Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-27, 17:01   #4621
papryka85
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez kona Pokaż wiadomość
Jestem przed wizją założenia stałego aparatu ortodontycznego. Moja orto kazała mi wybrać pomiędzy tym normalnym aparatem a tym samoligaturującym-damon. Ponoć tym drugim leczenie przebiega znacznie szybciej i jest mniej bolesne. Dla mnie jednak najbardziej przekonującym argumentem jest fakt, ze łatwiej w nim zachować higienę jamy ustnej bo jakby "odstaje" od zębów i gromadzi się mniej płytki nazębnej. Wiem, że nie zwalnia mnie to od mycia zębów po każdym posiłku. Ale mam bardzo słabe szkliwo, podatne na próchnicę, a z tego co mówiła moja orto będzie mi łatwiej umyć zęby właśnie w tym aparacie. Niestety jest on prawie dwa razy droższy więc chciałam się zapytać tych z was które maja taki aparat o wrażenia, czy rzeczywiście jest wart swojej ceny?
Dwa razy droższy?to ile on kosztuje-3 tys?? ja mam zwykły metalowy, ale są tu osoby, które mają damony, może nie coś pomyliłam, ale wydawało mi się, że nie kosztował ich aż tak dużo damonki wypowiedzcie się

do co higieny-w zwykłym też można ją zachować, tylko trzeba się trochę starać natomiast co do tego,że damonem leczy się "mniej boleśnie"-pierwsze słyszę przecież zęby tak czy siak muszą zostać przesunięte i to dokładnie tak samo w zwykłym jak i w damonie, więc nie wiem skąd ból miałby być mniejszy co do szybkości, to też pierwsze słyszę...Kurcze nie wiem-moja orto uważa,że najlepsze są zwykłe metalowe i te najbardziej poleca(mimo,że są najtańsze)... żeby się nie okazało,że ta orto chce Cię naciągnąć na droższy aparat, bo czasem tak robią-bodajże maricken orto koniecznie chciała "upchnąć" damona, ale poszła do kogoś innego i leczy się zwykłym metalowym(chyba nie popierniczyłam, ale jakby coś to sorry).

No właśnie kasiek87 tak też mi się wydawało z tą ceną he he damon jest tańszy od porcelany! A swoją drogą w Krakowie jest gabinet, który oferuje porcelanę za 3 tys(u mnie w DM 2200)!!!!! Tak więc wszystko jest możliwe...Tylko jak można tak zawyżać ceny do cholery!!!
Stary 2008-01-27, 17:17   #4622
emless
Moderator

Nie wiem dlaczego jak ktoś słyszy o aparacie samoligaturującym to od razu mówi że damon... Ja będę miała aparat samoligaturujący ale nie damon, tylko taki z zamkami smartclip (powtarzam, nie damon!) - podobno ma nieco mniejsze zamki od standardowych aparatów i plusem (dla niektórych pewnie minusem ) jest brak gumek - czyli teoretycznie właśnie higiena będzie ułatwiona. Ja się zdecydowałam na taki właśnie aparat, ale tylko na górny łuk, bo jego leczenie zacznie się dopiero po 4 miesiącach od założenia dołu - mam nadzieję że dzięki temu, że taki samoligaturujący się aparat działa nieco szybciej, to po jakimś czasie leczenie obu łuków się "wyrówna" i będzie można wszystko potem razem ściągnąć

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 17:25   #4623
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

ja muszę usunąć dwie czwórki, za tydzień założy mi gumki, a za trzy tygodnie (16.02) będzie mi zkładała aparat

ale zęby mogę usunąć jak już będę miała gumki, prawda?

zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 17:31   #4624
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emless Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego jak ktoś słyszy o aparacie samoligaturującym to od razu mówi że damon... Ja będę miała aparat samoligaturujący ale nie damon, tylko taki z zamkami smartclip (powtarzam, nie damon!) - podobno ma nieco mniejsze zamki od standardowych aparatów i plusem (dla niektórych pewnie minusem ) jest brak gumek - czyli teoretycznie właśnie higiena będzie ułatwiona. Ja się zdecydowałam na taki właśnie aparat, ale tylko na górny łuk, bo jego leczenie zacznie się dopiero po 4 miesiącach od założenia dołu - mam nadzieję że dzięki temu, że taki samoligaturujący się aparat działa nieco szybciej, to po jakimś czasie leczenie obu łuków się "wyrówna" i będzie można wszystko potem razem ściągnąć
To ja się pogubiłam chyba to w takim razie jaka jest różnica?

zuzek9 tak mogą Ci usuwać zęby jak masz już gumki separacyjne,ale...Nie wiem jak duże masz stłoczenie,ale jak wciśnie Ci jeszcze gumki między zęby, to będzie jeszcze ciaśniej, a im ciaśniej, tym trudniej wyrwać zęba(zwłaszcza jak się nakładają)-może być troszkę szarpania-u mnie tak było, choć silny facet usuwał mi ząbki jeszcze przed gumkami, a jakbym miała już gumki to strach pomyśleć jakby się chłopina męczył a z nim ja heh...ale to oczywiście zależy od ułożenia i stłoczenia zębów i nie jest to duży problem-można jakoś przejść, ale tak tylko nadmieniam...
Stary 2008-01-27, 18:07   #4625
emless
Moderator

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Ale różnica w czym?
Wydaje mi się że działanie wszystkich aparatów opiera się mniej więcej na tej samej zasadzie i jak ktoś ma niski próg bólu to obojętnie jaki aparat wybierze to będzie czuł mniej więcej to samo...
Największy plus jaki widzę w aparatach samoligaturujących się to taki że jak nie ma gumek, to się jedzenie tak do zamków tak przyczepiać nie będzie...
A może brak gumek daje jeszcze jakieś inne zalety? Nie mam pojęcia...

emless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 18:18   #4626
poldzia89
Zadomowienie

hehe dobre oj widze że coraz to więcej osób przybywa do naszego skromnego grona aparatek hhe właśnie ludzie zaczeli zwracac większą uwagę na zęby i to pewnie dlatego pozdro

emless: to nie wiem jaka będzie twoja uciecha z aparatu ... właśnie w aparatach najlepsze jest to ze mozna sobie zmieniać gumki!! można wieć różne kolorki !! a bez gumek to jakoś nie tak ?? ale to moja zdanie!!

http://pl.youtube.com/watch?v=d_YXyEeplpE

tutaj znalazlam o damonie film

Edytowane przez poldzia89
Czas edycji: 2008-01-27 o 18:47
poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 19:43   #4627
smv
Zakorzenienie

hehe nie wiem czy taka skromna ta nasza konglomeracja
stworzylysmy 2 fora ( I i II czesc:p).
ja jestem od polowy 1 i teraz wciaz i nadal;-))

rowniez wtam wszytskie nowe aparatki)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 19:58   #4628
kona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
zmien orto damon jest drozszy o 200 - 300 zl a nie dwa razy drozszy kosztuje oklo 2 tys za łuk
mi zaspiewala 6000 za obie szczeki wiec sie tak zastanawiam czy jest tego wart, może zalezy to też od miasta, ale zeby az taka roznica

emless a tak właściwie to czym sie rózni damon od "smartclip"??
kona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 20:00   #4629
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość

zuzek9 tak mogą Ci usuwać zęby jak masz już gumki separacyjne,ale...Nie wiem jak duże masz stłoczenie,ale jak wciśnie Ci jeszcze gumki między zęby, to będzie jeszcze ciaśniej, a im ciaśniej, tym trudniej wyrwać zęba(zwłaszcza jak się nakładają)-może być troszkę szarpania-u mnie tak było, choć silny facet usuwał mi ząbki jeszcze przed gumkami, a jakbym miała już gumki to strach pomyśleć jakby się chłopina męczył a z nim ja heh...ale to oczywiście zależy od ułożenia i stłoczenia zębów i nie jest to duży problem-można jakoś przejść, ale tak tylko nadmieniam...
eeh chyba usunę jak już będę miała gumki, bo dzień przed gumkami mam imprezę i nie chcę iść z dziurami po zębach :|

zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 20:08   #4630
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Tak to ja miałam mieć damona i ta orto chciała 2500 za jeden łuk. Gdy mi powiedziano w innych gabinetach że ten sam efekt uzyska się przy leczeniu klasycznym metalowym, oczywiście zdecydowałam się na tańszy. Jestem zadowolona z wyboru.
Z kolei czytałam na innym forum, że damon nie jest jedynym systemem zamków samoligaturujących - pewnie smartclip to system działający na podobnej zasadzie lecz innego producenta. Wielu orto twierdzi, że damon to przede wszystkim wygoda dla orto, bo mniej czasu poświęca pacjentowi (rzadsze i krótsze wizyty) a kasuje tak samo jak za klasyczny. Orto, która mnie na niego tak namawiała, przyznała że nie wychodzi jednak na to samo (z kosztami) jak przy klasycznym - klasyczny jest jednak tańszy przy ogólnym koszcie leczenia. Jeśli u kogoś cena roli nie gra to niech sobie damona zakłada - dla mnie nie jest ważna długość leczenia, 2 lata to nie jest wg mnie długo, a cena jak najbardziej się dla mnie liczy. Więc co kto woli
Stary 2008-01-27, 20:22   #4631
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Ja tez już niedługo do Was dołączę mam przynajmniej taką nadzieję.. Już 2 miesiące mam jeden pierścień połączony gumeczką z odsłoniętym kłem. I czuć że wychodzi kieł oczywiście Muszę tylko poczekać aż drugi kieł wyjdzie na tyle żeby dało się do niego przymocować zamek i będę aparatką z własnej (nie do końca) nieprzymuszonej woli . Jutro mam wizytę i mam nadzieje że wyznaczy mi już terami zakładania bo na moje niewprawne oko już dałoby się do tej trójeczki przytwierdzić zameczek Już sie nie mogę doczekać

Jutro mój pierwszy egzamin na studiach
Stary 2008-01-27, 20:50   #4632
Daymona
Raczkowanie

GG do Daymona

Ja tez niedługo dołączę do grona noszących aparaty
A mam pytanie: Czy po założeniu aparatu ból jest bardzo silny???
Daymona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 21:34   #4633
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

A teraz moja historia choroby hehe Pierwsze zdjęcie to z 4 zamkami na początku leczenia, drugie to jest pod tym pierwszym, jakieś 3 mce leczenia, trzecie obok pierwszego - pół roku leczenia.
I zdjęcie łańcuszka i jak pięknie mi wyłazi łuk przy trójce - tyle ile go wystaje, tyle się ząb w 3 tygodnie przesunął
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zebynapoczatkuleczenia.jpg (37,7 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby.jpg (116,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby2.jpg (121,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zebiska.jpg (19,4 KB, 61 załadowań)
Stary 2008-01-27, 21:35   #4634
SaBka =)
Raczkowanie

ja tez nie dluugo bede miec aparacik choc w ciaz nie jestem do niego calkowiecie przekonana ... drogoo to wszytsko mnie wyniesie :/ jakgorsze jest to ze moje zeby "z wierzchu" nie wygladaja na krzywe duzo osob mi mowi po co ci aparat?? a jak poszlalam do ortodonty okazalo sie ze mam bardzo skomplikowana wade :/ aparat i na gore i dól minimun na 3 lata !! czyli cale lata w liceum :/ mam jeszzce nocis na noc MASKE MOLEDUJACA CZY COS TAKIEGO OKROPROSCI JAK TO WIDZILALM A ZA TO MAMZAPOLACIC 500 Zł MIAL KTOS COS TAKIEGO???????
SaBka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 21:42   #4635
taramtaram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daymona Pokaż wiadomość
Ja tez niedługo dołączę do grona noszących aparaty
A mam pytanie: Czy po założeniu aparatu ból jest bardzo silny???
hmmm no ze mną było tak że bolało przez 6 dni przy jedzeniu ale z każdym dniem coraz mniej ale wiem że dzień po założeniu mnie tak "uciskały" te zęby i miałam taaaki zły humor przez to i chodziłam cały czas z nie zaciśniętymi zębami żeby nie bolało:P pamiętam że się śmiałam bo jak chodziłam tak nie zaciskając zębów to mi się szczęka ruszała i bolało bo obijały zęby o siebie i nie mogłam po schodach z tego powodu chodzic

taramtaram jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 23:57   #4636
happenstance
Raczkowanie

11 lutego ide na zdjęcie aparatu
nareszcie... jakoś szybko poszło leczenie bo nie minie nawet cały rok
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 06:12   #4637
smv
Zakorzenienie

wow niecały rok..szybko
to jaka mialas wade?
duze stłoczenie?
ja bym sie chyba bała po niecałym roku zdjąc bo zeby lubia niestety wracac..

jheh a ja mam metalowy aparatos i mam wizyty srednioo co 7-10 tygodni.. i zyje...heh
pewnie wynika to zfaktu ze moja orto jest zawalona tak pacjentami ze zapisywac sie TERAZ mozna dopiero na kwiecien.
Stary 2008-01-28, 06:52   #4638
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Ja ma dzisiaj pierwsza wizyte od zalozenia aparatu, czyli dokladnie od dwoch miesiecy. Mam swoje wyciski w domu, bo musze zawiesc moja kartoteke do orto, ktora zmienila miejsce pracy i widze pewne zmiany, ale sa one dla zwyklego smiertelnika niewidoczne golym okiem. ciekawi mnie strasznie co powie orto i czy po wizycie beda mnie zeby bolaly
modle sie zeby nie, bo to oznacza malo jedzenia a juz mi w pracy mowia ze jestem anorektyczka
Milego dnia zycze i lece do roboty
Stary 2008-01-28, 07:08   #4639
kona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Tak to ja miałam mieć damona i ta orto chciała 2500 za jeden łuk. Gdy mi powiedziano w innych gabinetach że ten sam efekt uzyska się przy leczeniu klasycznym metalowym, oczywiście zdecydowałam się na tańszy. Jestem zadowolona z wyboru.
Z kolei czytałam na innym forum, że damon nie jest jedynym systemem zamków samoligaturujących - pewnie smartclip to system działający na podobnej zasadzie lecz innego producenta. Wielu orto twierdzi, że damon to przede wszystkim wygoda dla orto, bo mniej czasu poświęca pacjentowi (rzadsze i krótsze wizyty) a kasuje tak samo jak za klasyczny. Orto, która mnie na niego tak namawiała, przyznała że nie wychodzi jednak na to samo (z kosztami) jak przy klasycznym - klasyczny jest jednak tańszy przy ogólnym koszcie leczenia. Jeśli u kogoś cena roli nie gra to niech sobie damona zakłada - dla mnie nie jest ważna długość leczenia, 2 lata to nie jest wg mnie długo, a cena jak najbardziej się dla mnie liczy. Więc co kto woli
To ja powaznie sobie przemyślę sprawę. Nie mam pewności, ze leczenie damonem będzie krótsze ani mniej bolesne, a skoro wy dajecie sobie rade z tym normalnym metalowym to ja tez moge Efekty leczenia z tego co widzę też zadowalające a jakby nie było 3000 w kieszeni
kona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-28, 10:43   #4640
justin88
Przyczajenie

Witam. Tak sobie was czytam od dłuższego czasu . 29.12.2007 roku miałam zakładany aparat Damon zarówno na górę jak i na dół. Za jeden łuk płaciłam 1800 zł. Również słyszałam, że 'zwykłym' aparatem moja wada jest trudna do wyleczenia, ale przyznam się, że nie porównywałam opinii mojego ortodonty z innym. Moje leczenie ma trwać około 17 miesięcy, za wizytę będę płacić 200 zł (co 2-3 miesiące).
justin88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 11:20   #4641
smv
Zakorzenienie

jjustin to pochwal sie nam zdjeciami)

kona jesli twoja wada jest wyleczalna zwyklym metalowcem to sie nawet nie wahaj, po co wydawac tyle kasy!
Stary 2008-01-28, 12:35   #4642
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A teraz moja historia choroby hehe Pierwsze zdjęcie to z 4 zamkami na początku leczenia, drugie to jest pod tym pierwszym, jakieś 3 mce leczenia, trzecie obok pierwszego - pół roku leczenia.
I zdjęcie łańcuszka i jak pięknie mi wyłazi łuk przy trójce - tyle ile go wystaje, tyle się ząb w 3 tygodnie przesunął
Maricken: Ja też mam tylko kilka zamków na razie...Dlaczego tak się robi? Ja już w sumie po prawie dwóch tygodniach widzę sporą różnicę: zrobiła mi się przerwa między jedynkami (jak będę mieć jak to chętnie wkleję fotki).

Daymona:
mnie po założeniu aparatu nie bolało kompletnie nic. Rozkręciło się po dwóch dniach . Ale prawdę mówiąc myślałam, że to będzie jakiś horror i włosy będę rwać z głowy, a to był taki ból jak ból głowy -do przeżycia. Trzeba tylko mocno uważać, żeby się nie uderzyć łyżką albo butelką, bo można w powietrze wyskoczyć

Co do wątpliwości i porad fachowaca, to polecam forum Ortodoncja na gazeta.pl -tam odpisuje jakiś orto: jest tam sporo o damonach i innych żelastwach

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 14:04   #4643
Lawinia2007
Rozeznanie

Jestem naprawde szczesliwa bo znalazlam fantastyczna ortodontke w Gdansku Po niemilych doswiadczeniach ktore mam z gabintu w gdansku- morenie jestem zachwycona ALE zeby nie bylo zbyt pieknie, to okazalo sie ze bede miec chyba taki aparat przyczepiany do podniebienia z takimi wyciagami czy inny cholerstwem W piatek moja lekarka skonsultuje to jeszcze z jakims profesorem i zadecyduja, jestem zalamana.... Nie ma nawet jednego zeba krzywego tylko taka podla wade zgryzu Widzialam ze tu na watku niektore dzieczyny takie maja dlatego prosze Was zebyscie napisaly czy to jest bardzo uciazliwe? czy to strasznie wyglada? i czy mocno sie sepleni? Jak macie jeszcze jakies fotki to prosze o wklejenie i z gory dziekuje

Czy to wyglada tak? Dodam ze mi trzeba wyciagnac gorne zeby do przodu,bosze jak ja bede u TZta z tym spala hahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _wyciag-doprzedni-1.jpg (27,7 KB, 78 załadowań)

Edytowane przez Lawinia2007
Czas edycji: 2008-01-28 o 14:51
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 15:01   #4644
justin88
Przyczajenie

Hm... Moje zdjęcia 'przed' nie są zbyt wyraźne, a więc dołączam również obecne (po niecałym miesiącu). Ja raczej nie widzę różnicy . Z tego co pamiętam to mam mocne stłoczenie, jeszcze brak ósemek i mam zgryz krzyżowy. Damon miał sprawić, aby leczenie odbyło się bez usuwania zębów, miało być mniej bolesne (faktycznie, oprócz pierwszych 3 dni jest bezboleśnie ) i krótsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI0307.JPG (37,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0259.JPG (17,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0413.JPG (49,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0409.jpg (28,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0263.JPG (20,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0310.JPG (44,6 KB, 69 załadowań)

http://suwaczek.com/20100813310214.png
justin88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 15:43   #4645
Aisza21
Wtajemniczenie

W piatek bylam na usuwaniu kamienia nazębnego, trochę bolalo ale widać efekty- cieszę się. Zastanawiam się tylko jak długo bedzie się taki stan utrzymywal

Ja w następny poniedzialek mam mieć zakładany aparat, ale mi orto wcze śniej nie zakladala zadnych gumek na zęby, separacji nic z tych rzeczy. Czy to jest możliwe , zeby tak od razu mi zalozyla aparat??
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 15:51   #4646
Oleńka =)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
W piatek bylam na usuwaniu kamienia nazębnego, trochę bolalo ale widać efekty- cieszę się. Zastanawiam się tylko jak długo bedzie się taki stan utrzymywal

Ja w następny poniedzialek mam mieć zakładany aparat, ale mi orto wcze śniej nie zakladala zadnych gumek na zęby, separacji nic z tych rzeczy. Czy to jest możliwe , zeby tak od razu mi zalozyla aparat??
Tak, możliwe. Możesz mieć po prostu przyklejane rurki, zamiast tradycyjnych pierścieni.
Stary 2008-01-28, 16:02   #4647
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oleńka =) Pokaż wiadomość
Tak, możliwe. Możesz mieć po prostu przyklejane rurki, zamiast tradycyjnych pierścieni.
Rurki? A co to jest i jak to wygląda? To lepsze od pierścieni czy gorsze? Jestem jeszcze zielona w te klocki, wię prosze o jakiesz szegóły
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 16:10   #4648
smv
Zakorzenienie

to takie jakbny zamki sa mniej uciazliwe bo tak nie obcieraja
ja mam po 1 stronie u góry i chyba bede miala tez po 1 stronie na dole
Kochani mam pytanie nie związane ztematem forum:
Wiem ze ludzie kolekcjonuja ebooki. Czy ktos ma lub ma mozliwośc ściągniecia ksiazki

Jack Kerouac - W drodze
John Updike- Przypomnij sie króliku.

Bede bardzo wdzieczna jelsi ktos mi dopomoże

Justin
ja tam widze u ciebie zmiany, delikatne, ale są
lawinia nic sie nie martw...przezyjesz. Ludzie nie z takimi 'bajerami' zyja
Stary 2008-01-28, 20:48   #4649
Lawinia2007
Rozeznanie

Cytat:

Co do kamienia to ja mialam piaskowanie w polowie listopada, pozniej wybielanie i niestety jutro musze miec znowu piaskowane zeby.

Justin88 ja wlasnie tez mam zgryz krzyzowy, nie moge sie doczekac az mi zaloza aparat

Smv masz racje jakos dam rade Dziekuje
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 20:51   #4650
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Rurki? A co to jest i jak to wygląda? To lepsze od pierścieni czy gorsze? Jestem jeszcze zielona w te klocki, wię prosze o jakiesz szegóły
Ja miałam wielkie przeboje z tymi rurkami bo mi sie ciągle odklejały. az wkoncu skonczyło sie po pół roku bo załozyla mi normalne pierscienie

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości