|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Asia teraz jak jestem w ciąży to próbują to wykorzystać aby ich jeszcze dowieźć ale nie do końca się daje. . Tz siostrę odwiozlam z moja ale już tych co siedzieli do rana to nie.. udawalam ze śpię. . Wywaliłem ich do drugiego pokoju juz o 1...
Poli no wkurza mnie to palenie jak nie wiem. .. fakt pala w jednym pokoju ( biurze tz) zamykają drzwi otwierają okno ale jednak to się roznosi. . Co do wieku to ja 23 tz 28 znajomych mamy od 17 ( moja siostra) do 37 lat. . Ten właśnie który ma 37 wczoraj był. . Jest kawalerem i mieszka z rodzicami zamiast se kuzwa dziewczynę znaleźć. . Ale on już nie znajdzie. .. miał kiedyś miało być wesele ale wyjechał do stanów do pracy i nie miał do czego wracać i od tamtej pory nikogo. . Mój tz nie potrafi odmówić jak ktoś chce przyjść. . Być może dlatego że jak mieszkał z rodzicami to nikogo nigdy nie mógł zaprosić. . Tak nawet mnie. . Przez 5 lat nie było ani jednego wieczoru gdzie siedzieliśmy u niego. . Zawsze u mnie. . Dopiero jak się od nich wyprowadził to od żył. . Mieszkał u mnie ale nikt nie przychodził ale jak poszliśmy na stancje to się zaczęło. .. co do pepkowegk mój ma powiedziane ze jak będę w szpitalu to niech robi ale jak wrócę to chce mieć ciszę i spokój. Jeden wieczór zrobimy taki u nas ale jak już będę się dobrze czuła no i do 24 i wypad. Tabaska mój tato ma 11 ![]() Patulinka u nas tez jest różnica między nami nie mała ale też dajemy rade 5 lat ja miałam 14 a tz 19 o tez w tym roku będzie miał 29 ![]() Poli super te zdj! Napewno zrobię sobie takie z psem
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz totalnie racje...a w Polsce niestety nacinaja w wiekszosci szpiali "na zaś"...i to mnie wkurza. Dlatego ciesze sie ze u mnie wymagaja plan porodu... A czytalam, ze w 60% przypadkow naciec "na zaś" jest to nie potrzebne... No ale! W tym porodzie na łonie natury mnie jedynie przerazaja te dzieci...no i balabym sie ze sama natura nie wystarczy, ze cos pojdzie nie tak... W ogole czytalam ze rodzacej nie powinno sie czesto sprawdzac rozwarcia, a u nas to co 1-2 h zagladaja w krocze.... A wg "rodzic po ludzku" najczesciej powinno byc co 4h...a najlepiej tylko 2 razy- na poczatku i kiedy rodzaca juz czuje ze jest blisko (tylko jak to czuc)
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
A propos piesków... Doradźcie, bo chcemy kupić psa (bullmastiff
) i nie wiemy czy teraz przed narodzinami Adasia czy lepiej jak Maluszek bedzie juz z nami?
|
|
#4594 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byliśmy u siostry męza na pierwszych urodzinach córeczki, ale juz bm chciała mieć swoje takie odchowane ![]() Cytat:
a gdzie musisz odbyć praktyki? ja ma 30 godzin wiec niewiele, ale liczę, że przepiszą mi to co wcześniej robiłam, bo mając małe dziecko nie znajdę na to czasu a dużo masz zajęc w letnim? ja mam prawie same wykłady i chyba ze 3 ćwiczenia i to mnie najbardziej martwi, bo jeśli wykladowcy nie pójdą mi na rękę i nie pozwolą zaliczyć tego jakąś praca dodatkową to bedzie cieżko dziekanki nie wezmę, bo mam nadzieję, że do wrzesnia uda nam się stąd wyprowadzić Bądźmy dobrej mysli, jakoś musimy dać radę.
|
||
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Kejka nie przejmuj się gadaniem teściowej nt wózka... mnie szczerze mówiąc nie obchodzi co mi powiedzą czy będzie się im podobać czy nie. Pierwsze powiedzieli ze jak chłopak to oni dają na cały wózek jak dziewczyna to moi no spoko ale moi powiedzieli ze bez sensu i ze po pół to teściowie ze nie jak im powiedziałam na święta ze zamówiłam i kosztuje 1200 to oni ILE?! Ja mówię że wózki tak kosztują a oni ze myśleli ze do tys.. no i mówię że niech sobie sprawdza i ze spoko moi i tak połowę dają to już nie mieli z tym problem u i ze połowę oni. Jak nie chcą to wcale nie muszą dawać. .
GGI ale nie co weekend :p Tz przeprasza ja jeszcze w łóżku a ten śniadanie robi i ma powiedziane ze obiad tez dziś jego ![]() Ale śnieg sypie wybywam zaraz na spacer
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W semestrze letnim zajęcia mam do 3 maja. W tym wykłady seminaria i ćwiczenia. Termin mam na 25 kwietnia więc liczę na to że prowadzący pójdą mi na rękę i jakoś dam rade. Nie chce właśnie brać dziekanki. Od 3 mają do 14 czerwca mam czas na te praktyki A potem pod koniec czerwca egzaminy. Obrona pracy licencjackiej, ale jeśli nie w czerwcu to zostaje wrzesień/październik Lucy kochana obyś miała rację ze damy radę |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupię nożyczki z zaokrąglonymi kocami. Czytałam, że przy obcinaczkach można zrobić dziecku krzywdę.
|
|
|
|
#4601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czasem jak kopnie gdzieś z boku to czuję jak smyra nóżkami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czytam, czytam i głupieję... Mam dość kompletowania wyprawki kosmetycznej, a co dopiero myślenie o innej... Ale prawie wszystko mam już wybrane LuxMed mnie wkurzył! Oddawałam krew w piątek z rana i do teraz nie mam wyników krzywej! A mocz i morfologię mi podali o 15 tego samego dnia :/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||||
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
patulinka94 to obie musimy się w garść wziąć
Ja przez mdlości i ślub mam całą poprzednią sesję do zaliczenia plus tą aktualną i do końca stycznia muszę 3 rozdziały mgr oddać Więc jesteśmy w podobnej duuupce ![]() Ja aktualną może zalicze bo mam teraz i koncze na poczatku lutego ale co do poprzedniej sesji, ktora jest w poprawkowej w marcu to może być już ciężko
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Czy można dołączyć do wątku? Czytam Was od samego początku ale jakoś do tej pory nie miałam czasu się odezwać. Muszę przyznać że wątek jest dla mnie skarbnicą wiedzy, bo ja zielona jak groszek w kwestii ciąży, porodów i dzieci, więc już na wstępie Wam dziękuję ![]() Mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Będzie chłopak |
|
|
|
#4604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wyprawka kosmetyczna też mnie przerasta, ostatnio skompletowałam koszyk na gemini.pl tylko coś za długo mi schodziło i wszystko zniknęło o ile ciuszki i inne gadżety nie sprawiają mi takiego problemu to z apteką jestem jak dziecko we mgle i ciągle musze kogoś męczyć pytaniami |
||
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Malos ja bym Ci doradzila ze albo już teraz albo jak maleństwo będzie miało z pół roczku. .
Harmonijca witamy imię wybrane? ![]() Kejka moja mama chyba telepatycznie czyta co piszemy właśnie zadzwoniła ze dojechali i ze stwierdzili z tatem ze mam nie prosić teściów o kasę na wózek tylko oni dadzą na cały mama jest zła ze tak co chwile zmieniają zdanie i ze bez laski
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
Harmonijca witamy
Patryska no i to jest dobre rozwiazanie. Nie lubie jak ktos cos z łaska robi...albo obiecuje i nie dotrzymuje slowa. A jak tesciowa bedzie chciala dac kase w koncu to nie bierz od niej tylko pokaz paluchem co ma kupic
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjkaa
Super fotki Kokarda też mi się zsuwała ![]() Wózek Na szczęście nikt mi wózka nie komentował, ale tez nikt nie finansował Kupujemy w czwartek Wiek J to mogę za babcię robić Pierwsze rodziłam w wieku 28 lat, teraz juz jak emerytka ![]() Wyprawka Część kosmetyków już kupiłam, ale jeszcze daleko do kompletu. Bazuję na tym co używałam z Martyną. |
|
|
|
#4608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisz coś więcej o sobie i dzidziusiu Który tydzień? Na kiedy termin? Jak się czujesz? |
||
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III
Cytat:
Cytat:
Miałam pytać o nożyczki ale zostalam uprzedzona. Mam za to pytanie odnośnie smoczka uspokajającego- z jakiej firmy lepsze- avent, lovi czy canpol? Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-01-10 o 15:32 |
||
|
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
WÓZEK
My mamy zaklepany używany bugaboo donkey twin-z racji że tż często nie ma musiałam wybrać jak najbardziej funkcjonalny i lekki wózek - teściowa mówiła na początku że wózek kupują dziadkowie ale po tym jak teściu dowiedział się o cenie (3700 za używany) to usłyszałam że jestem niepoważna bo pewnie za 1000 zł też kupie bliźniaczy, na co ja mu że kupie ale ani nim do sklepu nie wjadę ani do naszego auta się nie zmieści- tak mnie wtedy wkurzył że brzuch twardy od razu, od tej pory z nim nie rozmawiam. WYPRAWKA KOSMETYCZNA Część mam już w koszyku na gemini. Cały czas sié zastanawiam co z kremami do ciała i twarzy-co będziecie kupować?zastanawiam się pomiędzy hipp a sylveco.Poczekam jeszcze co powie położna w SR. Jutro zaczynamy szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić-cieszę się bardzo bo już mam trochę dość siedzenia w domu. Przynajmniej człowiek będzie mieć powód żeby się ładnie ubrać i pomalować
|
|
|
|
#4611 |
|
Raczkowanie
|
Aktualnie jestem w 27 tygodniu ciąży. Termin 16 kwietnia. Z imieniem mamy problem, więc póki co jest po prosu dzidziusiem...
![]() Jeśli chodzi o przebieg to zmagam się z podobnymi problemami co Wy- nic nowego, kręgosłup, zgaga, bakterie w moczu...ale i tak jestem zadowolona że wszystko w porządku i że większych problemów nie mam. Mam do Was takie pytanie, bo ostatnio mowa była o pomocy rodziców, czy rodzeństwa po powrocie ze szpitala. Co myślicie o temacie odwiedzin w szpitalu właśnie rodziny. Bo ja ostatnio się zdeklarowałam mężowi że oprócz niego nie chce nikogo w szpitalu dopóki sie nie ogarnę. Boję się reakcji zwłaszcza teściów... |
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
Harmonijca masz do tego w zupelnosci prawo! Ja tez nie chce odwiedzin- maz ma przychodzic i mama raz w ciagu doby
- moj ojciec raczej do szpitala nie przyjdzie bo sie boi jakby co najmniej on mial tam lezec (jak lezalam w 12 tc to do jednej dziewczyny co urodzila byly pielgrzymki, malo tego! Widzialam nawet 5 osob na raz przez kilka godzin. Sala liczyla 8 pacjentek+dzieci...dla mnie to brak szacunku do pozostalych kobiet...)
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle uważam ze na oddziale odwiedziny powinny być ograniczone do minimum bo tak jak piszesz jest to brak poszanowania intymności innych kobiet. W końcu reszta rodziny chyba moze poczekać i odwiedzić świeżo upieczona mamę w domu a nie urządzać pielgrzymki do szpitala. |
|
|
|
|
#4615 |
|
Winter is coming
|
harmonijca89 witamy
odwiedziny hmm ja w sumie nie mam nic przeciwko odwiedzinom w szpitalu tym bardziej, że ktoś mi będzie musiał jedzenie dowieźć. Na pewno wpadnie mąż, rodzice i teściowie. Mam nadzieję, że będę tam jak najkrócej się da, tym bardziej, że planuję rodzić w innym mieście niż mieszkamy. wózek U mnie rodzice jedni i drudzy deklarują, że się dołożą. Mamie wysłałam linka i powiedziała, że spoko. W sumie to oni się na wózkach nie znają, więc co mają do gadania ![]() wyprawki kosmetycznej jeszcze nie robię i zamierzam zakupić tylko absolutne minimum. Nie mieszkam na pustyni, sklepy mam pod nosem, w razie czego chłopa wyśle i tyle. Moja siostra pracuje w aptece, więc pewnie część rzeczy u niej zamówię, bo ma jakieś zniżki pracownicze hehe a smoczek chcę lovi z owieczką
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
MARTINIXXX !!!!!!!!!!!!!
Prosze mi tu nie wyjeżdżać ze staruszkami w naszym wieku !!!!!!!!!!!!!! Ja sie całkiem dobrze czuje a bobasy jeszcze nas odmłodzą i dodają wigoru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!; )
|
#4618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
SALA
W moim szpitalu są sale 3 i 2 osobowe. W trójkach są kobiety po SN a w dwójkach po CC. SN wychodzą do sali odwiedzin a po CC mogą być goście ale pojedynczo i z umiarem. To my tam rodzimy i leżymy i mamy pełne prawo mieć spokój i cisze ze swoim dzieckiem i po porodzie. Mąż jest najważniejszy w tych chwilach a na odwiedziny przyjdzie czas w domu.
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie te smoczki z lovi najbardziej mi się podobają.
Odwiedziny Do mnie za dużo osób nie powinno przychodzić, jedynia mąż, mama i siostra. Teście pewnie nie przyjadą, bo to 60 km autobusem no i jak tu trafić Reszta rodziny i znajomych jest mile widziana ale już w domu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

5 lat
o tez w tym roku będzie miał 29 

) i nie wiemy czy teraz przed narodzinami Adasia czy lepiej jak Maluszek bedzie juz z nami?

️

Kokarda też mi się zsuwała 
Kupujemy w czwartek
Pierwsze rodziłam w wieku 28 lat, teraz juz jak emerytka