Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXXI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 19:33   #4591
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXXI

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
nie tak dawno były.....

orientuje się ktoś o jakim zapachu są odświeżacze w sprayu w B. i w jakiej cenie?
ooo..widzisz -tu moge polecic -tego jeszcze nie zepsuli -kwiatowy jest fajny
2,99
Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
Piszecie o tym że niektóre produkty zepsuli w B. A jak jest z płynem do WC Agent? Kiedys porównywałyście do domestosa. Nadal można go uważać za dobry zamiennik czy lepiej dołożyć do domestosa? Macie jakieś zdanie na temat tych wyciskanych krążków żelowych? Z duck są bardzo dobre i 1 krążek na około tydzień starcza i zastanawiam się nad tymi z B bo cena podobna ale krążków 2 razy więcej tylko nie wiem jak z wydajnością.
tez chetnie sie dowiem bo dawno nie kupowalam bo ost zamawialam w e-zakupach ten specyfik
Stary 2014-12-05, 19:33   #4592
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o tym że niektóre produkty zepsuli w B. A jak jest z płynem do WC Agent? Kiedys porównywałyście do domestosa. Nadal można go uważać za dobry zamiennik czy lepiej dołożyć do domestosa? Macie jakieś zdanie na temat tych wyciskanych krążków żelowych? Z duck są bardzo dobre i 1 krążek na około tydzień starcza i zastanawiam się nad tymi z B bo cena podobna ale krążków 2 razy więcej tylko nie wiem jak z wydajnością.

O! Podpisuje sie pod pytaniami

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:48   #4593
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez kasia2209
Czas edycji: 2014-12-05 o 19:51
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:49   #4594
_Miranda
Raczkowanie

Cytat:
Ja kiedyś o te krążki pytałam i uzyskłam odpowiedzi, które spowodowała, że nie kupiłam więc raczej nie jest to polecane
Stary 2014-12-05, 20:09   #4595
ladylukier
Wtajemniczenie

Miałam te krążki i po dwa musiałam przyklejać przez co super wydajne nie były. Jakoś mnie nie przekonała taka forma

Zawsze żałowałam, że mam zabudowaną spłuczkę i nie mogę mieć kolorowej wody tj. wrzucać tych barwiących kostek, ale ostatnio kupiłam chyba z ducka normalną kostkę toaletową, która działa tak samo

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:20   #4596
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
6-pak piwa Lech ta limitowana edycja jest obrzydliwy, zwykle nie czuje ogromnej różnicy w smaku piwa, ale to jest nie do wypicia!
O tak masz racje.moj tz jest takim piwoszem(niestety)zejuz jakis czas rwmu stwierdzul ze lech z biedrony jest nie do wypicia

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:58   #4597
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
mi orito bardzo smakują, w sam raz do kawy, a ten gorzkawy herbatnik równoważy słodycz, równie dobre jak bonitki black, za to nie smakują mi bonitki cytrynowe- za słodkie i nie pasują do kawy
Ten ciemny herbatnik był nawet zjadliwy, ale środek... Sztuczne i chemiczne nadzienie, w którym nadmiar cukru całkiem skutecznie miał maskować paskudny smak, powodując, ze wyczuwalna była jedynie przeraźliwa słodycz (ale ja i tak wyczuwam, ten specyficzny słodko-sztuczny smak wyrobów "słodyczopodobnych").

A rzeczywiście, porównanie do czarnych Bonitek trafne, dla mnie to ten sam sort niejadalnych ciastek. Dla mnie równie ohydne, co orito

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Generalnie uważam tak samo, tylko, że nie mogę się przyczepić do obsługi, w "mojej" Biedronce są przemiłe i bardzo pomocne kasjerki, ale to pewnie dlatego, że to mało oblegany sklep i generalnie mają luz, nikt im gitary nie zawraca co pięć sekund. Jakość produktów jest coraz gorsza. Kiedyś uwielbiałam soki (marchewkowy nie miał w składzie syropu, a pomarańczowy był dużo lepszej jakości i miał cząsteczki owoców), słodycze (czekolady i ciastka były duuużo smaczniejsze), płatki śniadaniowe (po zmianie opakowania zrobiły się dosłownie niejadalne), chipsy (teraz już nie jadam takich rzeczy, ale podobno też są gorsze), jogurty, sery. A teraz ze stałej oferty to kupię co najwyżej puszkowaną kukurydzę, mleko w butelce, masło osełkowe, ręczniczki papierowe i micelarny żel do twarzy. I płyn do higieny intymnej, o ile przy nim nie majstrowali, bo już z rok go nie miałam.
Chodzę do Biedronki po rzeczy z gazetek tematycznych i ewentualnie po rzeczy z mega rabatów - polędwiczki wieprzowe przy rabatach na mięso, żele pod prysznic BeBeauty Spa, warzywa konserwowe.
Dużo fajnych produktów wycofano (najbardziej tęsknię za serkiem India), a jeszcze o wiele więcej zmieniło się na gorsze, szkoda.
Ja też, bo nawet nie miałam okazji go spróbować Ostatni raz pojawiły się w sezonie letnim, kiedy po raz pierwszy się o nich dowiedziałam. Akurat serki India były caluteńkie wykupione, i już nigdy potem się nie pojawiły...

Cytat:
Byłam wczoraj we Freshu i u mnie go nie ma, jest tylko pomidorowy i z rukolą
Tzn. że Indię można gdzieś kupić pod inną nazwą? Gdzie i jak się nazywa? Kto produkuje?

Edytowane przez Krutynianka
Czas edycji: 2014-12-05 o 20:59
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 21:17   #4598
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Krutynianka Pokaż wiadomość
Tzn. że Indię można gdzieś kupić pod inną nazwą? Gdzie i jak się nazywa? Kto produkuje?
Arla.

Stary 2014-12-05, 21:28   #4599
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Biedronka- codziennie inne ceny

Udało mi się upolować lampki choinkowe kulki (50 sztuk) . Ktoś już takowych wcześniej używał? Przy próbnym zapaleniu miałam wrażenie, że szybko się nagrzewają i mam cichą nadzieję, że nie poprzepalają się zbyt szybko żarówki. Można gdzieś w ogóle dokupić takie kuliste na wymianę?

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:32   #4600
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość

Udało mi się upolować lampki choinkowe kulki (50 sztuk) . Ktoś już takowych wcześniej używał? Przy próbnym zapaleniu miałam wrażenie, że szybko się nagrzewają i mam cichą nadzieję, że nie poprzepalają się zbyt szybko żarówki. Można gdzieś w ogóle dokupić takie kuliste na wymianę?

Myśmy w zeszłym roku jak sie nie mylę mieli z B. Ale nawet nie wiem do czego zużyliśmy ;D prawdopodobnie do mini choinki u juniora. Przetrwały swieta ale w tym roku juz poszły jako jedyne do śmieci bo nie działają

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:43   #4601
Sasabina
maskott

Cytat:
Aha, i jeszcze słów kilka na temat ciasteczek "Podusie", konkretnie kokosowej wersji, którą kupiłam. Otóż to nie są te same Podusie, którymi zachwycałam się ja i wiele Wizażanek z biedronkowego wątku jakiś czas temu. Te produkuje kto inny (firma Jago), tamte "pamiętne" robione były przez Dr Gerarda. Zmiana na gorsze - te nowe Podusie są przeraźliwie słodkie! Za słodkie Spróbowałam jedno i się zasłodziłam, przeokrutny ulepek, czuć odrobinę kokosa i sam cukier. Tamte podusie od Dr Gerarda miały "wytrawny" spód - ciasteczko było lekko słone i równoważyło słodkie, mleczne nadzienie i równie słodką, mleczna czekoladę. tu mamy wszystko słodkie (łącznie z ciasteczkiem). No nie polecam

Czuję, że będę je tak samo długo męczyć, jak te ohydne Orito
co do Podusi to się nie zgodzę = 2 lata temu jak pierwszy raz trafiły do biedronek w takich czerwonych opakowaniach to też producentem była firma Jago. tylko, że wtedy w opakowaniu było 12 albo 16 ciastek. i tylko w wariancie kakaowy herbatnik i mleczna czekolada ze śmietankowym kremem. te z oferty speciale są identyczne jak tamte tylko, że opakowanie mniejsze i cena też mniej korzystna. w niektórych polo można było też dostać te podusie na wagę (ja spotkałam je w bemowskim sklepie tylko). żałuję, że na megarabatach wzięłam tylko po 1 opakowaniu

Cytat:
Dużo fajnych produktów wycofano (najbardziej tęsknię za serkiem India), a jeszcze o wiele więcej zmieniło się na gorsze, szkoda.
Ale India nigdy nie była w ofercie stałej. Były tzw rzuty (ostatni 2 lata temu, pamiętam, bo mieszkałam tuż nad biedronką i zrobiłam zapas 5 opakowań ), raz z okazji gazetki bodajże azjatyckiej a potem tak je dorzucili. Oczywiście zgadzam się niech je znów wprowadzą do biedronek, bo cena lepsza :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 21:59   #4602
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
co do Podusi to się nie zgodzę = 2 lata temu jak pierwszy raz trafiły do biedronek w takich czerwonych opakowaniach to też producentem była firma Jago. tylko, że wtedy w opakowaniu było 12 albo 16 ciastek. i tylko w wariancie kakaowy herbatnik i mleczna czekolada ze śmietankowym kremem. te z oferty speciale są identyczne jak tamte tylko, że opakowanie mniejsze i cena też mniej korzystna. w niektórych polo można było też dostać te podusie na wagę (ja spotkałam je w bemowskim sklepie tylko). żałuję, że na megarabatach wzięłam tylko po 1 opakowaniu
O kurczę! To mnie zbiłaś z tropu... Teraz to juz nie jestem pewna co do producenta tamtych podusi... Dwa razy udało mi się wtedy kupić, później jeszcze widywałam je w B w koszach, ale były totalnie zmasakrowane.... Jednak pamiętam, ze tamte były lepsze.... Równie słodkie, ale herbatnik był słonawy, bardziej krakersowy w smaku i idealnie równoważył słodką czekoladę i nadzienie A w tych kokosowych wszystko jest przeokrutnie słodkie... Może to jednak kwestia wersji smakowej Mimo wszystko nie zdecyduję się na kupienie wersji z mleczną czekoladą i porównanie.

P.S.
Weszłam na str Jago i tam jest jeszcze 3 wersja: z czekoladowym kremem na ciemnym spodzie. Nie wiem tylko, z jaką czekoladą na wierzchu, czy mleczną czy deserową.

Cytat:
Arla.

Łaaaa....! Z papają? Przyznam, ze nie wiedziałam, że India jest z papają A gdzie można dostać?

Edytowane przez Krutynianka
Czas edycji: 2014-12-05 o 22:01
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:23   #4603
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę! To mnie zbiłaś z tropu... Teraz to juz nie jestem pewna co do producenta tamtych podusi... Dwa razy udało mi się wtedy kupić, później jeszcze widywałam je w B w koszach, ale były totalnie zmasakrowane.... Jednak pamiętam, ze tamte były lepsze.... Równie słodkie, ale herbatnik był słonawy, bardziej krakersowy w smaku i idealnie równoważył słodką czekoladę i nadzienie A w tych kokosowych wszystko jest przeokrutnie słodkie... Może to jednak kwestia wersji smakowej Mimo wszystko nie zdecyduję się na kupienie wersji z mleczną czekoladą i porównanie.

P.S.
Weszłam na str Jago i tam jest jeszcze 3 wersja: z czekoladowym kremem na ciemnym spodzie. Nie wiem tylko, z jaką czekoladą na wierzchu, czy mleczną czy deserową.

Łaaaa....! Z papają? Przyznam, ze nie wiedziałam, że India jest z papają A gdzie można dostać?
co do ciastek-mleczne sa tez mega słodkie...az do obrzydzenia niestety...

co do Indii , obecnie jest w promocji we freshmarkecie ale nie w kazdym sa wszytskie smaki
Stary 2014-12-05, 22:34   #4604
marianna144
Wtajemniczenie

nie dosoliłam makaronu. dałam pół kubka smietany a i tak pesto było za słone:-D za to mojej mamie smakowało no cóz widac nie mój smak nastepnym razem zostanie wiecej dla Was:-D

co do ryb wedzonych-dawno zadnej nie kupowałam w B bo sie z m zrazilismy do makreli wedzonej takiej zapakowanej-to było rozciapane ogólnie błeee do piet nie dorastała takiej makreli wedzonej ze sklepu rybnego.
nie wiem jaka ta makrela teraz-uraz mi pozostał:-P

widziałam te albumy po 39 nawet fajne tylko brakowało mi w nich takich narozników do wklejania zdjec jak to dawniej bywało.

mam pytanie-juz kiedys w B były akcesoria do wieszania róznych rzeczy-połek obrazów itd. teraz tez beda. Czy któras z Was to kupowała? warto? (do obrazków potrzebuję) bo nie wiem czy czekac czy sobie darowac i uderzyc do jakiej castoramy po jakas tasme tessy czy cos w ten desen?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:37   #4605
patisia123
Zakorzenienie

w jakiej cenie są pomidory suszone?
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:54   #4606
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Proszę bardzo!
Też lubię tą herbatę

Cytat:
u mnie nie ma takiej:/
jest cytryna z miodem i imbirem
Tych herbat rozgrzej się są trzy wersje- pomarańczowa z cynamonem i goździkami, cytrynowa z miodem i imbirem i o smaku słodkiej śliwki i figi z imbirem i cynamonem. U mnie w Biedrach wszystkie rodzaje są dostępne.

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
6,99

Edytowane przez Ammia
Czas edycji: 2014-12-05 o 22:55
Ammia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:56   #4607
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
nie dosoliłam makaronu. dałam pół kubka smietany a i tak pesto było za słone:-D za to mojej mamie smakowało no cóz widac nie mój smak nastepnym razem zostanie wiecej dla Was:-D

?
mówisz, że słone? poszłam aż obejrzeć opakowanie, czy rzeczywiście jest sól i jest nie zjadłabyś pewnie frytek w McDonaldzie, do którego chodzę bo notorycznie są przesolone
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:58   #4608
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam około 6,49
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:25   #4609
mamaAmelka
Zakorzenienie

Gwiazdor z biedronkowymi słodyczami gotowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1417821893878.jpg (73,2 KB, 289 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1417821907802.jpg (95,6 KB, 263 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1417821917949.jpg (189,0 KB, 236 załadowań)
Stary 2014-12-05, 23:45   #4610
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Gwiazdor z biedronkowymi słodyczami gotowy
Pięknie, aż zazdroszczę
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:13   #4611
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
Jest nas dwie, ja też nie mam zastrzeżeń do tych płatków. Nic mi się nie rozwarstwia i nie zostawiają nic na twarzy, micel biedronkowy + płatki w moim przypadku dają radę zmyc kreskę i tusz z oka bez jakiegokolwiek uszczerbku.
trzy już od długiego czasu kupuję te zielone płatki, między innymi właśnie dlatego, że się nie rozwarstwiają i nie ma farfocli, jak dla mnie są super

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
6-pak piwa Lech ta limitowana edycja jest obrzydliwy, zwykle nie czuje ogromnej różnicy w smaku piwa, ale to jest nie do wypicia!
szkoda, bo puszka taka ładna

tak gadacie o tych mlecznych podusiach, że aż żałuje, że ich nie kupiłam jak były. a pamiętam, że bardzo długo w mojej biedrze leżały, ale jakoś nigdy mnie nie kusiły. chyba miałam wtedy przerwę od tego wątku

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:20   #4612
Nowhere
Rozeznanie

zawsze kusiła mnie ta duża czekolada Luxima biała z chrupkami pszenno-ryżowymi, ale odstraszała cena, że aż 6 zł no jakoś wolałam dać te 6 zł na mniejszą ritterkę, a nie jakąś czeko z biedry. Dziś kupiłam, bo w rabatach kosztowała 4.40 i się zakochałam, właśnie zjadłam pół tabliczki, ma taki piękny zapach, który mi się z czymś kojarzy, jakby mleko w proszku, wanilia? taki zapach słodyczy z dzieciństwa trochę
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:56   #4613
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

co do Indii , obecnie jest w promocji we freshmarkecie ale nie w kazdym sa wszytskie smaki

I w Żabkach niektórych, tak jak już wspominałyśmy Swoją drogą, to nie było nigdy Indii na stałe w Biedronce, pamiętam dwa rzuty z okazji jakichś gazetek i najlepszy czas, gdy szalałyśmy z zapasami bo przez kilka dni była wyprzedawana za 1,49 Stare dzieje.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 07:00   #4614
julietta83
Zakorzenienie

ufff, w przyszłym tygodniu portfel odpocznie - może banany wpadną
z mega rabatów nic mnie nie interesuje, jogurt jem tylko naturalny i robię sama, a ciasta (jeśli w ogóle) piekę na maśle, które akurat w Biedronce jest ok (to z zawartością 82%)

pisałyście o płatkach kosmetycznych - ja używam tylko z Biedry i to różnych: zielonych, fioletowych, pakowanych po trzy i luzem i nigdy się z nimi nic nie dzieje, nie rozwarstwiają się

wczoraj kupiłam też na szybko jaja z wolnego wybiegu w Biedronce
co prawda nie stoją w lodówkach, ale nie chciało mi się nigdzie dalej jechać - dobrze, że wprowadzili na stałe, w nagłych wypadkach mogą się przydać
(w ogóle w Lidlu jajka z wolnego wybiegu importowane są z Holandii , cena podobna, ale M-ki)
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:27   #4615
andzia3187
Raczkowanie

od poniedziałku wszystkie jogurty -20%
andzia3187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:14   #4616
panterarozyczka
Zadomowienie

Wiecie może czy te platki co teraz wprowadzili - prostokątne, duże carea zostaną na stałe? Uwielbiam je
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:46   #4617
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez andzia3187 Pokaż wiadomość
od poniedziałku wszystkie jogurty -20%
ja podziekuję, spędziłam ostatnio sporo czasu w toalecie po jogurcie z biedry

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ufff, w przyszłym tygodniu portfel odpocznie - może banany wpadną
z mega rabatów nic mnie nie interesuje, jogurt jem tylko naturalny i robię sama, a ciasta (jeśli w ogóle) piekę na maśle, które akurat w Biedronce jest ok (to z zawartością 82%)

pisałyście o płatkach kosmetycznych - ja używam tylko z Biedry i to różnych: zielonych, fioletowych, pakowanych po trzy i luzem i nigdy się z nimi nic nie dzieje, nie rozwarstwiają się

wczoraj kupiłam też na szybko jaja z wolnego wybiegu w Biedronce
co prawda nie stoją w lodówkach, ale nie chciało mi się nigdzie dalej jechać - dobrze, że wprowadzili na stałe, w nagłych wypadkach mogą się przydać
(w ogóle w Lidlu jajka z wolnego wybiegu importowane są z Holandii , cena podobna, ale M-ki)
sprawdż w srodku jakie jajka kupiłas bo przekładaja w biedrze z normalnego opakowania do tych z wolnego chowu
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 08:47   #4618
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
sprawdż w srodku jakie jajka kupiłas bo przekładaja w biedrze z normalnego opakowania do tych z wolnego chowu
A skąd takie informacje?
Stary 2014-12-06, 09:19   #4619
Ervisha
Zakorzenienie

Czekolad dzisiaj nie było ale zamiast tego kupiłam banany po 2,49zł/kg

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:26   #4620
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Szkoda ze w biedrze taki maly wybor milki

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości