Lakiery hybrydowe cz.4 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie > Manicure hybrydowy

Notka

Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-22, 12:29   #4591
hauuu
Wtajemniczenie

Dot.: Lakiery hybrydowe cz.4

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Hauuu, jak dla mnie jest to dobry żel. Nakładam najpierw bazę hybrydową a potem pędzelkiem do żelu nabieram odpowiednią ilość i nakładam na paznokieć. Po czym odwracam go na chwilkę co żel sam się wypoziomuje. Już po pierwszej warstwie jest on utwardzony i się nie wygina. Konsystencja wydaje mi się delikatnie gesciejsza od harda i przede wszystkim w kontakcie z wodą paznokcie dalej są twarde i się nie wyginaja z odmaczaniem nie ma problemu. Sciaga się jak zwykłą hybryde- acetonem. Czy ściąga się w całości? U mnie nie. Schodzi przy uzyciu patyczka pomarańczowego jak hybryda. Bez bazy bym Ci nie radziła go kłaść bo może źle na płytkę zadziałać i możesz ją sobie zniszczyć. Aaa i jedna rada, w lecie czy też jak bd robić sobie paznokcie to trzymaj go zdala od światła słonecznego i lampyja się zapomnialam i w lecie 1/3 żelu mi się w sloiczku utwardzila

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bardzo dziekuje! Jeszcze tylko dopytać o odmaczanie- długo trzeba odmaczac żeby zeszło całe? Jak zdejme prawie całość frezarka to reszta mi się odmoczy w czasie takim jak hybryda? Jeszcze mi tylko powiedz jaka masz wersje? Clear?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-22, 12:33   #4592
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Normalnie jak hybryda, bez wiekszego wysiłku (ja zawsze top pilniczkiem zdzieram). Ja trzymam pazury zawinięte w folie ok 10 minut i po tym czasie wszystko ladnie odchodzi. Tak, mam wersje clear. Może jak w końcu wykonczę tą wersje to kupie inną ale jak dla mnie na długoooo wystarcza mam już jeden sloiczek ok 2 lat i stan idealny żelu

Ps. Przedłużyć ten nim można

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-22, 13:08   #4593
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie jak hybryda, bez wiekszego wysiłku (ja zawsze top pilniczkiem zdzieram). Ja trzymam pazury zawinięte w folie ok 10 minut i po tym czasie wszystko ladnie odchodzi. Tak, mam wersje clear. Może jak w końcu wykonczę tą wersje to kupie inną ale jak dla mnie na długoooo wystarcza mam już jeden sloiczek ok 2 lat i stan idealny żelu

Ps. Przedłużyć ten nim można

Bardzo mi pomogłas, dziękuję!
Stary 2016-12-22, 13:21   #4594
Frutellka xD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Przymierzam się do zakupu żelu soak off od dobrej rady, wiem ze trochę z was go stosuje wiec mam kilka pytań.

Jak się go nakłada? Tzn jaka ma konsystencję? Porównując np do harda clear to jest gęstszy?

Jak z odmaczaniem? Kupilam raz zel soak off na ali i wypierniczylam to w cholerę bo nie chciało się odmoczyc. Mam frezarkę wiec planuje raczej uzupełniać ale raz na jakiś czas zdejmuje wszystko do gole płytki wiec chciałabym zdjęty się odmaczal. Na stronie pisze ze schodzi w jednym kawałku - czy to znaczy ze robi się taki miękki gumowy i można go podważyć i zdjąć w całości? Nie uszkadza to płytki?

I czy mogę pod tompolozyc zwykła bazę do hybrydy? Czy można bez bazy kłaść?

I ostatnie pytanie na stronie dobrej rady jest kilka różnych żeli soak off. Chętnie wzielabys oprócz klasycznego tez jakiś cover w formule soak off - ktoś je może testował? Różnią się czymś od cleara?

Z góry dziekuje za pomoc i przepraszam ze tak dużo pytań. Czytalam o tym żelu tu na forum ale przed zamówieniem powstrzymują mnie właśnie te kwestie.
Nakladalam pędzelkiem do żelu, u mnie sie za zadne skarby nie chcial odmaczac Jest dość gęsty, ale dobrze się nim pracuje.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Oczywiście nakladalam go na bazę hybrydowa

Love Pazurkowe
Frutellka xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-22, 13:30   #4595
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frutellka xD Pokaż wiadomość
Nakladalam pędzelkiem do żelu, u mnie sie za zadne skarby nie chcial odmaczac Jest dość gęsty, ale dobrze się nim pracuje.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Oczywiście nakladalam go na bazę hybrydowa

uuu zmartwilas mnie tym odmaczaniem. A też używasz wersji Clear?
Stary 2016-12-22, 13:31   #4596
Frutellka xD
Zadomowienie

Cytat:
uuu zmartwilas mnie tym odmaczaniem. A też używasz wersji Clear?
Tak, tak. To że nie odmacza się u mnie to nie znaczy, że tak samo bedzie u Ciebie, warto spróbować

Love Pazurkowe
Frutellka xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-22, 13:33   #4597
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frutellka xD Pokaż wiadomość
Tak, tak. To że nie odmacza się u mnie to nie znaczy, że tak samo bedzie u Ciebie, warto spróbować

spróbuję z mala pojemnośca. Dzieki
Stary 2016-12-22, 18:16   #4598
maarlin
Rozeznanie

Hauuu też mam ten żel i u mnie się odmacza bez problemu, tylko trzeba trochę cierpliwości . Już mi się powoli kończy buteleczka -przelałam sobie żeby mi było łatwiej,następnym razem kupię blue, nie clear, bo bardzo żółknie na paznokciach. Wydaje mi się że chyba jest taki odpowiednik.

maarlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-22, 20:27   #4599
Gejszalicious
Buszująca w hybrydach

Cytat:
Hauuu, jak dla mnie jest to dobry żel. Nakładam najpierw bazę hybrydową a potem pędzelkiem do żelu nabieram odpowiednią ilość i nakładam na paznokieć. Po czym odwracam go na chwilkę co żel sam się wypoziomuje. Już po pierwszej warstwie jest on utwardzony i się nie wygina. Konsystencja wydaje mi się delikatnie gesciejsza od harda i przede wszystkim w kontakcie z wodą paznokcie dalej są twarde i się nie wyginaja z odmaczaniem nie ma problemu. Sciaga się jak zwykłą hybryde- acetonem. Czy ściąga się w całości? U mnie nie. Schodzi przy uzyciu patyczka pomarańczowego jak hybryda. Bez bazy bym Ci nie radziła go kłaść bo może źle na płytkę zadziałać i możesz ją sobie zniszczyć. Aaa i jedna rada, w lecie czy też jak bd robić sobie paznokcie to trzymaj go zdala od światła słonecznego i lampyja się zapomnialam i w lecie 1/3 żelu mi się w sloiczku utwardzila

żel bez bazy nie zaszkodzi płytce jedynie co to stylizacja bedzie się gorzej trzymac
Stary 2016-12-22, 20:31   #4600
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarlin Pokaż wiadomość
Hauuu też mam ten żel i u mnie się odmacza bez problemu, tylko trzeba trochę cierpliwości . Już mi się powoli kończy buteleczka -przelałam sobie żeby mi było łatwiej,następnym razem kupię blue, nie clear, bo bardzo żółknie na paznokciach. Wydaje mi się że chyba jest taki odpowiednik.

No właśnie też widziałam blue i się zastanawialarm o co chodzi z zolknieciem. Jak położę na to kolor to tez będzie żółknac?

Cytat:
Napisane przez Gejszalicious Pokaż wiadomość
żel bez bazy nie zaszkodzi płytce jedynie co to stylizacja bedzie się gorzej trzymac
Wolałam się upewnić czy można. Harda nie można a dla mnie to dobra wiadomość ze jednak można bo u mnie się wszystko super trzyma i pokusilabym się o rezygnację z bazy.
Stary 2016-12-22, 20:39   #4601
maarlin
Rozeznanie

Też żółknie

maarlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-22, 20:40   #4602
Gejszalicious
Buszująca w hybrydach

Cytat:
No właśnie też widziałam blue i się zastanawialarm o co chodzi z zolknieciem. Jak położę na to kolor to tez będzie żółknac?

Wolałam się upewnić czy można. Harda nie można a dla mnie to dobra wiadomość ze jednak można bo u mnie się wszystko super trzyma i pokusilabym się o rezygnację z bazy.
w stylizacji paznokci wszystko można czasem warto pokombinować i znaleźć dla siebiie najlepszą opcję
Stary 2016-12-22, 20:41   #4603
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarlin Pokaż wiadomość
Też żółknie

Dzieki za ostrzeżenie. Rozważe niebieski
Stary 2016-12-22, 23:50   #4604
czarne
Zakupowy odwyk :)

Jaki numerek mial poelcany przez was top z spn ? 700 czy 501?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-12-23, 07:35   #4605
Domina
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jeśli chodzi o harda to nie rezygnuj... miałam klientkę, która jak się w trakcie rozmowy okazało sama sobie robiła paznokcie. Nałożyla harda bez bazy i podobno dostała silnej reakcji uczuleniowej... ja nałożylam bazę z Semilac jej pod żel i nic takiego się nie działo już .

https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE
Domina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 08:10   #4606
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Zapisałam się do jakiejś paznokciowej grupy na fb i widziałam zdjęcia z paznokciami z boku itp, tematy o nadawaniu kształtu i powiem Wam, że nigdy jakoś nie zwracałam większej uwagi na kształt paznokci z boku, tzn. nie podobał mi się mój, ale myślałam, że taki mam kształt i tyle.

Porobiłam zdjęcia, jak wyglądają moje paznokcie (odrost dwutygodniowy). Jak je uratować teraz?
Na jednej ręce, na palcu wskazującym jest taki szpon, tak mi rośnie paznokieć, okropny jest. A do tego to wypiłowanie
Kciuki to porażka, odwracałam ręce przed utwardzeniem, ale baza proteinowa i tak się nie wypoziomowała i mam te koszmarne kacze dzióbki.
Ale jak to teraz naprawić?
Pierwsze dwa zdjęcia to lewa ręka, dwa kolejne - prawa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20161223_07_56_08_Pro.jpg (48,7 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20161223_07_56_56_Pro.jpg (61,7 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20161223_07_57_15_Pro.jpg (45,1 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20161223_07_57_48_Pro.jpg (42,9 KB, 114 załadowań)
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 08:33   #4607
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domina Pokaż wiadomość
Ale jeśli chodzi o harda to nie rezygnuj... miałam klientkę, która jak się w trakcie rozmowy okazało sama sobie robiła paznokcie. Nałożyla harda bez bazy i podobno dostała silnej reakcji uczuleniowej... ja nałożylam bazę z Semilac jej pod żel i nic takiego się nie działo już .

Raz mi się zdarzyło położyć bez bazy jak czekałam aż przyjdzie nowa i na szczęście nic się nie stalo w ogóle bardzo lubie harda, u mnie nie mieknie ale to pewnie dlatego ze nie przedłużam tylko nadaje kształt na naturalnej płytce bo mam płaskie i jeszcze kacze dziubki. Właśnie dlatego chyba się skuszę na zel bo harda mi sporo schodzi i robi się to malooplacalne z uwagi na jego cenę w sumie niemałą jak na tę pojemność.
Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Zapisałam się do jakiejś paznokciowej grupy na fb i widziałam zdjęcia z paznokciami z boku itp, tematy o nadawaniu kształtu i powiem Wam, że nigdy jakoś nie zwracałam większej uwagi na kształt paznokci z boku, tzn. nie podobał mi się mój, ale myślałam, że taki mam kształt i tyle.

Porobiłam zdjęcia, jak wyglądają moje paznokcie (odrost dwutygodniowy). Jak je uratować teraz?
Na jednej ręce, na palcu wskazującym jest taki szpon, tak mi rośnie paznokieć, okropny jest. A do tego to wypiłowanie
Kciuki to porażka, odwracałam ręce przed utwardzeniem, ale baza proteinowa i tak się nie wypoziomowała i mam te koszmarne kacze dzióbki.
Jesli to twoje naturalne to zazdroszczę kształtu. Moje są płaskie i jeszcze się wyginaja na końcach. Jakbym miała takie jak ty to szczerze mówiąc nic bym nie robiła.

Zadbalabym tylko o ladnę wypilowanie bo gdzieniegdzie za mocno pilujesz boki np. prawa ręka wskazujący.
Stary 2016-12-23, 08:35   #4608
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Raz mi się zdarzyło położyć bez bazy jak czekałam aż przyjdzie nowa i na szczęście nic się nie stalo w ogóle bardzo lubie harda, u mnie nie mieknie ale to pewnie dlatego ze nie przedłużam tylko nadaje kształt na naturalnej płytce bo mam płaskie i jeszcze kacze dziubki. Właśnie dlatego chyba się skuszę na zel bo harda mi sporo schodzi i robi się to malooplacalne z uwagi na jego cenę w sumie niemałą jak na tę pojemność.

Jesli to twoje naturalne to zazdroszczę kształtu. Moje są płaskie i jeszcze się wyginaja na końcach. Jakbym miała takie jak ty to szczerze mówiąc nic bym nie robiła.

Zadbalabym tylko o ladnę wypilowanie bo gdzieniegdzie za mocno pilujesz boki np. prawa ręka wskazujący.
To są moje paznokcie, nakładałam tylko bazę proteinową i odwróciłam ręce, żeby się wypoziomowało, ale na kciukach nie wyszło, są brzydkie. A ten wskazujący u prawej ręki to faktycznie masakra. Czekać aż odrośnie, czy coś z nim teraz zrobić, żeby go naprawić?
Stary 2016-12-23, 08:52   #4609
aqgatta58
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
Jaki numerek mial poelcany przez was top z spn ? 700 czy 501?

501

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 13:23   #4610
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
To są moje paznokcie, nakładałam tylko bazę proteinową i odwróciłam ręce, żeby się wypoziomowało, ale na kciukach nie wyszło, są brzydkie. A ten wskazujący u prawej ręki to faktycznie masakra. Czekać aż odrośnie, czy coś z nim teraz zrobić, żeby go naprawić?
Ja bym spróbowała go uzupełnić na formie - dolać lekko bok. Chociaż mnie by się to pewnie nie udało bo raz jak mi się z boku kawałek paznokcia ulamal to probowalam dolać bok i nie wyszło, skończyło się na skracaniu i przedłużanie calosci
Stary 2016-12-23, 14:12   #4611
czarne

Cytat:
Napisane przez aqgatta58 Pokaż wiadomość
501

Kochana,dziekuje
Ten top jest faktycznie taki,ze jeden blysk ? Mam teraz indigo crystal top coat,w szufladzie jeszcze semilacki,chiodo i eco. I to ciagle nie to
Czy ten 501 bedzie lepszy od tych wszystkich ??

Stary 2016-12-23, 14:17   #4612
aqgatta58
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
Kochana,dziekuje
Ten top jest faktycznie taki,ze jeden blysk ? Mam teraz indigo crystal top coat,w szufladzie jeszcze semilacki,chiodo i eco. I to ciagle nie to
Czy ten 501 bedzie lepszy od tych wszystkich ??

Z wymienionych mam top z Semilaca, jeżeli chodzi zwykły to 501 według mnie błyszczy ładniej a jeżeli chodzi o No wipe z Semi to 501 jest od niego bardziej trwały i nie zmienia kolorów ciemnych hybryd. No wipe z semi robił mi sie matowy po tygodniu. Z 501 nie mam tego problemu

aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 14:19   #4613
czarne

Cytat:
Napisane przez aqgatta58 Pokaż wiadomość
Z wymienionych mam top z Semilaca, jeżeli chodzi zwykły to 501 według mnie błyszczy ładniej a jeżeli chodzi o No wipe z Semi to 501 jest od niego bardziej trwały i nie zmienia kolorów ciemnych hybryd. No wipe z semi robił mi sie matowy po tygodniu. Z 501 nie mam tego problemu

Dziekuje,zamowiony *

Stary 2016-12-23, 16:18   #4614
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym spróbowała go uzupełnić na formie - dolać lekko bok. Chociaż mnie by się to pewnie nie udało bo raz jak mi się z boku kawałek paznokcia ulamal to probowalam dolać bok i nie wyszło, skończyło się na skracaniu i przedłużanie calosci
Właśnie nie wiem, czy chce mi się dzisiaj w to bawić
Stary 2016-12-23, 19:05   #4615
Gejszalicious
Buszująca w hybrydach

Cytat:

Czepiasz się jedynie wskazujący paznokieć nie ma dobrego kształtu, ale to nie jest wina pilowania tylko jego budowy. Można to zmienić jedynie skracajac go maksymalnie i przedluzajac na formie, ale jak paznokieć odnośnie to dalej będzie tak wyglądał, więc szkoda wysiłku

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-12-23, 19:33   #4616
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gejszalicious Pokaż wiadomość
Czepiasz się jedynie wskazujący paznokieć nie ma dobrego kształtu, ale to nie jest wina pilowania tylko jego budowy. Można to zmienić jedynie skracajac go maksymalnie i przedluzajac na formie, ale jak paznokieć odnośnie to dalej będzie tak wyglądał, więc szkoda wysiłku

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Albo zmieniając kształt na kwadratowy. Ja przy migdalkach mam paznokcie rosnące mocno w dół, takie kurze pazury a przy kwadratach rosną w miarę prosto
Stary 2016-12-23, 22:26   #4617
Domina
Zakorzenienie

Cytat:
Albo zmieniając kształt na kwadratowy. Ja przy migdalkach mam paznokcie rosnące mocno w dół, takie kurze pazury a przy kwadratach rosną w miarę prosto
Jak rosną w dół to czasem są źle spiłowane po bokach. Paznokieć nie bardzo ma się na czym oprzeć, ciężar schodzi na końcówkę i tak rosną . Wyprowadzałam tak paznokcie klientke po poprzedniej stylistce i teraz rosną ładnie prosto

https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE
Domina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 23:00   #4618
Roverkowa
Rozeznanie

A ja się nie zgodzę, ze taka uroda paznokcia. Miałam takie same, póki się nie zorientowałam, że piłuję trzymając pilnik pod skosem względem paznokcia. Teraz pilnik podkładam pod paznokieć zamiast z boku i jest duuuuuuuużo lepiej.
Roverkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 23:09   #4619
Cos_
Zakorzenienie

Sciagnelam hybrydy tydzien temu i nalozylan zwykly lakier cos mi sie podzialo z jednym paznokciem jakis sie miekki zrobil ;(
Stary 2016-12-23, 23:32   #4620
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domina Pokaż wiadomość
Jak rosną w dół to czasem są źle spiłowane po bokach. Paznokieć nie bardzo ma się na czym oprzeć, ciężar schodzi na końcówkę i tak rosną . Wyprowadzałam tak paznokcie klientke po poprzedniej stylistce i teraz rosną ładnie prosto

Tylko ze ja wszystkie piłuje tak samo a nie wszystkie mi tak idą w dół. W moim przypadku tez paznokcie mają różne kształty ze tak powiem. Jedne są bardziej zaokrąglone a inne płaskie i te płaskie właśnie idą w dół jak mam migdalki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości