|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
OOOoo ja Cie! wypas!! Cytat:
![]() Też mi wiecznie leci. Wystarczy, ze zacznę myśleć o karmieniu, albo że mały głody jest i zaczyna się kap kap kap :P i to okropne przeszywające mrowienie.
![]() |
#4592 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Biorę witaminy z DHA. Cytat:
![]() Wieczór był ciężki,ale noc super! Karmienia o 22,3 i o 7:30 ![]() Cytat:
Ja akurat nie sądzę,żeby dopiero co narodzone dziecko potrzebowało dokarmiania. Myślę,że powinno wisieć na cycku ile chce i rozkręcać laktację. A jak ma rozkręcić skoro będzie zatankowane zbyt dużą ilością mm. W pierwszych dnich wystarcza to co w piersiach,nawet gdy wydaje się,że są puste. Cytat:
![]() Odciągasz gdy piersi są mocno nabrzmiałe,bolą. Trochę tylko,by poczuć ulgę. Jak nie ma potrzeby to nie odciągaj.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2014-02-07 o 08:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no i w dzień pójścia do szpitala brzucxh mi opad więc nie wiem czy to zasługa piłki czy nie ale fajnie sie na niej skacze ![]() Cytat:
![]() Ja małego odbijam i pionizuje ok 30-50 minut po jedzeniu idę przewinąć podkładam mu pod głowkę pieluchy żeby miał wyżej i delikatnie przewijam przy takim sposobie tylko 2 razy ulał podczas przebierania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam głupie pytanie jak zakończyć laktacje ? Nie podaje małemu juz cyca bo mały tylko suie denerwował i juz ledwie co tam leciało . Do tego mojer mleko wogóle zrobiło sie dziwne . Ale rezygnuje z karmienia niestety ze wzgledu na to ze odciagnac laktatorem mogłam z 10ml , mały ciagnał chwile ryk , denerwował sie ze nic nie leci i miałam jeszcze gorzej bo zawsze godzine przed butla dawałam mu cyca |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Leżę znowu pod oksytocyną, już tracę nadzieję, bo skurcze małe :-(
O rany ja chyba nie urodzę sn... dziś 9 dni po terminie.
#4596 |
Zakorzenienie
|
lolita a nie mileli załozyć Ci balonika ? Chodzisz cały czas ? ja po kroplówce chdziłam i skurcze mocniejsze ciut miałam po 2 h a po 3 już takie konkretniejsze dopiero
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Skorzystałam z Twojej rady. Pychota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z jednorazowych wkładek laktacyjnych dla mnie najlepsze j&j (kosmetyki im się nie udały, ale wkładki są super). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super! U nas na dłuższy sen zdecydowanie zasługa kokoniku. bez niego wybudza sie po 3 godzinach
![]() |
#4599 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
A zastanawia mnie jedno: jak to mleko zrobiło się DZIWNE? ![]() Cytat:
Kurcze,niech się już ruszy u ciebie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4601 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() mama zagoniła mnie do robienia pierogów, zaraz się za to biorę. Przede mną jeszcze prasowanie, bo kuzynka podrzuciła mi trochę ciuszków - lepiej późno niż wcale ![]() Pilotka, nie będę się powtarzała, bo dziewczyny już Ci wszystko napisały, ale zadbaj koniecznie o zdrowie, to co piszesz jest naprawdę niepokojące. Roane, jak wrażenia po spotkaniu z Mikołajem? ![]()
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co prawda już zapowiedziałam mężowi, że w sobotę się odciągam, na wieczór piję winko i śpię w salonie a małego on ogarnia (teraz jak Kazio się złości na te bączki to on ucieka), ale nie wiem czy wytrzymam. w ogóle tak sobie myśle że nieprzespane noce w ciąży są po to żeby jak już się dzieci urodzą, docenić to, że przesypiają te dwie 3 godziny także to jest pocieszenie dla tych które teraz jestem w ciąży są i cierpią... Cytat:
Miękki stanik na noc i wkładki laktacyjne do środka --- Co do witamin to ja biorę teraz matruelle cały czas one mają te kwasy dha ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A zdradźcie dla tych, co nie widzą zdjęć i załączników, co to za huśtawki? Koniecznie muszę sobie jakąś kupić (najchętniej używaną), bo nigdy nic w domu nie zrobię... --- Zapomniałam- kciuki i ![]() ![]()
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...952540488.html http://allegro.pl/fisher-price-husta...941453461.html http://allegro.pl/fisher-price-lezac...948757600.html http://allegro.pl/fisher-price-husta...950282928.html
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
ejani
Mamy taką huśtawkę na baterie która sama huśta i jeszcze wibruje http://www.smyk.com/fisher-price-cud...t-niemowlaka-p My kupiliśmy używaną za 150 zł. Nowe są od 300 z groszem. Póki co... WYPAS. Borysowi się podoba, nie marudzi, zasypia w niej, nawet teraz, przełożyłam do łóżeczk - mmmm nie bardzo... włożyłam z powrotem i kima. Znów muszę spróbować go wyciągnąć bo wolę, żeby na płaskim leżał. Chociaż okładam mu główkę kocykiem, żeby była w miarę sztywno i leży zawinięty w kocu wg metody karpa. Ogólnie zadowolenia z otulania... ciąg dalszy. Selenko spróbuj... lolita, ani się obejrzysz a będziesz rozpakowana. Ja strasznie przeżywałam, że szpital, kiedy to będzie itd. aż jak usłyszałam - jutro próbujemy to tak wyluzowałam, że to już jutro, że czop odlazł i za chwilę wody odeszły.
#4607 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się i ja. Jak zawsze leniwie, oprócz zakupów nie robię dzisiaj nic. Tak mnie bolą stopy i spojenie ,że ledwo chodzę. W ogóle wczoraj zobaczyłam pierwszy raz tak spuchnięte nogi i stopy u mnie. Istne serdelki i dłonie też takie nie moje. ![]() ![]()
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Gosia na początku gdy stało w lodówce było żółte białe . A ostatnio zrobiło się szare . Może mniej wartościowe się zrobiło nie wiem .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Gang Iren
|
Dziewczyny ile u was trwało krwawienie po porodzie?
U mnie 16 dni po i od dwóch dni tylko lekko plamię. Zawsze dłużej to trwało,więc nie wiem czy to OK. Mówiłam położnej i powiedziała,że to normalne.
#4610 | |
Zadomowienie
|
Ej zaspalam poprostu kurczaczek zaspalam na 11 miałam robic pazury... No cóż... NeXT time..
A ja myslalam ze przy niemowlakach to sie niezdarza... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Mleko raczej nie może zrobić się "mniej wartościowe",może się zepsuło po prostu ![]() No i to pierwsze mleko ma inny kolor,niż mleko dojrzałe.
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
Pierwsza jest żółta siara
Potem mleko początkowe bialawo-żółtawe I mleko dojrzałe szarawo-niebieskie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Porządnie krwawilam ze 3 dni. Potem 2 tygodnie jak na słaba miesiączke. A potem przez 3 tygodnie plamilam.
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest białe raczej
![]() |
#4615 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ja za 2 h zbieram sie do szpitala. Dzisiaj wypada moj termin, wiec zobaczymy co mi ciekawego powiedza....Podobno mialam nie donosic, a nie przenosic ![]() Roane- jak maluszek Widze, ze dzisiaj pojawil sie temat witamin. Czy przy dobrych wynikach sa one obowiazkowe??? Ja przez cala ciaze nic nie bralam, bo wyniki byly dobre, a nie lubie brac lekarstw...Zastanawiam sie tylko jaki to wplyw przy karmieniu ma na dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Masz już dojrzałe. Ja tej szarości też niezbyt widzę (ale ja nie odciągam,więc tylko widzę jak z piersi leci) ,ale na pewno jest inne niż było. Nie jest już żółtawe.
![]() |
#4618 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie nic takiego nie spotkało, mimo że czekałam, bo tyle rzeczy do zrobienia... Teraz mam czasem dużo energii i chęci, ale mały akurat ma inne plany. --- W ogóle żenada- matka Polka ze mnie- wczoraj mąż mi opowiada coś co się w pracy zdarzyło, a ja mu na to o kupce małego ![]() potrzebuję huśtawki! Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny, linki widzę- właśnie czegoś takiego potrzebuję, żeby mieć małego na oku, a on mnie, bo jak jestem obok to on sobie śpi albo się gapi na swoje wzory, a jak tylko zniknę- syrena Cytat:
Albo obkurczanie macicy (to nawet na pewno), która u Ciebie już też wyćwiczona. A jak brzuch, dużo mniejszy?
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
Doris ostatnio robi mi niespodzianki na przewijaku
![]() ![]() ![]()
#4620 |
Zakorzenienie
|
Emil chyba odsypia poprzednich pare dni
![]() ![]() Ale przystojne maleństwo!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.