Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 19:59   #4591
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dobrze, ze chociaz wiecie co robic. Moze w domu na swoim terenie bedzie lepiej
(nie musze chyba mowic, ze u nas na reh jest identyko? )

Chodzi mi o wyniki...
Neurolog zlecila jakies tam swoje+jak juz pobieralismy to przy okazji kontrolnie morfologia, itp.
I Kubie wyszla hemoglobina 13 (obok jest norma 14-18).
I teraz tak:
1. przejrzalam oczywiscie caly internet i wszedzie jest napisane, ze norma dla 9miesieczniaka jest o wiele nizsza (?);
2. czyli co - anemia? z tym, ze wszedzie pisza, ze anemia jest zwiazana z niskiem poziomem czerwonych krwinek, a u Kuby RBC jest 4,95 (przy normie 3,5-5,1)
3. lekarz dopiero za 5 dni...
więc tak, normy HGB masz podane jak dla osoby dorosłej (dla dorosłego mężczyzny), norma dla 8-10-miesięcznego niemowlaka jest niższa tzn (według moich książek) 10,5-12,9 więc wynik Kubusia jest prawidłowy albo delikatnie powyżej normy, RBC jest w normie, jeszcze ważny jest hematokryt, a przy niedokrwstościach patrzy się przede wszystkim na MCV (jeśli jest poniżej normy to mamy niedobór żelaza jeśli powyżej to niedobór wit, B12 albo kw. foliowego).
Także na moje oko Kubuś jest zdrowiutki
co do norm, oczywiście w różnych labach normy mogą się delikatnie różnić, wynika to z faktu, że różne aparaty podają różne zakresy prawidłowe i tutaj ma znaczenie metoda wykonania badania.
Zawsze można zapytać, czy podane normy są dla danej grupy wiekowej (powinny być jeśli podałaś pesel na jego podstawie system wylicza wiek pacjenta i płeć, co ma ogromne znaczenia dla wyników). Czasami laby nie podają norm (nie wiem czemu , pewnie nie mają ich wprowadzonych) i wtedy lekarz sobie sam interpretuje na podstawie swoich danych, co nie jest do końca prawidłowe.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:00   #4592
misiaeel
Wtajemniczenie

umęczyłam się z zasypianiem:/ Hania się bawić chciała zamiast spać

hje najromantyczniejsze zaręczyny ever!

a ja mam do rossa 6% zniżki już i prezent do odebrania;p

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam problem z telefonem,jak chce zaladowac strone to trwa to 100lat! WMam nadzieje,ze w weekend to ogarne. Przepraszam,ze pisze nieskladnie,ale to tak na chybcika:p
Marcinkowy mi sie pochorowal W nocy marudzil,a dzis woda leci z nosa. To nasz pierwszy katar. Nie poszlam do lekarza,bo pomyslalam,ze jak to przeziebienie to moze lepiej w domu go wykurowac,niz tachac autobusem do poradni. No wiadomo,chyba ze doszlyby inne objawy. Nie wiem,czy dobrze zrobilam
Do zobaczenie pozniej,mam nadzieje ze u Was wsio ok i ze wszystkie chorowitki juz zdrowe
zdówka

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
byliśmy na rehabilitacji, jeden wielki przeraźliwy płacz, na rękach było ok, wczepiony we mnie, próba odłożenia na ten stół do ćwiczeń - masakra, łzy jak grochy więc większości ćwiczeń nawet nie przećwiczyliśmy tylko pani nam na sucho powiedziała, jak robić (tzn pokazała na miśku). Zobaczymy...
Pytałam o sadzanie, specjalnie przy tż, jakież było Jego zdziwienie jak pani powiedziała, żeby nie sadzać
z misiem kiedy następna wizyta?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Bokeh, robisz te pierniczki co rok temu? Ja już kupiłam składniki potrzebne i też bedę robić
przepis poproszę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

hi hi, przypomniala mis ie jesczze pewna historyja. swego czasu jak jesczze bylam panienka i latalam po dyskotekach klubach itp przytfaila mi sie opryszczka. ofkorso w sobote bo jakzeby inaczej rano usta bolace z guzem a wieczorem O MOJ BOZE!!! Ja z natury mam duze usta ale to co z nimi zrobila wtedy opryszczka to byl istny pogrom! wary mialalam na pol twarzy a co najlepsze? nawet nie wyobraacie sobie jakie wtedy mialam branie, szok szok szok!!!
tak mnie na wspominiki wzielo

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:06   #4593
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy: super zrobilas ze zapytalas reh o sadzanie!
Super, wreszcie z ciebie zejda wszyscy!

Kurde, dzewczyny, chyba mam opryszczke, tylko czy ona w nosie sie moze zrobic? juz przerazona jestem..
oj Kochana, opryszczka to moja specjalność, miałam ją tyle razy, że ciężko zliczyć, Kiedyś miałam na ustach i w nosie, wyglądałam jak czarownica :/
posmaruj Vratizolinem (jak miałam w ciąży to stosowałam Laurka mi poleciła ), myślę, że kp też w takim razie można a na potem jak Ci przyschnie to plasterki
Cytat:
jejku, wyobrazam sobie
ja czesto gesto mam problem zeby go przewinac na przewijaku a mowa o cwiczeniach... ale dacie rade. Kubus w szoku jest zapewne, powoli powoli i sie przekona...
a cwiczycie z jakimis gadzetami typu pilka, walek itd?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

spoko, ta w nosie jest o wiele lagodniejsza, przynajmnej u mnie. ale W nosie a nie pod posmaruj dziagyde na noc zaviraxem albo jakas inna mascia i rano bedzie lepiej. mnie jak boli w srodku nos to wiem ze juz mi sie oprycha robi, wtedy ja smaru smaru i finito. mialam ze 3 dni temu, pobolalo pol dnia, smarowallam i po opryszczce ani sladu
natomiast tej na ustach sie boje przeokrutnie

hi hi, przypomniala mis ie jesczze pewna historyja. swego czasu jak jesczze bylam panienka i latalam po dyskotekach klubach itp przytfaila mi sie opryszczka. ofkorso w sobote bo jakzeby inaczej rano usta bolace z guzem a wieczorem O MOJ BOZE!!! Ja z natury mam duze usta ale to co z nimi zrobila wtedy opryszczka to byl istny pogrom! wary mialalam na pol twarzy a co najlepsze? nawet nie wyobraacie sobie jakie wtedy mialam branie, szok szok szok!!!
tak mnie na wspominiki wzielo
w sumie bez niczego ćwiczymy, tzn z rekwizytów to noga albo poduszka, żeby na niej na brzuszku leżał
a tak to same przewroty, turlanie i podciąganie do siadu.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

hje najromantyczniejsze zaręczyny ever!

a ja mam do rossa 6% zniżki już i prezent do odebrania;p

zdówka

z misiem kiedy następna wizyta?

przepis poproszę

następna wizyta we wtorek, sprawdzą jak sobie dajemy radę i czy coś trzeba nam pomóc, bo to sa takie zajęcia instruktażowe tylko
Stary 2013-12-12, 20:07   #4594
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, boli, podpuchniete, czerwone na zewnatrz - mimowolnie dotykalam nosa, ze 2 dni to juz jest, nie wiedzialam ze to moze byc opryszczka az zaczelam po necie szukac i wlasnie nastapilo przerazenie...dotykalam tego, dotykam dziecka, masakra.
ale opryszczka w takiej postaci nie jest grozna, grozna sa te pecherze i to co jest w srodku, tak mi sie zdaje bynajmniej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:09   #4595
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
więc tak, normy HGB masz podane jak dla osoby dorosłej (dla dorosłego mężczyzny), norma dla 8-10-miesięcznego niemowlaka jest niższa tzn (według moich książek) 10,5-12,9 więc wynik Kubusia jest prawidłowy albo delikatnie powyżej normy, RBC jest w normie, jeszcze ważny jest hematokryt, a przy niedokrwstościach patrzy się przede wszystkim na MCV (jeśli jest poniżej normy to mamy niedobór żelaza jeśli powyżej to niedobór wit, B12 albo kw. foliowego).
Także na moje oko Kubuś jest zdrowiutki
co do norm, oczywiście w różnych labach normy mogą się delikatnie różnić, wynika to z faktu, że różne aparaty podają różne zakresy prawidłowe i tutaj ma znaczenie metoda wykonania badania.
Zawsze można zapytać, czy podane normy są dla danej grupy wiekowej (powinny być jeśli podałaś pesel na jego podstawie system wylicza wiek pacjenta i płeć, co ma ogromne znaczenia dla wyników). Czasami laby nie podają norm (nie wiem czemu , pewnie nie mają ich wprowadzonych) i wtedy lekarz sobie sam interpretuje na podstawie swoich danych, co nie jest do końca prawidłowe.
MCV, HCT i zelazo sa w normie, wszystko niemalze w polowie, miedzy dolna a gorna norma.

Na wynikach jest wyraznie napisany pesel, a obok: "9 miesiecy".

Dobra, czyli chwilowo sie nie przejmuje

Bardzo Ci dziekuje

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-12 o 20:15
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:11   #4596
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
MCV, HCT i zelazo sa w normie, wszystko niemalze w polowie, miedzy dolna a gorna.

Na wynikach jest wyraznie napisany pesel, a obok: "9 miesiecy".

Dobra, czyli chwilo sie nie przejmuje

Bardzo Ci dziekuje
nie ma za co
Stary 2013-12-12, 20:18   #4597
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
oj Kochana, opryszczka to moja specjalność, miałam ją tyle razy, że ciężko zliczyć, Kiedyś miałam na ustach i w nosie, wyglądałam jak czarownica :/
posmaruj Vratizolinem (jak miałam w ciąży to stosowałam Laurka mi poleciła ), myślę, że kp też w takim razie można a na potem jak Ci przyschnie to plasterki
jest jeszcze Hascovir, na mame super dziala, ja se moge co najwyzej tylek tym podetrzec ewentualnie potluc o kant doopy
u mnie tylko zovirax - ale za to dziala cuda, kocham go poprostu

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

na gorze strony wyswietla mi sie reklama pizzy
ale bym wszamala taka
chyba jutro w ramach rekompensaty namowie malza na kubelek kejefsi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 20:26   #4598
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aśka, ja mam 7% na karcie Rossnę.

Marsi,
uwielbiam tatar. Choć dawno nie jadłam... Ale ja uznaję wersję tylko i wyłącznie bez jajka, z ogóreczkiem i cebulką, bez żadnych przypraw, tylko sól i pieprz. Mniam!

A co do charyzmy, no to cóż... Lepsza taka, niż żadna.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:26   #4599
LadyWhisper
Zakorzenienie

hejo lejdis

bylam dzisiaj na paznokciach oczywiscie malzowi sie nie podobaja a kij mu w oko

meczy mnie zator okrutnie, zajete mam pol cycka, masakra normalnie, szklanka a jak u ciebie? widzisz, zapeszylas z tymi okladami z sody;-)

gojka wspolczuje straty koszatniczki

chcialam pocytowac i poodpowiadac ale tak mnie kosci lamia, chyba mam goraczke przez ten zator, tak sie fatalnie czuje ze

za 8 dni wyjezdzamy nad morze, kurka ponad 2tygodnie, cala szafe chyba bede musiala wziac dla malego juz sie boje pakowania

ide spac bo nie kumam nic a nic

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:28   #4600
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny jakby ktoras widziala koszule w takich kolorach ale meska, taka na mojego malza to plizzzzzz dajcie znac bo zuczka i M.chcialabym na swieta podobnie ubrac

Dobranoc

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1386880059205.jpg (73,8 KB, 20 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:29   #4601
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Aśka, ja mam 7% na karcie Rossnę.

Marsi,
uwielbiam tatar. Choć dawno nie jadłam... Ale ja uznaję wersję tylko i wyłącznie bez jajka, z ogóreczkiem i cebulką, bez żadnych przypraw, tylko sól i pieprz. Mniam!

A co do charyzmy, no to cóż... Lepsza taka, niż żadna.
czemu bez jajka??

Ikea wycofuje lampki dla dzieci- http://biznes.onet.pl/ikea-wycofuje-...zieciece/t384y

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-12-12, 20:32   #4602
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Bokeh, robisz te pierniczki co rok temu? Ja już kupiłam składniki potrzebne i też bedę robić

jutro inne ( http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki ), ale chyba zrobie też te co rok temu w inny dzien.
pochwal się jak zrobisz moe będziesz kiedyś jechać do kato? to możemy się spotkac
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Silver a nie wiesz od kiedy je maja w ofercie, bo bylam w niedziele i jestem pewna ze ich nie widzialam .. wogole niemota jestem, bo jestem na ich stronie a nie umiem gazetki aktualnej zrobic

Bokeh jakie pierniczki, bo ja zrobilam juz wczesniej te z przepisu Evel, ale powinnam chyba jeszcze dorobic, bo chce dac jako prezent ... dasz przepisa

No way w obeliksach juz zadnych paczek nie przyjme .... teraz jak cos ledziny obcisle co by trudniej bylo sciagnac ....

Aha kupilam sobie gacie i body w lidlu ... moje 1 body, mama uwielbia moja na zimo moze byc fajne rozwiazanie

najpierw pokazuje dooope a potem obcisłe leginsy no ładnie !
ten przepis http://bokerworld.blogspot.com/2012/12/bake-cake.html
Stary 2013-12-12, 20:34   #4603
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
czemu bez jajka??

Ikea wycofuje lampki dla dzieci- http://biznes.onet.pl/ikea-wycofuje-...zieciece/t384y
Przecież to wina rodziców a nie IKEA....
Stary 2013-12-12, 20:34   #4604
BlackSanctum
Zakorzenienie

Widzę o zaręczynach prawicie...

Mój TŻ oświadczył mi się po świetnym , byliśmy nago w łóżku, zapalone świeczki, on pił winko - ja soczek, bo w ciąży już byłam... Nagle wyjął pierścionek i pyta, czy za niego wyjdę. Nie spodziewałam się tego w tym momencie (bo samych zaręczyn się spodziewałam, nawet widziałam wcześniej pierścionek), więc byłam zaskoczona, ale powiedziałam oczywiście TAAAAAK! Nie wiem, czy to romantyczne?

Zrobiłam dzisiaj na obiadek moje pyszne kotleciki pieczone z fetą, mniam mniam.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bylam dzisiaj na paznokciach oczywiscie malzowi sie nie podobaja a kij mu w oko

chcialam pocytowac i poodpowiadac ale tak mnie kosci lamia, chyba mam goraczke przez ten zator, tak sie fatalnie czuje ze
Poka.

Co do zatoru, to... Wiem, co czujesz - jak karmiłam, to miałam kilka razy, czułam się identycznie, jak przy grypie... Do tego ból w cycku, masakra.

Cytat:
czemu bez jajka??
Bo mam awersję do surowego jajka.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-12-12 o 20:36
Stary 2013-12-12, 20:36   #4605
Debrah
Zakorzenienie

Czyli ogolnie bez paniki?
Dziwne to, opryszczka w nosie;/

Dziwnie tez z aplikowaniem srodkow, bo do nosa do wewnatrz.. oby szybko zlazlo. Przez to ze boli to odruchowo dotykam nosa, kurde, musze przestac bo rozsiewam zarazki.

Czy moje kp moze jakos chronic mloda?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 20:37   #4606
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam problem z telefonem,jak chce zaladowac strone to trwa to 100lat! WMam nadzieje,ze w weekend to ogarne. Przepraszam,ze pisze nieskladnie,ale to tak na chybcika:p
Marcinkowy mi sie pochorowal W nocy marudzil,a dzis woda leci z nosa. To nasz pierwszy katar. Nie poszlam do lekarza,bo pomyslalam,ze jak to przeziebienie to moze lepiej w domu go wykurowac,niz tachac autobusem do poradni. No wiadomo,chyba ze doszlyby inne objawy. Nie wiem,czy dobrze zrobilam
Do zobaczenie pozniej,mam nadzieje ze u Was wsio ok i ze wszystkie chorowitki juz zdrowe
Zdrowka życzę!
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ogłaszam,że frida poszła do lamusa i od dziś przyłączam się do grana fanow katarku, aż mnie korci by samej sprobować
Leo pod wrażeniem, starszy mimo iz 12 lat to chlop smarkać nie umie a alergik, jak zassało to zaczął obawiać się czy oby z kawałkami mózgu

Cytat:
Silver a nie wiesz od kiedy je maja w ofercie, bo bylam w niedziele i jestem pewna ze ich nie widzialam .. wogole niemota jestem, bo jestem na ich stronie a nie umiem gazetki aktualnej zrobic

Bokeh jakie pierniczki, bo ja zrobilam juz wczesniej te z przepisu Evel, ale powinnam chyba jeszcze dorobic, bo chce dac jako prezent ... dasz przepisa

No way w obeliksach juz zadnych paczek nie przyjme .... teraz jak cos ledziny obcisle co by trudniej bylo sciagnac ....

Aha kupilam sobie gacie i body w lidlu ... moje 1 body, mama uwielbia moja na zimo moze byc fajne rozwiazanie
Aśka, nie wiem od kiedy i do kiedy ta oferta jest. W gazetce nie widziałam ich. W tych koszach leżały w pudełkach. Tam gdzie te pie.rdółki różne

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-12 o 20:39
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:37   #4607
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, moja mama ma regularnie opryszczkę na ustach, od kilku lat pojawia się i znika, nic się nie dzieje małej od tego ani nikt inny się nie zaraził od niej, także nie panikuj.

Ona sobie nakleja plasterki Compeed na to.
Stary 2013-12-12, 20:39   #4608
Debrah
Zakorzenienie

Pstryniu: tak se patrze po tych lekach i wychodzi mi ze zovirax i hascovit to to samo? , ta sama substancja.
Stary 2013-12-12, 20:40   #4609
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Przecież to wina rodziców a nie IKEA....
Chyba się wystraszyli jakiś pozwów czy co, nie wiem:/

Cytat:

Bo mam awersję do surowego jajka.
ja samego tez bym nie ruszyła, ale w tatarze go nie widać, więc

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-12-12, 20:41   #4610
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, moja mama ma regularnie opryszczkę na ustach, od kilku lat pojawia się i znika, nic się nie dzieje małej od tego ani nikt inny się nie zaraził od niej, także nie panikuj.

Ona sobie nakleja plasterki Compeed na to.
Dzieki w nos compeed nie przykleje niestety chyba, zeby na zewnatrz, ale nie wiem czy sens jest.
Stary 2013-12-12, 20:42   #4611
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ogolnie bez paniki?
Dziwne to, opryszczka w nosie;/

Dziwnie tez z aplikowaniem srodkow, bo do nosa do wewnatrz.. oby szybko zlazlo. Przez to ze boli to odruchowo dotykam nosa, kurde, musze przestac bo rozsiewam zarazki.

Czy moje kp moze jakos chronic mloda?
ja ostatnio miałam w nosie !!! masakra, sama nie wiem któa gorsza, czy na ustach czy w nosie. W nosie strasznie drażni i też drapałam odruchowo, tzn ja po paru dniach pomyslałam, że to może być opryszczka

Ale zrobiłam dobrą obiado kolacje
Stary 2013-12-12, 20:44   #4612
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
co?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-12-12, 20:45   #4613
BlackSanctum
Zakorzenienie

Misia, to fakt. Jak jest już wymieszane mięsko z jajkiem, to zjem, ale jak mi ktoś podaje w wersji mięso + żółtko na wierzchu, to zawsze je ściągam i gdzieś wywalam...
Stary 2013-12-12, 20:47   #4614
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
co?
w sumie nic specjalnego makaron z mięsem mielonym wołowym, z pomidorami, cukinia i cebulką. Zrobił się taki fajny sos z tego jak pomidory się podsmażyły. Do tego włoskie przyprawy i makaron

Kiedyś (dawno) używałam takich gotowych z knora czy czegoś sosów w proszku np, pomysł na danie bolońskie, ale poszłam po rozum do głowy no bo serio samemu jak się zrobi wychodzi pyszniejsze i zdrowsze.
Stary 2013-12-12, 20:49   #4615
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

hi hi, przypomniala mis ie jesczze pewna historyja. swego czasu jak jesczze bylam panienka
andżelina, andżelina

Cytat:
Wary obciagary

Cytat:
to samo dzisiaj miałam, szalał w łóżeczku i chyba nam z 40 min zeszło; ale w końcu takim poważnym głosem powiedziałąm, żeby położył główkę na podusi i spał ,to zamarł, stał chwilę bez ruchu i patrzył na mnie, a potem klap i śpi sfochował czy co

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby ktoras widziala koszule w takich kolorach ale meska, taka na mojego malza to plizzzzzz dajcie znac bo zuczka i M.chcialabym na swieta podobnie ubrac
wiesz ile ja się naszukałam żeby podobny zestaw mieli i nie mają

Cytat:
paranoja jakaś, chyba każdy ogarnięty rodzic wie, że jak wisi kabel koło dziecia, to dzieć go dorwie prędzej czy później

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:49   #4616
s i l v e r
Zakorzenienie

Piszecie o zaręczynach. U nas to wyglądało tak. Byliśmy w kinie, potem tż zaprosił mnie do restauracji ( niczego się nie spodziewałam). Zamówiliśmy jedzenie i nagle A. na kolana i wyciąga piersionek. Jakąś tam mowę wygłosił , ręce mu się trzęsły ja oczywscie wzruszona ale dałam radę powiedziec TAAAK Trochę banalne ale było
Stary 2013-12-12, 20:50   #4617
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio miałam w nosie !!! masakra, sama nie wiem któa gorsza, czy na ustach czy w nosie. W nosie strasznie drażni i też drapałam odruchowo, tzn ja po paru dniach pomyslałam, że to może być opryszczka

No ja wlasnie dopiero teraz wpadlam na to ze to moze byc opryszczka jak przeczytalam w necie. Boli to cos, spuchniety nos mam w tym miejscu, czerwone, zaognione, pulsujace takie. Wiec chyba opryszczka. A tez dotykalam, drapalam, nawet mi sie wydawalo ze jakas krostka zwykla i moze to trza wycisnac. Dobrze ze zaczelam szukac i tego nie zrobilam.
Smarowalas? Dlugo schodzilo?
Jakies szczegolne srodki ostroznosci przy Hani?

Co jecie dobrego?

Nancy: biedny Kubus z ta rehabilitacja, Tz skomentowal jakos to " nie sadzac"?
Stary 2013-12-12, 20:50   #4618
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś (dawno) używałam takich gotowych z knora czy czegoś sosów w proszku np, pomysł na danie bolońskie, ale poszłam po rozum do głowy no bo serio samemu jak się zrobi wychodzi pyszniejsze i zdrowsze.
a ja dalej mam awaryjne w szufladzie na Dzień Niechcieja

Stary 2013-12-12, 20:51   #4619
Lenova
Wtajemniczenie

Fajnie, że podobały Wam się moje zaręczyny mi też

Ellmi- zawsze mi kisiel wychodzi taki w sam raz nie za rzadki nie za gęsty

Narobiłyście mi ochoty na tatara mniaaaam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:53   #4620
elllmi
Zakorzenienie

mam w pokoju jak w kościele, tyle świeczek mi się pali jak sobie obiecałam, że dopóki całych moich zbiorów nie wypalę, to nie kupię yankee, to słowa dotrzymam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości