Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 20:38   #4591
123spinka
Zadomowienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
jak masz możliwość Jagatka to napisz do gina..
bo u Ciebie to może być jeszcze jakiś skutek po... ale z kolei już raczej nie bo to już dobrych kilka cykli, albo zrobiła się Tobie jakaś infekcja, nadżerka, albo to to.
mi się wydaje, że ta niedomoga może się zrobić "nagle" mimo,że kiedyś nie było..
nie wiem specjalistą nie jestem.. ale skoro u Ciebie to nowość, to warto to skonsultować.
ja kiedyś miałam 1 d przed @ ewentualnie 2, a odkąd zaczęłam się starać tak mi się zrobiło,myślałam, że to przez to,a tu taka jakaś niedomoga, mam nadzieję, że gin ma rację i,że mi przejdzie i,że to był powód,że już tyle się staramy.
skonsultuj!o tak!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Leine a na co to jest? te siemie? poza wizytami w kibelku :d
popieram właśnie miałam pisać żebyś to skonsultowała z lekarzem
Stary 2014-02-06, 20:46   #4592
emagi
Rozeznanie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

nuno3 jak i tak wybierasz sie do endo to chociaz Ft 3 i 4 zrób po co masz 2 razy latać i płacić, a tak lekarz będzie miał pełniejszy obraz czy wszystko ok czy coś trzeba podleczyć
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:47   #4593
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Wiecie co, dziwią mnie te moje plamienia nie wiem o co chodzi
chyba zaczynam się trochę martwić
No mi gin mowila, ze takie plamienia sie czesto zdarzaja po #.. U mnie to problem z progesteronem, mam go za malo.. I dlatego plamilam w obu ciazach i dlatego dostalam luteine na druga faze cyklu.. Ma to mnie zabezpieczyc przed kolejnym #, jak zajde.. Tak jak aga pisala.. Cos z ta niedomoga jest zwiazane..
Jak masz mozliwosc, to idz do gina.. Po # to nie ma co sie zastanawiac...lepiej dmuchac na zimne..

Nuno, witaj babo..
Jesli chodzi o endo, to ja chodze do dr Wojnowskiego.. Jest dokladny, bada konkretnie i zleca dodatkowe badania.. Takze ja jestem zadowolona..
A Ty tez z naszych okolic?? Wbijasz do nas na wspolne rodzenie??..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:00   #4594
manieczka1
Zakorzenienie

Nuno! Ja chodze do dr krzemkowskiej, przyjmuje prywatnie na uniwersyteckiej. Byłam u niej na razie raz, więc ciężko mi coś więcej powiedzieć. Mam ją z polecenia. Ja robiłam cały zestaw tarczycowy - tsh, ft3, ft4, anty tg, anty tpo

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Jagatka! Jeśli chodzi o plamienia to ja chyba skonsultowałabym to z ginem. Macie się starać, więc lepiej się upewnić, że wszystko ok.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:10   #4595
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz możliwość Jagatka to napisz do gina..
bo u Ciebie to może być jeszcze jakiś skutek po... ale z kolei już raczej nie bo to już dobrych kilka cykli, albo zrobiła się Tobie jakaś infekcja, nadżerka, albo to to.
mi się wydaje, że ta niedomoga może się zrobić "nagle" mimo,że kiedyś nie było..
nie wiem specjalistą nie jestem.. ale skoro u Ciebie to nowość, to warto to skonsultować.
ja kiedyś miałam 1 d przed @ ewentualnie 2, a odkąd zaczęłam się starać tak mi się zrobiło,myślałam, że to przez to,a tu taka jakaś niedomoga, mam nadzieję, że gin ma rację i,że mi przejdzie i,że to był powód,że już tyle się staramy.
skonsultuj!o tak!
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
No mi gin mowila, ze takie plamienia sie czesto zdarzaja po #.. U mnie to problem z progesteronem, mam go za malo.. I dlatego plamilam w obu ciazach i dlatego dostalam luteine na druga faze cyklu.. Ma to mnie zabezpieczyc przed kolejnym #, jak zajde.. Tak jak aga pisala.. Cos z ta niedomoga jest zwiazane..
Jak masz mozliwosc, to idz do gina.. Po # to nie ma co sie zastanawiac...lepiej dmuchac na zimne..
Dzięki dziewczyny...
Napisałam...odpowiedź ma być w poniedzialek, dopiero wtedy będzie w medicoverze

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Ciekawe czy God już po wizycie czy jeszcze czeka

W tak ogóle to brakuje tu Carmeny, prawda? ciekawe kiedy wróci
Stary 2014-02-06, 21:17   #4596
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

nooo ja przebieram nogami, mam nadzieję, że Godi przyjdzie z dobrymi wiadomościami i zdjęciami!!!!!!!!

Carmeny też mi brakuje, tak cicho bez niej pewnie odpoczywa bez nas
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:26   #4597
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
nooo ja przebieram nogami, mam nadzieję, że Godi przyjdzie z dobrymi wiadomościami i zdjęciami!!!!!!!!

Carmeny też mi brakuje, tak cicho bez niej pewnie odpoczywa bez nas
Chciałam doczekać aż God wróci, ale oczy mi się zamykają
Myślę, że Carmena też pewnie tęskni, chyba nie udało jej się podrkaść do czyjegoś WIFI

Leine Ty to twarda jesteś z tym niemierzeniem tempki mnie by zżerała ciekawość czy ten lek coś już zadziałał czy nie, i pewnie bym mierzyła
ale rozumiem

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2014-02-06 o 21:33
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:28   #4598
marti_88
Raczkowanie

Cześć

To God jeszcze nie było?

marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:31   #4599
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Cześć

To God jeszcze nie było?

Się nie nadrobiło, to się nie wie że z dzisiejszą wizytą była już prawie klapa?
Stary 2014-02-06, 21:33   #4600
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jestem zła, wściekła, wścieknięta...
Powiedział, że mnie nie przyjmie dziś bo nie zapisał sobie zmiany terminu
Ma opóźnienie takie, że głowa mała. Powiedział, że mogę na 20:30 przyjechać to odpowiedziałam, że dobrze a od dodał, że jak nie będzie na oczy widział to mam uciekać... no i w końcu nie wiedziałam co robić a on już musiał do pacjentki iść.
Napisałam mu esa więc pewnie odpisze niebawem... ale jestem zła.
Aha masakra

Stary 2014-02-06, 21:42   #4601
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Vioris widziałam w tesco czekoladę o którą pytałaś tą milkę bąbelkową z karmelem
O dzięki za info Powiem tż żeby jutro wstąpił i sprawdził u nas w Tesco czy jest

Cytat:
ja wpadłam na moment dziś serwuję takie cacko
Ja to robię co jakiś czas a tż i córa uwielbiają ja zresztą też

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
a ja wysiadam...uszy mnie strasznie bolą od gardła...może powinnam iść dziś do lekarza...ale co on by mi dał, antybiotyk pewnie...spróbuję się wykurować przez weekend sama...
oj to razem sobie pochorujemy ja się czuję strasznie. Głowa mnie boli, szyja tzn tak jakby węzły chłonne policzki więc pewnie zatoki i słaba jestem a katar to mnie dobija Aa i kaszel mi się zaczyna. Jak mi nie przejdzie do poniedziałku to idę do lekarza. Tż jutro ma wolne i weekend więc 3 dni w domku będzie Już dawno wolnego nie miał

Idę sobie jakiegos Fervexa zalać, bo im później wieczorem tym gorzej się czuję...

God no ale by mnie trafiło jakby mi lekarz taką akcję zrobił To ja bym mu naprawdę niemiłego smsa napisała. Tyle dobrze, że dziś Cię przyjmie. Nie pisałaś czy on wiedział, że chodzi o ciążę? Bo jak wiedział to tym bardziej zawalił

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-02-06 o 21:43
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:45   #4602
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? Podczytuje Was już od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Jednak dzięki Wam sporo sie dowiedziałam o badaniach i staraczkowaniu Kibicuję wszystkim, cieszę się z Wami jak pojawiają się II i z przyjemnością wyczekuję dobrych wieści

Tak wiem, teraz pora żebym powiedziala coś o sobie Jestem szczęśliwą mężatką od ponad 4 miesięcy, starającą się o upragnioną dzidzię. To już nasz 5cs. Na początku myślałam że pójdzie szybko i łatwo, ale się przeliczyłam, więc zaczęłam szukać informacji i tak trafiłam do Was. A teraz czekają mnie wycieczki po lekarzach TSH już badałam i mam 3,287.

