PM 2018 cz.9 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-27, 17:33   #4621
0gabi0
Rozeznanie

Dot.: PM 2018 cz.9

Cytat:
Napisane przez zwiebel Pokaż wiadomość
Moje kiecuszki były w Zarce o 30% przecenione
Ale z tym wszechobecnym poliestrem to rzeczywiście prawda. Nie znoszę tego materiału, tak samo jak nie ogarniam ludzi którzy kupują swetry składające się z 100% akrylu. Przecież to po jednym noszeniu jest całe w kulkach, w ogóle nie ogrzewa i człowiek się niemiłosiernie w tym poci...
Moja kuzynka właśnie pozamawiała sobie swetry.Wyglądają całkiem fajnie, ale co z tego jak właśnie głównie z akrylu i do tego jeszcze cena ok. 300zł to już masakra.
Podobają mi się sukienki w sugarfree, ale co z tego, jak nie dość, że są dosyć drogie, to jeszcze głównie z poliestru.

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Hej

Tak czytam Was i dociera do mnie, że za kilka dni nie będę mówiła, że "ślub w PRZYSZŁYM roku" tylko "w TYM roku biorę ślub"

Rozglądam się ostatnio za zaproszeniami i wczoraj wpadły mi w oko te: http://allegro.pl/piekne-zaproszenia...099553491.html. Nie znam się zupełnie na papierze i nie wiem czy 350g/m2 to dobry papier, nie za cienki

Z makijażystką to łudzę się, że na mojej wsi aż tylu ślubów nie ma i kogoś wybiorę. W październiku byłam na ślubie i przy okazji pomalowałam się u potencjalnej makijażystki. Niestety podkład Estee Lauder Double Wear zrobił się na mnie pomarańczowy, a doklejane kępki to masakra i prędzej wybiorę się na trwałą rzęs przed.

Bardzo ładne

Edytowane przez 0gabi0
Czas edycji: 2017-12-27 o 17:35
0gabi0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 18:13   #4622
nielubiegrzybow
Raczkowanie

eż przeszłam się dzisiaj na wyprzedaże, ale nie spodziewałam się aż takiego armagedonu, sklepy inditexu wyglądały jakby rozdawali za darmo, takie kolejki Kupiłam tylko rzeczy, których nie musiałam przymierzać A i tak czeka mnie jeszcze wyprawa po bieliznę do sylwestrowej kiecki, bo oczywiście jest powycinana.

Co do makijażystki i fryzjerki, mam ślub w lipcu i napisałam do jednej, w lutym zaczyna zapisy, ale się nie stresuję, bo mam piątkowy termin i zakładam, że jak nie ta to inną w całym Poznaniu i okolicach też jeszcze znajdę

Zrezygnowałam z projektowania zaproszeń, okazało się, że domowa drukarka, mimo, że fajna, nie daje zadowalającej jakości a po oddaniu do drukarni może cała zabawa wyjść drożej niż ładny gotowiec. Mam wolne aż do 8 stycznia i mam nadzieję coś wybrać w tym czasie
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 18:19   #4623
adie94
Zadomowienie

Niucham tą rękę popsikaną Chloé i chyba wezmę jeszcze lveb pod uwagę. Na mnie pachną jak Miss Dior Cherrie tylko lepiej i mnie nie męczą. Nie czuję ich. No cóż nie będę pachniała oryginalnie 😂

Na wątku zaczyna się czuć, że sezon nadchodzi ☺

Kupiłam Tż skarpety ślubne dwie pary (no tak, przecież mu oczko pójdzie :glupek i majty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 20:22   #4624
goplankowa
Zakorzenienie

Heja kupiłam sobie w końcu coś na sylwkaniuchalam też dziś armani si Ale nie podoba mi się. Mam jeszcze do przetestowania euphorie Ale już czuję że jest mocna.

Ekipa na sylwka nam się powiększyła ^^ a Eddie wczoraj miał swój wielki dzień - był na dworze pierwszy raz i jest szczęśliwy

Niedawno wróciliśmy i niedługo was nadrobie

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 20:25   #4625
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ja wczoraj i przedwczoraj widziałam posty czy w centrum handlowym są czynne jakieś sklepy... Choć to było na spotted, to obstawiam, że ktoś sobie jaja chyba chciał zrobić, ale nic mnie nie zdziwi.

Mnie to już nie dziwi bo wielokrotnie idąc na siłownię w jakieś święta ludzie wchodzili i mówili że jak to zamknięte sklepy

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 20:29   #4626
nikkus
Zadomowienie

Hej. Czytam was dziś na bieżąco ale nie miałam kiedy pisać. Byliśmy dziś na morderstwie w Orient expresie i całkiem nam się podobało mega mnie zdziwiło, że jest tyle ludzi w galerii ale dzięki wam już wiem dlaczego

nikkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 20:46   #4627
MissCath
Zakorzenienie

Byłam w makro popatrzeć na ceny napoi i alkoholi. Dla porównania obskoczylismy Auchan, to mimo, że w Auchan trochę taniej, to jednak większa wygoda w makro, bo w Auchan wódki są wystawione na półkach i tyle, a w Makro masz zapakowane w kartonach mimo wszystko, a to wygodniejsze.

Stary 2017-12-27, 21:04   #4628
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Hej, witam się po świętach
Święta są męczące jednak

Wczoraj bylismy na weselu, było bardzo skromnie, ale całkiem miło i dobre się bawiłam
Było strasznie dużo wpadek na mszy i ja z racji roli świadkowej i bycia blisko wszystko widziałam Mam nadzieje że u mnie aż tyle nie będzie.

Jedynie co podpatrzyłam to fajny stolik z alkoholami tzn wino i whisky Wino było cale z jednej "rodziny", ale nie pamietam nazwy, musze sie dowiedzieć. No i whisky, głównie Jack Daniel's, kilka osób było zachwycone
jak ja byłam świadkową to PM spadła niebieska podwiązka przed księdzem

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
w stres mnie wpędziłyście.
duży.
ale pozytywny, bo rozesłałam dziś 4 maile do obstawianych i polecanych makijażystek - 2 zwrotne już dostałam, że termin wolny i z cennikiem. jest lepiej niż sądziłam. do jutra będzie decyzja ;D
[potrzebuję na wrzesień]
no to powodzenia!

Cytat:
Moje kiecuszki były w Zarce o 30% przecenione
Ale z tym wszechobecnym poliestrem to rzeczywiście prawda. Nie znoszę tego materiału, tak samo jak nie ogarniam ludzi którzy kupują swetry składające się z 100% akrylu. Przecież to po jednym noszeniu jest całe w kulkach, w ogóle nie ogrzewa i człowiek się niemiłosiernie w tym poci...
niestety też dałam parę razy się nabrać, bo "tanie i ładne" ale co z tego jak wytrzymać się w tym nie da lub jest do wywalenia po dwóch praniach człowiek był młody i głupi teraz zaczynam przywiązywać większą wagę do składu materiałowego chyba się starzeję

w tym wyprzedażowym szale przepuściłam stówkę online w Mohito, ale to by było na tyle

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:08   #4629
girlandzia
:)

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość

w tym wyprzedażowym szale przepuściłam stówkę online w Mohito, ale to by było na tyle
Co fajnego kupiłaś? Ja przeglądałam wczoraj i dziś,ale jak coś mi wpadło w oko to albo rozmiary przebrane,albo kiecki takiej długości że ledwo tyłek zakrywa

Edytowane przez girlandzia
Czas edycji: 2017-12-27 o 21:18
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:16   #4630
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
Te dwa zaproszenia do góry przyszły w piątek a to na dole ze ślub i papier, które do tej pory było naszym faworytem. Teraz komu nie pokazuje to wybiera to do góry po lewej i już sama nie wiem
Mi się podoba to po lewej stronie na górze, ale to Wasze ulubione też jest super

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
[/COLOR]Kurczę za tydzień mamy pierwszą lekcję tańca i mamy mieć wybraną piosenkę na pierwszy taniec, a my mamy kompletną pustkę w głowie....
My też nie wiemy

Hej! Święta mi minęły w szybkim tempie, aż nie wiem kiedy, ale tak to jest, wszystko co dobre szybko się kończy
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:19   #4631
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Co fajnego kupiłaś? Ja przeglądałam wczoraj i dziś,ale jak coś mi wpadło w oko to albo rozmiary przebrane,ale kiecki takiej długości że ledwo tyłek zakrywa

w sumie to bez szału, sukienkę czarną prostą z wiązaniem takim jakby gorsetowym w talii, dwie zwykłe koszulki i jakieś kolczyki, czyli w sumie bez szału

miałam dodaną inną kieckę w koszyku, a jak już przyszło do płatności i chciałam zapłacić to już jej nie było

Stary 2017-12-27, 21:42   #4632
zwiebel
Raczkowanie

Cytat:
w sumie to bez szału, sukienkę czarną prostą z wiązaniem takim jakby gorsetowym w talii, dwie zwykłe koszulki i jakieś kolczyki, czyli w sumie bez szału

miałam dodaną inną kieckę w koszyku, a jak już przyszło do płatności i chciałam zapłacić to już jej nie było
IMO sklepy internetowy powinny to jakoś rozwiązać. Nie wiem, chociażby rezerwować rzecz po wrzuceniu do koszyka na jakieś 5 minut. Wczoraj wieczorem kuzynka robiła zakupy dla swojego synka, jak coś jej się spodobało i był rozmiar to wrzucała do koszyka i przeglądała dalej. Jak przyszło do podsumowania zamówienia to 2 rzeczy już były wyprzedane
zwiebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:44   #4633
girlandzia
:)

Cytat:
IMO sklepy internetowy powinny to jakoś rozwiązać. Nie wiem, chociażby rezerwować rzecz po wrzuceniu do koszyka na jakieś 5 minut. Wczoraj wieczorem kuzynka robiła zakupy dla swojego synka, jak coś jej się spodobało i był rozmiar to wrzucała do koszyka i przeglądała dalej. Jak przyszło do podsumowania zamówienia to 2 rzeczy już były wyprzedane
To chyba zależy od sklepu, przykładowo w top secret rzeczy w koszyku są rezerwowane na 20 minut.

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:46   #4634
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Jako wielka przeciwniczka ciotkowych Chloé, na swój ślub kupiłam Chloé Love Story edp. Ktoś je polecał. Mam nadzieje, ze będę zadowolona 😀 nie robią wow, ale też nie męczą

Dla mnie chloe love story i armani Aqua zbyt kwiatowe .brakuje mi tam słodyczy.

Stary 2017-12-27, 21:48   #4635
Flower23
Zakorzenienie

Dziś wieczorem dostałam od swojej orkiestry ofertę wypożyczenia napisów podświetlanych, ale nie wiem, czy brać...

https://www.facebook.com/zespol.impr...42702649119047

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:52   #4636
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Patrzę na te wyprzedaże i śmiech na sali, Zara zaszalala, Stradivarius nie lepiej ja wiem, że to pierwsza tura, ale 10 zł od ceny pierwotnej, serio?

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Manami, akurat kosmetyki do makijażu to sfera, w której wydaję najmniej, bo się nie umiem malować podkład, tusz i puder - reszta mnie przerasta

A boiska i Reserved dziś mega kolejki były. W Reserved zostawiliśmy prawie 300 zl ^^ chciałam coś na szybko na sylwka a do Reserved mieliśmy kartę.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Housie a nie boiska xD

Stary 2017-12-27, 21:53   #4637
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ale są tez takie przypaly na ktore nie mamy wplywu.

Ogolnie to slaby spiew, mimo ze muzycy to jakos poza tonacją piesn na wejscie i niesmak pozostal.
Kolejna sprawa to pan mlody mial spiewac psalm - ale ze stresu nie dal rady, zacząl ale nie skonczyl. Nie za fajnie to wyszlo i biedny sobie teraz nie moze wybaczyc.
Kolejna sprawa to drobna pomylka pani mlodej na przysiedze (przy zakladaniu obrączki) no i troche za szybko powiedziana no ale to wszytko stres zrobil.
Oczywiacie kolejny slub na ktorym musial komus zadzwonic telefon akurat w momencie ciszy

Kolejna rzecz - myslalm ze zawalu dostane jak ksiadz prawie sie przewrocil zahaczając o stopien oltarza. Caly koscioł zamarł bo wygladalo to strasznie

I chyba ostatnia rzecz -spory niesmak to kazanie ksiedza, raczej świąteczne, malo slubne i jak mowil o szopce to powiedzial ze niektorzy z nas mogą sie utozsamic ze zwierzetami ktore tam sie znajdowaly hahaha. Kazdy zwrocil na to uwage i chyba nie do konca to mial powoedziec

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-27, 21:53   #4638
goplankowa
Zakorzenienie

My mało co na obnizkach dziś kupiliśmy w sumie hehe.

Stary 2017-12-27, 21:54   #4639
zwiebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
To chyba zależy od sklepu, przykładowo w top secret rzeczy w koszyku są rezerwowane na 20 minut.

To akurat była Zara. Dzisiaj jak byłam w sklepie słyszałam rozmowę dwóch kasjerek, że ponoć połowa całego towaru na stronie Zary poszła wczoraj w kilka godzin
Stary 2017-12-27, 21:55   #4640
goplankowa
Zakorzenienie

Ja termin do makiajzysyki mam od września lub października. Ale czekam do stycznia bo możliwe że będę zmieniać. A ps stycznia zapisuje inna

Stary 2017-12-27, 21:56   #4641
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cos mi cytowanie szwankuje ale powyzej odpowiedz do pytania o wpadki slubne MissCath 😊

A&P
Stary 2017-12-27, 21:56   #4642
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
o, to, to, dobrze mówi, polać jej

miałam z tą kiecką identycznie

Stary 2017-12-27, 22:00   #4643
goplankowa
Zakorzenienie

Ja jakoś on-line ciuchy boję się kupować

Stary 2017-12-27, 22:03   #4644
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja mam inną fryzjerke i makijazystke niz planowalam a rezerwowalam dopiero w listopadzie. Te do ktorych chcialam mialy przyjmowac zapisy po Nowym Roku ale dowiedzialam sie ze moja makijazystka jest w ciazy i nie bedzie juz malowac a fryzjerka zmienila lokalizacje na duzo dalszą i jednak juz jej nie chce. A mialam miec obe rzeczy w jednym miejscu...

Ale mam niby bardzo polecaną fryzjerke u mnie w miescie ale juz na godzine 7 niestety a makijazystka jeszcze nie sprawdzona przeze mnie ale w marcu gdzieś mam isc na probny i podobno zrobi mi kilka wersji (dlatego chyba place tyle co za slubny )

A&P
Stary 2017-12-27, 22:04   #4645
zwiebel
Raczkowanie

Cytat:
o, to, to, dobrze mówi, polać jej

miałam z tą kiecką identycznie
trzeba by zamawiać po jednej rzeczy, a potem narazić się na nienawiść kuriera

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość

Ja nie mam nic przeciwko zakupom online o ile mam za darmo wysyłkę i zwrot, ew możliwy zwrot w sklepie stacjonarnym
Stary 2017-12-27, 22:06   #4646
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba by zamawiać po jednej rzeczy, a potem narazić się na nienawiść kuriera

Ja nie mam nic przeciwko zakupom online o ile mam za darmo wysyłkę i zwrot, ew możliwy zwrot w sklepie stacjonarnym
A.gdzie takie zwroty są? Bo właśnie o ewentualne zwroty mi chodzi

Stary 2017-12-27, 22:06   #4647
el amor
Zakorzenienie

Cytat:

Z mojego doświadczenia, a trochę je mam bo pracuję w tej branży - rzadko kupuję coś czego nie zmierzę. W swojej szafie mam rozmiary od XXS do M
Stary 2017-12-27, 22:07   #4648
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja kupuje online, ale glownie na allegro 😊 Od bielizny po sukienki na wesele. Jedynie z butami nie trafialam pare razy ale tak to kocham allegro i juz troche sie uzaleznilam chyba

A&P
Stary 2017-12-27, 22:07   #4649
goplankowa
Zakorzenienie

Przymierzac ciuchów w sklepach zimą nie znoszę. Dziś w housie wchodzimy do przymierzalni oboje a tam nie dość ze duszno to milion wieszakow z ubraniami lub bez i na podłodze !

Stary 2017-12-27, 22:17   #4650
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Przymierzac ciuchów w sklepach zimą nie znoszę. Dziś w housie wchodzimy do przymierzalni oboje a tam nie dość ze duszno to milion wieszakow z ubraniami lub bez i na podłodze !

Niestety, u mnie takiego czegoś nie ma, na bieżąco odnoszę/przynoszę ubrania i od razu po wyjściu klienta z przymki zabieram ubrania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości