|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Wpadam jak po ogień. Od samego rana samiuteńka z moim Misiem..
![]() Jak zwykle spacerowaliśmy, ale dziś tylko 2 h bo wiało jak cholercia! ![]() Spacery po parę godzin, śpiewanie "mydło wszystko umyje, nawet uszy i szyje" i " szczotko, szczotko, hej szczoteczko ooooo" i o 20 jestem padnięta jak mój synek Wadera beta powinna przyrastać o 66% co 48 h Rena bardzo mi przykro... |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Teraz to się pewnie sama wkręcasz
spokojnie Wadera, Perse liczyła 66%, bo 66% to minimalny prawidłowy przyrost. My Ci tu nic nie wymyślimy, wiesz o tym. Ja uważam, że powinnaś pójść w środę na betę (wiem,że pisałaś, że nie możesz, ale może jakoś się uda), bo środowy wynik będzie miarodajny! Eliza, może to hormony po prostu i masz takie nerwy? Kubek, jak tam???? |
|
|
|
#4593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek tylko przelicza, kombinuje i denerwuje maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aż musiałam jedno owsiane biedronkowe do kolacji dołożyć ![]() Kucyku co się dzieje? u mnie to się nazywa zieleniatki są bardzo dobre w białym barszczyku ![]() a ja dopiero życie zaczynam ![]() właśnie wróciłam od moich dziewczyn - starszą uczyłam do konkursu a młodsza z Mamą robiła prasowanie - ta 6-letnia mądrala. I wiecie co zrobiła? Ma swoje plastikowe żelazko, którym prasuje na swojej desce jakieś mniejsze ubranka. Siostra zostawiła na chwilę swoje żelazko, by się nagrzało a Mała wpadła na pomysł, ze swoje też nagrzeje i przyłożyła do stopy żelazka. Wszystko trwało może 5 sekund, gdy ją z oka spuściła, ale plastikowe żelazko się rozpuściło i przykleiło do wypasionego nowego żelazką a jaki smród!
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-10-28 o 20:57 |
||||
|
|
|
#4594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) Na pewno uczulenie zwykłe![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hormony pewnie tez... A kłopoty.. stary stracil prace No prosze Cie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wika Kubek, melduj sie !!! W tym tygodniu mam maraton kurde Jutro ide na badanie anty Xa (bada sie aktywnosc heparyny we krwi w celu zmodyfikowania dawki), pojutrze mam usg i panicznie zaczynam sie bac czy z Młodymi wszystko ok, a w czwartek jade do labu na mega upuszczanie krwi.. Jestem zla Za duzo jak na 1 głowe
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-10-28 o 20:59 |
||||
|
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że Młoda sobie krzywdy nie zrobiła...Cytat:
![]() Co do badań, to wiem, że łatwo gadać, gorzej zrealizować, ale pomyśl sobie, że Twój stres wyniku nie zmieni, a tylko zaszkodzi Tobie i młodziakom. Ja trzymam kciuki, żeby wszystko było super a Ty sobie pracuj nad tym, żeby podejść do sprawy spokojniej |
||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa Jestem z wami
Pomodlę się do Aniołka o pomoc dla wasKubek Ja nie miałam sterydu, ale koło mnie była dziewczyna, która je dostała <miała białkomocz> i profilaktycznie jej badali przez 3 dni. Eliza Widzę, że u was trochę nerwowa atmosfera, ale pomyśl o swoich pociechach, najważniejsze, że są.. Będę trzymać kciuki za waszą paczkę Perse Tak Stasio spadł z łóżka już drugi raz przedwczoraj. Ciężko mi go upilnować, bo zaczyna chodzić, wspinać się i galopuje na czworakach. Teraz usiadł na łóżku i poleciał na plecki i głowę. To było najgorsze kilka minut w moim życiu, nie chce myśleć co by było gdyby |
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynikami i usg się nie martw bo na pewno wszystko jest ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
a kiedy masz isc do lekarza? bo jakby się nic nie działo to zebys nie miała # zatrzymanego :-(
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
KUBEK!!!!!!!!!!!!!!! hop! hop!!!! gdzie jesteś??????????? melduj się!!!!!!!!!!!!! BERBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! a Ty kiedy masz tego lekarza i się u nas odezwiesz!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!???? Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-10-28 o 21:32 |
|||
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam wapń rozpuszczalny
![]() Tylko własnie zastanawia mnie, czemu piecze zamiast swędzieć No i jak siedzę, bo jak leżę to nie czuję.
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
66% się liczy
jak mi kuzynka zaczęła opowiadać jak ją stopy i dłonie swędziały i robiła badania to po powrocie do domu WSZYSTKO mnie swędziało, a że w ciąży byłam to potem spać nie mogłam. oczywiście przeszło jak przestałam o tym myśleć. poczekaj aż Maluchy się urodzą
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ładnie śpi w nocy? uuu, jakie perspektywy? grom z jasnego nieba czy były wcześniej przebłyski?
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś ma nr do Kubka? jakiś kontakt?
|
|
|
|
#4603 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuje, Zawsze mozna na Was liczyc. Pocieszacie konkursowo Cytat:
Dzieki Cytat:
Wez jeszcze jedno wapno, nie zaszkodzi ![]() Heheh, Wiem ze łatwo nie bedzie ![]() Cytat:
Nie lubie nie lubie Ide dziewczynki spac
|
||||||
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Jestem, jestem.
Dwupak nadal Jutro, jesli nadal bedzie ok, wychodzę. Od południa jestem bez leków. USG ok, ktg tez. |
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eliza, oby mężowi udało się coś znaleźć, teraz chyba nigdzie nie jest łatwo... ale mam nadzieję, że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
jak się czujesz?
postuluję byś którejś wysłała nr no wierzę... kolorowo nie jest. a napiszesz - choć ogólnie - jaka branża?
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kciuki za USG |
|
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Pani, czuje sie ok. Skurczow nie czuje. Czekam na ktg i zobaczymy. Chociaż wiem, ze powrotu do fenoterolu nie będzie. Prof uważa ze lepiej żebym urodziła niż dziecko (na
tym etapie) tym fenoterolem trzymac. Tokoliza była tylko na czas sterydoterapii. Numer zaraz wyślę Tobie- jako pierwszej chętniej.'
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Ide niedługo do laboratorium, zrobie badanie enzymów wątroby, bo chyba jednak te stopy i dłonie mnie delikatnie swędzą
![]() Jak wyjdą normy przekroczone to od razu dzwonić do gina, czy można poczekać do czwartkowej wizyty?
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heh zasypia ślicznie codziennie o 19:30 i spi..do pierwszego karmienia..Później jak pierdziochy nie męczą to śpi dalej do rana.
Wcześniej wił się jak wąż ![]() Teraz zasypia przy kołysance w swoim łóżeczku... Cytat:
Cytat:
![]() Maż coś mnie wkurza ostatnio.....ciężko się dogadać ![]() No i oczywiście ciągła obawa o dziecko.... ![]() Chce siadać, robi mostki, ba nawet chwilami przekręca się na boki, piąstki składa do modlitwy i je je tak, że czasami uleje, ale nie chwyta zabawek...
|
||
|
|
|
#4613 |
|
Konto usunięte
|
Kocurku, wybacz, ale: no i?
Artek robi wszystko to samo i od czasu do czasu jak się wścieka w bujaczku, to w złości przy mostku walnie przypadkowo rączką o zabawki, również nie wyciąga rączek Dopiero od kilku dni, może od tygodnia z groszami trzyma w rączce, co mu podam, ale też nie do końca robi to świadomie. Kciuki za wizyty i badania i wyjście ze szpitala !Hosenko, ja też miałam uczucie pieczenia w nadbrzuszu, w sumie może ze 2-3 razy, gin mówił, że mięśnie się rozchodzą. |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43473126]Kocurku, wybacz, ale: no i?
Artek robi wszystko to samo i od czasu do czasu jak się wścieka w bujaczku, to w złości przy mostku walnie przypadkowo rączką o zabawki, również nie wyciąga rączek Dopiero od kilku dni, może od tygodnia z groszami trzyma w rączce, co mu podam, ale też nie do końca robi to świadomie. .[/QUOTE] No i..jak czytam, że wszystkie do lekarzy chodzą i na rehabilitacje to w głowie mam myśl "czy aby wszystko jest ok??"lub "Urodził się wcześniej, może nie ma się czym przejmować" lub "na wszystko ma czas-matka wyluzuj!" Perse doczytałaś o tym smoczku w butelce ?? |
|
|
|
#4616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My idziemy 5.11 i zapewne też będziemy musieli. Moje zdanie jest jednak trochę zbliżone do zdania P. Zawitkowskiego. Moja lekarka mi powiedziała, że wzmożone napięcie niektórzy rehabilitują, a niektórzy nie. Schodzi i u jednych i u drugich... Doczytałam Mamy już od jakichś 3 tygodni 3 dziurki, karmienie zatem idzie szybciej, ale nie przekłada się to na brak cyrków - choć występują już trochę rzadziej
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43473126]Kocurku, wybacz, ale: no i? [/QUOTE] ![]() ![]() Perse-Słodziak ![]() Cytat:
Ile mój syn ma "lekkich grzechotek" Chce siadać? mocarny jest! T. w wieku Marcelka nie trzymał w ogóle trakcji (mimo lekarzy, rehab.) i miał wywalone na wszystko. Oprócz darcia na maxa ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43473276] wzmożone napięcie niektórzy rehabilitują, a niektórzy nie. Schodzi i u jednych i u drugich... [/QUOTE] netowo?
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Pani: odbieram w laboratorium - i tak nie miałabym jak wydrukować, żeby pokazać ginowi.
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
koocur u nas Olek nie siedział a dopiero jak miał 9 miesięcy poszłam do neurologa tak dla własnego spokoju.
perse nam się udało na razie bez rehabilitacji. Neurolog nam dał czas do końca miesiąca. Byłam raz na ćwiczeniach z Olkiem ale u znajomej i w sumie głównie po to aby nam pokazała jak w domu ćwiczyć. Na szczęście Olek robi postępy i już pięknie pełza a nawet trzyma sie w pozycji siedzącej ok 2-3 minut
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Perse tak gdzies wyczytalam
![]() Pani jak sie czegos zlapie to praktycznie siada...ostatnio byly to wlosy tesciowej... Lekarz rodzinny, polozna i ortopeda twierdza ze wszystko jest ok.Mlody silny ![]() Matka jak mata.. .martwi sie
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-10-29 o 08:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

człowiek tylko przelicza, kombinuje i denerwuje maluszka 

aż musiałam jedno owsiane biedronkowe do kolacji dołożyć 

czy nie zmalało...
Jestem zla
a Ty sobie pracuj nad tym, żeby podejść do sprawy spokojniej 

bo po lozku pelza jak straceniec...