![]() |
#4591 |
mar_jolka
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
taki jak na zdjeciu to kolor czysta henna teraz dodaje Amli i chyba jest bardziej kasztanowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Caffe kupowałam na allegro.
Zoevę białą mialam,oddałam córce.Wole hakuro.. Jajko do konturowania , pędzle do różów brązerów-bajka.. Marjolka ładny kolor.Odważny.Ognisty . ![]() Moje włosy sa przetrawione.. Kilka wizyt nieudanych u fryzjerów i to,o co najbardziej dbałam leglo w gruzach.. Regeneruję jak mogę. Dzis siedziałam z maską olejową- do której dodałam cynamonu,miodu i soku z cytryny.. Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2017-03-19 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Gang Iren
|
Marjolka, piękne masz włosy, i kolor, i ogólnie wyglądają ładnie, zdrowo
![]()
#4594 |
Zakorzenienie
|
Mar-jolka, ładny kolor. Całe lata siedziałam w takich, choć u mnie co wyszło to wyszło
![]() PO tekstach o włosach nabrałam dziś checi na porządki w szafkach w łazience. Odkryłam i przypomniałam sobie, ilez to ja mam kosmetyków do pielęgnacji włosów...Ale i tak cos dziś na allegro kupiłam ![]() dziś piekłam to http://www.mojewypieki.com/przepis/c...asto-z-baileys mniam ![]() Miszka, lubie smoothie, choć z lenistwa robie skromniejsze. dziś maslanka i banan zaplanowane ![]() Skonczyłam ogladac Clarissę. PO latach dostrzegam więcej rzeczy psychologicznych, choć koncówka, jak zawsze, mnie irytuje. Gdybym ja miała umierać nie wybrałabym powolnej śmierci głodowej, to pewne... Leniwa, obijancka niedziela. Wczoraj byliśmy na imieninach i tak pozna kolacja zepsula mi noc, normalnie nie objadam się wieczorem. Chyba najwyższy czas pocwiczyc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Raczkowanie
|
caffe, ja mam takie pędzle Zoevy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...brush-set.html
Jeśli chodzi o róż, to ostatnio używam Pupy https://www.douglas.pl/douglas/Makij...uctEntryPoint= Bardzo długo broniłam się przed różem, bo podobnie jak Ty bałam się efektu "ruskiej baby", ale z czasem się przekonałam ![]() mar_jolka, piękne i zdrowe włosy ![]() kamlisa, jak zwykle narobiłaś mi smaka na takie ciacho ![]() la mary, kusisz najnowszą Escadą. Muszę przetestować ![]() miszka, współczuję, też walczę z alergią aussie, podobnie jak Gosia, lubię mydła w płynie Dove marta, witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Caffe, szarlotkę jaglaną zjadłabym ![]() ![]() Kamlisa, pies budzi mnie codziennie przed 6. ![]() ![]() ![]() Dalej tzn. na zewnątrz nie dałabym rady. Zresztą paradowałabym ubrana niewyjściowo ![]() Dla mnie również najważniejszy w 'mejkapie' jest tusz do rzęs. Otwiera oko, bez tuszu wyglądam na chorą ![]() Natomiast maluję cieniami powieki z uwagi na ich również chory wygląd. To od zawsze są beże. Wyjściowo czasami brązy. Obecnie cienie do powiek tylko satynowe. Lubię kredkę beżową Nyx light, która rozświetla spojrzenie. Bronzer zawsze, do podkreślenia kości policzkowych. Powyżej dodaję odrobinę różu ( nie przyjaźnię się z morelami, brzoskwiniami ). Bronzerem również traktuję delikatnie wysokie czoło. Błyszczyków od dawna nie używam, poza maximizerem. Nie lubię błyszczących ust u siebie. Mam dosyć pełne usta ( żeby jak najdłużej były jędrne pomagam sobie trochę juvererm ![]() Pomadek również nie używam. Kupuję od czasu do czasu jednak zapominam o ich istnieniu ... Podkład lubię, bo wyrównuje koloryt. Używam Vitalumiere aqua więc same wiecie, że to lekki podkład. Ja go jeszcze mieszam z kremem pielęgnacyjnym. Daje piękny glow ![]() ![]() Nie mam przebarwień, ale kiedyś miałam , nabawiłam się przez głupotę ![]() ![]() ![]() Do włosów używam Douglasa szampon proteinowo-keratynowy z olejkami, odżywkę tej samej serii. Olejki: również Douglasa olejek 7w1, Kerastase Elixir i L'oreala Mythic. Niestety wszystko powoli denkuję. Same widzicie, że tego mało a w porównaniu z Miszką to kropla w morzu... Miszka, ja na temat superfoods mogłabym książkę napisać ![]() U nas w pracy, będzie już chyba trzeci rok, jak zaczął się ogólny szum wokół jedzenia. Nie przepadam za jarmużem.ja prawie codziennie robię koktajle ale dla siebie. dzieci nie chcą, Tz 'krzywo' patrzy na zielone ![]() Własnie w lodówce chłodzę ![]() ![]() dziewczyny, mnie Escada dobrze się kojarzy ale Wy możecie być rozczarowane... Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-03-19 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
mar_jolka
|
Bardzo mi milo za Wam sie moj kolor podoba. Ale mi przyjemnie toi czytac
![]() Mnie moje futra🐈🐕🐕🐕🐕🐕 budza przed 7ma😈😭 i wcale nie chca wyjsc tylko dra pysk ,,dawaj ZARCIE!!!!!" Nie ma ze niedziela czy swieto.... Z koktaiki to robie tylko z owocow na jogurcie. Bardzo je lubie. Warzywnych jeszcze nie robilam. Mozna je robic w blenderze? Podrzuccie jakis przepis Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
LaMary, koktajle im prostsze - tym ładniejsze i smaczniejsze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Mar-jolka, dla mnie wygodniejsze sa kefiry i maślanki, bo rzadsze, niż jogurty. Niezle smakuje banan z łyzka kakao. W lidlu sa czasem gotowe mieszanki do zielonego smoothie, do blendera dajesz, jakiś płyn. Tak samo baby szpinak czy jarmuż. jakiś owoc musi być, jeśli koktajl ma być słodszy, ja zresztą zawsze dosładzam stevia. możesz przetestować tarkowanego buraka, ale to kwestia smaku. Zdrowe jest zielone superfood, o którym pisałam, spirulina, jeczmien zielony. znowu - nie każdemu spodoba się smak, wiec najpierw spróbuj dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Prosty, smaczny i przede wszystkim zdrowy przepis: 1 szklanka soku z pomarańczy. Można dać pomarańczę, ale będzie przecier a wolę delektować się przez słomkę ![]() Kamlisa, mieszam z reguły 3-4 składniki, żeby nie przedobrzyć ![]() Buraki natomiast z jabłkami, malinami, owocami leśnymi. To dobra zabawa, nie dopuszczam do barwy brunatnej, nie wiem, czy byłabym w stanie przełknąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Moje smoothie musi byc wypasione.Młody łaskawie szklankę wypije,więc cieszę się,ze coś tam skorzysta.
Mąż pije chętnie,nie marudzi. Co mam to dodaję.Wiele kupiłam wcześniej-w słoiczki popakowałam,więc teraz tylko otwieram ,wsypuję. La Mary kupuje bazę zieloną(jarmuż,szpinak,ma rchew)w Biedronce.Jest taki zestaw smoothie.Marchwi jest niewiele. Moje koktajle mają smakować,nie tylko wyglądać ![]() ![]() Owoce przełamuja smak zielonego ![]() Załozylismy sobie rodzinnie,że pić bedziemy ,więc pijemy ![]() ![]() ![]() Aussie oglądamy serial polecany przez Ciebie.Fajny ![]() La Mary czym wywabiłaś ![]() Gdzie miałaś przebarwienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Konto usunięte
|
Nadrobiłam was.
Ja pije proste koktajle. ![]() Ale ściągnęłam sobie książkę o koktajlach i mam zamiar robic. Jak tylko jest pogoda jeżdzę na rowerze. Dzisiaj z rana 2 h i wieczorem godzinkę ![]() Nie mogę sie doczekać wakacji. Jedziemy tez do pl na 2 tyg. Maz juz został poinformowany iz bede duzo kupować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;72031636]
Caffe, szarlotkę jaglaną zjadłabym ![]() ![]() [/QUOTE] Chociaż jednak chętna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy opłacałoby mi się kupować drogi pędzel skoro różu i tak użyję pewnie jedynie na jakieś większe wyjście. Róż kupiłam taki, na razie nie testowałam: ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- [1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;72031636] Miszka, ja na temat superfoods mogłabym książkę napisać ![]() [/QUOTE] ...to ja poproszę. Wszelkie ciekawostki i sztuczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
mar_jolka
|
Zainspirowałyscie mnie tymi koklajlami warzywno- owocowymi. Chyba polece do Biedronki kupie zestaw i zrobie. Dzis TZ wraca z tygodniowego wypadu wiec zrobie mu przyjemnosc. On cierpliwy i uwaza ( strasznie glupio) ze wszystko co niedobre to zdrowe. Wiec nie grymasi
![]() Caffeine- ja tez uzywam ( bardzo rzadko) różów z Burjois. Lubie tez ich cienie bo ciemnymi można malowac na mokro kreski na oczach. Jako ciekawostkę podam ze do kresek najlepiej sprawdzil mi sie pedzelek dla plastykow z naturalnego wlosia taki malutki- niestety ani firmy nie pamietam ani rozmiaru pedzelka. Ale musze znow takiego poszukac. Bo to co kupilam w drogerii nie nadają mi sie wcale Dziś drugi raz hennowalam włosy mieszaniną henna+amla. Zobacze za 2-3 dni czy beda ciut ciemniejsze. Jeszcze raz dziękuje za mile słowa pod adresem mojego koloru i kondycji wlosow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie dość że poniedziałek, to jeszcze jakiś taki szary... Marjolka - bardzo lubię Burjois, mam całą kolekcję wypiekanych cieni, świetne są i niedrogie. I bardzo trwałe! Pudru jeszcze nie wypróbowałam... muszę się przełamać. Mogę Ci podrzucić pomysł w temacie mydeł - jedyne jakie w domu mam (dostałam) ma wtopiony w środku bawełniany sznurek, taką pętelkę za którą można mydło zawiesić. Fajnie się sprawdza. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- ...tak, przyznaję - najlepsze pędzle jakie mam to te do akwareli z włosia sobola albo wiewiórki rosyjskiej. Cenę lepiej pominę milczeniem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
mar_jolka
|
Caffeine wlasnie tez myslalam o takich do wieszania. Dziekuje ze pomyslalas o mnie
![]() A jakie odczucia po myciu takim mydlem? Wiesz z jakich tluszczy jest robione? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
caffeine, pędzle Zoevy wyglądają ładnie i też uważam, że są trochę przereklamowane
![]() Znam róże Bourjois, dla mnie są zbyt twarde. Mon Cherry, a co planujesz kupić w Polsce? Czy u Was też tak dziś ponuro? Gdzie ta wiosna? |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Gang Iren
|
U mnie ponuro i deszczowo 😏
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- A mydło wolę bez sznurka, bo trzymam je w mydelniczce
#4608 |
Zakorzenienie
|
Marjolka, nie używam tego mydła, wyciągnęłam je bo podobało się mojemu dziecku. Może teraz przetestuje, dziewczyny zachwalały także Aleppo i pewnie takie kupię przy okazji. Nie wiem z czego jest zrobione, ma taki brudnobrązowykolor.
Do mycia rąk mam olejek z apteki. Bardzo często myję ręce i muszę mieć coś co ich nie przesusza. Do tego mam delikatną skórę która potrafi pękać do krwi. Może polecisz coś bez SLS? ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Sznurek to fajny pomysł gdybyś chciała sprzedawać mydła - bardzo ładnie wygląda ![]() Możesz je sprzedawać nie tylko koleżankom ale także w internecie - są na przykład darmowe strony gdzie można założyć swój sklep (wszystko już gotowe). Możesz mieć też sklep na Allegro. Promować poprzez instagram i Pinterest. Najważniejsze są oczywiście zdjęcia - ładnie zakomponowane i kolorystycznie przyciągające. ...aha - ja także, tak jak Anyż - nieco zdziwiłam się użyciem cieni do powiek w mydle. Chyba wszystkie składniki powinny być pielęgnujące? Dla mnie na przykład liczyłaby się głównie to czy mydło jest odżywcze. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;72033201] Prosty, smaczny i przede wszystkim zdrowy przepis: 1 szklanka soku z pomarańczy. Można dać pomarańczę, ale będzie przecier a wolę delektować się przez słomkę ![]() [/QUOTE] Fajny przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Caffe, "wszelkie ciekawostki i sztuczki" powiadasz. Mhy... Nie tak łatwo napisać książkę ![]() A poważnie, to ja ślepo za modą na zdrowy styl życia nie podążam. Bo od razu z tyłu mojej głowy padają pytania, ile w tym faktycznie zdrowia a ile marketingu ![]() Czasami odpowiedź nasunie się sama, a czasami szperam... Na przykład, jak czytam, że modna quinoa czy chia to jedzenie Azteków, Inków tudzież Majów to moje zwoje nerwowe prężą się i wiją ( czy zwoje się prężą to za bardzo nie mam pojęcia... ot ulegają degradacji co niekorzystne dla blondynek ![]() Bo jak wiadomo ten lud dożywał zaledwie do ok. 40 lat. Pomijam krwawe ich walki. Jagody goji - super, chociaż wątpliwości budzą wartości odżywcze typu ile jest cukru w cukrze?? jeśli mnie pamięć nie myli ( leniwa jestem, żeby sprawdzać ) to zawartość bodaj sporej ilości saponiny podrażni co wrażliwsze żołądki. A i że sprowadzana to naszpikowana siarką. No nie ma: hulaj duszo, piekła nie ma ![]() Chlorella - tak modna, i zdrowa przecie... Interes zwietrzyły Chiny i uprawiają do bólu... Często naszego ![]() Kupujmy tylko ze sprawdzonego źródła czyli eko. Nasze kochane siemię lniane ( często jako dodatek do koktajli ) musi być świeżo zmielony, taki na teraz, aby zachował swoje właściwości. Właśnie takie informacje mnie interesują ![]() Miszka, nie lubię gadać o moich przebarwieniach ![]() Były, minęły i mam nadzieję, że cholerstwa nie wrócą ![]() ![]() Moje paskudy miałam jakieś 15 lat temu. Na czole i nad ustami. Pojawiły się dosłownie z dnia na dzień. Siostra moja zauważyła ( mam młodszą siostrę ![]() ![]() Stwierdziła, że jakoś dziwnie się opaliłam ![]() ![]() ![]() Plamy miałam wywabiane cosmelanem czy innym dermamenem. W każdym razie smarowano mi te miejsca i ...puszczano do domu. W domu po jakimś krótkim czasie myłam i smarowałam specjalną maścią i kremem łagodząco-odżywczym. Tak mniej więcej wyglądała ta kuracja. Plamy odeszły w niebyt... Dlatego 1x do roku robię profilaktycznie ![]() Również mezoterapia jest na bazie jakiś peptydów, która rozjaśnia i rozświetla skórę. Szczegółów nie znam ale polecam ![]() Latem można również poddać się peelingowi glikolowemu. Ale ja już z tego ( na razie ) nie korzystam. Filtry załatwiają resztę ![]() Mar_jolka, do mydła długi, a nawet bardzo długi sznurek, żeby dzieciaki za ten sznur wyciągać z wanny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
mar_jolka
|
LaMary i Caffeine😃 zrobie i bez sznurka i z dlugim sznurkiem (czytaj dzieciosmycz) i mysle o Allepo mydelku. Ale szukam do niego specjalnego oleju laurowego. Kupuje oleje takie do spozycia majac nadzieje ze sa pewne. Nie dodaje do mydel nic szkodliwego tylko katalizator reakcji zmydlania czyli soda i tluszcze sa w mydle. A barwnik z cieni to ten sam barwnik ktory kupuje sie w proszku do barwienia mydel. Sa one z mineralow i miki. Wiec nic szkodliwego. Teraz planuje mydlo tylko i wylacznie z oliwy z oliwek ale chcialabym w nie wtopic malutki kolorowy element. Takie mydlo moze byc nawet dla malych dzieci.
Do mycia bez SLS moze byc Facelle z Rosmana. Ja tym nawet twarz moge umyc i nie jest sciagnieta. Pomysl ze sklepem na Wizaz i w necie - super. Jak moje mydelka dojrzeja to bede sie pieknie usmiechac do Ciebie Caffeine o wiecej wskazowek Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
LaMary - zgadzam się w 100% jeśli chodzi o superfoods. Często jest w nich spora ilość chemii, no i "cudowne" właściwości mocno przereklamowane.
Kiedyś pisałam wam już chyba o programie zrealizowanym przez norweską TV. Bardzo perfidnie: sporządzili w laboratorium superfood z... kapusty i wysłali do blogerów lifestylowych jako nowy specifik z bardzo fikuśną nazwą. Blogerzy testowali, oczywiście wszyscy poczuli przypływ energii, witalności i poprawę samopoczucia ![]() Także moim głównym superfoods jest kiszona kapusta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Marjolka - wiesz co, niebieskie barwniki są generalnie podejrzane - nawet te spożywcze są uznawane za toksyczne (był skandal z cukierkami dla dzieci itd) |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Syn, córka i ja uwielbiamy kapustę kiszoną ![]() ![]() Tż jak zwykle w takich momentach w ofensywie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
LaMary - wciąż mam przed oczami wizję "prężących się" zwojów
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dziewczy, a co powiecie na jogę z super HOT przystojnym instruktorem (i do tego bardzo dobrym merytorycznie, serio) ![]() https://youtu.be/kJjfle7CEwI a tutaj joga dla osób siedzących dużo przy komputerze, ![]() ![]() ![]() https://youtu.be/gUfyA28oVqk |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Konto usunięte
|
W zaniku...
![]() Logowałam się ponownie Caffe, żeby powiedzieć Tobie, że właśnie tacy mężczyźni są w moim typie ![]() Uwielbiam brunetów, z dobrze zaznaczoną szczęką ( szeroką ), pełne usta i zarost ![]() Mniam, ciasteczko ![]() Blondynka się we mnie odzywa ![]() Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-03-20 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Caffe- wygląda na to, że od nowa zacznę praktykować jogę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Gang Iren
|
Hmm... no chyba przekonam się do jogi
![]()
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
mam róz z Bourjois, jest niekończący się i wygodny w podrózy, bo mały i dobrze zamknięty. Ale tylko wtedy, jest faktycznie twardy, trzeba się trochę namachać pędzlem. Znam inne, o wiele lepsze. Powiedziałabym, ze jest mało komfortowy i nie sprawia mi frajdy jego używanie
![]() Caffe, ja jaglana szarlotke tez chętnie bym spróbowała, lecz piec tylko dla mnie mi się nie chce, a tz nie lubi takich innowacji ![]() Dzis chyba uwierzę w kosmitów - zgineła mi karta bankowych kodów jednorazowych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ciekawe co Tż powie jak go zobaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
mar_jolka
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;72035966]Nadrobiłam was.
Ja pije proste koktajle. ![]() Ale ściągnęłam sobie książkę o koktajlach i mam zamiar robic. ![]() Tez bym chciala taka ksiazke.. podpowiesz gdzie jej szukac??? ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- [QUOTE Marjolka - wiesz co, niebieskie barwniki są generalnie podejrzane - nawet te spożywcze są uznawane za toksyczne (był skandal z cukierkami dla dzieci itd)[/QUOTE] Caffeine Ja uzywalam ultramaryny do robienia wzorkow w mydle. Hmmm to bylo malenko i tylko do wzorkow.. wiem ze mydlarki uzywaja jej do barwienia...Nie slyszalam nigdy o szkodliwosci ultramaryny ale to nie znaczy ze wiem i slyszalam wszystko. Slyszalam ze barwniki w slodyczach powodowaly u dzieci nadpobudliwosc...Ale te barwniki byly zjadane przez dzieci.. Sama nie wiem. Chetnie poslucham Waszego zdania. Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2017-03-20 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.