|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
musisz napisac podanie-tak jak dziewczyny pisały wyżej
![]()
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi ksiazeczke ubezpieczeniowa wystawili od reki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Przyczajenie
|
witam,
Jestem na praktykach i mój pracodawca będzie składał wniosek o stworzenie stażu w pup (staż zamiast praktyk). Jak to jest z datą rozpoczęcia stażu? Czy liczy się dzień rozpoczęcia praktyk, stażu, jakaś data na umowie pracodawcy z pup, a może start liczy się dopiero od momentu przyznania stażu przez pup? |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() Słyszałem, że na decyzję z PUP się dość długo czeka i o to mi głównie chodzi. Czy ta data rozpoczęcia, którą wyznacza PUP jest zawsze późniejsza od daty rozpatrzenia.? Tzn. czy jeśli wszystko załatwię - zarejestruję się w PUP, mój pracodawca złoży wniosek do PUP (powiedzmy jutro). Natomiast PUP rozpatrzy sprawę pozytywnie po miesiącu. To czy rozpoczęcie stażu będzie za miesiąc, czy też może być to szybciej (nawet jutro)? |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Przyczajenie
|
szkoda
![]() wychodzi na to, że jakiś miesiąc będzie trzeba robić za darmo |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
perfumove love
|
No niestety, takie procedury. Czasem trwa to krócej niż 30 dni, może pracodawca mógłby złożyć jakiś wniosek o szybsze rozpatrzenie wniosku stażowego? Dobre uzasadnienie i bezpośrednio do dyrektora działu instrumentów rynku pracy (czy jak to się tam nazywa)... Może się uda
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Przyczajenie
|
dzięki wam wszystkim za wyjaśnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
Ja miałam już wcześniej, dlatego wolałam asekuracyjnie napisać, wiadomo jak to bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Przyczajenie
|
witajcie! mam prośbę czy którać z was ma może jakieś przykładowe podanie o staż, bo kompletnie nie wiem jak to napisać. z góry dziękuje i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
Hey
![]() Jutro ide na rozmowe w sprawie odbycia stazu jako handlowiec-sprzedawca. Dzisiaj bylam w urzedzie pracy i taka oferte mi zaproponowali. Niestety akurat przyszlam w takim momencie, ze juz nie mieli zbyt wielu ofert. Z tych co mi wymienili interesowal mnie pracownik biurowy, ale nie mam do tego kwalifikacji, bo trzeba studiowac lub miec skonczona administracje ![]() ![]() Mam takie pytanie: Jezeli udaloby mi sie podjac ten staz czy w kazdej chwili moge ubiegac sie o inny? Bo tak jak wspomniałam wyżej nie jest to zbyt zadowolające stanowisko dla mnie. Mam już pewne choć niewielkie doświadczenie, jezeli chodzi o sprzedawcę. Pracowalam w markecie przy obsludze klienta (kasy). Wiadomo, ze na poczatek nie bylby to zbyt staz, bo duzo sie naucze. W koncu to nie jest zwykly sprzedawca, ale tez trzeba zamawiac towar i takie rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zawsze możesz odmówić jeśli Cię przyjmą na staż. tyle że jest jakaś ograniczona ilość razy a potem wykreślają Cię z bezrobocia podajże. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- jak to podanie o staż? o skierowanie na staż nie pisze się żadnego podania.
śpiewaj tak jakby nikt cię nie słyszał ! tańcz tak jakby nikt cię nie widział ! kochaj tak jakby nikt nigdy cię nie zranił ! latolato. lato czeka. <3. Edytowane przez madziam90 Czas edycji: 2009-09-15 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zadomowienie
|
Czyli jak zrezygnuje ze stażu w trakcie jego odbywania (nie na samym początku jeśli jeszcze nie zacznę pracować) to będę mogła się znowu ubiegać o inny staż? A w trakcie odbywania stażu też mogę się rozglądać za innymi ofertami stażu? Chodzi mi o to czy w urzędzie będe miała taką możliwość?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o drugie pytanie, owszem możesz się rozglądać za innymi stażami, jednak puki nie skończysz tego na którym jesteś, to raczej Cię nie przeniosą na nowy! I jeszcze jedno, jeśli chodzi o odmowę przyjęcia stażu, to moja koleżanka jak była w PUP-ie to żadna oferta stażu jej nie zainteresowała z listy, dlatego odmówiła przyjęcia stażu, konsekwencją było wyrejestrowanie z PUP-u, tak więc jeśli się za pierwszym razem odmówi, to trzeba się liczyć z wyrejestrowaniem, przynajmniej u mnie w Katowicach tak jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
perfumove love
|
Cytat:
Na pewno jest możliwość ubiegania się o nowy staż, gdy udowodnisz, że firma w której staż aktualnie odbywasz, nie wywiązuje się z programu stażu, czy rażąco narusza twoje prawa. Ale tu już decyzję o przerwaniu umowy stażowej podejmuje UP. Generalnie nie ma czegoś takiego, że odmawiasz przyjęcia propozycji stażu jednego, czy drugiego bez żadnej konsekwencji wyrejestrowania z UP. Już w przypadku pierwszej nieuzasadnionej odmowy mogą wyrejestrować z urzędu na 120 dni. Więc na oferty odpowiadajcie, nie jest przecież powiedziane, że pracodawca akurat was będzie chciał przyjąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
Ide pierwszy raz do urzedu i nie wiem kompletnie co mam mowic. Ze chcialabym sie zarejestrowac? bardzo prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Konto usunięte
|
A jesteś w ogóle zarejestrowana ? Jeśli nie, to musisz wypełnić kartę rejestracyjną i odpowiednie dokumenty złożyc.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4501 Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-09-16 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw powiedziec ze chce sie zarejestrowac a potem czy jest kasa na staz? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
ja jestem chora jak mam cos zalatwiac. ale nauczylam sie ze trzeba pytac! nie kazdy od razu wiedzial co gdzie i jak.
gdy pierwszy raz poszlam do urzedu pracy zapytalam w informacji co mam zrobic jesli chce sie zarejestrowac. dostalam papier do wypelnienia i karteczke z wypisanymi wszystkimi dokumentami ktore musze doniesc. gdy wszystko juz pozalatwialam i zostalam oficjalnie wpisana, powiedzialam ze interesuje mnie staz. skierowano mnie do odpowiedniego pokoju. jak ja dalam rade to kazdy da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Przyczajenie
|
ja dostałam dzisiaj skierowanie na badania i rozumiem, że dopiero po uzyskaniu wyników dostanę od lekarza jakieś zaświadczenie, które będę mogła zanieść do urzędu i wówczas dopiero będę mogła rozpocząć staż tak, który to termin oni wyznaczą tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Przyczajenie
|
dzięki ; ]
bo tak się zastanawiam czy jak juto pójdę do lekarza po skierowanie na badania (bo dzisiaj dostałam z urzędu do lekarza) to czy wyrobię się tak żeby w poniedziałek już zacząć. i w sumie jestem ciekawa jakie to badania będą dla zawodu referenta. Edytowane przez moy Czas edycji: 2009-09-16 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
ja mialam tez jako referent to było tak: krew , okulista, przeswietlenie klatki piersiowej, lekarz ogolny i chyba wszystko
#4620 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.