|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
dzidzia jak sie czujesz?
mój szaleje po pepsi dzisiaj ale też mam zgagę i ona mnie uratowała- aż dziw . ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Wgl wygrywa kaczy chód
|
#4592 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tu na forum jak nie sówki, to owieczki i właśnie w owieczki pościel wzięłam co by się nie wyróżniać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się wszystkie te Kitekaty, pedigree, to jedno gó wno za przeproszeniem. Jak mi teściowa kiedyś pasa tym nakarmiła, to kazałam mężowi iść wyrzucić po kryjomu resztę
|
|||||||
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, nie mam lodów, ale zrobiłam sobie miętę z rumiankiem, popijam i jest lepiej
![]() Maomami, a może zwyczajnie ten pokrowiec przecieraj dość mocno, najlepiej ściereczką nasączoną wodą z proszkiem. Potem spryskaj samą wodą i wygnieć w ręcznik - a następnie wysusz. Moja mama tak robiła z rzeczami typu wózek, oparcie kanapy itp. Nigdy się jej wilgoć we wkład nie wdała. Tak sobie myślę, że jak jutro nie zdam, to będzie siara. Bo zdaję razem ze studentami, którzy u mnie też coś zdawali w czerwcu
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja- zdasz !! spokojnie ;D
o ktorej masz ten egzamin? bo nei wiem od której trzymać
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo,ze biore magnez x3Cytat:
ale chyba dla większego nieco dziecka ![]() Cytat:
ja nie ukrywam,ze swojego kota karmie KK nie stać by nas było na Purine czy innego Royala niestety![]() czasem jej cos lepszego kupimy,ale bez szalu... w sumie od zawsz emam koty i jadly albo to, albo inne pasztety, tansze w sumie jeszcze... |
|||
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sądzicie o takiej czapeczce na zime? http://allegro.pl/ciepla-czapka-zimo...505388873.html lub
http://allegro.pl/czapka-zimowa-roz-...491990046.html
|
#4598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tak samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a wizażowe kciuki pomagają, jestem tego żywym przykładem jak zdawałam egzamin z estetyki, myślałam że będzie porażka a tutaj bdb.Z rana mnie mama obudziła, że chce jechać do Ikei ze mną znowu, bo chciała sobie dokupić parę rzeczy i ja też miałam, więc pojechałyśmy. Dokupiłam kolejne bibeloty do mieszkania Po południu wybrałam się na polowanie na kocyk. Chciałam taki akrylowy gruby do wózka, ale wzory straszne Kupiłam sobie dwie koszule do szpitala z tych tańszych w Margot, jedną z żyrafami a drugą z pszczółkami, jedna 17 zł druga 18 będzie do porodu. Dwie koszule do szpitala wystarczą? Ja chcę jak najszybciej wrócić do spodni bo nienawidzę koszul do spania. Z tego co pamiętam w zeszłym roku ciocia to już na następny dzień w getrach śmigała.Kupiłam też małej kombinezon: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106352/2 rozmiar 62. Chociaż mama mi trochę wątpliwści poddała czy nie lepiej by było taki a'la śpiworek kupić... i teraz nie wiem bo wahałam sie między tym a takim z h&m http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A i teraz nie wiem co robić, mi się wydawało że lepszy taki z nóżkami ![]() I dorwałam ziajkę do kąpieli. Niby moja mama mówiła żeby kupić mydełko, ale tak sobie pomyślałam, że mydełko mniej praktyczne. Pamiętam przy chrześnicy, wpadało do wody trzeba było szukać i szybko się rozpuszczało. |
||||
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze gazetki oblukać. Ja tez chcę.! I W KOŃCU PROMOCJA JAK WYPADA WYPŁATA!!! w końcu ktoś mi jest łąskawy WIEM że przewijało sie to milion razy ale: CO SĄDZICIE o tych smoczkach z termometrem? czy z firmy Babyono warto kupować termooetry?
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on mowi,ze 2 dni będą dzialac![]() elektrykiem jest, czasem mam z nim przerąbane Cytat:
|
||
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze miałam Was pytać, jaką czapeczkę kupić do kombinezonu?
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że podobnie ci się skojarzyło skoro dodałaś wyjaśnienie w nawiasie Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy dzisiaj na SR, ale tym razem w ogóle mi się nie podobało, a czekałam na ten temat najbardziej. Było o pielęgnacji dzidka, karmieniu piersią i ogólnie o opiece zaraz po porodzie. Babka prowadząca fatalna, puściła jakiś film z kasety video z 94 roku Później slajdy, które też było dość mocno przeterminowane i sama co chwilę mówiła, że to już nie aktualne. Bez sensu, straciłam tylko czas.
|
|||
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy!ja bym brala bez nozek jakbym mogla... z jednej strony nie meczysz dziecka ubieraniem, ale z drugiej jak jest nieco duzy to może mu być zimno w nozki
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny kupujecie kombinezon tylko na 62 czy na 56 też? |
|
|
|
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi się bardziej podoba ta druga, tylko zastanawiam się czy będzie wystarczająco ciepła. A ogólnie chyba kupię czapeczkę po USG bo wtedy orientacyjnie będę wiedziała jaki mała ma obwód główki, jasne że to będzie orientacyjnie ale zawsze to przynajmniej jakaś wskazówka. A w sumie w sklepach jeszcze mało czapeczek takich grubych i malutkich co najważniejsze
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- ja zamierzam tylko 62 |
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taki jak Ty ten pierwszy, ale który praktyczniejszy to nie odpowiem bo sie nie znam
![]() wydaje mi sie ze w tym śpiworku to szybko wkładasz, i jak rośnie to z tego pierwszego wyfdaje mi sie ze szybciej wyrośnie bo ma nóżki a tam w drugim pewnie ma wiecej luzu... ale nie wiem
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-03 o 22:18 |
|
|
|
#4609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I codziennie przy nich czytają, i jak wstają w nocy do kibelka to też włączają. Może te biedrowe gorsze nie będą ![]() Anoula no zlot konieczny!! Napisałabym, żebyśmy potem na kawę poszły, ale to się kończy o 20.30. Jak o 20.30 zapodam sobie kawę, to moje dziecko do 3 w nocy będzie próbowało wyleźć wszelkimi drogami
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
ooooo a może w sumie takie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...soria/109077/2
|
#4611 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
chyba mi wszystkiego nie zacytowało
![]() Cytat:
Cytat:
. Mimo, że CC, to badali i mnie i Alisie po porodzie CRP.Cytat:
![]() A faworki któraś dobrze mówi- wałkujesz cienko i składasz na pół, znowu wałkujesz i składasz na pół itak kilka razy i wtedy robią się warstwy jak w cieście francuskim. i są napowietrzone. Tak piszecie o tych paznokciach, a ja sobie uświadomiłam, że miałam ostatni raz pomalowane....7 lat temu, jak miałam żele! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać jak się czujesz. Cytat:
Cytat:
Więcej grzechów nie pamiętam; jeśli ktoś miał jakieś pytania to proszę o powtórkę. Pokazywałam dzisiaj Iskrze zdjęcie mojego cyyyyyca i Alisy głowy. Oj...masakra. Mam już dwie pralki najmniejszych ciuszków praktycznie suche, trzecia się wyprała. Została jedna plus kombinezony plus koce/tetry/flanele. Jak wyschną wszystkie ciuszki to się biorę za prasowanko i układanko. Zimno mi. I to w cholerę. Na rozgrzewkę wcinam biedronkową kaszkę dla dzieci A jeszcze chciałam wrócić do tematu biustonoszy do karmienia. Dziewczyny, jeśli chcecie kupić przed porodem/po porodzie to kupujcie zwyklejszy. Po kilku tygodniach laktacja Wam się unormuje i wtedy będzie można kupić dobry, dopasowany względnie.
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę jeszcze z koleżanką, która ma termin na końcówkę listopada
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
nasturcja trzymam kciuki, maomami obie czapki sa fajne ![]() Anoula fajny kombinezon, ja tez mam z nozkami i mysle ze jest ok, ja mialam dzis wizyte (bez usg), ogolnie kiepsko, szyjka mi sie skrocila, myslal czy mnie do szpitala nie polozyc ale mowi ze najpierw sprobujemy z lekami, mam no spe, magne B6, luteine i aspirin cardio + zero zblizen z tz do 36 tyg, no chyba ze bedzie lepiej, chyba sie z lekka podlamalam
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), no z ubieraniem faktycznie racja, ale w tym z nóżkami też są suwaki po dwóch stronach to może nie będzie tak źle. Jeszcze się z tym prześpię. Cytat:
chyba że umówimy się jakoś przed warsztatami?
|
||
|
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anoula dwie koszule może być mało. Jedna do porodu, która może nadawać się już tylko do wyrzucenia i zostanie ci tylko jedna. Koleżanki mówiły, że pociły się strasznie po porodzie i żebym miała wtedy ze sobą chociaż ze 2 koszule, żeby można było przebrać. Nic miłego leżeć w takiej upoconej, kiedy przychodzą do ciebie całe wycieczki rodziny i znajomych. Ja wezmę sobie chyba 4. |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith890502 mysle ze nie ma sensu kupowac kombinezonu w rozmiarze 56,
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
co do koszul to ja mialam 2, niby chcialam rodzic w swojej ale na sr polozne mowily ze i tak zazwyczaj prosza o zdjecie a zalozenie szpitalnej koszuli i w sumie mi to nie przeszkadzało
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raźniej wtedy nam będzie wejść do sali- lepiej w kupie
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem że już kiedyś było o to pytanie, wybaczcie ale zapytam jeszcze raz, na której stronie materaca powinno się położyć maluszka najpierw?? Mamy materac gryka-pianka-kokos
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

ale też mam zgagę i ona mnie uratowała- aż dziw . 

znowu chcesz cierpieć???? Mało Ci? Pozwalam Ci co najwyżej na sexik z mężem i zabawianie małego (w sensie Daniela). Odkurzyć też możesz max 2 razy w tygodniu, a ogrodem niech się zajmie luby w weekend.
Później slajdy, które też było dość mocno przeterminowane i sama co chwilę mówiła, że to już nie aktualne. Bez sensu, straciłam tylko czas.