Filmiki urodowe na you tube, część XII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 21:39   #4591
201607131106
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII

Cytat:
Napisane przez agnieszka0790 Pokaż wiadomość
zwolnienie?

ja dosyć często mam krew pobieraną, nie lubię widoku krwi, więc po prostu nie patrzę co tam się dzieje, nie sądziłam, że takie przypadki jak wasze są częste po pobraniu prosto do pracy jadę i tyle. ale ja ogólnie nigdy nie zemdlałam z żadnego powodu, nawet jak było mi słabo. Oczywiście nikogo nie chcę wyśmiać, po prostu pierwszy raz o tym słyszę
Ja też mdleję. :/
I nie chodzi o widok krwi, bo nie patrzę nigdy, głowę odwracam w drugą stronę na wszelki wypadek. Zresztą chyba jest mi to w miarę obojętne. Nie chodzi też o jakiś lęk, bo się nie boję, nie stresuję. Zdarza mi się zemdleć tuż po. Nawet ostatnio miałam pobraną krew, wstałam, wychodziłam i upadłam w drzwiach od gabinetu. Na szczęście pielęgniarka się poderwała i jakoś podtrzymała mi głowę, żebym za mocno nie wyrżnęła. Film urwał mi się na kilka (-naście?, -dziesiąt?) sekund. Ale potem cały dzień czuję się już normalnie. Też po pobraniu po prostu jadę na uczelnię/do pracy.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:44   #4592
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
I nie chodzi o widok krwi, bo nie patrzę nigdy, głowę odwracam w drugą stronę na wszelki wypadek. Zresztą chyba jest mi to w miarę obojętne. Nie chodzi też o jakiś lęk, bo się nie boję, nie stresuję. Zdarza mi się zemdleć tuż po. Nawet ostatnio miałam pobraną krew, wstałam, wychodziłam i upadłam w drzwiach od gabinetu. Na szczęście pielęgniarka się poderwała i jakoś podtrzymała mi głowę, żebym za mocno nie wyrżnęła. Film urwał mi się na kilka (-naście?, -dziesiąt?) sekund. Ale potem cały dzień czuję się już normalnie. Też po pobraniu po prostu jadę na uczelnię/do pracy.
Mam identycznie ja Ty.
Stary 2013-06-18, 22:05   #4593
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez popkorn105 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=sL43xDh0ngA
ja chyba nie rozumiem fenomenu tej dziewczyny i tych ponad 17 tys subskrypcji :/
Pewnie to tylko ze względu na urodę... Chociaż jak dla mnie to wygląda zbyt dziecinnie. Swoją drogą, dziwnie byłoby mi oglądać dziewczynę młodszą ode mnie...
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:11   #4594
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossonera Pokaż wiadomość
Pewnie to tylko ze względu na urodę... Chociaż jak dla mnie to wygląda zbyt dziecinnie. Swoją drogą, dziwnie byłoby mi oglądać dziewczynę młodszą ode mnie...
Myślę , że dużą część subskrybentów urodowych filmików stanowią bardzo młode osoby. Więc chętnie subskrybują kogoś w ich wieku.
A ona pokazuje tam coś ciekawego ? Czy standard haule , recenzje sponsorowane itp ?
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:14   #4595
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle to chciałam podziękować, że tak mało stron zapisałyście
Nie ma za co
Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
akasha84 Benji coś odżył w Londynie nomalnie:
http://www.youtube.com/watch?v=ra8Nw2G65xM
jakiś taki weselszy i w ogóle

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
na dobry sen, dobrze się pośmiać, uwielbiam ją, taki dystans to klasa, zwłaszcza na YT
Cytat:
Ja nie mam chyba młodszych ode mnie Moje ulubione sa mniej więcej w moim wieku
Stary 2013-06-18, 22:26   #4596
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ją mam w subskrypcjach a praktycznie nie oglądam, także ten... Sama nie wiem czemu się tam znalazła. Ale na YT rzadko wywalam z subów, częściej na blogu, bo regularniej zaglądam.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:27   #4597
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
akasha84 Benji coś odżył w Londynie nomalnie:
http://www.youtube.com/watch?v=ra8Nw2G65xM
jakiś taki weselszy i w ogóle
heheh też to zauważyłam nie ma Jofiego i Benji jest na powrót panem i władcą z przerośniętym ego
Stary 2013-06-18, 22:29   #4598
lilly_rose
Raczkowanie

Cytat:
Nienawidzę widoku krwi, rozmów o krwi, krwi w filmie...jeśli mam mieć pobraną krew panikuję przez tydzień, w gabinecie płaczę i histeryzuję a później miesiąc mam traumę. Nie umiem tego wytłumaczyć, mam tak od kiedy pamiętam
lilly_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:37   #4599
evvelinek
Zakorzenienie

ja się zastanawiam jak Wy dziewczyny przezywacie wizyte w szpitalu np.? wenflon w ręku non stop, pobieranie krwi raz dziennie itp. mnie przed operacją kłuli chyba z 10 razy przy każdym pobraniu
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:45   #4600
sylwoha
Zakorzenienie

podajcie mi linka do kanalu kamili
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:45   #4601
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
ja się zastanawiam jak Wy dziewczyny przezywacie wizyte w szpitalu np.? wenflon w ręku non stop, pobieranie krwi raz dziennie itp. mnie przed operacją kłuli chyba z 10 razy przy każdym pobraniu

Nie lubię przebywać w szpitalu, jak byłam mała to się bałam nawet kogoś odwiedzać. W "dorosłym" życiu jako pacjent raz spędziłam kilka dni, wenflon jakoś musiałam przeżyć, tylko przy wkłuwaniu czy czymśtam to zawsze byłam w pozycji leżącej. Zdarzyło mi się lekko zasłabnąć raz jak kogoś odwiedzałam. Generalnie bardzo nie lubię szpitali, ale nie histeryzuję, jak musiałam się opiekować kimś bliskim to chodziłam 2-3 razy dziennie i nie narzekałam.
Stary 2013-06-18, 22:46   #4602
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Nie każdy leżał w szpitalu a i rodzić da się bez wenflonu z jednym pobraniem krwi po porodzie.
Mdlenie przy pobraniu krwi jest ok, histeria podczas pobierania już nie jest ok.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:49   #4603
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
podajcie mi linka do kanalu kamili

https://www.youtube.com/user/UrodaByCamilla
Stary 2013-06-18, 22:55   #4604
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny jest urocza, w sumie to kiedyś sie jej bałam

Fajnie że ciągle powtarza że nie czuje sie ok że produkty nie sa zabezpieczone przed grzebaniem w nich w sklepie. Im więcej sie o tym będzie mówić tym lepiej.
Stary 2013-06-18, 22:55   #4605
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

Nie każdy leżał w szpitalu a i rodzić da się bez wenflonu z jednym pobraniem krwi po porodzie.
Mdlenie przy pobraniu krwi jest ok, histeria podczas pobierania już nie jest ok.

oby tak zostało ale nie ma co kryć, że rzadko się zdarza, wiec trzeba się zastanowić co wtedy
Stary 2013-06-18, 22:56   #4606
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
heheh też to zauważyłam nie ma Jofiego i Benji jest na powrót panem i władcą z przerośniętym ego

ha noooo, a ciekawe czy Judy coś mu powiedziałą w związku z tym, bo ja mojemu ewentualnemu męzowi bym nagadała chyba
Taki wesolutki, taki uhahahany.... kurde zawiodłam się demm
Ale wiesz co, pomyślałam, że on może taki jakiś jest out, bo to Judy jest bardziej towarzyska
Normalnie teraz będę przeżywac tydzień

Cytat:
Napisane przez lilly_rose Pokaż wiadomość
Nienawidzę widoku krwi, rozmów o krwi, krwi w filmie...jeśli mam mieć pobraną krew panikuję przez tydzień, w gabinecie płaczę i histeryzuję a później miesiąc mam traumę. Nie umiem tego wytłumaczyć, mam tak od kiedy pamiętam
Krew w filmie o tak, aj hejt
Co do krwi jakoś mi przeszło, ale kiedyś to nawet na widok krwi tej wiecie jakiej, comiesięcznej to słabłam, ale to jeszcze będąć "dzieckiem".
Poniekąd Cię rozumiem

Cytat:
Mi się zawsze wydawało jak mi wenflona wkłuwali, że igła wyjdzie mi jak zegnę rękę przez łokieć
Cytat:
Nie lubię przebywać w szpitalu, jak byłam mała to się bałam nawet kogoś odwiedzać. W "dorosłym" życiu jako pacjent raz spędziłam kilka dni, wenflon jakoś musiałam przeżyć, tylko przy wkłuwaniu czy czymśtam to zawsze byłam w pozycji leżącej. Zdarzyło mi się lekko zasłabnąć raz jak kogoś odwiedzałam. Generalnie bardzo nie lubię szpitali, ale nie histeryzuję, jak musiałam się opiekować kimś bliskim to chodziłam 2-3 razy dziennie i nie narzekałam.
Ja moją ostatnią wizytę w szpitalu ptzypłaciłam kryzysem, leżałam z samymi babakami z powycinanymi macicami , ja miałam nic w porównaniu do nich, ale jednak mnie ruszyło, zaczęły sie myśli o przemijaniu, śmierci, życiu...
Stary 2013-06-18, 23:01   #4607
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

Mi się zawsze wydawało jak mi wenflona wkłuwali, że igła wyjdzie mi jak zegnę rękę przez łokieć

Ja do tej pory nie rozumiem, dlaczego tak się nie dzieje. :D

Taj samo jak dlaczego pacha i pod pachą to to samo miejsce.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:05
Stary 2013-06-18, 23:06   #4608
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Bo tam nie ma już igły Igła słuzy do wkłucia i w środku zostaje tylko plastikowa rurka, która się plastycznie dopasowuje do żyły.
Stary 2013-06-18, 23:07   #4609
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
leże! rozkmina całkiem słuszna!
Stary 2013-06-18, 23:10   #4610
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Raz leżałam w szpitalu i miałam tam różne dziwne przeżycia związane z niekompetencją pielęgniarek Na przykład pielęgniarka źle się wkłuła (nie w żyłę), podłączyła kroplówkę i spuchła mi ręka. Byłam w szoku.

Generalnie nie boje się krwi, wizyt u lekarza itp. Jedynie nie lubię zastrzyków w tyłek, bo boli Ostatnim razem miałam całą seryjkę przez tydzień codziennie i zdarzało się, że zastrzyk był bardzo bolesny. Nie każdy umie robić zastrzyki.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:11
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:12   #4611
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Bo tam nie ma już igły Igła słuzy do wkłucia i w środku zostaje tylko plastikowa rurka, która się plastycznie dopasowuje do żyły.
jeny ja taka stara, a taka niedomyślna no ale wenflon to taka igła z motyloiek i wbijają w żyłę, i tam do żyły coś leci, czy nie??

http://www.youtube.com/watch?v=q-D04y2bmuk Bunny mnie rozwali głównie w saamochodzie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Raz leżałam w szpitalu i miałam tam różne dziwne przeżycia związane z niekompetencją pielęgniarek Na przykład pielęgniarka źle się wkłuła (nie w żyłę), podłączyła kroplówkę i spuchła mi ręka. Byłam w szoku.
Stary 2013-06-18, 23:13   #4612
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

to jeszcze nam ta pachę rozkmiń jakoś
przebijanie żył na wylot i fioletowe ręce od góry do dołu jak umalowane farba to tez ciekawe doświadczenie.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:14
Stary 2013-06-18, 23:15   #4613
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
ha noooo, a ciekawe czy Judy coś mu powiedziałą w związku z tym, bo ja mojemu ewentualnemu męzowi bym nagadała chyba
Taki wesolutki, taki uhahahany.... kurde zawiodłam się demm
Ale wiesz co, pomyślałam, że on może taki jakiś jest out, bo to Judy jest bardziej towarzyska
Normalnie teraz będę przeżywac tydzień

Ja moją ostatnią wizytę w szpitalu ptzypłaciłam kryzysem, leżałam z samymi babakami z powycinanymi macicami , ja miałam nic w porównaniu do nich, ale jednak mnie ruszyło, zaczęły sie myśli o przemijaniu, śmierci, życiu...
ja się mile zaskoczyłam Jofusem Ty się zawiodłaś na panu przerośnięte ego

co do tematu szpitalnego to oszczędzę Wam opisu moich przeżyć, bo byście wyły przez kilka dni. Zatrważające jest to jak mało empatii jest w niektórych pracownikach służby zdrowia i jak wielką niekompetencją się wykazują, co finalnie prowadzi do śmierci pacjentów
Stary 2013-06-18, 23:18   #4614
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
miałam okres w swoim życiu, że też zazdrościłam, ale teraz wyznaję zasadę, że zanim się z kimś zwiążę muszę zaakceptować, pokochać siebie, ale też rozwijać swoje pasje, zainteresowania, poukładać swoje życie. Mam wrażenie, że kiedyś chciałam leczyć swoje kompleksy (na różnym punkcie, nie tylko fizycznym) facetem.
Ja to nigdy nie szukałam faceta, wszyscy się dziwili, kilka razy postanowiłam dać szansę i muchomor, straciłam wiarę, że istnieje ktoś normalny.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:18   #4615
monicar
Zakorzenienie

całe dzieciństwo spędziłam z wigo na ręcepodobno nie było już gdzie kluc w tyłek. Nie pamiętam żebym mdlala jak byłam mała,za to teraz sam zapach szpitala powoduje,że jest mi niedobrze.
Stary 2013-06-18, 23:20   #4616
dacn
Zakorzenienie

Wenflon to igła wbita w plastikową rurkę, przy wbijaniu w żyłę skórę, wszystko co pod nią i ścianę żyły przebija igła, wtedy wkłada się głęboko w żyłę rurkę a igłę wyrzuca, bo do niczego już nie jest potrzebna.

Pod pachą jest złe miejsce, trudno trafić w żyłę a bliskie sąsiedztwo tętnic i nerwów eliminuje całkowicie to miejsce, nie mówiąc już o tym że jak by się podłączyło kroplówkę to trzeba by trzymać ręce za głową.
Stary 2013-06-18, 23:26   #4617
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Wenflon to igła wbita w plastikową rurkę, przy wbijaniu w żyłę skórę, wszystko co pod nią i ścianę żyły przebija igła, wtedy wkłada się głęboko w żyłę rurkę a igłę wyrzuca, bo do niczego już nie jest potrzebna.

Pod pachą jest złe miejsce, trudno trafić w żyłę a bliskie sąsiedztwo tętnic i nerwów eliminuje całkowicie to miejsce, nie mówiąc już o tym że jak by się podłączyło kroplówkę to trzeba by trzymać ręce za głową.
ototo pamiętam jak nikt nie chciał mi wierzyć, że chodzę bez igły w ręce
Stary 2013-06-18, 23:27   #4618
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Dzięki za radę Szkoda, że u mnie nie ma Inglota tylko

Kretka ładnie wygląda w okularach. Fajne ma życie.

nawet wyspy albo w drogerii nie ma stoiska z inglotem? współczuję szczerze

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie podesłać linka youtuberek używających kosmetyków mineralnych, głównie podkładów? żadnej oprócz Nissiax nie obserwuję a u tych najpopularniejszych niczego nie znalazłam. jeśli macie jakieś zagraniczne to też byłabym wdzieczna
czarszka też uzywa mineralnych kosmetyków
http://www.youtube.com/user/czarszka

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Ja to nigdy nie szukałam faceta, wszyscy się dziwili, kilka razy postanowiłam dać szansę i muchomor, straciłam wiarę, że istnieje ktoś normalny.

wejdę Wam w grzybowego offtopa i (nie)stety ale z tą wypowiedzią przybijam highfive...
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:27   #4619
Atenya
summer vibes;)

Cytat:

Dokładnie

A jaki strach paniczny, nie wiedziałam co się dzieje, ręka prawie dwa razy większa I taka twarda była, jakby sztuczna była

Zadzwoniłam, przyszla pielegniarka i przyłożyła mi altacet. Ale sie wtedy przestraszyłam.

Cytat:
co do tematu szpitalnego to oszczędzę Wam opisu moich przeżyć, bo byście wyły przez kilka dni. Zatrważające jest to jak mało empatii jest w niektórych pracownikach służby zdrowia i jak wielką niekompetencją się wykazują, co finalnie prowadzi do śmierci pacjentów

Oj ja też znalazłabym sporo takich kwiatków.

Na przyklad kiedyś moja babcia trafiła do szpitala, prawie nic nie jadła, ciągle spała, bo szprycowali ją lekami uspokajającymi. Chudła w oczach, a oni nie mogli znaleźć przyczyny tego stanu.
W koncu miarka się przebrała i chciałam wparować na dyżurze lekarza do jego gabinetu i wtedy po prostu przeżyłam szok, kiedy zanim tam weszłam przestraszona pielęgniarka powiedziała mi, że byłoby lepiej gdybym porozmawiała jutro z lekarzem, bo oni nie lubia gdy sie wchodzi do nich gdy są na dyżurze, że lepiej ich nie denerwować

To było poniżej pasa

Mało tego.

Wchodzę i mówię, że babcia powinna dostać chociaż jakąs kroplówkę, bo nic nie je, nikt się nią nie przejmuje.
A on patrzy się i pyta - ale jaką kroplówkę mam podać? ZONK.

Mówię, że chodzi mi o to, żeby ta kroplówka wzmocniła babcię, bo przecież nic prawie nie je. No bez jaj, przecież lekarzem nie jestem, skad mam kurna wiedzieć jaką kroplówkę podać??

Od razu podali jej kroplówkę i potem podawali codziennie, a babcia szybko wróciła do formy.
Ale generalnie był cyrk na kółkach.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-18 o 23:30
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:34   #4620
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

Nie, nie, nie chodziło nam o to, żeby wbijać pod pachę wenflon.
Ja tylko zaczęłam rozkminiać nazewnictwo, no bo czemu pacha to dokładnie to samo miejsce co pod pachą?

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

Oj ja też znalazłabym sporo takich kwiatków.

Na przyklad kiedyś moja babcia trafiła do szpitala, prawie nic nie jadła, ciągle spała, bo szprycowali ją lekami uspokajającymi. Chudła w oczach, a oni nie mogli znaleźć przyczyny tego stanu.
W koncu miarka się przebrała i chciałam wparować na dyżurze lekarza do jego gabinetu i wtedy po prostu przeżyłam szok, kiedy zanim tam weszłam przestraszona pielęgniarka powiedziała mi, że byłoby lepiej gdybym porozmawiała jutro z lekarzem, bo oni nie lubia gdy sie wchodzi do nich gdy są na dyżurze, że lepiej ich nie denerwować

To było poniżej pasa

Mało tego.

Wchodzę i mówię, że babcia powinna dostać chociaż jakąs kroplówkę, bo nic nie je, nikt się nią nie przejmuje.
A on patrzy się i pyta - ale jaką kroplówkę mam podać? ZONK.

Mówię, że chodzi mi o to, żeby ta kroplówka wzmocniła babcię, bo przecież nic prawie nie je. No bez jaj, przecież lekarzem nie jestem, skad mam kurna wiedzieć jaką kroplówkę podać??

Od razu podali jej kroplówkę i potem podawali codziennie, a babcia szybko wróciła do formy.
Ale generalnie był cyrk na kółkach.
Też niestety mam kilka podobnych doświadczeń. Aż mi się nie chce opowiadać. Nie można tez uogólniać, ja nadal wierzę, ze są jeszcze lekarze i pielęgniarki z powołaniem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości