|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Ja jako dziecko miałam operacje serca wiec wole nie ryzykować ze przy takim wysiłku cos mi sie stanie.
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa dokładnie tego sie obawiam. Zaczne z nudow lazic do kuchni i wyjadac lodówkę
![]() Smerfetka ją oo prysznicu co wieczór zakładam szlafrok ciepły śliczne ciuszki ![]() Dusiolka ją mam zamiar rodzic z mężem, ale jeśli sie rozmysli to wezmę że sobą mamę. Nie chce rodzic sama. Fashion ehh nie lubie takich sytuacji i nie wiem po co do nich doprowadzać ![]() Byliśmy na usg. Faktycznie sprzęt w szpitalu kiepskiej jakości ale wszystko było widać. Mija dzidzia waży 100g, a serduszko bije 160 razy na minutę
|
#4593 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szybko omijałam jedzeniowe tematu, bo mnie bierze na rzyg....jak to czytam, teraz też jestem głodna, ale nie wiem, co by mi weszło ![]() Cytat:
ja się mojego pytam "chcesz ze mną rodzić?" "jak będziesz chciała to pójdę, ale jak nie, to nie pójdę" "no to nie" "no to mamy uzgodnione" ![]() Cytat:
fashionaddicted -bo ludzie to wstydu po prostu nie mają. Co jakiś czas nawet kompletnie obca osoba (np. przedstawiciel handlowy, co do pracy przyjdzie) potrafi nas zapytać, kiedy która planuje. Ja zawsze odpowiadam, że to bardzo prywatny temat jest. Na Twoim miejscu ręka by mnie świerzbiła, żeby im w mord....dać ![]() wczoraj byłam na weselu, nawet jedzeniowo coś mi tam weszło, ale brzuch bania, ledwo oddychałam w tej sukience i szybciej poszliśmy do domu dziś od rana nie za bardzo się czuję |
|||||||
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To weź podrzuc stronkę, bo ja na głównej nhs'u przeczytałam przed chwilą, że trzeba mieć powody mentalne albo zdrowotne do cesarki. Ja chyba spróbuję naturalnie, aczkolwiek się trochę boję, skurcze znam,cesarke znam,ale przec to ja nie umiem i wypychac dziecko pipka Najgorzej się boję ,że mnie tam porozrywa...
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga mnie nacieli, bo dziecko 3020 a ja go wypchnac nie umiałam, wydaje mi się, ze po 14h regularnych skurczy zwyczajnie braklo mi siły na te ostatnią faze
Musieli mnie naciąć ale cesarki dalej nie chcęfashion pozostaje Ci sie nie przejmować, bo chyba nie ma czym jednak, a karma wraca, oni moga mieć dziecko ktore w ogóle nie bedzie spało a Twoje moze przesypiac nocki jak aniołek na przykład, kto to wie
|
|
|
|
#4597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
znów mi nie zacytowało wszystkiego sorki...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my też po 4-5 odcinków oglądaliśmy ![]() ja do momentu parcia być może z mężem. zobaczymy - być może będzie musiał z małym zostać to wtedy sama. nie przeraża mnie to ![]() mamy bym nie wzięła bo ona straszna panikara jest i jeszcze bardziej by przeżywała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja uważam jak ty, nigdy nie wie się dlaczego dana para nie ma dziecka. co komu do tego....
|
|
#4598 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz szczescie ze mozesz pic sok ja za jakis czas znow sprobuje ![]() Cytat:
![]() Smerfetka sprawdzilam skrzynke i nie widze wiadomosci przeslij raz jeszcze info ok?Cytat:
teraz troche deszczyk kropi...na golasa dobrze sie spi ![]() nie rozmawialam z M o tym ale wiem ze podczas samego porodu nie da rady... ![]() Cytat:
mnie boli zoladek ale dlatego ze mam zapalenie sluzowki zoladka i nie moge brac lekow... Cytat:
![]() a moze to pierwsze ruchy ktore czujesz? mnie gin ostatnio o to pytal ![]() Cytat:
szkoda twoich nerwow i tyle...
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie co? wczoraj przed spaniem chyba czułam pierwsze ruchy dzidziuni
takie jakby lekkie pukanie. Nie wiem czy nie za wcześnie, dopiero zaczęłam 15 tydzień. Zobaczę czy będą takie same jak te w połowie ciąży no chyba, że to była moja kupka hamująca na zakręcie (sorki nie mogłam się powstrzymać przed napisaniem tego )
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie na wizycie gin pytal czy juz czuje ruchy ale nic nie czuje
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jak już pisałam też już czuję ruchy powolutku. w poprzedniej ciąży poczułam w 16 tygodniu teraz dziś kończę 14 a już tak od tygodnia lekko coś czuję. i na bank to nie jest kupa na zakręcie
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz czuje, pukanie takie,
I to nie samo co kupa na zakręcie
|
|
|
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam taki link, tam dziewczyny podają link do angielskiej strony. |
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez czuje pukanie,a raczej jakby się obcieralo
a może to mój wymysl
|
#4605 | |||||
|
Raczkowanie
|
Nie UK, Islandia.
Cytat:
![]() Cytat:
Juz go powoli uprzedzam, zeby nie bral sobie do serca ewentualnych bluzgow w swoim kierunku ![]() Wspolczuje, a to tak z wlasnego wyboru? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
Ale macie tempo pisania
Czas mija niesamowicie szybko, już 14. tydzień! Zastanawiam się, jak wygląda u Was kwestia wagi, pytanie do Pań nie mających ochoty na chipsy, fast foody itp. Myślałam, ze waga bedzie rosła, a od początku ciazy spadła o 1,5 kg.. Pewnie wynika to z braku ochoty na niezdrowe jedzenie, ale czy któraś z Was ma podobnie, czy powinnam coś z tym zrobić?
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira weszlam w ten link na dailymail i napisali,że chcą wczac to w życie, ale czy to juz jest w prawie?
Artykuł w sumie z 2011.
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, ze bez problemu nadrobie, choć na razie jem żeby przeżyć, bo że ze smakiem to nie mogę powiedzieć. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Dziewczyny, mozna dalej brac folik czy powinnam kupić juz jakies inne witaminy jestem w 14t 4dni
|
||
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ale dziewczyny pisały ze rodziły na życzenie. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina ja biorę Pregnacare original. (19vitamins and minerals Folic Acid, D3,B12,Moderate Iron, Zinc)
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene nie nie boli.tak dziwnie mi w tym brzuchu.czasem czuje jak bym jakas pileczke miala czy coś
Simonee boju przez te moje zwaly tluszczu to poczuje pewnie w 20 :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Zadałam pytanie a sama nie odp:d ja oczywiscie z mężem bede rodzic,bie wyobrażam sobie innej opcji
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zobaczcie jak to z nami jest najpierw czekalysmy na serduszko, pozniej dokladniejsze usg a teraz czekamy na ruchy naszych maluszkow![]()
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
eirene daj spokój, moja teściowa przesadza
rozumiem ze sie martwi, ale bez przesady.allgood super ja jeszcze nie czułam ![]() anja oj tak tempo jest niezłe ![]() moja waga wzrosła o 2,5 kg. Jem normalnie tak jak przed ciążą. Ja biore vita miner Prenatal + dha. Qcze musze dzis z szefem pogadac, ze prawdopodobnie za miesiac mnie juz nie bedzie jak sie tak bede dalej czuła. Boje sie
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam normalnie 30tabletek za 4f.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4619 |
|
Rozeznanie
|
Całe weekend nie wchodziłam na wątek - szalejecie z tempem.
I żeby było śmieszniej nie czytając Was wczoraj po obiedzie mnie naszło na kulki ziemniaczane (takie jak frytki tylko okrągłe i pieczone w piekarniku). Oczywiście w sklepie nie było, więc mąż frytki przytargał - to było pyszne Mam problem z piciem, nic mi nie smakuje i na siłę piję rozcieńczone z wodą soki z kartonów (i to też tylko 2 rodzaje) - wszystko inne mi smakuje plastikiem, fuuuj :/ Co do porodu wspólnie, nie wiem, może dziś pogadamy na ten temat. W sumie to chciałabym razem, ale też zrozumiem, że to cięzki widok. Nie będę go zmuszać. Chociaż skoro pisałyście o wadach wzroku, a ja mam sporą i też nie wiem co w związku z tym... fashionaddicted wogóle się nie przejmuj tym głupim gadaniem. My w podobnej sytuacji, 3 lata po ślubie, 5 mieszkamy razem, 10 lat jesteśmy razem i można by pomyśleć, że już dawno był czas na dziecko. Jednak realia pracy i tysiąca innych spraw życiowych i nie pozwoliły nam na taki luksus jak dziecko. A ile to trzeba było się nasłuchać: kiedy wy w końcu? Irytujące to było okropnie, ale widać taka głupia natura ludzi, że lubią się wtryniać tam gdzie nie powinni. Nie przejmuj się bo ludzie zawsze będą gadać czego byś nie zrobiła. Myśl tylko i wyłącznie o sobie: ja sobie codziennie powtarzam mantre o zdrwoym egoizmie ![]() Ja zaczynam już 13t kiedy to zleciało
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daj pozniej znac jak przebiegla rozmowa... powodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

śliczne ciuszki 

ja po prostu panikuję, nie cierpię tego, mi położna pobierała krew i mówi:"do mnie same twardzielki przychodzą, więc Pani też musi dac radę" aż mi się beczeć chciało
muszę pogadać o tym z lekarzem ale chyba jeszcze za wcześnie na to?
brak ochoty na wszystko.wlasnie teraz zjadlam buleczke z serem i do tego kubek kakao
ale cesarki dalej nie chcę

wysłałam Ci kiedys pw 

jestem w 14t 4dni