|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
czesc!!!!
![]() EDYTA! ![]() Cytat:
[QUOTE=Kucyk_Truskawkowy;4 5430847]Jestem po usg serduszka małego ... ![]() QUOTE] KUCYK! kochana! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JANA! dzielan z Ciebie kobietka! super Ci idzie trzymanie synka w brzuszku! BERBIE! ja czasami się wyświetlam bo odswieże strone a przeczytać nic nie zdążę bo mi moja Przeszkadzajka nie pozwoli. a brat prosil by Ci podizękowac za pomysł prezentu- wszystkim się podabałi stwierdzili ze bardzo orginalny ( a było co porównywać bo 4 chrzestnych było) Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
AGATKO! brawo pięknie beta rosnie! ![]() ![]() ![]() WIKA! co u Twojej chrześnicy? RENA! gdzie Ty? PERSE! a Ty? a masz jakies wieści jak się ma Adas Cynamonkowy? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
ja się zastanawiam co ja w ogóle będę mogła zobaczyć na żywo w tym sklepie, nie nastawiam się na wielki wybór.
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Kucyku
![]() ![]() ![]() Waderko - super, że wyniki ok ![]() ![]() Agatko pięknie rośnie ta beta! ![]() Jana ![]() ![]() ![]() Kooocur ![]() Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam....podczytuję na bieżąco ale nie mam albo czasu ani weny pisać. Chyba dopadło mnie przesilenie wiosenne, bo chodzę jak zombie... czas mi ucieka, coraz więcej na głowie a ja mam ochotę jedynie na spanie ![]()
#4594 |
Konto usunięte
|
Kucyku nic a nic się nie dziwię, że się stresujesz... Dobrze, że masz ten detektor i że będziesz pod częstą kontrolą gina. Ale na pewno wszystko będzie dobrze!
Esiu niestety nie wiem, co u Cynamonków, nic nie pisała ostatnio... Monika, ja wiem i przyznaję szczerze, że mam bardzo grzeczne i prawie bezproblemowe dziecko pod wieloma względami, łącznie ze spokojną jazdą w wózku. Pani nie wiem, po co Wam kolejne USG... Ale bankowo wszystko jest git, to tylko kontrolka. Jana kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja póki co nie uznaję używanych butów, J. nie ma żadnych (no dobra, dostał: trampki - juz za małe, nigdy nie miał, sandałki - nie wiem czy spełniają kryteria butów dla dzieci, ale jeśli tak to może na lato..., trampki - różowo-granatowe, dużo różowego z brokatem, duże, na pewno nie założy), ale na wiosnę będę musiała mu coś kupić, nawet jak nie będzie (a raczej nie będzie) chodzić bo jak będzie w wózku jeździł? wczesną wiosną w skarpetach samych będzie mu zimno. i nie wiem co kupić. chciałabym jakieś byle jakie bo mają służyć tylko do przesiedzenia w nich w wózku, ale czy nie zrobią mu krzywdy? (zakładam, że żadnego chodzenia, stawania, tylko siedzenie w wózku w nich). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Esko Nie ubieraj Zosi używanych butów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Konto usunięte
|
Witam z rana.
Kucyku jak się czujesz ? zeberko lezysz grzecznie i wypoczywasz ? Agatka trzymam kciuki za serduszko waderka kiedy masz następną wizytę ? Dalej bierzesz sterydy ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie...
Siedzę w labie na krzywej cukrowej. Zrobiłam te wszystkie przeciwciała i krzepliwość plus tarczyce. Zaraz chyba zemdleje po tym syropie słodkim... ![]() Spałam dzisiaj 3 godziny i pierwszy raz w ciąży musiałam wziąć paracetamol na głowę. To takie szczęście w nieszczęściu, że akurat u kardiologa spadło to tętno... Przecież zawsze u gina na usg było ok. Wczoraj o 16 miał tętno 155.a jak ja mierzyłam o 20 to 147. W sobotę rzeczywiście miał niskie jak mierzyłam, ale zaraz wzrosło i jakoś się tym durna nie przejełam... Myślałam że detektor szwankuje. Ciekawe jak często mu tak spada ![]() Teraz czekam na każdy jego ruch.. Koszmar... Tak bym chciała żeby chociaż do 30 tygodnia dotrwał ![]() Teraz na spokojnie analizuje co mówiła ta kardiolog. Powiedziała, że to pewnie z mojego powodu tak się dzieje, a nie z powodu dziecka (bo ono serce ma zdrowe). Powiedziała że to pierwsze poronienie pewnie, też było z tej samej przyczyny. Że ona obstawia tarczyce albo te przeciwciała. Kazała mi pilnować diety bo jestem niedożwiona i za mało przytyłam hahaha. A położna kazała się pilnować, że za dużo tyje... Gin się śmiał jak mu o tym powiedziałam. Gin jeszcze dodał że on nie chce mnie fałszywie uspokajać, ale wg niego nie ma powodu do paniki a do wzmożonej kontroli. Łatwo mu mówić bo to nie jego dziecko... Myślę o tych wszystkich dzieciach u których nigdy usg i ktg nie złapało obniżenia tętna... Ciekawe jak ich historię się kończą. Może tak było z Juleńką Lejdi_agi.... Miesiąc marzec nie jest moim szczęśliwym... Sorry że tylko o sobie ale nie jestem w stanie o niczym innym myśleć. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Konto usunięte
|
Kucyku postaraj się nie martwić na zapas. Robisz badania. Dostaniesz leki i będzie dobrze
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Konto usunięte
|
Kucyku ale patrz, jak dobrze, że zrobiłaś to USG. To był pewnie jakiś znak, że miałaś je zrobić - teraz wszystko będzie pod kontrolą i będzie dobrze
![]() U mnie też wszystko się wyjaśniło na dodatkowej konsultacji i potem byłam już pod dobrą opieką. Ja jeszcze nie myślałam o butkach, ale raczej nie kupię Artkowi używanych ![]() Fiol zgadzam się, o ile prawie każdy ciuch (oprócz bielizny) jestem w stanie kupić w SH, tak na butkach nie będę oszczędzać. To jednak bardzo ważne. Tak na mój mały rozumek - spójrzcie, jakie idealnie, prościutkie stópki mają dzieci, ja będę wolała zainwestować w takie butki, żeby jak najmniej je "uszkodziły". |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45443733]Kucyku ale patrz, jak dobrze, że zrobiłaś to USG. To był pewnie jakiś znak, że miałaś je zrobić - teraz wszystko będzie pod kontrolą i będzie dobrze
![]() U mnie też wszystko się wyjaśniło na dodatkowej konsultacji i potem byłam już pod dobrą opieką. .[/QUOTE] A Artuś też coś z serduszkiem miał? A napiszcie mi proszę czy przy clexane przyjmujecie dodatkowy wapń? Czytałam na nasz bocian że clexane przyczynia się do osteoporozy i że trzeba wapń suplementować... A ja nic nie biorę takiego. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Konto usunięte
|
Nie, my mieliśmy problemy innego rodzaju.
I nie, nie brałam dodatkowo wapnia przy Clexane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Kucyk
![]() ja zaraz jadę, mam nadzieję, że zobaczę coś ciekawego ![]()
#4605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
esesko, bez zmian - czekamy na wyniki z kariotypu. W przyszłym tygodniu powinny być. Na razie zmienili gips na nóżkach a w przyszłym tygodniu ma mieć podcinane ścięgna i dalsze leczenie zalezy od tych wyników, na które czekamy Kucyku, trzymam kciuki za Was ![]() jana, za was też ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-03-05 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
jakas masakra http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/ni...-aborcje/teb96
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kucyk nie denerwuj się bo tym nie pomagasz ani sobie ani dziecku! Chociaż wiem że łatwo się mówi....ale będzie dobrze!! ![]() Przepraszam że nie odnoszę się do wszystkich ale mam kiepski dzień ![]()
![]() |
#4608 |
Konto usunięte
|
Agatka co jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45445003]Agatka co jest?[/QUOTE]
nic, poza tym że pożarłam się z Tż i jest mi źle ![]() ![]()
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Na pewno się szybko pogodzicie.. Nie denerwuj się i nie smutaj bo to w ciąży zabronione
![]() Hehe i kto to mówi ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam
![]() Tak, biorę nadal. Nie wiem do kiedy będę brała. Teraz wizyta we środę (jak mnie przepiszą na wcześniejszą godzinę, bo na razie jestem zapisana na 21!). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w ogóle jak się dzisiaj czujesz? Dziewczyny wrócę do tematu odwiedzania dwóch lekarzy. Bo jakoś głupio się czuję ![]() ![]()
![]() |
#4612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co się stało? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
kucyku-badania na tarczyce wczoraj robiłaś? kiedy wyniki?
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- esesia- podziwiam za chodzenie "za rączkę" na spacerek- u nas nie ma szans- Kasia się wyrywa i płacze, chce sama iść/biec trudno ją dogonić...to zbyt niebezpieczne
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Wadera nie miej wyrzutów bo robisz to dla własnego dziecka! Więc głowa do góry i pilnuj tylko aby kart nie pomylić
![]() ![]() A czy gin nr 2 wie że bierzesz sterydy?? ![]() Czuję się bez zmian ![]() ![]() Wiem że nie wskazane są nerwy ale od rana mama zdążyła mi podnieść ciśnienie a potem z Tż się pożarłam bo on zawsze wszystko musi komentować... ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Zeberka jak się czujesz?? Pikaso co u Ciebie??
#4615 |
Zakorzenienie
|
leże- czysto, rano po śniadaniu paw....
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- chyba bym się jeszcze bardziej stresowała gdybym miała dwóch ginów (a rozważałam..) postanowiłam, że nie jadę na żadne prenatalne badania, chyba, ze gin mi każe
#4616 |
Zakorzenienie
|
Zeberko I zamówiłaś te rzeczy na chrzest? Mój Stasio też taki ruchliwy, ale ja mu pozwalam tak biegać po podwórku, czasem się zastanawiam czy nie aż za bardzo.
Kucyk Staraj się wierzyć lekarzowi.. Wiem, że to nie proste, ale musi być dobrze ![]() Perse Ja też wolę zaoszczędzić na różych rzeczach, żeby inne kupić taniej. Lekarka od rehabilitacji pochwaliła wybór butków dla S, bo nawet je ogladała. Nie chce zeby miał koslawe kolana ![]() Barbie o której wizyta ![]() Agatko Nie warto sie kłócić, Teraz skupcie sie na rzeczach wazniejszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
Co u mnie? Podczytuje was dzielnie, ale jak to ja nie wiem co wam napisać, bo wszelkie słowa pocieszenia już padły. Nie napiszę, żebyście się nie martwiły, bo ja na waszym miejscu też bym się martwiła. W duchu modlę się za was, żeby każda mogła się cieszyć swoim dzieciątkiem. Ja obecnie jestem na zwolnieniu - angina+zatoki, córka przeziębiona. Wesoło jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że rzygałaś ![]() ![]() Waderko a w czym jest najwięcej wapnia? Żółty ser i mleko? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-05 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Znów mi niedobrze.. Moje dziecko znów przyprawia mnie dzisiaj od rana o stan przedzawałowy.. tak jest dzisiaj mało ruchliwa ![]() Kucyku ![]() ![]() Agatko pięknie beta przyrosła ![]() ![]() Waderko - usłyszeć bijące serduszko ![]() Lekarzami się nie przejmuje, bo to naprawdę żaden problem. Mój prowadzący do dzisiaj nie wiem, że wszystkie ważne usg, badania, konsultacje robiłam u innego. Jojla chyba taki czas - przesilenie wiosenne dopada. Ale widzę, że stron pracy sukcesywnie przybywa ![]() Zeberko dziękuję za książkę ![]() Cytat:
Barbi to czekamy na relację z wizji ![]() Idę zrobić słodką inkę i wygrzebać jakąś czekoladę z szafki żeby pobudzić moją śpiącą Księżniczkę.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Dziadek przestanie wypuszczać kury na cały ogród to też jej pozwolę biegać tylko muszę kogoś zatrudnić do biegania za nią bo ja nie mam szans...
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-05 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.