Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 21:45   #4591
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

dzidzia jak sie czujesz?

mój szaleje po pepsi dzisiaj ale też mam zgagę i ona mnie uratowała- aż dziw .

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Wgl wygrywa kaczy chód
Stary 2013-09-03, 21:46   #4592
babku
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Aaa i kupiłam sobie w lumpku płaszczyk!Bardzi fajny na brzuszku nie ma guziczków mam w czym chodzić na jesień[COLOR="Silver"]
Pochwal się płaszczykiem. Kurcze ja też muszę sie wybrać do lumpka, bo nie będę miała w czym wyjść. A najchętniej kupiła bym sobie jakieś ponczo.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale Nka ma fajna biblioteke filmow, I wypozyczalniei , I seriale odcinek do przodu. Oto moj woz.
Złozylismy wersje z gondola bo tej bedziemy jako pierwszej potrzebowac .. Załącznik 5391498 Załącznik 5391499 Załącznik 5391503
Ależ mi się podobają te wózki. Jak będę w drugiej ciąży i będzie to córeczka, to sobie zaszaleje. Albo od ciebie odkupię

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Wiecie że w Belgii robią lalki z podobizną nienarodzonych dzieci.
normalnie dajesz foto i oni Ci rrobią taką lalę, jk tu były pokazane i dostajesz o wyglądzie swojego dziecka.

EDIT- nie nienarodzonych, tylko zmarłych..
Ludzie to mają dziwne pomysły...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jaką pościel wybrałaś?[COLOR="Silver"]
Tu na forum jak nie sówki, to owieczki i właśnie w owieczki pościel wzięłam co by się nie wyróżniać

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Zamówiłam szablon i farbkę,takie(ostatni wzór gwiazdki i ksieżyce) :
http://allegro.pl/szablon-malarski-z...450600135.html

Do tego jeszcze jakąś naklejkę Kubusia Puchatka zamowię i możemy brać się za kącik dla Kamilka
Bardzo fajne te naklejki. Ja pokoiku dziecięcego nie robię na razie, bo tak sobie jakoś wymyśliliśmy, ze zrobimy jak już będzie Tymek/Janek większy. I teraz kiedy dopadł mnie syndrom wicia gniazda, trochę tego pomysłu żałuję

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny, siedzę i mam co parę minut bóle w dole brzucha i w kręgosłupie - takie, jak na okres... Trwają koło pół minuty do minuty... Czy to mogą być te skurcze przepowiadające?
Chyba wezmę no-spę i będę obserwować... Oczywiście już zaczynam świrować
Liczyłaś co jaki czas masz te skurcze? Weź nospę, odpocznij, policz co ile się pojawiają. Jak nie przejdzie to na IP, ale pewnie przejdzie.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny przepraszam Was że się mało odzywam ale jakoś nie umiem się wbić ostatnio w rozmowę i nie wiem jakoś mi tak dziwnie jest
Też mam takie dni czasem. Przejdzie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Kurde wiecie co?Szwagierka mi dostarczyła pościel jaką zamówiłam na allegro, ale brakuje ochraniacza na łóżeczkoJa nie wiem co się dzieje z tym sprzedawcami?!
Weźcie mnie już nie straszcie z tymi sprzedawcami, bo się dzisiaj tak nachwaliłam tej kobietki, u której łóżeczko zamówiłam. A teraz boje się, że też mi czegoś nie przyśle, tym bardziej, że tyle rzeczy u niej zamówiłam, to łatwo się pomylić.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bo kitekat to syf, spojrz na sklad, sama chemia.Stad te baki.
Zgadzam się wszystkie te Kitekaty, pedigree, to jedno gó wno za przeproszeniem. Jak mi teściowa kiedyś pasa tym nakarmiła, to kazałam mężowi iść wyrzucić po kryjomu resztę
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:48   #4593
nasturcja7667
Zadomowienie

Anulka, nie mam lodów, ale zrobiłam sobie miętę z rumiankiem, popijam i jest lepiej

Maomami, a może zwyczajnie ten pokrowiec przecieraj dość mocno, najlepiej ściereczką nasączoną wodą z proszkiem. Potem spryskaj samą wodą i wygnieć w ręcznik - a następnie wysusz. Moja mama tak robiła z rzeczami typu wózek, oparcie kanapy itp. Nigdy się jej wilgoć we wkład nie wdała.

Tak sobie myślę, że jak jutro nie zdam, to będzie siara. Bo zdaję razem ze studentami, którzy u mnie też coś zdawali w czerwcu
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:57   #4594
ryba91
Zakorzenienie

nasturcja- zdasz !! spokojnie ;D
o ktorej masz ten egzamin? bo nei wiem od której trzymać
Stary 2013-09-03, 22:01   #4595
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
nasturcja- zdasz !! spokojnie ;D
o ktorej masz ten egzamin? bo nei wiem od której trzymać
Od 11. Ale serio mam galaretkę zamiast mózgu

Od poniedziałku w biedrze promocja na lampki led, takie przyklejane do ściany - chyba sobie nad przewijak strzelę
Stary 2013-09-03, 22:01   #4596
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie ciągnie w pachwinach..

możecie się "wyciagać?" bo ja mam wtedy taaaaaaaakie bóle że umieram, nawet nie mogę wyciagnąć nóg przed siebie.. wiecie o co chodzi,nie?

mąż namawia mnie na tv cyfrową w jakimś najtańszym abo..
ja nie mogę bo zaaz skurcz w lydce mnie lapie mimo,ze biore magnez x3

Cytat:
ide robić obiad.

a ja w swoim tako mam w gondoli możliwość podwyższenia główki, po co? to takie małę dziecko może miec głowe wyżej? bo ja myslałam ze nie, ze tylko i wyłącznie na płasko, dlatego te poduszki sie nie używa..
my to samo mamy w Sevilli
ale chyba dla większego nieco dziecka

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no nie powiem,fura robi wrazenie...co widze je na ulicy o rzucaja mi sie w oczy,te biale stelaze tez robia swoje
czekalam na to Twoje zdjecie

35zl + przesylka (a to nei wiem ile,jak sie zmiesci w duza koperte babelkowa powinno dac sie wyslac jako list polecony-czyli 3,80 z tego co sie orientuje)

zalamalam sie...przebilo to wszystkie juz tu wklejane "odpaly".kiedys bylam w szoku jak ludzie sobie wypychaja zdechle,ukochane psy,zeby o nich pamietac...ale lalki na podobienstwo zmarlych dzieci...to juz nadaje sie jak dla mnei do leczenia

co jest?

zgadza sie co do zarcia-czy psiego czy kociego...pedigree itp.traktuje jak mc donald's ludzki tyle,ze dla zwierzat
animodna-ja mam psa,wiec dostaje psie puszki czasem-chyba najwieksza zawartosc miecha jaka znalazlam w puszkach

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a co do mojej SR z dzisiaj i pierwszych zajec...bardzo duzo ludzi,naszczescie podzielonych na dwie grupy.nawet fajnie bylo. Pierwsza godzina teorii,a raczej takiego wprowadzenia (to jakos mnei nei porwalo,bo gadala o historii,o tym po co w ogole SR-troche nudnawe),a druga godzina cwieczenia oddechowe-to bylo fajne,czy mi sie przyda czy nie-fajnie bylo sobie polezec i po oddychac.
moj maz oczywiscie ze wszystkiego jaja sobie robil,no ale dzielnie zniosl starszawa pania polozna co miala klapeczki na koturenku o jeden rozmiar za male i nozka jej uciekala i z prozdu i z tylu
fajnie,ze zajecia Ci się podobaly

ja nie ukrywam,ze swojego kota karmie KK nie stać by nas było na Purine czy innego Royala niestety
czasem jej cos lepszego kupimy,ale bez szalu...

w sumie od zawsz emam koty i jadly albo to, albo inne pasztety, tansze w sumie jeszcze...
Stary 2013-09-03, 22:01   #4597
maomami
Wtajemniczenie

Co sądzicie o takiej czapeczce na zime? http://allegro.pl/ciepla-czapka-zimo...505388873.html lub

http://allegro.pl/czapka-zimowa-roz-...491990046.html

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:07   #4598
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hejo

Dostałam maila z Warsztatów "Mamo to ja" w Krk. Dostała się któraś z Was?? Hmm...
I ja też Na krakowskich warsztatach musimy zrobić jakiś zlot wizażowy: Nasturcja, Issia, Maomami

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mój też twierdzi że jestem uzależniona od wizażu
mój tak samo

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam knedle w pozycji leżącej bo tak bolą mnie plecy jak siedzę
oj mam to samo, dzisiaj byłam pół dnia na zakupach i było wszystko ok a jak usidałm to koszmar

Cytat:
Aaaaa zapomniałam, ja też dzisiaj dostałam potwierdzenie z warsztatów Mamo to ja troszkę nas będzie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że jak jutro nie zdam, to będzie siara. Bo zdaję razem ze studentami, którzy u mnie też coś zdawali w czerwcu
zdasz, my trzymamy a wizażowe kciuki pomagają, jestem tego żywym przykładem jak zdawałam egzamin z estetyki, myślałam że będzie porażka a tutaj bdb.

Z rana mnie mama obudziła, że chce jechać do Ikei ze mną znowu, bo chciała sobie dokupić parę rzeczy i ja też miałam, więc pojechałyśmy. Dokupiłam kolejne bibeloty do mieszkania co mnie zawsze cieszy.
Po południu wybrałam się na polowanie na kocyk. Chciałam taki akrylowy gruby do wózka, ale wzory straszne ale kupiłam jeden cieńszy, więc mam już dwa i to chyba wystarczy tak po domu. A na akrylowy będę polować dalej.
Kupiłam sobie dwie koszule do szpitala z tych tańszych w Margot, jedną z żyrafami a drugą z pszczółkami, jedna 17 zł druga 18 będzie do porodu. Dwie koszule do szpitala wystarczą? Ja chcę jak najszybciej wrócić do spodni bo nienawidzę koszul do spania. Z tego co pamiętam w zeszłym roku ciocia to już na następny dzień w getrach śmigała.
Kupiłam też małej kombinezon: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106352/2
rozmiar 62. Chociaż mama mi trochę wątpliwści poddała czy nie lepiej by było taki a'la śpiworek kupić... i teraz nie wiem bo wahałam sie między tym a takim z h&m http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A i teraz nie wiem co robić, mi się wydawało że lepszy taki z nóżkami
I dorwałam ziajkę do kąpieli. Niby moja mama mówiła żeby kupić mydełko, ale tak sobie pomyślałam, że mydełko mniej praktyczne. Pamiętam przy chrześnicy, wpadało do wody trzeba było szukać i szybko się rozpuszczało.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:07   #4599
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Od poniedziałku w biedrze promocja na lampki led, takie przyklejane do ściany - chyba sobie nad przewijak strzelę
ooo a za ile? musze gazetki oblukać. Ja tez chcę.! I W KOŃCU PROMOCJA JAK WYPADA WYPŁATA!!! w końcu ktoś mi jest łąskawy

WIEM że przewijało sie to milion razy ale:
CO SĄDZICIE o tych smoczkach z termometrem?
czy z firmy Babyono warto kupować termooetry?
Stary 2013-09-03, 22:07   #4600
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

powiedziałam M.,bo w sumie fajny pomysl ale on mowi,ze 2 dni będą dzialac
elektrykiem jest, czasem mam z nim przerąbane

Cytat:
fajne
Stary 2013-09-03, 22:08   #4601
Anoula
Zakorzenienie

a jeszcze miałam Was pytać, jaką czapeczkę kupić do kombinezonu?
Stary 2013-09-03, 22:09   #4602
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
bardziej mi się biała podoba w sensie: ta druga
Stary 2013-09-03, 22:09   #4603
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
znowu chcesz cierpieć???? Mało Ci? Pozwalam Ci co najwyżej na sexik z mężem i zabawianie małego (w sensie Daniela). Odkurzyć też możesz max 2 razy w tygodniu, a ogrodem niech się zajmie luby w weekend.
Dobre, dobre widzę, że podobnie ci się skojarzyło skoro dodałaś wyjaśnienie w nawiasie

Cytat:
Napisane przez ryba91;42617754
mój szaleje po pepsi dzisiaj :D ale też mam zgagę i ona mnie uratowała- aż dziw . :D[COLOR="Silver"
Ja przed chwilą pozwoliłam sobie na pół szklanki coli. Tymko - Jankowi bardzo się to spodobało. Chyba mi wyjdzie zaraz przez skórę

Cytat:
Uuu to nie daj ciała

My byliśmy dzisiaj na SR, ale tym razem w ogóle mi się nie podobało, a czekałam na ten temat najbardziej. Było o pielęgnacji dzidka, karmieniu piersią i ogólnie o opiece zaraz po porodzie. Babka prowadząca fatalna, puściła jakiś film z kasety video z 94 roku Później slajdy, które też było dość mocno przeterminowane i sama co chwilę mówiła, że to już nie aktualne. Bez sensu, straciłam tylko czas.
Stary 2013-09-03, 22:13   #4604
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
I ja też Na krakowskich warsztatach musimy zrobić jakiś zlot wizażowy: Nasturcja, Issia, Maomami

mój tak samo

oj mam to samo, dzisiaj byłam pół dnia na zakupach i było wszystko ok a jak usidałm to koszmar

zdasz, my trzymamy a wizażowe kciuki pomagają, jestem tego żywym przykładem jak zdawałam egzamin z estetyki, myślałam że będzie porażka a tutaj bdb.

Z rana mnie mama obudziła, że chce jechać do Ikei ze mną znowu, bo chciała sobie dokupić parę rzeczy i ja też miałam, więc pojechałyśmy. Dokupiłam kolejne bibeloty do mieszkania co mnie zawsze cieszy.
Po południu wybrałam się na polowanie na kocyk. Chciałam taki akrylowy gruby do wózka, ale wzory straszne ale kupiłam jeden cieńszy, więc mam już dwa i to chyba wystarczy tak po domu. A na akrylowy będę polować dalej.
Kupiłam sobie dwie koszule do szpitala z tych tańszych w Margot, jedną z żyrafami a drugą z pszczółkami, jedna 17 zł druga 18 będzie do porodu. Dwie koszule do szpitala wystarczą? Ja chcę jak najszybciej wrócić do spodni bo nienawidzę koszul do spania. Z tego co pamiętam w zeszłym roku ciocia to już na następny dzień w getrach śmigała.
Kupiłam też małej kombinezon: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106352/2
rozmiar 62. Chociaż mama mi trochę wątpliwści poddała czy nie lepiej by było taki a'la śpiworek kupić... i teraz nie wiem bo wahałam sie między tym a takim z h&m http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A i teraz nie wiem co robić, mi się wydawało że lepszy taki z nóżkami
I dorwałam ziajkę do kąpieli. Niby moja mama mówiła żeby kupić mydełko, ale tak sobie pomyślałam, że mydełko mniej praktyczne. Pamiętam przy chrześnicy, wpadało do wody trzeba było szukać i szybko się rozpuszczało.
za zakupy!

ja bym brala bez nozek jakbym mogla... z jednej strony nie meczysz dziecka ubieraniem, ale z drugiej jak jest nieco duzy to może mu być zimno w nozki
Stary 2013-09-03, 22:15   #4605
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ta druga mi się podoba, słodkie takie futrzaki

dziewczyny kupujecie kombinezon tylko na 62 czy na 56 też?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:15   #4606
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
bardziej mi się biała podoba w sensie: ta druga
Też mi się bardziej podoba ta druga, tylko zastanawiam się czy będzie wystarczająco ciepła. A ogólnie chyba kupię czapeczkę po USG bo wtedy orientacyjnie będę wiedziała jaki mała ma obwód główki, jasne że to będzie orientacyjnie ale zawsze to przynajmniej jakaś wskazówka. A w sumie w sklepach jeszcze mało czapeczek takich grubych i malutkich co najważniejsze

Stary 2013-09-03, 22:16   #4607
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
za zakupy!

ja bym brala bez nozek jakbym mogla... z jednej strony nie meczysz dziecka ubieraniem, ale z drugiej jak jest nieco duzy to może mu być zimno w nozki
właśnie ja tak jakoś wykombinowałam, że z nóżkami dziecku będzie cieplej, a może mnie się tylko wydaje?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ta druga mi się podoba, słodkie takie futrzaki

dziewczyny kupujecie kombinezon tylko na 62 czy na 56 też?
ja zamierzam tylko 62
Stary 2013-09-03, 22:17   #4608
ryba91
Zakorzenienie

ja mam taki jak Ty ten pierwszy, ale który praktyczniejszy to nie odpowiem bo sie nie znam
wydaje mi sie ze w tym śpiworku to szybko wkładasz, i jak rośnie to z tego pierwszego wyfdaje mi sie ze szybciej wyrośnie bo ma nóżki a tam w drugim pewnie ma wiecej luzu... ale nie wiem

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-03 o 22:18
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:17   #4609
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
ooo a za ile? musze gazetki oblukać. Ja tez chcę.! I W KOŃCU PROMOCJA JAK WYPADA WYPŁATA!!! w końcu ktoś mi jest łąskawy

WIEM że przewijało sie to milion razy ale:
CO SĄDZICIE o tych smoczkach z termometrem?
czy z firmy Babyono warto kupować termooetry?
Lampki 13.99 za 3 sztuki. Różne wzory

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
powiedziałam M.,bo w sumie fajny pomysl ale on mowi,ze 2 dni będą dzialac
elektrykiem jest, czasem mam z nim przerąbane

fajne
Eeee.. może nie. Teściowie moi już drugi rok mają w sypialni nad łóżkiem takie diody z Lidla I codziennie przy nich czytają, i jak wstają w nocy do kibelka to też włączają. Może te biedrowe gorsze nie będą

Anoula no zlot konieczny!! Napisałabym, żebyśmy potem na kawę poszły, ale to się kończy o 20.30. Jak o 20.30 zapodam sobie kawę, to moje dziecko do 3 w nocy będzie próbowało wyleźć wszelkimi drogami
Stary 2013-09-03, 22:18   #4610
maomami
Wtajemniczenie

ooooo a może w sumie takie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...soria/109077/2

Stary 2013-09-03, 22:18   #4611
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

chyba mi wszystkiego nie zacytowało

Cytat:
............

KURDE... znów mnie zgaga meczy od jakiś 6 godzin..
Bylam na badaniach, tak mnie pokuła że myślałam ze stamtąd nie wyjdę potem pochodziłam po mieście bo kilka spraw załatwiłam i pojechałam do CH , a przy okazji weszłam na Carrefour. Ja pierdziele, nic tam nie było. Ani wanienki ( opowiadałam cos sie stało z tą moją:P dlatego musze kupić) ani żadych promocji na takie rzeczy dziecięce... np. butelka z TT 36 zł... gdzie na all znalazłam identyczną za 18 łącznie z przesyłką, ale w ogóle trafiłam na jakiegoś gościa który mi zaczął opowiadać o butelkach- przedstawiciel Canpola i nuka i tak mi je zachwalał, że po co drogą butelkę ale drogą zwykłą ( bo TT akurat były te zwykłe, nie z tą rurką) jak można za połowe ceny miec tą samą jakoś i pojemność a zaoszczędzić, a że praktycznie wszystkie smoczki są już odpowietrzaniem (tą dziurką) itd.. nie wazne bo i tak sie wkurzyłam ze nie ma tych wanienek, mąż pojechał do IKEA ale tamtych też nie było, w Kaufie też nie ma to ja nie wiem gdzie kupie może w tesco..

I wiecie co rzuciło mi sie oczy :
1) herbatka uspokajająca HIPP
2)herbatka na laktacje(albo dla mam karmiących jakoś tak ) HIPP
3)herbatka z kopru włoskiego HIPP
4) herbatka ułatwiająca trawienie
i inne.. one są od 1 miesiąca te herbatki ak sie nie mylę. nie licząc tej dla mam. Sądzicie ze Warto je kupić? ;>

Pół dnia w ogóle małego nei czułam, teraz dwa razy wierzgnął i tyle..
ZObacz sobie skład tych herbatek. 99% to glukoza. to już lepiej kupić ziołową w aptece i moooocno rozcienczyć. u nas się totalnie nie sprawdziły.
Cytat:
Moja przyjaciółka miała. I to nie jest refundowane, ale ważne podobno. Zwłaszcza przy porodzie SN, bo jak się ma tego paciorkowca, to trzeba podać dziecku antybiotyk. Ten dziad nazywa się GBS- streptokoki bodajże
Miałam pozytywny w pierwszej ciąży . Mimo, że CC, to badali i mnie i Alisie po porodzie CRP.

Cytat:
Dzidzia błagam Leczo

.....
Walić wałkiem ?
Dobre były , ale nie takie jak od mamy Tak jakby za mało wyrosły ..

.............

Pierwszy raz w ciąży pomalowałam paznokcie u rąk . Tz się śmieje że teraz , kiedy zaraz będę musiała je zmyć .
zamiast leczo była karkówa z ziemniakami

A faworki któraś dobrze mówi- wałkujesz cienko i składasz na pół, znowu wałkujesz i składasz na pół itak kilka razy i wtedy robią się warstwy jak w cieście francuskim. i są napowietrzone.

Tak piszecie o tych paznokciach, a ja sobie uświadomiłam, że miałam ostatni raz pomalowane....7 lat temu, jak miałam żele!

Cytat:
ale mnie ciągnie w pachwinach..

możecie się "wyciagać?" bo ja mam wtedy taaaaaaaakie bóle że umieram, nawet nie mogę wyciagnąć nóg przed siebie.. wiecie o co chodzi,nie?
Mam to. A jak mnie wkurza!

Cytat:
.... Oto moj woz.
Złozylismy wersje z gondola bo tej bedziemy jako pierwszej potrzebowac .. Załącznik 5391498 Załącznik 5391499 Załącznik 5391503

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurna coś mi się w tej gondoli nie podoba.
Cytat:
a ja w swoim tako mam w gondoli możliwość podwyższenia główki, po co? to takie małę dziecko może miec głowe wyżej? bo ja myslałam ze nie, ze tylko i wyłącznie na płasko, dlatego te poduszki sie nie używa..
Bo dziecko nie musi leżeć. Zresztą z czasem zacznie Ci robić awantury podczas spacerów i wtedy podniesienie zagłówka może wiele ułatwić
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

....
dzidzia - nie wiem, jak wygląda mój brzuch kiedy leżę, bo nie leżałam na plecach od 5tc

Dziewczyny, siedzę i mam co parę minut bóle w dole brzucha i w kręgosłupie - takie, jak na okres... Trwają koło pół minuty do minuty... Czy to mogą być te skurcze przepowiadające?
Chyba wezmę no-spę i będę obserwować... Oczywiście już zaczynam świrować

Daj znać jak się czujesz.

Cytat:
Mnie pan na targach mówił, że podwyższa się główkę w gondoli, kiedy dziecko ma refluks żołądkowy, żeby się nie zachłysnęło. I do tego takie pasy w gondoli były, co by nie wyjeżdżało

Mam przerwę od przerwy. Z godzinę ryczałam. Plecy mnie bolą, jakbym rowy kopała Zgaga pali, nawet rennie nie pomaga Mam dzień dupiasty. Niechże będzie już ten listopad.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Dzidzia, odezwij się, martwię się. [albo jestem ślepa i nie zauważyłam Twoich wpisów. Wtedy możesz mnie ]
Ajm ołkiej. Tylko dzisiaj dzień nieco zabiegany. Lekko moczę nadal, ale widocznie to fizjologiczne płyny. Pamiętam, że z rana z Alisą kiedyś aż mi ciurkiem po nodze pociekło.

Cytat:
Kurcze dziewczyny tak szukam na necie i są opinie że ten pokrowiec na materac, w którym jest wszyty wkład gryki można prać w pralce. Już sama nie wiem, chciałabym go odświeżyć bo nie jest pierwszej świeżości. Tylko się boję czy napewno nic się nie stanie
zdjęłam kiedyś pokrowiec z dużego materaca i wyprałam...skurczył się i powyginał :/ i był do wypiórkania, a nowe mają taaaakie ceny.

Więcej grzechów nie pamiętam; jeśli ktoś miał jakieś pytania to proszę o powtórkę. Pokazywałam dzisiaj Iskrze zdjęcie mojego cyyyyyca i Alisy głowy. Oj...masakra.

Mam już dwie pralki najmniejszych ciuszków praktycznie suche, trzecia się wyprała. Została jedna plus kombinezony plus koce/tetry/flanele. Jak wyschną wszystkie ciuszki to się biorę za prasowanko i układanko.

Zimno mi. I to w cholerę.
Na rozgrzewkę wcinam biedronkową kaszkę dla dzieci

A jeszcze chciałam wrócić do tematu biustonoszy do karmienia. Dziewczyny, jeśli chcecie kupić przed porodem/po porodzie to kupujcie zwyklejszy. Po kilku tygodniach laktacja Wam się unormuje i wtedy będzie można kupić dobry, dopasowany względnie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:20   #4612
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Lampki 13.99 za 3 sztuki. Różne wzory

Eeee.. może nie. Teściowie moi już drugi rok mają w sypialni nad łóżkiem takie diody z Lidla I codziennie przy nich czytają, i jak wstają w nocy do kibelka to też włączają. Może te biedrowe gorsze nie będą

Anoula no zlot konieczny!! Napisałabym, żebyśmy potem na kawę poszły, ale to się kończy o 20.30. Jak o 20.30 zapodam sobie kawę, to moje dziecko do 3 w nocy będzie próbowało wyleźć wszelkimi drogami
Tam było w tej wiadomości że będą nas dzielić na grupy, fajnie by było jakbyśmy się znalazły w jednej Ja będę jeszcze z koleżanką, która ma termin na końcówkę listopada

Stary 2013-09-03, 22:22   #4613
metkaa
Zakorzenienie

czesc

nasturcja trzymam kciuki,

maomami obie czapki sa fajne

Anoula fajny kombinezon, ja tez mam z nozkami i mysle ze jest ok,

ja mialam dzis wizyte (bez usg), ogolnie kiepsko, szyjka mi sie skrocila, myslal czy mnie do szpitala nie polozyc ale mowi ze najpierw sprobujemy z lekami, mam no spe, magne B6, luteine i aspirin cardio + zero zblizen z tz do 36 tyg, no chyba ze bedzie lepiej, chyba sie z lekka podlamalam
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:22   #4614
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taki jak Ty ten pierwszy, ale który praktyczniejszy to nie odpowiem bo sie nie znam
wydaje mi sie ze w tym śpiworku to szybko wkładasz, i jak rośnie to z tego pierwszego wyfdaje mi sie ze szybciej wyrośnie bo ma nóżki a tam w drugim pewnie ma wiecej luzu... ale nie wiem
hmmm ja rodzę w grudniu więc myślę, że do końca zimy rozmiar 62 nam posłuży, tym chyba nie muszę się przejmować, chyba ze moja córka będzie rosła wybitnie szybko, albo bardzo długa się urodzi (ale po kim ?), no z ubieraniem faktycznie racja, ale w tym z nóżkami też są suwaki po dwóch stronach to może nie będzie tak źle. Jeszcze się z tym prześpię.

Cytat:

Jak nie kawkę to soczek, albo herbatkę chyba że umówimy się jakoś przed warsztatami?
Stary 2013-09-03, 22:23   #4615
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ta biała mi się bardzo podoba. Wydaje się być cieplutka.

Anoula dwie koszule może być mało. Jedna do porodu, która może nadawać się już tylko do wyrzucenia i zostanie ci tylko jedna. Koleżanki mówiły, że pociły się strasznie po porodzie i żebym miała wtedy ze sobą chociaż ze 2 koszule, żeby można było przebrać. Nic miłego leżeć w takiej upoconej, kiedy przychodzą do ciebie całe wycieczki rodziny i znajomych.
Ja wezmę sobie chyba 4.
Stary 2013-09-03, 22:24   #4616
metkaa
Zakorzenienie

Lilith890502 mysle ze nie ma sensu kupowac kombinezonu w rozmiarze 56,
Stary 2013-09-03, 22:26   #4617
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Tam było w tej wiadomości że będą nas dzielić na grupy, fajnie by było jakbyśmy się znalazły w jednej Ja będę jeszcze z koleżanką, która ma termin na końcówkę listopada
będzie trzeba krzyczeć, że chcemy razem

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ta biała mi się bardzo podoba. Wydaje się być cieplutka.

Anoula dwie koszule może być mało. Jedna do porodu, która może nadawać się już tylko do wyrzucenia i zostanie ci tylko jedna. Koleżanki mówiły, że pociły się strasznie po porodzie i żebym miała wtedy ze sobą chociaż ze 2 koszule, żeby można było przebrać. Nic miłego leżeć w takiej upoconej, kiedy przychodzą do ciebie całe wycieczki rodziny i znajomych.
Ja wezmę sobie chyba 4.
To jeszcze dokupię, jedna może jakąś porządniejszą, żeby została mi może do domu. Dzięki za odpowiedz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-03, 22:28   #4618
metkaa
Zakorzenienie

co do koszul to ja mialam 2, niby chcialam rodzic w swojej ale na sr polozne mowily ze i tak zazwyczaj prosza o zdjecie a zalozenie szpitalnej koszuli i w sumie mi to nie przeszkadzało
Stary 2013-09-03, 22:29   #4619
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
hmmm ja rodzę w grudniu więc myślę, że do końca zimy rozmiar 62 nam posłuży, tym chyba nie muszę się przejmować, chyba ze moja córka będzie rosła wybitnie szybko, albo bardzo długa się urodzi (ale po kim ?), no z ubieraniem faktycznie racja, ale w tym z nóżkami też są suwaki po dwóch stronach to może nie będzie tak źle. Jeszcze się z tym prześpię.

Jak nie kawkę to soczek, albo herbatkę chyba że umówimy się jakoś przed warsztatami?
Może być przed Raźniej wtedy nam będzie wejść do sali- lepiej w kupie
Stary 2013-09-03, 22:29   #4620
maomami
Wtajemniczenie

Wiem że już kiedyś było o to pytanie, wybaczcie ale zapytam jeszcze raz, na której stronie materaca powinno się położyć maluszka najpierw?? Mamy materac gryka-pianka-kokos

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości