|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no raczej mało komfortowe i ja bym nie ryzykowała....
![]() |
#4593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4594 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się ten tekst też podoba. U nas czasem taka atmosfera bywała ![]() Cytat:
Mój niestety jak na II USG się dowiedział, że dzidziuś jest nisko to od tamtej pory nie ma takich pomysłów. Z resztą serio- ja bym się teraz bardzo bała.
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie mam prawka i strasznie z tego powodu cierpie teraz.... nigdzie bez tz sie nie rusze i nic zrobic nie moge ![]() ![]() ![]() ale bedac w pl nie bylo mi potrzebne, nie bylo auta a potem jak kupilismy corsinke to tz jezdzil. Ja jezdzilam mpk do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz ciekawe jak ja mam je zrobic ;/ moze kiedys jak dzieci podrosna to zrobie juz tu w de na miejscu ![]() ![]() marzenia ![]() ![]()
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja z moją siostrą też się czasem wadzę czy coś, ale nie wpadłabym na pomysł jej tak dogadywać w kwestii dziecka, bo przecież każde dziecko inne. Melduję, że ta zupa czosnkowa z przepisu co linkowałam wychodzi świetna. Tylko dałam 1l bulionu i 3 ząbki czosnku więcej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Powiem Wam, że aż zaczynam się zastanawiać czy na tym etapie ciąży te szyjki to się już fizjologicznie nie zaczynają skracać. Tylko nawet jeśli to jak lekarz ma rozpoznać czy zagrożenie porodem przed wczesnym czy zwykła fizjologia? ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
u nas chyba ja mam większą chcice niż tż ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku miałam mega stresa jeździć autem... strasznie się bałam... i mój pierwszy samochód (o ile można o nim napisać, że to samochód) to maluch ![]() ![]() Studiowałam zaocznie i jednocześnie pracowałam i właśnie przez swoją pracę przełamałam strach do jeżdżenia autem. Pracowałam wtedy w takiej firmie, że miałam non stop delegacje i miałam wybór... hotel na miejscu, albo dojeżdżanie samochodem po 50 km w jedną stronę (komunikacją miejską kiepskawe połączenia były). Dodam, że to czasy, że o nawigacji nie było mowy... kilka razy zabłądziłam, raz nawet zatrzymałam się koło radiowozu policji, żeby o drogę zapytać, raz wpadłam w poślizg i o mało ludzi nie rozjechałam na przejściu... to o mało tir mnie z drogi nie zepchnął... oj było tego trochę... raz się nawet poryczałam jak dotarłam na miejsce, bo taki miałam hardcore z dojazdem... pamiętam jak kiedyś tak zbłądziłam, że zamiast godziny w jedną stronę, to jechałam 2,5 godziny ![]() Ale dzięki temu z każdą delegacją było lepiej... i teraz nie mam już stresa, żeby gdziekolwiek jechać. Wsiadam i jadę ![]() Najdalsze moje trasy delegacyjne z ostatniego roku pracy to Bielsko-Poznań... w pojedynkę za kółkiem. Duupa kwadratowa po takiej trasie, ale spoko ![]() A samochody też się nazmieniałam i teraz nie mam spinki... wsiadam do nowego i jadę... jedynie na parkingu muszę się przyłożyć, jak pierwszy raz samochodem parkuję i mam jeszcze nie wyczute autko. ![]() Ale dziewczyny po tym, co ja przeżyłam tych ładnych parę lat temu, to każda z Was jak się przełamie i zacznie jeździć, to po pewnym czasie przestanie się bać. Jak to mówią trening czyni mistrza ![]() Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie życia bez samochodu. A przez ostatnie 4 lata dojeżdżałam do pracy 42 km w jedną stronę... więc dziennie 84 km ...tygodniowo 420 km ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Jeju ale mi dzieć po zupie szaleje :p Ide się położyć, bo nie daję rady siedzieć :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Ania dobre z tym autem na światłach...nam w audi kilka razy już zegary wysiadały...bodajże ten jest 4...i też paliwa nie pokazywało i tak na czuja się jeździło...nawet na Śląsk tak pojechaliśmy bo było opóźnienie z wypłatą a zamawialiśmy z all jak wypłata doszła i już nie przyszedł przed wyjazdem...Mieliśmy cały bak paliwa wyjeżdżając od nas bo M do pełna zatankował i w drodze powrotnej dotankowaliśmy jeszcze za 100 w razie w. We wtorek jak wróciliśmy M zmienił zegary a tu prawie pół baku paliwa...A raz nam zabrakło jak wracaliśmy od brata M...jakieś półtora km od ich bloku...to przyjechał z odsieczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś zjeżdżam z górki, na dole światła i dwupas. A ja sierota ledwo co ruszyłam, ale wiadomo spalanie leci to ledwo się ruszyło to ssanie wyłączyłam , nie zdążylam przy hamowaniu podnieść - efekt? zgasł. Próbuje odpalić, nie odpala.... no za cholerę nie odpali. W nim trzeba było poruszać przy silniku i wtedy odpalał. Zaciągam ręczny, linka poszła ![]() ![]() Miał ze mnie polew, ale to na tyle lekkie było, że chłop utrzymał ![]() Jak nie miałam jeszcze obwodnicy miasta, to dojazd do pracy zajmował mi 40min - 1,5h w normalnych warunkach. Czasem w zimie był taki wielki korek, że jeździłam po takiej górskiej ścieżce. Taka, że w lato 2 auta się mijają, bo widać gdzie rów czy coś, ale no w zimie śniegu multum, odśnieżone raptem na 1 auto. Jadę jako pierwsza (chyba się nikt wcześniej się nie odważył tam jechać), za mną 2 czy 3 auta. I nagle z przeciwka jedzie mi "krowa" (tak określam te wszystkie 4x4, których kierowca nie umie nimi jeździć). Krowa nie zatrzymała się 10m wcześniej mimo, że miała jak, więc ja muszę jej zjechać. Zjeżdżam i auto mi się zsuwa, prawy bok w rowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Aninis Ty to masz przygody
![]()
#4605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() też mnie lekarz nastraszył, nafaszerował globulkami z hormonami itd. i kazał leżeć i odpoczywać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w swoim raz gumę załapałam... jakiś chłopaczyna zatrzymał się z litości, żeby mi koło zmienić... zagląda da bagażnika i wyciąga... samą oponę hahaha okazało się, że nie miałam zapasowego koła, tylko samą oponę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kiedys sie uda i je zrobimy ;D aaa zrobie frytki ![]() ![]()
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny, czuje sie coraz gorzej, mam straszne dusznosci i mi slabo. Cisnienie 145/91, puls 124, a cala ciaze byl otakie ladne niskie cisnienie... Z jakim cisnieniem jest niebezpieczenstwo dla dzidziusia?
#4611 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() nie znam się, ale wysokie się wydaje :/ zadzwoń może do lekarza swojego, albo na IP zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jutrokupie i zobaczymy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Esor zadzwon di lekarza jak nie przejdzie bo troche wysokie :-\
![]() |
#4614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
ale przy bardzo niskim ciśnieniu znowu tak 100/60 czasem 90/60 ... ale ja mam za niskie ciśnienie i wysoki puls a powinnam mieć ciśnienie 120/70 edit: esor a czasem się nie zestresowałaś tym, że tż nie ma??? ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-18 o 18:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli wszystko ok to mysle ze luz blues smialo mozesz jechac. Ja sie w połowie stycznia wybieram na 5h podróż na 4 dni z pola i tz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm mi w pierwszej ciąży twardnial cały czas ale bezbolesnie i szyjka trzymała wiec z niczego nie rezygnowałam ![]() ![]() Moze poczekaj do wizyty niech Cie przebada i będziesz wiedzieć ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Teraz sie zaczęłam stresować ze go nie ma na zasadzie ze mam cisnienie i tak sie fatalnie czuje i wzrósło do 153/100... Boże jaki pech kiedy on akurat wyszedł... ![]() ![]()
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór Miśki
![]() Piszecie tak o tych szyjkach skróconych... ja mam wizytę u gina zaraz po świętach 28.12 i wydaje mi się, że się też wtedy dowiem, że moja krótka... Czuję mega napinanie brzucha i napór Dzieciaczka bardzo nisko, tzn ja mam takie napięcia od bardzo dawna( Aspargin na to biorę tylko...), ale teraz kiedy ten brzuch jest już naprawdę duży to staje się co raz bardziej dotkliwe i bolesne. Ale jestem pełna nadziei że wszystko i tak okaże się ok, choć przeczucie mam, że urodzę w styczniu;/ Ja dziś miałam kontynuować porządki świąteczne ale nie miałam w ogóle natchnienia, puściłam dwie prali ubranek mojej Małej/ pieluch tetrowych itp i ugotowałam wielki gar kapuśniaku ![]() Co do prawa jazdy- ja nie mam, nigdy nie byłam na kursie, nie chciałam, ja się boję, myślę, że byłabym zagrożeniem dla siebie i innych uczestników ruchu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Ja bym zadzwoniła na IP i zapytała, ale bez panikii bo nerw Ci jeszcze podwyższy to ciśnienie.
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy wysokim ciśnieniu to najważniejsze, żeby dobrze się nawodnić... tak mi mama mówiła (pielęgniarka) jak mój tż miał ciśnienie 169/145. Dobrze coś moczopędnego wypić/zjeść... w lato np. arbuz, ale teraz to nie wiem, co tak działa ![]() Mojemu tż tak po pół godzinie jak sobie popił... zaczęło ciśnienie spadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.