|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII
Cytat:
I nie chodzi o widok krwi, bo nie patrzę nigdy, głowę odwracam w drugą stronę na wszelki wypadek. Zresztą chyba jest mi to w miarę obojętne. Nie chodzi też o jakiś lęk, bo się nie boję, nie stresuję. Zdarza mi się zemdleć tuż po. Nawet ostatnio miałam pobraną krew, wstałam, wychodziłam i upadłam w drzwiach od gabinetu. Na szczęście pielęgniarka się poderwała i jakoś podtrzymała mi głowę, żebym za mocno nie wyrżnęła. Film urwał mi się na kilka (-naście?, -dziesiąt?) sekund. Ale potem cały dzień czuję się już normalnie. Też po pobraniu po prostu jadę na uczelnię/do pracy. |
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ona pokazuje tam coś ciekawego ? Czy standard haule , recenzje sponsorowane itp ? |
|
|
|
|
#4595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ra8Nw2G65xM jakiś taki weselszy i w ogóle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje ulubione sa mniej więcej w moim wieku
|
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ją mam w subskrypcjach a praktycznie nie oglądam, także ten... Sama nie wiem czemu się tam znalazła. Ale na YT rzadko wywalam z subów, częściej na blogu, bo regularniej zaglądam.
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie ma Jofiego i Benji jest na powrót panem i władcą z przerośniętym ego
|
|
#4598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam jak Wy dziewczyny przezywacie wizyte w szpitalu np.?
wenflon w ręku non stop, pobieranie krwi raz dziennie itp. mnie przed operacją kłuli chyba z 10 razy przy każdym pobraniu
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
podajcie mi linka do kanalu kamili
|
|
|
|
#4601 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubię przebywać w szpitalu, jak byłam mała to się bałam nawet kogoś odwiedzać. W "dorosłym" życiu jako pacjent raz spędziłam kilka dni, wenflon jakoś musiałam przeżyć, tylko przy wkłuwaniu czy czymśtam to zawsze byłam w pozycji leżącej. Zdarzyło mi się lekko zasłabnąć raz jak kogoś odwiedzałam. Generalnie bardzo nie lubię szpitali, ale nie histeryzuję, jak musiałam się opiekować kimś bliskim to chodziłam 2-3 razy dziennie i nie narzekałam. |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy leżał w szpitalu a i rodzić da się bez wenflonu z jednym pobraniem krwi po porodzie. Mdlenie przy pobraniu krwi jest ok, histeria podczas pobierania już nie jest ok. |
|
|
|
|
#4603 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że ciągle powtarza że nie czuje sie ok że produkty nie sa zabezpieczone przed grzebaniem w nich w sklepie. Im więcej sie o tym będzie mówić tym lepiej. |
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha noooo, a ciekawe czy Judy coś mu powiedziałą w związku z tym, bo ja mojemu ewentualnemu męzowi bym nagadała chyba ![]() Taki wesolutki, taki uhahahany.... kurde zawiodłam się demm Ale wiesz co, pomyślałam, że on może taki jakiś jest out, bo to Judy jest bardziej towarzyska ![]() Normalnie teraz będę przeżywac tydzień ![]() Cytat:
![]() Co do krwi jakoś mi przeszło, ale kiedyś to nawet na widok krwi tej wiecie jakiej, comiesięcznej to słabłam, ale to jeszcze będąć "dzieckiem". Poniekąd Cię rozumiem ![]() Cytat:
Cytat:
, ja miałam nic w porównaniu do nich, ale jednak mnie ruszyło, zaczęły sie myśli o przemijaniu, śmierci, życiu...
|
|
#4607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja do tej pory nie rozumiem, dlaczego tak się nie dzieje. :D Taj samo jak dlaczego pacha i pod pachą to to samo miejsce.
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-06-18 o 23:05 |
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Na przykład pielęgniarka źle się wkłuła (nie w żyłę), podłączyła kroplówkę i spuchła mi ręka.![]() Generalnie nie boje się krwi, wizyt u lekarza itp. Jedynie nie lubię zastrzyków w tyłek, bo boli Ostatnim razem miałam całą seryjkę przez tydzień codziennie i zdarzało się, że zastrzyk był bardzo bolesny. Nie każdy umie robić zastrzyki.
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2013-06-18 o 23:11 |
|
|
|
|
#4611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale wenflon to taka igła z motyloiek i wbijają w żyłę, i tam do żyły coś leci, czy nie?? ![]() http://www.youtube.com/watch?v=q-D04y2bmuk Bunny mnie rozwali głównie w saamochodzie ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze nam ta pachę rozkmiń jakoś ![]() przebijanie żył na wylot i fioletowe ręce od góry do dołu jak umalowane farba to tez ciekawe doświadczenie. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-06-18 o 23:14 |
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do tematu szpitalnego to oszczędzę Wam opisu moich przeżyć, bo byście wyły przez kilka dni. Zatrważające jest to jak mało empatii jest w niektórych pracownikach służby zdrowia i jak wielką niekompetencją się wykazują, co finalnie prowadzi do śmierci pacjentów
|
|
#4614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
całe dzieciństwo spędziłam z wigo na ręce
podobno nie było już gdzie kluc w tyłek. Nie pamiętam żebym mdlala jak byłam mała,za to teraz sam zapach szpitala powoduje,że jest mi niedobrze.
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Wenflon to igła wbita w plastikową rurkę, przy wbijaniu w żyłę skórę, wszystko co pod nią i ścianę żyły przebija igła, wtedy wkłada się głęboko w żyłę rurkę a igłę wyrzuca, bo do niczego już nie jest potrzebna.
Pod pachą jest złe miejsce, trudno trafić w żyłę a bliskie sąsiedztwo tętnic i nerwów eliminuje całkowicie to miejsce, nie mówiąc już o tym że jak by się podłączyło kroplówkę to trzeba by trzymać ręce za głową. |
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4618 | |||
|
maskott
|
Cytat:
nawet wyspy albo w drogerii nie ma stoiska z inglotem? współczuję szczerze Cytat:
http://www.youtube.com/user/czarszka Cytat:
wejdę Wam w grzybowego offtopa i (nie)stety ale z tą wypowiedzią przybijam highfive... |
|||
|
|
|
#4619 | |
|
summer vibes;)
|
Dokładnie
A jaki strach paniczny, nie wiedziałam co się dzieje, ręka prawie dwa razy większa ![]() Zadzwoniłam, przyszla pielegniarka i przyłożyła mi altacet. Ale sie wtedy przestraszyłam. ![]() Cytat:
Oj ja też znalazłabym sporo takich kwiatków. Na przyklad kiedyś moja babcia trafiła do szpitala, prawie nic nie jadła, ciągle spała, bo szprycowali ją lekami uspokajającymi. Chudła w oczach, a oni nie mogli znaleźć przyczyny tego stanu. W koncu miarka się przebrała i chciałam wparować na dyżurze lekarza do jego gabinetu i wtedy po prostu przeżyłam szok, kiedy zanim tam weszłam przestraszona pielęgniarka powiedziała mi, że byłoby lepiej gdybym porozmawiała jutro z lekarzem, bo oni nie lubia gdy sie wchodzi do nich gdy są na dyżurze, że lepiej ich nie denerwować To było poniżej pasa Mało tego. Wchodzę i mówię, że babcia powinna dostać chociaż jakąs kroplówkę, bo nic nie je, nikt się nią nie przejmuje. A on patrzy się i pyta - ale jaką kroplówkę mam podać? Mówię, że chodzi mi o to, żeby ta kroplówka wzmocniła babcię, bo przecież nic prawie nie je. No bez jaj, przecież lekarzem nie jestem, skad mam kurna wiedzieć jaką kroplówkę podać?? Od razu podali jej kroplówkę i potem podawali codziennie, a babcia szybko wróciła do formy. ![]() Ale generalnie był cyrk na kółkach.
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2013-06-18 o 23:30 |
|
|
|
|
#4620 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tylko zaczęłam rozkminiać nazewnictwo, no bo czemu pacha to dokładnie to samo miejsce co pod pachą? ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

po pobraniu prosto do pracy jadę i tyle. ale ja ogólnie nigdy nie zemdlałam z żadnego powodu, nawet jak było mi słabo. Oczywiście nikogo nie chcę wyśmiać, po prostu pierwszy raz o tym słyszę 

wenflon w ręku non stop, pobieranie krwi raz dziennie itp. mnie przed operacją kłuli chyba z 10 razy przy każdym pobraniu

, ja miałam nic w porównaniu do nich, ale jednak mnie ruszyło, zaczęły sie myśli o przemijaniu, śmierci, życiu...

żadnej oprócz Nissiax nie obserwuję a u tych najpopularniejszych niczego nie znalazłam. jeśli macie jakieś zagraniczne to też byłabym wdzieczna