Mam nadzieję, że z Wami będzie raźniej
No pewnie witaj
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
cześć zapraszamy i powodzenia

God - dziewczyny już napisały swoje zdanie a ja się do nich przyłączam ale czekam na wieczorną relację z wizyty

cóż u mnie @ dalej brak a powinna być już wczoraj
postanowiłam zrobić test w sobotę rano
chcemy z mężem się upewnić że wynik będzie wiarygodny
zawsze miałam cykle jak w zegarku a teraz.... póki co staramy się o tym nie myśleć żeby się nie nakręcić
bo rozczarowanie będzie bardziej bolesna
a jak się udało to i w sobotę będę w ciąży

i wtedy po weekendzie będziemy kombinować co dalej ze względu na moją pracę od razu chciałabym iść na L4 tylko że ewentualne potwierdzenie ciąży to i tak jeszcze ze 3 tygodnie...
póki co czekamy do soboty
Trzymam kciuki
Cytat:
Dzięki dziewczyny...

Mi też jej brakuje
Stary 2014-02-06, 21:47   #4603
Leine
Zakorzenienie

Jagatka kusi kusi ale ja nie chcę stresu.... codziennie to samo, to nie dla mnie... może zrobię tylko 10 dni żeby zobaczyć, czy ta owulacja przyjchodzi wcześniej, czy te tabletki coś dają... jutro będzie już jedno opakowanie jak je zajadam. Ale bez patrzenia na tarczę, na spokojnie, nie wiem kiedy, cały czas się nad tym zastanawiam...

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-02-06 o 21:49
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:57   #4604
skubana
Zakorzenienie

Nuno witaj

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jestem zła, wściekła, wścieknięta...
Powiedział, że mnie nie przyjmie dziś bo nie zapisał sobie zmiany terminu
Ma opóźnienie takie, że głowa mała. Powiedział, że mogę na 20:30 przyjechać to odpowiedziałam, że dobrze a od dodał, że jak nie będzie na oczy widział to mam uciekać... no i w końcu nie wiedziałam co robić a on już musiał do pacjentki iść.
Napisałam mu esa więc pewnie odpisze niebawem... ale jestem zła.
to jego wina wiec powinien zrobic wszystko zeby Cie przyjąc a ten jeszcze ma wąty o smsa, który wcale nie byl niegrzeczny.Grr

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A co Ci powiedzieli? Zniknie Ci ta cukrzyca po ciąży? Moja mama tak musi jeść, bo ma cukrzyce i jest chuda jak patyk. Ty chyba też schudniesz tym bardziej jak dostajesz insulinę. Cieszę się, że Ci to unormowali, bo faktycznie miałaś bardzo wysoki ten cukier.
Nie, to nie jest cukrzyca ciążowa. Zostanie już ze mną do usranej śmierci, choruje 4,5 roku, to cukrzyca typu 1 czyli insulinozależna.
Tego nie rozumiem. Co masz na myśli?

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Byłam w aptece po lek i kosztował 70 zł
Do tego sprawdziłam ile wyniosą mnie te badania 750zł + 140zł męża tragedia jakaś
o ludzie!

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
cooo?? pachy depilatorem?? o matko dziewczyny wy to macie wysoki próg bólu nie ma co.

Dobrze że ci ten cukier unormowali. Ale już bliżej niż dalej porodu także dasz radę. A przed ciążą też Ci tak cukier skakał?? Bo z tego co pamiętam to ty ogólnie cukrzycę masz.
Dobrze pamietasz Przed ciazą nie skakał aż tak bardzo. W III trymestrze zapotrzebowanie na insulinę bardzo rośnie, bo łożysko wydziela hormony i masa ciała się zwiększa.
Ja tez koszę pachy depilatorem, można sie przyzwyczaić
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
cóż u mnie @ dalej brak a powinna być już wczoraj postanowiłam zrobić test w sobotę rano
chcemy z mężem się upewnić że wynik będzie wiarygodny
zawsze miałam cykle jak w zegarku a teraz.... póki co staramy się o tym nie myśleć żeby się nie nakręcić
bo rozczarowanie będzie bardziej bolesna
a jak się udało to i w sobotę będę w ciąży

i wtedy po weekendzie będziemy kombinować co dalej ze względu na moją pracę od razu chciałabym iść na L4 tylko że ewentualne potwierdzenie ciąży to i tak jeszcze ze 3 tygodnie...
póki co czekamy do soboty
trzymam kciuki za pozytywa

Edytowane przez skubana
Czas edycji: 2014-02-06 o 22:00
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:02   #4605
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Jagatka kusi kusi ale ja nie chcę stresu.... codziennie to samo, to nie dla mnie... może zrobię tylko 10 dni żeby zobaczyć, czy ta owulacja przyjchodzi wcześniej, czy te tabletki coś dają... jutro będzie już jedno opakowanie jak je zajadam. Ale bez patrzenia na tarczę, na spokojnie, nie wiem kiedy, cały czas się nad tym zastanawiam...
Wiem, i kusi i męczy...
Ja ostatnio (jakiś m-c) nie mogę wstać przez to mierzenie... mierzę o 5 rano i jest git-czuje sie wtedy w miaręwyspana (o ile nie zasypiam później niz o 23), potem zasypiam i wstaję różnie, albo o 6, o 7, 8 (zależy jak do pracy idę) i wtedy czuję się tak, jakbym spała od tej 5tej tylko, i ledwo żyję, do południa dochodzę do siebie no ale nie chce przestać mierzyć
Może zacznij od niedzieli? ale jak dobrze rozumiem to będzie tak, że po 10dniach dopiero wpiszesz tempki na ovuf, tak?
Stary 2014-02-06, 22:08   #4606
marti_88
Raczkowanie

Spinka będzie dobrze trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dziewczyny wiem, że wszystkie czekamy na Godi ale byłam u tej ginki za którą przed laty nie przepadalam i powiedz ze jestem baaaardzo zadowolona. Przepisala mi duphaston na moje rozwalone cykle, wzięła mi cytologie i usg zrobiła. Powiedziala, ze jak się fo czerwca nie uda zajsc to mam przyjść i zleci mi dodatkowe badania. W ogóle byla bardzo miła i troskliwa
Na tym mi bardzo zależało po wizycie u ostatniej "cudownej" pani doktor...
Jestem pozytywnie nastawiona

Stary 2014-02-06, 22:13   #4607
kotka34
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dziewczyny wiem, że wszystkie czekamy na Godi ale byłam u tej ginki za którą przed laty nie przepadalam i powiedz ze jestem baaaardzo zadowolona. Przepisala mi duphaston na moje rozwalone cykle, wzięła mi cytologie i usg zrobiła. Powiedziala, ze jak się fo czerwca nie uda zajsc to mam przyjść i zleci mi dodatkowe badania. W ogóle byla bardzo miła i troskliwa

Czekamy a jej nie ma jeszcze Super że jesteś zadowolona , widać że pani doktor się zmieniła na lepsze
Stary 2014-02-06, 22:16   #4608
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

To super, że jesteś zadowolona dałaś jej drugą szansę i sie zrehabilitowala
nie wiedzialam, ze bez badań hormonów moga dac duphaston oby Ci pomógł

Wlaśnie, gdzie ta God, ja już zsuwam sie na kanapie, a jak się ułożę wygodnie to zasnę

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2014-02-06 o 22:18
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:18   #4609
vioris
Zakorzenienie

Ja też czekam na God

Stary 2014-02-06, 22:18   #4610
nuno3
Raczkowanie

agnieszkaK, jagodzia, kotka, skubana

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
nuno3 jak i tak wybierasz sie do endo to chociaz Ft 3 i 4 zrób po co masz 2 razy latać i płacić, a tak lekarz będzie miał pełniejszy obraz czy wszystko ok czy coś trzeba podleczyć
No to zrobie
Zastanawiam się jeszcze czy by nie pójść najpierw do gina zrobić przegląd podwozia, bo ostatnio to kilka lat temu byłam No i przy okazji naciągnąć go na skierowanie na badania

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość

Nuno, witaj babo..
Jesli chodzi o endo, to ja chodze do dr Wojnowskiego.. Jest dokladny, bada konkretnie i zleca dodatkowe badania.. Takze ja jestem zadowolona..
A Ty tez z naszych okolic?? Wbijasz do nas na wspolne rodzenie??..

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Nuno! Ja chodze do dr krzemkowskiej, przyjmuje prywatnie na uniwersyteckiej. Byłam u niej na razie raz, więc ciężko mi coś więcej powiedzieć. Mam ją z polecenia. Ja robiłam cały zestaw tarczycowy - tsh, ft3, ft4, anty tg, anty tpo[COLOR="Silver"]
Dzięki dziewczyny No to wbijam na wspólne rodzenie A co Tylko muszę zaciążyć, a zapowiada się najpierw zbijanie TSH

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość

Leine jak piszesz o tym siemieniu to mi się przypomina mój zbuntowany Tż jak kazałam mu pić ostropest Nagadałam mu i sobie poszłam a z kuchni zaglądałam jak robi krzywe miny i pije
stwierdził, że śmierdzi to jak pasza w kurniku

vioris zdrówka życzę Skoro Tż ma wolne to się Tobą porządnie zaopiekuje A Ty będziesz cały dzień odpoczywać i kurować się

Zmykam na razie bo mężuś wrócił i zapowiada się
nuno3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:20   #4611
123spinka
Zadomowienie

Cytat:

super że jesteś zadowolona z wizyty
i brawo za pozytywne nastawienie
ja oglądam jednym okiem kryminalne zagadki, drugim czekam na GOD a tak właściwie to powinnam już spać bo o 4.:30 jutro pobudka - gdyż na 6 do pracy
Stary 2014-02-06, 22:20   #4612
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
To super, że jesteś zadowolona dałaś jej drugą szansę i sie zrehabilitowala
nie wiedzialam, ze bez badań hormonów moga dac duphaston oby Ci pomógł

Wlaśnie, gdzie ta God, ja już zsuwam sie na kanapie, a jak się ułożę wygodnie to zasnę
Hmmm kurcze chyba mogą skoro dala ? nastraszylas mnie teraz

Stary 2014-02-06, 22:20   #4613
maciejka1987
Zakorzenienie

ja teraz przez pracę wstaję o 6, i normalnie chodzę jak zbity pies...mam dość już tych ranek...

A God pisała, że zajrzy wieczorem?

mnie brzuch napitala..chcę już@

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:24   #4614
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm kurcze chyba mogą skoro dala ? nastraszylas mnie teraz

Nic sie nie stresuj, niczym nie chcialam Cię straszyc, po prostu NIE WIEM gin wie co robi

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja teraz przez pracę wstaję o 6, i normalnie chodzę jak zbity pies...mam dość już tych ranek...

A God pisała, że zajrzy wieczorem?

mnie brzuch napitala..chcę już@
Ja za to nie cierpie chodzić na 12 do pracy
God pisala, że wizyta moze się opóźnic i tak naprawde niewiadomo kiedy bedzie ale liczymy że zajrzy
Stary 2014-02-06, 22:27   #4615
marti_88
Raczkowanie

Biedna God ciekawe kiedy będzie w domku. Z takiego czekania w przychodni to mozna świra dostać i będzie zmeczona na pewno

Stary 2014-02-06, 22:27   #4616
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Nic sie nie stresuj, niczym nie chcialam Cię straszyc, po prostu NIE WIEM gin wie co robi

Ja za to nie cierpie chodzić na 12 do pracy
God pisala, że wizyta moze się opóźnic i tak naprawde niewiadomo kiedy bedzie ale liczymy że zajrzy
Ja jak kiedyś pracowałam po 12 godz. na I zmianę i noc to czasami nie wiedziałam na jakim świecie jestem . Ja też mam taką nadzieję że zajrzy
Stary 2014-02-06, 22:28   #4617
Jagatka_N
Zakorzenienie

Ale nas trzyma w niepewności... pewnie ją uszy pieką od naszego gadania mam nadzieję, że wszystko dobrze
Niestety ja wymiękam, muszę iść się położyć rano wpadnę zobaczyć foteczki fasoleczki
Stary 2014-02-06, 22:32   #4618
marti_88
Raczkowanie

Ja chyba tez spadam bo jutro na 7:30 zawioze Tżta na pociąg bo jedzie na szkolenie a potem prosto do pracy i do wieczora. Ale rano na pewno zagladne
Buzki

Stary 2014-02-06, 22:39   #4619
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość
vioris zdrówka życzę Skoro Tż ma wolne to się Tobą porządnie zaopiekuje A Ty będziesz cały dzień odpoczywać i kurować się

Zmykam na razie bo mężuś wrócił i zapowiada się
Dziękuje Tz właśnie wrócił z pracy i podał mi herbatkę do łóżka Kochany jest

Ja poczekam aż God wróci chociaz mnie tak oczy bolą, ze masakra.

Stary 2014-02-06, 22:44   #4620
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ty nie pracujesz, prawda? Ale Twój mąż tak - on ma umowę o pracę czy jakieś zlecenie? Bo jak jest z tym drugim, to nie wiem... ale jak masz umowę o pracę, to normalnie masz ubezpieczenie dla siebie i możesz ubezpieczyć swojego współmałżonka i dzieci

Mnie wcześniej ubezpieczali rodzice, ale jak wzięłam ślub, to chyba już nie mogli. Ja chwilowo byłam bez pracy, więc mój mąż wypełnił po prostu taki druczek w ZUS-ie, że od tej pory mam być dopisana do jego ubezpieczenia Nic skomplikowanego
Cytat:
debra ja tego nie sprawdzałam, tylko to wyszło jakoś właśnie u taty w pracy. ale na pewno można sprawdzić, albo na stronie NFZ albo tam dzwoniąc, na pewno podstawowe dane trzeba podać

a co do uczelni, to ja pierwsze słysze,że ona ubezpiecza, bo to chodzi o odprowadzanie składek i to nie jest 30 zł. tylko co mc.
ja się ubezpieczyłam dodatkowo, ale to było od nieszczęśliwych wypadków itp,a nie na wizytę u lekarza.
obecnie u lekarza się wypisuje taką deklaracje,że oświadczasz,że jesteś ubezpieczona i gdzie. tak czy tak zgodnie z tym co wiem, to musisz być ubezpieczona, jeśli chcesz się leczyć. czyli najprościej mąż idzie do płacowej i daje Twoje dane,albo rodzice i to nie jest jakiś problem, bo tak ma być, więc się nie martw

Już wiem, dziękuję
Mama mi wszystko wyjaśniła iiiii nie jestem nigdzie ubezpieczona Bo mama po ślubie już mnie nie mogła wpisać, a Tż nie wiedział, że musi Na dniach to ogarniemy i się gdzieś zapiszę na wizytę ... Wszędzie się pozapisuję Bo muszę iść jeszcze do nefrologa, ale tam muszę mieć skierowanie
No i fakt, uczelnia nie ubezpiecza, od tak...
Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość

Leine jak piszesz o tym siemieniu to mi się przypomina mój zbuntowany Tż jak kazałam mu pić ostropest Nagadałam mu i sobie poszłam a z kuchni zaglądałam jak robi krzywe miny i pije
stwierdził, że śmierdzi to jak pasza w kurniku
Zamówiłaś ostropest, na plemniki ? Mojemu też już zamówiłam 1kg, bo się dopominał, że się skończył

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości