|
|
#4591 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
tatuażu jeszcze nie mam, ale mam pytanie o studio w warszawie, które robi tatuaże w stylu
![]() takim cyborgowym, wiecie o co chodzi ![]() chciałabym się zapoznać z pracami online, a potem pójść pogadać i ew. ustalić termin, potrzebuję waszej pomocy w nakierowaniu mnie na jakieś studio |
|
|
|
#4592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tatuuje Sol ja mam na 10 czerwca termin u Martyny w Ink Miners Tattoo w katowicach i już nie mogę się doczekać
|
|
#4593 |
|
Konto usunięte
|
Hue hue dziewczyny, ja nie mogę wychodzić z tatuażem na wierzchu xd bo o ile młodzi ludzie nie zwracają uwagi, to zaczepiają mnie stare, obleśne typy -. -
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
|
|
#4594 |
|
Raczkowanie
|
A mój tatuaż chyba się ludziom podoba.
Wiele razy słyszałam komplementy na jego temat i to nie tylko od ludzi młodych! Niedawno ze 3 całkiem starsze osoby (po 60tce) go chwaliły (obce mi osoby, mijane na mieście). Pielęgniarkom w przychodni też się podoba. Stałam się dzięki temu bardziej rozpoznawalna. Fajne uczucie, bo wcześniej byłam mało charakterystyczna i ludzie mnie zwykle nie pamiętali, nie poznawali. Ostatnio w przychodni weterynaryjnej.. ściągam bluzę, bo ciepło, moja sroka na ramieniu zaczyna być widoczna i dziewczyna z rejestracji od razu wielki uśmiech.. "Aaa... to pani!".
Edytowane przez Rukmini Czas edycji: 2015-05-18 o 09:33 |
|
|
|
#4595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Musisz wyskoczyć z jakims ekstra pomysłem, żeby chciał go szybko zrobić. (ja dałam mu wolną rękę, ale mi nie zależy) |
|
|
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj poszłam zobaczyć mój projekt i zapisać się na termin... 15 czerwca. To będzie najdłuższy miesiąc mojego życia
![]() Robię tatuaż na łopatce. Mniej-więcej wielkości niedużej dłoni. Zapomniałam jednak zapytać tatuażysty (tak z ciekawości) ile może potrwać zrobienie takiego tatuażu? A, i termin mam w poniedziałek po pracy. We wtorek znowu mam do pracy i tak się zastanawiam... jak jest z bólem następnego dnia po zrobieniu tatuażu? dam radę, czy powinnam wziąć jeden dzień wolnego? |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
to ile będzie trwało zrobienie zależy nie tylko od rozmiaru ale tez od poziomu skomplikowania wzoru - ilości szczegółów, detali, pewnie też od ilości użytych kolorów
generalnie można obstawiać że od 2 do 5h - tak myślę, sama mam podobnej wielkości tatuaże, i w tym przedziale mniej więcej mieściło się ich robienie miejsce na łopatce nie jest jakieś specjalnie wrażliwe, i jeśli nie masz jakiejś fizycznej pracy to powinnaś dać radę spokojnie - miejsce boli po tatuowaniu trochę jak duży siniak (także np. za biurkiem da się radę wysiedzieć), większy problem jest z przemywaniem i smarowaniem, bo żeby to sobie samemu przemyć, posmarować i zafoliować na łopatce to wymaga niezłej ekwilibrystyki
|
#4598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będzie to kontur szybowca na tle niebieskich plam.... coś jakby technika watercolor? W pracy niestety muszę się dużo ruszać, 6 godzin na nogach. A ze smarowaniem nie będzie problemu, zatrudnię faceta do roboty |
|
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
A ja się pochwalę moją nową czaszką
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
zobaczcie sobie na fb wydarzenie "Zrobię sobie tatuaż w 2015 roku." ogladam to i po prostu jestem przerazona niektorymi dzielami
|
|
|
|
#4601 | |
|
...
|
Cytat:
A na tym wydarzeniu jak już się przebrnie przez ptaszki, piórka i "faith, hope, love" to można znaleźć takie cuda: https://www.facebook.com/photo.php?f...7355909&type=1 https://www.facebook.com/photo.php?f...7249681&type=1 https://www.facebook.com/photo.php?f...7456317&type=1 Mam zajęcie na dzisiaj .
in the light of the world with breaks for coffee and snacks Edytowane przez Whim Czas edycji: 2015-05-20 o 19:22 |
|
|
|
|
#4602 |
|
Konto usunięte
|
Mnie ostatnio zaczepila dziewczyna i zapytala czy polece jej kogos kto jej zrobi gwiazdki takie jak ma Rihanna....
|
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
haha widzialam to eee dziecko za żebrami
jakbym miala takie cos to chyba bym sobie wyciela cala skore xD przerazajacei miljjjjjonyyy piorek, hope, love, znakow nieskonczonosci, lapaczy (lapaczow?) snow, lecacych ptaszkow...co chwile pojawia sie ten sam cytat...omg bubli tam co niemiara a ci ludzie sie ciesza z tego i sa dumni Whim, widzialas tatuaz jednego kolesia? najpierw mial krzywy zegarek a pozniej zrobil cover - sluchawki z sercem po srodku, nic tam nie widac i ogolnie cover tez nieciekawy. a najlepszy jego komentarz - serce mialo byc czerwone ale tusz sie skonczyl |
|
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez victorion Czas edycji: 2015-05-21 o 18:32 |
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Ten wydarzenie na fejsie....no jest przerażające! Jestem wkręcona w tatuaże ostro,jak wiele z nas tutaj i kurdę! No nie mogę znieść tych tatuaży.Czasami się powstrzymuję,ale nie mogę pojąć,jak w dzisiejszych czasach,kiedy jest net,możesz popatrzeć jak ludzie robią tatuaże,kto co i gdzie i do tego ludzie piszą,nie rób tam,idź tam....iść i zrobić sobie potworne dziecko na klacie
![]() Dzisiaj była jazda,bo laska wrzuciła wytatuowaną całą serię życiowych "przewodników" ale admin usunął ,bo chamówa się zrobiła straszna ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! |
|
|
|
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
poszukuje inspiracji dla mojego 3 tatuażu tym razem chcę pość w kolor . Chciałabym mieć feniksa połączonego z motywem wody. Na googlach są też niebieskie feniksy które mnie zaciekawiły. Jak macie jakieś inspiracje które nie są takie łatwe do znalezienia to będę bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#4607 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, 16 maja minął miesiąc od tatuażu, kiedy mogę zacząć chodzić na basen? i czy powinnam jakoś dodatkowo zabezpieczać tatuaże przed chlorem?
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
maudy, ja nie mam feniksa zadnego w kolorze ale mam pawia, z ktorego mozna troche zaczerpnąć inspiracji
![]() ![]() tinker zluszczyl sie juz caly? jak ja bym szla to bym go smarnela czyms tlustym, zeby byl 'oddzielony' od wody. |
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! |
|
|
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
Kliwia sliczny jest
moze coś mnie natchnie Aliena Mam koncepcje na lecącego właśnie w takim stylu bardziej artystycznym i oczywiście w kolorze . Jeśli chodzi o wielkość to chce go zrobić na ramieniu . |
|
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! Edytowane przez aliena7 Czas edycji: 2015-05-24 o 23:55 |
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
tratatatatatatatata jak ja mam wytrzymac rok by sie dopiero zapidsac na tatuaz ??
![]() no nie wytrzymam
|
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Chcialam Was zapytać,w jaki sposób wybieracie wzór na tatuaż?Czy inspiruja Was inne tatuaże i chcecie taki sam,czy raczej same macie jakiś pomysł.A jak już macie jakiś pomysł,to jak szukacie inspiracji i materiałów do realizacji?
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
aliena, ja napierw wiedzialam od kogo chce, a pozniej w glowie mi zaswitalo co chce konkretnie. i szukalam inspiracji obrazow w stylu, zeby zobaczyc w roznych kolorach ujeciach etc. wybralam co najlepsze wg mnie i jak sie zapisywalam do yadou to podeslalam moje zbiory
Teraz chce drugi tatuaz od piotra szota. i mi sie podobaja jego prace po prostu. wiec raczej bedzie mial wolna rekę byleby znalazly sie w tatuazu pewne elementy uzgodnione wczesniej hihih
|
|
|
|
#4615 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla mnie robienie tatuażu bo mi się spodobał jakiś u kogoś albo jakiś obrazek w necie, nie ma sensu. masz to na całe życie więc jak do cholery może Ci całe życie podobać się cudzy wzór. |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
hej
można dołączyć? wpadłam na wątek przypadkiem, a tak się składa że 9 czerwca mam termin pierwszego tatuażu ![]() Będzie to napis, który wybrałam już dawno 'I refuse to sink' + mała kotwica. Wg mnie nie da się dosłownie tego przetłumaczyć na nasz język, bo brzmiało by to odmawiam utonięcia, a dla mnie to bardziej jak zrobię wszystko żeby nie utonąć, a kotwica wiadomo... Coraz więcej ludzi jednak twierdzi że to bez sensu, i mimo że kiedyś byłam pewna tej decyzji sama zaczęłam się zastanawiać... Proszę więc o obiektywne opinie, w załączniku tatuaż poglądowy
|
#4617 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie mam bladego pojęcia co miałaby tu znaczyć bo jeszcze ten napis to rozumiem.
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie, że trzyma na powierzchni, jakaś stabilizacja..
wymianka styczeń Edytowane przez WeWlasnejOsobie Czas edycji: 2015-05-25 o 21:30 |
|
|
|
#4619 |
|
Konto usunięte
|
Kotwica akurat zawsze idzie na dno
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
przecież nie chodzi o to że ja jestem kotwicą..
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

.A specjalnie na tę okazję wzięłam wolne.
tatuuje Sol

nie mam bladego pojęcia co miałaby tu znaczyć bo jeszcze ten napis to rozumiem.