|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
I my jak tylko się da jedziemy gdzieś z małą. Pierwszy dłuższy wyjazd odbył się jak miała 7 m-cy - 3 dni poza domem. Potem jak miała 10 m-cy - pojechaliśmy na Roztocze na tydzień - zniosła to spokojnie i czuła się bezpiecznie, przede wszystkim dlatego, że rodziców miała ze sobą. A świat chłonie, przygląda sie wszystkiemu. Teraz też jej nie oszczędzamy
![]() A jak tylko można to na spacery, place zabaw zabieramy małą. Niech się przewietrzy, widzi i oswaja z ludźmi, życiem społecznym, ruchem komunikacyjnym, niech widzi proste życie - jakby chociaż dokonywanie zakupów. ![]()
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
Na wsi to trochę inaczej wygląda. Ale też są możliwości żeby się dzieci odwiedzały - chociaż to pewnie dopiero od wieku przedszkolnego, albo nawet szkolngo zacznie. To samo jest u mojego szwagra. Też nigdzie nie wyjeżdżał z dziećmi, poza kościołem i czasem większymi zakupami w Biedronce w pobliskim miasteczku.
Chociaż chętnie zamieniłabym mieszkanie w mieście na dom na wsi ![]() A tak z innej beczki na wsi wygodniej dla rodziców - wypuszczają na bezpieczne, ogrodzone podwórko i patrzą ew. co jakiś czas przez okno wypełniając codzienne domowe obowiązki. W mieście trzeba z dzieckiem iść, siedzieć na ławeczce i pilnować.
#4594 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam tekst wyspij się na zapas he tAaaaaas na pewno coś to da...
Mistic jeśli środki finansowe pozwalają to organizacja wakacji to tak naprawdę trochę chęci i organizacja więc będę trzymać kciuki żeby udało wam się środki zebrać bo resztę spokojnie ogarniecie my z małym to jak miał jakieś 7miesięcy z haczykiem byliśmy na majowce w zakopanym i było super, nawet w góry na spacery chodziliśmy, ogólnie staramy się gdzieś go zabierać , dostarczyć mu jakiś rozrywek ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- podobnie jak u Dorris ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc Dorotko ![]() Dobranoc kreciki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
same aktywne mamusie
![]() ![]() dobranoc pewnie też zaraz pójdę, ale chcę jeszcze doczytać do końca książkę (trochę się spowalniam z czytaniem zaglądając tu co chwilę ![]()
___ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-05-21 o 00:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też chyba się kładę bo z telefonu pisze i zanim coś mi się uda napisać to wieki mijają |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
400 postow i koniec wątku
![]() Czemu ja się wyspać nie mogę? Cholera wstaje o 5 albo nawet o 4:30 i spać nie mogę...a jak o 7 tż do pracy idzie to ja odwrót do łóżka, kawałek filmu i śpię do 11 ![]() Ale dzisiaj chociaż nie mam stóp spuchnietych i obolalych lydek ![]() W pewnym momencie chciałam puścić bąka to nie mogłam spiac brzucha i nie dało rady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4599 |
Wtajemniczenie
|
jednak pojechalam do tej szkoly rodzenia wczoraj-troszke sie ogarnela. Mowilismy o porodzie i w tym szpitalu co bede rodzic unikaja naciecia krocza jedynie robia to gdy zajdzie taka koniecznosc, nie daja tez znieczulenia zewnatrzoponowego ale jak ktos ma zyczenie to gaz rozweselajacy.
Jakas wyszlam z tych zajec pozytywnie nastawiona ze porod pojdzie szybko i sprawnie ![]() powiczylismy troszke teraz przynajmniej wiem jak mam cwiczyc, takze tylko troszke checi i mozna cos w domu dzialac ![]() dzis wizyta o 10:30, juz wlasnie spac nie moge, trzeba bedzie sie ogarnac i wybrac sie a dzis ma byc taaaaki upal ja chyba wyjde sama z siebie ![]() odebralam wczoraj wyniki na szczescie cukru w moczu juz nie mam ![]() ![]()
#4600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajny ten twój syncio ![]() ![]() Moja bratowa rodziła starszego synka 10 lat temu, to mówiła, że tego dnia było 8 porodów i tylko Filipek przyszedł na świat jako jedyny chłopak i tylko on urodzony sn. Aliszcze, śliczne firanki i pościel też słodka ![]() Latte, też miałam taką butelkę dla lalek i pewnie gdzieś na strychu jeszcze leży, razem z mebelkami, lalkami i toną innych pierdółek, bo mamusia nam na zabawki nie żałowała. Nie byłam wrzaskunem co to przez płacz i tupanie nogami dopominał się o wszytko, a nawet jak zbierałam karteczki z notesików (które też w szafce u rodziców jeszcze leżą) to mama mnie sama zabierała do hurtowni i taniej kupowałyśmy kilka. No i miałam nowości zawsze i coś na wymianę. To tu kiedyś przewalałyśmy w pokoju i znalazłam kilka albumów z naklejkami z gum jakichś... to było szaleństwo ![]() Moniś to Ci maleństwo szarżuje - ruchliwe bardzo będzie ![]() etusiaaa, trzymam kciukaski za wizytę ![]() Aha i jeszcze wczoraj moja bratowa mi opowiadała, że jak urodziła Filipka 10 lat temu, to na początku jakoś pokarm jej nie leciał i pielęgniarki małemu dały butlę, a potem już pokarm miała. Jednak już długo małego nie pokarmiła, bo mówi, że ktoś jej powiedział, że pielęgniarki jakby małemu dały łyżeczką mleko to potrwałoby może dłużej, ale byłoby inaczej, a jak dostał butlę potem to już lichutko jej cyca ssał i pomimo, że miała sporo pokarmu krótko karmiła ![]() To tak piszę, bo ja bym nie wiedziała, że tak nie wolno...może i coś w tym jest ![]() A tak na marginesie...Dziś mąż do pracy odchodzi i łapiąc mnie za brzuch mówi:"trzymaj się chłopaku", a za chwilę się poprawił, "dzieciaku", bo przecież lokator jeszcze nieznany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję za słowa pocieszenia ![]() Nie było mnie wczoraj i mam 5 stron jeszcze do nadrobienia, zabieram się za lekturę ![]() Byłam wczoraj u szwagierki, dostałam pieluchy tetrowe (ona kupiła ok 30 do bliźniaków, a poszło jej może z połowa, flanelowych wcale), wanienkę i zestaw aventa - butelki z wyparzaczem. W niedzielę mam przyjechać powybierać ciuszki które chcę, bo jest tego podobno sporo. Mówiła, że nic mam nie kupować, ale to się tak nie da ![]() A potem byłam z czterema innymi ciężarnymi na warsztatach 'mamo, to ja'. Nic nowego się nie dowiedziałam, tematyka podobna do warsztatów 'świadomej mamy'. Tu akurat promowali produkty johnsona do kąpieli noworodków, ale ja też będę kupować Oilatum ![]() I dostałam sporo próbek z palmer'sa dla mnie, na rozstępy, do biustu, zaraz zacznę smarowanko ![]() Ale pierw czytanko ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja to jestem panikara na maksa, ale tym razem wydaje mi się, że skoro tyle z nas ma ten problem akurat teraz, to takie twardnienie brzucha to po prostu rozciąganie się macicy w tym czasie ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobrażam sobie z dzieciaczkami to się nie da nie dźwigać ![]() ![]() Damy radę dziołszki ![]() A co do aspiratora to ja nie mam odkurzacza ![]() Jednak mam do nadrobienia 8str, źle sprawdziłam, czytam dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
No to witam się w 6 miesiącu ciąży
![]() ![]() ![]() Coś mnie boli z prawej strony pod zebrem albo samo zebro ![]() ![]() I już mam dość czopkow a jeszcze 2 przedemna ![]() Zaraz sniadanko i lecę do tschibo zobaczyć ciuszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Zapowiada się kolejny upalny dzień. I to jest super, a po południu ide di dentysty i to jest już mniej super. Cytat:
![]() Ogólnie też staramy się spędzać z nią czas aktywnie, zeby w przyszłości znała coś więcej niz ekran laptopa. Z dzieckiem jak widac po Waszych przykładach wszystko się da, tylko trZeba chcieć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest cudownie cisza spokoj... Krowy obok, kury na.podworku i co tydzien. Wielkie wiejskie.jaja.od.tych kurek co tylko po trawoe hasaja... Mamy.obok pelno.lak i dla dziecka.potem luksus a do czasu.wpzkowanoa.zawsze moge na ogrodku ppstawic a ja w ogrodku robic .. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 25 tygodniu ciąży
![]() ![]() Dziewczyny wczoraj mama do mnie tekst"dobrze wygladasz z twarzy, a ja " jak to z twarzy?"a ona ze no przeciez jestem w ciazy,cialo sie zmienia ale wszystko wroci do normy... dzięki... własna matka ![]() ![]() ![]() a i po mojej mamie nie bylo widac ciązy w 6 miesiacu.... mi juz widac od 4tego.... ![]() dobra to tyle jesli chodzi o narzekanie z rana ![]() etusiaaa nie przejmuj sie,ja tez mam anemię a lekarz mi nic nie przepisuje,pewnie by przepisal dopiero gdyby to byla większa anemia dobrze ze mocz okej ![]() Ekaterina ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-05-21 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Konto usunięte
|
Skończona 150 strona...
![]() Dziewczyny! Nie ma strony, żebyście nie gadały o jedzeniu! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą słyszałam też, że na tym etapie wiele dzieciaczków tak ma, a mamuśki nawet o tym nie wiedzą, bo nie każdy lekarz zwraca im na to uwagę. Głowa do góry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() generalnie to dużo zależy też od rodzicow, jak widzę niektóre dziewczynki wystrojone i mama/babcia, które się głownie martwią, by się nie pobrudzilą to mi tych dziewczynek żal. Ale na szczęście na placu zabaw, co tam najczęściej jesteśmy, to mamy są normalne ![]() ![]() Cytat:
![]() a moja w prawdzie z blokowiska dziewczyna ![]() ![]() ![]() niektórzy chyba uważają, że pojawienie się dziecka to koniec wszelkich rozrywek itp. Myśmy z młodą podróżowali, nie miała 2 lat, gdy leciała z nami na wakacje do Turcji ![]() ![]() ![]() A odkąd Asia się urodziła to bardzo lubię oglądać, jakie miasto ma oferty dla rodziców z dziećmi, jakie atrakcje, np karmienie zwierząt w zoo w czwartki (kózki i tego typu zwierzątka), co sobotę w pobliskiej księgarni jest czytanie jakiejś bajeczki dla dzieci (wstęp za darmo), kluby malucha itp także uważam, że z dzieckiem życie się nie konczy ale dopiero właśnie zaczyna ![]() dzanet2108, dzięki za pocieszenie ![]() ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-05-21 o 08:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46547532]Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję za słowa pocieszenia ![]() Nie było mnie wczoraj i mam 5 stron jeszcze do nadrobienia, zabieram się za lekturę ![]() Byłam wczoraj u szwagierki, dostałam pieluchy tetrowe (ona kupiła ok 30 do bliźniaków, a poszło jej może z połowa, flanelowych wcale), wanienkę i zestaw aventa - butelki z wyparzaczem. W niedzielę mam przyjechać powybierać ciuszki które chcę, bo jest tego podobno sporo. Mówiła, że nic mam nie kupować, ale to się tak nie da ![]() A potem byłam z czterema innymi ciężarnymi na warsztatach 'mamo, to ja'. Nic nowego się nie dowiedziałam, tematyka podobna do warsztatów 'świadomej mamy'. Tu akurat promowali produkty johnsona do kąpieli noworodków, ale ja też będę kupować Oilatum ![]() I dostałam sporo próbek z palmer'sa dla mnie, na rozstępy, do biustu, zaraz zacznę smarowanko ![]() Ale pierw czytanko ![]() [/QUOTE] Ja idę jutro na te warsztaty, ale jestem głównie napalona na chustonoszenie. Jak to tam wygląda ? Jest szansa nauczyć się czegoś ?
#4609 |
Wtajemniczenie
|
No i to mi sie podoba
![]() Aliszcze mam nadzieje, ze ja tez bede taka kreatywna, fajna mama jak ty ![]() A tak w ogole to witam sie z rana z fikajaca Roksanka w brzuszku ![]() ![]() Wstawilam pranko i pewnie szybciutko wyschnie na tej pieknej pogodzie ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- My z mezem na te warsztaty mamo to ja idziemy we wtorek w nastepnym tygodniu i najbardziej czekamy na ta pierwsza pomoc dla maluszka ![]()
#4610 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny☺
Tak rzadko tu wpadam, mam nadzieję że teraz będę częściej bo właśnie dziś zgłosiłam chorobę z powodu ciąży.Teraz całą procedura przede mną, będą mnie wzywać do lekarza zakładowego na rozmowę i od niego i tego co mu powiem będzie zależało czy mogę siedzieć w domu na zasiłku czy nie.A powód jest taki, że się przepracowałam,przedźwiga łam i teraz mam, bóle brzucha i krzyża, ciężko mi nawet pozycję na łóżku zmienić a chodzenie sprawia mi ból.Prawie całą noc nie spałam.I jak tu pracować, moja praca jest dość ciężka.Dziecko mi się wierci całą noc i poranek, mam nadzieję że wszystko ok.Ono jest dla mnie najważniejsze i choćby mi mieli zasiłku nie dać to i tak zamierzam w domu siedzieć.Trzymajcie kciuki☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To może mąż przeczuwa u was chłopaka ![]() Piękna pogoda ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Własnie sama się zastanawiałam nad takimi bodziakami z krótkim rekawem... Przyda nam się to? Ja mam termin na koniec września, nawet jeśli pogoda będzie ładna to i tak mała chyba w tym specjalnie nie pochodzi, co? Myślałam, żeby raczej zaopatrzyć się w kaftaniki i to do nich (nie wiem czy to śpiochy, czy pajacyki czy jeszcze coś innego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46549179]Brawa dla TZ
![]() ![]() ![]() Własnie sama się zastanawiałam nad takimi bodziakami z krótkim rekawem... Przyda nam się to? Ja mam termin na koniec września, nawet jeśli pogoda będzie ładna to i tak mała chyba w tym specjalnie nie pochodzi, co? Myślałam, żeby raczej zaopatrzyć się w kaftaniki i to do nich (nie wiem czy to śpiochy, czy pajacyki czy jeszcze coś innego ![]() ![]() [/QUOTE] Ja mam same z krótkim rękawem ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na pewno kilka takich z krótkim się przyda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
Mala spokojnie mama ma racje po ciazy juz bedzie tylko lepiej... swoja droga mama Ci takie rzeczy mowi. dobrze ze moja nic nie mowi.
Jedynie moja mlodsza siostra ze mam gruby brzuch ale ona nie ma ma pojecia żadnego takze jej tekstami sie nie przejmuje. dzanet Jutro maja byc jakies body dla maluszkow??? Kurde trzeba sie wybrac ;p Aneta trzymamy kciuki ![]() A po za tym witam sie z wszystkimi ![]() ![]() Ale to dobrze. Wy tez czujecie czasami taki napiety brzuch??? wczoraj tak mialam ze masakra jakas |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46549179]Brawa dla TZ
![]() ![]() ![]() Własnie sama się zastanawiałam nad takimi bodziakami z krótkim rekawem... Przyda nam się to? Ja mam termin na koniec września, nawet jeśli pogoda będzie ładna to i tak mała chyba w tym specjalnie nie pochodzi, co? Myślałam, żeby raczej zaopatrzyć się w kaftaniki i to do nich (nie wiem czy to śpiochy, czy pajacyki czy jeszcze coś innego ![]() ![]() Chustonoszenie to najciekawsza część całych warsztatów, zaraz po nudnym wykładnie nt tabletek dla ciężarnych i karmiących piersią. Tyle że wykład krótki, jakieś 20minut. Babka fajnie opowiadała o tych chustach, pokazała jakie można stosować od jakiego miesiąca życia. I w sumie skupiliśmy sie na tych pierwszych, tkanych, które można nosić od początku. Pokazała nam ja je zakładać, żeby dziecko było bezpieczne i mamusia jak najmniej obciążona. Fajne to, ale jak dla mnie i tak za skomplikowane ![]() ![]() Ja mam bardzo dużo bodów z krótkim rekawkiem i stawiam głównie na nie bo u mnie w domu jest bardzo ciepło, więc nie będę dziecka przegrzewać. Łączyć je będę z półśpiochami i opcjonalnie jakąś bluzą jak gdzieś trzeba będzie iść do kogoś. Na spacery body + półśpiochy i kombinezonik polarowy, a potem puchowy ![]() Co do warsztatów to też mam zamiar się na ochotniczkę zgłosić ![]() ![]()
#4617 |
Zadomowienie
|
Hello !
Niestety nie wyspałam sie bo sąsiadka znów postanowila od 7 rana odkurzać, nawiedzona debilka . Mam już dość tego miejsca... Choć jak przyszli ci nowi lokatorzy i mimo że to dobrzy znajomi to poczułam przez chwilę jak by ktoś zabierał mi całe moje dzieciństwo ... Cala kwota z wynajmu miała iść do moich rodziców a tu nagle mama z tatą zaproponowali że będą nam połowe z tego oddawać bo oni tyle kasy nie potrzebują ![]() ![]() Od rana wzielam sie za wielkie sprzatanie łazienki a konkretnie w szafkach , posprawdzałam co ma jeszcze ważność i co się przyda w nowym mieszkaniu a czego juz nie używam i co mnie drażni w ciąży ![]() ![]() A teraz robie pranko na dwie suszarki to szybciej mi wyschnie , a pogoda jest cudowna ![]() Wieczorkiem idziemy do kina na Godzillę ![]() Mecia ciuszki extra i do tego jak tanio wyszło !! jestem dumna z Twojego Tż -ta ![]() Ekaterina gratuluję 6 miecha ![]() Dzanet wszystko z ciuszków się przyda bo tak jak piszesz na krótkie body można ubrac kaftanik , albo bluzę , na rampresa , można kaftanik i spodenki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mecia, to się Twój facecik postarał, ładnie ubranka! Ja jak się we wtorek dowiem o płci to powoli zacznę coś kupować, bo póki co oglądam tylko Wasze zdobycze ![]() Aneta??? trzymam kciuki o pozytywne rozwikłanie tej sytuacji i o Wasze zdrówko. Ja przez 7 miesięcy w nowej pracy zgubiłam prawie 15 kilo, więc też był niezły wycisk i tez nie wyobrażałam sobie jak dalej dam radę... Potem zaszłam w ciążę, wkrótce pojawiły się jakieś plamienia i od tamtej pory jestem na zwolnieniu. Później jeszcze kilka razy plamiłam, raz krwawiłam i tak zawsze coś, ehhh...a że trochę czekałam na TEN stan to staram się jakoś uchronić przed jakimkolwiek zagrożeniem, mam nadzieję, że dotrwamy szczęśliwie do jesieni. małaPaulina, zawsze to od mamy lepiej coś usłyszeć, niż od jakiejś przypadkowej osoby. Ja jak sporo schudłam to mama nie mogła się napatrzeć, gdzie mnie tyle ubyło ![]() Karola, u mnie wieczorem jakoś tak czasem się napina, wczoraj aż się położyłam, bo jakoś ciężko mi było. Jak z zakupów wracałam to też czułam lekkie napięcie i zastanawiałam się czy za długą trasę po mieście zrobiłam, czy mam za ciężkie zakupy... Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-05-21 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46549506]Nie, rampersy już ogarniam, to o śpiochy mi chodzi
![]() Na pewno kilka takich z krótkim się przyda ![]() ![]() ![]() A no pod śpiochy też można założyć. Do grudnia to my będziemy wiedzieć czy naszym dzieciakom jest ciepło czy zimno,bo ja taki zmarźluch też jestem ale może dziecko będzie inne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wystarczą 3 dni żebym w dolnych partiach ciała zarosła jak dzika świnia ! I ja już nie mogę się wydepilować,bo widzę tylko łydki a muszę bardzo się dopatrzyć żeby je dokładnie ogolić a cała reszta to bez komentarza,muszę na wyczucie a i tyle gimnastyki przy tym...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-05-21 o 09:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.