|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pominięcie Cilest
Cytat:
hmmm kobietki powiedzccie mi proszę bo już naprawdę zgłupiałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ulotkę Pani przeczytała ? Co zrobić w czasie pominięcia tabletki w 3 tyg i ile może trwać spóźnienie, to w ulotce jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapomniałam,zwymiowałam,z gubiłam tabletki,wzięte za dużo,tabletki a biegunka-z
Mogłaś już po prostu tych tabletek nie brać, w sumie to przekroczyłaś 12 godzin ale tylko o pół godziny wydaje mi sie że będzie wszytko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapomniałam,zwymiowałam,z gubiłam tabletki,wzięte za dużo,tabletki a biegunka-z
Dziewczyny, byłam u lekarza no i miałyście rację. Lekarz powiedział, że ciąży nie będzie jak wezmę te 20 tabletek antykoncepcyjnych zamiast ustawowo 21, że i tak cykl będzie zabezpieczony. Potem, prawdopodobnie po przerwie będę brać już inne tabsy, zmienione, skoro na tych kiepsko się czuję. A co braku krwawienia z odstawienia, to o dziwo, przy braniu Atywi to normalne, bo ma takie działanie, że może nawet zaniknąć (widocznie dlatego nie miałam).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Przyczajenie
|
A co zrobić jeśli jednego dnia przyjęłam 2 tabletki za dużo ? ( razem 3 ) bo nie byłam pewna czy się wchłonęły , no ale teraz jednak jestem pewna że się wchłonęły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz skończyć opakowanie 2 dni wcześniej, możesz dobrać z kolejnego opakowania. Jednorazowo taka ilość tabl. nie powinna mieć wpływu na antykoncepcję.... Bylebyś tego nie powtarzała zbyt często...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. w 21 dniu przyjmowania tabletek miałam ostrą biegunkę. do łazienki pobiegłam po jakichś 3,5 h od przyjęcia tabletki. <wcześniej biegałam przez cały dzień myślałlam ze wieczorem juz bedzie ok > problem polega na tym ze zawsze okres dostawalam w sobotę a teraz dostalam w piatek., czyli mozna by przyjac ze tabletka sie nie wchlonela. z tego co teraz wyczytalam to powinnam policzyc ta ostatnia tabletke jako pierwszy dzien 7 dniowej przerwy. niestety tego nie zrobilam i przerwe liczylam jak zawsze. wczoraj wzielam pierwsza tabletke. czyli to by sie liczylo jako przerwa 8 dniowa? co powinnam teraz zrobic? nie jestem w pelni zabezpieczona? dodam ze w czasie przerwy uprawialam seks z moim narzeczonym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
no ale czy to nie dziwne ze akurat dostalam okres w piatek? a nie w sobotę? na pewno się dodatkowo zabezpieczę.. i dziękuję bardzo za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Mam problem.. zazywam microgynon 21 i zwymiotowałam 1 tabletke w 3 tygodniu brania tabletek.. to byla chyba 18 tabletka. dzien wczesniej kochałam sie z moim chlopakiem,ale w tym dniu kiedy sie kochalismy przyjelam tabletke normalnie.dopiero na drugi dzien wzielam tabletke o 20 i zwymiotowalam o 23. na ulotce pisalo,ze powinnam nie brac pozostalych tabletek i zrobic 7 dniową przerwe. zrobilam tak.I mimo to,mam schize,ze moge byc w ciazy.bo okresu jeszcze nie dostałam.Myslicie,ze jest duze prawdopodobienstwo,ze moge byc w ciąży?
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
biorę tabletki od ponad roku o godzinie 22 - w tym momencie pierwszy tydzien kolejnego opakowania ; około godziny pierwszej piętnascie dostałam silnych bóli brzucha i dwa razy byłam w toalecie ( wyglądało to jak biegunka) w międzyczasie zażyłam 30 kropli żolądkowych i nospe, a rano ranigast ... powiedzcie prosze, czy dzialanie tabletek zostało osłabione? |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej z tym, że dość dużo tych kropel przyjęłaś, a one zawierają osłabiający dziurawiec głównie.
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
Dzięki Frutti za odpowiedź!!!, czyli proponujesz zabezpieczać się dodatkowo przez kolejnych 7 dni i nie powinno być żadnych niechcianych sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4609 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wymioty a tabletki antykoncepcyjne - wątek zbiorczy.
Witam, tabletki biore o godzinie 21. Wczoraj wzielam pierwsza z nowego opakowania wzielam ja wczesniej kolo 18:30 poniewaz potem juz mialam plany i balam sie ze zapomne. Potem wynikla impreza i od 3 w nocy caly czas wymiotowalam Z tego co wiem to tabletka wchlania sie 3-4 godziny wiec chyba nie powinnam panikowac?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Ginekolog zapisał mi nowe tabletki i miałam już je wziąć, nawet gdyby było niewielkie plamienie. Teraz mam bóle brzucha i niewielką ilość krwi, więc wypadałoby wziąć nowe tabsy. Wczoraj skończyłam ostatnią tabletkę starych. To rozumuję, że mogę wziąć teraz już tabletkę nowych, tamte brałam o 18, ale 12 godzin nie przekroczę, więc spoko i żaden szok dla organizmu, prawda? Tzn wzięłabym może np o 22, gdyż zaraz będę brać lek Glucophage XR i nie chciałabym za bardzo obciążyć organizmu, bo jednak dwa takie leki naraz to chyba nie bardzo.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-07-14 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Przyczajenie
|
Witam, tabletki biore o godzinie 21. Wczoraj wzielam pierwsza z nowego opakowania wzielam ja wczesniej kolo 18:30 poniewaz potem juz mialam plany i balam sie ze zapomne. Potem wynikla impreza i od 3 w nocy caly czas wymiotowalam Z tego co wiem to tabletka wchlania sie 3-4 godziny wiec chyba nie powinnam panikowac?
Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś bezpieczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4614 |
Przyczajenie
|
Piszę tutaj, bo może Wy mnie uspokoicie... Przedwczoraj około 17 uprawiłam seks w moim chłopakiem. Wieczorem normalnie o 22.30 wzięłam tabletkę. Jednak o 3 w nocy obudziłam się ze strasznymi mdłościami. Próbowałam powstrzymać się od wymiotów, ale o mniej więcej 3.30 poddałam się i zwymiotowałam. Od zażycia tabletki minęły więc gdzieś równo 5h. Czy jest jakaś szansa, że tabletka mogła się nie wchłonąć? Bardzo się boję, że może jednak to 5h to mogło być za mało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
Witam
Prosze o rade. Wczoraj wzielam 2 tabletke z blistra.po 3 godzinach mialam bol gardla i psiknelam sobie w gardlo spreyem na bol.Spowodowalo to u mnie jakby leciutkie wymioty..lecz nie byly to takie zwykle. Nie bylo w nich pokarmu tylko sama slina i ten brazowy plyn ze sprayu, wystapilo to od razu po psiknieciu w gardlo. Nie wzielam dodatkowej tabletki nie wiem czy uznac to za wymioty? po prostu poczulam jakbymn miala zwymiotowac i wyleciala spora ilosc sliny.Mam sie martwic? dziekuje za odp |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Przyczajenie
|
Wzięłam tabletkę o 9 rano, 9.15 był luźny stolec, za 15 minut znów i 15 min znów, a za kolejne 30 min to już w sumie sama woda, więc prawdopodobnie jest to biegunka. Czy mam przyjąć kolejną tabletkę?
Jest to 3 tabletka z nowego opakowania czyli 1 tydzień. I nie całe 2 dni temu był stosunek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Przyczajenie
|
witam,sytuacja wyglada nastepujaco w 2 tygodniu brania tabletek (biore je od 3 lat) ok 22 (tak jak zwykle) wziełam tabletke ok 1 w nocy mialam biegunke,wiec wzielam kolejna tabletke z opakowania w razie gdyby tamta wczesniejsza sie nie wchlonela calkowicie..
pytanie brzmi: czy teraz dobrac z nastepnego opakowania ta brakujaca tabletke? czy skonczyc brac o dzien szybciej zrobic 7 dniowa przerwe i dzien szybciej niz zwykle wziac 1 tabletke? oraz czy nie trzeba od momentu wziecia tych jakby 2 tabletek na raz dodatkowo sie zabezpieczac? z góry dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli po wzięciu dodatkowej tabletki biegunka już nie wystąpiła, to nie ma potrzeby dodatkowo się zabezpieczać.
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skonczysz branie dzien wczesniej, zrobisz przerwe i bedzie okej. Nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac. Poza tym jesli to był jednorazowy luzny stolec to niepotrzebnie bralas druga tabletke ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.