|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
I caly czas dochodza nowe ze skurczami itd!
![]() Dziewczyny na ile stopni pralyscie pieluchy biale, kolorowe i reczniki?? Dzisiaj jak przygrzeje z praniem to nie wiem czy i moja pralka nie siadzie ![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-09 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
To tylko cienki kawałek cienkiej rureczki, tylko kilka cm w twojej żyle
![]()
#4593 |
Wtajemniczenie
|
Jerzyczka kciuki
![]() Nie stresuj sie ![]()
#4594 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka powodzenia!
![]() ![]() med mam nadzieje, że dzieciaczek nie zrobi Ci psikusa ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Ja nienawidzę wenflonów. Miałam raz w życiu i bolało mnie od samego patrzenia na to. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
Iola mieszkamy w tym samym mieście
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Tetrowe białe prałam w 90 stopniach, myślinowe i flanelowe w 40 stopniach
#4596 |
Zakorzenienie
|
Ja wszystkie pieluchy prałam w 60 stopniach. Poza muślinowymi.
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Jak prałyście te rzeczy od milutkiej? Nic się nie stało z wypełnieniem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mów
![]() Cytat:
![]() No i czekam na foteczki pościeli of korsik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Ja jak pierwszy raz trafiłam do szpitala na HSG i miałam wkłuwany wenflon to słabo mi się zrobiło
![]() Poza tym pocieszam się tym, że są gorsze rzeczy niż wkłucie wenflonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty ![]() I gratuluje kolejnych tygodni skonczonych. 37t to juz jest naprawde super. Dziewczyna z sali ma dzieciaczka z 37tc i jest super, w piatek ida do domu normalnie.. Cieszcie sie, bo kazdy tydzien ma tak ogromne znaczenie. Ja nie moge przebolec,,ze u nas raptem do skonczonego 33tc dotrwalismy.. i chyba tez wlasnie dlatego mam dolek i troche poplakuje. Wiem ze to niezalezne ode mnie bylo ale jest taki smutek ze tak wczesnie sie skonczylo. Tym bardziej ze niektore z Was maja skrocone szyjki czy skurcze a jednak nie rodzicie, a u mnie wszystko bylo idealnie a zakonczylo sie tak szybko z supelnie innego powodu.... Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Rozeznanie
|
Dotka nie zamartwiaj się, przecież Witek to kawał chłopaka
![]() ![]()
#4602 |
Zakorzenienie
|
Dotka bedzie straszne to co napisze, ale pomysl, ze gdyby nie to, ze bylas w szpitalu, to teraz nie byloby Witak. Dobrze, ze skonczyla sie ciaza wczesniej, ale szczesliwie, niz pozniej...
Dzien dobry dziewczynki ![]() Jak mi sie dzisiaj nie chce wstac z lozka, no maskara. Poza tym cos tak czuje, ze sie rozwiaze w grudniu, od wczoraj jakos mnie tak w szyjce kluje, pobolewa mnie na @, fakt tylko wieczorami, ale chyba szykuje sie.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Dotka, Jerzyczka, a u nas położna mówiła, że po cc laktacja nawet do 7 dni się może rozkrecać, żeby przed 8 dobrą nie wchodzić z jakimiś herbatkami na laktację, żeby sobie mega nawału nie zafundować.
Dotka, nic dziwnego że masz hustawkę nastroju, nie dość, że burza hormonów po porodzie, to jeszcze takie przeżycia. Ułoży się wszystko tylko trzeba czasu - jak musisz popłakać sobie, to płacz byle Ci się lepiej zrobiło. A wenflony to nic strasznego, naprawdę, wygląda okropnie, ale rzadko kiedy boli, ewentualnie jest trochę niewygodne. Jeszcze zależy gdzie wkłują - mnie się wydaje że ten w zgieciu łokcia był najwygodniejszy, najgorszy na grzbiecie dłoni, bo smsy mi było trudno pisać ![]()
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-09 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Dotka nie ma się co dolowac. To zupełnie niezależne od Ciebie a trzeba się cieszyć ze Witek jest bezpieczny!
Głową do górny, teraz synek potrzebuje Cię jeszcze bardziej a podobno takie dzieciaczki odczuwają emocje rodziców. Jaki macie plan na najbliższy czas ? Odłączenie od cpap ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Rozeznanie
|
Kciuki dziewczyny za wizyty, Czarnula gratulacje za 37 tydzień
![]() Ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień I wczoraj rozpoczęłam akcję prania wreszcie. Muszę się na ten gbs też umówiĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Jerzyczka,nie wkrecaj sobie,10 ruchow na 3 minuty to całkiem niezły wynik ;-) Dotka,to normalne że masz burze hormonow,czujesz smutek itd,ale pomysł tak jak ktoras napisala-gdyby nie zbieg okolicznosci, to może nie byłoby Witka teraz...mysle ze jak bedziesz juz go miala w domu i rozkreci ci sie laktacja to bedziesz najszczesliwsza Dotka na swiecie ;-)
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-12-09 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie odczuwam kłucia w szyjce ale mam ból spojenia skurcze wieczorne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyznam że mnie poród nie przeraża nawet tyle co później ten pobyt w szpitalu, wszystkie procedury medyczne... Nigdy dotychczas nie leżałam w szpitalu ![]() Malwi mam to samo, nie mam co prawda żadnych skurczy, ale jakoś tak... Nie wydaje mi się że wytrzymam jeszcze z miesiąc jak planowałam.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-09 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Ja dziewczyny jeszcze 3 tyg. temu czułam się typowo ciążowo. Wiadomo, że zawsze coś tam boli. A na wizycie okazało się, że szyjka bardzo się skróciła a główka małej jest już nisko. Strasznie się zdziwiłam.
Lekarz kazał leżeć i jutro mam kontrolę. Dopiero 33-34 tc, ale osobiście uważam, że znowu urodzę po terminie ![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zadomowienie
|
DOTKA tak, pierwszy raz kangurowalysmy po Ok 2 tyg. Wcześniej mogłam na niej rączkę położyć tylko przez okienko w inkubatorze. Teraz chodzę na wszystkie karmienia na jakie tylko moge- a nie moge tylko o 3 w nocy. Miedzy 9-15 karmie ja butla, resztę dostaje przez sondę bo sie za bardzo meczy i saturacje spadają. Ale choć stanę przy niej i przewinę ja...
A teraz wlasnie pierwszy raz zjadła cała porcje mleczka na raz! Całe 50ml ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak u ciebie w szpitalu ale tu bardzo patrzą na to czy mamy donoszą mleczko. Zwłaszcza dla wcześniaków. Mówią ze wcześniaki powinny byc co najmniej rok na piersi a nie jak dzieci urodzone o czasie 6mies Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni, trzymam kciuki za wizyty.
Jerzyczka nie martw się, będzie dobrze, ciekawe jaka decyzję padnie co do porodu. Kamila ale akcja z tym pożarem, dobrze że nic poważnego się nie stało i tam jak dziewczyny pisały dobrze, że nie w dzień. Dotka nie zamawiaj się to nic już nie da. Pewnie Ci hormony szaleją i to też ma duży wpływ na samopoczucie. Witek to duży silny chłopaka z piękną czuprynka ![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-09 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
No wypłata przyszła
![]() ![]() malwi wysłałam Ci pw z moim fejsem ![]() lune, ale duży dzieciaczek ![]() ![]() Jerzyczka o tej jeździe samochodem u nas też mówili na Bezpiecznym Maluchu ![]() ![]() Powodzenia na wizycie! Bardzo trzymam kciuki za wieści o możliwości SN, a jak się nie uda to coś czuję, że obydwie naszych uparciuchów urodzimy CC, mój ciągle w górze z główką, eh Cytat:
![]() ![]() Dotka dzięki za dużo cennych informacji ![]() Trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji, najwazniejsze to się nie poddawać choć to pewnie frustrujące, ale dasz radę dla Witusia. Ciągle nie mogę sobie wyobrazić w jakim szoku musiał być TŻ i cała rodzina na te wieści, ja bym chyba na zawał padła. A co do spadku nastroju to w tej drugiej. trzeciej dobie jest jak najbardziej normalny Baby Blues i minie szybko zobaczysz, zwłaszcza, ze masz wsparcie najbliższych, a Witek z kazdym dniem nabiera sil ![]() kamilka ale akcja z tym pożarem ![]() Ja tez wenflonów nie lubię, ale jak byłam w lipcu w szpitalu i pierwszy raz miałam wbijany to jakoś w ogóle o tym nie myslałam, tylko spać całą noc nie mogłam bo bolało... w ciąży naprawdę można się zahartować ![]()
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Mnie się zawsze skurcze nasilają na wieczór.
![]() ![]() kogiel gratulacje ![]() kamilka ile mała już waży? |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
1950g- ostatnie 2 dni niewiele przybierała... Czekam na to 2 kg jak na zbawienie... Bębny wreszcie byc w łóżeczku- choć po dzisiejszej nicy to dziękowałam wszystkim świętościom ze jeszcze w nim była...
Aaa z ciekawostek od rehabilitant o których bladego pojęcia nie mialam... Nie poleca śpiochów i generalnie całych ubranek które idą pod plecy i na nogi bo ograniczają ruchy nóżek dziecka- nigdy bym jej racji nie przyznała- puki mi tego nie udowodniła i nie pokazała na małej... Lepsze sa polspiochy, a getry to juz w ogóle zachwalała bo dziecko moze wierzgać nogami ile chce... Bede musiała troche getrów dokupić bo nie mam nic- same śpiochy, a jak mamy jeszcze ta rehabilitacje to juz w ogóle... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dotka nie ma co płakać ![]() ![]() ![]() Kamilka pożar?! o matko ![]() ![]() Gratuluję skończonych tygodni ![]() Rozpakowane grudniowe mnie nie dziwią, w końcu mają termin na grudzień ![]() ![]() Idę do Olki w następnym tygodniu na 3 dni ![]() ![]() Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-12-09 o 08:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Kamilka 50 mil to już bardzo dużo
![]() Edit doczytałam |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Kamilka cenna informacja o ubrankach, tez bym nie pomyślała, ja getrów nie mam nawet jednych, półspoochów tylko kilka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.