|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Jest całkiem wygodna :d Ja najpierw myślałam, że będę potrzebowała do tego asysty, ale jestem w stanie się tak ułożyć sama, po prostu kładę się obok deski i po kawałeczku przenoszę ciało.
Nie wiedziałam, że Leon jeszcze nieobrócony, powodzenia! |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super, że na Stasia takie kombinacje podziałały ![]() ja bym chyba to olała, znając życie i zapomniała, że mam czegoś takiego spróbować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Nie mam wciąż feedbacku co do porodówek, poza gliwicką. A głównie ostatnio wypytuję o Knurów i w sumie zwrotkę otrzymuję na zasadzie "a czemu nie Gliwice" i mi się aż tłumaczyć nie chce nie wiem gdzie będę rodzić.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
U nas Krzyś też już był głową w dół tydzień przed USG prenatalnym to się cieszyłam a na usg znów się odwrócił.... Haha
![]() Także czekam aż znowu się obróci. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za Wasze maluchy, żeby skumały, jak trzeba się ułożyć!
Drugi dzień od szczepienia na krztusiec, poza tym, że miejsce wkłucia jest obolałe pod naciskiem, nic mi nie jest
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u kosmetyczki i ledwo się dokulałam. Leje się ze mnie. Niby nie jest bardzo gorąco i słońce nie grzeje aż tak mocno, ale jest tak duszno i wilgotno, że najchętniej zamieszkałabym pod prysznicem ![]() Przyszedł mi używany kombinezon z ZZZ for Kids i kurczę, jakiś maławy :/ Ale mam dostać jeszcze jakieś od koleżanki, mam nadzieję, że na tę zimę wystarczą ;P |
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatecznie jakoś przekulałam się na bok i do klęku obok deski.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
u mnie dziś 32 stopnie, upał straszny, plan na cały weekend to chłodzenie się w basenie i picie zimnych napojów i objadanie się czereśniami oraz lodami, bo inaczej nie da się żyć, dziś miałam konsultacje w sprawie żylaków i oczywiście nic nowego, tabletki i żelem smarować ale zapisałam się już na listopad i liczę że wtedy wbije się w kolejkę i je pousuwam bo na ich cudowne zniknięcie nie liczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Hej, super, że wszystko dobrze się poukładało i że udało się tak fajnie z tym echem serca załatwić...
kurcze, jak w tej naszej służbie zdrowia wszystko ciągle zależy od tego jak w danym dniu personel się zachowa/cię potraktuje/ma gorszy czy lepszy dzień/kończy lub zaczyna zmianę/zapomni albo sobie przypomni o czymś... ![]() Ja dziś po wizycie u ginekologa, wszystko ok, szyjka nawet jakby dłuższa niż na ostatnim badaniu - nie wiem czy to możliwe, czy coś doktór źle mierzy.. dzidzia głową w dół i widać było jak "ładnie" się pęcherz moczowy ściska, już wiem skąd te częstsze wizyty w toalecie ostatnio... nawet mi się krew poprawiła, chyba moja dieta truskawkowa znowu podziałała , bo od Tardyferonu to chyba bardziej problem z perystaltyką niż poprawa w zakresie żelaza
Edytowane przez Askatasuna Czas edycji: 2021-07-16 o 15:19 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4632 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą mamy dość wysokie łóżko, więc chyba bym się bała pod takim kątem kłaść.Cytat:
Ale w porównaniu do tego ręcznego wyciągania żylaka to ponoć niebo a ziemia. Pamiętam, jak moja mama miała wyciągany ręcznie, chyba ze 2 tygodnie potem ledwo chodziła.Cytat:
Super, że wszystko ok!
|
|||
|
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
Btw Dziewczyny dziwne pytanie: od jakiego wieku dziecko może spać w takim łóżku?
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak się maluch urodzi to pójdzie do siebie mówi że tak ale z tatusiem żeby spał w j j pokoju więc nie wiem jak to będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
ciężko stwierdzić, czy to błąd pomiarów czasami się wkrada.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- My ruszyliśmy w końcu z kopyta, przynajmniej jeśli chodzi o pokój chłopaków, bo inaczej wrzesień nas zastanie a średniak wciąż nie będzie przeniesiony za to z pakowaniem walizki wciąż jestem w lesie, a myślałam że w połowie lipca będę miała to już ogarnięte 🤷Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Super że wszystkie wizyty się udały dzidzie zdrowo rosną
![]() Ciekawe co u Patki jak po wyjściu ze szpitala się czują ![]() Jaką pielęgnacje szykujecie dla maluchów? Kupujecie płyn do kąpieli, zasypkę i jakis kremik do pupy? Jeszcze nie miałam o tym na szkole ale już bym chciała zamówić. Zastanawiam się nad dwoma firmami Alphanova baby albo Momme, miała któraś z Was te produkty ? Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Jeśli chodzi o krem, to mam Linomag (zielony, o prostszym składzie) - zobaczymy, na ile będzie w użyciu, bo przy wielorazówkach się raczej nie poleca stosowania kremów. Ale też nie przewidujemy 100% wielo od początku.
|
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę się spakować wcześniej, przy którymś kolejnym porodzie nie wiadomo kiedy się zacznie. Ale kuźwa.... Przejrzałam ciuchy małej i nie wiem, niektóre to tak małe, naprawdę maleńkie jak dla lalki, te wszystkie rozmiary typowo 50 które zawsze się gdzieś w tych używkach znajdą, przy chłopakach nigdy ich nie użyłam i się zastanawiam czy cokolwiek aż tak malutkiego brać. Teoretycznie nie muszę brać żadnych ciuchów dla małej na oddział, ale nie ufam położnym chyba, bo mam wrażenie że za bardzo to dzieciaki ubierają ![]() Nic szczególnego nie planuję. Nie mam nawet olejku żadnego, nie kupuję też zasypki. Mam zapas płynu dzidziuś, krem do pupy a w zasadzie spokojnie taki ogólny też się nada, sudocrem i tyle. Jak będzie trzeba to wtedy kupię, ale przy średniaku obkupiłam się jak głupia i się nie przydało, przeterminowało i trzeba było wyrzucić. Teraz daję sobie na wstrzymanie z kosmetykami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Im więcej tych ciuchów dziecięcych tym głupsza się czuję, bo rozmiarówka w cały świat. Później to pójdzie z górki, ale tych pierwszych ciuchów do szpitala nie cierpię kupować i zastanawiać się czy będzie za małe, za duże czy odpowiednie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Do kąpieli miałam alphanova bebe, a na zimę krem momme. Oba produkty wypadły super
|
|
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
A ja wrocilam z wizyty u gina. Moja mala wskoczyla na 26 centyl..czyli troche lepiej. Niestety lekarz znalazl torbiel u niej na jajniku....calkiem duza....az 4 cm....na usg wygladalo to jak wielka czarna plama..przy takim malym dziecku....chyba wieksza niz sam jajnik.
Ginekolog chcial sie upewnic czy to nie jest torbiel od nerki...bo wtedy chyba gorzej. Mam nadzieje ze za dwa tygodnie na wizycie bede miala pewnosc ze to od jajnika i ze nie rosnie....a moze sie bedzie wchlaniac...ale okropnie duze to jest :/ |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba mieć nadzieję, że się wchłonie, z tego co wiem to torbiele mogą być czynnościowe, hormonalne i normalnie się wchłaniają. Będzie dobrze ![]() Męczy mnie zgaga, dobrze że teraz a nie od 20tc jak przy wcześniejszych ciążach i jeszcze nie jest aż tak nasilona. Ale trochę miałam nadzieję, że może nie będę jej tym razem wcale miała Tauron się ze mną nie skontaktował, czyli w poniedziałek nie dość że o 10 mam badania moczu jeszcze do zrobienia, a o 24 wizytuję (ciekawe czy będą już wyniki moczu, bo trochę się zagapiłam z tego wszystkiego i czy tym razem poznam wagę i nie będę musiała wypytywać, a ten lekarz ma jakiegoś kija w tyłku) to jeszcze będę musiała wisieć z rana na słuchawce i dodzwonić się na infolinię z pytaniem co się dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | |||
|
Raczkowanie
|
Ogarnęłam się w końcu wczoraj i zamówiłam aptekę nawet nie dużo wyszło bo 300. Oczywiście musiałam wszystko skonsultować z mamą bo nie dałaby mi potem żyć
ale podpowiedziała mi żeby kupić małe buteleczki z mlekiem wyrazie w jakbym mleka nie miała po wyjściu.W ogóle chyba wygrałam laktator co prawda ręczny ale ciekawe czy przyjdzie w ogóle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, trzymam kciuki, żeby się wchłonęła sama i więcej nie martwiła. Może faktycznie konsultacja u innego lekarza? |
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie kupiłaś? Enfamil czy nan? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- I pamiętam że były takie fajne jednorazowe smoczki do tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mama mówiła coś o bebilion, mówiła z nestle to słabo. Ma mi wsiąść ze swojej apteki to dam Ci znać co wybrała. Ogólnie to jakbym całkowicie nie miała mleko to wolałabym karmić capri care ale całej puszki nie będę brać do szpitala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak szpital zapewnia tylko chodzi o sytuacje że wyjdę ze szpitala a nie będę mieć mleka i zeby w takiej sytuacji mieć te buteleczki ze smoczkiem. Mama mówiła że wiele takich sytuacji miała w nocy że tatusie szukali takich buteleczek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4650 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Aplikacja coś mi ostatnio strajkowała i nie nie miałam jak się odezwać ![]() Cytat:
![]() To dobrze, że nie ma kwalifikacji do tej operacji na płodzie, bo to jednak stresujące może być druga nerka też sobie poradzi, także będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, dobrze zrobiłaś z tą kolejką, a akurat uda się załatwić to od razu na listopad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) nie planuje, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu Ja właśnie w tym tygodniu muszę wziąć się powoli za pranie, akurat idzie trochę ochłodzenie, więc będzie trochę lepiej się funkcjonować ![]() A u mnie dobrze, dziękuję, tak jak wspomniałam, aplikacja mi padła na telefonie i nie miałam jak. Teraz pojechaliśmy do rodziców, bo chce zabrać od nich walizkę i już powoli spakować się do szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oby udało się to jutro załatwić, tak w miarę bezboleśnie ![]() Cytat:
![]() W czwartek zdychalam konkretnie, bo było bardzo duszno, więc cały dzień praktycznie przeleżałam, ale za to w piątek zrobiłam sobie paznokcie hybrydowe u dłoni, a wczoraj przyjechaliśmy do rodziców właśnie po walizkę i dzisiaj wracamy do domu na szczęście trochę ochłodziło się jutro jadę do luxmedu na pobranie krwi, a we wtorek mam fryzjera, jeszcze zamówiłam sobie z Aliexpress lokówkę do włosów, wysyłka z Polski, także niedługo powinna przyjść ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

nie wiem gdzie będę rodzić.

Ostatecznie jakoś przekulałam się na bok i do klęku obok deski.

Ale w porównaniu do tego ręcznego wyciągania żylaka to ponoć niebo a ziemia. Pamiętam, jak moja mama miała wyciągany ręcznie, chyba ze 2 tygodnie potem ledwo chodziła.
ciężko stwierdzić, czy to błąd pomiarów czasami się wkrada.

). Jeśli chodzi o krem, to mam Linomag (zielony, o prostszym składzie) - zobaczymy, na ile będzie w użyciu, bo przy wielorazówkach się raczej nie poleca stosowania kremów. Ale też nie przewidujemy 100% wielo od początku.

trzeba mieć nadzieję, że się wchłonie, z tego co wiem to torbiele mogą być czynnościowe, hormonalne i normalnie się wchłaniają. Będzie dobrze 
ale podpowiedziała mi żeby kupić małe buteleczki z mlekiem wyrazie w jakbym mleka nie miała po wyjściu.

) nie planuje, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
oby udało się to jutro załatwić, tak w miarę bezboleśnie