|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Renata sama Nie wiem bo my głownie kase dostaliśmy. A i portret ale średnio udany więc może jak znajdziesz kogoś kto ladnie narysuje to będzie pamiątka
![]() Sent from my LG-D722 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Ładnie maluje moją siostrą no ale jej nie powiem
No właśnie my też dostaliśmy głównie kasę i kartki A ja bym chciała jej coś takiego dpac żeby pamiętała, od niej my dostaliśmy ręczniki z napisem mąż żona i nasze imiona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
Marciar wielkie gratulacje dla całej waszej trójki 😙 super że wszystko się udało i Zosieńka stanęła na wysokości zadania 😄 a właśnie, jak tam Zosia? Lepiej już? A wogole dziewczyny poratujcie... czy da się jakoś nauczyć dziecko siadać bo moja mała za żadne skarby nie może pojąć o co kaman😕 jak ją posadze to siedzi ładnie bez żadnego podpierania na łóżku, bawi się zabawkami, czasem poleci na bok ale raczej łapie sobie równowagę sama. Miała usiąść sama wiem, ale co zrobię jak ryczy na leżąco, nawet na brzuchu. A tak bawi się zabawkami sama a ja chociaż mam jak w lekcjach pomóc. Ani raczkować ani siadać sama jeszcze nie chce😢 a to już 7 m-cy minęło. Moja młoda wcale nie raczkowala, a ja bym tak chciała żeby chociaż jedna😢
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Mamusia Luty 2016
|
Wiedźma, nie da sie nauczyć dziecka siedzieć. Usiądzie w swoim czasie, z tego co wiem jest wiele dzieci, które siadają w wieku 8.5 miesiąca. Takze spokojnie
![]() Renata Hania ma dwie maty obok siebie w kuchniosalonie, ale owszem oprócz mat wędruje często za mną do części kuchennej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
Ha dzięki. Ale ile to stresu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4595 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
Wiedźma dokładnie tak jak piszą dziewczyny za bardzo nie da się pomoc, jedynie bo czytałam to dużo ma brzuszku moja też jeszcze nie siedzi sama, oparta o mnie posiedzi Ale sama leci na boczki i dO przodu więc raz spróbowałam i więcej nie będę, przyjdzie na nią czas to usiądzie i twoja też. Wiadomo że ci trudniej bo ja mam tylko małą A ty musisz jeszcze starszą się zająć ...
Wzór po prostu byłam zdziwiona ze jej taka mała mata wystarczy, moja zwiedza cały pokój do kuchni jeszcze nie wchodzi, ale przez to jak coś robię to nie widzę jej caly czas, a w takim układzie jak u Ciebie masz ja cały czas na oku i to jest bardzo fajne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
Mój też skończył 7 miesięcy i tak jak dziewczyny piszą sam jeszcze nie siedzi. Oparty o mnie tak a sam leci na boki, ale pediatra mówił że ma jeszcze czas. Najważniejsze że się przekreca. Zębów też jeszcze nie ma. Za to pełza do tyłu jak rączek. Często już marudzi jak jest na ręku że chce na podłogę. Kładę go wtedy na mate. Na reszcie podłogi rozkładane kocyki a młody zwiedza ☺ mamy salon z aneksem kuchennym więc cały czas mam go na oku.
A mam pytanie do mam. Czy wrocilyscie do swojej wagi? Mi brakuja z 3kg ale ta skóra już nie jest tak jędrna. A po cc gin powiedział że po pół roku mogę zacząć ćwiczyć. No ok mogę, ale kiedy :/ a wy robicie coś? Jakaś dietka, ćwiczenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
my za 12 dni skończymy 8 miesięcy i póki co siedzi ładnie sam, potrafi przejść z siedzenia na brzuch i odwrotnie, przy meblach staje, jak tylko chwyci kogoś za nogę to tez odrazu wstaje, raczkując przejdzie z 4 kroki jak bardzo chce do czegoś dosięgnąć
![]() Co co wagi sprzed ciąży to wole sie nie wypowiadać, jeszcze duzo mi brakuje ![]() W ciagu dnia nie mam jak ćwiczyć a wieczorami poprostu mi sie nie chce. Wybieram sie na fitness z młodym, ale tez jakos dojść nie moge :p brakuje mi towarzyszki, samej cieżko sie zmobilizować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam swoje hula hop z wypustkami od srodka i sobie czasem pokrece ![]() ![]() Osobiście już teraz Wam zazdroszcze tych nie siadających dzieci. Julka zaczeła siadac mając 6,5 miesiaca a chwile pozniej stawać. Teraz troche sie boje, że zaraz bedzie chciała chodzić. Już teraz jest trudna do opanowania, zostawiona na wolnej przestrzeni, zaraz maszeruje tam gdzie nie powinna, tj pod krzesla itp. Wymiana pieluchy albo przebranie to wyzwanie - robimy tylko w stanie absolutnej koniecznosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 |
perfumoholiczka
|
Dzień dobry
![]() My w zeszłym tygodniu przesiedliśmy się do spacerówki ![]() Młody biega na raczkach po domu, łapki do kontaktów wkłada a ja tylko za nim biegam :P Robiliśmy próbę jazdy w foteliku, do sklepu i z powrotem, ale chyba jednak jest jeszcze za malutki. Wprowadziłam w dietę Danonki, nie wiem, może za szybko... Ale nic się nie dzieje, mały dzioba otwiera jak do niczego innego :p
![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
A mój młody dziś zjadł jajecznice i dostał uczulenia :/ wyglada mi to na alergie kontaktową bo tam gdzie go jajko dotykało to ma takie czerwone plamy.
Zolii wspomniała o przewijaniu i przebieraniu- podzielam Twoje zdanie, tylko w przypadku konieczności, a ile sie przy tym napoce i nagadam "zostaw, połóż sie, nie rusz...." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak samo przy przebieraniu. Ostatnio mąż zmieniał pieluchy i był cały spocony heh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o wagę, to ja mam w odwrotną stronę, tzn nie mogą przytyc. Zawsze miałam ok 55kg a teraz mam 48-49kg i bardzo źle się czuję z tą wagą, cały czas jestem zmęczona i nie mam na nic siły
U nas też zmiana pieluchy to mordęga, jak go wyciągamy z kąpieli to znowu ryk bo on by cały dzień w wannie siedział i to najlepiej leżac na brzuchu. Umyć tego dziada strasznie ciężko bo jak go przewracam na plecy żeby go wymyć to w sek. jest na brzuchu Ale wam zazdroszczę tego pełzania, pewnie za jakis czas będę marudzić że synek jest wszedzie, ale na tą chwilę zazdroszczę ![]()
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Na szybko napiszę-Leo ma 8 mies.I nie siedzi... a co do wagi to ważę 42 kg, wygladam jak smierc, tarczyca w normie, morfologia tez, nie wiem gdzie szukac przyczyny.....
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4605 |
Raczkowanie
|
Właśnie mój synalek pierwszy raz otworzył szufladę w kuchni, stanął, wyjął sobie torebkę ryżu i stał trzymając sie jej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
Szkoda że na tel nie widzę zdjęcia :/
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
Ja tez na telefonie nie widze zdjęć mimo tego, ze korzystam z apki :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | |
Raczkowanie
|
Ja też mam apke
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
Ja tez aż weszłam na lapka żeby zobaczyć 😊 mały świetny i już taki silny. Teraz to co chwilę będzie ci chciał wstawać. A tak poza tematem, jak ci się utrzymuje płytki i fugi w czystosci, ja powiedziałam nigdy więcej białych fug i jasnych płytek.☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
Rodziłam 9 lutego
![]() ![]() Co do fug- ja tez juz powiedziałam nigdy więcej jasnych płytek :p masakra jest, odkurzam minimum 3 razy dziennie bo widać kazdy włos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
Tak jakby mnie trochę pocieszyłyście. Sarka siedzi ładnie sama, bez podpierania, bawi się na dywanie czy na łóżku ale nie umie sama usiąść 😕 oczywiście muszę pilnować bo czasem ją zachwieje i leci na boki albo do tyłu ale i tak jest super😊 tylko leżenie na brzuchu już nie jest cool 😯 więcej widać jak się siedzi😃 wiem że to ostatnie moje chwile beztroski bo sobie siedzi i jak ją zostawię tak zastane po powrocie ale ja lubię jak dzieci robią się samodzielne 😊 ja też nie widzę zdjęć, aż wejdę jutro na lapka zobaczyć tego małego spryciarza😄 doczekamy się wszystkie tylko to tak się dłuży 😯 my już wyciagnelismy krzesełko do karmienia bo leżaczek idzie w odstawkę. Pewnie wystawie bo coraz mniej chętnie siedzi, kiepska pozycja dla niej, podnosi mi się i boję się że fiknie do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
Ja sie nie moge doczekać jak odczepi sie od mojej nogi :p ciagle tylko szuka czego by sie tu złapać i wstać. Szogun niesamowity
![]() A dziś idziemy na pierwsze zajecia z nauki pływania, zobaczymy jaki z niego pływak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny możecie napisać co już wasze dzieci wcinają i czy już takie bardziej w kawałkach, próbowałam mojemu dać dzisiaj piętkę do mamlania, a on odrywa sobie dosyć spore kawałki i wpadam w panikę czy się nie zadławi. Przeraża mnie to jak tak wcina, ale z drugiej strony musi się uczyć gryźć tylko ja w tym czasie na zawał zejde
![]() |
![]() |
#4615 |
Raczkowanie
|
Ja daje tylko papki że sloiczka, ale Oli nie ma ani jednego zęba jeszcze.
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
Moj sobie juz fajnie radzi z większymi kawałkami, początkowo sie zdążały zakrztuszenia ale szybko odkaszlnął i poszło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4618 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Obiad: słoiczek(jeden malutki na dwa dni ![]() ![]() Podwieczorek: jabłko, gruszka, brzoskwinia, morela, winogrono lub owocowy mus z jogurtem bobovity lub jogurtową chwilę Hippa Kolacja : kleik/kaszka na wodzie z owocem Przekąski do łapki chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe Hipp, chleb lub bułkę pomemla, banan w kawałku i cyc, cyc cyc.... Lada moment chcę podać mu jajecznicę na parze ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- [QUOTE=Paumyd;65805326]Właśnie mój synalek pierwszy raz otworzył szufladę w kuchni, stanął, wyjął sobie torebkę ryżu i stał trzymając sie jej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUO Super stoi!!! Brawo dla synka ![]() Mój synek przy Twoim to dzidziuś malutki . Siedzi chwilkę( jak go się posadzi ) a gdzie tu stać... Mój pełza jak szalony Na brzuszku dotrze wszędzie ...Śmieje się, że mamy froterkę Trochę się boje, że się przeziębi leżąc na tych zimnych kaflach...więc go co chwilę przekładam a to na dywan a to do kojca....a on ucieka ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Rudziutka to oczywiście Twoja sprawa, ale te Danonki z tego co kojarzę skład to straszny syf ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
My po basenie, same zajecia super. Na początku był troche wycofany bo tyle ludzi i hałas, ale szybko mu przeszło
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.