Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 15:34   #4591
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Osobiście to nie uważam, że każda dziedzina ma państwu czy komuś tam przynosić zyski.
Niby nie ale w Polsce mamy to co may plus ogromne zdłuzenie i bałagan a w niemczech mamy zyski i dobrą organizacje.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:35   #4592
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jak wygląda taki magiczny konspekt na każdą lekcję?
Musiałabym ci zeskanować, taki dla podstawówki, to jeden konspekt zajmuje 3 strony A4, więc pewnie dla liceum o wiele więcej, bo porusza się o wiele więcej kwestii podczas jednej lekcji.
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:35   #4593
201604181004
Konto usunięte

Najlepsza akcja była jak moja mama uszkodziła sobie kręgosłup i nie mogła wstać - kobieta dość postawna, dzwoni tata po karetkę (mamy auta, ale nie można jej przewieźć, jak ją znieść z 4 piętra?!) to mu odmówili bo to nie jest nagły przypadek i można wezwać lekarza pierwszego kontaktu.
Dzwonię zaryczana ja - przyjechali
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:37   #4594
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Mój tata tak samo, zapalenie wyrostka robaczkowego, ale jak to facet, nie będzie publicznie narzekał jak go boli. Za to stare babcie jęczące jak to im źle i że dłużej nie wytrzymają, wchodziły pierwsze. Tata czekał tam ponad 10 godzin na swoją kolej - gdy go wzięli na stół operacyjny, wyrostek juz był rozlany, jeszcze trochę a zakażenie na wszystkie organy, i wiadomo.
ja czekałam do godziny, w końcu jakiś lekarz wyszedł i mnie wywołał, morderczy wzrok starszych babć w kolejce, skierowany w moją stronę - bezcenny
Stary 2013-02-17, 15:45   #4595
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
No bo w wakacje nauczyciel w domu nie spoczywa na laurach, tylko przygotowuje te konspekty itd,
Aha, i tak 50 dni siedzi i przygotowuje te konspekty?

Cytat:
A co do tego, że w trakcie roku narzekanie, że tyle do zrobienia w domu - no bo chodzi o to, że nienauczyciele myślą, że nauczyciel se przychodzi do szkoły od 8 do 13, po czym idzie do domu i ma wolne, nic nie robi. Tymczasem nikt nie uwzględnia tego, że mimo siedzenia w szkole tylko 5 godzin, to wracając do domu, musi zrobić jeszcze konspekty, przygotować się, sprawdzić i ocenić te 30 wypracowań, itd.
.
Nauczyciel to nie jest jedyny zawód, który pracuje po godzinach pracy, w domu.

Cytat:
A z tymi dwoma miesiącami wolnego, że to taki "luksus", to w sumie też ciężko się zgodzić.
Bo co im po tym? Skoro i tak:
- nauczyciel stażysta ma pensję 2300zł brutto, co daje 1600zł netto. Musi opłacić za to mieszkanie, mieć na jedzenie, więc i tak nie stać go na wyjazd do Egiptu.
- wyjechać gdzieś indziej, na miesiąc, też bez sensu, bo wtedy na to przekabaci całą pensję, a tymczasem mąż będzie siedział w mieście, pracował i za swoją pensję opłacał wszystko, a ja będę leżeć na plaży albo wędrować sobie po górach
Argumenty totalnie od czapy. Wiele ludzi zarabia minimalną krajową i jakoś potrafią sobie odłożyć pieniądze, żeby wylecieć na wakacje- to po pierwsze.

A po drugie- urlop to nie tylko wyjazdy, ale także wolne dni, bez terminów nad głową. Ja mam takich dni w roku 21 póki co. Nauczyciele mają z 70? 80? Plus wolne weekendy! a nie każdy ma ten komfort.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:49   #4596
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
ktoś już wrzucał linka z przykładowym konspektem
http://literka.pl/3/43972/konspekt_l..._dla_gimnazjum

nie rozumiem tej dyskusji na temat nauczycieli. Nikt nie twierdzi, że jest to najcięższy zawód swiata, ale po prostu nie wygląda tak cudownie i kolorowo jak inni sobie to wyobrażają.
Cały czas strony będą się przerzucać argumentami i chyba nikt tej dyskusji nie wygra

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-02-17 o 15:52
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:51   #4597
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś wcześniej chyba też pokazywał.
W każdym razie jak ja musiałam pisać na praktyki to oprócz tematu lekcji, celu ogólnego, celów szczegółowych, metod nauczania i środków dydaktycznych, planu pracy wypunktowanego musiałam stworzyć tabelkę, która jest tak głupia, że aż płakać się chce.
W pierwszej kolumnie wpisuję czynności nauczyciela, to co chcę zrobić, to co chcę zapisać na tablicy i to co mówię, każde pytanie podobno powinno się tam znaleźć. Potem czynności dzieci. I hit hitów, który nam podano: "przewidywane odpowiedzi uczniów". A skąd ja mam wiedzieć co takiemu dziewięciolatkowi strzeli do głowy jako odpowiedź I miałam takie akcje na praktykach. Potem tam jeszcze jest rozplanowanie czasowe wszystkich punktów.
A żeby było śmieszniej, teraz jest nauczanie zintegrowane w klasach 1-3. Wszystkie przedmioty razem i w porządku. Ale żeby utrudnić pracę nauczycielom dyrektorzy wymagają rozliczania tego na godziny, bo godzin polskiego powinno być tyle, godzin matematyki tyle, a godzin edukacji przyrodniczej tyle. I biedna taka jedna z drugą mają cztery godziny po 45 minut, które wcale nie tak powinny wyglądać zgodnie z zarządzeniem podstawy programowej, i każde 45 minut rozbijają i próbują dojść do tego, że 'a no tak, dziś 15 minut przyrody, 40 plastyki, 30 matematyki, 30 polskiego..." bo w dzienniku porządek być musi
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 15:59   #4598
Duszaniola
Wtajemniczenie

Dziwi mnie to marudzenie na urlop. Przecież większość ludzi, szczególnie jak ma dzieci, chce mieć wolne właśnie w wakacje. A jak para pracuje to często mają problem z dograniem urlopów. A tak to problem z głowy, skoro jedno ma 2 miesiące wolnego.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:04   #4599
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
nie rozumiem tej dyskusji na temat nauczycieli. Nikt nie twierdzi, że jest to najcięższy zawód swiata, ale po prostu nie wygląda tak cudownie i kolorowo jak inni sobie to wyobrażają.
Cały czas strony będą się przerzucać argumentami i chyba nikt tej dyskusji nie wygra
Jest wiele takich zawodów, zresztą każdy ma swoje plusy i minusy
A dyskusja zaczęła się od tego, które najbardziej marudza i narzekają

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Dziwi mnie to marudzenie na urlop. Przecież większość ludzi, szczególnie jak ma dzieci, chce mieć wolne właśnie w wakacje. A jak para pracuje to często mają problem z dograniem urlopów. A tak to problem z głowy, skoro jedno ma 2 miesiące wolnego.
Ano, my od prawie 9 lat urlopy spędzamy osobno, bo ktoś musi zająć się dzieckiem I ja bym wolała mieć to wolne np we wrześniu, ale nie mam wyboru, bo nie zostawię samego 8 latka w domu np w lipcu i nie pójdę do pracy. Czyli wychodzi na to, że dopóki mały nie podrośnie to jestem urlopowo uziemiona jako i ten nieszczęsny nauczyciel

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:15   #4600
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
a tak całkiem szczerze to nie znam ani jednego nauczyciela ciągle (bo gorszy dzień każdy może mieć) narzekającego na swoją pracę. Znam tylko nauczycieli broniących się przed nagonką osób nie mających pojęcia o tej pracy-a argumentem koronnym takich osób najczęściej jest "nie obchodzi mnie co robisz w trakcie roku szkolnego, grunt, że masz 2 miesiące wakacji więc siedź cicho, bo masz dobrze jak pączek w maśle."

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:18   #4601
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
wiesz co, wydaje mi się, że nie ma takiego zawodu, w którym by ktoś nie narzekał na swoją pracę. I nie sądzę, by nauczyciele w tym narzekaniu przodowali.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:23   #4602
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
wiesz co, wydaje mi się, że nie ma takiego zawodu, w którym by ktoś nie narzekał na swoją pracę. I nie sądzę, by nauczyciele w tym narzekaniu przodowali.
Ty masz takie zdanie, a inni jak widać nie. Stąd ta dyskusja się rozwinęła.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-02-17, 16:36   #4603
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
wiesz jaki jest problem z takim pijakiem? po 1 karetke najczęściej wzywa przypadkowy przechodzień, no bo jak to, pijak też człowiek. Owszem, tu się zgodzę, ale jakby ten przechodzień znalazł się w szpitalu i musiał poczekać przez tego pijaka to już by nie był taki pełen współczucia. Tym bardziej, ze 2/3 przywozonych nietrzeźwych to stali bywalcy którym pomoc medyczna nie jest wcale potrzebna.
Po 2 takiego pijaczka trzeba jak najszybciej przebadać, bo żadna izba wytrzeźwień nie przyjmie go zanim sor nie napisze, że nic mu nie jest oprócz upojenia. A tego na oko nie stwierdzisz.
Po 3 bierze się go często poza kolejnością, bo nie ma ludzi, żeby przy nim non stop siedzieli i go pilnowali, żeby sobie krzywdy nie zrobił
I to mnie właśnie tak wnerwia. Mieszkam w małym mieście i u nas stawiać diagnozy i wydawać wyroki można po nazwisku.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Winter dodaj ryzyko zdemolowania pomieszczenia, zniszczen sprzętu, pobicia lub obrzygania innych pacjentów i ucieczki na przykład przez okno.
Albo jak już go położą na oddział - ucieczki przez okno na 4 piętrze za co oczywiście będzie odpowiadał personel.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Najlepsza akcja była jak moja mama uszkodziła sobie kręgosłup i nie mogła wstać - kobieta dość postawna, dzwoni tata po karetkę (mamy auta, ale nie można jej przewieźć, jak ją znieść z 4 piętra?!) to mu odmówili bo to nie jest nagły przypadek i można wezwać lekarza pierwszego kontaktu.
Dzwonię zaryczana ja - przyjechali
Jak postawna?
Myślę, że oni miewali już gorsze przypadki. Znosić koło 200 kg z 4 piętra to ja dziękuję.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:43   #4604
201604181004
Konto usunięte

Oj postawna. Może nie 200 kg ale z pewnością więcej waży od taty który tak swoją drogą też nie jest pierwszej młodości i brać ją na barana albo ze mną (chuchro co nie może słoika odkręcić) znosić kobietę z uszkodzonym kręgosłupem z czwartego piętra, nie nic trudnego a poza tym bardzo bezpieczna sprawa... (zakutali ją od razu w nosze takie żeby nie ruszała głową itp)
Stary 2013-02-17, 16:56   #4605
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
No bo w wakacje nauczyciel w domu nie spoczywa na laurach, tylko przygotowuje te konspekty itd, więc co za różnica, czy zrobi to w domu, siedząc na swojej wygodnej kanapie, czy w szkole, siedząc przy biurku w pokoju nauczycielskim, gdzie nawet nie będzie miał spokoju, bo pozostali nauczyciele w liczbie 15 osób też muszą przyjsć na te 8 godzin i zrobić swoje, a wiadomo, wtedy komuś się zechce pogadać, itd.

A co do tego, że w trakcie roku narzekanie, że tyle do zrobienia w domu - no bo chodzi o to, że nienauczyciele myślą, że nauczyciel se przychodzi do szkoły od 8 do 13, po czym idzie do domu i ma wolne, nic nie robi. Tymczasem nikt nie uwzględnia tego, że mimo siedzenia w szkole tylko 5 godzin, to wracając do domu, musi zrobić jeszcze konspekty, przygotować się, sprawdzić i ocenić te 30 wypracowań, itd.

A z tymi dwoma miesiącami wolnego, że to taki "luksus", to w sumie też ciężko się zgodzić.
Bo co im po tym? Skoro i tak:
- nauczyciel stażysta ma pensję 2300zł brutto, co daje 1600zł netto. Musi opłacić za to mieszkanie, mieć na jedzenie, więc i tak nie stać go na wyjazd do Egiptu.
- wyjechać gdzieś indziej, na miesiąc, też bez sensu, bo wtedy na to przekabaci całą pensję, a tymczasem mąż będzie siedział w mieście, pracował i za swoją pensję opłacał wszystko, a ja będę leżeć na plaży albo wędrować sobie po górach

No chyba że małżeństwo nauczycielskie Ale jak tylko jedna połówka jest nauczycielem, to ich urlop i tak wygląda tak, że wyjeżdżają gdzieś wtedy, kiedy partner ma swoje 2 tygodnie wolnego.
Heh, 100% prawdy

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
http://www.profesor.pl/publikacja,16...a-niemieckiego proszę ;-)
Stary 2013-02-17, 16:56   #4606
BioIvO
Zakorzenienie

Przypomniała mi się dramatyczna wypowiedz pani nauczycielki w sprawie podwyższenia wieku emerytalnego. Podobno 60 letni nauczyciel nie będzie wiedział co trzymać- krede czy mocz.
Po pierwsze to bardzo obraża ludzi w tym wieku. A po drugie, co ma powiedzieć kobieta w tym wieku, pracująca na stojąco przy taśmie w fabryce?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:02   #4607
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja jestem ciekawa, co w takich konspektach wypisywali moi nauczyciele, których formą prowadzenia zajęć było - sprawdzenie obecności, potem - otwórzcie książki na tej stronie, przeczytajcie, potem zróbcie te ćwiczenia.
Stary 2013-02-17, 17:14   #4608
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Zamiast im zwiększyc ilość praktycznej albo gramatyki, to dołożyli jeszcze jedną gramatykę. I w ten sposób my mieliśmy tylko łacinę/scs (nigdy nie zrozumiem na co komu łacina na rosyjskim - bo łacina była do wyboru, albo ona albo scs), a oni mają łacinę (wszyscy), a jeszcze do tego gramatykę scs/gramatykę języka bialoruskiego(albo ukraińskiego - nie chce mi się sprawdzać). I ja się pytam - na co im to?
U nas też była łacina, a także fiński, którego nie żałuję, ale był tylko jeden rok, więc jak mówi stare, ludowe porzekadło "ni w piz*ę, ni w oko", bo co człowiek po jednym roku może się nauczyć. Plus oczywiście logika i filozofia, zamiast dać nam dodatkowe godziny PNJ lub translatorium. Dobrze, że już skończyłam studia, a najwięcej języka uczę się podczas zleceń

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Ja przepraszam że tak ględzę w kółko o studiach ale dzisiaj mam nerwa do potęgi.
Literatura.
Wiersze.
Przynosisz je na zajęcia. I wymagają od ciebie interpretacji na poziomie akademickim to nic że inni/normalni po prostu przerabiają te wiersze na ćwiczeniach i dyskutują wszyscy robiąc burzę mózgów, u nas jeden prowadzący się obrażał że nie wykonaliśmy pracy w domu i nie dajemy mu gotowej odpowiedzi. Ja rozumiem, praca w domu i tak dalej, ale ja jestem maluczkim studencikiem-wieśniaczkiem do pana profesora nie dorastam, to po co mu moja interpretacja i analiza skoro się dowiem że powinnam przerzucać gnój a nie się poezją zajmować
Nam na II roku (!!) kazała tłumaczyć wiersze z węgierskiego na polski, żebyśmy lepiej zrozumieli Nieważne, że ledwo zaczęliśmy się uczyć języka, to mieliśmy się zmierzyć z jakimiś dziwnymi formami i słowami, których nie było w słowniku (albo były, tylko nikt nie znalazł, bo były kiedyś inaczej zapisywane).

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:15   #4609
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się dramatyczna wypowiedz pani nauczycielki w sprawie podwyższenia wieku emerytalnego. Podobno 60 letni nauczyciel nie będzie wiedział co trzymać- krede czy mocz.
Po pierwsze to bardzo obraża ludzi w tym wieku. A po drugie, co ma powiedzieć kobieta w tym wieku, pracująca na stojąco przy taśmie w fabryce?
Kurcze. mój tato ma 61 lat, jakoś problemów z nietrzymaniem moczu u niego nie zauważyłam. Wśród jego znajomych (podobny wiek) też nikt nie wionie Eau de Urina.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:15   #4610
201604181004
Konto usunięte

No, to tak jak u mnie, pozdrawiam! Mieliśmy coś na zasadzie Leśmiana, czyli masa słów które nie istnieją i tylko autor wiedział co miał na myśli.
Tłumacz.
Stary 2013-02-17, 17:21   #4611
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Co ma powiedziec chirurg, budowlaniec, stolarz, mechanik samochodowy, pracownik fabryki, supermarketu czy taksówkarz.??
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:59   #4612
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga o nietrzymaniu moczu mocno przesadzona. Nie ma reguły. Ale z drugiej strony bez sensu trzymać w szkole nauczyciela, który po prostu już się nie nadaje do takiej pracy... Pamiętam z podstawówki lekcję ze znerwicowaną starą jędzą, która opie*rzyła moją koleżankę, zrobiła jej długi wykład i postanowiła poinformować jej wychowawczynię - a o czym? No o tym, że się do kogoś wyszczerzyła czy tam cicho zaśmiała. Nie mówiąc już o tych nauczycielach, którym wszystko jest obojętne, albo którzy wciąż uznają system szkolnictwa panujący za ich młodości. Oczywiście są wyjątki, bardzo sympatyczni nauczyciele w starszym wieku, ale ogólnie rzecz biorąc czasem lepiej niektórych wysłać na emeryturę i zatrudnić młodą osobę, która 'zaprzyjaźni się z uczniami' albo przynajmniej będzie mogła zapanować nad klasą.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:04   #4613
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

U nas na Uniw. byli wykładowcy powyżej 60 roku życia i nie sikali w majty

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:10   #4614
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

W podstawówce historii uczył mnie dyrektor szkoły, facet dobrze po 60. Tak świetnego nauczyciela już w żadnej szkole nie miałam. Dopiero po wylewie zrezygnował z dalszego nauczania, podobno nie mógł tego odżałować. Ja zresztą też, po nim przyszła taka młoda jędza, która mi obrzydziła ten przedmiot aż do liceum.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:20   #4615
WhiteCherry
Zakorzenienie

na studiach wolę mieć prowadzących powyżej 60tki niż młodych doktorów, niewiele starszych od nas (jestem na V roku), którzy uważają się za Bóg wie kogo.
Stary 2013-02-17, 18:57   #4616
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
U nas na Uniw. byli wykładowcy powyżej 60 roku życia i nie sikali w majty
ja miałam faceta dobrze po 70 blisko 80 i żwawszy był niż nie jeden student
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:02   #4617
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:06   #4618
201604181004
Konto usunięte

Jak komuś ciężko jest być nauczycielem i nie podoba mu się bo taka ciężka robota itp to bardzo chętnie przyjmę za niego etat w szkole ;-p < 3
Stary 2013-02-17, 20:10   #4619
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Jak komuś ciężko jest być nauczycielem i nie podoba mu się bo taka ciężka robota itp to bardzo chętnie przyjmę za niego etat w szkole ;-p < 3
No co Ty, wiesz ile jeszcze czasu do "przymusowego" urlopu Mój też ze względu na szkołę jest przymusowy, nie wiem czy dotrwam

Stary 2013-02-17, 20:10   #4620
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości