|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
poprosze!
![]() Witaj! przykro mi z powodu Twoich strat! Ja byn dupka brała-zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomóc. a co do bety... moze to błąd laboratorium? nadzieja jest zawsze... a bete robiłas bo gin Ci kazał czy tak sama od siebie? wczesniejsze # na jakim etapie były? Po 3 # nie dostałas skierowania na dodatkowe badania? przepraszam ze tak pytam, jak nie chcesz zignoruj pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
eliza- tapetę mamy na wymiar 140x256, na przeciw jest lustro- żeby efekt był fajniejszy,
mam tez przewidziane oświetlenie w miejscu tapety- będzie taka wisząca lampka coś takiego http://www.ceneo.pl/11206311 dołem lampki od oświetlenia nocnego, które mam w całym przedpokoju i tak jak pisałam cd tapety to kamyczek http://www.castorama.pl/plytki-nepal-bez.html na przeciw (w okolicach lustra) będzie wisiał zegar dwustronny http://www.jysk.pl/210/223/1926900/a/catalog a tapetkę zmawiałam tutaj http://wall-it.eu/?act=photowallpapers mamy tapetę winylową- tekstura ziarnista, jest w dwóch kawałkach, klejona jak zwykła tapeta na kleju wybór tam jest niesamowity zarówno co do foto jak i rodzaju materiału na którym zdjęcie ma być wykonane maksi, wiki, measia- dzięki- uspokoiłyście mnie ![]() measia- Twój nietoperz ![]() maksi- ja jej to kilka razy dziennie powtarzam Kasi " Ty cały ojciec jesteś" ![]() ![]() kocurku- lepiej? pani?????? rena- witaj! myślę, że jedynie usg i powtórzone badania Hcg mogą dać odpowiedź Czy miałaś jakieś szersze badania po wcześniejszych #? Tulę mocno
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-23 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Komu piwka z malinami
![]() Muszę się trochę odstresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
mi, mi - ja chcę piwo
![]()
#4595 |
Zakorzenienie
|
prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
fioluś- dzięki
![]()
#4598 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
kazał mi przyjść w czwartek, bo beta za niska więc i tak nic by nie zobaczył...
eseska: ja właśnie też tak stwierdziłam i pomimo tego, że wczoraj wieczorem nie wzięłam dupka i dziś rano też nie, to o 16.00 wzięłam, i teraz przed snem wezmę...betę robiłam sama, żeby się upewnić...wcześniejsze # były na różnych etapach: 01/2011 - beta max 560j. 07/2011 - beta max. 1500j. i 12/2012 - beta max. 120j. Wszystkie ok. 5-6 tygodnia - tylko lipcowa była widoczna na usg, ale już w trakcie poronienia. Robiłam dużo badań i wszystko jest ok. Czekamy z mężem na wynik kariotypu... Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-02-23 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Pisze z telefonu. Nie czuje ruchow ale robi mi sie gulka na brzuchu. Wydaje mi sie ze jes pleckami odwrocony do brzucha...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapewne skorzystam ![]() Cytat:
![]() Hmm, wszystkie # na bardzo wczesnym etapie... Nie jestem lekarzem, ale sporo wiem na ten temat z powodu osobistych doswiadczen. Czy bylas badana pod kątem immunologicznym, bo z tego co sie orientuje, najczesciej immunologia jest powodem poronien na tak wczesnym etapie.. No i genetyka ![]() Ale teraz trzeba chyba jeszcze powtorzyc bete.. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Kocurek trzymam za Marcelka aby dal porzadnego koooopa!!!!
#4603 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie cisza. tylko brzuch twardnieje często, ale skurczy brak. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Nocka na czuwaniu..ale wszystko bez zmian! Jedziemy na IP.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i robiłam jeszcze P/c p. kardiolipinie IgG 4,83 ujemny i IgM 10,16 ujemny... Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-02-24 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Kocurek:
trzymam kciuki, żeby wszystko będzie dobrze. I na pewno będzie ![]()
#4611 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym zrobiła jeszcze układ krzepnięcia i płytki krwi (czy nie dochodzi do zakrzepów). Poza tym znalazłam kiedyś taką listę, ona włącza choroby autoimmunologiczne, o których pisze Eliza - moim zdaniem to dobry trop. Poza tym po tylu stratach powinien się Tobą zająć już naprawdę dobry ginekolog. Strasznie Ci współczuję ![]() ![]() 1. antykoagulantu tocznia (LA) 2. przeciwciał antykardiolipinowych (aCL) :w celu wykluczenia zespołu antyfosfolipidowego 3. mutacji czynnika V Leiden 4. mutacji genu protrombiny : w celu wykluczenia trombofilii wrodzonej morfologii, koagulologii, z płytkami krwi, odczynem Coombsa :w celu wykluczenia zmian zakrzepowo-zatorowych i niedokrwistości hemolitycznej klirensu kreatyniny, stężenia kreatyniny w surowicy, białkomoczu w celu oceny wydolności nerek oraz obciążenie glukozą: w celu wykluczenia nietolerancji glukozy i cukrzycy TSH, fT3, fT4: w celu wykluczenia niedoczynności tarczycy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Persephone_ antykoagulantu tocznia (LA) - u nas nie robią, ale mój gin powiedział, że jeśli antykardiolipinie wyszły dobrze to tego nie muszę robić póki co. Biorę też teraz aspirynę żeby się w razie czego nie robiły mikrozakrzepy...
dziś pobolewa mnie brzuch więc myślę, że @ się zbliża - choć wciąż mam nadzieję... |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na dwoje babka wróżyła z tym bólem brzucha. Ale przytulam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||
Rozeznanie
|
Witam się niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eseska,jak tam Zosieńka ![]() kiedy chrzcicie małą ?
Edytowane przez czarnula 1982 Czas edycji: 2013-02-24 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Witam sie z kawką
![]() Jedz, bedziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
Wiekszosc z nich powinno sie robic normalnie w ciązy. Zarowno hormony płciowe, jak i ta reszta (kortyzole itp) oraz rozyczki cmv hiv itd sa praktycznie normą.. To co pisze Perse, - trzeba zrobic przeciwciała na zespol antyfosfolipidowy (on takze odpowiada za nawykowe poronienia), ale jezeli kardiolipina wyszla dobrze, to zapewne go nie masz. Po pierwsze musisz znalezc bardzo dobrego ginekologa (choc to cholernie trudne), po drugie trzeba znalezc przyczyne nawykowych poronien na tak wczesnym etapie. Moja kolezanka, z podobnym problemem jak Twoj, zrobila caly szerg badan z immunologii. Wszelakie przeciwciala (ANA1 ANA2 przeciwplemnikowe przeciwłozyskowe itp) oraz komórki NK (to sa takie komorki, ktore kazdy z nas ma w sobie w okreslonej ilosci. One zabijaja wirusy raki itp. Jak jest ich za duzo, to atakuja zarodek. Czesto odpowiadaja za poronienia nawykowe). Ogolnie glowa boli od ilosci badan. Najlepsza odpowiedz na swoje pytania znajdziesz na forum naszbocian. Tam jest dziesiatki dziewczyn, ktore na pewno Ci pomoga lepiej niz my. Sama korzystalam z ich pomocy niejednokrotnie. Sa tam cale watki poswiecone konkretnym lekarzom, klinikom czy tez problemom, POlecam szczerze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest ok.....pozniej napisze wiecej bo pisze z telefonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdzie jest pani???
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.