|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Bo dla maluchów to faktycznie są piękne i kilka razy włożone na dziecko. Ja zawsze dla Małej kupowałam nowe (Lidl,f&F,biedronka)ale strasznie się denerwuję jak ona je plami i stwierdziłam, że to już o patologię jakąś trąca i kupię używki. Nie mam obok siebie lumpków a gdzieś dalej nie jestem na tyle mobilna żeby z dwójką pojechać. W każdym razie przyszła ta paczka i jestem zachwycona i w szoku. Za 42 zł mam ok. 60 ubranek i może ze 4 nadają się na szmatę. Tam jest z 8 par jeansów- to przecież normalnie w sklepie nie wiem czy za tyle bym nowe kupiła.... Tylko muszę uprać bo pachną mocno jakimś płynem do płukania az mnie głowa boli. Tylko u nas tez lipna pogoda na schnięcie.
|
|
|
#4592 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Mamy niesmoczkowych dzieci, czy wasze maluchy zasypiaja z raczka/paluszkami w buzi? Moj czesto ssie zanim zasnie i nie wiem czy moze mu pozniej zostac ssanie kciuka?
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co nie znaczy że Twój też tak ssać będzie Tak mi się tylko skojarzyło.
|
|
#4594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupuję roznie, albo w szmatach, gdzie stosy ubrań leżą na podłodze i trzeba grzebać ( nienawidze tego swoja drogą ), jak jestem u mamy, bo niedaleko nich jest taki szmateks i ubrania po 2 zł, albo na all w pakach Teraz jak K. jest taka duża, większosc kupuje w sklepach i dużo pieniedzy idzie dla niej na ubranka, jak to dziewczynce a do szkoły musi przeciez w czymś chodzić. moja K. mimo, ze nie ma jeszcze 7 lat nosi rozmiar 140-146! ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
Hello ! Alez u mnie burza... tak glosno grzmi a Adaś w najlepsze spi
i bardzo dobrze, bo ostatnio wszystkiego sie boi. Nie lubie byc sama w domu w burze :-(
|
#4596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Joann moja niesmoczkowa ale nie do konca. Bo cAsem wezmie go ale zalezy. Raz jak sie bawi raz jak idzie spać. Ale nie ma reguly. Ale z palcami w buzi nie zasypia raczej wsadza je jak.lezy
|
|
#4598 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupuje na wyprzedażach albo z kodami rabatowymi . Jeszcze w ciąży kupiłam małemu 2 kurtki zimowe na 6-9m-cy i 9-12 po mega przecenie. Ostatnio tez na olx ale to pojedyncze rzeczy 😊 Mój wklada rączkę nie tylko przed zaśnięciem, ale szybko wyciagam i wkładam smoka. Oczywiście muszę się pomęczyć, żeby smok trzymał się w buzi, a nie obok. |
||||
|
|
|
#4599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się trochę martwię czy mu to nie zostanie.Cytat:
a ja mam czas na wizaż.Cytat:
Elena- ja zazdroszczę takich lumpków za 2 zł.. Ja jak byłam w ciąży to raz mi się trafiły fajne zdobycze za śmieszne pieniądze a tak to drożyzna (tyle samo wyjdzie kupno nowych rzeczy na przecenach) albo...nie wiem gdzie szukać.
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodze do pokoju a moje dziecko w pozycji raczkującej
Z leżenia na brzuchu klęknął na kolana i uniósł się na wyprostowanych rękach Wytrzymał tak z 5 sekund ale jednak tak zrobił. Matko bosko
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#4603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli zakupy udane super Cytat:
Marcia ubieraj Zoske narzeczony coraz bliżej ![]() Aninis super że z bioderkami dobrze Paula przygarnesz mnie na obiad z deser em ? ![]() Lucy o widzisz o Pepco zapomniałam ![]() Ależ jestem wkurzona o losie dajcie mi coś na uspokojenie nalot jutro mam
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Badzia super, że zakupy udane 😊 Uwielbiam zakupy na allegro 😅 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym samym pomyslalam co do Bartka :p Jeej dziewczyny które maja skok.. lepiej u nas. Co prawda jeśli chodzi o jedzenie to dalej wyczyniam cuda ale nie drze sie tak i latwiej zasypia... Moj tel tz oddal do naprawy. Mam nadzieje ze do 300zl da sie go zrobić bo ten co mam to kijowe zdj nie moge miec żadnej apki oprocz wizażu:p itd. Echh Do tego nie wiem sama co na to wesele wlozyx i czy w ogolw isc. Pewnie pójdziemy na jakas 20 a to zaraz pora spania zoski. A na 21 nie bede szla .. no zobaczymy. Nie mam kiedy pomalowac paznokci nie zdaze w sobote robic sobie hybryd. Moje wlosy to masakra a cera jeszcze.gorsza :p dobra koniec narzekania. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- A jak wy robicie na all zakupy paczkami? Nie boicie sie ze jakiś shit dostaniecie?
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie t.nadciąga
Marcia wiesz ryzyko jest ale jakoś nigdy mi się nie trafiło coś marnej jakość głównie nex ta rzeczy wybieram a te mają dobrą jakość nawet po praniu albo cartesa A tam ogarnij się jakkolwiek minimum i leć odstresujesz się...a to u Ciebie w rodzinnych stronach ? Zoska ubrana ? Bart juz nadciąga pewnie masakra z tymi dziećmi
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tz strony ![]() Zoska bedzie ogarnie ta jak wróci tz z dobrym tel. Bo chce jej zrobic foto na 4mies :p
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko ten skok się zakończył ale to zawsze będzie coś zaraz następny pewnie po kim ona taka charakterna bo mamusia to spokojna się wydaje
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Po tatusiu :p
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że moja ma na takie naloty za ciężką Bart drzemie, tak się spocił tymi wygibasami, że aż padł. Śpi 40 minut juz a kąpiel stoi naszykowana, tylko wody donieść, czorcik jeden. A ja tu przed 20 usypiac na noc chcę no Meczyk chcę w spokoju obejrzeć ![]() Wykalacka, no to tylko przybranie pozycji, spokojnie, raczkowac jeszcze nie będzie Aczkolwiek widze że gnojek jeden odkrywa nowe możliwości ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Już powoli powinno mijac te durne skoczysko Nie narzekaj tam bo wpiernicz dam
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam troche na spacerze ale tak ☠☠☠☠zilo a zoska w krotkim body to wróciłam obeszlam tylko do okola :p przez cala droge próbowała zjesc wiadomego motyla i darla sie bo nie mogla
|
|
#4613 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dzięki pewnie tak..No u nas ta ślina i język to cały czas ![]() Cytat:
szybko!Cytat:
Jutro siostra popilnuje mała a ja wyskocze z mężem na Rynek. Dobrze to zrobi
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
Godzinkę temu wrócilismy ze spacerku, po tych deszczach i burzach jest fajne chlodne powietrze teraz , bo w ciagu dnia było jednak za parno i duszno.
Milek wykąpany i nakarmiony śpi, a łojciec pojechał po córcię, tv nie mamy, więc ja na wizazu .chciałam takie fajne zdjecie Milka wstawić, ale akurat łepetyne wysmarowałam mu oilanem na ciemieniuchę, bo zaraza jedna wraca chyba i tak śmiesznie wyglada ze sklejonymi włoskami, jak zaraz po urodzeniu . Co śmieszniejsze, nawet umycie głowki nie zmyło tego kremu, wyglada pociesznie.Lucy, Bartuś wymiata ,silny jest brzdąc ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Oj oj |
|
|
|
#4615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia parz dzban melisy 😆 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Marta szukaj sobie ubranek z oryginalnych firm: carters next george. Patrz na zdjęcia - czy są dokładne i dobrej jakości, że wszystko na nich widać...najlepiej jak każdy ciuszek na osobnej fotce. I patrz na opis - ja lubię te gdzie napisane stan idealny lub prawie jak nowe... a czasem są też nowe z metką w zestawach ubrań 😊 Ja nie mogę na ubranka wchodzić, bo mam już zapas do 1 roku życia Lilki 😂 leżą u mojej mamy, bo ja nie mam tyle miejsca 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Mi brakuje trochę pracy... tego kontaktu z ludźmi. Wiadomo w mojej pracy zdarzają się mega przypały i kosmici... ale większość to super ludzie... można się pośmiać powygłupiać i 8 godzin leci jak z bicza. 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
#4616 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mu dziś oilanem smarowałam łepetynke My mieliśmy dzisiaj nalot teściowej. Ale moja nie taka zła Gorzej z teściem, ale ten sobie darował odwiedziny, dzięki Bogu. Przemuś dostał prezenty z okazji Dnia Dziecka. Ogólnie wszystkich studziłam z obdarowywaniem mojego dziecka "dla zasady", ale akurat jej się nie dziwię, bo ma też starsze wnuki i pewne nie chciała, żeby Przemo był poszkodowany.No i najlepsze jest to co dostał Szczeniaczka uczniaczka Wiadomo, że jeszcze za mały jest, żeby to ogarniać, ale powiem tak... dziecko zamarło, jak to zobaczyło. No w szoku był totalnym Dostał też śliczne rampersy, których nie może nosić |
|||
|
|
|
#4617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dzisiaj od rana zabiegana, no normalnie dawno nie miałąm tak jak dzisiaj Tusia miała super dzień dziecka, a w przedszkolu też pani malowała im buzie i Tusia była...motylkiem![]() Oprócz tego małż miał wypadek, na szczęście nic mu się nie stało No ale znowu jedno z roboczych rozbite, ech...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie rozumiem jak mamy mogą narzekać hehe![]() Cytat:
|
|
#4618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jak u nas, jeszcze często głowa w dół i tak stęka, a popycha się nogami.Masakra. Cytat:
![]() Cytat:
Moja to Tuśkę ciągnie za włosy
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to chyba był błąd klasc mię godzinę później
![]() Bo było godzina ryku przy usypianiu ![]() Ale teraz już śpi. Co za agentka z niej - na ręku brecha się a tylko położę do łóżeczka to ryk w niebo głosy. I to na sile ! Bo nie ma łez tylko na sile alaaaaa się drze i tak piszczy jak kot ! Tż aż się brecha z niej.... co za dziecko. Kurde ciekawe jak dzisiaj nocka będzie. Idę spać bo ledwo na oczy juz widzę.
|
#4620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Jaki, jaki to stanik kupiłaś i gdzie? ![]() Cytat:
![]() My się wybrałyśmy z moją mamą na dwa dni do Krk, dla formalności przeszłyśmy dużo sklepów z sukniami, ale byłam umówiona w obu Madonnach na szukanie i byłam pewna,że w jednej z nich kupię wymarzoną I w obu było po jednej wymarzonej sukni, potem jeszcze miałam noc na podjęcie decyzji![]() A małż też mnie widział dopiero w dniu ślubu, ale to były emocje ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() Ok nadrobiłam, jestem z siebie dumna. Idę spać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

19.02.2016 r.
gorąco ale jakoś jeszcze w miarę....truskawki miałam kupić po drodze i sklerozanie ogarnęła

), jak jestem u mamy, bo niedaleko nich jest taki szmateks i ubrania po 2 zł, albo na all w pakach

głową mi pęka, czuje się nieszczęśliwa chciałabym zniknąć 

Z leżenia na brzuchu klęknął na kolana i uniósł się na wyprostowanych rękach
Wytrzymał tak z 5 sekund ale jednak tak zrobił. Matko bosko

Meczyk chcę w spokoju obejrzeć
pewnie tak..

Kot oczywiście spierniczył