Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 15:30   #4591
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
...używane zagraniczne i zależy jak się trafi, ale te co miałam używane, to lepsze są, niz w większości z polskich sklepów
Ale dla starszej też kupujesz? I w pakach, mniejszych zestawach?

Bo dla maluchów to faktycznie są piękne i kilka razy włożone na dziecko.

Ja zawsze dla Małej kupowałam nowe (Lidl,f&F,biedronka)ale strasznie się denerwuję jak ona je plami i stwierdziłam, że to już o patologię jakąś trąca i kupię używki. Nie mam obok siebie lumpków a gdzieś dalej nie jestem na tyle mobilna żeby z dwójką pojechać. W każdym razie przyszła ta paczka i jestem zachwycona i w szoku. Za 42 zł mam ok. 60 ubranek i może ze 4 nadają się na szmatę. Tam jest z 8 par jeansów- to przecież normalnie w sklepie nie wiem czy za tyle bym nowe kupiła.... Tylko muszę uprać bo pachną mocno jakimś płynem do płukania az mnie głowa boli. Tylko u nas tez lipna pogoda na schnięcie.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:34   #4592
joann_
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Mamy niesmoczkowych dzieci, czy wasze maluchy zasypiaja z raczka/paluszkami w buzi? Moj czesto ssie zanim zasnie i nie wiem czy moze mu pozniej zostac ssanie kciuka?
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:43   #4593
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru i zakupów gorąco ale jakoś jeszcze w miarę....truskawki miałam kupić po drodze i sklerozanie ogarnęła

Badzia ja kupuję sporo ubranek na all niby używane ale dobrych firm i jestem bardzo zadowolona ale raczej omijam juz mega paczki na sztuki kupuje plus coś jeszcze u danej osoby teraz spodenek krótkich będę szukać i rampersik bo mój w bodziakach chodzi a jakoś rampersik brak średnio się opłaca nowe a te czasem jak nowe bo ile to dziecko pochodzi

Marcia a niech leży Zosia w pampersie samym no co ja będziesz uszczęśliwiac na sile
A zaglądasz czasem do Pepco? W zeszłym tyg kupiłam u siebie kilka rampersów przecenionych na 7,99 Nie wiem czy ta przecena to wszędzie czy tylko w moim. Na jeden sezon letni wystarczą
Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Mamy niesmoczkowych dzieci, czy wasze maluchy zasypiaja z raczka/paluszkami w buzi? Moj czesto ssie zanim zasnie i nie wiem czy moze mu pozniej zostac ssanie kciuka?
Znajomej dziecko ssało kciuka. Ssało jueszcze jak roczek miało nawet, musieli specjalną nakładkę na kciuk plastikową zakupic, bo do krwi aż ssanie było
Co nie znaczy że Twój też tak ssać będzie Tak mi się tylko skojarzyło.
Stary 2016-06-01, 15:48   #4594
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Ja zawsze dla Małej kupowałam nowe (Lidl,f&F,biedronka)ale strasznie się denerwuję jak ona je plami i stwierdziłam, że to już o patologię jakąś trąca i kupię używki. Nie mam obok siebie lumpków a gdzieś dalej nie jestem na tyle mobilna żeby z dwójką pojechać. W każdym razie przyszła ta paczka i jestem zachwycona i w szoku. Za 42 zł mam ok. 60 ubranek i może ze 4 nadają się na szmatę. Tam jest z 8 par jeansów- to przecież normalnie w sklepie nie wiem czy za tyle bym nowe kupiła.... Tylko muszę uprać bo pachną mocno jakimś płynem do płukania az mnie głowa boli. Tylko u nas tez lipna pogoda na schnięcie.
Tak, dla obojga .
Kupuję roznie, albo w szmatach, gdzie stosy ubrań leżą na podłodze i trzeba grzebać ( nienawidze tego swoja drogą ), jak jestem u mamy, bo niedaleko nich jest taki szmateks i ubrania po 2 zł, albo na all w pakach .
Teraz jak K. jest taka duża, większosc kupuje w sklepach i dużo pieniedzy idzie dla niej na ubranka, jak to dziewczynce a do szkoły musi przeciez w czymś chodzić.
moja K. mimo, ze nie ma jeszcze 7 lat nosi rozmiar 140-146!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Podobno lepiej, zeby dziecko ssało smoczek, niz kciuk, moja siostra cioteczna jest stomatologiem czy kimś takim, w kazdym razie od zębów i teraz jak się z nią widziałam, to mówiła, że kciuk jest twradszy i łatwiej o wadę zgryzu, smoczek jest miękki i się bardziej poddaje.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:49   #4595
Dzaasti
Rozeznanie

Hello ! Alez u mnie burza... tak glosno grzmi a Adaś w najlepsze spi i bardzo dobrze, bo ostatnio wszystkiego sie boi. Nie lubie byc sama w domu w burze :-(
Stary 2016-06-01, 15:51   #4596
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Tak, dla obojga .
Kupuję roznie, albo w szmatach, gdzie stosy ubrań leżą na podłodze i trzeba grzebać ( nienawidze tego swoja drogą ), jak jestem u mamy, bo niedaleko nich jest taki szmateks i ubrania po 2 zł, albo na all w pakach .
Teraz jak K. jest taka duża, większosc kupuje w sklepach i dużo pieniedzy idzie dla niej na ubranka, jak to dziewczynce a do szkoły musi przeciez w czymś chodzić.
moja K. mimo, ze nie ma jeszcze 7 lat nosi rozmiar 140-146!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Podobno lepiej, zeby dziecko ssało smoczek, niz kciuk, moja siostra cioteczna jest stomatologiem czy kimś takim, w kazdym razie od zębów i teraz jak się z nią widziałam, to mówiła, że kciuk jest twradszy i łatwiej o wadę zgryzu, smoczek jest miękki i się bardziej poddaje.
Tylko moje dziecko nie przyjmuje takich argumentów. Od urodzenia nie chciał smoczka. Butle zreszta tez definitywnie odrzucil
Stary 2016-06-01, 16:00   #4597
marciar7
Zakorzenienie

Joann moja niesmoczkowa ale nie do konca. Bo cAsem wezmie go ale zalezy. Raz jak sie bawi raz jak idzie spać. Ale nie ma reguly. Ale z palcami w buzi nie zasypia raczej wsadza je jak.lezy
Stary 2016-06-01, 16:23   #4598
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Jezu ja nie wiem co mi się dzieje. Hania dziś to aniołek (no, mogłaby chwilunie dłużej pospac) leży i się uśmiecha do mnie a ja siedzę koło niej na łózku i płacze... głową mi pęka, czuje się nieszczęśliwa chciałabym zniknąć

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Paula masz śliczne włosy i na zdjęciach wyglądają na gęste i błyszczące :O
Może jakies emocje sie skumulowaly i teraz dają o sobie znac

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Wymięty rodzynek hahaha 😂
A ja szyłam suknie ślubną i tż ze mną jeździł na wszystkie przymiarki hahaha i jak widać pecha nam to nie przyniosło w tym roku 8 rocznica ślubu

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Tez szłam suknie ech założyłabym jeszcze raz, ale pewnie bym się nie zapięła

Cytat:
Ja mieszkam 70 km od Poznania w kierunku Wrocławia. 5 lat tam studiowalam, z czego 3 tam mieszkalam. lekarza gin tez mialam z Poznania.uwielbiam to miasto. No, moze remonty mnie wkurzaja

Super

Tylko do przewijania i kapania jemu jest goraco ale zawsze musi miec dlugie spodnie i skarpetki a najlepiej polspiochy. Czasem jest caly spocony
bo Poznań to jeden wielki remont z rondem, które miło być na euro 2012 zeobione :hahah:

Cytat:

Pake na all dorwalas?
Ja kupuje na wyprzedażach albo z kodami rabatowymi . Jeszcze w ciąży kupiłam małemu 2 kurtki zimowe na 6-9m-cy i 9-12 po mega przecenie. Ostatnio tez na olx ale to pojedyncze rzeczy 😊
Cytat:
Mój wklada rączkę nie tylko przed zaśnięciem, ale szybko wyciagam i wkładam smoka. Oczywiście muszę się pomęczyć, żeby smok trzymał się w buzi, a nie obok.
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:48   #4599
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój miał taki tydzień gdzie intensywnie ssał kciuka. Teraz sporadycznie go ssie -np. jak się przebudzi w drzemce to posssie i znów idzie kimać. Na spacerze tez tak czasem robi i dzieki temu spacer dłużej trwa Też się trochę martwię czy mu to nie zostanie.

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Hello ! Alez u mnie burza... tak glosno grzmi a Adaś w najlepsze spi i bardzo dobrze, bo ostatnio wszystkiego sie boi. Nie lubie byc sama w domu w burze :-(
U mnie też jest burza. Ale nie jest jakaś mocna. I też maluchy śpią a ja mam czas na wizaż.

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Pake na all dorwalas?
Ja kupuje na wyprzedażach albo z kodami rabatowymi . Jeszcze w ciąży kupiłam małemu 2 kurtki zimowe na 6-9m-cy i 9-12 po mega przecenie. Ostatnio tez na olx ale to pojedyncze rzeczy 😊
Tak na allegro, jakbym wiedziałą, że takie ładne przyjdą to od tej kobiety bym kupiła dla synka bo miałą w tym samym czasie i taką licytację.

Elena- ja zazdroszczę takich lumpków za 2 zł.. Ja jak byłam w ciąży to raz mi się trafiły fajne zdobycze za śmieszne pieniądze a tak to drożyzna (tyle samo wyjdzie kupno nowych rzeczy na przecenach) albo...nie wiem gdzie szukać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:20   #4600
Lucy31
Zakorzenienie

Wchodze do pokoju a moje dziecko w pozycji raczkującej Z leżenia na brzuchu klęknął na kolana i uniósł się na wyprostowanych rękach Wytrzymał tak z 5 sekund ale jednak tak zrobił. Matko bosko
Stary 2016-06-01, 17:21   #4601
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy31 Pokaż wiadomość
wchodze do pokoju a moje dziecko w pozycji raczkującej Z leżenia na brzuchu klęknął na kolana i uniósł się na wyprostowanych rękach Wytrzymał tak z 5 sekund ale jednak tak zrobił. Matko bosko
Stary 2016-06-01, 17:32   #4602
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Moja bezsmoczkowa 😊 smoczka nie uznaje. Ostatnio kupilam nowego na próbę z innej firmy i to samo...mina jakbym jej cytrynè wkładała do buzi. Ale nie odkryła jeszcze, że można palca ssać... za to odbija to sobie wiszeniem na cycu 😂

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Dokładnie. Czytałam o tym artykuł ostatnio. 😊

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Tylko moje dziecko nie przyjmuje takich argumentów. Od urodzenia nie chciał smoczka. Butle zreszta tez definitywnie odrzucil
A może podsuń mu pieluchę tetrową do ciumkania. Ja mojej czasem daje i mam chwilę spokoju, bo nie muszę cieknącej śliny wycierać 😀

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:33   #4603
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu ja nie wiem co mi się dzieje. Hania dziś to aniołek (no, mogłaby chwilunie dłużej pospac) leży i się uśmiecha do mnie a ja siedzę koło niej na łózku i płacze... głową mi pęka, czuje się nieszczęśliwa chciałabym zniknąć

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Paula masz śliczne włosy i na zdjęciach wyglądają na gęste i błyszczące :O
A kiedy robiłaś sobie morfologie ? Zbadaj poziom żelaza często jego spadek to kiepski nastrój i nerwowości

Cytat:

Czyli zakupy udane super

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Wchodze do pokoju a moje dziecko w pozycji raczkującej Z leżenia na brzuchu klęknął na kolana i uniósł się na wyprostowanych rękach Wytrzymał tak z 5 sekund ale jednak tak zrobił. Matko bosko
Może do narzeczonej idzie Marcia ubieraj Zoske narzeczony coraz bliżej

Aninis super że z bioderkami dobrze
Paula przygarnesz mnie na obiad z deser em ?

Lucy o widzisz o Pepco zapomniałam

Ależ jestem wkurzona o losie dajcie mi coś na uspokojenie nalot jutro mam

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:37   #4604
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Wow 😆 zaczyna się u Was wesoło robić

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Badzia super, że zakupy udane 😊
Uwielbiam zakupy na allegro 😅

Stary 2016-06-01, 18:02   #4605
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Łoooo jak szybko!

Cytat:
A kiedy robiłaś sobie morfologie ? Zbadaj poziom żelaza często jego spadek to kiepski nastrój i nerwowości

Czyli zakupy udane super

Czyżby teściowa nadciągała?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:03   #4606
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli zakupy udane super

Czyj nalot? T.?

O tym samym pomyslalam co do Bartka :p

Jeej dziewczyny które maja skok.. lepiej u nas. Co prawda jeśli chodzi o jedzenie to dalej wyczyniam cuda ale nie drze sie tak i latwiej zasypia...
Moj tel tz oddal do naprawy. Mam nadzieje ze do 300zl da sie go zrobić bo ten co mam to kijowe zdj nie moge miec żadnej apki oprocz wizażu:p itd. Echh
Do tego nie wiem sama co na to wesele wlozyx i czy w ogolw isc. Pewnie pójdziemy na jakas 20 a to zaraz pora spania zoski. A na 21 nie bede szla .. no zobaczymy. Nie mam kiedy pomalowac paznokci nie zdaze w sobote robic sobie hybryd. Moje wlosy to masakra a cera jeszcze.gorsza :p dobra koniec narzekania.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

A jak wy robicie na all zakupy paczkami? Nie boicie sie ze jakiś shit dostaniecie?
Stary 2016-06-01, 18:09   #4607
kaaasi
Zakorzenienie

Dokładnie t.nadciąga

Marcia wiesz ryzyko jest ale jakoś nigdy mi się nie trafiło coś marnej jakość głównie nex ta rzeczy wybieram a te mają dobrą jakość nawet po praniu albo cartesa
A tam ogarnij się jakkolwiek minimum i leć odstresujesz się...a to u Ciebie w rodzinnych stronach ? Zoska ubrana ? Bart juz nadciąga pewnie masakra z tymi dziećmi

Stary 2016-06-01, 18:20   #4608
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie t.nadciąga

Marcia wiesz ryzyko jest ale jakoś nigdy mi się nie trafiło coś marnej jakość głównie nex ta rzeczy wybieram a te mają dobrą jakość nawet po praniu albo cartesa
A tam ogarnij się jakkolwiek minimum i leć odstresujesz się...a to u Ciebie w rodzinnych stronach ? Zoska ubrana ? Bart juz nadciąga pewnie masakra z tymi dziećmi
Oj musisz przezyc z usmiechem moze pokaze ludzka twarz :p

Od tz strony

Zoska bedzie ogarnie ta jak wróci tz z dobrym tel. Bo chce jej zrobic foto na 4mies :p
Stary 2016-06-01, 18:24   #4609
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Oj musisz przezyc z usmiechem moze pokaze ludzka twarz :p

Od tz strony

Zoska bedzie ogarnie ta jak wróci tz z dobrym tel. Bo chce jej zrobic foto na 4mies :p
Jakbym nie karmila to bym sobie kielicha strzeliła oj będzie gorąco
Oby szybko ten skok się zakończył ale to zawsze będzie coś zaraz następny pewnie po kim ona taka charakterna bo mamusia to spokojna się wydaje

Stary 2016-06-01, 18:25   #4610
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Oby szybko ten skok się zakończył ale to zawsze będzie coś zaraz następny pewnie po kim ona taka charakterna bo mamusia to spokojna się wydaje
Po tatusiu :p
Stary 2016-06-01, 18:46   #4611
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie t.nadciąga

Współczuję nalotu.To jakby jaka zaraza czy plaga zaatakowała Dobrze że moja ma na takie naloty za ciężką

Bart drzemie, tak się spocił tymi wygibasami, że aż padł. Śpi 40 minut juz a kąpiel stoi naszykowana, tylko wody donieść, czorcik jeden. A ja tu przed 20 usypiac na noc chcę no Meczyk chcę w spokoju obejrzeć

Wykalacka, no to tylko przybranie pozycji, spokojnie, raczkowac jeszcze nie będzie Aczkolwiek widze że gnojek jeden odkrywa nowe możliwości

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Czyj nalot? T.?

O tym samym pomyslalam co do Bartka :p

Jeej dziewczyny które maja skok.. lepiej u nas. Co prawda jeśli chodzi o jedzenie to dalej wyczyniam cuda ale nie drze sie tak i latwiej zasypia...
Moj tel tz oddal do naprawy. Mam nadzieje ze do 300zl da sie go zrobić bo ten co mam to kijowe zdj nie moge miec żadnej apki oprocz wizażu:p itd. Echh
Do tego nie wiem sama co na to wesele wlozyx i czy w ogolw isc. Pewnie pójdziemy na jakas 20 a to zaraz pora spania zoski. A na 21 nie bede szla .. no zobaczymy. Nie mam kiedy pomalowac paznokci nie zdaze w sobote robic sobie hybryd. Moje wlosy to masakra a cera jeszcze.gorsza :p dobra koniec narzekania.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

A jak wy robicie na all zakupy paczkami? Nie boicie sie ze jakiś shit dostaniecie?
Super Już powoli powinno mijac te durne skoczysko

Nie narzekaj tam bo wpiernicz dam
Stary 2016-06-01, 19:04   #4612
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję nalotu.To jakby jaka zaraza czy plaga zaatakowała Dobrze że moja ma na takie naloty za ciężką

Bart drzemie, tak się spocił tymi wygibasami, że aż padł. Śpi 40 minut juz a kąpiel stoi naszykowana, tylko wody donieść, czorcik jeden. A ja tu przed 20 usypiac na noc chcę no Meczyk chcę w spokoju obejrzeć

Wykalacka, no to tylko przybranie pozycji, spokojnie, raczkowac jeszcze nie będzie Aczkolwiek widze że gnojek jeden odkrywa nowe możliwości

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Przyda sie :p

Bylam troche na spacerze ale tak ☠☠☠☠zilo a zoska w krotkim body to wróciłam obeszlam tylko do okola :p przez cala droge próbowała zjesc wiadomego motyla i darla sie bo nie mogla
Stary 2016-06-01, 19:07   #4613
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esor ja dzis tez sie kiepsko czuje jakos mi slabo i w ogole

Cytat:
U nas leje i są burze 2 dzień rzędu, czyli kolejny dzień kisimy się w domu .
do tego uprałam poduszkę męża, bo rano wydawalo się, ze bedzie ładnie, i nie wiem, jakim cudem ma teraz ona wyschnać .

Milek dziś mało śpi, ale nie mogę narzekać, bo jak nie śpi, to burczy ustkami, gada i się śmieje, wiec mogę spokojnie się obrobić. Nie przeszkadza mu w smiechu nawet czkawka- śmiesznie wtedy brzmi, ja się śmieje z Milka a on ze mnie, bo ja się śmieje. A jak chcę zrobić zdjecie, to moment powaznieje .
A myłam dziś okna, odkurzałam, pomyłam podłogi i ugotowalam zupke fasolową, bo za mna chodziła .

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Esorku , moze to pogoda tak na Ciebie wpływa, albo hormony?

Milek też wystawia jezor, do tego ślina przez te zęby leje sie po nim całym i nie wygląda wtedy ciekawie

Nana, na to wygląda, ze oni to samo robią

Badzia ja kupuję używane zagraniczne i zależy jak się trafi, ale te co miałam używane, to lepsze są, niz w większości z polskich sklepów

Dzięki pewnie tak..

No u nas ta ślina i język to cały czas

Cytat:

szybko!

Cytat:

Morfologię robiłam i ok... Żelaza nie robiłam. Chyba znowu do lekarza się przejdę ale póki co mi się nie chce...

Jutro siostra popilnuje mała a ja wyskocze z mężem na Rynek. Dobrze to zrobi

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 19:40   #4614
Elena_22
Wtajemniczenie

Godzinkę temu wrócilismy ze spacerku, po tych deszczach i burzach jest fajne chlodne powietrze teraz , bo w ciagu dnia było jednak za parno i duszno.
Milek wykąpany i nakarmiony śpi, a łojciec pojechał po córcię, tv nie mamy, więc ja na wizazu .

chciałam takie fajne zdjecie Milka wstawić, ale akurat łepetyne wysmarowałam mu oilanem na ciemieniuchę, bo zaraza jedna wraca chyba i tak śmiesznie wyglada ze sklejonymi włoskami, jak zaraz po urodzeniu . Co śmieszniejsze, nawet umycie głowki nie zmyło tego kremu, wyglada pociesznie.

Lucy, Bartuś wymiata ,silny jest brzdąc .

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Oj oj
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 20:05   #4615
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli zakupy udane super

Omg zapomniałam morfologię zrobić... a gin mi kazał zrobić miesiąc po porodzie

Kasia parz dzban melisy 😆

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Czyj nalot? T.?

O tym samym pomyslalam co do Bartka

Do tego nie wiem sama co na to wesele wlozyx i czy w ogolw isc. Pewnie pójdziemy na jakas 20 a to zaraz pora spania zoski. A na 21 nie bede szla .. no zobaczymy. Nie mam kiedy pomalowac paznokci nie zdaze w sobote robic sobie hybryd. Moje wlosy to masakra a cera jeszcze.gorsza dobra koniec narzekania.

Super, że lepiej. Moja dzisiaj też ładnie cyca bez udziwnień... zobaczymy czy równie ładnie zaśnie 😜

Marta szukaj sobie ubranek z oryginalnych firm: carters next george. Patrz na zdjęcia - czy są dokładne i dobrej jakości, że wszystko na nich widać...najlepiej jak każdy ciuszek na osobnej fotce. I patrz na opis - ja lubię te gdzie napisane stan idealny lub prawie jak nowe... a czasem są też nowe z metką w zestawach ubrań 😊
Ja nie mogę na ubranka wchodzić, bo mam już zapas do 1 roku życia Lilki 😂 leżą u mojej mamy, bo ja nie mam tyle miejsca 😉

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

Teściowej Kasi nie możesz rozpatrywać w formie jednej plagi... ona jak 7 plag egipskich razem wziętych. 😂

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:

Dzięki pewnie tak..

No u nas ta ślina i język to cały czas

szybko!

Morfologię robiłam i ok... Żelaza nie robiłam. Chyba znowu do lekarza się przejdę ale póki co mi się nie chce...

Jutro siostra popilnuje mała a ja wyskocze z mężem na Rynek. Dobrze to zrobi
Siedzenie w domu nikomu nie służy... w szczególności jak ktoś prowadził towarzyskie życie. Głowa do góry będzie lepiej 😙
Mi brakuje trochę pracy... tego kontaktu z ludźmi. Wiadomo w mojej pracy zdarzają się mega przypały i kosmici... ale większość to super ludzie... można się pośmiać powygłupiać i 8 godzin leci jak z bicza. 😀

Stary 2016-06-01, 21:00   #4616
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Coooo? Ale siłacz!

Cytat:
Moja bezsmoczkowa 😊 smoczka nie uznaje. Ostatnio kupilam nowego na próbę z innej firmy i to samo...mina jakbym jej cytrynè wkładała do buzi. Ale nie odkryła jeszcze, że można palca ssać... za to odbija to sobie wiszeniem na cycu 😂

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Dokładnie. Czytałam o tym artykuł ostatnio. 😊

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A może podsuń mu pieluchę tetrową do ciumkania. Ja mojej czasem daje i mam chwilę spokoju, bo nie muszę cieknącej śliny wycierać 😀

Np właśnie nie przepada za pieluszką.. Zabawki trochę poślini i się wkurza. Numer jeden to cycuś, numer dwa własne rączki, numer trzy czyjeś palce

Cytat:
Godzinkę temu wrócilismy ze spacerku, po tych deszczach i burzach jest fajne chlodne powietrze teraz , bo w ciagu dnia było jednak za parno i duszno.
Milek wykąpany i nakarmiony śpi, a łojciec pojechał po córcię, tv nie mamy, więc ja na wizazu .

chciałam takie fajne zdjecie Milka wstawić, ale akurat łepetyne wysmarowałam mu oilanem na ciemieniuchę, bo zaraza jedna wraca chyba i tak śmiesznie wyglada ze sklejonymi włoskami, jak zaraz po urodzeniu . Co śmieszniejsze, nawet umycie głowki nie zmyło tego kremu, wyglada pociesznie.

Lucy, Bartuś wymiata ,silny jest brzdąc .

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Oj oj
U nas też ciemieniucha powraca ciągle Też mu dziś oilanem smarowałam łepetynke

My mieliśmy dzisiaj nalot teściowej. Ale moja nie taka zła Gorzej z teściem, ale ten sobie darował odwiedziny, dzięki Bogu. Przemuś dostał prezenty z okazji Dnia Dziecka. Ogólnie wszystkich studziłam z obdarowywaniem mojego dziecka "dla zasady", ale akurat jej się nie dziwię, bo ma też starsze wnuki i pewne nie chciała, żeby Przemo był poszkodowany.
No i najlepsze jest to co dostał Szczeniaczka uczniaczka Wiadomo, że jeszcze za mały jest, żeby to ogarniać, ale powiem tak... dziecko zamarło, jak to zobaczyło. No w szoku był totalnym
Dostał też śliczne rampersy, których nie może nosić Ale mam nadzieję, że jak się tego gó.wna pozbędziemy to jeszcze będą mu dobre i założy chociaż raz.
Stary 2016-06-01, 21:10   #4617
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Ja dzisiaj od rana zabiegana, no normalnie dawno nie miałąm tak jak dzisiaj Tusia miała super dzień dziecka, a w przedszkolu też pani malowała im buzie i Tusia była...motylkiem

Oprócz tego małż miał wypadek, na szczęście nic mu się nie stało No ale znowu jedno z roboczych rozbite, ech...

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
A i zapomniałam wam napisać że mój klocek waży 6.780 😀 aha i taki incydencik wieczorny mamusia wykąpała wymasowala smaruje olejem a dziecko moje tak patrzy ja gadam a ona zasrała mi cały ręcznik i siebie tadam to by było na tyle 😂
Ninka?No co ty. A ona taka drobina wygląda przy mojej, a moja 1,5 tygodnia temu ważyła 6150. Hmmm.

Cytat:
A moja jeszcze nie zakończyła dnia i nadal nie spi.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Masz rację z tym cc. Przeżyłam i było spoko... tego się nie boję. Gorzej z resztą.

No właśnie miałam Ci pisać,że nigdy nie wiesz, może los zadecyduje za Ciebie. A ja jestem pewna,że byłoby wszystko ok. A potem cc planowana i miałabyś wspomnienia podobne do moich. o! Moja Tusia jest nie do końca planowana i nie ma nic lepszego

Cytat:
U nas sie w gryzak chłodzi

Mia miej litość dla matki

Coś mi się budzi w łóżeczku udaje że nie słyszę może zasnie sam bez jedzenia

Esorek z chłopcem jest inaczej nawet na tym etapie w rodzinie same dziewczynki prawie wiec byłam pewna że będzie córa
Ubranka to wogole szał u dziewczynek a u chłopca wydawało mi się ze nudno będzie pod tym względem a tu zaskoczenie ze ileś wzorów spodenek itd prościej z ubieraniem jak dla mnie no i fakt ze to taki synuś mamusi będzie bardzo mi się podoba mam nadzieje ze drugi tez będzie synek tym razem Janek bo strasznie mi się podoba to imię coś się przestało ruszać w łóżeczku...czyli śpimy dalej

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Aninis jakie Lila ma baterie ze tak działa długo ? jej mąż jest w połowie nocy da mu dziewczyna popalić
Mi się chłopięcie ubranka bardzo podobają Ja nie rozumiem jak mamy mogą narzekać hehe

Cytat:
Agaciorek, podziwiam, że daliście rade w samolocie Chyba bym umarła ze strachu A z tego co piszesz, to nie było tak źle

Co do do historii rodem z polsatowskich zdrad, Oczywiście nagranie wszystko wyjaśniło. Wyobraźcie sobie, że laska przyjechała na chrzciny dziecka ze swojej rodziny (mój tż pracuje w restauracji i z tamtych kamer były nagrania) ze swoim nowym fagasem, gdzie jej mąż był w pracy w tym czasie Nie wiem czy była tak głupia, że myślała, że się nie wyda, czy aż tak zdesperowana, że chciała, żeby się wydało wreszcie No ale gość się tż rozryczał, a ten musiał robić za psychologa. A mój mąż z tych raczej powściągliwych więc nie umiem go sobie wyobrazić w tej roli
Ogólnie nie ma nic w tym śmiesznego, wiadomo, ale w tamtym miejscu wydarzyło się już tyle niespotykanych historii, że ja się już z tego wszystkiego umiem tylko śmiać. Zdrady, romanse, bójki, kłótnie, zaczepki, kradzieże i inne. A to wszystko na moich oczach Nie zapomnę jak pewien gość weselny z rozpaczy, że pokłócił się z ukochaną postanowił popływać w stawie przy restauracji. Nago i o 2 w nocy Wszyscy go szukali, bo nagle zniknął, a kto go znalazł? Oczywiście ja Nagusieńkiego, pijanego za krzaczkiem
Nieźle, a ta laska nieźle głupia, brać fagasa na rodzinną imprezę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 21:23   #4618
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a my rozwiązaliśmy umowe z n i od dzis jestesmy bez tv , i tak teraz rzadko oglądamy, są takie dni, ze nikt nie włącza, n apozegnanie mąż z cóką obejrzeli wczoraj "1 z 10", a ja potem na canal "przeprowadzkę" i tyle.
no a normalnej cyfrowej tv nie macie?My nie mamy żadnej satelitarnej itp. tylko tą naziemną i hula. Aczkolwiek mało oglądamy tv

Cytat:
Do tego mały gnojek już nie leży na brzuchu grzecznie, samo podnoszenie główki mu nie starcza. Teraz juz podnosi dupkę i klęczy na kolanach, do raczkowania się rwie. Pełza tak po wyrze, dupa chodzi, kolana chodzą, a twarz w kocu. komicznie to wygląda Ale jemu się chyba podoba bo rży przy tym

to jak u nas, jeszcze często głowa w dół i tak stęka, a popycha się nogami.Masakra.

Cytat:
O to to, wie synuś, co dobre
.
Ja teraz spodziewałam sie, ze będę miała druga córkę, a tu chłpczyk i nie wyobrażałam sobie, jak to będzie, bo u mnie w domu same dziewczyny i ja miałam dziewczynę, ale chłopczyk jest super- moim zdaniem całkiem inne chowanie. to mój taki tulas i synuś mamuni, zwariowałam calkiem na jego punkcie . to jedyny i pierwszy facet, któremu jako pierwsza powiedziałam, ze go kocham .

ale pewnie jak byłaby dziewczynka, to bym sobie nie wyobrażała, ze może być inaczej .

Choć w sklepach jeczę, bo ubranka dla dziewczynek bardziej mi sie podobają, jest wiecej wariacji, te opaseczki, chusteczki na głowkę, sukienusie...

imię Janek jest świetne, sama bym tak dała, bo mój tato to Jan, ale wtedy byłoby przykro dla teścia, ze jednego dziadka wyróżniliśmy i sobie darowaliśmy to imię.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Teraz trzeba więcej uwagi, a tu człowiek jeszcze nie przywykł .

Mój tę cześć do paszczy pakuje, albo rzepy odpina w pampku i tak w koło macieju
no właśnie, nie wyobrażam sobie jakby to było mieć chłopca. Ale znając siebie, to nawet jakby był, to kochałabym go itp. ale nie byłby synusiem mamusi. U mnie jednak dziewuszki rzondzom

Cytat:
No biedny. Ale to wszystko po to, że jak mu to zdejmą żeby ruszył z kopyta cało i zdrowo Coś czuję że sobie wtedy szybko odbije

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

O co mój agent zrobił teraz Leży na podłodze na macie, podlazł do niego kot, położył się obok maty i sie tak obserwują. Bartuś go chwycił za sierść i oczywiście co, zacisnał łapkę, niezły kawał włosia wyrwał Kot oczywiście spierniczył
Haha agent Moja to Tuśkę ciągnie za włosy

Stary 2016-06-01, 21:37   #4619
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Oj to chyba był błąd klasc mię godzinę później

Bo było godzina ryku przy usypianiu

Ale teraz już śpi. Co za agentka z niej - na ręku brecha się a tylko położę do łóżeczka to ryk w niebo głosy. I to na sile ! Bo nie ma łez tylko na sile alaaaaa się drze i tak piszczy jak kot ! Tż aż się brecha z niej.... co za dziecko.
Kurde ciekawe jak dzisiaj nocka będzie.

Idę spać bo ledwo na oczy juz widzę.

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 21:41   #4620
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Paula z tą zapalka chyba jaja sobie robisz? :p

Dziewczynki polecam ten filmik o różnicach mózgów kobiecych i męskich - kupa śmiechu
https://youtu.be/aZBhyPiyeOs
haha znam to ze szkoleń, puszczali nam

Cytat:
Melduję się po kontroli bioderek. Wszystko idealnie... żegnaj dodatkowa pielucho ☺ za 3 mce kontrola. Ale to już powinna być formalność.
Lilka mi się rozryczała jak tylko weszłam do gabinetu i chciała ewidentnie cyca... a tu niet! Jakiś wielki facet z siwą brodą maca hahaha
Za to jak tylko wyszliśmy z przychodni to aniołek. Pozwoliła matce pobuszować po sklepach 😉
Kupiłam sobie świetny biustonosz do karmienia i taką hmmm narzutkę z myślą o chrzcinach. Bo w planach mam spódniczkę i bluzkę na ramiączkach a ta narzutka z frędzlami doda elegancji 😊 chociaż mój tż stwierdził, że to na imprezę do krótkich spodenek i szpilek a nie do kościoła 😂

Super z bioderkami)

Jaki, jaki to stanik kupiłaś i gdzie?

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Zapraszam ! Na robie hak dla armii żeby tylko dłużej w kuchni siedzieć

Esorku

Nie żartuje ! Mam dość kudlow moich
Obecne i będzie spokój. Zanim wylysieje rozczesujac je.

Aninis
Super !!! Żegnaj pielucho! !!

Bez jaj chyba lody albo szarlotka zrobię

Oglądam na tle salon sukien ślubnych - kurcze ale to fajne było takie latanie po salonach za suknia

Szkoda tylko że jak weszłam do salonu to na wejściu na manekinie była moja i tego samego dnia już za nią płaciłam ( rok przed slubem)

Tak się w niej zakochałam. A najlepszy był tż bo jej nie widział - dopiero w dniu ślubu - i zabrało mu głos na chwile jak mnie zobaczył

No ale byłam piękna młoda szczupła i opalona. Teraz czuję się jak wymiety rodzynek
nooo fajne to było

My się wybrałyśmy z moją mamą na dwa dni do Krk, dla formalności przeszłyśmy dużo sklepów z sukniami, ale byłam umówiona w obu Madonnach na szukanie i byłam pewna,że w jednej z nich kupię wymarzoną I w obu było po jednej wymarzonej sukni, potem jeszcze miałam noc na podjęcie decyzji

A małż też mnie widział dopiero w dniu ślubu, ale to były emocje

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
No przeeeagent, przeraża mnie

Ok nadrobiłam, jestem z siebie dumna. Idę spać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości