|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
nie, nie. pol zoltka co drugi dzien
i zaczne chyba tez ten gluten wprowadzac tylko nie wiem jak za bardzo ![]() o jaki slodziak! Cudny jest! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mika - gdzies mi chyba cytat uciekl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41448691]Zobaczyłam foto Piotra Wczasowicza - super ![]() A ja dzisiaj na koniu jeździłam :d prawie 1,5h, poszliśmy w las, super. Wszystko mnie boli ![]() Agatka własnie o coś ryczy za oknem, Dorotka śpi, ja kawuję.[/QUOTE] ![]() ja bym sie bala ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41448691]Zobaczyłam foto Piotra Wczasowicza - super ![]() A ja dzisiaj na koniu jeździłam :d prawie 1,5h, poszliśmy w las, super. Wszystko mnie boli ![]() Agatka własnie o coś ryczy za oknem, Dorotka śpi, ja kawuję.[/QUOTE] mhm ![]()
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Rita mnie denerwuje. A tak poza tym to obojętne mi kto wygra ![]()
#4594 | ||||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Co do zboczeń to ja mam ze szkoły nt gotowania i jak widzę, że TŻ źle coś robi to mówię: już byś jedynkę dostał u mnie na zajęciach ![]() Cytat:
U nas w nocy jeszcze czika ale teraz już "zimno" jakieś 23‘C, więc siedzę na ławeczce na deptaku i opylam śniadanie. Juliana w spacerówce-podpasowała jej bardzo. Bijkora-straszne!! Z TŻeciną już ok? Lady- ![]() Cytat:
Ale mi źle zawsze, że ktoś zgubił ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41448691]Zobaczyłam foto Piotra Wczasowicza - super ![]() A ja dzisiaj na koniu jeździłam :d prawie 1,5h, poszliśmy w las, super. Wszystko mnie boli ![]() Agatka własnie o coś ryczy za oknem, Dorotka śpi, ja kawuję.[/QUOTE] Wiesz, że widzę Was oczami wyobraźni jak wczasujecie ![]() A po jeździe konnej chyba nici z bunga bunga ![]() Ellmi-przykre to. Ja bym już ryczała pewnie. Oby szybko mu wróciło rozum. Mój TŻ nic nie dostanie, pojechał na motory ![]() Dziewczyny nie przesadzajta z tym streszczeniem, same byście lepiej napisały. Ja sobie nie zapisuję tylko wertuję osoby i co u niej było a i tak połowę zapomnę. Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-06-23 o 10:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Bijkora, jak tam mają się sprawy z Tż???
Chyba też przesiądę Darie do spacerówki. Bo ostatnio marudzi strasznie w gondoli.
#4596 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj nie mogę, siedzę u Rodziców, a stąd do scc mam trochę dalej ![]() Cytat:
![]() I słusznie ![]() Bijkora przykre bardzo ![]() ![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Bokeh - weź Sesame, moja siostra ma, a ona ma cerę naczynkową i chwali sobie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Rita odpadła
![]() ![]()
#4599 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
ja zawsze znajduje 50 zł już kiedyś raz znalazłam :P i te mi szkoda tego kto zgubił jak to były jego ostatnie 50zł? ![]() Cytat:
![]() ![]() Aha! jakbyś chciała to ja wczoraj w biedronce kupiłam błyszczyk z eveline za 3.99 ![]()
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie zamieścić zdjęcia Blanki od fotografa w klubie. Tylko tak mi rękę retuszował, że dziwnie to wygląda;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() cziki niet, da się funkcjonować normalnie na poddaszu ![]() chyba będziemy mieć kotę ![]() ![]() Cytat:
ja miałam, ale w obecnej sytuacji... Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41448691] A ja dzisiaj na koniu jeździłam :d prawie 1,5h, poszliśmy w las, super. Wszystko mnie boli ![]() chodzisz jak kowboj ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4602 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie spi z wami w srodku bo nasza malutka z nami w srodku a teraz jak sama jestem to mam z drugiej strony koldre zwinieta i takie wielkie kanapowe poduchy Cytat:
![]() Cytat:
to pewnie o te nauki księdzu chodziło, tylko, ciekawe jak to będzie, mąż chyba na dzień przed chrzcinami przyjedzie, chrzestna z innego miasta ![]() a masz może jeszcze link do tej aukcji, bo sukieneczka jest przepiękna, i myslę, że taką moze jeszcze niunka nie tylko raz zalozyc Cytat:
![]() a jaki to napis? a my dzis wstalysmy po 11 i ja zaraz do Was, teraz szybko zjem i na dwor cieszę się, że jesteście, wiem, że się powtarzam, ale przynajmniej mam z kim pogadac Black rybko ja na podklad tez mowie puder zawsze, obojetnie co mi sie konczy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Sukieneczka jest z tej aukcji:
http://allegro.pl/piekny-szydzlkowy-...191580527.html Pani szyje na wymiar dziecka. A napis: "Każdy może zostać ojcem, ale trzeba być kimś wyjątkowym, aby zostać TATĄ" Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-06-23 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy Pani zdąży na chrzest bo jednak czas realizacji do 20 dni ale chyba wezmę Jej sukieneczkę i buciki, w większym rozmiarze, bo piękne są te ciuszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezzzzzzu jak ta laska mnie wkurza ![]() No więc tak bardzo mi ją przypomina że po prostu nie umiałam na nią patrzeć i jej słuchać ![]() Bijkora, super że Wam się układa ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-23 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Siedzę u teściów, Zuzia śpiąca, teść chodź do dziadzia, chodź, będziesz spała i ja przyciąga do siebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boshe jak ja go nie mogę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze daliscie sobie szanse... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Kochana, ja zamawiałam w sobotę na następną niedzielę, poprosiłam czy się uda i zrobiła. Tyle, że tak jak widzisz na zdjęciach - ja chciałam mieć do kolanka ta sukienkę, więc podałam krótszy wymiar.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ależ on ma piękne oczka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że z tż się zaczęło układać. Szaja, pięknie się nosicie w tuli, Agu ma cudne oczka! Na koniu mówisz jeździłaś po lesie ![]() Jak młody się wyśpi zabieramy go nad wodę, taka pogoda że żal w domu siedzieć. Black jaki odcień pudru/podkładu powinnam kupić do cery naczynkowej, skłonnej do porażnień i czerwienienia? I łatwo się opalającej. Nigdy nie wiem jaki kupić ![]() Misiek tak piszczy że uszy więdną. Dziś pobił sam siebie, obudził się przed piątą ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
O, w koncu bedziecie miec pewnosc czy to skaza czy nie...
Uff, nareszcie w domu! Straszny zaduch dzis, ale slonca niet. Niech w koncu lunie ![]() Wyszlismy z domu ok 9 jak TZ jechal do pracy. Wybralismy sie z Kuba na maly shopping, az kolo 11 dzwoni tesc, zebysmy na obiad przyszli ![]() Zjedlismy, mama troche odpoczela, bo tam u nich pelno rak do zabawiania ![]() Potem przeszlismy sie do tesciowej do szpitala (Kubus oczywiscie "nie wjezdzal" do srodka). Tesc za wszelka cene chcial wozek prowadzic, a ze on nerwus i choleryk to i chod ma szybki. Pedzil, rzucal tym wozkiem na wszystkie strony, Kubie sie srednio podobalo, bo co chwile marudzil, a tesc jeszcze dawaj, bo przeciez dzieci lubia bujanie. A co chcialam podejsc i go uspokoic to on jeszcze szybciej ![]() W koncu jak ja przejelam wozek (kilka podejsc robilam, bo przeciez nie chcial mi dziecka wlasnego oddac) to chwila beret i dziecko zasnelo, spi nadal ![]() Ide Was czytac ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Kochane, piszecie, ze jezdzicie nad wode... Jak organizujecie miejsce dla dzieci? Leza na kocu pod parasolem? Kurde, ja mam jakies opory, ze przez taki parasol i tak slonce przebije... |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze to krem z filtrem, nawet jak coś przez parasol przebije to nic się nie stanie, w końcu w wózku też coś tam świeci. My planowaliśmy tylko spacerować koło stawów, ale chyba będziemy siedzieć na dupce bo jakaś burza idzie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
ciekawostka, co ostatnio usłyszałam:
dziecko mniej więcej 5-6 miesięcy i dostaje do jedzenia normalne zupy, które gotuje się dla reszty domowników, tylko zblendowane; rosół, krupnik, pomidorowa, ogórkowa ![]() ![]()
#4615 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że za wcześnie, przede wszystkim dzieciom się nie soli. Ludzie to jednak mają pomysły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby to wszystko wiem, po prostu jakies irracjonalne lęki mam ![]() Ja tez nie dalabym normalnej zupy w 5 czy 6 miesiacu ![]() A od kiedy mniej wiecej mozna? Az do komunii nie bedziemy ich przyprawiac? ![]() Ja to sie boje jak bedzie z jedzeniem w przyszlosci. TZ ma koszmarne nawyki zywieniowe (duzo miesa, duzo tluszczu, duzo przypraw, wszystko przesolone, malo owocow, nie czyta etykiet, je byle co), ale nie daje sobie nic powiedziec. Nie chce, zeby maly tak jadl kiedys, ale jaki tatus daje mu przyklad? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
kurde, maly dostal takich potowek ze szok!!!
![]() od dzis bede kapac go przed poludniem i na wieczor! a co! ![]() a moze to alergia???? Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-06-23 o 16:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wiecie co? Ale jakby tak pomyśleć to co? My jesteśmy chorzy, jacyś nie tacy? No nie, a nasze mamy się nie stosowały do dzisiejszych wymogów. Jednak w tych czasach to my mamusie jesteśmy strasznie przewrażliwione ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak tu dziecko wychować? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ludzkich pomysłów. Jak byłam w Rumunii to moja mama nakarmiła Smrodka porcją ugotowanego mleka z kartonu,a w tym rozpuszczone flipsy...
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Odnosnie skorek od chleba, to pediatra mi powiedziala, ze ostatnio w zaleceniach jest ze mozna podac skorke od chleba albo biszkopta jako wprowadzenie glutenu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Bijkora i uak mala zareagowala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.