DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 13:42   #4591
krolewnafijonka
Raczkowanie

Dot.: poszukuje dobrego ginekologa w Krakowie

ja jestem bardzo zadowolona z Kaszowicza, naprawdę ma fajne podejście, że praktycznie po minucie już zero stresu a do tego jest rzeczowy i widać, że ma ogromną wiedzę i jest bardzo dokładny
krolewnafijonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:40   #4592
annc
Raczkowanie

Poszukuję ginekologa (najlepiej NFZ) - ŁÓDŹ

.

Edytowane przez annc
Czas edycji: 2016-02-05 o 21:11
annc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:57   #4593
kolornowa33
Przyczajenie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

A może polecić ktoś dobrego ginekologa, który specjalizuje się również w endokrynologii w Warszawie? zależy mi na czasie, więc wybieram się na prywatną wizytę. Proszę o jakieś wskazówki i z góry dziękuję!
kolornowa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:13   #4594
WomanLike
Przyczajenie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG / ENDOKRYNOLOG - kogo polecamy

KRAKÓW - kogo polecacie ? Nie ma dla mnie znaczenia czy to będzie kobieta czy mężczyzna. Lekarza szukam z powodu infekcji.

Podbijam wątek, bo poszukuję dobrego ginekologa na NFZ w Krakowie (nie śpieszy mi się jakoś mega specjalnie) Obszukałam się już na ZnanyLekarz.pl ale jak ktoś miał dobre opinie to chcąc się umówić dowiadywałam się, że to tylko prywatnie.

Edytowane przez WomanLike
Czas edycji: 2015-02-10 o 14:52
WomanLike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:45   #4595
Barbraa59
Przyczajenie

http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/...loznik/krakow/

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez histydyna91 Pokaż wiadomość
Poszukuję dobrej Pani ginekolog w Krakowie. Chodzi mi o wybór i przepisanie odpowiedniej metody antykoncepcji, więc wolałabym kogoś kto chociaż trochę "mnie sprawdzi", a nie wypisze receptę na chybił trafił.
Ktoś ma jakieś dobre doświadczenia?
http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/...loznik/krakow/
Barbraa59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:01   #4596
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WomanLike Pokaż wiadomość
KRAKÓW - kogo polecacie ? Nie ma dla mnie znaczenia czy to będzie kobieta czy mężczyzna. Lekarza szukam z powodu infekcji.
Jak chcesz się pozbyć infekcji, to zrób sobie posiew z pochwy i szyjki macicy na bakterie i grzyby. Jak już będziesz miała wyniki, to kompetencje lekarza nie mają aż takiego znaczenia, bo na podstawie antybiogramu i mykogramu każdy lekarz Ci przepisze odpowiedni lek, bo tam są określone substancje, które zadziałają na dane bakterie czy grzyby. W Krakowie posiew zrobisz w Centrum Badań Mikrobiologicznych na św. Jana, koszt to 70 zł, czas oczekiwania na wynik wynosi 5 dni roboczych. 14 dni przed badaniem nie wolno stosować żadnych środków dopochwowych (globulki), a 48 h przed badaniem żadnych maści, nie stosować irygacji i ograniczyć higienę do minimum (najlepiej podmywać się samą wodą).
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:50   #4597
angela_6
Rozeznanie

Hej, kogo poleciłybyście mi z Białegostoku na nfz?
angela_6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 11:34   #4598
jagodzianka21
Zadomowienie

hej!
poszukuję dobrego i sprawdzonego lekarza ginekologa w Warszawie najlepiej na nfz ale prywatnie-tanio też może być. kiedyś chodziłam do przychodni rodzinnej na ul. grójeckiej na ubezpieczenie, był tam taki starszy lekarz ginekolog bardzo sympatyczny ale niestety jak poszłam kiedys na kolejną wizyte przyjmowała mnie juz starszawa babeczka-bardzo nie ogarnięta a tamten lekarz zaczął przyjmowac nie wiedomo gdzie... i się zraziłam. dlatego teraz szukam kogoś godnego zaufania do kogo bede mogla sie zglosic bez krempacji i kto poprowadziłby ewentualną ciążę.
za wszelka pomoc i namiary z góry dziękuję

12.12.15- Krzyś
jagodzianka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:36   #4599
xMayx
Raczkowanie

Jeśli któraś z Was szuka dobrego ginekologa w Opolu, baaardzo polecam dr Ziętka!
Pan doktor jest bardzo miły, uśmiechnięty, zawsze pyta, czy chciałabym się czegoś dowiedzieć, często wykonuje badania, interesuje się pacjentką i nigdy nie ma się uczucia, że chce ją jak najszybciej "załatwić". Kiedy się poprosi o skierowanie na badania krwi - ostatnio poprosiłam o badanie enzymów wątrobowych, w końcu długo już biorę tabletki - wypisał mi je bez zbędnego pytania, po co mi takie badanie. Osobiście wychodzi po pacjentki na korytarz. Jedyną wadą są terminy oczekiwania, ponieważ pytałam o termin na początku lutego, to pani w rejestracji odpowiedziała, że na kwiecień mają grafik zamknięty, trzeba pytać później o maj, przynajmniej tak jest w Medicusie na ul. Mickiewicza.
xMayx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:10   #4600
zuzka171015
Raczkowanie

Dr Anna Knafel ginekolog Kraków. Pytania?

Witam! Mam pytanie do którego gabinetu umawiać się do Pani Doktor na wizytę? Widze na znanylekarz.pl ze przyjmuje w 3 gabinetach. Nie jestem w ciazy tylko chce umowic sie na konsultacje ginekologiczna zwykla, usg, cytologia, ewentualne skierowanie na badania krwi. Mam nieregularne cykle. Jak cenowo kosztuje taka konsultacja u Pani doktor? Pani Doktor ma bardzo dobre opinie a mi zalezy na dobrym lekarzu. Czekam na odpowiedzi od was. Pozdrawiam
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:23   #4601
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: Dr Anna Knafel ginekolog Kraków. Pytania?

Cytat:
Napisane przez zuzka171015 Pokaż wiadomość
Witam! Mam pytanie do którego gabinetu umawiać się do Pani Doktor na wizytę? Widze na znanylekarz.pl ze przyjmuje w 3 gabinetach. Nie jestem w ciazy tylko chce umowic sie na konsultacje ginekologiczna zwykla, usg, cytologia, ewentualne skierowanie na badania krwi. Mam nieregularne cykle. Jak cenowo kosztuje taka konsultacja u Pani doktor? Pani Doktor ma bardzo dobre opinie a mi zalezy na dobrym lekarzu. Czekam na odpowiedzi od was. Pozdrawiam
Myślę, że odpowiedzi na te pytania uzyskasz podczas rejestracji
Pogrubione-> wiesz, opinie ze znanego lekarza nie zawsze są w 100% wiarygodne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 12:03   #4602
marulaska
Raczkowanie

Dot.: Dr Anna Knafel ginekolog Kraków. Pytania?

ja mogę polecić w Wawie dr Szymona Kozłowskiego który teraz w Boramedzie chyba przyjmuje. na prawde doskonały specjalista, delikatny a wiadomo że to się mocno liczy no i pomógł mi jak miałam spore kobiece problemy!
marulaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 21:28   #4603
paula11416
Przyczajenie

dobry ginekolog w Rzeszowie nfz

Witam. Nie wiem czy to jest dobre miejsce żeby o to zapytać ale szukam jakiegoś dobrego ginekologa w Rzeszowie który przyjmuje w ramach nfz.

Nie chce pójść i usłyszeć że mój organizm się ustabilizuje kiedy zajd w ciąże tylko kogoś kto zrobi mi badania, delikatnego , miłego...

Jeśli możecie mi kogoś polecić to będę wdzięczna
paula11416 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:21   #4604
paula11416
Przyczajenie

dobry ginekolog w Rzeszowie nfz

Witam szukam jakiegoś dobrego ginekologa (najlepiej Panią ginekolog) w Rzeszowie która przyjmuje w ramach nfz.

Chodzi mi o kogoś miłego, życzliwego, kto słucha, umie wytłumaczyć i zrobi mi jakieś konkretne badania a nie stwierdzi że wszystkie dolegliwości przejdą mi kiedy zajdę w ciążę.

Jeśli możecie mi kogoś polecić to byłabym bardzo wdzięczna
paula11416 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 14:32   #4605
nunny
Wtajemniczenie

Dot.: dobry ginekolog w Rzeszowie nfz

Ja mogę polecić dobrego ginekologa, ale mężczyznę. Dr Młynarczyk, przyjmuje na Zbyszewskiego w przychodni .
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 19:05   #4606
Sayuri_Chiyo
Raczkowanie

Bydgoszcz/Toruń - specjalista od chorób układu rozrodczego?

Potrzebuję kontaktu do jakiegoś dobrego lekarza, może być prywatnie.
Konkretnie jakiegoś znawcę wad rozwojowych układu rozrodczego?
Sayuri_Chiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:21   #4607
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Hej!
Dla mnie przy wyborze ginekologa ważne było by była to kobieta. Wybór padł na lek. Izabelę Ziółkowską-Seta. Okazała się bardzo przemiłą osobą, uważnie słuchającą co pacjentka ma do powiedzenia. Jest do tego bardzo rzeczową. Jak przepisywała mi tabletki anty to przed wydaniem recepty zrobiła mi cytologię i badanie krwi, czyli od tak ich nie chciała przepisać i bardzo dobrze! Byłam u niej dopiero 2x, ale sądzę, że już na stałe będę do niej chodzić

A tutaj można poczytać opinie o niej:
http://www.znanylekarz.pl/izabela-zi...szawa#opinions
paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 18:58   #4608
SzalonaIstota
Raczkowanie

Kraków ginekolog na już.

Witam. Znacie może jakiegoś ginekologa który przyjmuje na nfz i nie ma do niego kolejki? W sensie że można przyjść i zaczekać i przyjmuje. Potrzebuję ginekologa na już, a w mojej miejscowości jest jeden, ale to starszy Pan, jakoś mu nie ufam.
Stary 2015-02-25, 19:10   #4609
nordycka
Przyczajenie

Piła

Z Piły bardzo mocno polecam panią Izabelę Stachowiak, przyjmuję za darmo w Szpitalu Specjalistycznym na Rydygiera bardzo miła, chętnie wysłucha i doradzi. Bada rzetelnie i interesuje się pacjentką, jest naprawdę godna polecenia!
nordycka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 15:45   #4610
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Piła

[Kraków!]

Czy któraś z Was była u pana Rafała Ufnalewskiego? Zastanawiam się nad wizytą u niego, ale chcę mieć jeszcze potwierdzenie którejś z Was, że warto I jeszcze pytanie ogólne - ile średnio kosztuje wizyta u ginekologa w Krakowie, jeśli pójdę prywatnie? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii? Pozdrawiam!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:07   #4611
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
[Kraków!]

Czy któraś z Was była u pana Rafała Ufnalewskiego? Zastanawiam się nad wizytą u niego, ale chcę mieć jeszcze potwierdzenie którejś z Was, że warto I jeszcze pytanie ogólne - ile średnio kosztuje wizyta u ginekologa w Krakowie, jeśli pójdę prywatnie? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii? Pozdrawiam!
Z tego, co słyszałam, nie warto
A ceny w Krakowie są różne, sama wizyta kosztuje zwykle ok 100 zł, do nawet 150 zł.
Stary 2015-02-26, 16:22   #4612
Konkardia
Wtajemniczenie

Dziękuję za opinię! Ehh sporo za wizytę, to chyba się zapiszę na nfz Gwiazdka, a kogo Ty byś polecała?
Stary 2015-02-26, 16:34   #4613
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za opinię! Ehh sporo za wizytę, to chyba się zapiszę na nfz Gwiazdka, a kogo Ty byś polecała?
Ja polecam dr Olgę Kacalską- Janssen, resztę napiszę Ci pw
Stary 2015-02-27, 09:34   #4614
sitriel
Przyczajenie

Cytat:
[Kraków!]

Dr Ufnalewski to najlepszy ginekolog na jakiego trafiłam w życiu (a byłam u wielu). Konkretny, cierpliwy, odpowiada na wszystkie pytania, po ludzku i z sympatią tłumaczy. Nie faszeruje bez sensu lekami jak inni lekarze, jeśli już sam czegoś nie wie to przyznaje się do tego (kiedy większość zapisuje kolejne tablety...) i proponuje kilka rozwiązań.
W gabinecie ma USG, to też plus. Można się umówić przez internet, o wyniki badań spytać przez telefon, to wszystko jak dla mnie na plus u niego. A wizyta wcale nie jest droga, raczej to normalna cena. Nie wiem czy jeszcze się uczysz, ale jeśli tak to dla studentek (i stałych pacjentek) ma zniżki. A jeśli idziesz np. tylko po receptę to nie musisz płacić za "całą" wizytę a jedynie 20zł.

Żałuję, że nie mieszkam już w Krakowie i musiałam zmienić ginekologa, bo choć szukałam znów długo to niestety drugiego takiego już raczej nie znajdę.
Stary 2015-02-28, 16:40   #4615
wertus19
Raczkowanie

Ginekolog Trójmiasto

Hej, Potrzebuję namiarów na ginekologa na terenie Trójmiasta, jeśli już miałabym wybierać to wolę do kobiety. Mieszkam tu od niedawna
wertus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 15:28   #4616
Konkardia
Wtajemniczenie

sitriel Dziękuję za opinię! Już się nie uczę, więc niestety wszystkie koszty są całościowe. Docenia się zniżki jak już z nich nie można korzystać
Stary 2015-03-04, 11:55   #4617
Teresssa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodzianka21 Pokaż wiadomość
hej!
poszukuję dobrego i sprawdzonego lekarza ginekologa w Warszawie najlepiej na nfz ale prywatnie-tanio też może być. kiedyś chodziłam do przychodni rodzinnej na ul. grójeckiej na ubezpieczenie, był tam taki starszy lekarz ginekolog bardzo sympatyczny ale niestety jak poszłam kiedys na kolejną wizyte przyjmowała mnie juz starszawa babeczka-bardzo nie ogarnięta a tamten lekarz zaczął przyjmowac nie wiedomo gdzie... i się zraziłam. dlatego teraz szukam kogoś godnego zaufania do kogo bede mogla sie zglosic bez krempacji i kto poprowadziłby ewentualną ciążę.
za wszelka pomoc i namiary z góry dziękuję
Co znaczy prywatnie tanio? Tutaj jest tanio? Gdy tylko widzę, że ktoś pyta o dermatologa albo ginekologa w Warszawie to zawsze polecam tę lecznicę, bo sprawdziłam ich na własnej skórze - w przypadku tych pierwszych to nawet dosłownie

PS. Jesteś już w ciąży??
Teresssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 18:12   #4618
jagodzianka21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Teresssa Pokaż wiadomość
Co znaczy prywatnie tanio? Tutaj jest tanio? Gdy tylko widzę, że ktoś pyta o dermatologa albo ginekologa w Warszawie to zawsze polecam tę lecznicę, bo sprawdziłam ich na własnej skórze - w przypadku tych pierwszych to nawet dosłownie

PS. Jesteś już w ciąży??
fakt może głupie zapytanie "tanio" dla jednych 150-200 zł za wizytę u lekarza to żaden wydatek a dla jednych to już dużo.. no dla mnie to sporo, skoro place składki, podatki i jeszcze muszę za wizytę płacić no to robi różnicę.. no ale ja nie o tym.... nie nie jestem jeszcze w ciąży ale fajnie miec rozeznanie i zaufanego lekarz jeżeli chociażby ciążę się planuje.. a poza tym do ginekologa powinno się iść nie tylko będą c w ciązy...
i dziękuję za namiary.

12.12.15- Krzyś
jagodzianka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 07:36   #4619
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

[Katowice]

pewnie była już wspomniana ale polecam dr Ewę Puchałę,
przyjmuje na Podgórnej 4 w prywatnym gabinecie, poza tym podobno założyła nowy na ul.Kawek, niestety przyjmuje tylko prywatnie,
100 zł za wizytę, razem z badaniem USG i cytologią 200,
recepty teoretycznie wydawane są bez konieczności wizyty jednak Pani doktor dość często chce powtarzać badania kontrolne (nawet co 3 miesiące) dlatego niestety będę chyba musiała znaleźć inną lekarkę, bo obecnie jako studentka nie jestem w stanie pozwolić sobie na tak częste wizyty, choć bardzo żałuję, bo jako lekarz jest naprawdę nieoceniona, dokładna i widać, że zależy jej na każdej pacjentce..

zależało by mi na lekarzu z umową z NFZ, ale podejrzewam, że wtedy opieka może nie być już tak skierowana na dobro pacjentki, a i terminy pewnie bywają różne.. chyba że mam jakieś mylne przekonania.. ?
czy ktoś mógłby polecić kogoś kto jest równie dobrym lekarzem i nie robi problemów z receptami (najlepiej jednak żeby była to kobieta..) ?

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2015-03-12 o 17:54
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 10:17   #4620
basikagniezno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Pokaż wiadomość
pewnie była już wspomniana ale polecam dr Ewę Puchałę,
przyjmuje na Podgórnej 4 w prywatnym gabinecie, poza tym podobno założyła nowy na ul.Kawek, niestety przyjmuje tylko prywatnie,
100 zł za wizytę, razem z badaniem USG i cytologią 200,
recepty teoretycznie wydawane są bez konieczności wizyty jednak Pani doktor dość często chce powtarzać badania kontrolne (nawet co 3 miesiące) dlatego niestety będę chyba musiała znaleźć inną lekarkę, bo obecnie jako studentka nie jestem w stanie pozwolić sobie na tak częste wizyty, choć bardzo żałuję, bo jako lekarz jest naprawdę nieoceniona, dokładna i widać, że zależy jej na każdej pacjentce..

zależało by mi na lekarzu z umową z NFZ, ale podejrzewam, że wtedy opieka może nie być już tak skierowana na dobro pacjentki, a i terminy pewnie bywają różne.. chyba że mam jakieś mylne przekonania.. ?
czy ktoś mógłby polecić kogoś kto jest równie dobrym lekarzem i nie robi problemów z receptami (najlepiej jednak żeby była to kobieta..) ?

a jaka miejscowość?
31.08.2015 - 60 kg

17.08.2016 57 kg
Cel : 52 kg

powoli, ale do przodu
basikagniezno jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości