|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Imperfecta - cudownie wyglądasz! zdecydowanie lepiej niż w prostych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
i tak masz połowę więcej włosów niż ja już nie mówiąc że moje wyglądają jak mop po umyciu kibli na dworcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Mod-Śnieżynka
|
Ja używam to, co mam w domu
![]() Można zobaczyć skład kosmetyków używanych przez Albę (niżej, pod filmikiem są linki) ![]() Oj, wyszło koszmarnie ![]() ![]() Dlatego fotek nie będzie. Na kolację z koleżankami upięłam, a teraz już umyte ![]() Nie mogę się doczekać kiedy kupię kokos. Pokombinuję jeszcze, ale dopóki nie będę miała oleju kokosowego daruję sobie (mój ulubiony olej). Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak Tobie wyjdzie. Imperfecta, bardzo ładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Moderator
|
Dziewczyny, jestem ciekawa takiej jednej rzeczy...
Używałam jednego szamponu, co to po czasie okazał się, że włosy przeżera bo inaczej tego nie nazwę, nie wiem jak wyjaśnić ;P Od tego czasu moje włosy stały się mocno wrażliwe na mycie. Po czasie udało mi się je doprowadzić do jakiegoś ładu, lecz włosom nadal brakowało natłuszczenia i odbudowy. Po olejowaniu zrobiła mi się guma, już jakoś z tego wyszłam ale jest znacznie gorzej, niż przed olejowaniem, mimo że jeszcze przed było też słabo. Co prawda, teraz mam taki kryzys przez te oleje i wszelkie olejowe odżywki czy oleje robią rozmiękłe coś. Dodam, że włosy mają taki mega sztuczny blask, szczególnie po myciu jedynie szamponem. Myślę, że to przez stosowanie nieodpowiednich olei i po jakimś czasie przejdzie bo włosy są osłabione. Dobre efekty miałam po olejowaniu kokosem tylko i wyłącznie. Zapewne nie zaczęłabym olejować, gdyby nie to, że przez tą wrażliwość na mycie i pogorszenie stanu uznałam, że włosy są po prostu odtłuszczone, co pogłębiło się w tej sytuacji. Czy mogę stosować teraz olej, kitóry mi odpowiada i czyn ie pogorszy to sytuacji? Mam dosyć takich rozmiękłych włosów, one nawet po czasie od mycia i stosowaniu protein zaczynąją się robić rozmiękłe, tak jakby z nich wszystko było 'wyprane'.. X_X A nie mogę ich myć codziennie, może odpowiedni olej odwróci ten efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a moglybyscie w ogole podac jakies kremy do lokow ktore warto kupic? bo nigdy zadnego nie uzywalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. umyję włosy Facelle albo kubeczkowo Joanną pokrzywową 2. na chwilę Garnier AiK żeby rozczesać je i spłukam włosy 3. L: Joanna lniana 4. O: oliwę z oliwek albo lniany 5. C:tu zastanawiam się nad kroplą AiK albo odpuszczę i przejdę do kroku 6 6. żel lniany i mrożący Joanny, dyfuzor Co o tym myślisz? Do tego oczywiście te wszystkie ruchy jakie wykonuje Alba, rozczesywanie, ugniatanie itd. Przy okazji przypomniałaś mi o kokosie, muszę go znów wypróbować skoro u Ciebie tak się sprawdza ![]() Cytat:
![]() ![]() Krem kupię koniecznie w przyszłym tygodniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie bylam w rossie i kupilam ten krem maly ma tylko powiedzcie mi, po nalozeniu tego kremu dawac jeszcze zel? w ogole to wydaje mi sie ze jak ja bede te wlosy tak przeczesywala itd to mi nie wyjda zadne fale ani mini loki tylko napuszone siano:noniewie: nie wiem jak sie do tego zabrac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Olej z pestek malin jest lekki, a zrobił mi mega przetłuszcz na włosach. Chociaż zdarzało mi się i shea na wilgotne nakładać (taki malutki groszek). Spróbuj, jestem bardzo ciekawa efektów. Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze rozczesuję z bs. Cytat:
Mocny, nawet bardzo jest krem Tigi Catwalk. Wtedy żelu już nie trzeba. Co prawda to nie krem, ale wosk - Tigi w zielonym opakowaniu, nie mogę go teraz dostać, uwielbiam (minimalna ilość roztarta w dłoniach pod koniec suszenia). Cytat:
Ja daję i żel i krem. Sam krem to dla mnie za mało. Jeśli nakładam krem, to nie na całą długość. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2014-01-04 o 10:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok dzieki ![]() ![]() A jak z dostepnoscia tego tigi? Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-01-04 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Raczkowanie
|
Ja po ostatnim ugniataniu po nałożeniu wszystkich kosmetyków a przed zachusteczkowaniem się (zazwyczaj odrazu robiłam to drugie ale pobawiłam się ostatnio z ugniateniem) to włosy mi się skróciły chyba jeszcze przez pół (a ja tu próbuje zapuszczać nooo), miałam loczki długości z 5cm za ucho może. Brakowało mi tylko kokardki na czubku bo bym wyglądała jak lalka/aniołek albo właśnie Heidi (film z 1937):
![]() teraz też pokombinuje z ugniataniem, bo ostatnio poszłam z lekko wilgotnymi bo niestety taka sytuacja wyszła
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2014-01-04 o 14:55 Powód: znalazłam lepszy obrazek do zilustrowania |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
W ogole to mam jeszcze jedno pytanie.. od niedawna uzywam suszarki z fyfuzorem i nie moge znalezc do konca odpowiedniego sposobu.. bo jak robie koszulkowanie to po zdjeciu koszulki te wlosy z dolu sa "posklejane" z tymi z gory przez co nie wiem jak sie zabrac do tego suszenia, bo jesli rozdzielam to palcami to sie zaczyna wszystko platac, fale i loki ktore sie same porobily przy ugniataniu i koszulkowaniu traca ksztalt i po wysuszeniu zostaja z tego tylko brzydkie powyginane spuszone wlosy. a jak tego nie porozdzielam to nie da rady wysuszyc bo po pierwsze po wysuszeniu i tak te duze pasma sie rozdzielaja i tobi sie puch, a po drugie dolu nie mam wtedy jak wysuszyc..nie eiem czy dosc jasno to opisalam:|
Probowalam nalozyc zel dopiero po koszulkowaniu ale wtedy tez sie tobi puch i wszystko jest do ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę (łażę po domu) z tą oliwą z oliwek, zobaczymy co wyjdzie. No i mam w lodówce przygotowaną maskę bananowo-ziemniaczano-bingową ![]() No i zrobiłam w końcu macerat ziołowo-warzywny na olejku "łopianowym" z GP. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Najpierw nakładam żel, a krem pod koniec suszenia suszarką. Nie śpię w sucharkach, więc kremem od razu odgniatam żel. Zdarza mi się robić odwrotnie, ale rzadziej. Nie mieszam żelu z kremem. Możesz spróbować jako odżywkę bs. Tylko jeśli krem będzie ciężki, wtedy nałóż go mniej niż odżywki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Zawsze możesz spróbować trzymać krócej niż do tej pory. Np. pół godziny. Olej kokosowy jest specyficzny, czas trzymania też ma znaczenie. Jeśli masz go w domu, możesz wypróbować. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
O, dzięki, to dobry pomysł, bo przez to i hinduskie olejki mi stoją nieużywane, a może by było widać lepszy efekt. Mogę dawać na skalp na dłużej, a na długość krótko przed myciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jeszcze robiłam koszulkowanie, to suszyłam od razu po zdjęciu turbana w pozycji z głową w dół. Dopiero jak włosy się podsuszyły, lekko je rozdzielałam i zaczynałam suszyć z głową normalnie. Ale już nie koszulkuję i nakładam żel, normalnie stojąc. Efekt mam w ten sposób znacznie lepszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
Tzn nie żeby mi się nie podobały czy coś tylko tym bardziej zaczynam mieć obawy przed podcięciem końcówek u fryzjera (dłuugo ostatnimi czasy sama podcinałam metodą kucykową), że zamiast ciachnąć 1cm to mi ciachnie 5cm. Zastanawiam sę czy znów sama nie ciachnąć bo przynajmniej panuje nad tym ile włosów poszło
![]() |
#4613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Siedzę z olejem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Konto usunięte
|
Dzięwczęta, rozczarował mnie skład olejku khadi Amla. Prawie 60 zł za olej słonecznikowy z ekstraktami?
http://www.helfy.pl/wlosy/olejki-do-.../olejek-amla-0 Macie jakąś opinię na jego temat? Czy rzeczywiście jest wart 60 zł? Jako, że zwykłe maski nic nie robią z moimi włosami nie widzę sensu, aby je kupować... myślę nad zakupieniem amli w proszku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no wlasnie myslalam zeby dac po bs a przed zelem, ale to juz by chyba bylo za duzo jeszcze jak olej dam, to sprobuje rzeczywiscie zamiast bs ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Moderator
|
Czy mogłaby któraś z Was zerknać na te zdjęcia i powiedzieć co o tym myśli?
To akurat idealnie oddaje mój włosowy problem, swoich zdjeć nie mam ale zauważyłam, że mojej inspiracji włosowej coś podobnego się wydarzyło. http://4.bp.blogspot.com/-45CVWXTDWS...0/IMG_0258.jpg http://gallery.foolsofdamnation.ru/a...livephotos.jpg Czyli pierwsze zdjęcie włosy są takie bez atruktury, niby są gładkie i błyszczące. Tak mam po oleju lub po myciu samym sls. Czy taki efektp owoduje brak protein? Drugie zdjęcie włosy twardsze i mocniejsze, po zastosowaniu oleju stałyby się dociążone i miękkie, zaś gdyby były suche to takie bardziej sianowate, czyli standard i normalne zjawisko ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Super, zarówno w tej odsłonie, jak i tej z avatarka. Rozumiem chęć odmiany raz na jakiś czas.
Ja tymczasem idę się znowu opitolić. W ciągu 1,5 miesiąca urosły jak szalone i w ogóle nie zdążyłam się nacieszyć krótkimi włosami. Myślę teraz nad klasycznym bobem z nieco krótszym tyłem. Coś takiego, jak na zdjęciu, tylko bez grzywki. Skręt mam podobny do modelki, no może ciut mocniejszy, bo jednak czasem korkociągują, ale efekt powinien być porównywalny. ![]() http://www.womensbeautylife.com/albums/curly_hairstyles/Short_bob_curly_hairdo_wi th_long_curly_bangs.png Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2014-01-04 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.