Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 13:18   #4591
Kasiula8708
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Stosuje któraś z Was olejek na rozstępy z baby dream? Dostałam go dziś za grosika z kartą rossne narazie stosuje serię. "będę mamą" z Lirene. I póki co brak rozstępów kupiłam też pieluchy z baby dream, ten najmniejszy rozmiar,wole mieć w domu w razie czego.
Byłam odebrać wczorajsze wyniki i zrobić to CRP, a w poczekalni w laboratorium 4 panie z brzuszkami na krzywej
kasiula no jeszcze teoretycznie 11tygodni przed nami,w praktyce różnie może być,ja tam już tydzień temu mówiłam do córci że jeszcze 10tygodni powinna wytrzymać a potem niech już się rodzi
Co do wózka to u nas tak na 90% będzie xlander xpulse pojedziemy jeszcze do większego salonu z wózkami, ale w tym się zakochałam po pierwszej przejażdżce po sklepie,bardzo dobrze mi się go prowadziło.

Tak tak niech maluszki jeszcze siedzą w brzuszkach ale zobaczysz jak nam błyskawicznie ten czas zleci,ja ani się obejrzę a tu już kolejny tydzień za mną

Ja się smaruję balsamem z perfecty i jak dla mnie super, szybko się wchlania i narazie rozstępów nie widzę,mam za to na pośladkach i boczkach z początku ciąży bo nie smarowałam

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Moja położna mówiła, że pościel jest niepotrzebna dla noworodka, że wystarczy tylko poduszka ta z klinem, prześcieradełko i dzidziusia kłaść w bodach np i przykryć lekko kocykiem jeśli chłodna pora roku, a jak gorąco w domu to nawet w samych bodach położyć spać. Ja kupuję cały zestaw pościeli, ale myślę, że dopiero za jakiś czas będę jej używać dla małej

też tak zrobię,bo słyszałam podobne opinie o kołderkach,więc jak mała podrośnie to wtedy wyciągnę podusie i kołderkę

Dzięki dziewczyny za wasze typy wózków,teraz posiedzę na necie i poczytam opinii,może wkońcu na coś się zdecyduję i namówię Tż na wyjazd do większego sklepu na rekonesans
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 13:23   #4592
Soul89
Zadomowienie

Limonka: ja powtarzam dlatego, że za pierwszym razem glukozę zwróciłam po 15minutach

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 13:36   #4593
cynamon_
Zakorzenienie

Ja tez planuje malutką na początku w rozku kłaść lub zawijac w kocyk, przy synku spiworek tez nam się nie sprawdził, wkurzalo mnie to rozpinanie i zapinanie w nocy. Ja założę ochraniacz (to bardziej dla ozdoby), przescieradelko i to wsio a kołderka z podusia na później
Stary 2015-08-20, 13:43   #4594
Gaabbi
Wtajemniczenie

Zaczynam 30tc
Ale to zleciało!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Ale duża
Powiedz mi, czy na KTG liczy się też ruchy dziecka, czy samo tętno wystarczy?
Jest czujnik na tętno dziecka, czujnik na skurcze macicy i dostajesz do ręki taki przycisk, który przyciskasz, jak czujesz ruchy dziecka Więc ruchy dziecka też się rejestruje.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 13:44   #4595
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zaczynam 30tc
Ale to zleciało!

Jest czujnik na tętno dziecka, czujnik na skurcze macicy i dostajesz do ręki taki przycisk, który przyciskasz, jak czujesz ruchy dziecka Więc ruchy dziecka też się rejestruje.
Gratulacje czas leci nieubłaganie
Stary 2015-08-20, 13:49   #4596
czekooczekolada
Zakorzenienie

czy Wasze dzieci też są mniej ruchliwe przy świetle dziennym ? jak mój brzdąc kopie i kopie i ja wtedy odsłonię bluzkę, żeby popatrzeć, to przestaje i jak na złość się nie ruszy :P jak opuszczę bluzkę to jedzie dalej z koksem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-20, 13:51   #4597
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też są mniej ruchliwe przy świetle dziennym ? jak mój brzdąc kopie i kopie i ja wtedy odsłonię bluzkę, żeby popatrzeć, to przestaje i jak na złość się nie ruszy :P jak opuszczę bluzkę to jedzie dalej z koksem
Nie zauważyłam u siebie tego raczej nawet bardziej się rusza jak podciągnę bluzkę do góry hi hi no każde dziecko jest inne
Stary 2015-08-20, 14:15   #4598
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wasze dzieci też są mniej ruchliwe przy świetle dziennym ?
Może wyczuwa, ze go podpuszczasz do kopniaków ?
Nie ma reguły, mojemu dzieciowi powili stabilizuje się rytm aktywności. Wcześniej szalał w nocy, teraz budzi mnie rano (lepiej niż budzik). Za to raz spróbowałam zrobić eksperyment - przy zgaszonym świetle włączyłam komorkę, przyświeciłam przy brzuchu - byłam ciekawa, czy widzi światło - i chyba widzi, bo się ożywił.

Cytat:
A ile ruchów to norma?
Mnie szczerze ktg przeraża, bo a nuż padnie na czas, w którym dziecko śpi, wtedy cięzej wyczuć ruchy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 14:16   #4599
fasterka90
Zadomowienie

Moja robi aż nieprzyjemne fikołki jak biorę prysznic i nie wiem czy to od strumienia wody czy od światła -mamy świecącą słuchawkę prysznicową wtedy aż cały brzuch mi faluje. I ogólnie bardziej kopie jak jest ciepło -przy tych upałach kopała dniami i nocami,teraz np jak gotuje to mocniej kopie. Nie wiem czy jest taka ciepłolubna czy się wkurza i dlatego kopie.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 14:17   #4600
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
czy Wasze dzieci też są mniej ruchliwe przy świetle dziennym ? jak mój brzdąc kopie i kopie i ja wtedy odsłonię bluzkę, żeby popatrzeć, to przestaje i jak na złość się nie ruszy jak opuszczę bluzkę to jedzie dalej z koksem
Mój syn jest mniej ruchliwy wtedy, gdy sama się ruszam i go kołyszę. Najczęściej w ciągu dnia, ale wstaję też w nocy, gdy zdrętwieją mi ręce. Wtedy też siedzi cicho Podejrzewam, że Twój maluch zdziwieniem reaguje na światło. Tu ciemniej, nagle jaśniej i po prostu wpatruje się w stronę jasnego.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 14:22   #4601
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A ile ruchów to norma?
Mnie szczerze ktg przeraża, bo a nuż padnie na czas, w którym dziecko śpi, wtedy cięzej wyczuć ruchy.
Nie wiem, czy jest jakaś norma. Nie wiem nawet, czy to się liczy po to, żeby wiedzieć jak się dziecko rusza, czy żeby dopasować ewentualne wahania tętna do ruchów właśnie.
Nic się nie stresuj W pierwszej ciąży ruchy Hani czułam baaardzo słabo. A to dlatego, że miałam łożysko na przedniej ścianie macicy. Nigdy mi ginka nie zwróciła uwagi na to, że ruchów jest za mało. To logiczne, że podczas kilkunastominutowego zapisu może być tak, że dziecko ma czas odpoczynku i rusza się dużo mniej. Spokojnie
Stary 2015-08-20, 14:24   #4602
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A odnosnie wozkow. Ja mialam quinny buzza i w sumie bylam zadowolona, no ale teraz musielismy kupic podwojny bo mloda jeszcze nie chodzi wiec do listopada nie bedzie sprawnie biegac. Zdecydowalismy sie na baby jogger city selct i jako pojedynczy juz brykamy i jestem bardzo zadowolona! Pozniej tylko dolozy sie drugie siedzisko i bedzie git
Na watku z tamtego roku duza popularnoscia cieszyl sie wsrod dziewczyn Stokke. Kojarzycie?
Kupiłaś nowy czy używany? Ile cie wyniósł taki zestaw? U nas leo starszy ale tez chcemy kupic podwójny wozek

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 14:30   #4603
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy jest jakaś norma. Nie wiem nawet, czy to się liczy po to, żeby wiedzieć jak się dziecko rusza, czy żeby dopasować ewentualne wahania tętna do ruchów właśnie.
Dzięki za uspokojenie
Jak leżałam na patologii ciąży, to jedna z dziewczyn z sali miałą 3 razy dziennie KTG. To było niesamowicie stresujące dla niej, bo personel był niezadowolony z ilości ruchów dziecka - a to klaskali nad brzuchem, to kazali jej jeść coś słodkiego, było panikowanie, że jak znowu będzie taki wynik, to jeszcze dziś cesarka. Koniec końców i tak wynik był dobry, ale stresować matkę aż tak?
Jakby ktoś miał mi robić KTG o 5 rano, to wielce prawdopodobne, że dziecko by spało, tym bardziej że moje nie reaguje od razu na muzykę czy słodycze. Z muzyki to najbardziej lubi Metallicę "Whiskey in the jar" lub śpiewy kościelne, ale to też musi mieć nastrój na wygibasy. A puszczaliśmy młodemu wszystko, muzyka klasyczna i dla ciężarnych mu nie pdochodzi

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 14:39   #4604
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dziwna sprawa
Jak ja leżałam z Hanią na patologii, to przychodzili często z ktg na salę, żeby sprawdzić tętno dziecka, ale nigdy nie liczyli ruchów
Stary 2015-08-20, 15:11   #4605
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Kupiłaś nowy czy używany? Ile cie wyniósł taki zestaw? U nas leo starszy ale tez chcemy kupic podwójny wozek
Uzywany. Strasznie drogie te wozki a nie chcialam takiego szerokiego siedzisko obok siedziska ani tez takiego gdzie jedno dziecko siedI tak jakby na dole, praktycznie w koszu na zakupy... Trafilam naprawde super okazje 180 Funtow na gumtree i w super stanie. Dokupie jeszcze tylko tska deske do stawania bo nir ma w zrstawie, a fotelik mam maxi cosi cabrio swoj po Nince.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

A Ty jakie modele bierzesz pod uwage?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 15:24   #4606
agne19s
Zadomowienie

Hej dziewczyny ja dziś już po glukozie. ginka kazała mi sobie wkropic cytrynę ale ja nie miałam kupionej w domu więc poszłam bez i ku mojemu zaskoczeniu babka w laboratorium jak zobaczyła że nie mam to mi wkropila swoją powiem wam ze smaczne to było . Ale nie wiem czy też po 1 godzinie o wiele dłużej krew pobierano bo nie chciała lecieć ? Myślałam że po 2 godz będzie lepiej a było jeszcze gorzej. Babka mimo opaski to jeszcze rękę mi sciskala i powtarzała "no dawaj jeszcze troche ". Mialyscie podobnie ?

Karoseria co do wózka stokke to mi się on bardzo bardzo podoba ale mój tz uważa że jest obrzydliwy i zbyt nowoczesny. Ten wózek to moje marzenie ale niestety zdrowy rozsądek wygrywa. Podstawowa wersja to koszt około 4 tysiące z tego co się orientowalam a później dokupowanie elementów chociażby ochraniacz na dłonie w zimę czy zimowa tapicerka to też nie lada koszt
Stary 2015-08-20, 15:37   #4607
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Karoseria co do wózka stokke to mi się on bardzo bardzo podoba ale mój tz uważa że jest obrzydliwy i zbyt nowoczesny. Ten wózek to moje marzenie ale niestety zdrowy rozsądek wygrywa. Podstawowa wersja to koszt około 4 tysiące z tego co się orientowalam a później dokupowanie elementów chociażby ochraniacz na dłonie w zimę czy zimowa tapicerka to też nie lada koszt
Tak samo uważam. Jest zbyt nowoczesny i udziwniony. Gdyby nie mały bagażnik, kupiłabym normalny bujany wózek na pasach. Taki klasyczny. Ten stokke wydaje mi się taką taczką. Dziecko siedzi na wysięgniku i pojęcia nie mam, czy można nim w jakikolwiek sposób pobujać. Jakbym latała samolotami, może ważną kwestią dla mnie byłaby ta opcja ciągnięcia po lotnisku. Mieszkam w mieście w centrum i nie będę musiała wózka taszczyć przez zaspy. Wszystko zależy, co kto potrzebuje i co się komu podoba. Ja muszę mieć wózek z dużym koszem, głęboką budką, zwłaszcza w spacerówce i dobrą amortyzacją. No i skrętne kółka są mile widziane. Oczywiście, przy większym bagażniku mogłabym przeboleć te kilka miesięcy bez skretnych kółek w wózku klasycznym. Ale ogólnie wolę wózki zwykłe, sprawdzone, nie jakieś cuda. Tzn. nie potrzebuję cudów. Jakbym faktycznie potrzebowała, może spojrzałabym inaczej na stokke.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-20 o 15:38
Stary 2015-08-20, 15:46   #4608
fasterka90
Zadomowienie

agne19s ja mam tylko jedną dobrą żyłe do pobierania,ostatnio te 3 poszły całkiem ok,ale wczoraj miałam pobieraną krew i dziś tez i dziś słabo leciało a siniaka mam na pół ręki :/
Stary 2015-08-20, 15:52   #4609
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
agne19s ja mam tylko jedną dobrą żyłe do pobierania,ostatnio te 3 poszły całkiem ok,ale wczoraj miałam pobieraną krew i dziś tez i dziś słabo leciało a siniaka mam na pół ręki :/
Hmm ja już sobie wkrecilam film ze pewnie mam cukrzycę i organizm sobie z cukrem nie poradził i mam to teraz we krwi. A później mi się przypomniało ze ja zwykle mam podwyższona hemoglobine ale przecież za pierwszym wkluciem jakoś leciało.

A jakie kupujecie proszki do prania ubranek ? Swoje ubrania też będziecie w nich prac ? Spotkałam się z dwiema teoriami w jednej babka prala też wszystkie swoje bluzki bo dziecko dostawalo uczulenie od jej ubrań z normalnego proszku. A druga to taka ze u szwagra w rodzinie wszystkie ubranka były prane w normalnych proszkach dla dorosłych i nic się nie działo...
Stary 2015-08-20, 16:02   #4610
poznanianka1990
Zakorzenienie

agnes19s, ja nasze będę prała w proszkach dla dorosłych, a ciuszki małej w balsamie do prania ubranek dziecięcych.

Dziś jak wracałam z tej poradni to w tramwaju było już sporo ludzi, zero wolnych miejsc. I ku mojemu zdziwieniu babka ustąpiła mi miejsca, sama z siebie! Tak na oko może miała 35-40 lat. Początkowo odmówiłam, ale nalegała, więc skorzystałam. Byłam w szoku, bo miałam luźniejszą tunikę, no i w ogóle niestety rzadko się takie zachowania spotyka...

Znajoma mi podrzuciła taki filmik związany z tą sytuacją: https://www.facebook.com/PregnancyVi...type=2&theater
Chyba muszę się w coś takiego zaopatrzyć

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 16:10   #4611
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziś jak wracałam z tej poradni to w tramwaju było już sporo ludzi, zero wolnych miejsc. I ku mojemu zdziwieniu babka ustąpiła mi miejsca, sama z siebie! Tak na oko może miała 35-40 lat. Początkowo odmówiłam, ale nalegała, więc skorzystałam. Byłam w szoku, bo miałam luźniejszą tunikę, no i w ogóle niestety rzadko się takie zachowania spotyka...
To naprawdę miłe zaskoczenie ja póki co nie zaznałam życzliwości ludzi wczoraj nawet stałam w kolejce w Tesco przy kasie z pierwszeństwem. To ona ma chyba tą nazwę tak dla picu. Mąż powiedział, że następnym razem jak pojedziemy na zakupy i staniemy przy takiej kasie, to od razu pójdzie, że ma zonę w ciąży i proszę się usunąć Ja nie mam nerwów i siły by użerać się z tymi wszystkimi ludźmi, i może w duchu sobie myślę, że ktoś dla mnie będzie uprzejmy, skoro ja dla innych jestem..

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 16:14   #4612
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Tak samo uważam. Jest zbyt nowoczesny i udziwniony. Gdyby nie mały bagażnik, kupiłabym normalny bujany wózek na pasach. Taki klasyczny. Ten stokke wydaje mi się taką taczką. Dziecko siedzi na wysięgniku i pojęcia nie mam, czy można nim w jakikolwiek sposób pobujać. Jakbym latała samolotami, może ważną kwestią dla mnie byłaby ta opcja ciągnięcia po lotnisku. Mieszkam w mieście w centrum i nie będę musiała wózka taszczyć przez zaspy. Wszystko zależy, co kto potrzebuje i co się komu podoba. Ja muszę mieć wózek z dużym koszem, głęboką budką, zwłaszcza w spacerówce i dobrą amortyzacją. No i skrętne kółka są mile widziane. Oczywiście, przy większym bagażniku mogłabym przeboleć te kilka miesięcy bez skretnych kółek w wózku klasycznym. Ale ogólnie wolę wózki zwykłe, sprawdzone, nie jakieś cuda. Tzn. nie potrzebuję cudów. Jakbym faktycznie potrzebowała, może spojrzałabym inaczej na stokke.

No widzisz a okazuje sie ze dziewczyny ktore go kupily jako jedne z niewielu sa do tej pory bardzo zadowolone i z gondoli i spacerowki teraz
Stary 2015-08-20, 16:17   #4613
agne19s
Zadomowienie

Tz mi dzwonił ze mają imprezę integracyjną w pracy wyjazd na kajaki paintball ognisko i inne atrakcje, nawet autobus podstawiaja i ja już podniecona no to super ! Tak jestem chętna ! A on do mnie ze dzwoni zapytać czy nie będzie mi przykro jak się zapisze bo to jest tylko dla pracowników.... No co za bezsens....
Stary 2015-08-20, 16:19   #4614
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Hmm ja już sobie wkrecilam film ze pewnie mam cukrzycę i organizm sobie z cukrem nie poradził i mam to teraz we krwi. A później mi się przypomniało ze ja zwykle mam podwyższona hemoglobine ale przecież za pierwszym wkluciem jakoś leciało.

A jakie kupujecie proszki do prania ubranek ? Swoje ubrania też będziecie w nich prac ? Spotkałam się z dwiema teoriami w jednej babka prala też wszystkie swoje bluzki bo dziecko dostawalo uczulenie od jej ubrań z normalnego proszku. A druga to taka ze u szwagra w rodzinie wszystkie ubranka były prane w normalnych proszkach dla dorosłych i nic się nie działo...

Ja caly czas piore w kapsulkach bio i plukam w fairy dla dzieci Przypasowaly mi i nie zmieniam poki co. Ja akurat nie jestem fanke bezwzglednej sterylizacji i wg mnie dziecko powinno nabierac odpornosci ale nie chcialam takiego noworodka narazac i tak jakos zostalo. Nie oddzielam i nie bede oddzielac ubran naszych i dzieci bo i tak kupa roboty z tym praniem :P

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Tz mi dzwonił ze mają imprezę integracyjną w pracy wyjazd na kajaki paintball ognisko i inne atrakcje, nawet autobus podstawiaja i ja już podniecona no to super ! Tak jestem chętna ! A on do mnie ze dzwoni zapytać czy nie będzie mi przykro jak się zapisze bo to jest tylko dla pracowników.... No co za bezsens....

Oooo ale lipa...
Stary 2015-08-20, 16:22   #4615
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Ja caly czas piore w kapsulkach bio i plukam w fairy dla dzieci Przypasowaly mi i nie zmieniam poki co. Ja akurat nie jestem fanke bezwzglednej sterylizacji i wg mnie dziecko powinno nabierac odpornosci ale nie chcialam takiego noworodka narazac i tak jakos zostalo. Nie oddzielam i nie bede oddzielac ubran naszych i dzieci bo i tak kupa roboty z tym praniem :P

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Oooo ale lipa...
Ooo poczytam sobie o tych kapsulkach. Ponoć położna kazała tam u szwagra mieszać troszkę proszku dla dzieci i dla dorosłych I jak nie będzie problemu to w ciągu 3 miesięcy przejść na proszek dla dorosłych.
Stary 2015-08-20, 16:39   #4616
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ooo poczytam sobie o tych kapsulkach. Ponoć położna kazała tam u szwagra mieszać troszkę proszku dla dzieci i dla dorosłych I jak nie będzie problemu to w ciągu 3 miesięcy przejść na proszek dla dorosłych.
O to j3st niezly pomysl nawet. Ja poki co kapsulki uwazam za fajny wynalazek. Czysto, prosto i bez rozsypywania i pozostawiania proszku na ubraniach
Stary 2015-08-20, 16:43   #4617
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
No widzisz a okazuje sie ze dziewczyny ktore go kupily jako jedne z niewielu sa do tej pory bardzo zadowolone i z gondoli i spacerowki teraz
Ja nie twierdzę, że to jest jakieś dziadostwo. Każdy ma swoje wymagania i gust. Mnie po prostu podobają się zupełnie inne wózki. Inną sprawą jest właśnie koszt tego wózka. Nawet jakbym faktycznie była w nim zakochana, mało prawdopodobne, żebym go kupiła Poza tym wydaje mi się, że jak ktoś wydaje taką kasę na wózek, musi mieć go przetestowany wcześniej z każdej strony, bo nie ma opcji, że wydasz 4 tysie, a nie będziesz zadowolona z wózka.

Stary 2015-08-20, 16:43   #4618
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
agnes19s, ja nasze będę prała w proszkach dla dorosłych, a ciuszki małej w balsamie do prania ubranek dziecięcych.

Znajoma mi podrzuciła taki filmik związany z tą sytuacją: https://www.facebook.com/PregnancyVi...type=2&theater
Chyba muszę się w coś takiego zaopatrzyć
He he czasem by się przydało takie cuś

Co do ustępowania miejsca w kolejce, to mi się tylko raz zdarzyło być przepuszczoną i to w rossmanie, gdzie jest teraz napis przy wejściu ''rossmann ma pierwszeństwo dla mam" czy coś takiego. Stałam w kolejce, przed mną chyba ze 4 osoby a kasjerka mnie zawołała żebym podeszła do kasy bez kolejki, fajowo hi hi No ale poza tym w żadnym innym miejscu nikt mnie jeszcze nie przepuścił.
Cytat:
Ojj fajna impreza się zapowiada, szkoda.
Stary 2015-08-20, 16:46   #4619
fasterka90
Zadomowienie

Dla mnie to jest przesada żeby swoje ciuchy też prać w proszku czy tam płynie dla dzieci. Przecież będą też przychodzić dziadkowie,ciotki,znajomi itp,którzy piorą w zwykłym proszku. Z resztą jak my byłyśmy małe to w ogóle nie było proszków dla dzieci a jakoś żyjemy butelki raczej też będę po prostu myć.

agne19s dla mnie to oczywiste że jak mają wyjazd integracyjny to tylko dla osób z firmy,u mnie tak jest,u tz tak jest,u mojego taty w pracy podobnie- oni mają dość dużo wyjazdów i cześć jest dla całych rodzin,część tylko dla pracowników. Nie chciałabym nawet jechać z tz na taki wyjazd ani tymbardziej żeby on jechał ze mną :p
Stary 2015-08-20, 16:48   #4620
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja nie twierdzę, że to jest jakieś dziadostwo. Każdy ma swoje wymagania i gust. Mnie po prostu podobają się zupełnie inne wózki. Inną sprawą jest właśnie koszt tego wózka. Nawet jakbym faktycznie była w nim zakochana, mało prawdopodobne, żebym go kupiła Poza tym wydaje mi się, że jak ktoś wydaje taką kasę na wózek, musi mieć go przetestowany wcześniej z każdej strony, bo nie ma opcji, że wydasz 4 tysie, a nie będziesz zadowolona z wózka.

To prawda. W sprawie gustu nie ma dyskusji Ja do tej pory nie wiem czy mi sie podoba czy nie ale mowie wam ze dziewczyny bardzo zadowolone. A czy musi byc przetestowany? Niekoniecznie.,, Ktos moze miec po prostu kase :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości