![]() |
#4591 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
O losie! Ale naskrobałyście!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zie_l_ona Genialny filmik! ![]() "- What are some of the positives? - The baby." [miny kolesi bezcenne! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nożykiem też pół ziemniaka tracę, ale obieraczką idzie sprawnie ![]() Cytat:
![]() Lidka cudowne widoki, odpoczywaj! ![]() _ _ _ Dziś się w pracy czułam jak zwłoki, a kolega mi powiedział, że ciąża mi pasuje i extra wyglądam... ![]() I jeszcze jedna fajna sytuacja z dziś ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Konkardia, no dziś rzeczywiście było tu aktywnie. Zaraz nam się wątek skończy i będzie trzeba zakładać nowy.
![]() Dbam o swojego męża jak umiem, bo wiem, jakie mnie szczęście spotkało, że zostałam z nim wyswatana. ![]() Świetna historia z tramwaju, to chyba było miłe, prawda? ![]() Mnie nikt dziś w kolejce na badania krwi nie przepuścił, więc może jeszcze wszystko przede mną. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4593 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4594 |
Rozeznanie
|
Konkardia po mnie w ogóle nie widać brzuszka, cały czas ważę tyle samo, więc przepuszczenie w kolejce to będzie dla mnie zaszczyt xD
Byłam dzisiaj u diabetologa - na szczęście wszystko w porządku, cukier nie skacze, pani diabetolog powiedziała żeby spróbować zjadać potrawy, które wcześniej mi cukier podnosiły - tylko w o połowę mniejszych porcjach. A to oznacza że jutro zjem pierogi ![]() Nawet umyłam klatkę chomikowi żeby też się cieszył ![]() dontbesoshine ja kupiłam to tantum verde ale smak mi bardzo nie odpowiada. Oczy mi łzawią, liczę, że jak się wygrzeję w nocy, to mi przejdzie. No i jutro afrykańskie upały, lepiej żeby nie chorować na taką pogodę. Edytowane przez Moniczi Czas edycji: 2016-08-18 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zadomowienie
|
A co do rozczarowan ciazowych to ja myslalam, ze bedzie supeer i w ogole ten II trymestr na prawde jest lwpszy, ale znowu z tygodnia na tydzien jestwm coraz bardziej leniwa i zmeczona nawet sprzataniem...
W dodatku teraz siedze u siostry i zajmuje sie siostrzencem (5 lat) i siostrzenica (2l) moze nie wymagaja za duzo, ale nawet ich piski i smiechy mnie juz mecza. Lubie sie z nimi bawic, ale jak mowie, ze musze polezec to nagle pytaja "a czemu? A dlaczwgo? Dzidzia Cie boli?" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4596 |
Zakorzenienie
|
Moniczi zazdroszczę takiego pozwolenia od diabetologia! Gratuluję dobrych wyników.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4597 |
Wtajemniczenie
|
Okej, przychodze do Was z zapytaniem...
Czym sie rozni wozek 3w1 od wozka 2w1? ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4598 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego bardzo czesto kupuje się 2w1 z fotelikiem typowo samochodowych, który ma testy zderzeniowe np. Maxi cosi, cybex, romer. Nie dopasujesz może go kolorystycznie do wózka, ale są to foteliki po odpowiednich testach i z atestami. Taki fotelik maxi cosi pasuje do większości stelaży, ale trzeba mieć odpowiednie adaptery dokupywane osobno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na mojego Tż nie mogę złego słowa powiedzieć. Też jedynak, 2 lata sam mieszkał. Gotuje, sprząta. Zazwyczaj się dzielimy ale teraz jak kazali leżeć to praktycznie sam wszystko po pracy ogarnie ja tylko szybki obiad robię. Byłam u tego nowego lekarza. Zmierzył mi szyjkę, wszystko obadał. Szyjka wzorcowa 4,75cm! zamknięta i twarda. Mam pozwolenie na tańće w dniu ślubu - bez szaleństw! ![]() ![]() Nikt mi nie chce płci potwierdzić. Ja już od takiego czasu mówię Antoś Antoś do brzucha a tu zonk ![]() ![]()
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
|
NiEBiE to na razie tylko eksperyment. Jeżeli cukier po tym przekroczy normę, to mam sobie darować eksperymenty
![]() dontbesoshine w mojej rodzinie zawsze się mówiło jaka to ciąża okropna, że każdego kolejnego dnia człowiek modli się żeby już był koniec - wszystkie kuzynki męczyły się przez 9 m-cy. Tak więc nie mam rozczarowań, raczej codziennie zdziwienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie polecacie książki, merytoryczne poradniki, które rzeczywiście moga pomóc ? ( chodzi mi już bardziej o wychowanie dziecka, pielęgnację nororodka i niemowlaka )
Muszę się przygotować :P Zauważyłam ze młody w okolicach 20 -22 szaleje w brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64313531]3w1 ma w zestawie fotelik samochodowy. najczęściej w takiej samej linii kolorystycznej jak pozostałe elementy, wpinany w stelaz, ale bez żadnych testów zderzeniowych. Czyli nie gwarantuje dziecku żadnego bezpieczenstwa w przypadku wypadku.
Dlatego bardzo czesto kupuje się 2w1 z fotelikiem typowo samochodowych, który ma testy zderzeniowe np. Maxi cosi, cybex, romer. Nie dopasujesz może go kolorystycznie do wózka, ale są to foteliki po odpowiednich testach i z atestami. Taki fotelik maxi cosi pasuje do większości stelaży, ale trzeba mieć odpowiednie adaptery dokupywane osobno ![]() Dziekuje za odpowiedz. Jestem totalnie zielona w tym temacie ![]() Tak pomyslalam po Twoim poscie, ze lepiej kupic wozek 2w1 i osobno fotelik samochodowy, ktory faktycznie tym fotelikiem z atestami jest. Aleeee. Zastanawiam sie, czy nam sie przyda taki fotelik samochodowy, bo auta nie mamy. Jedyne co, to pewnie bedziemy musieli ze szpitala jakos wrocic np taxi, to wtedy fotelik by sie przydal, ale to jednorazowo tak. I nie wiem, czy w ogole jest sens bawic sie w zakup fotelika... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4603 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
lubię do niej zaglądać. Dużo dobrego słyszałam o poradnikach Searsow "księga dziecka", "księga rodzicielstwa bliskosci", ale nie miałam w rękach. Może poszukaj więcej info w necie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64315251]Ja mam "rozwój dziecka 0-3 lata" Brazeltona i
lubię do niej zaglądać. Dużo dobrego słyszałam o poradnikach Searsow "księga dziecka", "księga rodzicielstwa bliskosci", ale nie miałam w rękach. Może poszukaj więcej info w necie. ![]() A nie będziesz miała od kogo pożyczyć fotelik na ten jeden raz? Bo tak to bez sensu inwestowac, żeby potem schować do szafy. Ewentualnie kupić używany maxi cosi i potem puścić w świat ![]() Czyli nie jest glupie to co mysle, zeby w ogole go nie kupowac? Na raz to wlasnie mysle, zeby pozyczyc, albo jakas uzywke tania kupic, bo na raz, ale z drugiej strony, co jesli kiedys (odpukac) bedziemy musieli z dzidzi jechac do szpitala w nocy i nie bedzie tego fotelika? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Moje dziecię tez wieczorami bardzo aktywne
![]() NiEBiE jak to się stało ze Was wyswatali ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64316556]W taksowkach nie ma obowiązku posiadania fotelika, co nie zmienia faktu, że to bardzo niebezpieczne. Nie wyobrażam sobie wiezc takiego maleństwa na rękach! Już lepiej kupić takie nosidełko używane i trzymać na sporadyczne okazje. Podobno w niektorych korporacjach można zamówić taxi z fotelikiem, ale nie wiem czy by mieli ten pierwszy rozmiar...[/QUOTE]
Yhym. Dziekuje. Bardzo mi pomoglas ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tak mialam teraz weszlo to poziom wyzej i jak sie zalatwiam (dwojeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
Dzis pierwszy raz zajrzalam na jakas stronke z wozkami. Poki co urzekl mnie ten http://uberchild.com/uberchild-evo/u...nky-zebra.html
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- I zamowilam sobie poduche do spania <3 ciesze sie, ze ma wzorek, ale czemu ciemne chmurki i deszczyk? ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyswatała nas nasza wspólna koleżanka z pracy. Ja jej wcześniej powiedziałam wprost, żeby mi przedstawiła fajnego faceta, który spełnia 3 warunki: ma pracę, samochód i mieszkanie (niekoniecznie swoje, najważniejsze, by nie mieszkał już z rodzicami) ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4612 |
Wtajemniczenie
|
NiEBiE U mnie historia w tramwaju fajna (bylo mi milo, z drugiej strony czulam sie troche zazenowana - nie przepadam za byciem w centrum uwagi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MrsDorota I ja dziekuje za info o wozkach!! Obilo mi sie o uszy ze lepiej 2w1, a nie 3w1 ale dlaczego to juz nie wiedzialam ![]() Chupacabra88 Cudownie, ze pozwolenie na tance! Ciesze sie, ze trafilas na lepszego lekarza! To wazne zeby sie czuc bezpiecznie ![]() ![]() ![]() furjatka Jak psikam to lekko pobolewa, ale w tym momencie najgorzej jest jak ziewam...bo mi sie skora okrutnie naciaga i to boli ![]() Corn, pequenia - kciuki za wizyty! Dzis tez poprosze o ![]() ![]() Przepraszam ze bez polskich znakow pisze, ale korzystam z komorki... ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Właśnie sobie zainstalowałam Tapatalka... O losie! Czemu nie zrobiłam tego wcześniej? ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Lidka miłego wypoczynku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za potrzebujące!
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja polecam "w oczekiwaniu na dziecko"
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
Dziś mam 17t0d czyli zaczynam 18 tydzień czyli zaczęłam 5 miesiąc! Tak pokazuje bellybestfriend
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4619 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dzien dobry ^^ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.