|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
I jak Mrówka pisała - słodki ten krem. Ale ja lubię słodkie ciasta i dla mnie rewelka po prostu.
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Też czytałam, że z onetu jest problem
Co do ciasta marchewkowego - ja je uwielbiam (dokładnie to co Megi pokazywała). Każdemu kto zjadł bardzo smakowało, chociaż niektórzy po info że to ciasto z marchewką nie chcieli spróbować
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam Twojego łobuzaCiasto ma być słodkie chociaż jak tam w przepisie jest bodajże 1,5 szkl. cukru pudru to musi być mega słodkie ,wystarczy po prostu dodając cukier do masy robić to stopniowo i próbować bo być może wystarczy. Mi się już mazurki marzą kajmakowy ,uwielbiam , pomarańczowy też uwielbiam U mnie te mazaki by nie przeszły lepiej nie ryzykować
|
|
|
|
|
#4594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja takie z Bułgari przytargałam , nie do odróżnienia praktyczne . Za całe 20 zł je kupiłam . Kurde jak można auto na podwórku zostawić ? Nie lepiej wsiadać do ciepłego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pani nas poinformowała na zebraniu bo musiała że możemy dziec wysłać do zerówki szkolnej Ja musze pracę zmienić , dziś z tuniką oczywiście przylazłam dla Oli i spodniami Znowu narąbało śniegu szlag by to trafił , już dość mam tej cholernej zimy
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
a pamiętasz dokładnie jak te serki się nazywają?
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, po tak dlugiej przerwie. Zastanawialam sie co u was slychac, zaraz poczytam bo przyznam sie ze nie mialam czasu na wizzaz zagladac.
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Napisze co u mnie. Urodzilo mi sie drugie malenstwo, syn juz za dwa tyg skonczy 6mcy.Jest swietny, przeciwienstwo corki, oczy taty, malo wloskow , duzy bo juz wazy 9kg (urodzila sie duzy 4350g). Jest bardzo towarzyski, w dzien sie bawi w nocy spi. Zaczyna sie bawic z Ala , ktora tez za 2mce skonczy 3 lata. Ale ten czas leci.Jestem na macierzynskim do maja lub czerwca jeszcze nie zdecydowalam. W domu duzo pracy ale przy drugim dziecku jestem bardziej zorganizowana i wszystko wydaje mi sie byc takie proste. Oskar juz siedzi , juz nie moge sie doczekac jak sie beda razem bawic itp, pozdrawiam ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2013-02-19 o 22:20 |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Koglus - super !! ale ten czas szybko leci
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
kogluś, gratulacje!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny które kupowały dzieciom rowerki z pedałami-jakiej średnicy kółka brałyście? 12 czy większe??
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak na 16 stkach SZymek jeździ , ale dla naszych za duże
Kurde własnie moja najlepsza przyjaciółka dodała mnie jako swoją siostrę na fejsie ... ja ją jako partnerkę ![]() ale nie o to kaman . Kurde i tak sobie myślę jaki to człowiek stary ![]() Poznałam ją jak miałam 12 lat , teraz mam 30 , kupa czasu Trzymałam jej maleńką córkę na rękach która teraz jest w 4 klasie . Byłam przy porodzie mojej chrześnicy która w tym roku idzie do komuni . Co wyrabiałyśmy jako małolaty , to już lepiej nie pytać ![]() ![]() Ale każdemu życzę takiej przyjaciółki ![]() ![]() To się wygadałam he he Macie kogoś takiego ?
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- nie mam
|
#4601 |
|
Rozeznanie
|
Widze ze temat chorobsk. Moje tez chorowaly , mialy kaszel i goroczka 3 dni. Lekarz powiedzial ze u malego zapalenie oskrzlikow. I na to nie ma lekow,,
. Faktycznie samo przeszlo ale kaszlal bardzo , kaszlem duszacym. Corke wypisalam chwilowo z przedszkola, bo przynosila same chorobska do domu. Poczekam az maly podrosnie. Zaszczepilam ja na ospe wietrzna zeby ja przeszla lagodniej jak sie trafi, bo nie chce zeby sie meczyla az 2tyg
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ania myśle ze mam , płeć męska i żeńska . Znamy sie od podstawówki i średniej , kupa czasu .Teraz Kontakt w realu inaczej wyglada ze względu na dystans , ale jest net a jak jestem w pl to odrazu dryn i są klimaty.
Śmiesznie było za lepka takie akcje sie odkrecalo , złe ,dobre chwile ,no i przekręty .
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taka przyjaciółkę i to nie jedną a 5 szt. Każda spotkałam na innym etapie mojego życia. 2 w podstawówce, jedna w liceum, jedna na studiach i jedna gdy rozpoczelam prace. Każda z nich jest wyjątkowa i niesamowita. Z każda utrzymuje kontakt. Cztery z nich mieszkają w Wawie.
Koglus- dobrze ze sie odezwalas. Ja od jutra rozpoczynamy urlop wychowawcz.
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Ejj a co to jakaś transmisja na żywo była z procesu Katarzyny tej co zabiła Madzie ?
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny czytam was w tel ale pisacz czego nie mam , nataszka masz racje przewinelo sie tu duzo mamus pamietam nieektóre wyraznie bardzo szkoda ze juz sie nie odzywaja
monkanie wiem nic o tym odkad mam ten remont i nie mam swojego lapka jakos wylaczona z obiegu jestem .. ale juz blizej niz dalej jest ![]() a ja kocham taka pogode i to ze tyle sniegu pada prxyszłam sie tylko zameldowac , i napisac ze nie uciekam
|
|
#4606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zeszłym roku jak siostra zapisywała małą to była ograniczona ilość wniosków, na 3 latki było 40 kart i tyle tylko wydali i tyle zostało przyjętych...już chyba tę metodę bym wolała:masz wniosek - dziecko przyjęte ehhh bez sensu. Od marca mają zrobić dni otwarte dla rodziców to kiedyś sobie pójdę z małym na przyczepkę do siostry jak ona będzie szła (w co wątpię jednak...). Cytat:
![]() Cytat:
a druga na studiach - wszystko byśmy dla siebie zrobily - starsza ode mnie o 3 lata, rozwiedziona, jeździłam z nią na sprawy alimentacyjne, razem w UK byłysmy...pomagałam jej finansowo kilka razy (zawsze oddawała), super przyjaźń taka dorosła już i co?? za moimi plecami starała sie o prace w filli szkoły językowej gdzie ja pracowałam, nie powiedziałą mi o tym (do dziś nie wiem czemu, bo w niczym mi to nie przeszkadzało przecież), dostała tę pracę, później sie przyznała, miała sie z synem do mnie do miasta przeprowadzić, ale wtedy jej coś odwaliło i kontakt zerwała...do tej pory się nie odezwala, ja próbowałam no ale cóż teraz mam jedną, którą przyjaciółką nazywam, codziennie na tel. wisimy (to ta co ma tak chorujące dziecko z zezem co ostatnio pisałam),znamy się od 2006r. ma byc Isi chrzestną. ale czy mogłabym z nią konie kraść chyba jednak nie
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
coś czuję, że dziś czeka mnie ciężki dzień. Weronika od samego rana marudno- złośliwa. Jeszcze dobrze oczu nie otworzyła, a już jej się milion rzeczy nie podobało Mi choroba nie przechodzi, czuję, że powinnam iść do lekarza ale nie mam za bardzo jak tego zrobić najwcześniej w piątek dam radę. Co do przyjaźni to owszem miałam super przyjaciółki, takie z czasów szkoły podstawowej i średniej. Niestety przyszedł czas studiów i wszystkie się porozjeżdżałyśmy. część do Anglii, część na studia- Poznań, Piotrków Tryb. Potem jeszcze każda niemal znalazła faceta z innej miejscowości więc ostatecznie w Pleszewie nie został praktycznie nikt... zawsze sobie mówilyśmy, że jak już będziemy mężate i dzieciate, będziemy miały własne domy (heheh... niezła fantazja- każda aktualnie w bloku mieszka ) to bedziemy się ze sobą spotykać na grillu itp z gromadka naszych dzieci... to były marzenia. Niestety, życie pokazuje, że to nie takie łatwe. nawet jak jestem w Pl to ciężko się spotkać z koleżankami.Oczywiście mam kontakt z tymi osobami, nadal jest on dobry ale niestety juz tylko przez gg ewentualnie telefoniczny. Jedna w Szczecinie, druga w Angli (to dwie najlepsze przyjaciółki). Nie widujemy się po parę lat wiec nawet jak sie spotkamy to juz nie to co kiedyś jak wyprowadzilam się do Torunia to nie znalam tu nikogo poza moim tż. Mialam nadzieję, że spotkam tu przyjaciółkę, taką na dobre i na złe, ze będę miała z kim wyskoczyć na kawke czy piwko jak będę miała problem... niestety... mam sporo znajomych ale na dobrą sprawe jak bym chciala sie z kimś spotkać na ploty, wyżalić się itp to nie mam do kogo zadzwonić żeby się umówić
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Śnieg spadł u nas całkiem fajny. Jeszcze dzieciaki ferie mają to tak w sam raz dla nich. Laweta zabrała wczoraj nasze autko . Jakiś pasek się zerwał i uszczelka poszła i autko jechać nie chciało. Musieli przyjechać po nie. Aż nie chcę myśleć jaki będzie rachunek Za duże odległości mamy do pokonania w krótkim czasie żeby bez samochodu zostać.Co do przyjaźni to ja miałam jedną przyjaciółkę w szkole podstawowej. Teraz mieszka w Niemczech, wyjechała jeszcze w szkole. Teraz mam tylko koleżanki, nie mogę powiedzieć przyjaciółki bo jako, że do ostrożnych się zaliczam to nie ufam nigdy i nikomu tak do końca. Poplotkować owszem lubię, umówić się na kawkę też ale wszystko w granicach rozsądku. Poza tym dziewczyny też mają swoje rodziny i swoje życia, czasu ciągle wszystkim brakuje. Ja niby jestem kobieta domowa ale wcale nie jest tak łatwo mi się umówić z którąś z dziewczyn tak w biegu.
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak rowerek do 4lat to 12cali kola,po 4latach 16cali. Moj na 12 jezdzi i spokojnie przynajmiej rok pojezdzi,po bracie ma 16cali kolka w poczekalni. Ale jest podstawowa zasada im wieksze kola tym szybciej musisz za takim dzieciaczkiem zaiwaniac
.Kolezanka ma 5,5rocznego synka to na 12-tkach jezdzi ale on malutki. Eryk wlasnie na 4-te urodziny dostal wieksze kolka bo juz bez bocznych jezdzil,ale zalowalam ze tak szybko 16-tki kupilam przez to ze tak szybko zaczal jezdzic.Ja co do przyjaciol to tak jak Iza. Teraz jak mam sporo znajomych biegaczy to jestem zakochana w tych ludziach co potrafia smiac sie z siebie,nie obrazac,i kazdy pomocny.
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek wpadaj na kawkę
Ja chyba przyjaciółek już nie mam (jedna co się znam z nią 25lat, jest w UK i kontakt bardzo słaby bo nie korzysta z internetu ale kiedyś byłyśmy nierozłączne)... zostały koleżanki ze studiów, co z tego że mieszkają niektóre blisko a jak są potrzebne to żadna nie jest dostępnaMoże jakiś taniec żeby wiosnę przywołać? Mam dość śniegu i zimna... Potrzebuję słońca bo dołek mam ogromny...
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Laski a jak wam sie biegowe sprawuja byly jakies usterki?? bo ja dopiero teraz chce kupic i zastanawiam sie nad tym http://allegro.pl/rowerek-biegowy-jd...010215149.html ale tezet mi truje ze niewiadomo co to za firma i ze za tani jak na rowerek aluminiowy;/
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
młoda- ja planuję dopiero teraz jej kupić rowerek i zastanawiam się właśnie czy biegowy czy już normalny...
![]() Ten Twój z linka bardzo ładny ale nie znam się czy dobry... ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Lind- chyba Werki hulajnogą
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda wiekszosc chyba hudory pokupowala. Ja za mojego hudore placilam 99zl,jest leciutki,bo jak mlodemu sie znudzi to chwytam za kierownice i bez wysilku niose majac w drugiej rece zakupy.
Jedyna wada ze dzwoneczek odpadl po upadku. I za lekko kierownice chyba przykrecilam bo co sie przewroci to musze ja prostowac .Ja polecam hudore.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda my mamy ten http://www.wszystkowgory.pl/produkt-2396.html Jestem bardzo zadowolona ale... urwał sie ogranicznik kierownicy, ze zbyt cienkiej blaszki (przynajmniej jak dla Michała
) to zrobili... Poza tym nieprzydatna u nas była niska rama bo i tak Michał nogę od tyłu przekładał. Generalnie fajny rower za nie aż tak duże pieniądze. Jeszcze długo pewnie będzie w użytku choć mamy po siostrzeńcach rowerek z bocznymi kółkami to nie wiem czy chętnie się na niego przesiądzie...
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przyjaciółek to za czasów technikum było nas 5 dziewczyn. Chodziłyśmy razem do jednej klasy w podstawówce, później z 2 dziewczyanmi do technikum. Niestety w okresie studiów wszysko się skończyło. Jedna się wyprowadziła do innego miasta, gdzie kontakt całkowicie się urwał, druga znalazła chłopaka i zerwała wszystkie kontakty z nami. Nastepna wyjechała do Warszawy, ale z nią mam kontakt cały czas, jak przyjeżdza do Bełchatowa to się spotykamy. I została jeszcze jedna koleżanka, z którą często się spotykam, ona ma córke rok starszą od Zosi. Teraz nawet w górach z nią byliśmy, ale to nie jest już przyjaciółka tylko dobra koleżanka. Zresztą Magda ta co mieszka teraz w Wawie teraz to już tylko koleżanka. Mysle że jak by nie wyjechała to do tej pory bym miała z nią super kontakt.
Jak chce się wyżalić czy pogadać to dzwonie albo spotykam się z tż brata żoną. Bardzo fajna dziewczyna, moge z nią pogadać o wszystkim. Ale czy to przyjaźn chyba jeszcze nie. Może z czasem...
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
asia ja poki co tylko biegowy jakos mi sie wydaje ze na poczatku maja bardzo duza przewage nad pozostalymi...
madzia tez myslalam o hudorze tzn caly czas bylam na nia nastawiona, ale mlody zaczal truc o motorze a ten z wygladem troche mi pod motor podchodzi
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2013-02-20 o 09:54 |
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Taki http://www.spizarnieponiatowskich.pl...alny-135g.html
Co do przyjciółek - ja mam takie na dobre i złe 4 chyba. Jedną znam od zawsze - wychowałyśmy się na jednym podwórku, jedna podstawówka, liceum i nawet te same studia. Inna od liceum. Inna od pracy. A inna to ex A. I mogę im powiedzieć wszystko i wiem, że jak poproszę, pomogą. Ale kontaktu strasznie mocnego nie mamy, odległość, rodziny, dużo spraw. Ostatnio dopiero nauczyłam się przyjaźnić z siostrą. A w dzieciństwie to był mój wróg nr1.
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba prędzej na sankach
Chociaż pod górkę w Lubiczu by Ci ciężko było ale z powrotem jaka frajda z takiej góry zjechać
|
#4619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba taki ludzki gatunek musi być ![]() a czemu z tą koni kraść byś nie mogła?? Cytat:
![]() cierpliwości dla Werci ![]() a co do przyjaciółek to przykro, nie dołuj się jeszcze wszystko przed Tobą. Aniu ja nie wiem czy mogę nazwać to przyjaźnią ale mam dwie osoby którym mogę wszystko powiedzieć, ze znajomych uwielbiam je, martwie się o nie, mogę liczyć na wyjście na piwo, więc jest dobrzepoza tym mam wiele sąsiadek miłych do plotek, dużo znajomości z powodu wyjazdu do pracy, na studia się po ograniczało, zostały odwiedziny 2 razy w roku, fb i smsy ![]() no a przede wszystkim osobami na które mogę liczyć są moje siostry i rodzice, więc nie czuje się samotna ![]() Edzia trzymajcie się Koglus witaj my to się chyba nie znamy... |
||
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda my mamy taką hudore
http://allegro.pl/hit-xpulse-hudora-...012933127.html Zosia dzień w dzien nim jeździ, po krawężnikach, dziurach, nic się z nim nie dzieje.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

uwielbiam Twojego łobuza
kajmakowy ,uwielbiam , pomarańczowy też uwielbiam

. Podest Julii też jest dobry, żeby pomóc w wieszaniu się na umywalce, wchodzeniu do wanny
na liście sie podpisałam Monika M...k - ciocia

a druga na studiach - wszystko byśmy dla siebie zrobily - starsza ode mnie o 3 lata, rozwiedziona, jeździłam z nią na sprawy alimentacyjne, razem w UK byłysmy...pomagałam jej finansowo kilka razy (zawsze oddawała), super przyjaźń taka dorosła już i co?? za moimi plecami starała sie o prace w filli szkoły językowej gdzie ja pracowałam, nie powiedziałą mi o tym (do dziś nie wiem czemu, bo w niczym mi to nie przeszkadzało przecież), dostała tę pracę, później sie przyznała, miała sie z synem do mnie do miasta przeprowadzić, ale wtedy jej coś odwaliło i kontakt zerwała...do tej pory się nie odezwala, ja próbowałam no ale cóż
najwcześniej w piątek dam radę.