o, wypraszam sobie, Brati, Uroda nie jest durna
To kopalnia informacji Jak chcesz się odmózdżyć - kup sobie Party albo coś takiego...Jak dorwę to u fryzjera, to czytam, jak kosmitka - nie znam 99% tych pseudo-celebrytów...
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
No i dzięki Kama ,że też zareagowałaś bo jak czytam coś takiego to znów odechciewa mi się tu zaglądać ....
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez niby ale czasem to az mnie zadziwia ile tam moze czasu spedzic
hmm niby tak ale wole Cie nie nadwyrezac Cytat:
Tig a zawsze dajesz ghee do rybki? jak pamietam to smakuje zupelnie inaczej jak sie na ghee gotuje napewno jesli tak zachwalasz ja jutro mam tego nieszczesnego ortopede .. oby cos wymyslil |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Wyszłam na chwilę do sąsiada, wracam, i patrzę - a tu tyle osób poczuło się urażonych
![]() Irenka, czy Twój narzeczony ma tę samą słabość w sklepach, co ja i mój brat - oglądanie modeli typu Burago itp? |
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie, ze nalozylas Retix c Lapi
Mam nadzieje, ze sie podzielisz wrazeniamiChetnie bym wyprobowala ten Revlon Colorstay Whipped Miszka ale nie bardzo wiem ktory kolor, mysle nad natural beige lub medium beige |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Brati, nie czuję się strrrasznie urażona
, bo nie piszę artykułów do Urody Ale tam jest wiele pożytecznych informacji, którymi się potem dzielimy na wizażu i które Ciebie tez interesują, o makijażu, technikach , kosmetykach, zabiegach...Poczytaj, to sama zobaczysz. Dla mnie ( opinia subiektywna i absolutnie prywatna) głupiutkie sa gazety opisujące kto z kim, ile razy, co powiedział, kiedy się rozstał, a kiedy znowu spotkał Kompletnie nie rozumiem wyciągania na jaw życia prywatnego i dywagacji na temat stanu własnych uczuć. tudzież deklarowania miłości do grobowej deski, by za pół roku - obrzucać błotem tę samą osobę...Wiecie, on był stały - tylko one się zmieniały Jednym słowem gazety o życiu "gwiazd" i "celebrytów" - to nie moja bajka.
|
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Kama. Chętnie czytam durne gazety u fryzjera
Lata temu kupowałam Urodę, ale przestałam, bo rozczarowuje mnie jej powierzchowność. Głównie zdjęcia i lakoniczne informacje, taki przekaz komiksowy, typu gazeta Bravo w latach 80-tych. Artykuły, mające poruszyć i zgłębić dany temat - moim zdaniem nie wyczerpują go nawet w 20-stu procentach. Największy potencjał tej gazety to wielka ilość zdjęć i wskazówki jakie nowości wchodzą do Sephory czy Douglasa. Niestety, jeśli ktoś szuka wnikliwych artykułów z pogranicza kosmetologii i medycyny (chodzi mi o pielęgnację, nie o skalpel) - to Uroda nie da mu tego Zwierciadło bardzo lubię, ale to jednak inna półka niż Uroda i spółka. |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię Urodę ,relaksuję się przy niej..Hot,Avanti,In style..Te kupuję ..Jakas celebrytka zachwyciła sie serialem Homeland i juz z mężem go oglądamy..http://www.filmweb.pl/serial/Homeland-2011-595358 BB La roche b.fajny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

- najpierw naturalna siłownia, czyli pomoc tz przy odśnieżaniu, potem basen, potem do roboty...

A ja właśnie wyszorowałam się peelingiem i dałam maskę Babora - czysta przyjemność... 
)

....

No to zaczęłam kupować regularnie, innych nie testuję, pieczenie, czyli zdrowo...Pierwszy raz w życiu z własnej woli jem rybę na obiad
,jem ,bo mąż mi wciska ,że zdrowo,że trzeba..to jem.. Zleję cytryną plus sałatka z selera razem do buzi,to jakoś łykam..Zdecydowanie wolę omega w kapsułkach