Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-10, 08:11   #4621
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Smadziorek Pokaż wiadomość
polecam roladę ze szpinakiem i łososiem pycha

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

nie czytaj juz doktorka google bo zwariujesz, jak możesz i do wizyty nie wytrzymasz w niepewności to zadzwoń do swojego lekarza.
Nie o spoko.. mam dziś wizytę wiec luz. Gdyby nie to, to pewnie oszalałabym

Każdy inny wynik odbiegajacy od normy by mnie tak nie ruszał. Ale tu chodzi o krzepliwosc. A to mój problem, który namieszał w przeszłości także no...

No ale jeszcze 4h i będę wiedziała co i jak.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Pamiętacie moj eksperyment doniczkowy? Dzisiaj mi poniedziałek umili widok rozkwitnietych tulipanów 😍 chwałę się i dziele radością 😊Załącznik 7014286

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Very nice

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:12   #4622
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Nie o spoko.. mam dziś wizytę wiec luz. Gdyby nie to, to pewnie oszalałabym

Każdy inny wynik odbiegajacy od normy by mnie tak nie ruszał. Ale tu chodzi o krzepliwosc. A to mój problem, który namieszał w przeszłości także no...

No ale jeszcze 4h i będę wiedziała co i jak.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Very nice

Daj znać po wizycie koniecznie!

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:29   #4623
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam sie po tym słabym weekendzie... Idę dzisiaj na glukoze, wiec trzymajcie za mnie kciuki. Problem był z kim córkę zostawić ale szwagierka sie zaoferowała na te kilka godzin. No zobaczymy jak cycus mamusi to przezyje. No nic nie będę pisała jak było wczoraj ale nadmienie, ze niedziela wyszła gorsza od soboty. Mam nadzieje, że wszystko sie poukłada, wyniknęło sporo problemów rodzinnych i aż boje sie jutra...

Koniec moich wywodów, leże z córką jeszcze w łóżku i życzę wam spokojnego dnia.
kochana powodzenia na krzywej, i życzę szybkiej poprawy i rozwiązania problemów
Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Ja mam dramatyczna cerę w tej ciąży. Aż mi się płakać chce. Jakieś plamy i wogole bez podkładu to do ludzi nie wychodze😒

Itakasiu ale masz zdolne coreczki😊
dziękuję

Cytat:
No i z krzywą mam zagwozdkę, wyniki odebrałam...

102 na czczo - 2 godzin wcześniej w domu mierzyłam i było 92 - glukometr mam dobry - to wiem .... i teraz wola lekarza co z tym zrobi...

Po godzinie 163, po dwóch 125, szału nie ma ale w normie....

Dalej będę utrzymywała dietę, i chyba powtórzę test za jakiś miesiąc w okolicach 28 tygodnia.

Co mnie zaniepokoiło to mam podwyższone d-dimery dobrze, że niedługo wizyta bo szału dostałabym chyba z niepewności a dr google różnie mówi
powodzenia na wizycie mam nadzieję, że wszystkie wyniki okażą się dobre
Cytat:
Pamiętacie moj eksperyment doniczkowy? Dzisiaj mi poniedziałek umili widok rozkwitnietych tulipanów 😍 chwałę się i dziele radością 😊Załącznik 7014286
ale piękne jak skończę śniadanko to lecę na ogród sprawdzić czy moje też ruszyły

dzień dobry
zawiozłam dzieci i teraz śniadanko, dziś dzień bez planów, mam nadzieję, że pogoda dopisze to wypielę rabatę, która ostatnio się nie zmieściła w czasie
Stary 2017-04-10, 08:35   #4624
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Co mnie zaniepokoiło to mam podwyższone d-dimery dobrze, że niedługo wizyta bo szału dostałabym chyba z niepewności a dr google różnie mówi
Nie martw się na zapas, jak są niewiele podwyższone, to nie ma tragedii. Ja przez to musiałam zrezygnować z antyków.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:38   #4625
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to dzisiejsze było ostatnim w edycji wiosennej. Mówili, że kolejny cykl będzie na jesień. Tam mozna wziać udział w ciązy i z dzidzią do 6 mż, więc załapiecie sie na jesien

Wróciłam do domu z warsztatów, zjadłam obiad (podgrzany z wczoraj ) i zamiast zajac sie blogim lenistwem bo mąż wybył na mecz..to ja tylek zawinelam i pojechalam do rodziców i dopiero wróciłam...a teraz leze zmeczona.. no niereformowalna i jeszcze zaprosiłam ich jutro na obiad i na ciasto (obiad i ciasto musze jutro oczywiscie zrobic)
Szkoda, że olali zachodniopomorskie. Ja tam na wszystko chodzę co się da bo 1 ciąża 😀

102 to niestety za duży cukier. Ważniejszy jest wynik z surowicy niż z glukometru. Glukometr może nieźle przekłamywać niestety i bada krew pełną. Maszyna do biochemii bada samą surowicę (cześć osocza pozbawiona fibrynogenu, bez skrzepu więc kolor żółtawy).

Ja mam katar i kichanie wiele razy dziennie, poza tym czuję się dobrze i się zastanawiam czy to atak alergii czy jednak szef mnie zaraził. Od 2 dni cukier na czczo podwyższony 96 i 98, nie wiem czy przy alergii się podnosi czy przy infekcji tylko

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:45   #4626
admirable
Zakorzenienie

Hej
W weekend wybraliśmy z mężem jednogłośnie wózek
Teraz rozglądam się za łóżeczkiem i głupieję już

Rozglądam się za jakąś nową sukeinką na święta na roczek mojego chrześniaka, polecacie gdzie znajdę coś fajnego, raczej nie typowo ciążowego ale mieszczącego brzuszek?
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:52   #4627
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Piękne!!!
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Szkoda, że olali zachodniopomorskie. Ja tam na wszystko chodzę co się da bo 1 ciąża 😀

102 to niestety za duży cukier. Ważniejszy jest wynik z surowicy niż z glukometru. Glukometr może nieźle przekłamywać niestety i bada krew pełną. Maszyna do biochemii bada samą surowicę (cześć osocza pozbawiona fibrynogenu, bez skrzepu więc kolor żółtawy).

Ja mam katar i kichanie wiele razy dziennie, poza tym czuję się dobrze i się zastanawiam czy to atak alergii czy jednak szef mnie zaraził. Od 2 dni cukier na czczo podwyższony 96 i 98, nie wiem czy przy alergii się podnosi czy przy infekcji tylko

A pijesz napar z korzenia kurkumy? Kurkuma obniża cukier
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej

Rozglądam się za jakąś nową sukeinką na święta na roczek mojego chrześniaka, polecacie gdzie znajdę coś fajnego, raczej nie typowo ciążowego ale mieszczącego brzuszek?
Pokaaa

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 09:00   #4628
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość

Wiem, że za duży, no trudno...trzeba będzie to jakoś przeboleć.

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

A pijesz napar z korzenia kurkumy? Kurkuma obniża cukier
Oooo o tym nie wiedziałam, spróbuję
Stary 2017-04-10, 09:01   #4629
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

jaki wózek?
ja mam 18tkę chrześniaczki męża za dobry tydzień (duża impreza w lokalu) a w maju komunia mojej chrześniaczki. kupiłam sukienkę ciążową, dziś ma przyjść. jeśli nie będzie dobra to kupię z mohito sukienkę w kolorze malinowym z koronki, mierzyłam i jest ok

anna
byłam na ogrodzie i niestety moje tulipany potrzebują jeszcze kilku dni
Stary 2017-04-10, 09:07   #4630
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
kochana powodzenia na krzywej, i życzę szybkiej poprawy i rozwiązania problemów

dziękuję

powodzenia na wizycie mam nadzieję, że wszystkie wyniki okażą się dobre

ale piękne jak skończę śniadanko to lecę na ogród sprawdzić czy moje też ruszyły

dzień dobry
zawiozłam dzieci i teraz śniadanko, dziś dzień bez planów, mam nadzieję, że pogoda dopisze to wypielę rabatę, która ostatnio się nie zmieściła w czasie
Wyślij fotki rabaty, może się zainspiruje😊
Ja co roku robiłam sama wertylulację trawnika a w tym roku mąż mi zabronił i czekam na pana, który rozprawi się z moją trawą po zimie. Uwielbiam kosic trawę i tez dostałam zakaz od męża. To będzie trudny sezon dla mojego trawnika i dla mnie 😂
Cytat:
Hej

Poka, poka!

Cytat:
jaki wózek?
ja mam 18tkę chrześniaczki męża za dobry tydzień (duża impreza w lokalu) a w maju komunia mojej chrześniaczki. kupiłam sukienkę ciążową, dziś ma przyjść. jeśli nie będzie dobra to kupię z mohito sukienkę w kolorze malinowym z koronki, mierzyłam i jest ok

anna
byłam na ogrodzie i niestety moje tulipany potrzebują jeszcze kilku dni
Na święta pewnie Cię zaskoczą i będą pięknie kwitnąc😍
A stół i krzesła dojdą do ciebie przed świętami? Wiem, ciekawska jestem 😉

Stary 2017-04-10, 09:08   #4631
admirable
Zakorzenienie

Stokke trailz - zdj w załacnziku

Właśnie na początku czerwca też mamy komunię chrześnicy męża ale o tym jeszce nie myślę, wtedy pewnei będę mieć sporo większy brzuch niż teraz i kupię coś typowo ciążowego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GROW_Trailz-2016_30199.jpg (98,2 KB, 42 załadowań)
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 09:21   #4632
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZieloonaTruskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam tez sie zepsula cera w ciazy? Normalnie mam pizze zamiast twarzy od jakiegos miesiaca! :/ Pamietam, ze w pierwszej ciazy moja skora az promieniala, a tu taki klopsik... Juz sama nie wiem czy to wina hormonow czy objadania sie slodyczami :-|
Oj tak, pizza mam na drugie imie. W pierwszej ciazy bylo to samo, w drugiej cera piekna. Teraz tragedia.
U mnie to hormonki na pewno, przed 1 i teraz bralam antyki, wiec pewnie to miesza.
Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Super zdobycze!!! Dziewczyny czy Wy też tak macie,że Wam krew z nosa leci? Chwila miałam spokoju i znowu się zaczyna...do pracy biorę dwie bluzki wrazie czego,ale to męczące.
Tak
Juz nie raz kichnelam rano i wsio wokol w krwi
Cytat:
witam po weekendzie
w piątek byłam w smykolandzie, kupiłam kilka ubranek i już mam definitywnie szlaban nic innego nie wpadło w oko
wczoraj byliśmy od 9 do 14 z córkami na regionalnym konkursie piosenki, dwie starsze dostały wyróżnienia w swoich kategoriach wiekowych a najmłodsza zajęła 1 miejsce. później wpadłam na godzinkę do domu na obiad i zdążyłam upiec biszkopt. później obiecne lody z dziećmi, najstarsza poszła do kina z koleżankami, młodsze odstawiliśmy do moich rodziców bo mąż mnie niespodziewanie zabrał na Kult akustycznie koncert trwał 3h i jak wróciliśmy to padłam ze zmęczenia dziś były moje psiapsiółki z 3city spędziłam cudną niedzielę. teraz mąż gotuje pomidorową na jutro bo już zapowiedziałam, że jutro leżę i pachnę

śliczne zakupy

super wieści

witaj w klubie zawsze sobie obiecuję, że zwolnię, ale jakoś nie wychodzi

trudno sobie wyobrazić, taka tragedia przez nieudolność lekarza

współczuję fatalnego dnia, tulę i życzę lepszego nastroju

witaj

smacznego, dobrze, że lubię właściwie tylko nasze toruńskie z L. i mcFlurry

zupełnie zbędne było Chicco ale towarzystwo wyborne
Gratulacje dla dziewczyn!
Musze znalezc jakies talenty moicj dzieci, na razie maja po jednym, po mnie czyli szybkie wyprowadzanie z rownowagi starego

Czelam na ladna pogode, coby Lenkiewicza z Toba odwiedzic
Cytat:
Dzień dobry. Witam sie po tym słabym weekendzie... Idę dzisiaj na glukoze, wiec trzymajcie za mnie kciuki. Problem był z kim córkę zostawić ale szwagierka sie zaoferowała na te kilka godzin. No zobaczymy jak cycus mamusi to przezyje. No nic nie będę pisała jak było wczoraj ale nadmienie, ze niedziela wyszła gorsza od soboty. Mam nadzieje, że wszystko sie poukłada, wyniknęło sporo problemów rodzinnych i aż boje sie jutra...

Koniec moich wywodów, leże z córką jeszcze w łóżku i życzę wam spokojnego dnia.

Wysłane za pomocą mTalk
Powodzenia
Cytat:
No i z krzywą mam zagwozdkę, wyniki odebrałam...

102 na czczo - 2 godzin wcześniej w domu mierzyłam i było 92 - glukometr mam dobry - to wiem .... i teraz wola lekarza co z tym zrobi...

Po godzinie 163, po dwóch 125, szału nie ma ale w normie....

Dalej będę utrzymywała dietę, i chyba powtórzę test za jakiś miesiąc w okolicach 28 tygodnia.

Kurcze...
Ostatnio TZ rozmawial z dyrektorem szpitala jednego i on mowil, ze te obnizki norm yo tulko przez firmy farmaceutyczne sa, bo kiedys byly wyzsze, nie szkodzily pacjentkom, a tak wzrasta sprzedaz insuliny, paskow itd.
Ja sie nie znam
Cytat:

Wow! Piękne!!!!

Dziewczyny stalo sie!!!
W koncu na krzywej jestem
Oczywiscie zaspalismy dzisiaj, potem ogarnianie dzieci i sniadania, bo w przedszkolu juz po nim.

W labie mie czekalam zbyt dlugo. Nie bylo wywieszki o ciezarnych, ze maja pierwszenstwo, a ze jakies dzieciaki byly przede mna to stwierdzilam, ze poczekam.
Weszla laska i glosno i wyraznie kazala mi isc bez kolejki
Miny ludkow bezcenne!

Teraz mam osobny pokoik dla pijacych glukoze, kanape, gazetki i nie moge wyjsc, tylko przez drzwi od pokoju pobran, zadna sobie na zakupki nie pojdzie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Malutka szaleje po glukozie, chyba mi bokiem zaraz wyjdzie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 09:23   #4633
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:
zerknij w mohito, maja sporo luźniejszych, wczoraj tez kupilam sobie 2 w c&a nieciazowe luźniejsze, zalezy co szukasz
Stary 2017-04-10, 09:28   #4634
judkama
Zakorzenienie

Wczoraj mnie naszlo i posciagalam z polek rzeczy za male od dawna, niemodne. Takie co leza i tak ich nie zakladam.
3 worki 120 litrowe....

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-10, 09:33   #4635
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

Kurcze...
Ostatnio TZ rozmawial z dyrektorem szpitala jednego i on mowil, ze te obnizki norm yo tulko przez firmy farmaceutyczne sa, bo kiedys byly wyzsze, nie szkodzily pacjentkom, a tak wzrasta sprzedaz insuliny, paskow itd.
Ja sie nie znam

Dziewczyny stalo sie!!!
Oczywiscie zaspalismy dzisiaj, potem ogarnianie dzieci i sniadania, bo w przedszkolu juz po nim.

W labie mie czekalam zbyt dlugo. Nie bylo wywieszki o ciezarnych, ze maja pierwszenstwo, a ze jakies dzieciaki byly przede mna to stwierdzilam, ze poczekam.
Miny ludkow bezcenne!

Teraz mam osobny pokoik dla pijacych glukoze, kanape, gazetki i nie moge wyjsc, tylko przez drzwi od pokoju pobran, zadna sobie na zakupki nie pojdzie
W poprzedniej ciąży miałam gorsze wyniki a i tak mnie zawsze w szpitalu chwalili, że zdyscyplinowana jestem i że wyniki ok.

W tej tylko zależy mi by na te kontrole do szpitala nie jeździć (a mój gin się upiera na to) bo to na cały weekend (od piątku do poniedziałku - raz w miesiącu), mój tż nie będzie miał jak urlopów brać no i co z młodym wtedy zrobię ???

A nasza poradnia diabetologiczna jest pożal się boże...kolejki, mierzenie cukru glukometrem i kalendarzyk z wynikami - to mogę sama przecież robić: brzydal:

Jestem dorosła, świadoma - zapobiegawczo trzymałam dietę (może nie zupełnie ścisłą) bo wiedziałam, że jestem w grupie ryzyka. Przecież nie będę żarła cukru na umór by zaszkodzić dziecku....

Poza tym do tej pory tylko niecałe 3kg przytyłam i pasi mi to

No nareszcie na krzywą dotarłaś
Stary 2017-04-10, 09:34   #4636
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wyślij fotki rabaty, może się zainspiruje��
Ja co roku robiłam sama wertylulację trawnika a w tym roku mąż mi zabronił i czekam na pana, który rozprawi się z moją trawą po zimie. Uwielbiam kosic trawę i tez dostałam zakaz od męża. To będzie trudny sezon dla mojego trawnika i dla mnie ��

Na święta pewnie Cię zaskoczą i będą pięknie kwitnąc��
A stół i krzesła dojdą do ciebie przed świętami? Wiem, ciekawska jestem ��
niestety wiedziałam od razu, że stół z krzesłami przyjdą dopiero w maju
fotkę mogę cyknąć, ale mój ogród w wakacje będzie obchodził 1 urodziny poza tym jestem w tym temacie minimalistką, trawa, drzewa, dookoła iglaki. jedna rabata z przodu ( czeka na kamienie ozdobne) i już wiem, że wyrzucę stamtąd berberys bo mnie irytuje z tyłu domu druga rabata, na której mam teraz krokusy i tulipany, w przyszłości będzie iglak (mam już sosnę mugo), żeby zasłonić komin oczyszczalni i dookoła floks i jeszcze jeden gatunek, który kwitnie po floksie, ale jeszcze nie wiem jaki i to będę robiła w maju a ty na co szukasz inspiracji? u mnie priorytet to łatwe utrzymanie
Cytat:

Właśnie na początku czerwca też mamy komunię chrześnicy męża ale o tym jeszce nie myślę, wtedy pewnei będę mieć sporo większy brzuch niż teraz i kupię coś typowo ciążowego...
bardzo fajny wózek, ja mam nadzieję, że moja sukienka okaże się dobra, wzięłam rozmiar M bo nie było S i trochę się obawiam
Cytat:

Musze znalezc jakies talenty moicj dzieci, na razie maja po jednym, po mnie czyli szybkie wyprowadzanie z rownowagi starego

Dziewczyny stalo sie!!!

Miny ludkow bezcenne!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ja też czekam na lody i od razu mówię, że należy ci się ode mnie duża porcja za podsunięcie pomysłu na floradix rano wstaję i mam nawet jakieś tam pokłady energii i nie padam na twarz popołudniu dziękować
a talenty dzieci zacne
Cytat:
zerknij w mohito, maja sporo luźniejszych, wczoraj tez kupilam sobie 2 w c&a nieciazowe luźniejsze, zalezy co szukasz
bardzo lubię sukienki w mohito

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-04-10 o 09:38
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 09:44   #4637
oriane
Rozeznanie

Napar z kurkumy mówisz? Ale to musi być niesmaczne No mam nadzieję, że jak tylko katar i kichanie przejdzie to cukier wróci do normy bo miałam 78 kilka dni temu, a jem to samo.

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 09:48   #4638
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
W poprzedniej ciąży miałam gorsze wyniki a i tak mnie zawsze w szpitalu chwalili, że zdyscyplinowana jestem i że wyniki ok.

W tej tylko zależy mi by na te kontrole do szpitala nie jeździć (a mój gin się upiera na to) bo to na cały weekend (od piątku do poniedziałku - raz w miesiącu), mój tż nie będzie miał jak urlopów brać no i co z młodym wtedy zrobię ???

A nasza poradnia diabetologiczna jest pożal się boże...kolejki, mierzenie cukru glukometrem i kalendarzyk z wynikami - to mogę sama przecież robić: brzydal:

Jestem dorosła, świadoma - zapobiegawczo trzymałam dietę (może nie zupełnie ścisłą) bo wiedziałam, że jestem w grupie ryzyka. Przecież nie będę żarła cukru na umór by zaszkodzić dziecku....

Poza tym do tej pory tylko niecałe 3kg przytyłam i pasi mi to

No nareszcie na krzywą dotarłaś
Te kontrole w szpitalu to faktycznie porażka...
Mam nadzieje, ze nie bedziesz musoala tego robic..
Cytat:
fotkę mogę cyknąć, ale mój ogród w wakacje będzie obchodził 1 urodziny poza tym jestem w tym temacie minimalistką, trawa, drzewa, dookoła iglaki. jedna rabata z przodu ( czeka na kamienie ozdobne) i już wiem, że wyrzucę stamtąd berberys bo mnie irytuje z tyłu domu druga rabata, na której mam teraz krokusy i tulipany, w przyszłości będzie iglak (mam już sosnę mugo), żeby zasłonić komin oczyszczalni i dookoła floks i jeszcze jeden gatunek, który kwitnie po floksie, ale jeszcze nie wiem jaki i to będę robiła w maju a ty na co szukasz inspiracji? u mnie priorytet to łatwe utrzymanie

bardzo fajny wózek, ja mam nadzieję, że moja sukienka okaże się dobra, wzięłam rozmiar M bo nie było S i trochę się obawiam

ja też czekam na lody i od razu mówię, że należy ci się ode mnie duża porcja za podsunięcie pomysłu na floradix rano wstaję i mam nawet jakieś tam pokłady energii i nie padam na twarz popołudniu dziękować
a talenty dzieci zacne

Pewnie wynikow diametrialnie nie podniesie, ale mnie tez ten specyfik poprawil jakosc zycia

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-10, 09:55   #4639
crescent
Zakorzenienie

Judkama za dotarcie na krzywą
Kciuki za wyniki.

Spadam robic ciasto i obiad skoro juz chlapnelam wczoraj
Stary 2017-04-10, 09:58   #4640
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie wynikow diametrialnie nie podniesie, ale mnie tez ten specyfik poprawil jakosc zycia
w przyszłą środę powtórzę wyniki więc zobaczymy

biorę kawkę i lecę na ogród, termometr pokazuje już 17 stopni mam nadzieję, że nie kłamie
Stary 2017-04-10, 10:06   #4641
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Super wózek, dobrze, że zgodnie wubrany😀

Cytat:
Oj tak, pizza mam na drugie imie. W pierwszej ciazy bylo to samo, w drugiej cera piekna. Teraz tragedia.
U mnie to hormonki na pewno, przed 1 i teraz bralam antyki, wiec pewnie to miesza.

Tak
Juz nie raz kichnelam rano i wsio wokol w krwi

Powodzenia

Kurcze...
Ja sie nie znam

Wow! Piękne!!!!

Dziewczyny stalo sie!!!

Miny ludkow bezcenne!

Czemu ma do Was tak daleko? Fajne babki, dobre lody, no żyć nie umierac😊

Cytat:
Wczoraj mnie naszlo i posciagalam z polek rzeczy za male od dawna, niemodne. Takie co leza i tak ich nie zakladam.
3 worki 120 litrowe....
A myślałam, że ja przesadzilam z wywalaniem ubrań 😎

Gratuluję, że dotarłaś na glukoze! !!

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:

a talenty dzieci zacne

To będzie cieszył w maju,trzeba sobie dozować radości 😎😎😎
Ja juz 3 sezon u siebie urzędu i ttlko trawnik i iglaki wokół, wiec jak danie to u ciebie i tak na bogato i różnorodność 😉

Stary 2017-04-10, 10:15   #4642
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny! Obrażam się na Wizaż Napisałam Wam rekordowo długiego posta i zniknął po wysłaniu
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 10:23   #4643
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Obrażam się na Wizaż Napisałam Wam rekordowo długiego posta i zniknął po wysłaniu
Tez mnie to dotknęło kilka razy😐

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 10:27   #4644
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Streszczając maksymalnie:

Ja też mam szlaban na ciuszki już - zapasy mam niebotyczne Ale kupowanie ubranek dla malucha to chyba najprzyjemniejszy element ciąży

Gratulacje dla śpiewających córeczek! Jako dziecko zawsze lubiłam się bawić w piosenkarkę, ale niestety głos mam tragiczny

Z sukienek polecam Stradivariusa i Zarę - w tym sezonie mają dużo oversize'ów, ale niestety trzeba mieć do nich długie nogi, żeby sensownie wyglądać, więc ja ze swoim wzrostem odpadam

Crescent, mnie z kolei wzięło ( w kwestii ciast) na tort galaretkowo-śmietanowy, ale poczekam z nim do świąt. Wczoraj na noc zrobiłam sobie za to... kanapki z podsmażaną cebulką :P Masakra...

Dziś przychodzą do mnie ogrodniczki ciążowe (krótkie) - ciekawe, jak będą leżały

Cerę mam super w ciąży (przed ciążą też nie miałam problemów), ale w pierwszym trymestrze świeciła mi się jak żarówka i zużywałam tony bibułek matujących, żeby wyglądać jak człowiek.
Witaj Zieloona Truskawko!

Idę załatwiać sprawy na mieście. Do usłyszenia po południu! <3

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Tez mnie to dotknęło kilka razy😐

Podwyższenie ciśnienia z rańca lepsze niż kawa
Stary 2017-04-10, 10:29   #4645
magia_to_ja
Madi

Dziewczyny udało się uzbierać na tą operację serduszka, o której kiedyś tu wam pisałam, dzisiaj o 10.00 akcja zakończona sukcesem, cieszy mnie to ogromnie, teraz tylko trzymam kciuki aby operacja się powiodła

Natomiast ja dzisiaj czuję się jak balonik bez powietrza, brakuje mi energii, czuję się taka ospała, leżę w łóżku od rana i jeszcze skurcze mnie w nogi łapią... a obiecałam mężusiowi na obiad spagetti, będę musiała i tak wyjść do sklepu

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 10:31   #4646
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Aha, i Anna - piękne kwiaty! Fantastyczny widok w taki słoneczny dzień. Wiosna pełną gębą

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny udało się uzbierać na tą operację serduszka, o której kiedyś tu wam pisałam, dzisiaj o 10.00 akcja zakończona sukcesem, cieszy mnie to ogromnie, teraz tylko trzymam kciuki aby operacja się powiodła

Natomiast ja dzisiaj czuję się jak balonik bez powietrza, brakuje mi energii, czuję się taka ospała, leżę w łóżku od rana i jeszcze skurcze mnie w nogi łapią... a obiecałam mężusiowi na obiad spagetti, będę musiała i tak wyjść do sklepu
Jest piękna pogoda, może spacer Ci trochę polepszy samopoczucie Mam takie dni, że nie mogę się do niczego zmobilizować, w tym do wstania z łóżka, i okazuje się, że wyjście do sklepu to - wbrew pozorom - najlepsze, co może być w taki dzień
Stary 2017-04-10, 10:34   #4647
Serenely
Zakorzenienie

W sumie dobra myśl z tymi sukienkami oversize. Muszę po sieciówkach połazić pod koniec kwietnia, może dorwę jakąś sukienkę na ślub w rozsądnej cenie. Gorzej jak pogoda będzie kiepska... ;-/
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 10:35   #4648
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzieńdo! (mój chrześniak tak się zawsze wita )

Cytat:
Melduje,iż warsztaty Mama wie uwazam za najlepsze na jakich bylam p. Zawitkowski zaje.isty chcialam tam kupic jego ksiazke, ale znalazlam na merlinie 13zl taniej to zamowilam przez neta

A oto dzisiejsze zdobycze nieulotkowe

Załącznik 7013636
Niezły zestaw

Cytat:
Napisane przez ZieloonaTruskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam tez sie zepsula cera w ciazy? Normalnie mam pizze zamiast twarzy od jakiegos miesiaca! :/ Pamietam, ze w pierwszej ciazy moja skora az promieniala, a tu taki klopsik... Juz sama nie wiem czy to wina hormonow czy objadania sie slodyczami :-|
U mnie zawsze był dramat, w ciąży miałam nadzieję na poprawę, a jest chyba jeszcze gorzej. Na twarzy się poprawiło, ale za to dekolt masakra

Cytat:
witam po weekendzie
w piątek byłam w smykolandzie, kupiłam kilka ubranek i już mam definitywnie szlaban nic innego nie wpadło w oko
wczoraj byliśmy od 9 do 14 z córkami na regionalnym konkursie piosenki, dwie starsze dostały wyróżnienia w swoich kategoriach wiekowych a najmłodsza zajęła 1 miejsce.
Zdolne te Twoje córki

Cytat:
Oby nowy tydzień był lepszy

Cytat:
Siostra miała podwyższone w ciąży i nic z tym nie robili, bo po pierwsze w ciąży są wyższe, a po drugie podnoszą się po wkłuciach, jak ma się pobieraną krew itp. A Ty miałaś pobierane na te d-dimery przed krzywą czy po?

Cytat:
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 10:38   #4649
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
W sumie dobra myśl z tymi sukienkami oversize. Muszę po sieciówkach połazić pod koniec kwietnia, może dorwę jakąś sukienkę na ślub w rozsądnej cenie. Gorzej jak pogoda będzie kiepska... ;-/
Ja ostatnio przydybałąm takie na Allegro:

http://allegro.pl/elegancka-sukienka...112533260.html
http://allegro.pl/piekna-sukienka-ci...604344241.html
http://allegro.pl/piekna-sukienka-ci...744984840.html
http://allegro.pl/wygodna-sukienka-c...745076602.html
http://allegro.pl/388-roz-s-ciazowa-...704393284.html

I którąś pewnie kupię, ale nie zdecydowałam jeszcze, którą
Stary 2017-04-10, 10:42   #4650
we00
Rozeznanie

Ta czerwona jest bardzo ładna.

Ja wczoraj byłam w pepco i była za 25zl taka fajna różowa sukieneczka, materiał rozciągliwy ale niestety tylko rozmiar 36. Muszę gdzieś zapolować na 40

Co do cery to mam teraz piękna.
Za to nie rosną mi wógole włosy.
Ubolewam nad tym bo myślałam że po podcieciu szybko dorosną a tu lipa.
Ale plusy też widzę bo nogi depiluje co 3tyg ( jestem w szoku) i to pojedyncze włoski.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości