![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() ![]() ![]() do co higieny-w zwykłym też można ją zachować, tylko trzeba się trochę starać ![]() ![]() ![]() No właśnie kasiek87 tak też mi się wydawało z tą ceną he he damon jest tańszy od porcelany! A swoją drogą w Krakowie jest gabinet, który oferuje porcelanę za 3 tys(u mnie w DM 2200)!!!!! Tak więc wszystko jest możliwe...Tylko jak można tak zawyżać ceny do cholery!!! ![]()
![]() |
#4622 |
Moderator
|
Nie wiem dlaczego jak ktoś słyszy o aparacie samoligaturującym to od razu mówi że damon... Ja będę miała aparat samoligaturujący ale nie damon, tylko taki z zamkami smartclip (powtarzam, nie damon!) - podobno ma nieco mniejsze zamki od standardowych aparatów i plusem (dla niektórych pewnie minusem
![]() ![]()
#4623 |
Zakorzenienie
|
ja muszę usunąć dwie czwórki, za tydzień założy mi gumki, a za trzy tygodnie (16.02) będzie mi zkładała aparat
![]() ale zęby mogę usunąć jak już będę miała gumki, prawda? ![]()
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zuzek9 tak mogą Ci usuwać zęby jak masz już gumki separacyjne,ale...Nie wiem jak duże masz stłoczenie,ale jak wciśnie Ci jeszcze gumki między zęby, to będzie jeszcze ciaśniej, a im ciaśniej, tym trudniej wyrwać zęba(zwłaszcza jak się nakładają)-może być troszkę szarpania-u mnie tak było, choć silny facet usuwał mi ząbki jeszcze przed gumkami, a jakbym miała już gumki to strach pomyśleć jakby się chłopina męczył a z nim ja heh...ale to oczywiście zależy od ułożenia i stłoczenia zębów i nie jest to duży problem-można jakoś przejść, ale tak tylko nadmieniam...
![]() |
#4625 |
Moderator
|
Ale różnica w czym?
Wydaje mi się że działanie wszystkich aparatów opiera się mniej więcej na tej samej zasadzie i jak ktoś ma niski próg bólu to obojętnie jaki aparat wybierze to będzie czuł mniej więcej to samo... Największy plus jaki widzę w aparatach samoligaturujących się to taki że jak nie ma gumek, to się jedzenie tak do zamków tak przyczepiać nie będzie... A może brak gumek daje jeszcze jakieś inne zalety? Nie mam pojęcia...
#4626 |
Zadomowienie
|
hehe dobre
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() emless: to nie wiem jaka będzie twoja uciecha z aparatu ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=d_YXyEeplpE tutaj znalazlam o damonie film ![]()
Edytowane przez poldzia89 Czas edycji: 2008-01-27 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
hehe nie wiem czy taka skromna ta nasza konglomeracja
![]() stworzylysmy 2 fora ( I i II czesc:p). ja jestem od polowy 1 i teraz wciaz i nadal;-)) rowniez wtam wszytskie nowe aparatki ![]() ![]()
![]() |
#4628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() emless a tak właściwie to czym sie rózni damon od "smartclip"?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4630 |
Zadomowienie
|
Tak to ja miałam mieć damona i ta orto chciała 2500 za jeden łuk. Gdy mi powiedziano w innych gabinetach że ten sam efekt uzyska się przy leczeniu klasycznym metalowym, oczywiście zdecydowałam się na tańszy. Jestem zadowolona z wyboru.
Z kolei czytałam na innym forum, że damon nie jest jedynym systemem zamków samoligaturujących - pewnie smartclip to system działający na podobnej zasadzie lecz innego producenta. Wielu orto twierdzi, że damon to przede wszystkim wygoda dla orto, bo mniej czasu poświęca pacjentowi (rzadsze i krótsze wizyty) a kasuje tak samo jak za klasyczny. Orto, która mnie na niego tak namawiała, przyznała że nie wychodzi jednak na to samo (z kosztami) jak przy klasycznym - klasyczny jest jednak tańszy przy ogólnym koszcie leczenia. Jeśli u kogoś cena roli nie gra to niech sobie damona zakłada - dla mnie nie jest ważna długość leczenia, 2 lata to nie jest wg mnie długo, a cena jak najbardziej się dla mnie liczy. Więc co kto woli ![]()
#4631 |
Raczkowanie
|
Ja tez już niedługo do Was dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mój pierwszy egzamin na studiach ![]()
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
Ja tez niedługo dołączę do grona noszących aparaty
![]() A mam pytanie: Czy po założeniu aparatu ból jest bardzo silny??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zadomowienie
|
A teraz moja historia choroby hehe
![]() I zdjęcie łańcuszka i jak pięknie mi wyłazi łuk przy trójce - tyle ile go wystaje, tyle się ząb w 3 tygodnie przesunął ![]()
#4634 |
Raczkowanie
|
ja tez nie dluugo bede miec aparacik choc w ciaz nie jestem do niego calkowiecie przekonana ... drogoo to wszytsko mnie wyniesie :/ jakgorsze jest to ze moje zeby "z wierzchu" nie wygladaja na krzywe duzo osob mi mowi po co ci aparat?? a jak poszlalam do ortodonty okazalo sie ze mam bardzo skomplikowana wade :/ aparat i na gore i dól minimun na 3 lata !! czyli cale lata w liceum :/ mam jeszzce nocis na noc MASKE MOLEDUJACA CZY COS TAKIEGO OKROPROSCI JAK TO WIDZILALM A ZA TO MAMZAPOLACIC 500 Zł MIAL KTOS COS TAKIEGO???????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
11 lutego ide na zdjęcie aparatu
![]() nareszcie... jakoś szybko poszło leczenie bo nie minie nawet cały rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
wow niecały rok..szybko
to jaka mialas wade? duze stłoczenie? ja bym sie chyba bała po niecałym roku zdjąc bo zeby lubia niestety wracac.. jheh a ja mam metalowy aparatos i mam wizyty srednioo co 7-10 tygodni.. ![]() pewnie wynika to zfaktu ze moja orto jest zawalona tak pacjentami ze zapisywac sie TERAZ mozna dopiero na kwiecien.
#4638 |
Raczkowanie
|
Ja ma dzisiaj pierwsza wizyte od zalozenia aparatu, czyli dokladnie od dwoch miesiecy. Mam swoje wyciski w domu, bo musze zawiesc moja kartoteke do orto, ktora zmienila miejsce pracy i widze pewne zmiany, ale sa one dla zwyklego smiertelnika niewidoczne golym okiem. ciekawi mnie strasznie co powie orto i czy po wizycie beda mnie zeby bolaly
![]() modle sie zeby nie, bo to oznacza malo jedzenia a juz mi w pracy mowia ze jestem anorektyczka ![]() Milego dnia zycze i lece do roboty ![]()
#4639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Przyczajenie
|
Witam. Tak sobie was czytam od dłuższego czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
jjustin to pochwal sie nam zdjeciami
![]() kona jesli twoja wada jest wyleczalna zwyklym metalowcem to sie nawet nie wahaj, po co wydawac tyle kasy!
#4642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daymona: mnie po założeniu aparatu nie bolało kompletnie nic. Rozkręciło się po dwóch dniach ![]() ![]() Co do wątpliwości i porad fachowaca, to polecam forum Ortodoncja na gazeta.pl -tam odpisuje jakiś orto: jest tam sporo o damonach i innych żelastwach ![]()
![]() |
#4643 |
Rozeznanie
|
Jestem naprawde szczesliwa bo znalazlam fantastyczna ortodontke w Gdansku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy to wyglada tak? Dodam ze mi trzeba wyciagnac gorne zeby do przodu,bosze jak ja bede u TZta z tym spala hahaha Edytowane przez Lawinia2007 Czas edycji: 2008-01-28 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Przyczajenie
|
Hm... Moje zdjęcia 'przed' nie są zbyt wyraźne, a więc dołączam również obecne (po niecałym miesiącu). Ja raczej nie widzę różnicy
![]() ![]()
#4645 |
Wtajemniczenie
|
W piatek bylam na usuwaniu kamienia nazębnego, trochę bolalo ale widać efekty- cieszę się. Zastanawiam się tylko jak długo bedzie się taki stan utrzymywal
![]() Ja w następny poniedzialek mam mieć zakładany aparat, ale mi orto wcze śniej nie zakladala zadnych gumek na zęby, separacji nic z tych rzeczy. Czy to jest możliwe , zeby tak od razu mi zalozyla aparat?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
to takie jakbny zamki
![]() ![]() ja mam po 1 stronie u góry i chyba bede miala tez po 1 stronie na dole ![]() Kochani mam pytanie nie związane ztematem forum: Wiem ze ludzie kolekcjonuja ebooki. Czy ktos ma lub ma mozliwośc ściągniecia ksiazki Jack Kerouac - W drodze John Updike- Przypomnij sie króliku. Bede bardzo wdzieczna jelsi ktos mi dopomoże ![]() Justin ja tam widze u ciebie zmiany, delikatne, ale są ![]() lawinia nic sie nie martw...przezyjesz. Ludzie nie z takimi 'bajerami' zyja ![]()
#4649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Justin88 ja wlasnie tez mam zgryz krzyzowy, nie moge sie doczekac az mi zaloza aparat ![]() Smv masz racje jakos dam rade ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.