|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co więcej, powoli szykuje koszyk na Gemini - te wszystkie podkłady poporodowe, majtki itd. Jesteście ze mnie dumne, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- A co do prasowania to my nie prasujemy w domu w ogóle. Żelazko mamy takie strasze ode mnie, a deskę wersje mini z ikei - taką do położenia na jakiś blat. Teraz wszystko wyprasuje po tym pierwszym praniu i to będzie mój życiowy rekord w prasowaniu. Później już nie zamierzam :P
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś Cię zmobilizował czy tak sama z siebie ?No nam w paczce brakowało podkładów właśnie i mąż musiał rano dzwonić że nie dali, nie dość że tyle kasy to jeszcze zapomnieli ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiekszosc ciuchow i tak wisi w szafie, gdzie sie nie mnie, a prasuje sobie na szybko jesli czegos potrzebuje
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie prasuje NIC...ani poscieli, ani koszulek czy spodni czy recznikow... bierznik na stol prasuje odrazu na stole jak zmieniam - serio ale widze juz ze moja mama odemnie sue zarazila bo ostatnio u niej bylam i mowi ze posciel chce wyprasowac bo jest taka troche jakby wigotna i sie jej pytam po co ona prasuje posciel jak ja zalozy i po jednej nocy i tak jest tal wymietolona ze jeden ciul czy jest wyorasowana czy nie i przyznala mi racje, ale stwierdzila ze taka lekko wigotna przeprasuje to doschnie xd kiedys ona wszysto prasowala a ja czasami ciuchy sciagniete po praniu tydzien skladam. Ile to ja sie krytyki nasluchalam np od babci ze jak to tak nie prasowac, ale teraz sama tez nie prasuje. Ja tam nie lubie sobie dodatkowej roboty szukac na sile. Oczywiscie jak na chujowa pania domu przystalo firany i zaslony wieszam mokre na okno zeby sie zwiesily, bo ja + prasowanie = CUDWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pff firanki tez wieszsm mokre , no jeszcze jakbym je musiala prasowac , takie dlugie uwazac zeby nie przypalic o nie nie nie ... Znowu moja Tesciowa to nawet majtki prasuje ... Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mowie inna kwestia jesli wystapia jakies podraznienia no to bylabym debilka gdybym dalej prala w normalnych plynach. Z drugiej strony teraz taka afera o to ze trzeba prac w plynach dla dzieci i wgl a kiedys nikt sie z nami nie pierdzielil i wiekszosc naszych mam nawet wpierdzielalo pieluchy do gara z wybielaczem zeby po kupie sie dopralo i gotowalo a pozniej to pralo we frani z normalnym proszkiem i plukalo recznie. Moze mam dosc specyficzne podejscie do tego... kurcze to nawet nie chodzi o jakas oszczednosc czy o to ze mam wszystko w dupie i nie dbam o dziecko bo kazda chce dla swojego dziecka najlepiej, ale sporo kwestii uwazam za lekka przesade, ze tak to ujme. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem twoje podejscie, tez uwazam, ze ludzie przesadzaja z niektorymi rzeczami, ale wiesz jak ta machina dziala, powstaja firmy, ktore produkuja super-hiper-mega rzeczy dla dziec, ktore promuja jako anty alergiczne, strasza smiercia lozeczkowa, egzema, uczuleniami itp i wiele osob po prostu woli to kupic na zapas, z braku doswiadczenia. A tak naprawde np dupke najlepiej posypac maka ziemniaczana :p Dobrze ze jest wybor, bo tak jak mowisz, jak dziecko ma problemy ze skora itp, to przynajmniej mozna probowac innych srodkow, ale nie ma co przesadzac ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
bo tz ma co 4 tygodnie, a ja raz na miesiac, wiec zawsze tylko planujemy od jednej wyplaty do drugiej
|
||
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Farciara
![]() za niedługo obiad, położę się i trzeba umalować facjatę co by nie uciekli ze szpitala ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Fiole - ja jestem z ciebie dumna
tym bardziej, ze sama się za to nie wzięłam, bo póki co nie mam gdzie tego poskładać. I wychodzę z założenia, ze im później to zrobię tym świeższe będzie :p Vica - mam tak samo ze stożkiem na brzuchu przy kaszlu, mam wrażenie ze mi się dziecko zgniata wtedy ![]() Co do metod leczenia to u mnie: paracetamol, tantum verde na gardło, hallsy miód cytryna zastępujące strepsills ;p, rosół, napar imbirowy z miodem i cytryna i woda morska na katar. Dzisiaj dorzucę sobie inhalacje, bo oszaleje z tym kaszlem.
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to kupię inhalator dla małego w razie co żeby byl
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pamietam jak marti juz zaczela sie przekrecac to kladlam ja nie do zadnego bujaczka tylko na kocu na podlodze albo na macie i ona sobie buszowala a ja robilam swoje. Jak zaczela raczkowac to mozecie mi wierzyc lub nie, ale jak odkurzacz roomba zapierdzielala lacznie z tym, ze jak napotkala przeszkode to odbijala sie glowa, robila 2 kroki w tyl i zmieniala kierunek. Stawac w lozeczku zaczela jak miala jakies pol roku i jak zaczela lazic w wieku 9 miesiecy to jej nie przywiazywalam do lozka bo przeciez byla za mala zeby na nogach stac. Jedzenie mimo kp do 7 miesiecy zaczela miec wprowadzane jako 3m dziecko po zapytaniu o to pediatry. Jak juz miala zebochy to dostawala zawsze odrobinke tego co i my jedlismy zeby zobaczyc jak reaguje na normalne jedzenie. A teraz o wszystko afera. Jedzenie od 6m, szczepienia tez afera, to jak nosisz dziecko tez afera...Co do srodkow chemicznych to terz trzeba pamietac o tym ze pampersy sa bielone. Sa bielone srodkami chemicznymi i to na pewno nie jest lovela czy inny srodek dla dzieci a ma to konatakt ze skora niemowlecia Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie skurcze ze zaraz kogos zagryze. Jesli to sa te przepowiadacze to dziekuje za cesarke!!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Lady, akurat co do jedzenia to mi w przychodni mówili, że kiedyś dawało się od 3 miesiąca, bo żarcie nie było tak faszerowane chemia, rosło sobie wszystko pięknie bez żadnych nawozów niewiadomego pochodzenia, spalin samochodowych/fabrykowych itd... mówiła, że nawet moja marcheweczka z ogródka nie jest tak czysta jak czyste jedzenie było 30 lat temu...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
A to napewno przepowiadacze?
Cytat:
Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak zatrzymac apetyt? |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj przyszlo lato i sie ludze, ze pojde na spacer, tak jak po pracy, a pozniej pocwicze, a jak wyjdzie to zobaczymy
|
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cały czas jestem głodna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też raźniej w większej grupie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę prac razem.i tak używam raczej delikatnych proszków, bo moja skóra źle reaguje na mocna proszki.
Muszę tylko kupić drugi kosz na pranie, bo w jednym się nie mieściły we trójkę, a co dopiero mówiąc we czwórkę.
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Fiole mnie zainspirowala... bo mysle o praniu :-P Mam pieluchy, reczniki i posciel. Chyba wrzuce wieczorem
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam porządek w zabawkach dziecka i przeraziłam się, że niebawem pojawią się kolejne zabawki dla młodszego
matko kochana, patrzę na ten pokój i myślę sobie-ile tu jest kasiory wsadzonej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam do domu z mala.. zrobilam.ciasto na pizze
dzis 31 tc.. za 2 mc tp ![]() babeczka tak pobierala mi krew ze mam brudne leginsy i buty.. masakra.. ale za to wszystkie wyniki super ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ma coraz mniej zabawek, teraz ma.faze na kolorowanie i ukladanie puzzli![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

tak bralam recznik duzy i kladlam na stol i tyle co prasowalam to mi wystarczyl. Teraz dopiero zainwestowalam w deske ze wzgledu na to ze malego ciuszki mam zamiar prasowac chociaz do tego pol roku wiec na stole tak trohe niewygodie by bylo. W sumie to ja sie dziwie ze wgl w domu mam zelazko 

ktoś Cię zmobilizował czy tak sama z siebie ?

mowie inna kwestia jesli wystapia jakies podraznienia no to bylabym debilka gdybym dalej prala w normalnych plynach. Z drugiej strony teraz taka afera o to ze trzeba prac w plynach dla dzieci i wgl a kiedys nikt sie z nami nie pierdzielil i wiekszosc naszych mam nawet wpierdzielalo pieluchy do gara z wybielaczem zeby po kupie sie dopralo i gotowalo a pozniej to pralo we frani z normalnym proszkiem i plukalo recznie. Moze mam dosc specyficzne podejscie do tego... kurcze to nawet nie chodzi o jakas oszczednosc czy o to ze mam wszystko w dupie i nie dbam o dziecko bo kazda chce dla swojego dziecka najlepiej, ale sporo kwestii uwazam za lekka przesade, ze tak to ujme. 

Cały czas jestem głodna