|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Dziękuje za odpowiedzi Laski.
czyli nie jest ze mna coś nie tak. Dla mnie nie ma też w tym sensu, aby ktoś był u mnie w domu jak mnie nie ma. Niestety nie znajdujemy z TŻtem żadnego porozumienia. On by chciał, aby zawsze ktoś był/ mieszkał a ja aby nigdy nikogo nie było. |
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Na pierwszych zajęciach zazwyczaj jest wprowadzenie zagadnienia, nie powinnaś się stresować. Najlepiej byłoby, gdybyś zapytała się starszych roczników np. na forum Twojego kierunku. Konwersatorium to coś w stylu ćwiczeń? Rozumiem, że konwersatorium - konwersacja - dyskusja? ![]() Nie miałam czegoś takiego na studiach, mieliśmy wykłady, ćwiczenia i seminaria na 3 roku
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
konwersatorium - u mnie jest tak, że czyta się dany tekst na zajęcia i potem na tym konwersatorium się o tym dyskutuje konwersatoria nawet mamy w takich salach, że tylko krzesła. jak się chce notatki robić to chyba na kolanie. ale w sumie nie ma co notować na tych zajęciach ani te notatki nie są potrzebne na sesji
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli na zwrot przedmiotu mam 30 dni, a kupiłam go 10.09. to jutro jest ostatni dzień, żeby go zwrócic? Może głupie, ale chcę byc pewna, bo trochę stratna bym była
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miała któraś z Was koc z pepco? Chodzi mi o te polarowe albo z mikrofibry. Cena jest zachęcająca, ale czy warto? Nic się z nimi nie dzieje złego? |
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znowu takie pytanie o olejki:
1. Kupiłam ten olejek do włosów Isana Hair, w rewelacyjnych opiniach na KWC czytałam, że 2-3 pompki wystarczają wizażankom na zaolejkowanie całych, długich włosów... i tu pytanie: co ja robię nie tak, że po nałożeniu na bardzo gęste co prawda, ale jednak tylko lekko wychodzące na ramiona włosy; w ogóle nie czuję ani nie widzę, ze coś na nie dałam? Jak powinnam się zorientować, że to "już" moje włosy mają odpowiednią ilość olejku? Nakładam i tak na długość od ucha w dół. Używałam zarówno na włosy przed myciem, jak i na lekko wilgotne po myciu i mam wrażenie, że w ogóle nic nie nakładam. ![]() 2. Kupiłam też "olejek pod prysznic Isana", ten z działu z żelami pod prysznic, ale zwątpiłam trochę jak to cudo używać? Normalnie zamiast myjadła? Czy to tylko taka "odżywka"? |
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On się chyba słabo pieni o ile mnie pamięć nie myli więc jak lubisz pianę możesz być zaskoczona.
|
|
#4600 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Pamiętam charakterystyczny zapach poprzedniej wersji
|
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego olejku do włosów, to jeśli to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...re-haarol.html to to nie jest taki klasyczny olejek, do olejowania włosów bo na pierwszych miejscach w składzie ma silikony. Raczej do wygładzenia włosów i zabezpieczenia końcówek niż stricte olejowania. Ja bym nie dawała dużo bo może z włosów zrobić strąki. Weź też pod uwagę fakt, że może to po prostu bubel? Ale ogólnie do klasycznego olejowania, naturalnymi olejami nie daje się dużo. U Anwen czytałam, że ona na swoje długie niemal do pasa włosy daje łyżkę stołową oleju.
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Polecacie jakieś probiotyki dopochwowe? Zamierzam brać profilaktycznie przed nawracającą grzybicą. Które mają najwięcej szczepów bakterii?
|
#4603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mam za ramiona, prawie do zapięcia, ale mocno cieniowane. Po nałożeniu oleju mogłabym normalnie chodzić z rozpuszczonymi włosami, jeśli chodzi o wygląd. Tylko tłuszczą wszystko wokół ;-). Po tym poznaję że 'już'.
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
moje włosy piją olej jak szalone. Myślę, że to zalezy od porowatości. Ja mam włosy wysokoporowate i potrzebuję minimum 3 łyżek oleju i dość długiego czesania ich grzebieniem i rozprowadzania, żeby były porządnie naolejowane.
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4606 | ||
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4607 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Można mieć jeszcze włosy średnioporowate, czyli pomiędzy, albo mieszane - np. niskoporowate przy głowie, wysokoporowate przy końcówkach. Częściowo można sobie wypracować porowatość włosa, ale też z drugiej strony genetyki nie oszukasz - jeżeli masz wysokoporowate od zawsze, to raczej mocna i gęsta tafla się z nich nie zrobi. Ale większość osób ma włosy zniszczone nieodpowiednią pielęgnacją i dużo można zdziałać |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem , bo ja kupuję na rynku u ludzi ktporzy handlują towarem z niemiec |
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później są średnio i wysoko, wysoko zmieniają się momentalnie pod wplywem choćby wilgotnego powietrza tj. skręcają się, puszczą, tłuszczą no i ciężko je tak nawilzyć jak niskoporowate. Nie świecą się tak itd łatwiej można je zniszczyć, złamać bla bla bla :P |
|
|
|
|
#4610 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, które mają najwięcej bakterii, ale ja używam InVag (jest jeszcze ProVag doustne i żel) i jestem zadowolona z działania.
Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2014-10-09 o 20:34 |
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i robi napisy ma 'taki styl'. Muszę się dokopać tylko do tego, kto to robił (napisać do kina?) i zapytam o ideę takiego tekstu na koniec
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym zacząć bardziej dbać o swoją cerę
Kto może mi pomóc w wyborze odpowiedniej pielęgnacji? Kosmetyczka? Dermatolog? Jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie to mam cerę naczynkową z widocznym delikatnym rumieniem, wrażliwą, raczej zbyt słabo nawilżoną, dodatkowo z takimi ledwo widocznymi krostkami w kolorze skóry (nie są zaczerwienione)- to chyba zaskórniki (?).
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Ja uzywam ProVag w zelu i uchronil mnie przed grzybkiem w ciazy, przed uzywaniem zelu, grzybek nawracal sie ok co miesiac moze dwa, teraz od 2 lat goscil u mnie tylko dwa razy.
|
|
|
|
#4616 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale jeżeli kołtunią Ci się włosy, ale przy tym nie rozdwajają ani nie łamią, to ja bym założyła, że masz niskoporowate - tylko z tendencją do kołtunienia się i tyle
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o uzyskanie czegoś w stylu rezydentury i jeden z wymogów brzmi "nigdy nie byłeś karany" to jak mam to rozumieć?
Czy np przez całe życie nigdy nic? Czy np jeśli ktoś był, ale wygasło i przedawniło się, nie ma w papierach to też uznają to za "nigdy nie karanego?" czy może jednak gdzieś tam to jest? No i co to znaczy w sensie wiadomo ktoś pobił itd sprawa w sądzie - ale czy każda sprawa w sądzie równoznaczna jest z tą karą? Np rozprawa za mandat ;P już spłacony przyjmijmy na ten okres kiedy ktoś chce się ubiegać o pobyt |
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Czy strona plagiat.pl jest wiarygodna jeśli chodzi o sprawdzanie tekstów typu praca licencjacka?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- " zagrożenie uzależnia od narkotyków wśród studentów " - co/kto jest przedmiotem badań? Studenci? Wiem że głupie pytanie, ale dopiero zaczęłam zajecia z metodologii i nie ogarniam -_- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez _malami Czas edycji: 2014-10-09 o 22:37 |
|
|
|
#4619 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przedmiotem badań jest tutaj poziom zagrożenia uzależnieniem od narkotyków...? |
|
|
|
|
#4620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.