Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 22:02   #4591
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Debrah, super, ze egzamin zaliczony!

szajowy P.mnie rozwalil

Achhh Kanary!
Od razu mi sie przypomina jak bylismy z Kuba w Bulgarii - cudnie bylo!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:05   #4592
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiedziałam jak to z pieczarkami jest i z ostrożności nie dawałam młodemu
Dawaj spokojnie Oczywiście najpierw "pod kontrolą"
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:05   #4593
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello
nawet nie daje was rady podczytywac na telefonie, bede prosila jakies streszczenie czy cos bo masakra dawno tak forum nie zapuscilam

z kuzynka wczoraj wyszlysmy na miasto wrocilysmy przed 1 w nocy tak sie zrobilysmy najpierw bylysmy w teatrze a potem na piwku(ach) masakra

i chcialam wam powiedziec, ze chyba faktycznie przyczyna nocnych pobudek lezala w nienajadaniu sie. Babel dostaje teraz o 18 lekka kolacje o 20 mleko do spania i budzi sie w nocy raz! O 1 lub 2, potem wstaje o 7, albo przed 6 jeszcze wypije wody i spi do 9! Takze cholera w zyciu bysmy nie pomysleli, ze mlody moze nie dojadac, wyrzuty sumienia mam straszne z tego powodu takze dzieki dziewczyny za oswiecenie.

Ide spac, jutro pierwszy dzien w szkole trzymajcie kciuki! Bede w poniedzialek juz na pewno

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:10   #4594
charlizz
Zadomowienie

spicie?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:19   #4595
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
spicie?

Nje

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Ale już idę spać, dąbranąc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:27   #4596
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej dziewoje przeleciałam Was solidnie, dobrze mi zrobiłyscie
Jesli myslicie, ze poprzednia noc była bez tugezy, to tak.... mylicie sie kutwa, sie połozyłam po 22, zasnac nie mogłam za jasnego pierona, na zegarek patrzyłam to była 23,07 a dziec zaczął impreze o 00,25 do 3,10 pobudka o 7
mówiłam juz jak bardzo go kocham W zasadzie, jak jedna noc na kilkanascie jest przespana to az mi dziwnie rano

Dzis dziec 3 razy jadl zalewajke (Debrah, przepraszam ), ubóstwia zupy kwasne, a własnie zalewajkę chyba najbardziej, aż w szoku byłam- jak robił sie głodny to podchodził pod kuchenke, kazał sie brac na rece, wystawiał palusia i głosnym DAĆ domagał sie zupy

Nie cytowałam bo za duzo by było, ale pamietam duzio, duzio

Wiec lece

Witam nową mamę czasami trzeba niezle spinac poslady, zeby za nami nadązyc ales przyczadziła z tymi Kanarami na początek

ELLLMI, u nas tez dwójki cofniete, dolne

NAWIJKO jakim cudem ogarnęłas całodzienne zakupy z Kubolkiem???? Super mama

SZAJA- tzt rozwalił system

BOKEH, mimo wszystko- udanej imprezy a jakby co to tancz z innymi i niech mu żal dooope sciska, jaką ma zaje.bistą zone nooooo, i doczekacie sie ZEMBA
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:29   #4597
sylwietta1988
Zakorzenienie

CHARLIZZ, nie spicie

SILVER, ja tez pieczarkową karmię małego, tylko pieczarek tak bardzo duzo mu nei daje. Lubi a co do bananow* od trzech dni odmawia katagorycznie, moze mu sie przejadły, teraz japco na tapecie, non stop tylko "dam" "dam"

TRESELLEO,
ja przemycałam orsalit i smecte w soku marchwiowym bo inaczej był szczekoscisk. Jak mała ma biegunke to ugotuj z pól kg marchwi i tą wode z gotowania do picia dawaj przestygnieta, do tego mozna leków dosypac. Buzaki dla chorowitki

SZKLANKA, oby ruszyło w dobrym kierunku

HJE o kutwa, ale Polencja szaleje rozmiarowo u nas bodziaki 80-86. Gdzie tam do 92.... Przewaznie nosimy 80 we wszystkich rodzajach garderoby co do siostruni to mnie zalewa, jak sluzącą Cie traktują jakby wielką łache robili, ze mozecie tam mieszkac, a w zamian za to masz sie wysługiwac wszystkim niech sobie dama sama robi koło siebie, no heloł

MIKA obyscie jak najszybciej wrócili do domu

EWIK niech zembole wychodzą

HOPE,
roznosi mnie, nie dziwie Ci sie, zes wqrwiona t. po prostu nauczona jest, ze swoje przepieprzy to w waszą kieszen siegnie, aj bym calkowiecie odcieła babe od Waszej kasy. Ewentualnie, jak tzt chce, to niech ja sponsoruje, ale kasa Dadiego i Twoja jest Twoja i amen! W ogóle to mam pytanie- jak Wy sie rachunkami dzielicie? Bo jak np jest tak, ze oboje placicie po polowie np to jak tztowi cos zostaje i zamiast wydac na siebie woli dac mamusi to szerokiej drogi, a z Twojej kasy babiorze nie dałabym złamanego grosza sory za nerw, ale to juz nei pierwszy raz taka sytuacja jest

MEDUZZA,
jak zabka słodzinka

FEWCIU
, Blaneczka kocha Cie najbardziej na swiecie, a wydaje mi sie, ze tak jak mówi nasza nowa mama- pobyt u kogo innego jest dla niej formą atrackji, wiec nie smutaj Kochana a menu na roczek o losie, ale narobiłas smaka

DEBRAH jestes fantastyczna, kocham Cie czytac, zawsze masz cos megamądrego psychologicznie do powiedzenia i juz nieraz korzystalam z Twoich rad dawanych innym trzymam kciuki, zeby Amelka ruszyła z jedzeniem

BLACK
, wow jakie Oliwka ma nogi.... co do rozmiaru stopy ja mam 36 (szpilki np) a 37 kupuje postałe buty

IFWKA
, masakra z młodą(celowo z małej litery), mam wrazenie, ze ona Cie traktuje jak złą jedze, która jej tatusia zabrała i robi wszystko,z eby Ci zycie uprzykrzyc..... Moze faktycznie- list do tzta bedzie dobrym rozwiazaniem? Skoro nie umiesz powiedziec wszystkiego co Ci siedzi na watrobie.... Przeciez taka sytuaca na dłuższą mete dobija i wykancza... Całuje

MENEQ ale nocka szogunostwo Yae wyszło w pełnej krasie, ja wiem, ze Ci nie do smiechu było a my mamy tak codziennie, chociaz moze conocnie bedzie bardziej poprawnie napisane

PSTRYNIU, przybijam piąteczke z romiarem* zimówki Bartula 23 a wiosenne sie zobaczy

W ogole to zagwostke mam jakie buty mu teraz zakladac, niby juz cieplutko, ale jednak dziec biega wszedzie, po chodniku jakby najmniej chętnie i wydaje mi sie, ze wiosenne, nawet ocieplone deczko chyba jeszcze zbyt cienkie beda? Z drugiej strony non stop mam wizje, ze przepoci sobie nogi i potem wiecznie bedzie mu zimno w stópki.... No i jak dziecie ubieracie teraz? Ja na dól rajstopki i cienkie spodnie+ buty ofkors, na górze ma bodziaka+bluzeczke bawelnianą, polarowa bluza i kamizelka ortalion, kurtka zimowa juz dawno w kąt rzucona. Sorry, o czapce zapomniałam- ta z jesieni obecnie na łepetynce jest

Wiecej grzechów nie pamietam

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-02-21 o 22:32

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 22:35   #4598
insolito
Zadomowienie

Cytat:
spicie?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej dziewoje przeleciałam Was solidnie, dobrze mi zrobiłyscie
Jesli myslicie, ze poprzednia noc była bez tugezy, to tak.... mylicie sie kutwa, sie połozyłam po 22, zasnac nie mogłam za jasnego pierona, na zegarek patrzyłam to była 23,07 a dziec zaczął impreze o 00,25 do 3,10 pobudka o 7
mówiłam juz jak bardzo go kocham W zasadzie, jak jedna noc na kilkanascie jest przespana to az mi dziwnie rano

Dzis dziec 3 razy jadl zalewajke (Debrah, przepraszam ), ubóstwia zupy kwasne, a własnie zalewajkę chyba najbardziej, aż w szoku byłam- jak robił sie głodny to podchodził pod kuchenke, kazał sie brac na rece, wystawiał palusia i głosnym DAĆ domagał sie zupy

Nie cytowałam bo za duzo by było, ale pamietam duzio, duzio

Wiec lece

Witam nową mamę czasami trzeba niezle spinac poslady, zeby za nami nadązyc ales przyczadziła z tymi Kanarami na początek

ELLLMI, u nas tez dwójki cofniete, dolne

SZAJA- tzt rozwalił system

BOKEH, mimo wszystko- udanej imprezy a jakby co to tancz z innymi i niech mu żal dooope sciska, jaką ma zaje.bistą zone nooooo, i doczekacie sie ZEMBA
Współczuje nocek
U na sto dalej zimnica wiec jeszcze w kurtce zimowej chodzimy

Black, gdzie kupiłaś ten trymer i Viper do brwi?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:37   #4599
sylwietta1988
Zakorzenienie

NINA, przytulam

MAŁA
, ale Oski rozpierduche robi

aha, zapomniałam zapytac- która mi gwizdneła moje 24 milijony w tottka? przyznawac sie bo bedzie troche Little podejrzewam, bo zaglądac przestała to pewnie juz wydaje kase

