Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 13:10   #4591
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

tak naciełam sie z sala na dwa sposoby. Nie zapytalam ile u nich napoje kosztuja... ( a mysimy miec od nich - zapis w umowie ) no i wyszlo teraz ze 0.2 coli 3 zł a litr soku 6 zł !!

a inflacja... np. jesli wycenia Wam menu na Wasz 2015 r na 190 zł od osoby a dopisza ze moze sie zmienic o koszt inflacji to menu moze Wam podskoczyc do np. 205 od osoby ;/ mowia ze niby nigdy tylke az nie podsakuje itp ale...
my mielismy miec 204 zł od osoby (umowe podpisywalam w lutym) a juz podskoczylo do 209 od osoby wiec do 2014 moge sie nie wiem czego spodziewac.
No i zrywamy umowe z ta sala.

Teraz mamy inna i gosc nam wszystko sensownie tlumaczyl itp.
W momencie spisania umowy cena menu ma sie nie zmieniac - walczcie o to.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:14   #4592
kzb1
Zakorzenienie

Kurcze, nieciekawie.... Masz jakieś problemy ze zwrotem kaucji?
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:16   #4593
joasia-a
Zakorzenienie

O takie rzeczy jak napój trzeba się zapytać.. jak o alkoholi tak zwane korkowe ale dla mnie to były jedne z podstawowych pytań.. i chyba bym nie zdecydowała się na salę która by nie posiadała nielimitowanych napojów w cenie (uwielbiam po weselach otwierać tymbarki i czytać kapsle hehe na ostatnim TŻ miał pytanie "wyjdziesz za mnie?" )

I z ceną liczę się że może mi te 5-10 zł niestety podskoczyć..

A co do korkowego i innych takich opłat.. z ciekawości TŻ napisał do pałacyku z brzeska.. pięknie tam jest.. ale za jeden dzień liczą sobie 300 zł od osoby plus korkowe, oświetlenia i inne bajery i wyszło nam 400 zł za osobe za jeden dzień z takimi niby drobnymi dopłatami ;p

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-08-05 o 13:19
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:21   #4594
misia880
Zakorzenienie

zaliczki już niestety nie odzyskamy.
przepadła.

Uwaga na te wszystkie kruczki - serio.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
O takie rzeczy jak napój trzeba się zapytać.. jak o alkoholi tak zwane korkowe ale dla mnie to były jedne z podstawowych pytań.. i chyba bym nie zdecydowała się na salę która by nie posiadała nielimitowanych napojów w cenie (uwielbiam po weselach otwierać tymbarki i czytać kapsle hehe na ostatnim TŻ miał pytanie "wyjdziesz za mnie?" )

I z ceną liczę się że może mi te 5-10 zł niestety podskoczyć..

A co do korkowego i innych takich opłat.. z ciekawości TŻ napisał do pałacyku z brzeska.. pięknie tam jest.. ale za jeden dzień liczą sobie 300 zł od osoby plus korkowe, oświetlenia i inne bajery i wyszło nam 400 zł za osobe za jeden dzień z takimi niby drobnymi dopłatami ;p
Korkowego nie powinno być w ogóle. To głupota wiec..
nie zapytałam o cene bo w menu mielismy 2w l na osobe ale jak nam to gosc tlumaczyl to mowil zupelnie co innego niz okazalo sie teraz.
Ja tylko przestrzegam nie musisz sluchac moich rad Chciałam zeby ktoras z Was uniknela przykrosci jak ja i tyle.

Stary 2013-08-05, 13:23   #4595
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
zaliczki już niestety nie odzyskamy.
przepadła.

Uwaga na te wszystkie kruczki - serio.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

nie zapytałam o cene bo w menu mielismy 2w l na osobe ale jak nam to gosc tlumaczyl to mowil zupelnie co innego niz okazalo sie teraz.
Ja tylko przestrzegam nie musisz sluchac moich rad Chciałam zeby ktoras z Was uniknela przykrosci jak ja i tyle.
Dzięki z góry a ile zaliczki wpłaciliście?
Stary 2013-08-05, 13:24   #4596
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. tyle że zapoznałam się z ofertą ok 10 lokali weselnych i w każdym była zawsze ta informacja że cena może wzrosnąć ze względu na inflację.. dlatego wydaje mi się że ciężko walczyć poza tym i tak umowę już mam :P
Stary 2013-08-05, 13:28   #4597
misia880
Zakorzenienie

1000 zł

ale mam zamiar jeszcze z gościem gadać, bo teoretycznie mnie oszukał. Mówił ze jest w cenie 2 l na osobe (ale nie powiedzial ze w tym miesci sie 1,5 l wody niegazowanej ) i 0.5 innych napoi (czyt. cola sprite tymbark sok )
Mówił nam ze obojetnie jakiego napoju 2 litry na osobe. Eh, szkoda słów

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Hm.. tyle że zapoznałam się z ofertą ok 10 lokali weselnych i w każdym była zawsze ta informacja że cena może wzrosnąć ze względu na inflację.. dlatego wydaje mi się że ciężko walczyć poza tym i tak umowę już mam :P
Teraz mam sale gdzie cena nie wzrasta- mam to w umowie I znalazlam kilka takich - trzeba o to pytac, wtedy wiedza ze znasz sie na rzeczy i nie dasz sobie kitu wciskać.
srututut inflacja... co ziemniaki o 3 zł do góry podskoczą ??
to jest naciaganie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 13:33   #4598
Beezee
Zakorzenienie

Może akurat podskoczą hehe;P mnie w PL już nic nie zdziwi.
Stary 2013-08-05, 13:38   #4599
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam sale gdzie cena nie wzrasta- mam to w umowie I znalazlam kilka takich - trzeba o to pytac, wtedy wiedza ze znasz sie na rzeczy i nie dasz sobie kitu wciskać.
srututut inflacja... co ziemniaki o 3 zł do góry podskoczą ??
to jest naciaganie.
Hm.. ale tez nie jest napisane że ta cena na pewno wzrośnie
Może ziemniaki nie.. ale wszystko możliwe jesli przyjdzie jakaś wielka zaraza, ulewy, nic nie urośnie wtedy ceny na pewno byłoby dużo wyższe :P albo jakby jakaś choroba i mięsa byłyby bardzo drogie :P żyjemy w tak dziwnych czasach

I poszperałam trochęz czystej ciekawości i znalazłam coś takiego na gazecie prawnej:
Cytat:
Bezprawny wzrost ceny
Innym postanowieniem znajdującym się w umowie z firmą Farmacol jest par. 5. Zgodnie z jego brzmieniem, w razie znacznego wzrostu cen towarów i usług cena usługi może zostać podwyższona. Jednocześnie paragraf ten nie przewiduje w takiej sytuacji możliwości odstąpienia przez konsumenta od umowy. Takie postanowienie stanowi naruszenie prawa konsumenta i stanowi niedozwoloną klauzulę umowną. Zgodnie bowiem z art. 3853 pkt 20 kodeksu cywilnego postanowienia, które przewidują uprawnienie przedsiębiorcy do określenia lub podwyższenia ceny po zawarciu umowy, bez przyznania konsumentowi prawa odstąpienia od umowy - są postanowieniami niedozwolonymi. Podwyższenie ceny jest zatem możliwe, jednak w takim przypadku konsument powinien mieć możliwość odstąpienia od umowy.
Więc sale jak najbardziej mają do tego prawo.. ale my mamy prawo do odstąpienia umowy bez ponoszenia dodatkowych kosztów z tym związanych..

Niech się wypowiedzą nasze prawniczki ;> Malwina ;>

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-08-05 o 13:41
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:39   #4600
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do ceny za talerzyk na pewno nie dam więcej niż 200 zł, cena jaka by mnie zadowalała to jakieś 160 zł
160zł w Wawie? Nie znam się, ale powodzenia . Ja w Tarnowie, ok. 140-tysięcznym mieście, mam 200zł za osobę :P.
Stary 2013-08-05, 13:42   #4601
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
Może akurat podskoczą hehe;P mnie w PL już nic nie zdziwi.
Dokładnie.. to tak jak z tą pogodą w tym roku heh

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
160zł w Wawie? Nie znam się, ale powodzenia . Ja w Tarnowie, ok. 140-tysięcznym mieście, mam 200zł za osobę :P.
Magda.. może jednak trzeba się przeprowadzić :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 13:42   #4602
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No w sumie racja z tymi cenami... Ja chyba też na żadną inflację się nie zgodzę chyba, że nie będę miała wyjścia

No bo w sumie jak za 2 lata jedzenie będzie na przykład tańsze to wątpię czy będą się kwapić do tego, żeby obniżyć mi cenę początkową... A jak mają podwyższyć to od razu

No a jak na przykład wprowadzą walutę euro w 2015 to co Zabezpieczyła się któraś na taką ewentualność
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:44   #4603
misia880
Zakorzenienie

joasia-a Ciesze się, że jestes taka obcykana :p
Nie każdy taki jest, pozatym chyba zadna z nas nie chcialaby 3 miesiace przed weselem dowiedziec sie ze cena wzrosła o 15 zl od osoby i ze moze zrezygnowac i poszukac nowej sali w 3 miesiace :P

Stary 2013-08-05, 13:47   #4604
Agatker
Raczkowanie

hello ja swoje tabsy mam za 33,60 :/

Wczoraj mój humor to jakaś porażka, TŻ wcale nie potrafił się ze mną dogadać.. Ciągle ryczałam, było mi smutno.. Spojrzał na mnie i się poryczałam, miałam jakiś z☠☠☠.any dzień.. Ale na szczęście dziś jest super! Humorek mi dopisuje i czekam aż TŻ wróci z pracy
Agatker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:48   #4605
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Nie każdy taki jest, pozatym chyba zadna z nas nie chcialaby 3 miesiace przed weselem dowiedziec sie ze cena wzrosła o 15 zl od osoby i ze moze zrezygnowac i poszukac nowej sali w 3 miesiace :P
dokładnie tak... tymbardziej, że jak widać po tytule wątku bardzo szybko się zabrałyśmy za przygotowania, żeby mieć to co sobie wymarzymy Także nie wyobrażam sobie szukania sali zaraz przed ślubem bo cena kolosalnie wzrosła
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:48   #4606
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem obcykana tylko byłam ciekawa :P
No i faktycznie nikt by tak nie chciał ale nie wiem.. ja akurat się z tym liczę niestety.. i w naszych tabelkach na co ile mamy wydać, mimo że mamy podpisaną umowę na 180 zł to liczymy się nawet z ceną 200 zł za osobę..

A co do euro :P w sumie o tym nie pomyślałam ! :P ale będę prawdopodobnie zmieniać termin umowy więc sie wtedy zapytam ^^:P ale mam nadzieję jednak że euro nie wejdzie tak szybko ;p
Stary 2013-08-05, 13:48   #4607
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie z hebe byłam zdziwiona że nie ma w krk.. u mnie w tarnowie już są dwie i faktycznie fajnie tam lubię to że jest tam tak elegancko hehe i mają nie raz niezłe promocje
A mi się hebe bardzo podoba, bo tylko tam znalazłam szampony bez soli, które musiałam używać, po keratynowym prostowaniu włosów . I ta maska Kallos tam chyba za dyche była . Jeszcze tej nowej hebe w galerii nie widziałam, ale już się cieszę, bo do Gemini to rzut beretem i zawsze po drodze .

Cytat:
Witam dziewczyny !
Tu PM 2014 podczytuje Was troszkę, i przestrzegam Was przed durnym zapisem w umowie z sala, "że cena menu może wzrosnąć o cene inflacji: nie dajcie sie naciagnac na taka umowe.
Też mam taki zapis, a nie boję się jakoś szczególnie. Każdy usługodawca ma taki zapis praktycznie (ok, może nie każdy, ale ja tylko z takimi się do tej pory spotkałam :P ). A, że lokal jest sprawdzony, to się nie boję.

Cytat:
Takie same mam przemyślenia- gdzie bym nie czytała umowy,to zawsze jest to dodane. I nie ma opcji, żeby ktoś to usunął.

Cytat:
Magda.. może jednak trzeba się przeprowadzić :P
Kto wie ? skoro w Wawie tak tanio .
Stary 2013-08-05, 13:49   #4608
Agatker
Raczkowanie

A co do sali to ja mam salę za free ale zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej znaleźć inny lokal gdzie zapłacę np. 160zł/os. Bo w sumie to nie wiem jak wyjdę z kucharką i produktami..
Stary 2013-08-05, 13:49   #4609
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy zaznaczone, że minimalnie na rok przed weselem muszą nam dać znać, jaka będzie ostateczna cena. Więc jeszcze tylko 11 miesięcy... i będę pewna naszej ceny . hahaha
Stary 2013-08-05, 13:52   #4610
misia880
Zakorzenienie

jeśli sie ktoś liczy z tym, że koszt moze wzrosnac to tak. Ale czasem jest tak, że ktoś ma okreslony budzet menu za 180 zł i potem płacz bo jest wiecej...
lepiej tego uniknac i albo uwazac na to albo wliczyc to w koszta

chcialam tylko zeby ktoras z Was sie nie nadziała :P)

Stary 2013-08-05, 13:53   #4611
Beezee
Zakorzenienie

To ja mam super cenę za taką salę
a ja w ogóle nie wiem co i jak ale myślę, że nas koleś nie oszuka

Edytowane przez Beezee
Czas edycji: 2013-08-05 o 13:57
Beezee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:57   #4612
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatker Pokaż wiadomość
A co do sali to ja mam salę za free ale zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej znaleźć inny lokal gdzie zapłacę np. 160zł/os. Bo w sumie to nie wiem jak wyjdę z kucharką i produktami..
Hm.. wiesz.. z tego co słyszałam jak to jest u nas to bardzo się opłaca
Bo jest u nas jakiś catering chyba w nowym sączu przez wszystkich zachwalany.. i za jeden dzień wesela wynosi to coś ok 60 zł/os (obiad plus 4 ciepłe danie) a za 2 dni wesela ok 95zł/os
Koleżanka rok temu robiła jedzenie i miała kucharkę i wyszło jej jakoś 110 zł/os za 2 dni więc jeśli dobrze znajdziesz.. z tym że nie wiem jak z cateringiem jest z napojami..
Musisz się dobrze zorientować w tym temacie i zobaczyć co lepiej wyjdzie
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
My mamy zaznaczone, że minimalnie na rok przed weselem muszą nam dać znać, jaka będzie ostateczna cena. Więc jeszcze tylko 11 miesięcy... i będę pewna naszej ceny . hahaha
u nas dokładnie tak samo :P

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
jeśli sie ktoś liczy z tym, że koszt moze wzrosnac to tak. Ale czasem jest tak, że ktoś ma okreslony budzet menu za 180 zł i potem płacz bo jest wiecej...
lepiej tego uniknac i albo uwazac na to albo wliczyc to w koszta

chcialam tylko zeby ktoras z Was sie nie nadziała :P)
Oczywiście nie odbieraj zwłaszcza mnie źle bo ja jednak w takich kwestiach uważam dlatego akurat dla mnie ten punkt w umowie był w sumie dość naturalny i nie naskakiwałam na Ciebie :P
Ale faktycznie sa ludzie którzy sobie myślą że tak jest i tak zostanie..
I dzięki oczywiście za przestrogę
A laskom życzę powodzenia z walką o swoje :P i czekam na relacje jeśli którejś się uda z właścicielem się tak dogadać aczkolwiek podejrzewam że oni swoje prawa znają.. bo jeśli nie to pewnie moglibyśmy się z nimi w sądach spotykać
Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
To ja mam super cenę za taką salę
To ile masz za tą salę ;>
I co wgl z dj :P
Stary 2013-08-05, 13:59   #4613
Agatker
Raczkowanie

Cytat:
Bo jest u nas jakiś catering chyba w nowym sączu przez wszystkich zachwalany.. i za jeden dzień wesela wynosi to coś ok 60 zł/os (obiad plus 4 ciepłe danie) a za 2 dni wesela ok 95zł/os
Koleżanka rok temu robiła jedzenie i miała kucharkę i wyszło jej jakoś 110 zł/os za 2 dni więc jeśli dobrze znajdziesz.. z tym że nie wiem jak z cateringiem jest z napojami..

Dzięki to mam 4 miesiące na zorientowanie się i podjęcia decyzji
Stary 2013-08-05, 14:01   #4614
misia880
Zakorzenienie

Nie odbieram zle
Chcialabym zeby któras z Was nie nacieła sie jak ja.

Teraz mam nowa sale - w czwartek podpisuje umowe mam nadzieje, że bedzie dobrze

Stary 2013-08-05, 14:03   #4615
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Oczywiście nie odbieraj zwłaszcza mnie źle bo ja jednak w takich kwestiach uważam dlatego akurat dla mnie ten punkt w umowie był w sumie dość naturalny i nie naskakiwałam na Ciebie :P
Ale faktycznie sa ludzie którzy sobie myślą że tak jest i tak zostanie..
I dzięki oczywiście za przestrogę
A laskom życzę powodzenia z walką o swoje :P i czekam na relacje jeśli którejś się uda z właścicielem się tak dogadać aczkolwiek podejrzewam że oni swoje prawa znają.. bo jeśli nie to pewnie moglibyśmy się z nimi w sądach spotykać

To ile masz za tą salę ;>
I co wgl z dj :P
Dokładnie, jak zapis taki w umowie jest to trzeba sie z tym liczyc . A jesli ktos, mimo takiego zapisu, liczył ze cena bedzie na 100% taka sama, to sam sobie niestety moze pluc w brodę . W moim lokalu cena stoi wciaz w miejscu, ale liczę sie z tym, ze moze nieco podskoczyc w gore cena . I od początku interesowalam sie tym zapisem w umowie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-05, 14:04   #4616
Atomoowka
Wtajemniczenie

Misia ja właśnie o tym piszę. Byłam w kilku salach w Ostrowi Maz tam wszędzie przy podisywaniu umowy jest tzn gwarancja ceny. Czy np jak teraz podpisuje umowę a wesele w 2015 roku to nawet jak inflacja idzie w górę, my mamy cenę taką na jaką sie umawialiśmy przy podPisaniu umowy.
Jak z Ostrowi pytałam o tzn korkowe to się śmieli ludzie, że co ja wymyślam. Nikt o niczym takim nie słyszał.
A tu w Warszawie się im chyba w d..ach poprzewracało.
Nie dość że ceny nie chcą podać to jeszcze jaki sens jest sale teraz klepać jak i tak cena może wzrosnąć? Nie po to chce się tym zając teraz, żeby potem na ostatnią chwilę szukać innej sali bo ktoś sobie nagle podniesie cenę za talerzyk.
I jeszcze uważają,ze wielką atrakcją jest i PM powinni ich po rękach całować że np korkowego nie pobierają. No faktycznie mega atrakcja. Nie dość,że płacę kupę kasy za salę i za samą wódkę to mam jeszcze płacić za to że mogę ją wypić. Idiotyzm.

Magda wiesz są sale i sale. Gwarantuje Ci że można w okolicach Wawy znaleźć sale za 160 zł za osobę. 170 zł to naprawdę częsta cena na ten rok jaki słyszę. Owszem są i sale za 250 zł ale nie jest wyczynem znalezienie tańszej.
Ponadto nie upieram się przy tych 160 zł, jak pisałam nie dam więcej niż 200 zł ale do 200 zł rozważam każdą opcję.
Jak pisałam mnie interesuje sala z ogrodem bądź jakimś parkiem, stawem coś w tym stylu.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:06   #4617
misia880
Zakorzenienie

Dokładnie tak korkowe to głupi wymysł - nikt nie powinien sie na to zgadzac i walczyc z tym.

Inflacja to tez wymysł lokali zeby naciagac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 14:09   #4618
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatker Pokaż wiadomość
Dzięki to mam 4 miesiące na zorientowanie się i podjęcia decyzji
Nie masz jakiegoś forum na wizaży PM z Twojej okolicy? w takich można się wiele dowiedzieć i może coś wiedza o kateringu
Ja szukałam jakiejś sali do wynajęcia u siebie lecz niestety
Cytat:
Nie odbieram zle
Chcialabym zeby któras z Was nie nacieła sie jak ja.

Teraz mam nowa sale - w czwartek podpisuje umowe mam nadzieje, że bedzie dobrze
To trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Misia ja właśnie o tym piszę. Byłam w kilku salach w Ostrowi Maz tam wszędzie przy podisywaniu umowy jest tzn gwarancja ceny. Czy np jak teraz podpisuje umowę a wesele w 2015 roku to nawet jak inflacja idzie w górę, my mamy cenę taką na jaką sie umawialiśmy przy podPisaniu umowy.
Jak z Ostrowi pytałam o tzn korkowe to się śmieli ludzie, że co ja wymyślam. Nikt o niczym takim nie słyszał.
A tu w Warszawie się im chyba w d..ach poprzewracało.
Nie dość że ceny nie chcą podać to jeszcze jaki sens jest sale teraz klepać jak i tak cena może wzrosnąć? Nie po to chce się tym zając teraz, żeby potem na ostatnią chwilę szukać innej sali bo ktoś sobie nagle podniesie cenę za talerzyk.
I jeszcze uważają,ze wielką atrakcją jest i PM powinni ich po rękach całować że np korkowego nie pobierają. No faktycznie mega atrakcja. Nie dość,że płacę kupę kasy za salę i za samą wódkę to mam jeszcze płacić za to że mogę ją wypić. Idiotyzm.

Magda wiesz są sale i sale. Gwarantuje Ci że można w okolicach Wawy znaleźć sale za 160 zł za osobę. 170 zł to naprawdę częsta cena na ten rok jaki słyszę. Owszem są i sale za 250 zł ale nie jest wyczynem znalezienie tańszej.
Ponadto nie upieram się przy tych 160 zł, jak pisałam nie dam więcej niż 200 zł ale do 200 zł rozważam każdą opcję.
Jak pisałam mnie interesuje sala z ogrodem bądź jakimś parkiem, stawem coś w tym stylu.
Korkowe to ja też się na wszelki wypadek u nas pytałam i też sie ze mnie śmiali :P
Chociaz ostatnio otwarli u nas nową salę w której pobierają korkowe i inne opłaty i można się nieźle przejechać

I hm.. jestem z tego samego miasta co Magda.. i u nas nie znajdziesz już sal za taką cenę.. najtańsze to niby 170 zł.. ale to są cenniki tegoroczne.. więc inflację sobie w umowie zaznaczają.. A takie z ogrodem, parkiem, stawem (jak u mnie ^^) to już ciężko znaleźć niestety w dobrej cenie.. bo liczą za to dużo więcej ;/ dlatego mnie np też to bardzo dziwi że mieszkamy w mniejszym, dużo mniejszym mieście.. a nie dość że 2 lata wcześniej rezerwacja to norma.. to jeszcze takie ceny eh..
Stary 2013-08-05, 14:15   #4619
misia880
Zakorzenienie

ja mam sale nad jeziorem z ogrodem i płace 200 zł od osoby ( z tym ,że musze miec swoj alkohol i napoje)

ale jak już pisałam - no musialam zmienic sale. Wiec nie wybrzydzam z cena bo i tak mam super menu i super miejsce teraz

a w wiekszosci sal ten termin juz zarezerowany ( a nie bede przekladac foto video orkiestry itp )

wrzucam zdjecia :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-27 16.20.18.jpg (143,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-27 20.55.04.jpg (89,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-27 20.56.22.jpg (112,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000257.jpg (69,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000254.jpg (100,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000251.jpg (110,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000253.jpg (124,9 KB, 2 załadowań)

Stary 2013-08-05, 14:19   #4620
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam sale nad jeziorem z ogrodem i płace 200 zł od osoby ( z tym ,że musze miec swoj alkohol i napoje)

ale jak już pisałam - no musialam zmienic sale. Wiec nie wybrzydzam z cena bo i tak mam super menu i super miejsce teraz

a w wiekszosci sal ten termin juz zarezerowany ( a nie bede przekladac foto video orkiestry itp )

wrzucam zdjecia :
Ładnie to na tarasie.. te stoliki
A ciasta i tort już masz w cenie?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości