Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 08:00   #4591
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cześć.
U nas spokojna noc, tylko Jasiu troche katarku złapał i Mu w nosie gra Ach te nasze zimne kościoły.

Konczi no Dusia jest Mała spryciula. Brawa dla Niej i faktyczne lóżeczko w dół.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 08:14   #4592
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie Henia w nosidle. On ma dobrą pozycję w nim? Czy muszę włożyć jeszcze wkładkę dla niemowlaka?
wydaje mi sie, ze nie trzeb wkldki. ją mam nosudlo womar i bez wkładki od kiedy mała zaczela trzymac glowke to ją q nim noszę

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 08:22   #4593
marzenka1984
Rozeznanie

Cześć Dziewuszki

Konczi dla Dusi spryciula mała hihi

Ja czasami mam wrażenie, że mój Maks wręcz cofa się do tyłu i wszystko zapomina ;/ przewracał się w brzuszka na plecy a teraz ni cholery. Ale za to gada jak najęty

Nie chce mi się dzisiaj sylwka ;/ można przesunąć?

Dzisiaj mija roczek jak się oświadczył mój Tż, o 00:00
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 08:45   #4594
Sojka1990
Zadomowienie

☠☠☠☠a mać. 9 dni okresu bardzoo obfitego, dwa dni ciszy, właśnie wróciłam z łazieki a tam znów krew na gaciach;/

Konczi brawa dla Dusieńki
Stary 2012-12-31, 08:54   #4595
marzenka1984
Rozeznanie

Ja miałam skromnie z okresem i 9 dni jak nigdy, ale za to do teraz pobolewa mnie po nim macica. Tzn mam taki dyskomfort w środku. Muszę w końcu do gina iść.
Stary 2012-12-31, 09:08   #4596
Nisia4
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ale słodki sweterek hello kitty za☠☠☠iaszczy
ja wczoraj kupiłam małej w smyku to :http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p
i bluzę z kapturem w Tesco, słodko wygląda w niej
Fajny ten komplet A bluzę też chciałabym Mai jakąś kupić. I zaczęłam oglądać krótkie spodenki na lato.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

O faktycznie że kupony są od 1 stycznia. Ale paczuchę odebrałam już dziś
Właśnie jak przeczytałam, że odebrałaś to pomyślałam, że może Twoje są z inną datą. Ja poczekam do środy i może skoczę odebrać i zakupić kilka słoiczków.

Co do Sylwestra to my siedzimy sami w domu. Jakoś nie ubolewam z tego powodu i wcale nie wykluczam, że po prostu pójdę spać wypiwszy wcześniej karmi
Stary 2012-12-31, 09:21   #4597
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
U nas spokojna noc, tylko Jasiu troche katarku złapał i Mu w nosie gra Ach te nasze zimne kościoły.
Albo zimne kościoły albo wirusy ze skupiska ludzi... ODPUKAĆ.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Co do Sylwestra to my siedzimy sami w domu. Jakoś nie ubolewam z tego powodu i wcale nie wykluczam, że po prostu pójdę spać wypiwszy wcześniej karmi
My od 4 lat spędzamy sylwestra tylko we dwoje. I jest fantastycznie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 09:25   #4598
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Typ leży, słucha disco polo i przysypia Kurde on bardzo muzykalny jest, uwielbia muzykę, karuzelkę jak mu się włączy to leży i paluszkami stuka, disco polo uwielbia i włoskie Mango I siedzą dwa wariaty stary Krop i malutki Kropeczek i słuchają.
Cytat:
Też się wybieram, ale po nowym roku bo mam do odebrania paczkę z Hipp i kupony zniżkowe na wszystkie ich produkty, ale właśnie dopiero od 1 stycznia. Zamierzam już kilka słoiczków kupić i po skończonym 4 miesiącu podawać. Już nie mogę się doczekać

Tymczasem zamówiłam Mai koszulę http://allegro.pl/bluzeczka-koszulow...882876831.html
Po prostu nie mogłam się powstrzymać. A wczoraj kupiłam jej http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Swetry,%20kardigany%20i%2 0bluzy/93706/2
Za to dla siebie nic nie mogę znaleźć.
Hello Kitty piękny
A w Rossmannie promocja -20% jest do dziś, więc jakbyś coś chciała to musisz się pospieszyć.

Cytat:
Dobra, kolejne pytania zielonej mamuśki
Czy gdy przygotowuję herbatkę to dziecko musi wypić od razu całą porcję, czy taka herbatka może sobie stać i mogę ją podawać na przestrzeni kilku godzin?
Czy po herbatce koperkowej kupa może być bardziej zielona niż bywa zazwyczaj?
Mój herbatkę pije na raty. Może stać bodajże do 12-tu godzin. A kupa szczerze mówiąc nie pamiętam czy się zmieniała.

Cytat:

Mam pytanie - czy na krótki spacer mogę wyjść z Jasiem w foteliku samochodowym? Bo mi TŻ gondole zabrał - zapomnieliśmy wyciągnąć wczoraj po chrzcie z Jego samochodu

Się pochwale - Jasiu wyrósł z 56 i chodzi tera z 62 Musze zacząć się rozgladać za 68
Możesz iść w foteliku, krótki spacer nie zaszkodzi. Ja nie raz Matiego na zakupy biorę w foteliku, bo nie chce mi się brać gondoli, a tak z samochodu wpinam tylko do stelaża i ruszamy.
No i za zmianę rozmiaru.
Stary 2012-12-31, 09:40   #4599
kraven
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedz, ale chyba nie pójdę dzisiaj na spacer bo póki co leje u nas okropnie.
Jasiu troche lepeij z katarkiem, dostał Calcium, czyszcze Mu nos i mam nadzieje, że się nie rozwinie dalej.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-31, 09:45   #4600
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedz, ale chyba nie pójdę dzisiaj na spacer bo póki co leje u nas okropnie.
Jasiu troche lepeij z katarkiem, dostał Calcium, czyszcze Mu nos i mam nadzieje, że się nie rozwinie dalej.
Czyść nosek regularnie my tez właśnie walczymy z katarem i już prawie wygraliśmy
Dzieć śpi, jak wstanie to idziemy na spacer i do urzędu skarbowego muszę zajść po druki bo tatę ryczałtowca muszę rozliczyć. Tylko nie wiem czy urząd dziś pracuje na szczęście mam go na mojej ulicy.
Stary 2012-12-31, 09:56   #4601
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze nie trzeb wkldki. ją mam nosudlo womar i bez wkładki od kiedy mała zaczela trzymac glowke to ją q nim noszę
tez kupilam nosidlo womar

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 10:17   #4602
afternoon
Rozeznanie

Smile Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Witamy

A my jednak z Filipkiem nie idziemy do znajomych na imprezę - przyjaciólka się rozchorowała mąż wybywa na noc do pracy, więc chyba przyjadą moi rodzice, inaczej bylibyśmy sami z synkiem w Sylwestra

U nas ząbkowania ciąg dalszy - Młody namiętnie wcina wlasne piąstki poza ty pojawiła się pienista kupka, ale chyba to się zdarza przy ząbkowaniu...

Mam w lodówce śmietankę 36% do ubicia, jaki nieskomplikowany deser mogę z niej wykombinować na wieczór?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 10:32   #4603
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

Milcia śpi od godz. 8 i nie widać chęci pobudki

My na sylwka idziemy do znajomych parę ulic dalej. Będę mieć blisko do domu więc nakarmię małą i spadam na imprezę.

Ladnie dziś u nas ale wiatr wieje i nie wiem czy się wybrać na spacer czy nie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

U mnie 2012 tak jak i u was upłynął pod hasłem wielkiego cudu jakim jest Kamilcia W 2011 wzięliśmy ślub więc też nieźle
W 2013 zaczynam szukać pracy bo dziś jest ostatni dzień mojej umowy
Może mi się też coś super trafi

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 10:52   #4604
marzenka1984
Rozeznanie

U mnie dzisiaj piekna pogoda tak więc wykorzystam ją i przejdę się do roska muszę sobie upatrzyć jakiegoś innego bo pracownicy już się na mnie dziwnie patrzą bo nachodzę ich codziennie, a o ochronie już nie wspomnę

Dzisiaj mam zamiar się napić, kupię sobie ballantinesa i się uchlam z siostrą dam się wykazać Tżowi.
Stary 2012-12-31, 11:05   #4605
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Tymczasem zamówiłam Mai koszulę http://allegro.pl/bluzeczka-koszulow...882876831.html
Po prostu nie mogłam się powstrzymać. A wczoraj kupiłam jej http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0bluzy/93706/2
Za to dla siebie nic nie mogę znaleźć.
Jakie śliczne ubranka kusi mnie żeby też ten sweterek kupić.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja wole sie niewypowadac o 2012,wiem ze 2013 bedzie lepzy,dosc nieszczesc.Wiem ze zawsze moglo byc gorzej ale ja na dzien dzisiejszy jestem zmeczona fizycznie,psychicznie in nerwowo....totalna detka...jutro chyba sami bedziemy,chce zobaczyc nasz ślub,filmiki z dzicmi i chyba sie napic bo mam zapasy mleka a musze uczci koniec tego zasranego roku
Życzę Ci żeby był lepszy i żebyś już odetchnęła. Pewnie nie będzie łatwo, ale obyś miala dużo sił i cierpliwości dla swoich pociech.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Iga nieraz ma dłuższe przerwy w karmieniu. np wczoraj spała od 13 do 19 , więc nie będe dziecka budzić nie? zgłodnieje to sie obudzi
A jak śpi w nocy po takiej długiej drzemce??
Jakby moja tak za dnia pospała to bym się zmartwiła, ale moja jak 2 godziny ciągiem prześpi w dzień to jet dziwne.

Cytat:
Jasia przyzwyczaiłam do wody ale ogólnie to jak wypije 20 ml to cud.
A jaką wodę dajesz do picia?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
U mnie ren rok był ok urodził sie Jasko co najważniejsze dzieci zdrowe

Jutro bedzie rok jak dowiedziałam sie o moim synku Sylwester był juz bezalkoholowy
Ja tak samo przeżywała poprzedniego sylwerstra. Moja mama na urodziny dostała test ciążowy z dwiema kreskami (ma urodziny 1 stycznia)

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My od 4 lat spędzamy sylwestra tylko we dwoje. I jest fantastycznie
Wam to dobrze jest razem, aż miło się czyta
Zwykle kobietki psioczą na swoich partnerow, a u Ciebie jest odwrotnie.
Stary 2012-12-31, 11:06   #4606
kraven
Zakorzenienie

Daje przegotowany i wystudzony Żywiec. Tak mi w szpitalu polecili i nie kombinowałam.

Też mam zamiar kupić nosidełko ale to chyba dopiero jak Jasiu będzie stabilnie głowe trzymał.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-31, 11:19   #4607
marta1986222
Zakorzenienie

Muszę isć wziąść prysznic,umyć i wysuszyć głowę a jak na złosć Zuzi nie mogę dzisiaj zostawić na chwile bo zaraz płacze i się denerwuje.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-31, 11:27   #4608
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam się w ostatni dzień tego szczęśliwego dla nas roku
mała właśnie się obudziła po 3 godzinnej drzemce i gaduła się z niej zrobiłagada do swojej karuzelki
a ja zdążyłam poprasować i przygotować wszystko do sałatki gyros mniam
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Jakby moja tak za dnia pospała to bym się zmartwiła, ale moja jak 2 godziny ciągiem prześpi w dzień to jet dziwne.
śpi normalnie, zasypia koło 20 lub 21 i budzi się koło 1 lub 2 , czasem nawet daje nam pospać do 4

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 11:31   #4609
ula2689
Wtajemniczenie

Dobry Ja robię gulasz na wieczorną imprezkę.Będzie szwagier z dziewczyna i sąsiadka przyjdzieWolałabym jakąś wiekszą impreskę ale nie da rady jak maluchy w domku
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 11:36   #4610
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj mamusie ..

u nas ząbkowanie ... tragedia normalnie ... aż płakać mi się chcę.... ale doczytałam że Melcia też zaczyna .. to sobie po ząbkujemy razem ...

całuski mamcie
Ja Melci smaruje, bo patrzeć nie mogę jak się męczy

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Biedna Dusia. Mój po prostu trze dziąsła z krzykiem, ale ma takie napady kilka razy dziennie.

Tak w ogóle to jak u Waszych dzieci wyglądają dziąsła w miejscu trójek? Są takie wypukłe dziwnie?
Melcia ma wypukłe, ale dziąsełka swędzą Ją najbardziej te na końcu. I ma takie inne w tych miejscach. Nie wiem czemu

Cytat:
Kupiłam wcześniej jakiś żelik i posmarowałam jej zasnęła ale nie wiem czy z ukojenia czy z wycieczenia
Ja smaruje Melci Calgelem. Pomaga póki co.

Cytat:
my tez w domku tyle, ze rodzina przychodzi. tzn. kuzyn z dziewczyna.
Melcia pewnie bedzie spala, a halasu robic nie zamierzamy tz sobie bedzie mogl ''bardziej'' popic, bo ustalilismy, ze to ja do Malej wstaje w nocy.

co do obiadkow, w sensie warzyw. oprocz marchewki co mozna podac jeszcze?
Stary 2012-12-31, 11:50   #4611
Katee27
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja od wczoraj wieczora nie odzywam się z mężem jest mi tak źle.Tyle przykrych słów z jego ust padło...
Czuję,że początek Nowego Roku oraz moje urodziny będą do Ręce opadają...
W dodatku Jakub wstał przed 5-tą i nie mógł zasnąćtylko wył

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

a gdzie wy spacerowaliście przez 4,5 godziny?
no moim zdaniem moja córka też normalnie wygląda, ale waga n ie kłamie niestety
a zjadłam, zjadłam, ale tylko to co chińczyk przygotował do jedzonka hihihi
Właśnie szok,bo spacerowaliśmy krótko ok.40min.i postawiony przed domem w wózku tak pospałMąż już chciał go budzić.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jakie mam wściekłe dziecko
ale mina

Cytat:
jezusieńku Duska krzyczy wniebogłosy nic nie pomaga .. nie wiem o co chodzi tylko do buźki raczki bądź koszulkę przygryza .... aaaaaaaa
biedna...

Cytat:
Cześć.

Konczi no Dusia jest Mała spryciula. Brawa dla Niej i faktyczne lóżeczko w dół.
u nas jest ogrzewanie.

Pokaże Wam,co zrobiłam.Nie pamiętam,która miała robić książeczkę dla maleństwa z tych obrazków,ja zrobiłam karuzelkę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 301220122313.jpg (129,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 301220122315.jpg (110,6 KB, 19 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 11:51   #4612
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Typ leży, słucha disco polo i przysypia Kurde on bardzo muzykalny jest, uwielbia muzykę, karuzelkę jak mu się włączy to leży i paluszkami stuka, disco polo uwielbia i włoskie Mango I siedzą dwa wariaty stary Krop i malutki Kropeczek i słuchają.
Moja tez lubi słuchać muzyki, najbardziej takich hitów z eski, może dlatego, że ja lubię sobie eskę włączyć i w ciąży słuchałam . Z to nie lubi popularnego ostatnio hitu "ona tańczy dla mnie", już dwa razy jak leciał to się kręciła i krzywiła, a potem spokój, więc to nie przypadek, nie wiem co jej nie pasuje .
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witamy

A my jednak z Filipkiem nie idziemy do znajomych na imprezę - przyjaciólka się rozchorowała mąż wybywa na noc do pracy, więc chyba przyjadą moi rodzice, inaczej bylibyśmy sami z synkiem w Sylwestra

U nas ząbkowania ciąg dalszy - Młody namiętnie wcina wlasne piąstki poza ty pojawiła się pienista kupka, ale chyba to się zdarza przy ząbkowaniu...

Mam w lodówce śmietankę 36% do ubicia, jaki nieskomplikowany deser mogę z niej wykombinować na wieczór?
Kurcze biedne te dzieciaczki z tym ząbkowaniem, u nas na szczęście się na razie nic nie zapowiada, więc jeszcze trochę spokoju, może nawet więcej niż trochę, bo ja pierwszy ząbek miała w wieku 8-9 msc podobno.
Cytat:
Moja jak prześpi więcej niż godzinę ciągiem w dzień, to wiem, że czeka mnie ciężka noc, ostatnio spała 3 h w dzień i w nocy przerwa od 24:30 do 4:30 i tyle....

U mnie rok 2012 też raczej na plus, chociaż w planach miał wyglądać zupełnie inaczej, no ale nie narzekam, bo mam moja niespodziewana i nieplanowana Kingę .

Przy okazji życzę udanego sylwestra i szczęśliwego |Nowego Roku.

Ja spędzam sylwestra z ojcem mojego dziecka z tego względu, że powiedziałam przypadkiem, że może wziąć Kingę na sylwestra, a ja jej na noc samej przecież nie zostawię i stanęło na tym, że idę z nią do tatusia.

No nic zobaczymy, pogadam z nim ostatecznie, bo mimo wszystko go kocham i bym chciała żeby nam się ułożyło też dla Kingi, złość już trochę opadła po obu stronach, więc może...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 11:55   #4613
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Życzę udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku!!

my jednak jedziemy do rodziców a nie oni do Nas. Może na wsi będzie ciszej,bo w mieście sylwester trwa od 4 dni

zajrze dopiero jutrotrzymajcie sie cieplutko!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 12:04   #4614
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Moja aktualna tapeta na pulpicie
śliczna!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
haj mamusie ..

u nas ząbkowanie ... tragedia normalnie ... aż płakać mi się chcę.... ale doczytałam że Melcia też zaczyna .. to sobie po ząbkujemy razem ...

całuski mamcie
oj współczuję kochana, ją nawet nie chve myśleć jak to będzie gdy Jagoda zacznie zablowac...jej krzyki mnie wtedy wykoncza xD ciekawe kiedy u nas sie zacznie, bo ją i mezul późno pierwszy zabek dostalismy-kolo8mc

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Jak ważycie Maluchy?
Ja mam wagę elektroniczną i najpierw ważę siebie, a potem siebie z Krystiankiem na rękach, ale jak ważę go przed i po jedzeniu, to jest tyle samo, a czasem jak ważę kilka razy pod rząd, to są spore rozbieżności i już sama nie wiem czy to dobry sposób

Doradźcie mi jakiś krem do buzi dla dziecka. Mam próbkę z Johnsona i w sumie nie jest zły, no ale może jest coś lepszego? I potrzebuję czegoś do bardzo suchej skóry.... Początkowo smarowałam po kąpieli oliwką z Hipp, ale skórka mu schodziła strasznie z nóżek i kupiłam Oilatum do kąpieli. Przez jakiś czas było ok. ale potem znowu zaczęła mu schodzić skóra- tym razem z brzuszka, więc oprócz Oilatum do kąpieli, smarowałam później oliwką, ale ostatnio zauważyłam, że znowu schodzi z brzuszka, plecków i rączek

Jakie polecacie termosy do butelek? Mam butelkę z Avent. I ile taki termos trzyma ciepło?
co do kremu to my obecnie smarujemy nivea baby na każda pogode,
papiery dalej w emoliantavh także nie pluczemy inna woda
termin mamu z tt bo tylko używamy butelk tt

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

A ja mam takie pytanko - gdy kapiecie dzieci nie w łazience, tylko np w pokoju, bez bieżącej wody w zasięgu ręki, to jak je opłukujecie z mydła lub płynu do kapieli? Kąpałam w emolientach a ich się nie spłukuje, a co z tymi zwykłymi płynami? Nie mam możliwości kąpać w łazience.
odp konczi zamiast tobie hehe źle zacyt

Jagódka
Stary 2012-12-31, 12:07   #4615
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witamy

Dodaj czekoladę roztopioną na parze i ubij - pychota Czekolada może być biała albo mleczna, żeby było sztywniejsze warto dodać fix. Można wcinać samo albo z owocami

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
co do obiadkow, w sensie warzyw. oprocz marchewki co mozna podac jeszcze?
Chyba ziemniak i dynia na początek. My mamy w planie zrobic tak: najpierw z obiadków marchewka, jak będzie ok to potem marchewka z ziemniakiem i potem ziemniak z dynią.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Pokaże Wam,co zrobiłam.Nie pamiętam,która miała robić książeczkę dla maleństwa z tych obrazków,ja zrobiłam karuzelkę...
Super pomysł!
Stary 2012-12-31, 12:31   #4616
angel166
Zakorzenienie

u mnie 2012 rok był najlepszy w moim zyciu, bo pojawiła sie Jagodka moja najwieksza miłość i skarb szkoda mi tylko ze prace straciłam ale pojawienie sie niuni wszystko wynagrodzilo.

teraz leze z niunia w lozku i zbieram siły na sylwestra u rodziny mezula...trochę mam stresa wzwiązku ze zdaniem malej na piętrze podczas gdy mt bedziemy w barze, boje sie by długo tam nie płakała a najlepiej w ogóle. będziemy chodzilu ci chwilę i zagladali. bo niestety miano nie udalo mi sie pożyczyć

a swoją droga wracamy jutro popoludniu a sprakowałam malej rzeczy jak na tydzień hehe-wszystkie opcje temp :/
najgorzej, ze ją jak wiesniak ubrana pójdę :/ wszystko ci by sie nadawało jakies za krótkie mi sue wydaje :/.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Rano cuduje przy butelce koło 10 wypija niecałe 100 ml a potem sie cieszy jak głupi do sera potem o 13 wycina cały słoik zupki potem o 15 16 mleko 150 około 17. 30 owoc no i o 20 kaszki/kleik około 200 ml potem budzi sie koło 2 butla 150 ml i pitem 5 to wypije koło 120 ml no i następuje rynek gdzie znowu cuduje

Ide czytać dalej
ale ładnie ci je!

nasza mala obecnie je tak; jak sie obudzi kolo 7, 8 cyc. ok9 rano150mm, później o 12-90, 120 z kaszka, koło 14, 15deserek później o 16 -150, czasem dopiero o 18 i koniec do rana... przed snem cyc i w ciągu dnia też gdy marudzi.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

konci brawa dla Dusi! zdolniacha z niej!

Jagódka
Stary 2012-12-31, 12:37   #4617
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Życzę udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku!!

!

Wzajemnie wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Ja spędzam sylwestra z ojcem mojego dziecka z tego względu, że powiedziałam przypadkiem, że może wziąć Kingę na sylwestra, a ja jej na noc samej przecież nie zostawię i stanęło na tym, że idę z nią do tatusia.

No nic zobaczymy, pogadam z nim ostatecznie, bo mimo wszystko go kocham i bym chciała żeby nam się ułożyło też dla Kingi, złość już trochę opadła po obu stronach, więc może...
Życze byscie znalezli nić porozumienia ale skoro się kochacie to jestem pewna ze przezwyciężycie trudności

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 12:40   #4618
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Moja tez lubi słuchać muzyki, najbardziej takich hitów z eski, może dlatego, że ja lubię sobie eskę włączyć i w ciąży słuchałam . Z to nie lubi popularnego ostatnio hitu "ona tańczy dla mnie", już dwa razy jak leciał to się kręciła i krzywiła, a potem spokój, więc to nie przypadek, nie wiem co jej nie pasuje .

Kurcze biedne te dzieciaczki z tym ząbkowaniem, u nas na szczęście się na razie nic nie zapowiada, więc jeszcze trochę spokoju, może nawet więcej niż trochę, bo ja pierwszy ząbek miała w wieku 8-9 msc podobno.

Moja jak prześpi więcej niż godzinę ciągiem w dzień, to wiem, że czeka mnie ciężka noc, ostatnio spała 3 h w dzień i w nocy przerwa od 24:30 do 4:30 i tyle....

U mnie rok 2012 też raczej na plus, chociaż w planach miał wyglądać zupełnie inaczej, no ale nie narzekam, bo mam moja niespodziewana i nieplanowana Kingę .

3mam kciuki za Was moze jak porozmawiacie uda wam sie pogodzić

kate współczuję kochana. my wczotaj też sie poklociliśmy ale nie tak zle oprócz tego, ze debilem mnie maz nazwal :[ a zaczęlo sie od nie wylaczonego światła w lazience :/
od kiedy jagoda sie pojawiła zrobil.sie bardziej nerwowy muz wczesniej :/

Jagódka
Stary 2012-12-31, 12:46   #4619
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry

Szczęśliwego Nowego Roku oraz udanego Sylwestra:roz a:

my dzis spedzamy Sylwestra sami ale i tak mam zamiar sie ładnie pomalowac i wystroica co.Jaki Sylwester taki cały rok.szampana też sie troszke napije a Małej butle dam

Konczi brawa dla Dusieńkisilna dziewczynka

Pola przedwczoraj i wczoraj zjadla kaszke waniliową ze slioczka i nic jej nie dolegałodziś testujemy banana z gruszką.

a wogóle dzis mija rok gdy ujżalam dwie kreseczki na tescie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 12:59   #4620
kraven
Zakorzenienie

I ja życze Wam dziewczyny udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Katee super pomysł
I mam nadzieje, że sie pogodzicie szybko z TŻ bo nie trzeba zaczynać nowego roku pokłóconym

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości