|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Przeczytalam, ale nie odniose sie, wybaczcie.
Druga nic z rzedu byla nieprzespana, bo kazde karmienie tralo do 2h Wysypka nam tez nie przechodzi i mam podejrzenia, ze zostala wywolana przez perfumy kolezanki, bo utrzymuje sie najwiecej na hednym policzku. Juz nikomu Edzia nie dam potrzymac! Sorry, ze tylko o sobie, jakos nie mam ani weby ani sily na cytowanie. Neni, u nas wszystko to samo z Edziem. Do tego dochodzi fakt, ze sam siebie on potrafi zabawic max 10min i rzadko sypia w ciagu dnia i jezelu zasnie to na krotko. Cynamonowa, Wszystkie zdjecia i filmy obejrzalam, piekne i zdolne dzieci Oliath, za chwile zaglosuje na Ize.Ok, sprobuje odlozyc Edka.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Cytat:
![]() Super promocja jest dziś na wizzair ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
![]() dzisiaj przyszla do mnie@ ostatni raz mialam ja 13 miesiecy temu ehh ;p w ogole to zaczynam wspominac co rok temu sie u mnie dzialo, poczatki ciazy itp taka fascynacja przed nieznanym, uwielbialam ten stan i dlatego bardzo do niego tesknie chcialabym sie jeszcze zdecydowac na jedno dziecko, moze dwa ale to juz bedzie chyba inaczej co??Perse jak twoje odciaganie? wrocilas juz to tych kosmicznych ilosci?? ja odciagam nadal 2 razy dziennie po 300ml ale juz malemu to ni wsytarcza, chce jesc wiecej, a ja nie mam czasu odciagac czescniej bo tz na delegacji i jestem sama ![]() dzisiaj mam jakis zly dzien, po pierwsze chce mi sie mega spac, @ i nie mam z kim porozmawiac ;( w sobote ide na chrzest, bede chrzestna rano jeszcze musze jechac na uczelnie, tak mi sie nie chce! a w niedziele powtora z rozrywki, musze byc tez na zajecich
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zadomowienie
|
Hej, wybaczcie,że nienadrabiam,ale nie dam rady. U nas na dobre zagościł skok. Dobrze że tż już jest,we dwoje łatwiej skoka unicestwiać
Liczę na to,że szybko minie, być może po nim pojawią się jakieś nowe umiejętności-zazwyczaj po skokach tak było. Z kalendarza wynika,że powinien się zacząć w 15 tygodniu i skończyć w 19 On skubany przyszedł w 16, jak się go niespodziewałam, ciekawe kiedy sobie pójdzie precz. Widzę,że nie tylko u nas zagościł.Bardzo proszę o kciuki 21.11,bo jedziemy na odtykanie kanalika łzowego do szpitala. ![]() Cytat:
żeby szybko przeszło
|
|
#4595 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za piekną wagę i wzrost Cytat:
kciuki za wizytę w szpitalu oczywiście będa zaciśnięte. |
|||
|
|
|
#4596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4597 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze. Polozylam sie na 25 min I Mlody zglodnial,ale I tak 3 h ciagiem spal,tylko,ze matka zamiast isc spac z nim,to na kompie siedziala:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze
|
|
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
Drugie.
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Pobudka
|
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać. Moja córeczka już dawno smacznie śpi, TZ też. Jutro kolejny dzień pełen wrażeń z moim małym skarbem
Magdalenne strasznie współczuje bo z tego co opisujesz musi to okropnie wyglądać. Biedny Kamilek ![]() Karo zazdroszczę wycieczki ![]() Neni zadziwiają mnie twoje umiejętności literackie ![]() Kubusiu dziękuje
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Hmmm nie mamusiu ja jesc nie chce - ????? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
halooo czy ja snie????
pierwsze karmienie
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze.
|
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
3. Postanowilam ,ze dzisiaj zamelduje sie przy kazdym karmieniu.
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ---------- Brawo :thumbup: Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Pobudka znów, a tak sie wiercila że mało nie wypadła z koszyka
|
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
ANGELAK to na pewno chwilowe
dasz radę! MAGDALENNE masakra DZOAN :brawa: dla synusia Aniołka. BALONIKU już są Młody drugie karmienie zaliczył i od razu po odbiciu poszedł spać ale to pewnie dlatego,że w wciąga dnia spał 30min pierwsze nocne karmienie zrobił Tż , ale to dlatego że się poklocilismy...Ja też kładę się spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4608 |
|
Rozeznanie
|
4 plus kupa
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Pobudka plus kupa
|
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze
![]() Prawie 9 godzin od ostatniego ![]() Idę dalej spać bo Misiolina już śpi. Ps. Obudziła mnie na karmienie ciumkaniem Sowy. Dobrze że się obudzilam bo Sowa ledwo żyła
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 5.10 na Zegarku i koniec spania. Witamy nowy dzień.
I taka to u nas nocka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
Boze ja to sie chyba nigdy nie wyspie. .
Jej spanie w miare twarde jest tylko do 1-2, potem sie wierci, budzi co 1, 5h, musze ja bujac na rekach bo inaczej sie budzi i jest ryk o cycka a chce zeby były 3h przerwy,l. Od 4 leze z nia i wkladam smoczka co 10min bo wypluwa a potem szuka :banghead::banghead: Zecpam ja makiem chyba. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Karojan
Masakra u nas, ja juz nie wiem ale chyba niedługo na zawał zejde albo umrę z przemeczenia organizmu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kladzcie dzieci obok siebie na ramieniu i spijcie. Ja tak robie jak moj nie chce spac. Zawsze to jakis sen.
U mnie 1. Po 3h prawie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
5,ale my nie wstajemy. Ciemna noc za oknem. Domciatko kurde moze Sara jeszcze pospi. Ja Cie podziwiam I chyba bym sie poddala po tak dlugim czasie. Mam nadz ze e dzien spisz razem z Sara I nie sprzatasz,nie gotujesz,tylko sily zbierasz.
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam ochotę tak kopnąc w dooope Tżta, że szok
Idę sprzątać. Jutro szczepienie... już się boję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam- to nic nie da. Moja sie tak rzuca ze musialabym ja przywiazac. A robi to przez sen
juz nawet karmienie mnie wkurza, bo tak mnie ciągnie i macha rekami Juz jestem tak zmeczona, ze zasnac nie umiem Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 5 nakarmilam, zmienilam kupe, a juz 6:30 a ta dalej nie spi, gaworzy, oczy otwarte, gada ![]() nosilam ja, tulila, bujalam, puscilam szum i nic ![]() nie spi a w dzien tez nie spie niestety ![]() bo Sara w dzien Spi tylko na raczkach w pozycji jak kiedys dalam fotke i w wozku na spacerze ale ja ten wozek pcham wiec tez nie spiejednym slowem mam przeje..ne nienawidze tej mojej sytuacji mam dosyc, serdecznie dosyc kubus co bys zrobiła, jak byś się pddała?? co mi radzisz? jak mam się poddać?? ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- u nas to samo, rzucanie , wiercenie, taniec wygibaniec Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-06 o 07:28 |
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 4 albo 5... ja juz nie wiem.
o 3 Antek oczy w piec zlotych, gotowy do gadania, jakos Go spacyfikowalam do nastepnego karmienia. poza tym Tz tak chrapal i kichal ze Antek az podskakiwal. zeby byly te cholerne drzwi, ktorych dotad nie zrobilismy niech mi ktos powie, czemu nasze dzieci tak sie rzucaja? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Oliath, za chwile zaglosuje na Ize.

chcialabym sie jeszcze zdecydowac na jedno dziecko, moze dwa ale to juz bedzie chyba inaczej co??
żeby szybko przeszło
za piekną wagę i wzrost
wg wagi w przychodni Ptys wazy 6900

dasz radę!
Idę sprzątać.