Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-20, 21:18   #4591
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
W ogóle to Filip śpi od 20.30 i póki co nie kaszle uff. Cały dzień dziś byl tak marudny ze szok, chodzil za nami i jeczal biedulek pewnie go ten katarek męczy. Dwie drzemki dziś u nas ale jedna 25 min druga 20, a wszystko przez to ze co go kladlam to się wybudzal przez odkaslywanie. Mam nadzieje ze noc będzie spokojna...

Ojj bidulek, będzie co raz lepiej! Kciuki za noc ✊🏻✊🏻
Stary 2016-03-20, 21:20   #4592
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to Filip śpi od 20.30 i póki co nie kaszle uff. Cały dzień dziś byl tak marudny ze szok, chodzil za nami i jeczal biedulek pewnie go ten katarek męczy. Dwie drzemki dziś u nas ale jedna 25 min druga 20, a wszystko przez to ze co go kladlam to się wybudzal przez odkaslywanie. Mam nadzieje ze noc będzie spokojna...
✊✊ za spokojna noc!

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w niedziele mozna sie obzerac, rozgrzeszam was
Haa! Dzięki!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 21:21   #4593
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w niedziele mozna sie obzerac, rozgrzeszam was
Haha ksiądz się znalazł no!

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Adrianka dzisiaj uspala się w Mini Zipie i to podczas szaleńczej zabawy z tatą na siedząco he potem mój brat ją woził to też mało brakowało, ale już za późno było. Chyba dobrze na nią ten wózek będzie działał I taka marudna dziś była blee Jutro będą wyniki posiewu ahh od rana będę sprawdzać, ciekawe o której dodadzą. A wizytę mamy o 12 trochè kicha bo drzemka często o tej porze brr zapomniałam o tym. Zobaczę może uda się na inną godzinę umówić, choć wątpię.
Kciuki za dobre wyniki posiewu!

Cytat:
Ojj bidulek, będzie co raz lepiej! Kciuki za noc ✊🏻✊🏻
:-*

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
✊✊ za spokojna noc!

Haa! Dzięki!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 21:27   #4594
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Jest pierwsza afera z klientem w pracy yeee

Pani już teraz natychmiast wyjeżdża buu nie będę płakać
Oj jak Ci przykro😜

Violka-taka zwykła zamontowaliscie kamerkę? Czy ip na kablu?

Pavlinecka-Twój Tz wygrał! Jego wymówki są przednie!

Cytowanie mi się rypie i nie pamiętam więcej.

Mi Ala na spacerze po starówce wczoraj usnela na 1.5h😁 kocham izzy! Ba nawet M twierdzi że jest super (niespotykane)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 21:33   #4595
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Haha ksiądz się znalazł no!

Kciuki za dobre wyniki posiewu!

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Oj jak Ci przykro😜

Mi Ala na spacerze po starówce wczoraj usnela na 1.5h😁 kocham izzy! Ba nawet M twierdzi że jest super (niespotykane)

Hehe wszystkie izzowniczki zakochane w wozie hmm mam nadzieję, że ja posiądę taką samą miłość do naszego zipka
Pamietam że Ala na spacerze też tylko 30 minutowki robiła jak Adka, oby i mojej się odmieniło
Kamerka czarna na kablu tyle ja o niej wiem 😁

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2016-03-20 o 21:35
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 21:37   #4596
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Oj jak Ci przykro

Mi Ala na spacerze po starówce wczoraj usnela na 1.5h kocham izzy! Ba nawet M twierdzi że jest super (niespotykane)

A Wy mieliście x-landera tak? I jak izzy w porównaniu do niego? Myśle już drugi dzień, czy nie kupić, bo na joggera niestety sponsor sie nie znajdzie :p czy może lepiej parasolkę hmm... Hanka i Violka - zdrówka dzieciaczkom ;* moja Zuza ma fazę od wczoraj na dzielenie sie - gryzie sobie klocek np i nagle siup - pcha go niczego nie spodziewającej sie ofierze do buzi... I wymusza na TZevie otwieranie buzi - pokazuje mu język tak długo, aż sam jej pokarze a wtedy ona szybko pcha mu rączkę do buzi albo chociaż paluszkiem w język dziabie. Śmiesza. Ale coś mi smarkac zaczyna :/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 21:55   #4597
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mały pobudka o 6.20, czyli ostatnio standard, wcześniej jak patrzylam na zegarek i była 7 to zastanawialam się ci tak wcześnie, teraz modlę się żeby to nie była 5, bo jak przeżyć dzień. Jak już widzę, że jest po 6 to wiem, że spokojnie mogę wstać a pomyśleć, że kiedyś moje dziecko spało do 8, teraz o 8 to on już śpiący się robi
Mam dokładnie tak samo z tym wstawaniem

Witam się
Nie było czasu dziś żeby spokojnie usiąść rano gotowałam obiad , a zrobić rosół i drugie danie przy moim Łobuziaku to ostatnio wyczyn ale udało się Później pojechaliśmy do teściów
Czyli z tym urlopem pewnie macie racje ... muszę to sprostować jakoś , chociaż słabo mi się robi na samą myśl, nie lubię z nimi załatwiać żadnych spraw :/

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Zuzia dzis 5.50 byłoby dłużej ale jakimś cudem przesikala pampersa i cała mokra była bidulka. Madzixx- no nie pomyslałam o tej soli koniec końców pozmywal i z szaf starł kurze ale to o wiele za mało. Wczoraj Zuzię mechanicznie uspilam ;p ( bujając) i sama sie uspilam z nią, wstaliśmy po 18 i myślałam, ze po spaniu, ale normalnie po 19 zasnęła. Nie ogarnę jej dzis pierwsza kupa wyładowała w nocniku co prawda musiałam ja trochę przytrzymać (Zuzię, nie kupę) ale sukces jest a siku to pojęcia nie nam jak złapać ... Cash, Sylwia- super, ze imprezy udane, no i auto Jasia - teraz będzie mamę woził my zjadłyby kanapki z avokado( tak myśle, co do niego dodać, zeby Zuza mogła tez jeść)

Brawo za kupkę muszę ten nocnik wreszcie kupić

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Pawelek wit c i inhalacje z soli fizjo a ja wit c wzielam. Mi na razie odpuscilo. Pawel z gilem po pas. Kiedys mial czasem katar ale to byl lajcik, teraz ma pierwszy raz prawdziwy katar.
Zdrówka dla Pawełka

I dla Filipka również coś te dzieciaki chorują teraz :/

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla wszystkich katarzaków - tych małych i dużych! Nic się nie martwcie, wiosna już tuż tuż!

Pavlinecka, gratuluję pierwszej nocnikowej kupki!
U mnie też dziś kupą nocnik rozdziewiczony został! Ubrałam panienke do lekarza (jechaliśmy po zaświadczenie do becika), puściłam jeszcze na chwilę, by sobie po podłodze pogonila, a ja w tym czasie kurtałki szykowałam, patrzę się, a brzdac siedzi przy nocniku i woła "siii siii" (pierwszy raz taka checa), pytam się - siku chcesz? Mieliśmy jeszcze chwilę do wyjscia, wiec poradziłam na tronie, a Zoś kupę zaczęła robić! Dzielna moja dziewczyna!
Super, kurcze zdolniaszka Mała
Stary 2016-03-20, 21:57   #4598
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję

Hehe wszystkie izzowniczki zakochane w wozie hmm mam nadzieję, że ja posiądę taką samą miłość do naszego zipka
Pamietam że Ala na spacerze też tylko 30 minutowki robiła jak Adka, oby i mojej się odmieniło
Kamerka czarna na kablu tyle ja o niej wiem 😁
Viola ja juz zakochana w zipie 😆 a najbardziej w tym jego składaniu i rozkładaniu - jakiś geniusz wpadł na to jutro macie wyniki posiewu?

Edytowane przez mori_lee
Czas edycji: 2016-03-20 o 22:08
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 22:00   #4599
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju rok temu o tej porze zaczęły mi odchodzić wody. O 3 tygodnie za wczesnie. Jak to minęło! Zaraz się poplacze!

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------
Sama zaczęłam wspominać jak to było
Też będe ryczeć na roczku pewnie

Sto Lat Jasiu jeszcze ode mnie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Jest pierwsza afera z klientem w pracy yeee

Pani już teraz natychmiast wyjeżdża buu nie będę płakać
Długo nie musiałaś czekać, uroki pracy z klientem :/

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hej
Już nasi goście pojechali
Julus dostał takie coś http://www.imaginarium.de/arche-noah...-ark-76593.htm
B.fajne ale na urodziny też dostanie arke z Dumel hehe
Fajne rzeczywiście to będzie miał dwie , a co
Stary 2016-03-20, 22:02   #4600
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy mieliście x-landera tak? I jak izzy w porównaniu do niego? Myśle już drugi dzień, czy nie kupić, bo na joggera niestety sponsor sie nie znajdzie :p czy może lepiej parasolkę hmm... Hanka i Violka - zdrówka dzieciaczkom ;* moja Zuza ma fazę od wczoraj na dzielenie sie - gryzie sobie klocek np i nagle siup - pcha go niczego nie spodziewającej sie ofierze do buzi... I wymusza na TZevie otwieranie buzi - pokazuje mu język tak długo, aż sam jej pokarze a wtedy ona szybko pcha mu rączkę do buzi albo chociaż paluszkiem w język dziabie. Śmiesza. Ale coś mi smarkac zaczyna :/
Ja też jestem b.zadowolona z mojego magica, mimo tego mikro kosza juz się nauczyłam ze jak robie zakupy to nie pakuje do reklamówki tylko pojedynczo do kosza i zwykle spora część się mieści, a reszta idzie do torby od wózka
Ale fajnie z tym "dzieleniem" uśmiałam się
Oby się katarek
nie rozwinął!

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo z tym wstawaniem

Witam się
Nie było czasu dziś żeby spokojnie usiąść rano gotowałam obiad , a zrobić rosół i drugie danie przy moim Łobuziaku to ostatnio wyczyn ale udało się Później pojechaliśmy do teściów
Czyli z tym urlopem pewnie macie racje ... muszę to sprostować jakoś , chociaż słabo mi się robi na samą myśl, nie lubię z nimi załatwiać żadnych spraw :/

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Brawo za kupkę muszę ten nocnik wreszcie kupić

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Zdrówka dla Pawełka

I dla Filipka również coś te dzieciaki chorują teraz :/

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Super, kurcze zdolniaszka Mała

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-20, 22:02   #4601
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
W koncu mam chwile cos wiecej napisac. Wiecie co, jestem w szoku ile Szymek dostał wczoraj prezentów! Z tych rzeczowych to dwa zestawy FP do wanny, grająca książkę FP, taka grajaco-swiecaca zabawke z pianinkiem, odgłosami zwierząt itp. - (bardzo fajna), 2pack czapek i 2 pack bodziakow (które już wymieniliśmy na większe spodnie i bluzkę), kubeczki z ktorych buduje sie wieze oraz dwie bombonierki hehe Kasy nazbieral 1300zl i bylam mocno zaskoczona jak otworzylam koperty. Myslalam że będzie mega jak zabiera się 500zl, a tu taka niespodzianka!

Za to przed imprezą myslalam że zabije TZ i moja mame. Mąż pojechał po nią bo miała mi pomóc w kuchni, a potem odebrać tort. Przywieźli go w końcu, otwieram pudełko a tam z misio który miał mieć baloniki ma w ręku tylko druciki. Myslalam że na zawał padne! Spadły i z tyłu lekko tort się uszkodził. Oni postawili go w aucie z tyłu na ziemi, a przecież mama mogła go trzymać na kolanach. Ale dostali opier.! Jeszcze mi wmawiali że nic się nie stało. Wiem że to niby tylko ciasto, ale taki nerw mnie chwycił! Na szczęście później już było ok, imprezka fajna i udana. Ostatni goście wyszli ok.23. Jestem bardzo zadowolona (poza tortowa wpadka :P ) z tego dnia
Żałuje jedynie że w tym zamieszaniu zrobilam tak mało zdjęć

Super że tyle prezentów, a i kasa się przyda, spora sumka
Nie dziwię się że się wkurzyłaś, w takim dniu chce się żeby było wszystko idealnie a tu niespodzianki po drodze;-) Ale najważniejsze że się wszystko dobrze skończyło
Stary 2016-03-20, 22:06   #4602
mori_lee
Rozeznanie

Pisałam rano post z gratulacjami do Kanowej Zosi i widzę że nie dodalo :/ coś wizaż się psuje :/ tak więc gratuluję małej bystrej dziewczynce ! To prawda że dzieci nas naśladują. . I trzeba się pilnować :P Piotrek kilka dni temu znalazł kluczyk do gniazdka... 'zawolal' mnie, podszedł do kontaktu i zaczął celować w dziurkę a ja :O znowu później znalazł zabezpieczenie do kontaktu (nie zdążyłam jeszcze założyć po odkurzaniu) podszedł do kontaktu i chciał włożyć 'na miejsce' ale w mig mu zabrałam. . Masakra jak te małe istoty nas obserwują i chcą robić tak jak my...
Stary 2016-03-20, 22:10   #4603
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Viola ja juz zakochana w zipie 😆 a najbardziej w tym jego składaniu i rozkładanie - jakiś geniusz wpadł na to jutro macie wyniki posiewu?

To super! Mi mało brakuje ale muszę w terenie wypróbować Podoba mi się to że dziecko siedząc jest po bokach osłonięte tak jakby, w moim Mutsy niema tych burt Cuekawa jestem ile miejsca w bagażniku zajmie ale napewno duuużo mniej niż poprzednik, choć też go bardzo lubię i szkoda mi go już tak odstawić A jest taki śmieszny malutki przy tym zipie (on z takich niższych wózków.
Tak jutro wyniki posiewu!
A jaki zbieg okoliczności bo w weekend dzwoniłam po wyniki z ogólnego badania moczu ( ogólne i posiew robimy w dwóch rożnych laboratoriach z innych próbek moczu) i i babka mówi że niema wyników, dopiero na Pn bo to posiew, ja mowię, że niemożliwe bo lekarka na wizycie widziała te wyniki (ma dostęp elektroniczny) babka zdziwiona. Okazało się że patrzyła na badania Adrianny o takim samym nazwisku jak nasza Adriana

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:

To super, że Zuzia jedynaczka, a już taka podzielna Fajnie to wyglada napewno
Przepędzam smarki! A kysz! ✊🏻✊🏻
Stary 2016-03-20, 22:19   #4604
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
To super! Mi mało brakuje ale muszę w terenie wypróbować Podoba mi się to że dziecko siedząc jest po bokach osłonięte tak jakby, w moim Mutsy niema tych burt Cuekawa jestem ile miejsca w bagażniku zajmie ale napewno duuużo mniej niż poprzednik, choć też go bardzo lubię i szkoda mi go już tak odstawić A jest taki śmieszny malutki przy tym zipie (on z takich niższych wózków.
A jaki zbieg okoliczności bo w weekend dzwoniłam po wyniki z ogólnego badania moczu ( ogólne i posiew robimy w dwóch rożnych laboratoriach z innych próbek moczu) i i babka mówi że niema wyników, dopiero na Pn bo to posiew, ja mowię, że niemożliwe bo lekarka na wizycie widziała te wyniki (ma dostęp elektroniczny) babka zdziwiona. Okazało się że patrzyła na badania Adrianny o takim samym nazwisku jak nasza Adriana

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Przepędzam smarki! A kysz! ✊🏻✊🏻
Nie wiem jakie auto macie ale u nas zajmuje tyle co nic w porównaniu do x landera też go lubilam ale nie porzucilam stoi w garażu zwarty i gotowy na spacery z psem po łąkach; ) a zipa nawet nie wyciągamy z auta. W tygodniu kupiliśmy pralkę i sami wiezlismy w bagażniku + wózek z X to by się nie udało

No ale to masakra z tymi wynikami... bo lekarka patrzyła na wyniki innej osoby... dobrze zrozumiałam? a gdyby ta miała jakieś strasznie zle wyniki?? I przepisala leki ? OMG
Stary 2016-03-20, 22:41   #4605
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakie auto macie ale u nas zajmuje tyle co nic w porównaniu do x landera też go lubilam ale nie porzucilam stoi w garażu zwarty i gotowy na spacery z psem po łąkach; ) a zipa nawet nie wyciągamy z auta. W tygodniu kupiliśmy pralkę i sami wiezlismy w bagażniku + wózek z X to by się nie udało

No ale to masakra z tymi wynikami... bo lekarka patrzyła na wyniki innej osoby... dobrze zrozumiałam? a gdyby ta miała jakieś strasznie zle wyniki?? I przepisala leki ? OMG

Nie nie, może niejasno napisałam. Babka w laboratorium źle przez telefon mi sprawdzała, podałam same imię i nazwisko, bez peselu. Lekarka chyba dobrze bo po peselu uff masakra by była jeśli by było tak jak piszesz brr
Autko mamy małe, ale na bank więcej miejsca zostanie, bo z tym wozem nie zostaje wcale Pralka i wózek to ładnie spory bagażnik jakieś kombi pewnie

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Pisałam rano post z gratulacjami do Kanowej Zosi i widzę że nie dodalo :/ coś wizaż się psuje :/ tak więc gratuluję małej bystrej dziewczynce ! To prawda że dzieci nas naśladują. . I trzeba się pilnować :P Piotrek kilka dni temu znalazł kluczyk do gniazdka... 'zawolal' mnie, podszedł do kontaktu i zaczął celować w dziurkę a ja :O znowu później znalazł zabezpieczenie do kontaktu (nie zdążyłam jeszcze założyć po odkurzaniu) podszedł do kontaktu i chciał włożyć 'na miejsce' ale w mig mu zabrałam. . Masakra jak te małe istoty nas obserwują i chcą robić tak jak my...

Zdolny chłopczyk 👏🏻 Ja muszę te zabezpieczenia w końcu kupić.
Stary 2016-03-21, 00:22   #4606
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Zainstalowaliśmy dziś kamerkę nad Adrianki łóżeczkiem i mamy Big brothera Ależ to nasze kochane się wierci i pozycje zmienia ciągle. Raz to nawet otworzyła oczy coś pogadała i spowrotem poszła spać he
Wow fajnie tak widziec co sie dzieje za sciana kontrola rodzicielska haha

Cytat:

Zdrowka dla Filipka biedaczek
I dla Zuzi PAVLINECKA tez, oby sie nic nie rozwinelo.
I VIOLKA kciuki za posiew

Cytat:
Nikola tez ostatnio sie zaczela dzielic ale najczesciej chrupkami kukurydzianymi. Az mi czasem glupio bo wpych mi jeden za drugim i mam wyrzuty sumienia ze jej wszystkie zjadam :P

Dobranoc

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 07:33   #4607
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nawet nie wiesz jak mnie by taki domek cieszył ) to chyba normalne )
to dobrze

Cytat:
Hej! Pospałyśmy do 7.30 szok!

Madzia wiem że dobrze chciałaś. Mam nadzieję że ta lekarka też by powiedziała żeby nie dawać jeśli antybiotyk byłby przepisany bezpodstawnie. Jednak intuicja nam mówi, że jest potrzebny.
Wierzę, że domkowe postępy cieszą równie bardzo jak Alciowe)

Boleczka nagraj Nikolę chętnie pooglądamy. U nas to gadulenie po mężu i jego rodzince raczej

Mori fakt mojego kolegi beagle całe życie na smyczy pod blokiem. Ale tescia cały czas luzem, gania sobie po wiosce, z kotami zaprzyjaźniony, potrafi czasem spać u sąsiadów he

Sylwia Cashmere fajnie, że imprezki udane

Cytat:
Dzień dobry!
U nas noc z pobudkami mimo że znów podałam syropek bo katar coś nie odpuszcza :/ w nocy kaszlal biedulek dość sporo. Teraz śpi to tez pokasluje co chwile. Ale jak nie śpi to kaszlu brak. Nie wiem co o tym myśleć, może to tylko przez ta wydzielinę się tak dusi, myślę o lekarzu jutro. ..

Cash, Sylwia - fajnie ze juz po imprezach i ze wszystko się udało!
zdrówka! lekarz to dobry pomysł myślę

Cytat:
Pawelek wit c i inhalacje z soli fizjo a ja wit c wzielam. Mi na razie odpuscilo. Pawel z gilem po pas. Kiedys mial czasem katar ale to byl lajcik, teraz ma pierwszy raz prawdziwy katar.
zdrówka !

Cytat:
Black - to opóźnienie w dostawie kranow to z winy Tz? On je zamawial? Czy ktoś u kogo wykańcza dom? Jeżeli nie on to powinni zapłacić większość a resztę po montażu brakujących rzeczy. Tak myślę

Zdrówka dla Filipka, Pawełka i innych chorowitek. U nas tez katar. Kicha Julo i z nosa leci. Chyba coś się dzieje w miejscu dolnych czwórek ale czy to powod kataru to nie wiem
i dla Was !

Cytat:
U nas jest katar wyglądający jak białko kurze przezroczysty czyli teoretycznie alergiczny. .. poliki gladziuskie myślę że to od zębów chyba sama nie wiem.

Tez tak myślę z ta zapłata za robotę.
Dziękujemy i wzajemnie ! :-*

Black - zdrówka dla Was!!!
u mnie taki sam katar, ale na pewno nie mam alergicznego hmm

Cytat:
Zdrówka dla wszystkich katarzaków - tych małych i dużych! Nic się nie martwcie, wiosna już tuż tuż!

Pavlinecka, gratuluję pierwszej nocnikowej kupki!
U mnie też dziś kupą nocnik rozdziewiczony został! Ubrałam panienke do lekarza (jechaliśmy po zaświadczenie do becika), puściłam jeszcze na chwilę, by sobie po podłodze pogonila, a ja w tym czasie kurtałki szykowałam, patrzę się, a brzdac siedzi przy nocniku i woła "siii siii" (pierwszy raz taka checa), pytam się - siku chcesz? Mieliśmy jeszcze chwilę do wyjscia, wiec poradziłam na tronie, a Zoś kupę zaczęła robić! Dzielna moja dziewczyna!
brawo dla Zosi ! super
ja to pytam Ali "zrobisz kupke, tak?" a ona odpowiada "ta-k"

Cytat:
Jeju rok temu o tej porze zaczęły mi odchodzić wody. O 3 tygodnie za wczesnie. Jak to minęło! Zaraz się poplacze!

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

JASIU wszystkiego najlepszego nasz roczniaku!!! 😘🎈🎈
pamietam ten moment
z wielkim brzuchem obierałam ziemniaki na obiad i z wypiekami na twarzy przewijałam wizaz
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-21, 08:05   #4608
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
To się ładnie obłowił Szymi) Długo imprezka trwała! Super, że się udała.
Adrianka ma konto w PKO, bezpłatne, ale niewiem jak oprocentowane. Jak podrośnie to może się tam uczyć podstaw przedsiębiorczości, dysponowania pieniędzmi, taka tam nauka przez zabawę Niewiem jak w innych bankach bo nie porównywaliśmy.

Fajnie fajnie Wiadomo czy tak tyłki się wierci czy trzeba lecieć bo noga w szczebelkach np i drzemkę będę mogła podglądać i poratować smokiem jak coś Nowe hobby Musimy tylko podgląd jeszcze w telefonach zainstalować.

Reality show

Hmm cięzko powiedzieć. Na szczęście jej nie rozumiemy, więc mamy wymówkę
Fajnie!
Stary 2016-03-21, 08:10   #4609
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Już nasi goście pojechali
Julus dostał takie coś http://www.imaginarium.de/arche-noah...-ark-76593.htm
B.fajne ale na urodziny też dostanie arke z Dumel hehe
fajny prezent

Cytat:
Siempre a co jej sie nie spodobalo?

My bylismy na obiedzie w restauracji gdzie mielismy wesele w koncu popoludnie dla siebie. Potem zakupy machnelismy.
Jadlyscie ptasie mleczko o smaku truskawkowego shakea? O mamo jakie to dobre!
super dzień mieliśmy tego nie jadłam ale ptasie mleczko milki malinowe w kształcie serduszek-poezja

Cytat:
W koncu mam chwile cos wiecej napisac. Wiecie co, jestem w szoku ile Szymek dostał wczoraj prezentów! Z tych rzeczowych to dwa zestawy FP do wanny, grająca książkę FP, taka grajaco-swiecaca zabawke z pianinkiem, odgłosami zwierząt itp. - (bardzo fajna), 2pack czapek i 2 pack bodziakow (które już wymieniliśmy na większe spodnie i bluzkę), kubeczki z ktorych buduje sie wieze oraz dwie bombonierki hehe Kasy nazbieral 1300zl i bylam mocno zaskoczona jak otworzylam koperty. Myslalam że będzie mega jak zabiera się 500zl, a tu taka niespodzianka!

Za to przed imprezą myslalam że zabije TZ i moja mame. Mąż pojechał po nią bo miała mi pomóc w kuchni, a potem odebrać tort. Przywieźli go w końcu, otwieram pudełko a tam z misio który miał mieć baloniki ma w ręku tylko druciki. Myslalam że na zawał padne! Spadły i z tyłu lekko tort się uszkodził. Oni postawili go w aucie z tyłu na ziemi, a przecież mama mogła go trzymać na kolanach. Ale dostali opier.! Jeszcze mi wmawiali że nic się nie stało. Wiem że to niby tylko ciasto, ale taki nerw mnie chwycił! Na szczęście później już było ok, imprezka fajna i udana. Ostatni goście wyszli ok.23. Jestem bardzo zadowolona (poza tortowa wpadka :P ) z tego dnia
Żałuje jedynie że w tym zamieszaniu zrobilam tak mało zdjęć
wow świetne prezenty a co to za grajaco-swiecaca zabawke z pianinkiem?

Cytat:
Zainstalowaliśmy dziś kamerkę nad Adrianki łóżeczkiem i mamy Big brothera Ależ to nasze kochane się wierci i pozycje zmienia ciągle. Raz to nawet otworzyła oczy coś pogadała i spowrotem poszła spać he
haha żeby się Wam potem nie odwdzięczyła i będzie Was podglądała w przyszłości :P

Cytat:
Adrianka dzisiaj uspala się w Mini Zipie i to podczas szaleńczej zabawy z tatą na siedząco he potem mój brat ją woził to też mało brakowało, ale już za późno było. Chyba dobrze na nią ten wózek będzie działał I taka marudna dziś była blee Jutro będą wyniki posiewu ahh od rana będę sprawdzać, ciekawe o której dodadzą. A wizytę mamy o 12 trochè kicha bo drzemka często o tej porze brr zapomniałam o tym. Zobaczę może uda się na inną godzinę umówić, choć wątpię.
extra że wózek się spisał oby spacerki też były takie udane!
kciuki za wyniki posiewu !!

Cytat:
Oj jak Ci przykro😜

fajnie, że zakochana też jesteś w Izzy u nas wczoraj 1h10 min drzemki w nim

Cytat:
hehe niezły spryciarz
Alicja kluczyka nie rozpracowała, bo jakoś zawsze to szybko robię ale zabezpieczenie też kiedyś próbowała wcelować-taki sorter, nie? co się czepiamy
masz racje z tym naśladowaniem, coraz bardziej to obserwuję
Stary 2016-03-21, 08:14   #4610
Koperco
Zakorzenienie

Znów mi cytowanie siadlo,
Violka- tak Ala po 30min Max w wózku a teraz pierwszy raz zasnela w wózku tym nowym i 1.5h. Oby u Ciebie też się sprawdziło.

Pavlinecka - nie jest taki miękki jak x-lander(jednak pompowane kółka to super sprawa) no ale jak na piankowe koła to spoko. Na starówce pełno kostki brukowej i Ali nie obudzilo,ale trochę trzeslo. Generalnie Jana na plus bo lżejszy,wezszy ale na siedzisku miejsca sporo(więc w sklepach fajnie) mega zwrotny,no przedłużają budke uwielbiam. Podbija się super i zajmuje dużo mniej miejsca niż xlander.zawsze można wypiac koła (jak w xlanderze) i już w ogóle jest malutki. Jedyny minus to taki ze na łąki czy jakieś mega nierówności(korzenie,dziu ry)nie da rady.Ale ja po lesie spokojnie jeżdżę(po ścieżkach-tak na przełajowe nie da rady) po łąkach,polnych drogach.więc jak mam gdzieś trudny teren na maxa to biorę mój czolg(zdarzylo się chyba ze 2 razy bo z izzy ciężko mi się rozstać &#128540
Stary 2016-03-21, 08:16   #4611
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Zosia wstala na kupę o 5:55, teraz dosypia jeszcze, a ja mam już po spaniu.

Mała, Cash - gratuluję urodzin! Za tydzień kolej na Zosię i Jula!

Cash, wrzuć jakieś foty - dawno nie widzialysmy Szymiego!

Madzia, sadzalam na nocniczek zawsze po spaniu, raz się wysikala, raz nie, ale szybko załapała, że z jakiegoś powodu cieszy mamę jak zesika się do nocniczka. Teraz nie muszę nawet nasluchiwac czy sprawdzać czy "już", bo jak siki pójdą to Zosia od razu bije sobie brawo 😜

A Ty jak radzisz z kupką? Sadzasz o stałych porach, czy jak zauważysz, że "idzie"?

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Wybierzcie się jeszcze oglądać kuchnie w BRW, my u nich braliśmy na zamówienie i jestem bardzo zadowolona. Niestety jak dla mnie cena za Ikee kosmos. W BRW trafiliśmy na promocję kuchnie bez VAT i naprawdę korzystnie na tym wyszliśmy, a meble mamy fornirowane i z systemem blum.
Nie dziwię Ci się, że każdy postęp w budowie domu cieszy Twoje serce i oko 😉
a pomiędzy drzemkami też sadzasz tak co 2 h? Ala jak wstanie to pielucha kilogramowa, wtedy powinnam ją mimo wszystko wysadzić na siku?
u nas kupka jest po śniadanku i to jest stała pora, druga idzie po drzemce a trzecią robi w pieluchę, bo różnie jeszcze z jej porą

dzięki za podpowiedz ja i tak do Ikei to jeżdzę oglądać kuchnię dla efektu, rozwiązań itd meble będziemy zamawiać u znajomego, który nam robił tez kuchnię w mieszkaniu
Stary 2016-03-21, 08:17   #4612
Koperco
Zakorzenienie

Ala dziś spała od 20 do 6 bez pobudki. I nie wiem czy to kwestia tego ze zaciagnelam rolety(mam antywlamanowe więc jak zaciagne do 3/4 to mam ciemno)czy tego ze poszła później spać bo walnela drzemkę 17-18

Wczoraj pozbylam się 8 i mnie napiż.dża....
Ala już na drzemce,ja zabieram się za ćwiczenia a potem jadę podpisać umowę do przyszłej pracy i badania ogarnąć😁
Stary 2016-03-21, 08:27   #4613
blackberry89
Zakorzenienie

Ja je.bne. 4noc z rzedu spie po 4h
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-21, 08:28   #4614
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ja je.bne. 4noc z rzedu spie po 4h
Oj bidulka. Nerwy czy dzieć?
Stary 2016-03-21, 08:32   #4615
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Znów mi cytowanie siadlo,
Violka- tak Ala po 30min Max w wózku a teraz pierwszy raz zasnela w wózku tym nowym i 1.5h. Oby u Ciebie też się sprawdziło.

Pavlinecka - nie jest taki miękki jak x-lander(jednak pompowane kółka to super sprawa) no ale jak na piankowe koła to spoko. Na starówce pełno kostki brukowej i Ali nie obudzilo,ale trochę trzeslo. Generalnie Jana na plus bo lżejszy,wezszy ale na siedzisku miejsca sporo(więc w sklepach fajnie) mega zwrotny,no przedłużają budke uwielbiam. Podbija się super i zajmuje dużo mniej miejsca niż xlander.zawsze można wypiac koła (jak w xlanderze) i już w ogóle jest malutki. Jedyny minus to taki ze na łąki czy jakieś mega nierówności(korzenie,dziu ry)nie da rady.Ale ja po lesie spokojnie jeżdżę(po ścieżkach-tak na przełajowe nie da rady) po łąkach,polnych drogach.więc jak mam gdzieś trudny teren na maxa to biorę mój czolg(zdarzylo się chyba ze 2 razy bo z izzy ciężko mi się rozstać )

Brzmi obiecująco, wczoraj znalazłam używany za 400 zł, szkoda, ze nie ma możliwości obejrzenia, bo tak w ciemno boje sie brać. Ale poczekam, chwilowo mi sie nie spieszy, u nas nie ma zbyt wielu sklepów do chodzenia a do większości lumpkow musiałabym wnosić wózek, wiec w razie potrzeby dziecia w nosidło wsadzę

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Ala dziś spała od 20 do 6 bez pobudki. I nie wiem czy to kwestia tego ze zaciagnelam rolety(mam antywlamanowe więc jak zaciagne do 3/4 to mam ciemno)czy tego ze poszła później spać bo walnela drzemkę 17-18

Ala już na drzemce,ja zabieram się za ćwiczenia a potem jadę podpisać umowę do przyszłej pracy i badania ogarnąć

Moja zrobiła trylion pobudek i od 5 ze mną w łożku do 6.20 sie dowierciła ;>

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Nikola tez ostatnio sie zaczela dzielic ale najczesciej chrupkami kukurydzianymi. Az mi czasem glupio bo wpych mi jeden za drugim i mam wyrzuty sumienia ze jej wszystkie zjadam :P

Dobranoc

Spoko, ja dziecku zwykle jogurty wyzeram ;p i krzyczy na mnie. Przypomniałaś mi o chrupkach, już drugi tydzień je kupuje ...
Stary 2016-03-21, 08:33   #4616
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi obiecująco, wczoraj znalazłam używany za 400 zł, szkoda, ze nie ma możliwości obejrzenia, bo tak w ciemno boje sie brać. Ale poczekam, chwilowo mi sie nie spieszy, u nas nie ma zbyt wielu sklepów do chodzenia a do większości lumpkow musiałabym wnosić wózek, wiec w razie potrzeby dziecia w nosidło wsadzę

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Moja zrobiła trylion pobudek i od 5 ze mną w łożku do 6.20 sie dowierciła ;>
Pewnie. Budka jest bardziej rachityczna ale trzeba się przyzwyczaić ze trzeba odrobinę lżej rozkładać. Oparcie fajnie się rozkłada,mimo że na pasku.
Stary 2016-03-21, 08:35   #4617
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Przepędzam smarki! A kysz! 🏻🏻

U nas było podobnie, tez dziewczynka jak Zuzia sie nazywa, tylko 10 lat starsza. To nie fajne, jak zaśliniona zabawkę wtyka ;>

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Pewnie. Budka jest bardziej rachityczna ale trzeba się przyzwyczaić ze trzeba odrobinę lżej rozkładać. Oparcie fajnie się rozkłada,mimo że na pasku.

A do pionu normalnie rozłożysz? Bo w xlanderze nie do końca ... Ja chce kupić coś przed wakacjami, zeby w bagażniku sie lepiej mieściło
Stary 2016-03-21, 08:38   #4618
Koperco
Zakorzenienie

Nie jest to 90stopni ale prawie. Na pewno bardziej pionowo niż xlander. I się fajnie prawie na plasko rozkłada,bardziej niż xlander
Stary 2016-03-21, 09:04   #4619
madzixx88
Zakorzenienie

witam się, dzień dobry u nas nocka od 18:40 do 6:10 a my z męzem wstaliśmy o 5:45
u nas wczoraj moi rodzice byli, miły dzień spędziliśmy dziadkowie zachwyceni, bo wnuczka popisy odstawiała
boskie jest to naśladowanie ale przede wszystkim jestem w szoku ile ona rozumie, mam wrażenie, że doskonale wie co się do niej mówi na wszystkie polecenia wykonuje czynności, załapała super odgłosy z traktorka i wczoraj pierwszy raz podała kurkę mówiąc "ko-ko" jak spytałam jak robi kurka! wcześniej mówiła już ko-ko ale nie łączyła z zabawką, owcę i krowę też umie i łączy, został nam konik i prosiaczek naśladuje pieska i wtedy się patrzy w okno bo zazwyczaj stamtąd słyszy szczekanie, śmieszne jest to kojarzenie babcia uznała, że jest mądra po niej taaa
teraz chodzi z miejsca w miejsce i łapie zające

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Dobranoc

moja córa też się dzieli chrupkami jak prosimy "daj am mamie/tacie" ale raczej tak udajemy tylko,że jemy i ona dalej wcina ale lubi też jak równoczesnie jemy swoją wczoraj mąż otworzył laysy i Ala koniecznie chciała od niego wziąć, to ukradkiem dałam mu chrupka i podmienił do torebki i jej dał-ale zadowolona była i dumna haha

u nas już drzemka leci, wczoraj też o tej h poszła

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2016-03-21 o 08:40
Stary 2016-03-21, 09:08   #4620
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
fajny prezent

super dzień mieliśmy tego nie jadłam ale ptasie mleczko milki malinowe w kształcie serduszek-poezja

wow świetne prezenty a co to za grajaco-swiecaca zabawke z pianinkiem?

haha żeby się Wam potem nie odwdzięczyła i będzie Was podglądała w przyszłości :P

extra że wózek się spisał oby spacerki też były takie udane!
kciuki za wyniki posiewu !!

fajnie, że zakochana też jesteś w Izzy u nas wczoraj 1h10 min drzemki w nim

hehe niezły spryciarz
Alicja kluczyka nie rozpracowała, bo jakoś zawsze to szybko robię ale zabezpieczenie też kiedyś próbowała wcelować-taki sorter, nie? co się czepiamy
masz racje z tym naśladowaniem, coraz bardziej to obserwuję
Moge Ci cyknac fote jak chcesz

Cytat:

Ala już na drzemce,ja zabieram się za ćwiczenia a potem jadę podpisać umowę do przyszłej pracy i badania ogarnąć😁
Pięknie pospala! Ale co Ty z mężem zrobilas...?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości