Mamy styczniowe 2017 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 17:08   #4591
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

O losie! Ale naskrobałyście!

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Ja obudziłam się dzisiaj z bólem gardła, który uniemożliwia mi mówienie Chyba się przeziębiłam. A tymczasem za oknem piękne słońce!
Mam nadzieję, że tantum verde pomoże, zamierzam jeszcze czosnkiem się podkurować.
Dużo zdrówka dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Mój Tż naprawdę nigdy mi złego słowa nie powiedział, wręcz każe mi leżeć, jak jedziemy na wieś, gdzie trwa remont. A dziś powiedział, że mam wolne od gotowania i że on zje kanapkę.
Do szkoły rodzenia też chce chodzić.
Dbaj o niego!

zie_l_ona Genialny filmik! Mnie najbardziej rozwaliło to:
"- What are some of the positives?
- The baby."
[miny kolesi bezcenne! ]

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Mam zamiar w sobote z nim porozmawiac i przedstawic sswoje waeunki. Albo sie dosstoosuje i zacznie cos robic albo ja. Bede gotowac i prac tylko dla siebie.. nie. Kaze mu sprzatac, myc okien itp.. ma po sobie tylko umyc i wyniesc... to bedziie juz super.
Trzymam za rozmowę! Weź sprawę w swoje ręce, bo to aż w głowie nie mieści...

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Dokładnie! Ja nie wiem, istnieją jeszcze tacy faceci którzy uważają że sprzątanie, pranie, prasowanie i gotowanie to tylko kobieca sprawa? W czasach, kiedy tyle samo pracujemy zawodowo?! Szok. Wybij mu z głowy staromodne myślenie.

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Jezusku. Ja bym zabila faceta jakby byl takim nierobem w domu. Zabilabym z moim charakterem. Sama nie jestem jakas pedantka, ale to moj TZ sam sie wyrywa zawsze do odkurzania. Ziemniaki do obiadu zazwyczaj on obiera, a na koniec gotowania ja sprzatam kuchnie, a on naczynia zmywa. Nic nadzwyczajnego jak pranie wstawi, zazwyczaj tez je wiesza, raz na jakis czas go tchnie i pierze wykladzine (mnie ani razu do tego nie tchnelo jeszcze) itp itd....
Mój też jest cudowny jeśli chodzi o sprawy mieszkaniowo-domowe Ale wydaje mi się, że takie rzeczy jak sprzątanie, pomaganie w robieniu posiłków itp. - wszystko jest wyniesione z rodzinnego domu. Jeśli ktoś przez całe życie miał talerzyk podsunięty pod pyszczek z pysznym jedzonkiem, albo zawsze mama zbierała mu skarpetki rozrzucane po pokoju, to się nie dziwcie, że teraz od nich macie same "wymagania". To jest znak! Znak, że własnych synków musicie spróbować wychować inaczej

Cytat:
mój też obiera, ja nie umiem obierać ziemniaków
Ja nożykiem też pół ziemniaka tracę, ale obieraczką idzie sprawnie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Oddałabym wszystkie łóżka "tylko dla mnie" na świecie, za jedno wspólne z Tż. My nawet śpimy pod jedną kołdrą, co zawsze było dla mnie po prostu niewyobrażalne.
Nawet mi nigdy nie przyszło do głowy, że moglibyśmy mieć oddzielne kołdry!

Lidka cudowne widoki, odpoczywaj!

_ _ _

Dziś się w pracy czułam jak zwłoki, a kolega mi powiedział, że ciąża mi pasuje i extra wyglądam...

I jeszcze jedna fajna sytuacja z dziś Wracam z pracy tramwajem, tłok niemiłosierny (godziny szczytu), dużo nie mam na szczęście do pokonania, więc stoję pomiędzy siedzeniami i trzymam się jakiegoś tam drążka. Dwa przystanki od mojego wysiadkowego babeczka z tyłu zaczyna mnie lekko szturchać w rękę żebym sobie usiadła, bo jest miejsce. Mówię, że się nasiedziałam i bardzo dziękuję, ale może to nie jest konieczne Kobietka widać jest zdeterminowana i za punkt honoru postanowiła sobie posadzić ciężarną na miejscu siedzącym. Posadziła mnie na miejscu z tekstem, że tu mi będzie bezpieczniej i żebym się nie wygłupiała Miny babć stojących za nią - bezcenne... Czy ta sytuacja oznacza, że już nie da się ukryć brzucha? I think so...
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 19:22   #4592
NiEBiE
Zakorzenienie

Konkardia, no dziś rzeczywiście było tu aktywnie. Zaraz nam się wątek skończy i będzie trzeba zakładać nowy.

Dbam o swojego męża jak umiem, bo wiem, jakie mnie szczęście spotkało, że zostałam z nim wyswatana.

Świetna historia z tramwaju, to chyba było miłe, prawda?
Mnie nikt dziś w kolejce na badania krwi nie przepuścił, więc może jeszcze wszystko przede mną.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 19:31   #4593
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
No właśnie,

Stan bycia w ciąży to nie tylko radosne oczekiwanie ale i dużo stresu !
Ja również boje się o to czy dziecko będzie zdrowe.

Martwie się tak samo jak ty o depresję poporodową wydaje mi się ze mam skłonności więc ryzyko jest jeszcze większe...

Martwie si że mnie to wszystko przerośnie bo wyobrażenia są inne od rzeczywistości i na pewno każda z nas która jest w pierwszej ciąży w jakimś stopniu się rozczaruje.
Dużo tych zmartwień

Ale trzeba pamiętać te dobre chwile, jak młody kopie ! To jest tak miłe uczucie ! Niby nic takiego, jakieś bulgotanie w brzuchu ale świadomość że tam jest mały dzieciaczek napawa taką radością Już nie mogę się doczekać jak zacznie kopać.

Co do trądziku... mam ten sam problem. Przed ciązą czasem cos mi na twarzy wyskakiwało a teraz ?! Dioda na diodzie :/

Zauważyłam też że mam na ciele dużo więcej włosów i są ciemniejsze co mi się nie podoba...
Wlasnie ja mam ogromne sklonnkaci, bo nawet teraz przyjmuje leki na depresje. Na szczescie pani Psychiatra dobrala tak zebym mogla potem kp i je brac. Ale mam nadzieje, ze przynajmniej tż da mi wsparcie (bo w rodzicach go nigdy nie znajde) i bedzie dobrze

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Chyba wszystkie jesteśmy jakieś przemęczone i mamy mnóstwo różnych myśli...
Ja obudziłam się dzisiaj z bólem gardła, który uniemożliwia mi mówienie Chyba się przeziębiłam. A tymczasem za oknem piękne słońce!
Mam nadzieję, że tantum verde pomoże, zamierzam jeszcze czosnkiem się podkurować.
Mam dokladnie to samo w dodatku doszedl katar

Stary 2016-08-18, 19:33   #4594
Moniczi
Rozeznanie

Konkardia po mnie w ogóle nie widać brzuszka, cały czas ważę tyle samo, więc przepuszczenie w kolejce to będzie dla mnie zaszczyt xD

Byłam dzisiaj u diabetologa - na szczęście wszystko w porządku, cukier nie skacze, pani diabetolog powiedziała żeby spróbować zjadać potrawy, które wcześniej mi cukier podnosiły - tylko w o połowę mniejszych porcjach. A to oznacza że jutro zjem pierogi Taka mała rzecz, a sprawiła mi mnóstwo radości.
Nawet umyłam klatkę chomikowi żeby też się cieszył

dontbesoshine
ja kupiłam to tantum verde ale smak mi bardzo nie odpowiada. Oczy mi łzawią, liczę, że jak się wygrzeję w nocy, to mi przejdzie. No i jutro afrykańskie upały, lepiej żeby nie chorować na taką pogodę.

Edytowane przez Moniczi
Czas edycji: 2016-08-18 o 19:35
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 19:37   #4595
dontbesoshine
Zadomowienie

A co do rozczarowan ciazowych to ja myslalam, ze bedzie supeer i w ogole ten II trymestr na prawde jest lwpszy, ale znowu z tygodnia na tydzien jestwm coraz bardziej leniwa i zmeczona nawet sprzataniem...
W dodatku teraz siedze u siostry i zajmuje sie siostrzencem (5 lat) i siostrzenica (2l) moze nie wymagaja za duzo, ale nawet ich piski i smiechy mnie juz mecza. Lubie sie z nimi bawic, ale jak mowie, ze musze polezec to nagle pytaja "a czemu? A dlaczwgo? Dzidzia Cie boli?" najchetniej poszlabym spac juz, ale siostra bedzie dopiero o 22

Stary 2016-08-18, 19:38   #4596
NiEBiE
Zakorzenienie

Moniczi zazdroszczę takiego pozwolenia od diabetologia! Gratuluję dobrych wyników.

Stary 2016-08-18, 19:51   #4597
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Okej, przychodze do Was z zapytaniem...
Czym sie rozni wozek 3w1 od wozka 2w1?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-18, 20:07   #4598
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Okej, przychodze do Was z zapytaniem...
Czym sie rozni wozek 3w1 od wozka 2w1?

3w1 ma w zestawie fotelik samochodowy. najczęściej w takiej samej linii kolorystycznej jak pozostałe elementy, wpinany w stelaz, ale bez żadnych testów zderzeniowych. Czyli nie gwarantuje dziecku żadnego bezpieczenstwa w przypadku wypadku.
Dlatego bardzo czesto kupuje się 2w1 z fotelikiem typowo samochodowych, który ma testy zderzeniowe np. Maxi cosi, cybex, romer. Nie dopasujesz może go kolorystycznie do wózka, ale są to foteliki po odpowiednich testach i z atestami. Taki fotelik maxi cosi pasuje do większości stelaży, ale trzeba mieć odpowiednie adaptery dokupywane osobno
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 20:16   #4599
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie nad czym się zastanawiam jeszcze ?
Co ja będe robić jak dziecko się urodzi ! Tak się zdazyło ze większość moich znajomych jest związanych z moją pasją która idzie w odstawkę na jakiś czas niestety i są dużo młodsi. Z kim ja będę chodzić na spacery? Kto mnie odwiedzi na kawkę jak będe siedzieć z dzieckiem ?
Niestety moi najblizsi znajomi wyprowadzili się jakieś pół roku temu do innego miasta i zostałam prawie sama
Muszę kogoś poznać tylko nie wiem gdzie...
najlepiej jakąś młodą mamuśkę...
Mam tak samo. Przeprowadziłam się 460km do Tż nie znając tu nikogo, prócz niego. I nie dorobiłam się jeszcze żadnej koleżanki gdzieś na osiedlu z dzieckiem w podobnej sytuacji do mojej haha

Ja na mojego Tż nie mogę złego słowa powiedzieć. Też jedynak, 2 lata sam mieszkał. Gotuje, sprząta. Zazwyczaj się dzielimy ale teraz jak kazali leżeć to praktycznie sam wszystko po pracy ogarnie ja tylko szybki obiad robię.

Byłam u tego nowego lekarza. Zmierzył mi szyjkę, wszystko obadał. Szyjka wzorcowa 4,75cm! zamknięta i twarda. Mam pozwolenie na tańće w dniu ślubu - bez szaleństw! wiadomo kamień z serca. Bede sie do niego przenosić. Bo tamta nawet mi nie powiedziała ze na usg pochwowe powinnam isc zeby szyjke zmierzyc! krowa!

Nikt mi nie chce płci potwierdzić. Ja już od takiego czasu mówię Antoś Antoś do brzucha a tu zonk hehe Najważniejsze że zdrowy. Wazy już 300 g. Za tydzień w środę połówkowe

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 20:18   #4600
Moniczi
Rozeznanie

NiEBiE to na razie tylko eksperyment. Jeżeli cukier po tym przekroczy normę, to mam sobie darować eksperymenty

dontbesoshine w mojej rodzinie zawsze się mówiło jaka to ciąża okropna, że każdego kolejnego dnia człowiek modli się żeby już był koniec - wszystkie kuzynki męczyły się przez 9 m-cy. Tak więc nie mam rozczarowań, raczej codziennie zdziwienia
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 20:25   #4601
KPZ
Raczkowanie

Dziewczyny jakie polecacie książki, merytoryczne poradniki, które rzeczywiście moga pomóc ? ( chodzi mi już bardziej o wychowanie dziecka, pielęgnację nororodka i niemowlaka )
Muszę się przygotować :P

Zauważyłam ze młody w okolicach 20 -22 szaleje w brzuchu czuję go bardzo delikatnie ale czuję!!
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 20:28   #4602
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64313531]3w1 ma w zestawie fotelik samochodowy. najczęściej w takiej samej linii kolorystycznej jak pozostałe elementy, wpinany w stelaz, ale bez żadnych testów zderzeniowych. Czyli nie gwarantuje dziecku żadnego bezpieczenstwa w przypadku wypadku.
Dlatego bardzo czesto kupuje się 2w1 z fotelikiem typowo samochodowych, który ma testy zderzeniowe np. Maxi cosi, cybex, romer. Nie dopasujesz może go kolorystycznie do wózka, ale są to foteliki po odpowiednich testach i z atestami. Taki fotelik maxi cosi pasuje do większości stelaży, ale trzeba mieć odpowiednie adaptery dokupywane osobno [/QUOTE]
Dziekuje za odpowiedz. Jestem totalnie zielona w tym temacie
Tak pomyslalam po Twoim poscie, ze lepiej kupic wozek 2w1 i osobno fotelik samochodowy, ktory faktycznie tym fotelikiem z atestami jest. Aleeee. Zastanawiam sie, czy nam sie przyda taki fotelik samochodowy, bo auta nie mamy. Jedyne co, to pewnie bedziemy musieli ze szpitala jakos wrocic np taxi, to wtedy fotelik by sie przydal, ale to jednorazowo tak. I nie wiem, czy w ogole jest sens bawic sie w zakup fotelika...

Stary 2016-08-18, 20:45   #4603
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny jakie polecacie książki, merytoryczne poradniki, które rzeczywiście moga pomóc ? ( chodzi mi już bardziej o wychowanie dziecka, pielęgnację nororodka i niemowlaka )

Zauważyłam ze młody w okolicach 20 -22 szaleje w brzuchu czuję go bardzo delikatnie ale czuję!!
Ja mam "rozwój dziecka 0-3 lata" Brazeltona i
lubię do niej zaglądać. Dużo dobrego słyszałam o poradnikach Searsow "księga dziecka", "księga rodzicielstwa bliskosci", ale nie miałam w rękach. Może poszukaj więcej info w necie.

Cytat:
Tak pomyslalam po Twoim poscie, ze lepiej kupic wozek 2w1 i osobno fotelik samochodowy, ktory faktycznie tym fotelikiem z atestami jest. Aleeee. Zastanawiam sie, czy nam sie przyda taki fotelik samochodowy, bo auta nie mamy. Jedyne co, to pewnie bedziemy musieli ze szpitala jakos wrocic np taxi, to wtedy fotelik by sie przydal, ale to jednorazowo tak. I nie wiem, czy w ogole jest sens bawic sie w zakup fotelika...

A nie będziesz miała od kogo pożyczyć fotelik na ten jeden raz? Bo tak to bez sensu inwestowac, żeby potem schować do szafy. Ewentualnie kupić używany maxi cosi i potem puścić w świat
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 20:47   #4604
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64315251]Ja mam "rozwój dziecka 0-3 lata" Brazeltona i
lubię do niej zaglądać. Dużo dobrego słyszałam o poradnikach Searsow "księga dziecka", "księga rodzicielstwa bliskosci", ale nie miałam w rękach. Może poszukaj więcej info w necie.

A nie będziesz miała od kogo pożyczyć fotelik na ten jeden raz? Bo tak to bez sensu inwestowac, żeby potem schować do szafy. Ewentualnie kupić używany maxi cosi i potem puścić w świat [/QUOTE]
Czyli nie jest glupie to co mysle, zeby w ogole go nie kupowac? Na raz to wlasnie mysle, zeby pozyczyc, albo jakas uzywke tania kupic, bo na raz, ale z drugiej strony, co jesli kiedys (odpukac) bedziemy musieli z dzidzi jechac do szpitala w nocy i nie bedzie tego fotelika?

Stary 2016-08-18, 20:59   #4605
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
NiEBiE to na razie tylko eksperyment. Jeżeli cukier po tym przekroczy normę, to mam sobie darować eksperymenty

dontbesoshine w mojej rodzinie zawsze się mówiło jaka to ciąża okropna, że każdego kolejnego dnia człowiek modli się żeby już był koniec - wszystkie kuzynki męczyły się przez 9 m-cy. Tak więc nie mam rozczarowań, raczej codziennie zdziwienia
U mnie tak wlasnie nie jest... Matka i dwie babcie ciagle mowia, ze one pracowaly do porodu i nie wynyslaly zlego samopoczucia...
Stary 2016-08-18, 21:10   #4606
furjatka
Zadomowienie

Moje dziecię tez wieczorami bardzo aktywne jejku tez tak macie ze jak kichniecie albo kaszlniecie to was macica boli? :/ mało to przyjemne...

NiEBiE jak to się stało ze Was wyswatali

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-18, 21:12   #4607
Konto usunięte

Cytat:
Czyli nie jest glupie to co mysle, zeby w ogole go nie kupowac? Na raz to wlasnie mysle, zeby pozyczyc, albo jakas uzywke tania kupic, bo na raz, ale z drugiej strony, co jesli kiedys (odpukac) bedziemy musieli z dzidzi jechac do szpitala w nocy i nie bedzie tego fotelika?

W taksowkach nie ma obowiązku posiadania fotelika, co nie zmienia faktu, że to bardzo niebezpieczne. Nie wyobrażam sobie wiezc takiego maleństwa na rękach! Już lepiej kupić takie nosidełko używane i trzymać na sporadyczne okazje. Podobno w niektorych korporacjach można zamówić taxi z fotelikiem, ale nie wiem czy by mieli ten pierwszy rozmiar...
Stary 2016-08-18, 21:13   #4608
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64316556]W taksowkach nie ma obowiązku posiadania fotelika, co nie zmienia faktu, że to bardzo niebezpieczne. Nie wyobrażam sobie wiezc takiego maleństwa na rękach! Już lepiej kupić takie nosidełko używane i trzymać na sporadyczne okazje. Podobno w niektorych korporacjach można zamówić taxi z fotelikiem, ale nie wiem czy by mieli ten pierwszy rozmiar...[/QUOTE]
Yhym. Dziekuje. Bardzo mi pomoglas jutro przy sniadanku przedyskutuje temat z TZtem, bo teraz gra, a mnie na sen bierze

Stary 2016-08-18, 21:16   #4609
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecię tez wieczorami bardzo aktywne jejku tez tak macie ze jak kichniecie albo kaszlniecie to was macica boli? :/ mało to przyjemne...

No moje tak samo. Ale w sumie od kilku dni impreza od rana do wieczora
Ja tak mialam teraz weszlo to poziom wyzej i jak sie zalatwiam (dwojeczka ) to boli mnie macica i krzyz... To dopiero dziwne

Stary 2016-08-18, 21:21   #4610
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dzis pierwszy raz zajrzalam na jakas stronke z wozkami. Poki co urzekl mnie ten http://uberchild.com/uberchild-evo/u...nky-zebra.html

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

I zamowilam sobie poduche do spania <3 ciesze sie, ze ma wzorek, ale czemu ciemne chmurki i deszczyk?

Stary 2016-08-18, 21:56   #4611
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecięce nadal nie jest wyczuwalne...

Wyswatała nas nasza wspólna koleżanka z pracy. Ja jej wcześniej powiedziałam wprost, żeby mi przedstawiła fajnego faceta, który spełnia 3 warunki: ma pracę, samochód i mieszkanie (niekoniecznie swoje, najważniejsze, by nie mieszkał już z rodzicami) i po paru miesiącach przed imprezą firmową powiedziała, że ma kandydata. Jemu powiedziała, że ma dla niego dziewczynę. Na imprezie trochę pogadaliśmy, tydzień później ona mu powiedziała, że przyjeżdżamy do niego na grilla i tak się zaczęło. uważam, że jesteśmy dla siebie stworzeni i nie wiem skąd ona to wiedziała.

Stary 2016-08-19, 06:15   #4612
Konkardia
Wtajemniczenie

NiEBiE U mnie historia w tramwaju fajna (bylo mi milo, z drugiej strony czulam sie troche zazenowana - nie przepadam za byciem w centrum uwagi ), ale za to jaka u Ciebie! Ależ koleżanka miała nosa! U lekarza z reguly nie przepuszczaja - obserwacja sprzed ciazy

MrsDorota I ja dziekuje za info o wozkach!! Obilo mi sie o uszy ze lepiej 2w1, a nie 3w1 ale dlaczego to juz nie wiedzialam jestescie skarbnica wiedzy!

Chupacabra88 Cudownie, ze pozwolenie na tance! Ciesze sie, ze trafilas na lepszego lekarza! To wazne zeby sie czuc bezpiecznie Jestem pewna ze spacerujac z wozeczkiem szybko poznasz jakies inne fajne mamy

furjatka Jak psikam to lekko pobolewa, ale w tym momencie najgorzej jest jak ziewam...bo mi sie skora okrutnie naciaga i to boli

Corn, pequenia - kciuki za wizyty! Dzis tez poprosze o dla mnie. Wreszcie sie doczekalam! Mam taka dluga liste pytan, ze chyba bedzie to najdluzsza wizyta

Przepraszam ze bez polskich znakow pisze, ale korzystam z komorki...

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Właśnie sobie zainstalowałam Tapatalka... O losie! Czemu nie zrobiłam tego wcześniej?

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 06:31   #4613
obca7
Wtajemniczenie

hej

Cytat:

u nas dziecka ze szpitala nie wypuszczą jak nie ma się ze soba fotelika samochodowego bo ze szpitala będziecie chyba jakimś autem wracać co?? najwyżej pożyczycie od kogoś

Lidka miłego wypoczynku cudne widoki masz
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 06:34   #4614
furjatka
Zadomowienie

Trzymam kciuki za potrzebujące!

Stary 2016-08-19, 06:35   #4615
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Byłam u tego nowego lekarza. Zmierzył mi szyjkę, wszystko obadał. Szyjka wzorcowa 4,75cm! zamknięta i twarda. Mam pozwolenie na tańće w dniu ślubu - bez szaleństw! wiadomo kamień z serca. Bede sie do niego przenosić. Bo tamta nawet mi nie powiedziała ze na usg pochwowe powinnam isc zeby szyjke zmierzyc! krowa!
Super Czasami warto zmienic lekarza

Cytat:
!
ja polecam "w oczekiwaniu na dziecko"
Stary 2016-08-19, 06:43   #4616
furjatka
Zadomowienie

Dziś mam 17t0d czyli zaczynam 18 tydzień czyli zaczęłam 5 miesiąc! Tak pokazuje bellybestfriend

Stary 2016-08-19, 06:49   #4617
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś mam 17t0d czyli zaczynam 18 tydzień czyli zaczęłam 5 miesiąc! Tak pokazuje bellybestfriend

czas leci jak szalony u mnie niedługo 6 miesiąc za chwile będziemy sie do porodu szykować
Stary 2016-08-19, 06:54   #4618
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Piateczka mamuska! U mnie tez 17tc0d

Stary 2016-08-19, 08:06   #4619
Konto usunięte

Cytat:
Piateczka mamuska! U mnie tez 17tc0d

U mnie dzisiaj 21t0d, witamy się w drugiej polowce
Stary 2016-08-19, 08:14   #4620
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dzien dobry ^^

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości