|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 6.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Nawiasem mówiąc, byłam teraz w szpitalu 3 dni z dzieckiem na diagnostyce.
Niby przed wejściem na oddział miały być testy na koronawirusa, a na miejscu okazało się, że zwykły wywiad epidemiologiczny i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- [1=3d080c1d79cb6a75330075a 8e7ac619f4d31eb84_5ff7a08 22ced9;88003929]https://www.euractiv.pl/section/bezp...ina-policyjna/ Tutaj to jest opisane. Prezydent zapowiedzial przywrocenie restrykcji, ale czy to faktycznie zrobil, to nie wiem. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Moze czesc sie pozamykala? Taki los spotkal niestety czesc knajp we Wrocku (na szczescie o wiele mniej, niz sadzilam ![]() Ja podrozuje ostatnio troche po Polsce i w sumie to wszedzie widze dzikie tlumy (w Poznaniu ostatnio to byl jakis armaggedon). I nie wiem, czy to te 2 miesiace zamkniecia tak na mnie podzialaly, ze dawna normalnosc to dla mnie teraz dzikie tlumy wlasnie, czy faktycznie ludzie maja juz tak dosc, ze wychodza czesciej niz zazwyczaj. Patrzac po sobie, ja wychodze codziennie (no moze nie teraz, bo siedze w domu na wsi, a pogoda nie dopisuje), a wczesniej moglam pare dni kisic sie w domu.[/QUOTE]Ooo niezle. Co do knajpek itp ja takich tlumow u siebie nie widze ale w niektorych miejscach jest wiecej ludzi. Zdarzy mi sie byc z chlopakiem np w galerii ale to dosc rzadko i jak jestesmy w Warszawie i jestesmy glodni ale w sumie w takiej i mniej obleganej galerii na obrzezach i w knajpie nie wiem moze 1 osoba sie zdarzy. To malo sie narazamy. Dobre jest tam jedzenie ale tlumow teraz tam nie ma. W Zlotych Tarasach mozliwe ze byloby gorzej ale nie sprawdzalam teraz i nie czuje potrzeby. Ja powiem szczerze ze bardziej teraz wychodze na spacery do knajpek rzadko ale w sumie ja nigdy nie czulam potrzeby czesto chodzic a i duzo powydawalam wiec teraz nawet na urlopie wiecej odpoczywam w domu lub spacery ale mimo braku wyjazdu itp na razie nie przeszkadza mi to. Jak pisalam jak sie uda to we wrzesniu pewnie pojade w gory jak zazwyczaj. W Mc Donaldzie za to jak bralam na wynos to troche ludzi bylo przy kazdym stoliku przy ktorym sie dalo oprocz tgch co chyba jest zakaz i byl tez pracownik ktory chodzil jakby obserwowal. Noby nie ma limitu osob ale kto wie moze wiecej osob by nie wpuscil bo dystans. Moze tam bardziej sie tego trzymaja nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88004068]Od poczatku mowilam, ze wesela to zly pomysl. Nawet gorszy niz jakies publiczne wydarzenia czy uroczystosci, bo na weselu wiekszosc ludzi to rodzina i nie ma szans na utrzymanie jakiegokolwiek odstepu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Z tymi weselami to mam odrobinę mieszane uczucia, bo z jednej strony odkąd pozwolili robić wesela, nie było jakichś wielkich przyrostów w liczbie chorych, natomiast z drugiej te zachorowania podają z miesięcznym nieraz poślizgiem, więc na dobrą sprawę mało jeszcze wiemy. Jeśli chodzi o to wesele, po którym 150 osób jest chorych i chyba z tysiąc na kwarantannie, odbyło się gdzieś ok 11 czerwca. No ale i tak wesela są robione od maja (chyba?), a chorzy nas nie zalewają, więc nie jest moim zdaniem tak źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4627 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4629 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Śmieszna ona jest, bo jak ktoś chce to i tak skłamie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4631 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spodziewałam się, że na oddziale, gdzie odbywa się diagnostyka dzieci z wadami serca, cukrzycą, etc., jednak podejdą poważniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4634 |
Konto usunięte
|
Moja mama miała zabieg (ambulatoryjny) na kręgoslup i dzien wczesniej byla w szpitalu na teście na koronę. Na następny dzień zabieg.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4635 | |
Wtajemniczenie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88003959]Te pozamykane tez widze. Maja juz ogłoszenia „lokal do wynajęcia”
Ogólnie to smutna sprawa. Ja sie martwię, ze w Polsce cos wymyśla kiedy będziemy na wakacjach właśnie ![]() Prom nas kosztował juz 2,5 razy więcej niz zwykle płaciliśmy. Zawsze płaciliśmy 100 funtów a teraz 260 :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]No niestety, niektóre miejsca nie przetrwają kryzysu. A nie chcieliście skorzystać z Eurotunelu? Szybciej i wygodniej i cena chyba niższa od promu, nam wyszło coś koło 200£ W sierpniu jedziemy do Wloch, nad Garde. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4636 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Timon i Pumba no to by było niezłe. No ale sądzę, że raczej pracodawca kombinował żeby tak nie było, żeby nie musieć płacić za nadgodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4638 | |
Konto usunięte
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 6.
Cytat:
Nam pokazało 350-360 funtów w te dni co chcieliśmy. moje dzieci lubia prom. I w drodze powrotnej tez nam wygodniej. Wtedy jakies 2h odpoczywamy po podróży i potem 1,5h i w domu. A na sam koniec podróży taki odpoczynek jest zbawienny dla organizmu. Za to lepiej byłoby nam jechać do Polski tunelem bo szybciej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2020-07-17 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4639 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem. No tak wtedy dałoby się bez problemu pracować. Tylko właśnie te podwójne płacenie hehe - wątpię, by tak się dało, żeby zapłacili i to podwójnie. Jakoś by to rozwiązali. No ale wiadomo opcja wydaje się fajna
![]() Timon i Pumba czyli koncerty na tę większą liczbę osób będa mogły się odbywać? To znaczy wiadomo wielkie koncerty jak Opener na pewno nie, ale te mniejsze miejskie pewnie tak? Mi na tym nie zależy, pytam z ciekawości. Była któraś z Was w kinie? Ja nie, ale tutaj bym się bała mniej niż np w galerii, bo w kinach chyba jednak mało ludzi teraz jest, tak słyszałam. Tylko, że filmy raczej sa mało ciekawe, na razie nie ma interesujących premier, trochę grają też starych. To ja już wolę w domu skoro i tak nic ciekawego nie ma. Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-07-17 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Można pracować na kwarantannie jak się dobrze czujesz i masz możliwość.
![]() |
#4642 |
Konto usunięte
|
Od dziś maseczki obowiązkowe w supermarketach w Grecji
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4643 |
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88007760]Od dziś maseczki obowiązkowe w supermarketach w Grecji
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Na wyspach też czy tylko na kontynencie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88007760]Od dziś maseczki obowiązkowe w supermarketach w Grecji
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Słuszny ruch, tym bardziej że turyści zaczęli się pojawiać w tym rejonie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dzwoniąc do sanepidu i informując o swoich objawach i podejrzeniu zarażenia wirusem, Pani odpowiedziała mi, że mam się zastanowić czy aby na pewno chcę mieć pobrany wymaz bo to się wiąże z kwarantanną
![]() A jak się zastanowię to mam jechać sama do namiotu koło szpitala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Czytałam też że hotelarze chcą aby turyści na 72h przed wylotem do Grecji mieli robione testy na covida jak to jest teraz w przypadku przybycia drogą lądową. To raczej nie zwiekszy zainteresowania turystów a tych zastanawiajacych się zniechęci. Dlatego ja w tym roku nie nastawiam się na żadne wakacje a już w ogóle poza Polską. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Mnie śmiesza takie sytuacje: koleżanka jest lekarka, zadzwonił do niej pacjent, który ma koronawirusa,.żeby ją powiadomić, że powinna się przebadać Dziewczyna w panice,.no ale dzwoni do sanepidu. Oni jej mówią, że żaden wymazobus do niej nie przyjedzie i sama ma jechać do szpitala jednoimiennego oddalonego o 100 km żeby się przebadać. A ona do nich,że niby jak skoro prawka nie ma... A oni do niej :"to niech pani wsiądzie w pociąg i jedzie, co za problem?" Serio ![]() ![]() Sanepid od razu ją wsadził w kwarantannę. No i serio dziewczyna wsiadła w pociąg i pojechała. Wynik na szczęście negatywny. Kwarantannę zdjęli, ale szpital jednoimienny jej wypisał przymusowe l4 na 2 tygodnie 🤦🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie żeby sobie nie mieszać masz możliwość zwyczajnie zostać w domu lub jak pracujesz wziąć L4? Wtedy faktycznie lepiej, bo raczej nie będziesz w domu miesiąc (no ale nie przez wirusa tylko przez chaos w Sanepidzie, bo jak przez wirusa to bym zrozumiala jest długo w organizmie i dlatego) tylko wezmiesz nawet dla bezpieczenstwa 2 tygodnie jezeli masz mozliwosc od lekarza (tylko zeby dal zalezy od lekarza) i po tym czasie nie powinnaś już zarażać. No albo na tydzien a potem starać się przedluzyć. Khloe to chore. No i ten pacjent ma w razie czego jechać i zarażać. Nie powinno tak być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
No trochę się zaśmiałam, że taka rada z ust sanepidu padła. Póki co nie pojechałam na ten wymaz. Miałam teraz zaplanowany urlop, więc będę siedzieć w domu.
Mój facet ma identyczne objawy jak ja, z tym że u mnie pojawiły się kilka dni później i on rzeczywiście wczoraj był na pobraniu wymazu. Nie mieszkamy razem, więc ja poczekam czy on jest pozytywny czy negatywny. Z objawów głównie gorączka, ból mięśni, u mnie jeszcze ból gardła, głowy, u niego też kaszel. Z tym, że my pracujemy w jednej firmie, w której jest już sporo zakażeń, dużo osób w kwarantannie i ogólny bajzel, dlatego istnieje duża szansa, że rzeczywiście to korona. Choć jak dla mnie to objawy, które mam raz na rok i przechodzą po kilku dniach. Zobaczymy jak będzie tym razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.