A teraz mam powazne pytanie informatyczno-techniczne, bo ja ciemna dooopka jestem w tm temacie jaki musi byc minimalny format zdjecia ( w sensie rozdzielczosc) zeby fotoksiazka ładnie wyszła?
Stary 2014-02-21, 22:39   #4600
misiaeel
Wtajemniczenie

znajomi od nas wyszli pół godziny temu, Hania zasnęła 15 minut temu ale to przez to, że był z nimi 2 letni synek, więc moje dziecko kroczyło za nim krok w krok aż piszczała z radości

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

dziewczyny rozsadzi mnie. T. zadzwoniła do TZta że PROSI żeby jej 100 zł pożyczyć (nosz k*** w niedziele pożyczyła od chłopaka siostry TZ 200 zł) sami nie mamy już za wiele, to jej TZ obiecał że z Dawidka pieniędzy jej pozyczymy

i jeszcze teraz z nią gadał i czy by jej Klaudia doładowała za 5 zł konto przez internet.

ch*j mnie strzeli
co za... na co Ona pieniądze wydaje
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Gdzie takie prezenty mozna zlowic?

TZ mial dzis wolne i caaaly dlugi dzien spedzilismy na zakupach Po 19 wrocilismy, ale za to z kiecka na chrzciny i zamowionym garniturem dla TZ
Zdecydowanie przestalam lubic zakupy, denerwuje mnie szukanie i przymierzanie (w lumpie to inna inszosc ), a kiedys moglabym tak lazic tygodniami.

TZ w domu, wiec Kuba pewnie pojdzie spac o 28. Bede pozniej
poka kiece!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Spr. kartkowki ze slowek
zapewne nie wiecie jak jest "wysportowany" po anglijskiemu to was uswiadomie --- dotykac palcow u nogi
postawic 0,5 pkt. za pomyslowosc?
ja bym dała za pomysłowość a co!
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no i nareszcie mi przyszedł pit z zusu i mogę się rozliczyć fajny zwrot mi wyszedł nawet
tylko 1% marniutki niestety
my wczoraj wysłaliśmy i też się fajna kasa szykuje
a Fifi boski
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam moją Żabę, chciałam nagrać jak mi klocki tacha a ta takie jaja sobie robi:
http://www.youtube.com/watch?v=571mF...re=c4-overview
słodziak
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45270577]Bokeh, nie łam się, mój walnął dzisiaj focha ot tak, a w ogóle to rozwalił system - kurczak w krakersach w lodówce nie zjedzony, pytam czemu - a z czym? No tego to świat nie widział - wolny dzień, mięcho gotowe czeka, dla samego siebie (!!!) nie ruszył tyłka, by makaron czy ryż ugotować. A - najlepsze, że makaron dziewczynom do zupy robił i obrażony mięsa nie ruszył, bo - nie ma z czym...[/QUOTE]

mój nawet nie wie gdzie w domu jest makaron
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Mamy dobre wieści moze jutro do domu pójdziemy dziś Julus wziął 2dawki antybiityk doustnie i było ok wszystko
a rano weflon już nie puszczał i nie chcieli wkuwac się znów i zrobiliśmy próbę podania co przyblizylo nas do wyjścia

kciuki za szybkie wyjście!!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
zrobiłam drugi raz pieczarkową i smakowała Darii. Nic jej nie było.

A czemu tak się dziwicie tą zupą pieczarkową??
no nie wiem jakoś tak, bo to grzyb? bo mi się taki brudny wydaje a obierasz je?
Cytat:
spicie?

nie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:44   #4601
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
spicie?

a poza tym cos tak przylazła jak koza? gdzie jakis kielonek karniaczek? Neti, polej jej to sie moze rozrusza, bo znowu wendzie i wyndzie i tyle ją widzieli

LADY, powodzenia jutro i brawo dla Pietraszka i nie bredz przypadkiem,ze jestes niedobrą mama

ooooo, sama ze sobą rozmawiam, znak, ze "cza" isc spac

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

nie do mnie zapytanie, ale odpowiem, a co mi to szkodzi ja najpierw płukam, potem obieram z tej jakby skórki pozniej w plasterki i mniaaaaaam

wywalcie mnie spac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 22:48   #4602
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest mi strasznie smutno. Pojechałam odebrać Małą ze żłobka, ciocia i Ją przyniosła, wzięłam Ją na ręce, przytuliłam, dałam buziaka, a Ona w płacz i wyciąga ręce do cioci Za chwilę znowu to samo Rano akcja z M. Moje dziecko mnie nie kocha
Nie piszę tego, żebyście mnie pocieszały, ale po prostu muszę to z siebie wyrzucić

Obiad - kurczaka pieczonego w miodzie z przyprawami ostrymi/szaszłyki do tego surówka z kapusty pekińskiej i ryż.
potem sałatki dwie - grecka (uwielbiam ) oraz Cezar, oraz za przykładem Laurki chyba, będę robić Razwmordeczki I tu:
- paluszki serowe z ciasta francuskiego
- pomidorki koktajlowe faszerowane serem gorgonzola
- tartaletki z karmelizowaną cebulą i serem kozim plus tymianek
- torilla z serkiem ziołowym i ogórkiem zielonym
- torilla z serkiem naturalnym i łososiem
- tortilla z pastą oliwkową
Tortille pokroję tak pod skos, żeby były Razwmordeczką
- bruschettę albo kanapeczki z kromek bagietki z sałata, wędliną, serem, rzodkiewką.
- mozzarellę przekładaną pomidorami
Na słodko:
- 3 BIT
- cytrynowiec
- orzeszki z masą kakaową
- muffinki
tort.
super menu! A co do sytuacji w zlobku, ja tak mialam z babcia, ryk przy ubieraniu i wyjsciu od niej ;/ albo dopiero niedawno zaczela do mnie podchodzic jak wracam z pracy. Wczesniej to tylko spojrzala, usmiechnela sie i dalej baba

Cytat:

dziewczyny rozsadzi mnie. T. zadzwoniła do TZta że PROSI żeby jej 100 zł pożyczyć (nosz k*** w niedziele pożyczyła od chłopaka siostry TZ 200 zł) sami nie mamy już za wiele, to jej TZ obiecał że z Dawidka pieniędzy jej pozyczymy

i jeszcze teraz z nią gadał i czy by jej Klaudia doładowała za 5 zł konto przez internet.

ch*j mnie strzeli
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hope na co Ona wydaje te pieniądze?

pewnie na to co moja t. :P czyli chuj wie Kase dostawala, lodowka i zamrazarka wiecznie napchane ale ona kasy nie ma na zakupy, a zakupy codziennie!

hejo, obiecuje, ze od jutra bede regularnie robia nam 3 zmiany, ofkors ja tylko 2 ale zero nadgodzin.

Sylwia hahahhaha wiesz co? nawet losu nie wyslalam, bo nie mialam kiedy :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-02-21 o 23:03
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 23:23   #4603
hope01
Zakorzenienie

sylwia: JA wszystko płacę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 23:39   #4604
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
a poza tym cos tak przylazła jak koza? gdzie jakis kielonek karniaczek? Neti, polej jej to sie moze rozrusza, bo znowu wendzie i wyndzie i tyle ją widzieli

LADY, powodzenia jutro i brawo dla Pietraszka i nie bredz przypadkiem,ze jestes niedobrą mama

ooooo, sama ze sobą rozmawiam, znak, ze "cza" isc spac

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

nie do mnie zapytanie, ale odpowiem, a co mi to szkodzi ja najpierw płukam, potem obieram z tej jakby skórki pozniej w plasterki i mniaaaaaam

wywalcie mnie spac
mozg rozebany mam ostatnio
a NETI się chyba skończyły trunki w składziku, bo cicho siedzi, wszystko żeście wychlały i teraz boi się odezwać, bo Wam wiecznie mało, chlejusy

no i macie rację, po co spać!

WITAM NOWA MAMĘ Jaka dzielnica?

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

hope, ja bym mu nie dała ruszyć ani złotówki z pieniędzy Dawida!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 06:35   #4605
s i l v e r
Zakorzenienie

u nas ZNOWU pobudka p 6.00. A wcześniej na mleczko o 2.10.... właśnie mi dziecko na głowę wchodzi....

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-02-22, 06:58   #4606
meduzza
Zadomowienie

U nas pobudka o 4.... i noszenie bo sama nie zasnie. Wstałysmy 6.30. Sniadania nie tknie bo nie.
Raaany jak ja bym chciala takiego lakomczucha, nic mnie bardziej nie dobija niz niejadki.....

Elmi-no krecą jej sie
Chce wziac moją fotke w jej wieku i zrobic taka sama do porownania tylko u mnie w tle jest CHODZIK bo to przeciez wtedy masthew bylo

Charlizz-
Bokeh-wspanialej zabawy-zazdroszcze Ci tych wesel
Majulmi-kanary..... no podpadasz kobieto!!! :P

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

No wlasnie Black, gdzie ta vipere mozna dostac????

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:09   #4607
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
mlody spal od 20 do 8 (oczywiscie uu w nocy bylo)

jadziem dzis do kolezanki tej co ma tez Kubusia, zobaczymy jak chlopaki zareagja na siebie
a po powrocie kuchnia kuchnia kuchnia bo jutro najazd rodzinki
Cytat:

Wrzucę Wam moją Żabę, chciałam nagrać jak mi klocki tacha a ta takie jaja sobie robi:
http://www.youtube.com/watch?v=571mF...re=c4-overview

Bokeh - udanej imprezki!!!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Mamy dobre wieści moze jutro do domu pójdziemy dziś Julus wziął 2dawki antybiityk doustnie i było ok wszystko
a rano weflon już nie puszczał i nie chcieli wkuwac się znów i zrobiliśmy próbę podania co przyblizylo nas do wyjścia

kciuki za wyjscie!!!!

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Chyba o mnie chodziło No, niestety już się kończą ale jeszcze do niedzieli wypoczywamy na Wyspach Kanaryjskich
przepraszam, tak chodzilo mi o Ciebie. starosc nie radosc
wowoowowow! zazdroszcze!!!!

Cytat:

Właśnie nie wiedziałam jak to z pieczarkami jest i z ostrożności nie dawałam młodemu
ja juz dawno tu pisalam ze z jakiejs firmy, nie pamietam z jakiej sa sloiczki-pieczarkowa
znalazlam -prosze
https://www.google.pl/search?q=bobov...ml%3B225%3B398

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-02-22 o 08:14
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:40   #4608
hope01
Zakorzenienie

Bokeh udanej zabawy

Meduzza -

U nas pobudka Dawid zasnął jakoś po 20 chwilę, pobudka o 8:15
Ale ale, żeby nie było tak kolorowo
My z Tżtem siedzieliśmy do 23. Piliśmy, gadaliśmy, mam nadzieję że coś dotarło. Zresztą.. On sam mi w nerwach mówi, że na co ona tą kasę wydaje, że rozumie ten miesiąc bo ta miała studniówkę czy coś. I że niech się cieszy że nie ma zimy, bo węgla by nie miała za co kupić. Ale ja mu mówię. Ostatnio miesiac w miesiac ma problem. W niedziele jak u niej byliśmy to jechaliśmy do biedry i chciała coś tam i dała pieniądze na to, owszem, ale jak ona specjalnie przy mnie w portfelu grzebała i mamrała pod nosem że ostatnie 50 zł
Pożyczyła od Michała 200 zł w niedzielę, mówie CO ona z tym zrobila. No to że 60 zł wydała żeby wysłać coś tam bratu. Ok 140 zostało. Ale halo! za cały ten tydzień MY wydaliśmy 120 parę złotych. Za CAŁY tydzeń a tu mamy jeszcze dziecko.
No i on mówi, że on to widzi, ja mu powiedziałam że ma z nią pogadać, jak ona ma problem, to niech np daje nam na przechowanie pieniądze. Albo niech zacznie odkładać tak żeby córka nie wiedziała bo jak jest kasa to zawsze jest: "mamo .... ". I mówię, a co będzie jak nagle nam coś kasę odetnie i co? Mówie, jak ona sobie to dalej wyobraża, takie życie? Skoro zarabia 850 zł -ja bym się rozglądała za inną pracą! alimenty na córkę 500 zł - będzie dostawać póki ona się uczy, a w tym roku matura i raczej dalej nie pójdzie. Babki renta 1000 zł. Babka leżąca 86 lat, w każdej chwili może jej zabraknąć. I co? A tu widzę takie życie chwilą. Jasno powiedziałam granice trzeba postawić, bo ona się nigdy nie nauczy. Niech do niej w końcu dojdzie to, że TZ ma swoją rodzinę i to za nią jest odpowiedzialny teraz.
Powiedziałam: nie mówię tego wszystkiego złośliwie, bo na pewno, gdyby moi rodzice potrzebowali pomocy, to też bym pomogła, ale bez przesady.Pomijam to że ojciec by się wstydził mnie o pieniądze poprosić..

No i koniec końców jak się chłopu wjedzie na psychę, to nawet normalny człowiek z niego wychodzi wiecei co mi powiedział? Cytuję: "Bo ona też tak k***a przebiera w tych facetach! Jak mnie to wqrwia! Rozumiem ten co się ostatnio spotkała to lelum polelum, Jurek był jaki był, ale co? Spotykała sie z tym z XXX nie pasował, bo za niski. Tamten za stary. O chuju złoty!"

No bo t. siedzi na czatach i portalach jakiś i sie umawia ja nie widze w tym nic złego 7 lat temu mąż poszedł, to niech się spotyka, ale właśnie to jest takie wybrzydzanie ten taki ten taki. W ten sposób nikogo nie znajdzie. Miałąm mu ochotę odpowiedziec, że ona nie lepsza i tak samo mogą faceci o niej myśleć ale się ugryzłam

To taka dygresja była, a wracając do tematu nocki, to Tż poszedł spać po 23, ja nie mogłam zasnąć. Chyba zaczęłam koło 1 przysypiać, to się Dawid obudził, tzn jojczał. Zjadł i dawaj do 3 yyy,eee, aaa i co mnie wpieniło jak nie wiem co. On zasypia jak mnie myzia po włosach. Ale kurde myzia a nei ciągnie na chama i ile wlezie!

Stary 2014-02-22, 08:56   #4609
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A ja znów trochę poczytałam i nie mam siły pisać. Wydarzenia ostatnich dni dały mi nieźle w kość.
Jutro napiszę co u nas jak mąż się małą trochę zajmie.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

i chcialam wam powiedziec, ze chyba faktycznie przyczyna nocnych pobudek lezala w nienajadaniu sie. Babel dostaje teraz o 18 lekka kolacje o 20 mleko do spania i budzi sie w nocy raz! O 1 lub 2, potem wstaje o 7, albo przed 6 jeszcze wypije wody i spi do 9! Takze cholera w zyciu bysmy nie pomysleli, ze mlody moze nie dojadac, wyrzuty sumienia mam straszne z tego powodu takze dzieki dziewczyny za oswiecenie.

Ide spac, jutro pierwszy dzien w szkole trzymajcie kciuki! Bede w poniedzialek juz na pewno
Daria też się obudziła o 2 ale o 6 obudziła się na dobre i teraz dopiero ma drzemkę. Codzinnie budzi się o 6.00. Ale o tej 1 czy 2 zawsze też sie budzi na mleczko...Zmęczona tym już jestem....a co będzie jak do pracy wrócę? ( a to już za 2 tyg )
Cytat:
spicie?

Co tak wpadasz i wypadasz?
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

nie
Czytałam że pieczarki można od 9 miesiąca.
Obieram , myję , kroję

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-02-22 o 08:59
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 09:07   #4610
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Pizza taka se :/
Malz kisi sie przed tiwi a ja grzeje dupcynke pod kolderka
Szaja-o jaaaaaa, no to ostro.... strasznie jestem ciekawa jak ten podrecznik bedzie wygladal! Czyzby do lask wrocilo pisanie w zeszytach?
No i co na to wydawnictwa? Mnostwo pieniedzy na tym straca....

Wysłane z mojego MID1001
wiesz, to nie takie złe by było, no ale jednak nie da się w dzisiejszych czasach kazać dziecku tylko w zeszytach - dzieci nie mają ręki rozpracowanej (jest ogromna różnica między tym, jak myśmy czas wolny spędzały a tym co dzisiaj - nie było komputera, tylu kanałów tv dla dzieci, dzieci o wiele więcej czasu spędzały przy rysowaniu, wycinaniu, klejeniu), muszą ćwiczyć grafomotorykę też - powinny mieć naprawdę dobre ćwiczenia, a nie tylko książkę + zeszyt

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny jaki kubek ze słomką polecacie? Ja kubiłam jakiś zwykły z Capolu, żeby zobaczyć czy młody będzie umiał z niego pić i dziś wreszcie zatrybił ale przecieka więc nowy potrzebuję . Help

nuby kubek pstryczek

http://allegro.pl/listing/listing.ph...pka%20240ml%20

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A ja znów trochę poczytałam i nie mam siły pisać. Wydarzenia ostatnich dni dały mi nieźle w kość.
Jutro napiszę co u nas jak mąż się małą trochę zajmie.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dawaj spokojnie Oczywiście najpierw "pod kontrolą"
też pieczarkową dawałam, smakowała

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

no co ty, dzieci z tak różnych przyczyn nie śpią, że najlepsza czasem jak u nas burza mózgów

Cytat:

W ogole to zagwostke mam jakie buty mu teraz zakladac, niby juz cieplutko, ale jednak dziec biega wszedzie, po chodniku jakby najmniej chętnie i wydaje mi sie, ze wiosenne, nawet ocieplone deczko chyba jeszcze zbyt cienkie beda? Z drugiej strony non stop mam wizje, ze przepoci sobie nogi i potem wiecznie bedzie mu zimno w stópki.... No i jak dziecie ubieracie teraz? Ja na dól rajstopki i cienkie spodnie+ buty ofkors, na górze ma bodziaka+bluzeczke bawelnianą, polarowa bluza i kamizelka ortalion, kurtka zimowa juz dawno w kąt rzucona. Sorry, o czapce zapomniałam- ta z jesieni obecnie na łepetynce jest

Wiecej grzechów nie pamietam

ja tak się z Agatką zastanawiam właśnie

Cytat:
aha, zapomniałam zapytac- która mi gwizdneła moje 24 milijony w tottka? przyznawac sie bo bedzie troche Little podejrzewam, bo zaglądac przestała to pewnie juz wydaje kase

A teraz mam powazne pytanie informatyczno-techniczne, bo ja ciemna dooopka jestem w tm temacie jaki musi byc minimalny format zdjecia ( w sensie rozdzielczosc) zeby fotoksiazka ładnie wyszła?

nie ja

A to różnie, bo zależy, jaka wielkość zdjęcia przy fotoksiążce

Możesz mieć rozdzielczość dajmy na to 1200x800pxls, i zdjęcie (strzelam) 10x15cm wyjdzie świetnie, ale przy tej samej rozdzielczości fotka 13x18cm będzie pixelozą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:11   #4611
hope01
Zakorzenienie

edit: TŻ dzwonił do mnie z pracy mówi żebym jej już nie doładowywała konta (zapomniałam o tym wczoraj), ze cyt. : Michałek jej kupi.
Mówię do niego, że zapomniałam o tym, mógł mi przypomnieć, on mi mówi, ze ona mu wczoraj 3 razy przypominała bo miał jej po pracy kupic. No i jak wczoraj mówił że dziś tam pojedziemy (wiadomo o co cho) to teraz mi mówi że nie jedziemy dzisiaj tam pytam się czemu. On że bo nie. No to wprost pytam czy ma halo o 5 zł i czy to mój obowiązek był. On, o dziwo spokojnie i wgl, że nie tylko że nie będzie tam jechał dziś że już jej po kartę pojechali. No to go prycisnęłam i wyobraźcie sobie że zła jest na niego o to konto wiecie maskara po prostu

(a tak wgl to czasem zastanawiam się czy wśród gości na pasku nie ma kogoś stamtąd )

Stary 2014-02-22, 09:23   #4612
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Bokeh udanej zabawy

Meduzza -

U nas pobudka Dawid zasnął jakoś po 20 chwilę, pobudka o 8:15
Ale ale, żeby nie było tak kolorowo
My z Tżtem siedzieliśmy do 23. Piliśmy, gadaliśmy, mam nadzieję że coś dotarło. Zresztą.. On sam mi w nerwach mówi, że na co ona tą kasę wydaje, że rozumie ten miesiąc bo ta miała studniówkę czy coś. I że niech się cieszy że nie ma zimy, bo węgla by nie miała za co kupić. Ale ja mu mówię. Ostatnio miesiac w miesiac ma problem. W niedziele jak u niej byliśmy to jechaliśmy do biedry i chciała coś tam i dała pieniądze na to, owszem, ale jak ona specjalnie przy mnie w portfelu grzebała i mamrała pod nosem że ostatnie 50 zł
Pożyczyła od Michała 200 zł w niedzielę, mówie CO ona z tym zrobila. No to że 60 zł wydała żeby wysłać coś tam bratu. Ok 140 zostało. Ale halo! za cały ten tydzień MY wydaliśmy 120 parę złotych. Za CAŁY tydzeń a tu mamy jeszcze dziecko.
No i on mówi, że on to widzi, ja mu powiedziałam że ma z nią pogadać, jak ona ma problem, to niech np daje nam na przechowanie pieniądze. Albo niech zacznie odkładać tak żeby córka nie wiedziała bo jak jest kasa to zawsze jest: "mamo .... ". I mówię, a co będzie jak nagle nam coś kasę odetnie i co? Mówie, jak ona sobie to dalej wyobraża, takie życie? Skoro zarabia 850 zł -ja bym się rozglądała za inną pracą! alimenty na córkę 500 zł - będzie dostawać póki ona się uczy, a w tym roku matura i raczej dalej nie pójdzie. Babki renta 1000 zł. Babka leżąca 86 lat, w każdej chwili może jej zabraknąć. I co? A tu widzę takie życie chwilą. Jasno powiedziałam granice trzeba postawić, bo ona się nigdy nie nauczy. Niech do niej w końcu dojdzie to, że TZ ma swoją rodzinę i to za nią jest odpowiedzialny teraz.
Powiedziałam: nie mówię tego wszystkiego złośliwie, bo na pewno, gdyby moi rodzice potrzebowali pomocy, to też bym pomogła, ale bez przesady.Pomijam to że ojciec by się wstydził mnie o pieniądze poprosić..

No i koniec końców jak się chłopu wjedzie na psychę, to nawet normalny człowiek z niego wychodzi wiecei co mi powiedział? Cytuję: "Bo ona też tak k***a przebiera w tych facetach! Jak mnie to wqrwia! Rozumiem ten co się ostatnio spotkała to lelum polelum, Jurek był jaki był, ale co? Spotykała sie z tym z XXX nie pasował, bo za niski. Tamten za stary. O chuju złoty!"

No bo t. siedzi na czatach i portalach jakiś i sie umawia ja nie widze w tym nic złego 7 lat temu mąż poszedł, to niech się spotyka, ale właśnie to jest takie wybrzydzanie ten taki ten taki. W ten sposób nikogo nie znajdzie. Miałąm mu ochotę odpowiedziec, że ona nie lepsza i tak samo mogą faceci o niej myśleć ale się ugryzłam

To taka dygresja była, a wracając do tematu nocki, to Tż poszedł spać po 23, ja nie mogłam zasnąć. Chyba zaczęłam koło 1 przysypiać, to się Dawid obudził, tzn jojczał. Zjadł i dawaj do 3 yyy,eee, aaa i co mnie wpieniło jak nie wiem co. On zasypia jak mnie myzia po włosach. Ale kurde myzia a nei ciągnie na chama i ile wlezie!
Wiesz co, strasznie mi to podlazi pod akcje z moja t. My gorsi bo jej sponsorowalismy, gdyby siostrze tza sie w Anglii noga powinela to matka zylaby za 500 zl ktore dostaje za sprzatanie. Szkoda, ze to sie tak na was odbija, na waszych relacjach. Wiadomo jego matka, a Ciebie to wszystko po prostu w☠☠☠☠ia, bo Twoi rodzice inaczej postepuja. Pogmatwane to wszystko

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:09   #4613
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wiesz co, strasznie mi to podlazi pod akcje z moja t. My gorsi bo jej sponsorowalismy, gdyby siostrze tza sie w Anglii noga powinela to matka zylaby za 500 zl ktore dostaje za sprzatanie. Szkoda, ze to sie tak na was odbija, na waszych relacjach. Wiadomo jego matka, a Ciebie to wszystko po prostu w☠☠☠☠ia, bo Twoi rodzice inaczej postepuja. Pogmatwane to wszystko
no odbija się bardzo ...
nie dogodzisz.
Poza tym wiecie co mi się wydaje? Że ona specjalnie do TZta ,ówi że Michał Wioli jej kupi, że pożyczy, że przywiezie żeby mu szpilę wbić, bo widzę że chyba mu się przykro zrobiło

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Krowa, nie próbuj nadrabiać tylko wbij się w wątek, bo nie nadążysz

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Jakoś rok temu chyba w święta kupiliśmy za 20 zł ! w realu tego chomika http://allegro.pl/chatimals-chomik-i...988011017.html hit po prostu od kilku dni. Dawid z nim chodzi i gada do niego i zaciesz jak ten powtarza

Stary 2014-02-22, 10:12   #4614
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black, gdzie kupiłaś ten trymer i Viper do brwi?
Cytat:

No wlasnie Black, gdzie ta vipere mozna dostac????
Trymer w Rossmannie, kosztuje 15zł, a Viperę wszędzie tam, gdzie są szafy Vipery - w przypadku Olsztyna są to drogerie Stars. Jak nie macie dostępu stacjonarnie, to na pewno na internecie można znaleźć, o - http://www.viperasklep.pl/eyeliner/1...-smoky-03.html Stacjonarnie kupowałam po 14,99zł (albo 13,99zł, nie pamiętam).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:17   #4615
hope01
Zakorzenienie

ja w rossmanie kupiłam dwa trymerki za 7 zł nienawidzę pęsety może ze 3 razy w życiu byłam u kosmetyczki tzn 3 razy w życiu regulowałam brwi

Stary 2014-02-22, 10:21   #4616
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, ja też kupowałam jakoś taniej, za 8,99zł? Ale ostatnio widziałam, że bez promocji ok 15zł kosztuje. On jest super do brwi, naprawdę. Co prawda, często trzeba go używać, bo to nie jest takie efektowne, jak pęseta, ale przy tym dużo wygodniejsze i szybsze, no i nie oszukujmy się - regulowanie brwi pęsetą nie należy do najprzyjemniejszych...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:28   #4617
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba uwielbia od malego CH
Zawsze mozna siedzac w wozku sciagnac ukradkiem jakies ciuchy z wieszaka Poza tym te wszystkie dziubdziajace do niego panie, do ktorych sie mozna pieknie usmiechac
Nie ma szans, ze zasnie na zakupach. Dopiero jak poszlismy do innego CH to zasnal na siedzaco 200m po wyjsciu

Hope, dobrze, ze TZ tez widzi problem w t. Bedzie ok

Nocka ok, jedzonko kolo 2, pozniej 1h nieodkladalnosci i spanie do 8, takze gicio.

Zrobilam fotki kiecy.
Jak widac kolor dosc problemowy, bo bialy (ja zawsze w czerniach, wiec chcialam cos nowego).
Nigdy nie bylam fanka ubierania ciemnych rajstop do bialej gory, ale powiedzcie mi - jak to wyglada? Bo TZ twierdzi, ze ok.

Aha, ta ciemna narzutka, ktora mam na sobie oczywiscie nie bedzie ze mna wystepowac na chrzcinach. Wzielam ja na szybko do zdjecia, zeby pokazac jak ta kieca wyglada z czyms czarnym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2220036.jpg (82,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2220038.jpg (71,7 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-22 o 10:30
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:37   #4618
hope01
Zakorzenienie

Nawijko bardzo ładna, choruje na taką

Stary 2014-02-22, 10:48   #4619
pstryczek84
Zakorzenienie

Super kiecka. jak dla mnie ok te czarne rajstopy

pyt - chce kupic mlodemu sztucce - lyzeczke i widelczyk.
jedne sa proste, normalne a niektore jakies takie powydziwiane, pokrzywione jakby je prad kopnal
ktore brac?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:51   #4620
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Super kiecka. jak dla mnie ok te czarne rajstopy

pyt - chce kupic mlodemu sztucce - lyzeczke i widelczyk.
jedne sa proste, normalne a niektore jakies takie powydziwiane, pokrzywione jakby je prad kopnal
ktore brac?
proste

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości