Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-10, 13:44   #4591
patryska0804
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Asia teraz jak jestem w ciąży to próbują to wykorzystać aby ich jeszcze dowieźć ale nie do końca się daje. . Tz siostrę odwiozlam z moja ale już tych co siedzieli do rana to nie.. udawalam ze śpię. . Wywaliłem ich do drugiego pokoju juz o 1...
Poli no wkurza mnie to palenie jak nie wiem. .. fakt pala w jednym pokoju ( biurze tz) zamykają drzwi otwierają okno ale jednak to się roznosi. . Co do wieku to ja 23 tz 28 znajomych mamy od 17 ( moja siostra) do 37 lat. . Ten właśnie który ma 37 wczoraj był. . Jest kawalerem i mieszka z rodzicami zamiast se kuzwa dziewczynę znaleźć. . Ale on już nie znajdzie. .. miał kiedyś miało być wesele ale wyjechał do stanów do pracy i nie miał do czego wracać i od tamtej pory nikogo. . Mój tz nie potrafi odmówić jak ktoś chce przyjść. . Być może dlatego że jak mieszkał z rodzicami to nikogo nigdy nie mógł zaprosić. . Tak nawet mnie. . Przez 5 lat nie było ani jednego wieczoru gdzie siedzieliśmy u niego. . Zawsze u mnie. . Dopiero jak się od nich wyprowadził to od żył. . Mieszkał u mnie ale nikt nie przychodził ale jak poszliśmy na stancje to się zaczęło. .. co do pepkowegk mój ma powiedziane ze jak będę w szpitalu to niech robi ale jak wrócę to chce mieć ciszę i spokój. Jeden wieczór zrobimy taki u nas ale jak już będę się dobrze czuła no i do 24 i wypad.
Tabaska mój tato ma 11
Patulinka u nas tez jest różnica między nami nie mała ale też dajemy rade 5 lat ja miałam 14 a tz 19 o tez w tym roku będzie miał 29
Poli super te zdj! Napewno zrobię sobie takie z psem

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 13:51   #4592
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
szczerze? te filmiki ze szpitala, szczegolnie jeszcze jak o zgrozo nacinaja, to dopiero masakrycznie wygladaja... tutaj kobitka sobie spokojnie rodzi... nie czujecie tego spokoju???

Masz totalnie racje...a w Polsce niestety nacinaja w wiekszosci szpiali "na zaś"...i to mnie wkurza. Dlatego ciesze sie ze u mnie wymagaja plan porodu... A czytalam, ze w 60% przypadkow naciec "na zaś" jest to nie potrzebne... No ale!

W tym porodzie na łonie natury mnie jedynie przerazaja te dzieci...no i balabym sie ze sama natura nie wystarczy, ze cos pojdzie nie tak...

W ogole czytalam ze rodzacej nie powinno sie czesto sprawdzac rozwarcia, a u nas to co 1-2 h zagladaja w krocze.... A wg "rodzic po ludzku" najczesciej powinno byc co 4h...a najlepiej tylko 2 razy- na poczatku i kiedy rodzaca juz czuje ze jest blisko (tylko jak to czuc)

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 13:54   #4593
MaLoS
Rozeznanie

A propos piesków... Doradźcie, bo chcemy kupić psa (bullmastiff) i nie wiemy czy teraz przed narodzinami Adasia czy lepiej jak Maluszek bedzie juz z nami?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 13:56   #4594
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
IMPREZY
na szczęście nie mam jakiś pielgrzymek u mnie w domu ale ogólnie nie przeszkadza mi że mąż pije tylko ten oddech smoka Mnie męczy siedzenie gniecenie brzucha,,, teraz to ja go dopiero czuje...
wczoraj miałam imprezę rodzinną i nawet zapach wina mi przeszkadzał

byliśmy u siostry męza na pierwszych urodzinach córeczki, ale juz bm chciała mieć swoje takie odchowane

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie dni lenia w weekend ☺
Domowo i przyjemnie ☺

Piątka.
U mnie akurat zaczyna się niedługo sesja, więc ciągle zaliczenia i egzaminy....
No i pasowało by w końcu zacząć pisać pracę licencjacka.

Ostatnio właśnie dopadł mnie dołek że jak ja sobie z tym wszystkim poradzę, że przecież wiedziałam że nie będzie łatwo, każdy mi mówił że ciężko będzie wszystko pogodzić i tak w sumie wstyd się teraz przyznać że mi ciężko... :banghead:
No bo teraz kończy się semestr zimowy to jakoś z tymi egzaminami dam radę, ale za pasem semestr letni w tym mam 6 tygodni praktyk i jak to załatwić :banghead:
No i praca licencjacka.
Poza tym dopadła mnie handra czy będę wstanie urodzić dziecko naturalnie, czy wgl będę dobra mama...

Ah. Usprawiedliwiam się tym że to chyba normalne pod koniec ciąży, że się martwimy czy wszystko bedzie dobrze.
praktyki może uda się jakos bezproblemowo zaliczyć, czesto słyszałam opowiesci znajomych, ze w miejscu odbywania praktyk byli dwa razy, najpierw wszystko omówić a później po podpis
a gdzie musisz odbyć praktyki?

ja ma 30 godzin wiec niewiele, ale liczę, że przepiszą mi to co wcześniej robiłam, bo mając małe dziecko nie znajdę na to czasu

a dużo masz zajęc w letnim?
ja mam prawie same wykłady i chyba ze 3 ćwiczenia i to mnie najbardziej martwi, bo jeśli wykladowcy nie pójdą mi na rękę i nie pozwolą zaliczyć tego jakąś praca dodatkową to bedzie cieżko
dziekanki nie wezmę, bo mam nadzieję, że do wrzesnia uda nam się stąd wyprowadzić

Bądźmy dobrej mysli, jakoś musimy dać radę. pokażemy wszystkim, ze można
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:04   #4595
patryska0804
Zadomowienie

Kejka nie przejmuj się gadaniem teściowej nt wózka... mnie szczerze mówiąc nie obchodzi co mi powiedzą czy będzie się im podobać czy nie. Pierwsze powiedzieli ze jak chłopak to oni dają na cały wózek jak dziewczyna to moi no spoko ale moi powiedzieli ze bez sensu i ze po pół to teściowie ze nie jak im powiedziałam na święta ze zamówiłam i kosztuje 1200 to oni ILE?! Ja mówię że wózki tak kosztują a oni ze myśleli ze do tys.. no i mówię że niech sobie sprawdza i ze spoko moi i tak połowę dają to już nie mieli z tym problem u i ze połowę oni. Jak nie chcą to wcale nie muszą dawać. .
GGI ale nie co weekend :p
Tz przeprasza ja jeszcze w łóżku a ten śniadanie robi i ma powiedziane ze obiad tez dziś jego
Ale śnieg sypie wybywam zaraz na spacer

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2016-01-10, 14:07   #4596
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam imprezę rodzinną i nawet zapach wina mi przeszkadzał

byliśmy u siostry męza na pierwszych urodzinach córeczki, ale juz bm chciała mieć swoje takie odchowane

praktyki może uda się jakos bezproblemowo zaliczyć, czesto słyszałam opowiesci znajomych, ze w miejscu odbywania praktyk byli dwa razy, najpierw wszystko omówić a później po podpis
a gdzie musisz odbyć praktyki?

ja ma 30 godzin wiec niewiele, ale liczę, że przepiszą mi to co wcześniej robiłam, bo mając małe dziecko nie znajdę na to czasu

a dużo masz zajęc w letnim?
ja mam prawie same wykłady i chyba ze 3 ćwiczenia i to mnie najbardziej martwi, bo jeśli wykladowcy nie pójdą mi na rękę i nie pozwolą zaliczyć tego jakąś praca dodatkową to bedzie cieżko
dziekanki nie wezmę, bo mam nadzieję, że do wrzesnia uda nam się stąd wyprowadzić

Bądźmy dobrej mysli, jakoś musimy dać radę. pokażemy wszystkim, ze można
Mam 3 tyg mieć w poradni chorób metabolicznych i 3 tyg w szpitalu z oddziałem dziecięcym. Mam nadzieje że właśnie uda mi się to wszystko załatwić.
W semestrze letnim zajęcia mam do 3 maja. W tym wykłady seminaria i ćwiczenia. Termin mam na 25 kwietnia więc liczę na to że prowadzący pójdą mi na rękę i jakoś dam rade.
Nie chce właśnie brać dziekanki.
Od 3 mają do 14 czerwca mam czas na te praktyki A potem pod koniec czerwca egzaminy.
Obrona pracy licencjackiej, ale jeśli nie w czerwcu to zostaje wrzesień/październik

Lucy kochana obyś miała rację ze damy radę
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:33   #4597
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Jeśli masz aptekę czynną dziś to kup sobie tabletki do ssania są takie dla kobiet w ciąży

Ostatnio słyszę że mam już bardzo duży brzuch . tesciowa to nawet stwierdziła że do początku kwietnia to ją nie wytrzymam
pokaż?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:35   #4598
beth007
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Tak mnie natchnęło po tych inspiracjach Polinezyjki, ze zrobiłam sobie artistic selfie leżąc w łożku Załącznik 6118684
Piękne !

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:35   #4599
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nozyczki czy cążki mamusie co używałyście dla niemowląt do obcinania pazurków? Takie cążki dziecięce czy raczej zaokrąglone nożyczki?
Nożyczki. Ale nie te grube niby dziecięce, tylko normalne ostre płaskie ale z zaokrąglonymi szpicami
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:38   #4600
lulka19
Zakorzenienie

Ja kupię nożyczki z zaokrąglonymi kocami. Czytałam, że przy obcinaczkach można zrobić dziecku krzywdę.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:41   #4601
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ale, że w ogóle czy tylko dziś? A nie masz przypadkiem łożyska na przedniej ścianie? Wtedy się tak chyba nie robi ?
Ja mam na przedniej i mi skacze brzuch jak mała kopie i jak się przytula do ręki to też się robi wybrzuszenie A czasem jak kopnie gdzieś z boku to czuję jak smyra nóżkami

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Czy któraś może wie czy szkarlatyna jest niebezpieczna w ciąży. Kurcze za tydzień mam urodziny chrześnicy i mieliśmy jechać z mężem a ja się dziś dowiedziałam że w przedszkolu gdzie ona chodzi panuje szkarlatyna. A to dziecko chyta wszystko co popadnie w tym przedszkolu , na razie jest zdrowa.
Ja bym nie ryzykowała.

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Pomocy! Macie jakieś sposoby na ból gardła?? Wczoraj już było lepiej, ale dziś cały dzień apogeum bólu! Piecze mnie, jak na reklamie Holinexu Stosowałam herbatę z cytryną, malinami, Argentin spray, Pernalen tabletki, płukankę z sody, lody, nasmarowałam nawet gardło spirytusem i grzeję szalem, ale NIC NIE POMAGA :załamka:

Błagam, pomocy :'(
Tantum Verde do psikania. Do nawilżania też ciepłe mleko z miodem, ew. herbata z miodem. I nie mieszaj rozgrzewania z lodami, bo to nie ma prawa zadziałać! I jak nie przechodzi to do internisty-bo jak to coś bardziej upartego to może trzeba włączyć jakieś leki.

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Cholera ale jestem zła. . Mój tz siedzi jeszcze ze szwagrem i kolega u nas chleja i pala i dra ryje. . Mam go już dosyć niech się ogarnie! !
Ubiłabym. Zwłaszcza za palenie przy ciężarnej. Za fraki i na dwór. A jak im zimno bo zima, to smuteczek, może na zimniej szybciej im isę odechce pić.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
szalwia. pic, plukac... szalika sie nie pozbywac. wietrzyc chate - krotko a skutecznie kilka razy dziennie. i zdaje sie, ze te takie rzeczy do ssania isla tez calkiem niezle. i w polsce chyba tantum verde se psikaja?
A można szałwię pić w ciąży? Na mojej jest napisane, że ciąża to przeciwwskazanie do picia.

Cytat:
A propos piesków... Doradźcie, bo chcemy kupić psa (bullmastiff) i nie wiemy czy teraz przed narodzinami Adasia czy lepiej jak Maluszek bedzie juz z nami?
My bierzemy kota po narodzinach malutkiej. Żeby zwierzak wszedł do stada już z dzieckiem, żeby nie walczył potem o poprzednią pozycję.

Czytam, czytam i głupieję... Mam dość kompletowania wyprawki kosmetycznej, a co dopiero myślenie o innej... Ale prawie wszystko mam już wybrane

LuxMed mnie wkurzył! Oddawałam krew w piątek z rana i do teraz nie mam wyników krzywej! A mocz i morfologię mi podali o 15 tego samego dnia :/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:44   #4602
beth007
Zadomowienie

patulinka94 to obie musimy się w garść wziąć Ja przez mdlości i ślub mam całą poprzednią sesję do zaliczenia plus tą aktualną i do końca stycznia muszę 3 rozdziały mgr oddać Więc jesteśmy w podobnej duuupce

Ja aktualną może zalicze bo mam teraz i koncze na poczatku lutego ale co do poprzedniej sesji, ktora jest w poprawkowej w marcu to może być już ciężko

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:47   #4603
harmonijca89
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Czy można dołączyć do wątku? Czytam Was od samego początku ale jakoś do tej pory nie miałam czasu się odezwać. Muszę przyznać że wątek jest dla mnie skarbnicą wiedzy, bo ja zielona jak groszek w kwestii ciąży, porodów i dzieci, więc już na wstępie Wam dziękuję

Mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Będzie chłopak
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 14:51   #4604
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
nie znam się za bardzo na psach, ale wolalałabym wziąc już po narodzinach Maluszka jak się trochę ogarniecie ze wszystkim

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja mam na przedniej i mi skacze brzuch jak mała kopie i jak się przytula do ręki to też się robi wybrzuszenie A czasem jak kopnie gdzieś z boku to czuję jak smyra nóżkami

Ja bym nie ryzykowała.

Tantum Verde do psikania. Do nawilżania też ciepłe mleko z miodem, ew. herbata z miodem. I nie mieszaj rozgrzewania z lodami, bo to nie ma prawa zadziałać! I jak nie przechodzi to do internisty-bo jak to coś bardziej upartego to może trzeba włączyć jakieś leki.

Ubiłabym. Zwłaszcza za palenie przy ciężarnej. Za fraki i na dwór. A jak im zimno bo zima, to smuteczek, może na zimniej szybciej im isę odechce pić.

A można szałwię pić w ciąży? Na mojej jest napisane, że ciąża to przeciwwskazanie do picia.

My bierzemy kota po narodzinach malutkiej. Żeby zwierzak wszedł do stada już z dzieckiem, żeby nie walczył potem o poprzednią pozycję.

Czytam, czytam i głupieję... Mam dość kompletowania wyprawki kosmetycznej, a co dopiero myślenie o innej... Ale prawie wszystko mam już wybrane

LuxMed mnie wkurzył! Oddawałam krew w piątek z rana i do teraz nie mam wyników krzywej! A mocz i morfologię mi podali o 15 tego samego dnia :/

wyprawka kosmetyczna też mnie przerasta, ostatnio skompletowałam koszyk na gemini.pl tylko coś za długo mi schodziło i wszystko zniknęło

o ile ciuszki i inne gadżety nie sprawiają mi takiego problemu to z apteką jestem jak dziecko we mgle i ciągle musze kogoś męczyć pytaniami
Stary 2016-01-10, 14:55   #4605
patryska0804
Zadomowienie

Malos ja bym Ci doradzila ze albo już teraz albo jak maleństwo będzie miało z pół roczku. .
Harmonijca witamy imię wybrane?
Kejka moja mama chyba telepatycznie czyta co piszemy właśnie zadzwoniła ze dojechali i ze stwierdzili z tatem ze mam nie prosić teściów o kasę na wózek tylko oni dadzą na cały mama jest zła ze tak co chwile zmieniają zdanie i ze bez laski

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2016-01-10, 15:01   #4606
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Harmonijca witamy

Patryska no i to jest dobre rozwiazanie. Nie lubie jak ktos cos z łaska robi...albo obiecuje i nie dotrzymuje slowa. A jak tesciowa bedzie chciala dac kase w koncu to nie bierz od niej tylko pokaz paluchem co ma kupic

Mikołaj <3
Stary 2016-01-10, 15:04   #4607
Martinixxx
Zadomowienie

Polinezyjkaa

Super fotki Takie na plecach z kokardą też mam,ale nie podoba mi się, o mam za mały brzuch Kokarda też mi się zsuwała

Wózek
Na szczęście nikt mi wózka nie komentował, ale tez nikt nie finansował Kupujemy w czwartek

J to mogę za babcię robić Pierwsze rodziłam w wieku 28 lat, teraz juz jak emerytka

Wyprawka

Część kosmetyków już kupiłam, ale jeszcze daleko do kompletu. Bazuję na tym co używałam z Martyną.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:25   #4608
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
patulinka94 to obie musimy się w garść wziąć Ja przez mdlości i ślub mam całą poprzednią sesję do zaliczenia plus tą aktualną i do końca stycznia muszę 3 rozdziały mgr oddać Więc jesteśmy w podobnej duuupce

Ja aktualną może zalicze bo mam teraz i koncze na poczatku lutego ale co do poprzedniej sesji, ktora jest w poprawkowej w marcu to może być już ciężko
No to trzymam kciuki za nas obie i Lucy

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Czy można dołączyć do wątku? Czytam Was od samego początku ale jakoś do tej pory nie miałam czasu się odezwać. Muszę przyznać że wątek jest dla mnie skarbnicą wiedzy, bo ja zielona jak groszek w kwestii ciąży, porodów i dzieci, więc już na wstępie Wam dziękuję

Mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Będzie chłopak
Witamy 😊
Napisz coś więcej o sobie i dzidziusiu
Który tydzień? Na kiedy termin?
Jak się czujesz?
Stary 2016-01-10, 15:29   #4609
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &amp;lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kur^a...dlugo tesciowie normalni byc nie mogli. Czaicie ze przyjechalismy tu o 17, a o 20 juz bylo pozamiatane? Bo klotnia, ogladac pilke nozna czy siatkowke... Tesciowa poszla spac, tesciu sie nachlal. A my jadac tu ponad 100 km siedzimy sami w pokoju...
Moi teściowie aż takuch fochów nie walą ale też non stop się kłócą, czepiają się siebie o byle co i w kółko dowalają. J ż nie raz im zwracaluśmy uwagę ale chyba myślą, że żartujemy, bo nie widać zmian także doskonale wiem, co czujesz. Tam się po prostu nie chce siedzieć ale tż caly czas ciągnie więc mimo wszystko jeździmy.
Cytat:
Tak mnie natchnęło po tych inspiracjach Polinezyjki, ze zrobiłam sobie artistic selfie leżąc w łożku Załącznik 6118684
Boskie

Miałam pytać o nożyczki ale zostalam uprzedzona.
Mam za to pytanie odnośnie smoczka uspokajającego- z jakiej firmy lepsze- avent, lovi czy canpol?

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2016-01-10 o 15:32
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:32   #4610
magdajja
Raczkowanie

WÓZEK
My mamy zaklepany używany bugaboo donkey twin-z racji że tż często nie ma musiałam wybrać jak najbardziej funkcjonalny i lekki wózek - teściowa mówiła na początku że wózek kupują dziadkowie ale po tym jak teściu dowiedział się o cenie (3700 za używany) to usłyszałam że jestem niepoważna bo pewnie za 1000 zł też kupie bliźniaczy, na co ja mu że kupie ale ani nim do sklepu nie wjadę ani do naszego auta się nie zmieści- tak mnie wtedy wkurzył że brzuch twardy od razu, od tej pory z nim nie rozmawiam.

WYPRAWKA KOSMETYCZNA
Część mam już w koszyku na gemini. Cały czas sié zastanawiam co z kremami do ciała i twarzy-co będziecie kupować?zastanawiam się pomiędzy hipp a sylveco.Poczekam jeszcze co powie położna w SR.

Jutro zaczynamy szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić-cieszę się bardzo bo już mam trochę dość siedzenia w domu. Przynajmniej człowiek będzie mieć powód żeby się ładnie ubrać i pomalować
magdajja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:32   #4611
harmonijca89
Raczkowanie

Aktualnie jestem w 27 tygodniu ciąży. Termin 16 kwietnia. Z imieniem mamy problem, więc póki co jest po prosu dzidziusiem...

Jeśli chodzi o przebieg to zmagam się z podobnymi problemami co Wy- nic nowego, kręgosłup, zgaga, bakterie w moczu...ale i tak jestem zadowolona że wszystko w porządku i że większych problemów nie mam.

Mam do Was takie pytanie, bo ostatnio mowa była o pomocy rodziców, czy rodzeństwa po powrocie ze szpitala. Co myślicie o temacie odwiedzin w szpitalu właśnie rodziny. Bo ja ostatnio się zdeklarowałam mężowi że oprócz niego nie chce nikogo w szpitalu dopóki sie nie ogarnę. Boję się reakcji zwłaszcza teściów...
Stary 2016-01-10, 15:42   #4612
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdajja Pokaż wiadomość
WYPRAWKA KOSMETYCZNA
Część mam już w koszyku na gemini. Cały czas sié zastanawiam co z kremami do ciała i twarzy-co będziecie kupować?zastanawiam się pomiędzy hipp a sylveco.Poczekam jeszcze co powie położna w SR.
:
My stawiamy na LINOMAG BOBO A+E KREM OCHRONNY.

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie, bo ostatnio mowa była o pomocy rodziców, czy rodzeństwa po powrocie ze szpitala. Co myślicie o temacie odwiedzin w szpitalu właśnie rodziny. Bo ja ostatnio się zdeklarowałam mężowi że oprócz niego nie chce nikogo w szpitalu dopóki sie nie ogarnę. Boję się reakcji zwłaszcza teściów...
Ja nie mam nic przeciwko moim rodzicom, siostrze i teściowej. No i mężowi of cors Szwagra ani teścia sobie nie wyobrażam, szczerze mówiąc...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:43   #4613
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Harmonijca masz do tego w zupelnosci prawo! Ja tez nie chce odwiedzin- maz ma przychodzic i mama raz w ciagu doby - moj ojciec raczej do szpitala nie przyjdzie bo sie boi jakby co najmniej on mial tam lezec (jak lezalam w 12 tc to do jednej dziewczyny co urodzila byly pielgrzymki, malo tego! Widzialam nawet 5 osob na raz przez kilka godzin. Sala liczyla 8 pacjentek+dzieci...dla mnie to brak szacunku do pozostalych kobiet...)

Mikołaj <3
Stary 2016-01-10, 15:47   #4614
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Harmonijca masz do tego w zupelnosci prawo! Ja tez nie chce odwiedzin- maz ma przychodzic i mama raz w ciagu doby - moj ojciec raczej do szpitala nie przyjdzie bo sie boi jakby co najmniej on mial tam lezec (jak lezalam w 12 tc to do jednej dziewczyny co urodzila byly pielgrzymki, malo tego! Widzialam nawet 5 osob na raz przez kilka godzin. Sala liczyla 8 pacjentek+dzieci...dla mnie to brak szacunku do pozostalych kobiet...)
Ja nie chce żadnych odwiedzin poza mężem oczywiście.

W ogóle uważam ze na oddziale odwiedziny powinny być ograniczone do minimum bo tak jak piszesz jest to brak poszanowania intymności innych kobiet. W końcu reszta rodziny chyba moze poczekać i odwiedzić świeżo upieczona mamę w domu a nie urządzać pielgrzymki do szpitala.
Stary 2016-01-10, 15:48   #4615
velika
Winter is coming

harmonijca89 witamy
odwiedziny
hmm ja w sumie nie mam nic przeciwko odwiedzinom w szpitalu tym bardziej, że ktoś mi będzie musiał jedzenie dowieźć. Na pewno wpadnie mąż, rodzice i teściowie. Mam nadzieję, że będę tam jak najkrócej się da, tym bardziej, że planuję rodzić w innym mieście niż mieszkamy.
wózek
U mnie rodzice jedni i drudzy deklarują, że się dołożą. Mamie wysłałam linka i powiedziała, że spoko. W sumie to oni się na wózkach nie znają, więc co mają do gadania
wyprawki kosmetycznej jeszcze nie robię i zamierzam zakupić tylko absolutne minimum. Nie mieszkam na pustyni, sklepy mam pod nosem, w razie czego chłopa wyśle i tyle. Moja siostra pracuje w aptece, więc pewnie część rzeczy u niej zamówię, bo ma jakieś zniżki pracownicze hehe
a smoczek chcę lovi z owieczką muszę go mieć

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:51   #4616
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &amp;lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moi teściowie aż takuch fochów nie walą ale też non stop się kłócą, czepiają się siebie o byle co i w kółko dowalają. J ż nie raz im zwracaluśmy uwagę ale chyba myślą, że żartujemy, bo nie widać zmian także doskonale wiem, co czujesz. Tam się po prostu nie chce siedzieć ale tż caly czas ciągnie więc mimo wszystko jeździmy.

Boskie

Miałam pytać o nożyczki ale zostalam uprzedzona.
Mam za to pytanie odnośnie smoczka uspokajającego- z jakiej firmy lepsze- avent, lovi czy canpol?
Ja kupiłam lovi. ☺
Stary 2016-01-10, 15:54   #4617
NieIdealna82
Raczkowanie

MARTINIXXX !!!!!!!!!!!!!

Prosze mi tu nie wyjeżdżać ze staruszkami w naszym wieku !!!!!!!!!!!!!!

Ja sie całkiem dobrze czuje a bobasy jeszcze nas odmłodzą i dodają wigoru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!; )
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:54   #4618
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ja nie chce żadnych odwiedzin poza mężem oczywiście.

W ogóle uważam ze na oddziale odwiedziny powinny być ograniczone do minimum bo tak jak piszesz jest to brak poszanowania intymności innych kobiet. W końcu reszta rodziny chyba moze poczekać i odwiedzić świeżo upieczona mamę w domu a nie urządzać pielgrzymki do szpitala.
Zgadzam się w zupełności, czyli nie jestem sama w swej opinii
Stary 2016-01-10, 16:02   #4619
NieIdealna82
Raczkowanie

SALA
W moim szpitalu są sale 3 i 2 osobowe.
W trójkach są kobiety po SN a w dwójkach po CC.

SN wychodzą do sali odwiedzin a po CC mogą być goście ale pojedynczo i z umiarem.

To my tam rodzimy i leżymy i mamy pełne prawo mieć spokój i cisze ze swoim dzieckiem i po porodzie.
Mąż jest najważniejszy w tych chwilach a na odwiedziny przyjdzie czas w domu.
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 16:13   #4620
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

No właśnie te smoczki z lovi najbardziej mi się podobają.

Odwiedziny
Do mnie za dużo osób nie powinno przychodzić, jedynia mąż, mama i siostra. Teście pewnie nie przyjadą, bo to 60 km autobusem no i jak tu trafić
Reszta rodziny i znajomych jest mile widziana ale już w domu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości