Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 08:34   #4591
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj noc cudów! Nela spała od 21 do 8 rano z jedna 20 minutową przerwą na karmienie ok 3. Nie wiem czy to przypadek czy spowijanie czy Delicol, ale było bosko

OOOoo ja Cie!

wypas!!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ekstra! Ale to były emocje!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Wow! Tez tak chce!
Chociaż u nas w sumie tez nie najgorzej. Emil spał:

22h-23h15
23h45-2h40
3h15-5h40
5h50-6h50
7h30-? (Cały czas śpi)

Albo Emil mniej je, albo moje piersi zeswirowaly, bo znowu zaczęłam zalewac sie mlekiem po nocy A już dawno sie to nie zdarzało.
Borys teraz je rzadziej, ale wydaje mi się, że dłużej ssie niż wczesniej. Ale przybiera ładnie, więc luzik

Też mi wiecznie leci. Wystarczy, ze zacznę myśleć o karmieniu, albo że mały głody jest i zaczyna się kap kap kap :P i to okropne przeszywające mrowienie.
Stary 2014-02-07, 08:39   #4592
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Też mi wiecznie leci. Wystarczy, ze zacznę myśleć o karmieniu, albo że mały głody jest i zaczyna się kap kap kap :P i to okropne przeszywające mrowienie.
O tak! Najgorzej gdy jestem poza domem i pomyślę o Małej - od razu czuję igiełki Albo gdy usłyszę jej płacz.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:43   #4593
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią bierzecie jakieś witaminki albo kwasy dha, czy coś w tym stylu ?

Biorę witaminy z DHA.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja pitole zaraz zwariuje. Moje dziecko płacze od godz jakby ją ze skóry obdzierali. Pielucha sucha, najedzona, zabawiana, nic nie pomaga .. Od 22 w sumie daje czadu. Niech ona wraca do brzuszka (( nie ogarniam...

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

Gosiu, a jak Kacper? Dał pospać?
Wieczór był ciężki,ale noc super!
Karmienia o 22,3 i o 7:30

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Witam po piewszej wspolnej nocy, malo przespanej ale jednak
Karmie piersia ale niestety mala musi byc dokarmiana mm bo nie nadazam z produkcja a ona placze z glodu...

Ja akurat nie sądzę,żeby dopiero co narodzone dziecko potrzebowało dokarmiania. Myślę,że powinno wisieć na cycku ile chce i rozkręcać laktację. A jak ma rozkręcić skoro będzie zatankowane zbyt dużą ilością mm. W pierwszych dnich wystarcza to co w piersiach,nawet gdy wydaje się,że są puste.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
No, za dwie godziny ja i junior zobaczymy się w ekraniku na USG. Nie mogę się doczekać
Super

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie odnośnie laktacji.
zaczęło mi się delikatnie z cycków ulewać- kilka kropel przy karmieniu lub przed. Nie jest to fontanna ale jednak
no i nie wiem czy lekko odciągać czy nie?
Odciągasz gdy piersi są mocno nabrzmiałe,bolą. Trochę tylko,by poczuć ulgę. Jak nie ma potrzeby to nie odciągaj.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2014-02-07 o 08:45
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:54   #4594
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Wyczytałam że przed porodem w ramach wywołania warto siedzieć na piłce, bo główka się układa w kanał wtedy. Czy któraś z Was praktykowała?

Ja bujałam sie na piłcę przed porodem ale ja ogólnie nie czułam jak mi mały w kanał się wstawiał ale podobno ładnie się wstawił.
A no i w dzień pójścia do szpitala brzucxh mi opad więc nie wiem czy to zasługa piłki czy nie ale fajnie sie na niej skacze
Cytat:
Ja też zostawiam gdzie "popadnie" ale chuśtawka ma dość wymuszoną pozycję. Co prawda jest w kokonie, z główkę okładam rulonikiem z małego kocyka, żeby mu nie latała i nie leżała. mam taką jak w załączniku. Swoją drogą baaaaaaaaaaardzo polecam.

Mnie by się marzyło przebierać przed, ale mój dzieć zawsze!! robi kupkę w trakcie jedzenia . Albo zaraz po. tż się śmieje, że musi "popchać" i jak jajeczko kładę, delikatnie obracam, wcześniej trzymam długo do odbicia i często mu się uleje.
Przybij pione mój też zawsze kupa podczas jedzenia
Ja małego odbijam i pionizuje ok 30-50 minut po jedzeniu idę przewinąć podkładam mu pod głowkę pieluchy żeby miał wyżej i delikatnie przewijam przy takim sposobie tylko 2 razy ulał podczas przebierania
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
\+zmęczenie, ciągłe wstawanie nocne = Amen.

Mój prysznic dzisiejszy, po ćwiczeniach z Mel B odbywał się w obecności Kluchy, przy akompaniamencie "Kaczki Dziwaczki", "Stokrotki", "Żabki małej" itp. wykonawcą byłam - ja

A i moje spostrzeżenie. Teraz gdybym miała kupowac kombinezonik to kupiłabym taki bez nóżek, coś w stylu śpiworka z rączkami i kapturkiem. Wygodniej sie dziecko ubiera. Także mamy, które są jeszcze w dwupaku to dla Was moje spostrzeżenie. A najlepsze wkłądki lakatcyjne według mnie są wielorazówki, które można prać, ewentualnie Lansinoh

Marcel zaczyna dostrzegać wreszcie na dłużej swoje zabawki. Planuję mu kupić jeszcze jakaś maskotkę z Lamaze albo pandę
Jakie melodie
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja pitole zaraz zwariuje. Moje dziecko płacze od godz jakby ją ze skóry obdzierali. Pielucha sucha, najedzona, zabawiana, nic nie pomaga .. Od 22 w sumie daje czadu. Niech ona wraca do brzuszka (( nie ogarniam...
mój od 6 płakał ale jego brzuszek meczył kupy nie mógł zrobić popchnelismy herbatka i poszła

Dziewczyny mam głupie pytanie jak zakończyć laktacje ? Nie podaje małemu juz cyca bo mały tylko suie denerwował i juz ledwie co tam leciało . Do tego mojer mleko wogóle zrobiło sie dziwne . Ale rezygnuje z karmienia niestety ze wzgledu na to ze odciagnac laktatorem mogłam z 10ml , mały ciagnał chwile ryk , denerwował sie ze nic nie leci i miałam jeszcze gorzej bo zawsze godzine przed butla dawałam mu cyca
Stary 2014-02-07, 08:57   #4595
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Leżę znowu pod oksytocyną, już tracę nadzieję, bo skurcze małe :-(
O rany ja chyba nie urodzę sn... dziś 9 dni po terminie.
Stary 2014-02-07, 09:00   #4596
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita a nie mileli załozyć Ci balonika ? Chodzisz cały czas ? ja po kroplówce chdziłam i skurcze mocniejsze ciut miałam po 2 h a po 3 już takie konkretniejsze dopiero
Stary 2014-02-07, 09:06   #4597
em ma
Zadomowienie

Witajcie U nas noc dobra, Doris spała od 23 do 5 potem jedzonki i sen do 8, jedzonko, zabawa, jedzonko, drzemka do 10.00 i teraz jedzonko
Cytat:
Zrób galaretę z tej piersi. Mój TŻ uwielbia
Skorzystałam z Twojej rady. Pychota
Cytat:
Ja też zostawiam gdzie "popadnie" ale chuśtawka ma dość wymuszoną pozycję. Co prawda jest w kokonie, z główkę okładam rulonikiem z małego kocyka, żeby mu nie latała i nie leżała. mam taką jak w załączniku. Swoją drogą baaaaaaaaaaardzo polecam.
Też mamy huśtawkę z tej serii. Czy u Ciebie ta wibra też jest taka mało wyczuwalna? Na Doris zupełnie wrażenia nie robi-za delikatna po prostu. Ja póki co podkładam pod pupę co nieco i mała nie siedzi tak głęboko, a dobrze jej w tej pozycji kupę robić
Cytat:
A i moje spostrzeżenie. Teraz gdybym miała kupowac kombinezonik to kupiłabym taki bez nóżek, coś w stylu śpiworka z rączkami i kapturkiem. Wygodniej sie dziecko ubiera. Także mamy, które są jeszcze w dwupaku to dla Was moje spostrzeżenie. A najlepsze wkłądki lakatcyjne według mnie są wielorazówki, które można prać, ewentualnie Lansinoh
Co do kombinezonu to ja jeszcze dodam, że beznożny i najlepiej rozpinany z dwóch stron żeby po spacerze jak dzieć spi można było nieco poodkrywać, a maluch tego nie zauważył.
Z jednorazowych wkładek laktacyjnych dla mnie najlepsze j&j (kosmetyki im się nie udały, ale wkładki są super).
Cytat:
Świetne
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kacperek płacze. Nie wiem czy za szybko się nie cieszyłam,bo chyba go brzuszek boli
Mam nadzieję, że to jednorazowe
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Emma dzięki za odpowiedź. Spróbuje ale moze to być ciezkie bo zanika mi pokarm. Staram sie jak moge ale sil brak.
Mój rytm dnia to rano ogarniam dom, obiad i robie co musze, potem szpital, jak wracam to chwila odpoczynku, coś ogarne i spanie. Jak sie da to siedze przy małym ile mogę.
Wybaczcie staram sie zagladac ile moge ale poprostu sił brakuje
Kefii życzę powodzenia stres działa bardzo niekorzystnie na laktację dlatego właśnie to ściąganie przy dziecku może ją uratować, bo samo patrzenie uwalnia odpowiedni hormon i pobudza produkcję mleka.
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią bierzecie jakieś witaminki albo kwasy dha, czy coś w tym stylu ?
Ja póki co biorę witaminy właśnie z tymi kwasami.
Cytat:
Karmie piersia ale niestety mala musi byc dokarmiana mm bo nie nadazam z produkcja a ona placze z glodu...
Senira te początki zawsze tak wyglądają. Zazwyczaj koło 3 doby pojawia się nawał a potem się wszystko normuje. Uwierz w siebie i swoje możliwości produkcyjne jak mała ssie to leci tylko musi się napracować i pewnie dlatego płacze. Przystawiaj ile możesz-będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Formalnie Lenką chociaż mi jakoś do niej pasuje Wiśnia i to najlepiej pijana głupie skojarzenie z ciastkiem i jego wagą bo jest mniej więcej taka sama jak Leny i poza tym moje dziecko wygląda jak się obudzi jak taka pijana Wiśnia

Cytat:
U nas dzisiaj noc cudów! Nela spała od 21 do 8 rano z jedna 20 minutową przerwą na karmienie ok 3. Nie wiem czy to przypadek czy spowijanie czy Delicol, ale było bosko
Super! U nas na dłuższy sen zdecydowanie zasługa kokoniku. bez niego wybudza sie po 3 godzinach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 09:10   #4598
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Emma, dokładnie słabo wibruje, ale jednak buja fajowo
Stary 2014-02-07, 09:18   #4599
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam głupie pytanie jak zakończyć laktacje ? Nie podaje małemu juz cyca bo mały tylko suie denerwował i juz ledwie co tam leciało . Do tego mojer mleko wogóle zrobiło sie dziwne . Ale rezygnuje z karmienia niestety ze wzgledu na to ze odciagnac laktatorem mogłam z 10ml , mały ciagnał chwile ryk , denerwował sie ze nic nie leci i miałam jeszcze gorzej bo zawsze godzine przed butla dawałam mu cyca
Jeśli jest niewiele to nic nie trzeba robić. Samo się zakończy. Możesz pić szałwię.
A zastanawia mnie jedno: jak to mleko zrobiło się DZIWNE?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Kurcze,niech się już ruszy u ciebie!
Stary 2014-02-07, 09:19   #4600
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
A wkładek laktacyjnych używasz? Ja bez nich pływałabym w łóżku, po nocy są tak ciężkie, że można nimi zabić
W dzien uzywam, w nocy ostatnio nie musiałam, a nie cierpię spać w staniku
Stary 2014-02-07, 09:22   #4601
vacuity
Rozeznanie

Witajcie

mama zagoniła mnie do robienia pierogów, zaraz się za to biorę. Przede mną jeszcze prasowanie, bo kuzynka podrzuciła mi trochę ciuszków - lepiej późno niż wcale choć wizja prasowania nie jest zbyt zachęcająca. Na razie leżę i obserwuję deskę... I usypiam. Gdzie ten przedporodowy napływ energii? Dzisiaj nie rodzę, nie mam siły...

Pilotka, nie będę się powtarzała, bo dziewczyny już Ci wszystko napisały, ale zadbaj koniecznie o zdrowie, to co piszesz jest naprawdę niepokojące.

Roane, jak wrażenia po spotkaniu z Mikołajem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 09:26   #4602
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Nie łam się! Lena wyjdzie szybciej niż ci się wydaje
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:31   #4603
em ma
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje ze cos sie jednak rozkreci
Cytat:
W dzien uzywam, w nocy ostatnio nie musiałam, a nie cierpię spać w staniku
mi w ogóle mleko tak samo z siebie nie wycieka ale nie moge zniesc jak sutki dotykaja bezposrednio do stanika
Stary 2014-02-07, 09:38   #4604
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Wow -moje marzenie...

Co prawda już zapowiedziałam mężowi, że w sobotę się odciągam, na wieczór piję winko i śpię w salonie a małego on ogarnia (teraz jak Kazio się złości na te bączki to on ucieka), ale nie wiem czy wytrzymam.

w ogóle tak sobie myśle że nieprzespane noce w ciąży są po to żeby jak już się dzieci urodzą, docenić to, że przesypiają te dwie 3 godziny

także to jest pocieszenie dla tych które teraz jestem w ciąży są i cierpią...

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie odnośnie laktacji.
zaczęło mi się delikatnie z cycków ulewać- kilka kropel przy karmieniu lub przed. Nie jest to fontanna ale jednak
no i nie wiem czy lekko odciągać czy nie? nie chcę pobudzać laktacji bo to co mam jest wystarczające i więcej nie potrzeba ale nie chce też przesadzić w drugą strone. Małego karmię raz z jednej piersi raz z drugiej tzn jedno karmienie jedna pierś, naprzemiennie- wolą aby jedną opróżnió do końca niż po trochę każdą.

Miękki stanik na noc i wkładki laktacyjne do środka

---

Co do witamin to ja biorę teraz matruelle cały czas one mają te kwasy dha

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Emma, dokładnie słabo wibruje, ale jednak buja fajowo
A zdradźcie dla tych, co nie widzą zdjęć i załączników, co to za huśtawki? Koniecznie muszę sobie jakąś kupić (najchętniej używaną), bo nigdy nic w domu nie zrobię...

---

Zapomniałam- kciuki i dla potrzebujących
Stary 2014-02-07, 09:55   #4605
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A zdradźcie dla tych, co nie widzą zdjęć i załączników, co to za huśtawki? Koniecznie muszę sobie jakąś kupić (najchętniej używaną), bo nigdy nic w domu nie zrobię...
Mam nadzieje ze linki widzisz. To hustawki tego typu:
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...952540488.html
http://allegro.pl/fisher-price-husta...941453461.html
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...948757600.html
http://allegro.pl/fisher-price-husta...950282928.html
Stary 2014-02-07, 09:57   #4606
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

ejani

Mamy taką huśtawkę na baterie która sama huśta i jeszcze wibruje
http://www.smyk.com/fisher-price-cud...t-niemowlaka-p

My kupiliśmy używaną za 150 zł. Nowe są od 300 z groszem.

Póki co... WYPAS. Borysowi się podoba, nie marudzi, zasypia w niej, nawet teraz, przełożyłam do łóżeczk - mmmm nie bardzo... włożyłam z powrotem i kima. Znów muszę spróbować go wyciągnąć bo wolę, żeby na płaskim leżał. Chociaż okładam mu główkę kocykiem, żeby była w miarę sztywno i leży zawinięty w kocu wg metody karpa. Ogólnie zadowolenia z otulania... ciąg dalszy. Selenko spróbuj...

lolita, ani się obejrzysz a będziesz rozpakowana. Ja strasznie przeżywałam, że szpital, kiedy to będzie itd. aż jak usłyszałam - jutro próbujemy to tak wyluzowałam, że to już jutro, że czop odlazł i za chwilę wody odeszły.
Stary 2014-02-07, 10:00   #4607
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym na twoim miejscu dostawiała ją do cyca ile się da, a nie godziła od razu na mm. Przecież ona nie potrzebuje jeszcze nie wiadomo jak dużych porcji.

Cytat:
U nas pobudki bez krzyku, 00, i 4 teraz o7... szok wczoraj budzil sie co 1,5-2 h a potem nie spal wcale.
.

Cytat:
Emil obudził sie w dobrym humorze!

Albo to przypadek, albo pomogły herbatki (Holle: anyż+koper włoski+rumianek+melisa - Emil wypił moze ze 20 ml, poza tym ja piłam), albo to faktycznie ten bobotic - wczoraj wieczorem nie dałam.
za dobry Emilowy humorek

Cytat:
Ja na prawdę chce wiedzieć gdzie się takie dzieci kupuje

Cytat:
Będzie dobrze, nie załamuj się Nie będziesz myśleć to ruszy ......

Witam się i ja. Jak zawsze leniwie, oprócz zakupów nie robię dzisiaj nic. Tak mnie bolą stopy i spojenie ,że ledwo chodzę. W ogóle wczoraj zobaczyłam pierwszy raz tak spuchnięte nogi i stopy u mnie. Istne serdelki i dłonie też takie nie moje. Ehhhh..... Jeszcze trochę...
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:05   #4608
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Gosia na początku gdy stało w lodówce było żółte białe . A ostatnio zrobiło się szare . Może mniej wartościowe się zrobiło nie wiem .
Stary 2014-02-07, 10:06   #4609
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny ile u was trwało krwawienie po porodzie?
U mnie 16 dni po i od dwóch dni tylko lekko plamię.
Zawsze dłużej to trwało,więc nie wiem czy to OK. Mówiłam położnej i powiedziała,że to normalne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 10:09   #4610
iwantyou99
Zadomowienie

Ej zaspalam poprostu kurczaczek zaspalam na 11 miałam robic pazury... No cóż... NeXT time..
A ja myslalam ze przy niemowlakach to sie niezdarza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Gosia na początku gdy stało w lodówce było żółte białe . A ostatnio zrobiło się szare . Może mniej wartościowe się zrobiło nie wiem .
To normalne im dziecko starsze mleko sie do niego dostosowuje teraz bedzie juz szarawo-niebieskie

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:10   #4611
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mleko raczej nie może zrobić się "mniej wartościowe",może się zepsuło po prostu
No i to pierwsze mleko ma inny kolor,niż mleko dojrzałe.
Stary 2014-02-07, 10:17   #4612
iwantyou99
Zadomowienie

Pierwsza jest żółta siara
Potem mleko początkowe bialawo-żółtawe
I mleko dojrzałe szarawo-niebieskie

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:23   #4613
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze dłużej to trwało,więc nie wiem czy to OK. Mówiłam położnej i powiedziała,że to normalne.
Porządnie krwawilam ze 3 dni. Potem 2 tygodnie jak na słaba miesiączke. A potem przez 3 tygodnie plamilam.
Stary 2014-02-07, 10:23   #4614
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Pierwsza jest żółta siara
Potem mleko początkowe bialawo-żółtawe
I mleko dojrzałe szarawo-niebieskie

A kiedy mleko staje się dojrzałe? w jakim okresie?
U mnie jest białe raczej
Stary 2014-02-07, 10:31   #4615
guapissima
Raczkowanie

Dzien dobry

Ja za 2 h zbieram sie do szpitala. Dzisiaj wypada moj termin, wiec zobaczymy co mi ciekawego powiedza....Podobno mialam nie donosic, a nie przenosic

Roane- jak maluszek

Widze, ze dzisiaj pojawil sie temat witamin. Czy przy dobrych wynikach sa one obowiazkowe??? Ja przez cala ciaze nic nie bralam, bo wyniki byly dobre, a nie lubie brac lekarstw...Zastanawiam sie tylko jaki to wplyw przy karmieniu ma na dziecko
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:31   #4616
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A kiedy mleko staje się dojrzałe? w jakim okresie?
U mnie jest białe raczej

Masz już dojrzałe.
Ja tej szarości też niezbyt widzę (ale ja nie odciągam,więc tylko widzę jak z piersi leci) ,ale na pewno jest inne niż było. Nie jest już żółtawe.
Stary 2014-02-07, 10:37   #4617
Hosenka*
Zakorzenienie

Moja Śmiesznota ok 3 tyg temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (77,3 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (94,5 KB, 81 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:38   #4618
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Gdzie ten przedporodowy napływ energii? Dzisiaj nie rodzę, nie mam siły...

mnie nic takiego nie spotkało, mimo że czekałam, bo tyle rzeczy do zrobienia...

Teraz mam czasem dużo energii i chęci, ale mały akurat ma inne plany.

---

W ogóle żenada- matka Polka ze mnie- wczoraj mąż mi opowiada coś co się w pracy zdarzyło, a ja mu na to o kupce małego

potrzebuję huśtawki!

Cytat:
ejani

Mamy taką huśtawkę na baterie która sama huśta i jeszcze wibruje
http://www.smyk.com/fisher-price-cud...t-niemowlaka-p

My kupiliśmy używaną za 150 zł. Nowe są od 300 z groszem.

Póki co... WYPAS. Borysowi się podoba, nie marudzi, zasypia w niej, nawet teraz, przełożyłam do łóżeczk - mmmm nie bardzo... włożyłam z powrotem i kima. Znów muszę spróbować go wyciągnąć bo wolę, żeby na płaskim leżał. Chociaż okładam mu główkę kocykiem, żeby była w miarę sztywno i leży zawinięty w kocu wg metody karpa. Ogólnie zadowolenia z otulania... ciąg dalszy. Selenko spróbuj...

dzięki dziewczyny, linki widzę- właśnie czegoś takiego potrzebuję, żeby mieć małego na oku, a on mnie, bo jak jestem obok to on sobie śpi albo się gapi na swoje wzory, a jak tylko zniknę- syrena

Cytat:
Ja miałam ze 3 tygodnie niemal żywą krew, teraz przeszło, ale u mnie było sporo szwów, a Ty przecież nie pękłaś, myślę że to może mieć znaczenie

Albo obkurczanie macicy (to nawet na pewno), która u Ciebie już też wyćwiczona. A jak brzuch, dużo mniejszy?
Stary 2014-02-07, 10:42   #4619
em ma
Zadomowienie

Doris ostatnio robi mi niespodzianki na przewijaku w chwili gdy zabieram mokra pieluche a podkładam nowa zaczyna robic siku albo kupe..6 dzien z rzedu mnie tak załatwiła czy to juz złosliwość?
Stary 2014-02-07, 10:43   #4620
perfuzja
Zakorzenienie

Emil chyba odsypia poprzednich pare dni Od wczoraj od 16h miał jedna aktywność 2,5 godzinna i jedną 1,5 godzinną, poza tym je i śpi

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Moja Śmiesznota ok 3 tyg temu
Ale przystojne maleństwo!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości