![]() |
#4591 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Koty - część XI
elderedzia, a co z Twoimi dzieciaczkami?
![]()
#4592 |
Konto usunięte
|
Zakonna, Buka swiruje w kaftaniku a Bobek jakby nic sie nie wydarzylo poza glodowka, bo tego mi chyba nie wybacza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Naczelna Nastolatka
|
Super
![]()
#4594 |
Konto usunięte
|
Jedynie takie udalo mi sie zrobic Buce
![]() Sama szylam kaftanik i jutro musze go troche poprawic albo uszyc nowy, bo przy dupce jest troche za dlugi i jakbym scisnela sznurki to sikalaby w majty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Póki co wszystko ok. Po wizycie u weta śpi bo się mocno zestresowała zabiegami, przy zastrzyku z antybiotykiem podrapała mnie, doktora i pielęgniarkę.
Weterynarz powiedział, że są spore szanse że to przeleci, zależy czy to pogryzła i czy już jej żołądek na tyle trawi że to zmiękczył. Póki co ma się regenerować po operacji no i mam czekać i ją obserwować. Mam cały czas schizę i chowam wszystko żeby tego nie zjadła. Nawet takie rzeczy jak długopisy. Mam kota - odkurzacz. Ale mało praktyczny, raczej drogi przy opróżnianiu zbiornika. |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Konto usunięte
|
Karmenka, powiem Ci ze i mnie stracha napedzilas, sprawdzalam 10 razy dzisiaj czy wszystkie nitki i sznurki pochowalam, mimo, ze zadnych takich nie wyjmowalam z szafek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nici w domu na szczęście nie mam chyba żadnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Wtajemniczenie
|
Jak sie czuje Kasia?
![]() Chyba bede musiala zamkac sie w pokoju jak bede szyla (o ile sie do tego zbiore!). Macie jakies rady na super nadpobudliwe koty punkt 5 rano? ![]() ![]() Kochane koty-nastolatkowie ![]() ![]() I do zmywarki wlazl jak ja oproznialam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
U
Cytat:
Ja na szczęście nie słyszę jak koty wariuja nad ranem, mam mocny sen. Gorzej jak Runej na mnie wskakuje z rozbiegu gdy śpię. Ważyłam go dziś z ciekawości i wyszło 3,8 kg, a on 1 listopada skończy 5 miesięcy. To kot czy tygrys? Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2015-10-29 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Konto usunięte
|
Simba też jest zdeterminowany jeśli chodzi o wejście do sypialni. Moim zdaniem nie ma na to rady, trudno żeby kot spał do 8-9 rano od wieczora. Albo wpuścisz, albo korki w uszy i śpisz dalej
![]() Tak swoją drogą, to Simba od dobrego tygodnia jest na mnie za coś obrażony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna fota ![]() Cytat:
Jest w kubraczku? Moja miała depresje kubraczkową. Niestety za bardzo interesowała się tym co na brzuszku żeby jej zdjąć. A czochraliśmy ją jakby miała gips. Nastawiała się z każdej strony ![]() I co z tą folią?
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53277043]Simba też jest zdeterminowany jeśli chodzi o wejście do sypialni. Moim zdaniem nie ma na to rady, trudno żeby kot spał do 8-9 rano od wieczora. Albo wpuścisz, albo korki w uszy i śpisz dalej
![]() Tak swoją drogą, to Simba od dobrego tygodnia jest na mnie za coś obrażony ![]() ![]() może mu czymś inaczej pachniesz? sprawdź, czy w kosmetykach nie masz nut cytrusowych - koty (w większości, mojego nienormalnego okazu to nie obejmuje ![]() Mi się Cessna znów zatkała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-10-29 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53277610]W ostatnim czasie nie zmieniłam żadnego kosmetyku na inny. Mam wrażenie, że on tak z powodu drugiego kota. Nie wiem czemu, staram się nie faworyzować żadnego z nich. Ogólnie Simba od pewnego czasu jest mniej przytulaśny, woli spać w swoim drapaku, co jest dla mnie ok, widocznie nie potrzebuje aż takiej bliskości człowieka, ale kurde wczoraj pies koleżanki bardziej się ucieszył na mój widok niż mój własny kot. Jak wracam do domu, to przychodzi pod drzwi, ale pogłaskać się nie da. Uchyla głowę i daje dzidę. Pańcia mu śmierdzi i koniec.[/QUOTE]
no to foch po całości masz w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, póki co folia nie daje objawów. Była dziś kupa ale nie dopatrzyłam się folii. Apetyt ma ładny, bez wymiotów, czyli się nie zapchała jeszcze i nic nie przykleiło w żołądku. Czekam na kolejnego kupala. Całe szczęście umiem juz odróżnić ich kupy ![]() Jeśli się nie zapcha i wszystko wyjdzie tyłem to będzie super bo druga opcja to kolejna operacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze bedzie ok.
#4607 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale mam prośbę o pomoc dla kotów, którymi opiekuje się RTOZ w Radomsku. RTOZ staruje w konkursie krakwecie. Konkurs trwa do jutra do 12.00. Wygraną jest duża ilość karmy, która pozwoli zwierzakom przetrwać najgorszy dla nich czas. Koty z Radomska właśnie straciły lokal-bezpieczne ciepłe schronienie, mieszkają kątem w użyczonym nieogrzewanym domu do rozbiórki. Jest już zimno, zwierzaki zaczynają chorować. Opiekunki ( wolontariat RTOZ) też. Wygrana pomogłaby przetrwać najgorszy czas - zimę, czas do znalezienia bezpiecznego miejsca dla ponad 40 zwierzaków-kociąt, kotów chorych i kalekich, i tych jeszcze zdrowych. Jeżeli możecie, proszę pomóżcie.
JAK GŁOSOWAĆ: .Rejestracja na forum http://www.krakvet.pl/forum/index.php 2.Aktywuj link aktywacyjny (przyjdzie na maila, czasem może wpaść do zakładki spam). 3.Zaloguj się na http://www.krakvet.pl/forum/index.php 4.Napisz jeden post (w wątku powitalnym âPOZNAJMY SIĘâ ) np. dowolny post (np. "Dzień dobry!"), tu: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 5. Wejdź w dział "Pomoc dla schronisk", następnie w wątek "Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc â październik 2015 6 Jesteś na http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=18849 7. wybierasz Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami koty z Radomska - pozycja 3 8. Przy oddawaniu głosu zostaniecie poproszeni o nr telefonu - służy to tylko do weryfikacji głosu (otrzymacie SMSa z kodem do wpisania na stronie). System poprosi o nr telefonu , aby wysłać KOD WERYFIKACYJNY. Kod przychodzi SMSem, ( czasem trzeba chwile poczekać ) wpisz go i kliknij, Twój CENNY GŁOS zaklepany... ![]() Nie wiem czy to właściwe miejsce na taką prośbę, ale nie mam nic do stracenia a bardzo chciałabym im pomóc. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś zechce ... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- to te koty, mieszkają w mieście, w którym RTOZ nie może liczyć na pomoc miasta, lokal w którym mieszkały opłacany był z prywatnych pieniędzy, ale teraz nie mają nawet tego proszę zajrzyjcie do nich i pomyślcie o nich życzliwie to link do ich strony na fejsie, można poczytać , pooglądać koteczki : https://www.facebook.com/RTOZ.Radomsko/?ref=bookmarks |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Raczkowanie
|
Dobrze Kasia nie ma objawow
![]() U nas gorzej dzisiaj wygolilam matyldzie ogon zeby lepiej rane przemywac i zauwazylam druga dziurke zaraz obok czego miedzy sierscia nie bylo widac....przemylam jej to woda utleniona i rivanolem sie nie poprawi to idziemy do weta jutro...dorzucam zdjecie moze wy bedziecie mialy pomysl co to.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Konto usunięte
|
Nitka, moze to jest wygryziona lub ugryziona(przez inne koty) zaropiala rana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
Tak zaropiala ... Podejrzewam ze moze zostala ugryziona bo to nie wyglada jakby sama sobie zrobila.
Wczoraj jej przemywalam i dzisiaj i dzisiaj widze ze jest lepiej...zobacze jutro jak to bedzie wygladalo...wrzucam jeszcze jedno zdjecie na ktorym widac lepiej ImageUploadedByWizaz Forum1446157682.700143.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli tak, to dalej bym to przemywala, ale moze zamiast woda utleniona i rivanolem to octaniseptem, bo to jest podobno najskuteczniejszy srodek dezynfekujacy rany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53284945]Nic z tych rzeczy. Bawi się tylko z drugim kotem.[/QUOTE]
no to trochę klops ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez esfira Czas edycji: 2015-10-30 o 13:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
to ropień, lepiej pokazac to weterynarzowi, bo może zrobić się martwica, a jak zakażenie dojdzie do kości, to grozi amputacja[/QUOTE]
Wlasnie tego sie obawiam dlatego jeszcze dzisiaj zobacze jak to wyglada jak wroce z pracy i najwyzej pojade wieczorem do weta jak nie sie nie poprawi. Chociaz w srode wieczorem bylo bardzo czuc ta ropa jak jej sprawdzalam a dzisiaj juz zapachu nie czulam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Cesia regularnie się przytyka i zawsze jest to w jakimś durnym momencie (typu sobota środek nocy...). Lekarz prowadzący (jeszcze w PL) badał ją nie raz, nie dwa i po prostu widać było, że ma tendencję i jej się to regularnie zdarza. jednak nie na tyle, by ją przerzucać na Urinary ( z resztą RC unikam jak ognia). Tutejszy lekarz zbadał ją raz i wyniki były takie same, jak badań polskich przy zatkaniu, więc dostałam (podwójnie - z PL i tu) instrukcję podawać nospę i furagin. jak się to dzieje częściej, to wtedy marszem do weta. ostatni raz się zatkała ponad 2 mies. temu, po 5 dniach kuracji było wszystko ok. po prostu irytuje mnie fakt, że jej się to dzieje, bo ona się denerwuje, posikuje, a ja niespecjalnie mogę temu zapobiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Naczelna Nastolatka
|
Dlaczego nie chcesz jej dawać RC Urinary? Mój ragdoll się zatkał dwa razy, jest na Urinary i nie ma z tym problemu.
#4619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja generalnie nie karmię RC, mam swoje zdanie na temat tej marki, ale akurat karmę weterynaryjną, która działa, uważam za sensowne rozwiązanie. Kot się męczył, ja traciłam czas i pieniądze na leczenie. Na tej karmie nic się z nim nie dzieje, odpukać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.