30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 08:19   #4591
caffeine
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Dzień dobry, dzień dobry
Moja kawa wylądowała na podłodze, bo Mała nagle postanowiła okazać mi trochę miłości i skoczyła mi 'na barana'... bardzo niepedagogicznie zaczęłam się śmiać
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:20   #4592
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry. Caffe ale miałaś początek dnia.
Stary 2015-09-02, 08:27   #4593
Wonder Woman
Zadomowienie

Caffe, czasem baaardzo ciężko jest się nie roześmiać, skądś to znam
Stary 2015-09-02, 08:50   #4594
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Przebarwienia..Temat rzeka i walka z wiatrakami.Mam i też z nimi walczę.

Fatalnie sie dzis czuję.Po tym wszystkim nie dostałam jeszcze @..Jutro mija 5 tyg..Symptomy mam,tylko efektu nie widać..

Michell, ja bardzo chętnie poczytam o twoich doświadczeniach w walce z wiatrakami

No i dbaj o siebie, czas uleczy ciało i duszę - wiem że to frazes, ale tak rzeczywiście jest.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Wonder, no właśnie, 'pokerowa twarz' nie jest moją mocną stroną. Teraz mamy okres kreatywnej zabawy słowami, niektóre niecenzuralne twory są przekomiczne (tym bardziej że zupełnie nieświadome - nauka wymowy), ale NIE WOLNO się śmiać. Tortury!

Pytałam jak tam buźka po migdałowym - miałam na myśli jakie widzisz efekty po dłuższym czasie.
Na razie kupiłam tylko tonik Bielendy, serum już miałam w koszyku, tak samo jak to Iwostinu, ale ostatecznie nie kupiłam, bo mam dwa słoiczki kwasów Henriksena i racjonalnie byłoby zużyć to co zalega na półce...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Caffe ale miałaś początek dnia.
Ale kubek cały!
Stary 2015-09-02, 09:05   #4595
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Pytałam jak tam buźka po migdałowym - miałam na myśli jakie widzisz efekty po dłuższym czasie.
Caffe, po dłuższym czasie widzę zredukowaną ilość zaskórników i ogólnie lepszą kondycję skóry. Zadowolona jestem.
Caffe, jeśli można zapytać, z czystej babskiej ciekawości w jakim wieku jesteś ?
Stary 2015-09-02, 12:02   #4596
caffeine
Zakorzenienie

Wonder, ha,ha - bliżej mi już do okrutnej 40stki niż do pięknej 30stki
Stary 2015-09-02, 12:30   #4597
caffeine
Zakorzenienie

Patrzcie co ostatnio kupiłam w Muji... dusza dziecka we mnie odżywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (195,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-09-02, 12:50   #4598
Wonder Woman
Zadomowienie

Caffe, dla siebie czy dla córki kupiłaś ?

Wiedziałam, że tak będzie - jak wczoraj wyszłam, to się rozsmarowały, że ciężko nadrobić było, jak dzisiaj siedzę w domu, to cisza jak makiem zasiał

Caffe, jak córa się czuje ?
Stary 2015-09-02, 13:17   #4599
__Amelia _
Rozeznanie

"Okrutnej 40" ? Caffeine 40 jest cudowna )) !!!!
Miszka jak sie masz dzisiaj ? Utulam mocno.
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:37   #4600
201605090958
Konto usunięte

Czesc Dziewczynki
na wizaz mam czas po 1 w nocy, wtedy nadrabiam
Kawa dla wszystkich
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:47   #4601
caffeine
Zakorzenienie

Amelia - mogłam napisać 'ryczącej 40stki', dopiero byłby skandal, he,he
Przy okazji - cześć! Nie jestem tu tak całkowicie nowa. Ja Ciebie pamiętam.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Wonder, dla córki OCZYWIŚCIE.
Mała jak zwykle - pełna energii - ona nawet przy 40 stopniach gorączki cały dom roznosi.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Danusia - jak przygotowania do egzaminu? Będę trzymać kciuki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-02, 13:51   #4602
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Caffeine, mnie juz blizej do polwiecza jak to sie zwie?

Przylaczam sie do Waszych kaw z kubkiem goracej czekolady.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Godiva

Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:01   #4603
caffeine
Zakorzenienie

...no i w ogóle dzięki dziewczyny za temat 'złotego' pociągu. Wcześniej o tej historii nie słyszałam - przyznaję jest niesamowita - czytam różne artykuły i z niecierpliwością czekam na rozwój wydarzeń.

Przy okazji zauważyłam, że nawet poważne tytuły prasowe traktują czytelników mocno niepoważnie. Jak idiotów, nie przebierając w słowach. Wstawianie zdjęć, które przy lekturze artykułu okazują się 'poglądowe' jest niedorzeczne... Nie wspomnę już o tych sztabach złota, naprawdę takie 'dziennikarstwo' jest żenujące.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Eva - ty mnie tu czekoladąnie kuś!
Od dwóch dni jestem na diecie '0 cukru' - proszę o doping
Stary 2015-09-02, 14:34   #4604
Wonder Woman
Zadomowienie

Eva, czekolada wygląda bardzo apetycznie, podobnie jak sklepy w okolicy
Caffe, wspieram Cię myślowo, też staram się nie podjadać słodyczy, za 3 tygodnie wakacje
Danusia, kiedy egzamin ? A tak w ogóle to ile godzin na dobę przesypiasz dziewczyno ?

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość

Wonder, dla córki OCZYWIŚCIE.
Mała jak zwykle - pełna energii - ona nawet przy 40 stopniach gorączki cały dom roznosi.
mój syn podobnie - zdrowy czy chory - nie ma wytchnienia. nie wiem, skąd on czerpie tyle energii.
Stary 2015-09-02, 14:36   #4605
JUKA73
Zadomowienie

No, co Ty Caffeine, czterdziestka nie jest znowu taka okrutna. W moim przypadku nieco bardziej obciążająca dla portfela niż 30stka (wiesz, czym kobieta starsza, tym droższa). Moje starsze dziecko będąc w wieku przedszkolnym mawiało (zwłaszcza, gdy zastało mnie podczas robienia makijażu): "Mamo, nie liczy się wygląd człowieka, tylko jego wnętrzności" (pisałam chyba już kiedyś o tym). U mnie, po 40stce to powiedzenie powoli nabiera dosłownego znaczenia. Poza tym jest super, naprawdę.

Zapomniałam się przywitać. Cześć Dziewczyny.

Ostatni dzień urlopu. Żal i ból. Bądźcie jutro ze mną myślami. Pierwszy dzień w pracy po długim urlopie zawsze jest straszny.

Czekam niecierpliwie na jesień. Też chce mi się kwasów. I tego http://www.topestetic.pl/innoaesthet...ream-krem-50-g albo tego http://www.topestetic.pl/xylogic/ret...tamina-c-50-ml.
Ciekawe jak ten krem sprawdziłby się podczas kwasowego łuszczenia - http://www.topestetic.pl/epionce/med...barierowy-230g.
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-02, 14:41   #4606
caffeine
Zakorzenienie

Juka - wnętrzności - dobre!
Stary 2015-09-02, 14:49   #4607
Eva ID

GG do Eva ID

Kochane, ta goraca czekolada nazywa sie dokladnie Chocolixir I jest od 1926 roku serwowana w Godiva, ja wybieram Dark Chocolate opcje I jest bardzo malo slodka, taka wlasnie cudna I dajaca kopa po lunchu.

Hej Juka
Wnetrznosci licza sie zdecydowanie bardziej ja zwyklam mowic, ze uplyw lat widze po ilosci czasu jaki trace w lazience przed lustrem na robieniu makijazu, ktorego ma niby nie byc widac, hehehehe a I tak konczy sie tapeta, LOL

Coffeine, wcale Ci sienie dziwie bo malpka jest piekna. Masz to jako przywieszke do torebki?
Ja mam trzy takie 'miski' I dumnie je przy torebkach taszcze.

Laski, dzieci to sama radosc dzien I noc radosc jak mawiala moja znajoma, ahahahaha.

55 kg
Stary 2015-09-02, 14:52   #4608
gosia261282
Gang Iren

Wnętrzności

Dziewczyny, a lubicie swój wygląd zewnętrzny? Bo ja tak.
Nie jestem pięknością, ale jednak podobam się sobie
Stary 2015-09-02, 14:55   #4609
Eva ID

GG do Eva ID

Gosia, szczerze mowiac to tak, zdaje sobie sprawe z kilku 'drobiazgow' ale nie spedzaja mi one snu z powiek, generalnie jestem bardzo pewna siebie. Czasem to chyba za pewna

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-02, 16:12   #4610
Kamlisa
Zakorzenienie

w nocy padało i dobrze, choć mogłam sobie wczoraj darować podlewanie Rano się oziębiło - skorzana kurtka od Miszki to było to, ale szczerze żałowałam, ze nie miałam spodni i skarpet. Zzzimno...A wracając z pracy kurtke zdjęłam, bo grzało
Eva, narobiłąs mi apetytu tą czekolada Co prawda ze 3 wersje ( takiej lepszej czekolady na gorąco) mam po szufladach, bo tz lubi, ale nie po to się katuje z Chodakowska...Chyba nie mam wyboru - po 40 tycie jest błyskawiczne - waga smiga w górę A odchudzanie jest woooolne. waga stoi. I moje błagania nad nią, że przecież byłam grzeczna do obrzydzenia i cwicze - niewiele dają. Kiedys odchudzanie widziałam. Teraz...to bardziej kwestia wiary.
Eva, to jak Ty trzymasz figure przy takich pysznościach...?
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 17:18   #4611
Michell72
Zakorzenienie

40 jest faaajna....Tylko trudniej i kosztowniej jest utrzymać wnętrzności i skorupę- w stanie idealnym..Np owal..Już mi trzeba nad nim popracować..O..a to kosztuje..I tę kosztowność odczuje jutro moja karta..Jadę się upiększać:pazurk i:
Chciałam zrobić lipolizę w dolne partie facjaty ,ale ponoć puchnie sie,po... jak przy świnceNie wiem czy chcę popuchnąć..Chyb a tylko sculptrę sobie zafunduję..Zobaczę co powie lekarz ..

Z nas piękne dziołszki-które zatrzymały (lub próbują zatrzymać)zegar pozwalając swej urodzie nabrać wdzięku rozkwitłego kielicha kwiatu, który wcale nie ma zamiaru więdnąć. O jak poetycko

Szkoła i jazda na 6 biegu..Kiedy ferie
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 17:47   #4612
aussiewoman
Zakorzenienie

Kamlisa- mam podobne odczucia co do dzisiejszej pogody rano długie spodnie i sweterek, a po południu za gorąco na długie spodnie i co do idącej w górę wagi nienawidzę chudzielców

Miszka- czyli jutro istne szaleństwo wrócisz jeszcze piękniejsza i młodsza

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Eva kusisz tą czekoladą... nie pamiętam już kiedy ostatni raz piłam
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 17:53   #4613
gosia261282
Gang Iren

Oglądam sobie zdjęcia przed i po tym zabiegu co Miszka idzie. Naprawdę to daje takie efekty? A to się powtarza? Na jaki czas to działa? Tak z ciekawości pytam.
Stary 2015-09-02, 18:23   #4614
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, sculptra to nie dla Ciebie Jeszcze Jest przydatna przy ubytkach tkanek. Bo co to jest starzenie się twarzy...? Nie tylko zewnętrzne plamy i zmarszczki, ale ubytek, powolne zaniki tkanek pozostałych - kosci, miesni, tkanki tłuszczowej...Wszystko się starzeje stopniowo , latami, dając ogolny efekt zmieniającej się twarzy. Wiotkosc skóry, jej obwisłosc...Nie cofniemy zmian ani nie zatrzymamy - można je tylko spowolnić. Brutalna prawda - należy to robic wcześnie, gdy zmiany się zaczynają, by tylko przy minimalnej ingerencji osiagnac dobry efekt. Jak ktoś się zaniedba i idzie już z poważnymi problemami - to albo rezultaty będą słabe albo nienaturalne. nie chodzi o naciagniecie się czy nadmuchanie, ale o wspomożenie naturalnych procesów regeneracji Jak tu piszemy, ze idziemy na jakiś mały zabieg - to nioe dlatego, ze mamy zmarszczki, jak Sokrates, chomiki, jak chomik i doły zamiast skroni Po prostu widzimy, ze cos się tam już zaczyna psuc - i staramy się to jak najprościej naprawić. Ja tam nie poszłabym na żaden typowy lifting, wycinanie skóry, naciąganie na siłe...To robia pozne 50 i 60, które nagle się budzą: jestem stara! No i takie pozostaną - stare...ale po liftingu. Ja tam wole, by nikt nie widział, ze cokolwiek było robione
Robiłam sculptrę nie dlatego, ze osobiście widziałam ubytek tkanek - widziałam, ze cos jest nie tak. Sculptre podaje się dla wspomożenia wytwarzania naturalnego kolagenu. Efekty sa dobre, choć rozciagniete w czasie i na pierwszy rzut oka niewidoczne. Musisz porównać 2 zdjęcia, by ewentualnie cos zobaczyć. a tak...wyglądasz po prostu dobrze. albo lepiej
Oczywiście nic nie zastapi profilaktyki i pielęgnacji, żadne pieniądze wywalone na estetyczna. To podstawa, reszta jest uzupełnieniem.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

A odpowiadając, Gosiu, na |Twoje pytanie - sculptrę robi się 1-3 razy w zaleznosci od potrzeb. starcza na pare lat. Nie pamiętam - drugie podanie po 1,5 miesiąca...? Ja miałam 2 i w najbliższych latach nie planuję Nie mam potrzeby.
Stary 2015-09-02, 18:32   #4615
gosia261282
Gang Iren

Kama dzięki za odpowiedź. Pytam, wiedzę gromadzę. Wszystko kiedyś może się przydać Właśnie czytam, że ta sculptra daje taki naturalny efekt. To do mnie przemawia.
Stary 2015-09-02, 19:45   #4616
Michell72
Zakorzenienie

Gosiu ubytków nie widzę,ale ponoć to dobra inwestycja w rusztowanie ha ha..Wytwarzanie i pobudzanie własnego kolagenu..Ból ,iż wydaje sie sporo pieniążków ,a tak naprawdę efektu nie widać od razu..Mówią ,że po zabiegu czas nie jest Twoim wrogiem..Mam nadzieję

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Dziwne jest to ,że jak idę do lekarza(mężczyzna)med estetycznej-słyszę-ależ Pani ma jeszcze na to czas,nie trzeba..Nie,nie tego też nie widzę sensu u Pani robić.Tig świadkiem(za dobrych czasów)Jednakże kiedy baba mnie ogląda,to coś wynajdzieOstatnio usłyszałam,że mam ubytki w skroniachJuż miałam walnąć focha i pokazać ów Pani,że przeginaale ociepliła to medycznym wywodem..Kazała mi głowę wsadzić w jakąś maszynę i kiedy byłam szczelnie okryta,babsko pyta-widzi Pani ubytekGuzik tam widziałamTo co dla niej było ubytkiem,dla mnie rozlanymi plamami..Jest plama-nie ma ubytkuAmen!

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2015-09-02 o 19:47
Stary 2015-09-02, 19:48   #4617
gosia261282
Gang Iren

Miszka kobieta usilnie chciała zrobić ci ubytek... w portfelu
Stary 2015-09-02, 19:53   #4618
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosiu, właśnie o to chodzi, by było NATURALNIE Ja nie łaże do lekarzy po to, by sobie nadmuchać usta - mam, jakie mam. Nie nadmucham sobie tez kosci policzkowych, skoro takich nie miałam. Nie zwęże nosa, nie zrobie skośnych oczu, jak Minge ( niech jej będzie, ze nadmuchana twarz to efekt choroby, ale nie znam choroby, która robi u dorosłego skośne oczy ). Rzecz w tym, by dobry lekarz doradził konkretnej osobie, co u niej należałoby zrobić. oczciwie, bez naciągania...
Kiedys fajny artykuł czytałam - dziennikarka poszła po kolei do 3 czy 4 lekarzy - to ja zupełnie przemodelować chcieli, często każdy cos innego zalecał
Stary 2015-09-02, 20:40   #4619
Michell72
Zakorzenienie

Coś dla łasuchów .Czekolada piękności <3 http://kobietamag.pl/esthechoc-beauty-chocolate/

Używałyście może któregoś peelingu z nowej serii Iwostinu?Linia profesjonalnych peelingów do pielęgnacji domowej Iwostin Perfectin http://pragnieniakobiet.pl/peelingi-iwostin-perfectin/
Stary 2015-09-02, 21:42   #4620
Eva ID

GG do Eva ID

Mongolizm, mongolizm robi skosne oczy

55 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości