|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Dusiolka dzieki jutro kukne😊
Jelonek będę wdzięczna bo z Tel mnie przekierowywuje na główną stronę a nie na dany produk...
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
jelonek-bierz, bardzo dobre jeansy za tą cenę! w sumie dziś jak z rana przymierzyłam, wiadomo rano człowiek taki lżejszy niż na wieczór, to stwierdzam nawet że są takie ciut z zapasem, luzu troszkę jest w biodrach. na pewno nie małe.
![]() Ewka1368-platyna blond na głowie, piękna rzecz! ![]() ![]() nie martw się, córa kształtuje osobowość, widać ma być temperamentna!
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Linda, to teraz nie wiem jaki rozmiar wziąć, bo ja tyłek i biodra mam wąskie, tylko ciąża spożywcza. Polukam na miejscu.
Pochwaliłam córkę i noc do pupy
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez straszna noc..cała noc jęki i co godzinę pobudka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
to wydaje mi sie ze jelonek dobre bedzie40 . bo ja zas szeroka w biodrach jestem nawet bardzo.
u nas noc nawet nawet. ale byl upadek z lozka. huk placz itp. ehhhh.
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Linda, wzięłam 40 i chyba będę odmieniać na 38. Troszkę luzu jeszcze mam, a różnica między tymi dwoma rozmiarami była niewielka.
Kupiłam też w Pepco dresową spódnicę ołówkową. Bombowa jest! Tyłek fajnie podkreśla, maskuje wałeczki. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ewka1368. wysłałam ci linka do postu na grupie. |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku 38 - to drobnica z Ciebie!
u nas noc piękna - jedna pobudka o 3 na mleczko ![]() w pracy male urwanie glowy. i juz mysle o urlopie ![]() w hm ladne ciuszki - bylam ostatnio i nawet stacjonarnie -10% przy zakupach powyzej 120 zl. ewka, tez bym brala jakas sukienke, ktora pozniej wynosi. Jasiowi zadnych garniturow nigdy nie kupowalam. dzinsy, kolorowe koszule - zawsze do ubrania. cos bym zjadla, nie wiem co. dajcie jakis pomysl na obiad. |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, na dole 38, ale góra to i 42 czasem potrzebna
![]() Ja dziś na szybko - gyros z sosem czosnkowym, a mała pierś indyka z marchewką. |
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Też nie mam pomysłu na obiad i mąż coś kupi
Ewka1368, również bym kupiła sukienkę np z hmu, te ci wklejala Dusiolka wszystkie mi się podobają. My idziemy na wesele w sobotę i Aniela idzie w sukience z re, chciałam znalezc na stronie ale już ich nie ma. A my już na pewno ponad miesiąc mamy przespane całe noce. Żałuję, że nie zapamiętałam daty za to od ponad tygodnia zasypia na noc bez piersi i dziś trzeci dzień, kiedy zasnęła w dzień na drzemkę bez piersi myślę, że to już będzie koniec. Myślałam, że będzie mi trochę smutno, ale strasznie się ciesze, bo już mnie to meczylo i nie uśmiechalo mi się karmić dwójki przed drzemka w dzień jeszcze się upomina, ale mówię że się mleko skończyło i pytam się kto wypił wszystko to odpowiada że aja i jest zadowolona Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Dziewczyny, chłopcom zakłada się legginsy? Czy tylko dresy? O Jelonek to pyszny obiad, zjadłabym. A jak Twój bok pleców? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam pół dużej dyni. Co zrobić z dyni? Chyba nigdy nie jadłam potrawy z dyni, jedynie pestki.
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Jagna zupę?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
mngi, bo wy juz razem! dlatego Cię nie ma - nie dziwie sie
![]() fajnie Ci - my sie uwsteczniamy z kp. juz byla tylko noc, a doszlo karmienie ranne i karmienie po pracy. dodatkowo w weekend domaga sie w dzien. przynajmniej raz. ostatnio bylismy w kfc - mialo mi sie na longera Jas okazalo się tez zglodnial, wiec dostał mleczko. nie pamiętam kiedy tak publicznie karmilam. i to jeszcze takiego przedszkolaka ![]() jak 42 gora to cyc niczego sobie ! ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- jagna pycha zupa dyniowa - ktos kiedys wrzucal przepis z kwestii smaku. mmgi, Jasiowi ubieram leggi. |
|
|
|
#4603 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie tę zupę zrobię, tylko nie jestem w stanie ocenić, czy czasem tą dynią nie wykarmię pułku wojska 😁 Ale jak nie zacznę kroić, to się nie przekonam.
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi, już lepiej, dziękuję za troskę. Boli jeszcze, ale znośnie.
Aczka, szukasz usilnie pozytywów mojego rozmiaru Cyc wrócił do swojego rozmiaru i jest na szczęście średnich rozmiarów. Ja to taka nieforemna jestem ![]() Jagna, zupa dyniowa z imbirem. Mniam! ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Jagna, pokrój w kostkę, poporcjuj i do zamrażalnika. Będziesz miała na zupy dla dziecka. |
|
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Taaaak!!! Dzięki za pomysł. Zrobię mały garnek zupy, a resztę zamrożę.
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna ja mam przepis na zupę dyniowa ze str Tesco, z zielona cebulka, pycha!! I akurat pol dyni wychodzi na nią
![]() Linda ja do lidla niestety jutro po moja fete pojadę ![]() Biorę hurtem i do tego chlebek pita no i chałwa oliwę mam z Chorwacji od właścicieli apartamentów do których jeżdżą rodzice wiec nie oszukańcza![]() Wczoraj byłam w pracy od 9 do 18. Jutro szykuje się Armagedon. Moja zacna szefowa w czerwcu wycofała przedszkole z niektórych papierkowych spraw a wczoraj powiedziała ze tak wcale nie było i na poniedziałek ma być wszystko na biurku :sciana:
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
jelonek-nie gadam z Tobą
pozbawiłaś mnie ostatniego cienia nadzieii, że nie jestem tu jedyna z rozmiarem "mama-size" chyba nie muszę nikomu pisać jak się teraz czuję...to zderzenie ze ścianą, to nagłę opadnięcie klapek z oczu hahaha
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-08-31 o 18:31 |
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Linda wcisnęłam się w te 38 i są super, tylko co z tego jak nad nimi fale Dunaju
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
e tam fale, nie są złe, ja z moimi w sumie ciągle walczę, co zwalczę to powrócą, no ale "Dopóki walczę jestem zwycięzcą" co nie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- mmgi- ja również wkładam legi ![]() namarel-są i te chlebki i chałwy, i widaziałam wow - takie jakby naleśniki z orzechami, zawinięte w ciasto niby francuskie, no apetycznie to wyglądało, ale raczej sam cukier jagna-popatrz na "kopytka z dyni". tarło się dynię, do tego jajko, mąki żeby zarobić i robi się kopytka. dobre, ale nie mam pewności czy czasem i innych składników się nie dodaje, a nie pamiętam wychodzą fajne łososiowego koloru ![]() aczka - cyc niczego sobie to u mnie ![]() dziś przyobserwowałam nowe osiągnięcie jaśka - wchodzi po schodach naprzemiennie raz jedną raz prawą nóżką (oczywiście jak trzymam go za rączkę), do tej pory wchodził np. prawą i dostawiał lewą i znów prawą pokonywał odległość i dostawiał lewą na ten sam schodek obecnie idzie się dużo szybciej ![]() a jak dziś jechaliśmy za jakimś peżotem - zobaczył u tamtego logo i mówi "miał miał" haha
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-08-31 o 19:20 |
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdziwa mama-size to za chwile bede ja ;p
U mnie cora wchodzi sama po schodach bez trzymania lewa-prawa-lewa-prawa naprzemiennie ciotka ktora pracuje w przedszkolu w szoku była jak to zobaczyła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka brawo dla cory 😊 moja wchodzi po schodach albo trzymana za jedną rączkę i wtedy naprzemiennie albo sama trzymając się jedną ręką ściany lub poręczy i wtedy po jednej nóżce 😊 tez byłam w lidlu ale jeżeli chodzi o tydzień grecki to tylko mogłam sobie popatrzeć, ciuszków juz nie było, zostały mi Hipp wiec obkupilam nas w wafelki ryżowe i kółeczka śniadaniowe 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Jas wchodzi po czworakach. i ja pilnuje, zeby tak wlasnie wchodził i schodzil. dla bezpieczeństwa.
jutro koniecznie wizyta po fete! linda, Jas tez czasem gdzies dostrzeze jakies szczegóły i pokrzykuje - ostatnio węża na logo apteki wyczail. male madrale. powiem Wam, ze taka więź sie miedzy Jaskiem a mężem zrobila, ze brak miejsca dla mnie tati i tati.
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Linda tez się zastanawiałam nad tymi drożdżówkami z ciastem fr, tego w grecji widziałam pełno, były pyszne, kazda piekarnia rano miała drożdżówki z ciastem fr na słodko z owocami i w wersji sycącej z wariacjami szynka-feta-szpinak-pieczarki
![]() Ewka1368 nie przejmuj się ze cora gumisiuje, moja tez ma takie dni, gumisiowanie przezywa całą sobą i jest silniejsze niż moje "nie wolno", czasami Wera sprawdza czy pozwolę jej na więcej, jak mowie nie to awantura, tez od zębów może się źle czuć i gumisiowac ![]() Wera również naprzemiennie schodzi i wchodzi po schodach jak ja trzymam, sama nie. Ost lgnie tak do schodów i krzyczy 'ciem' (chcę) ze już nie mam jej bronic tego.. Jedyne co robi idealnie od początku to trzymanie kredki, prawidłowo trzyma w paluszkach, ustawia kredkę sobie czasami 5 min nigdy nie trzymała w piesci, ost malujemy morskie krajobrazy, z tej okazji u T. na ogrodzie na podjzdzie było stado krabów malowanych kredą ![]() Dziewczęta belferki powodzenia jutro
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-08-31 o 20:43 |
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dziewczyny powodzenia jutro ! Linda - idę jutro do Lidla bo kusisz tymi spodniami ! chociaż nie wiem czy u mnie się opłaca kupować ubrania które nie są ciążowe :PDusiołka - jak na razie ja wiodę prym w mama plus size 2,5 na plusie z tej okazji obiad robiony na parze i basen ! Aczka - u nas też był okres na tate i powróciła mama więc to będzie się zmieniać !Mmgi - fajnie, że rodzinka w komplecie i tż odciąży Cie w domowych obowiązkach.Jagna - z Dyni to zupa krem może być z pomarańczą, mleczkiem kokosowym, imbirem do wyboru do koloru !Bilety do teściów kupione ! na miesiąc, od listopada nie pracuje . |
|
|
|
#4615 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Właśnie uspilam Księżniczkę, słaba formę mam- tak mi się ręce zmeczyly, że drżą mi jak telefon trzymam... Aczka u nas tatusiowanie od dawna, czasem jestem jak wróg- taka corusia tatusia My ciągle poza domem- wracam z pracy, zrzucam graty i na dwór, wracamy na kąpiel. Tak dzień w dzień, do tego znalazła sobie 9letniego kolegę i wszędzie za nim biega i naśladuje głupoty. Także czasu na pisanie brak Jagna polecam zupę dniowa krem z pieczona dynia i pieczona papryka- dla mnie bomba ![]() Namarell przyłączam się do życzeń i jednocześnie mi przypomniałas ze id jutra większe korki na ulicach Linda- uwielbiam Twoje poczucie humoru i umiejętność zartoeania z siebie :-D Ewka a Tobie przybijam pione- marudzenie to codzienność. Ratują nas starsze chłopaki pod blokiem- jest w nich tak zapatrzona ze nie ma czasu na wymyślanie;-) Edytowane przez pepa_ Czas edycji: 2016-08-31 o 21:29 |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Naamarelle, dzięki i nawzajem.
Jutro w Lidlu fajne duże pojemniki plastikowe z pokrywka za 29.90. Chyba wezmę od razu 2, bo w takiej cenie nigdzie nie znalazłam. |
|
|
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
Paulina zazdroszczę wyjazdu, nawet taki minus jak "teściowa" można pominąć ;-)
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Pepa, moja też za starszakami biega. Mogłabym ją z obcymi dziećmi zostawić i nawet by za matką nie zapłakała. Jak tylko widzi dzieciarnię, to pierwsza krzyczy "cieść", przybija piątki, żółwiki. Ja taka kontaktowa nie jestem.
|
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Pepa - mam nadzieje, że będzie miło
jedynie mam obawy, że tu stwarzała pozory bo nie była u siebie a tam pokaże swoje prawdziwe oblicze U nas wygląda podobnie, przychodzę z pracy jem obiad i za chwilę lecimy na dwór później kolacja, kąpiel i spać. Niech korzysta, niedługo się skończy. |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka to wszędzie wchodzi po czworakach nawet poza domem ?;p
Paulina wow odważna decyzja -miesiac u tesciowej . Namarel nie moge z " gumisiowania" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

z tej okazji obiad robiony na parze i basen !