Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-25, 12:50   #4621
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
idziemy dzisiaj z TZ do kina, planowalismy iść jutro w moje urodziny ale TZ pracuje do późna a potem ma dentystę dlatego zdecydowalismy że pójdziemy dzisiaj tylko niewiem na jaki film , może któraś z was była ostatnio na jakimś fajnym filmie w kinie i może nam polecić?
Madziorko my wybieramy sie z mężem na gohst rider lub na hanibala
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 12:53   #4622
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
a ja czuwam przy synku, teraz juz goraczki dostał doszło do 37,9 dałam mu ibufen, teraz dopiero napił sie gorzkiej herbatki i kanapke z masłem je, ale moze jednak pojedziemy na ostry dyzur jutro do szkoły na pewno nie pojdzie , a moj rekord w chomiki to jak narazie tylko 600

zadzwoń może do lux medu po lekarza, szkoda żeby mały tak się męczył a tak dostanie leki i jutro bedzie już lepiej
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 12:59   #4623
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwoń może do lux medu po lekarza, szkoda żeby mały tak się męczył a tak dostanie leki i jutro bedzie już lepiej
NIe meczy sie lezy sobie w łózeczku na zycie mu idzie bo zjadł wypił i tempka spada po ibufenie, mamy samochód wiec jakby co to blisko mamy na ostry dyzur
Stary 2007-02-25, 13:03   #4624
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
NIe meczy sie lezy sobie w łózeczku na zycie mu idzie bo zjadł wypił i tempka spada po ibufenie, mamy samochód wiec jakby co to blisko mamy na ostry dyzur

no to dobrze że jest już lepiej może poprostu jakieś przeziebienie go dopadło.
Stary 2007-02-25, 13:04   #4625
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze że jest już lepiej może poprostu jakieś przeziebienie go dopadło.
morzliwe ze tak zostanie jutro w domu i jak nie ostry dyzur to jutro do swojej doktor pojdzie
Stary 2007-02-25, 13:09   #4626
roxi1980
Zakorzenienie

No to chomiczki wylatały mi kolejny mój rekord - 540 ft. : jupi:

Buźka, spadam załączyć ziemniaczki

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 13:10   #4627
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

roxi to super ja tez bije swoje rekordy ja mam jak narazie 600ft
Stary 2007-02-25, 13:19   #4628
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:

Cytat:
roxi to super ja tez bije swoje rekordy ja mam jak narazie 600ft
o kurcze, ale dajecie czadu niezłe jesteście ja walcze żeby pobić 411 i jakoś mi się nie udaje
Stary 2007-02-25, 13:29   #4629
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
wcale ci się nie dziwię tez bym z chęcia wychechała ale TZ ciągle pracuje, znowu pobiłam rekord 411 powoli was doganiam
Cytat:
a ja czuwam przy synku, teraz juz goraczki dostał doszło do 37,9 dałam mu ibufen, teraz dopiero napił sie gorzkiej herbatki i kanapke z masłem je, ale moze jednak pojedziemy na ostry dyzur jutro do szkoły na pewno nie pojdzie , a moj rekord w chomiki to jak narazie tylko 600
Cytat:

znalazłam kilka fajnych miejsc. później skonsultuję z tż

ale dajecie czadu w chomiki szok . zabieram się do roboty może mnie też się uda dzis wywalczyć więcej pkt
Stary 2007-02-25, 15:47   #4630
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

jutro rano idę na ostatnie pobranie krwi także będe miała zrobione wszystkie hormony, jak narazie wyniki sa ok, trochę się obawiam i boje że te jutrzejsze mogą wyjść złe ponieważ od 3 miesiecy nie zlokalizowałam u siebie owu, zostało mi do zrobienia E2, PRL po MCP (nie mam pojecia co to jest?) i PRL do tej ostatniej mam dylemat bo juz ją robiłam tyle że w 22 d.c a jutro mam 12 d.c, jak myslicie czy jest sens robić ją drugi raz?
Stary 2007-02-25, 16:01   #4631
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
jutro rano idę na ostatnie pobranie krwi także będe miała zrobione wszystkie hormony, jak narazie wyniki sa ok, trochę się obawiam i boje że te jutrzejsze mogą wyjść złe ponieważ od 3 miesiecy nie zlokalizowałam u siebie owu, zostało mi do zrobienia E2, PRL po MCP (nie mam pojecia co to jest?) i PRL do tej ostatniej mam dylemat bo juz ją robiłam tyle że w 22 d.c a jutro mam 12 d.c, jak myslicie czy jest sens robić ją drugi raz?
Madziorku mysle ze jesli PRL robiłaś i było oki to nie ma sensu go powtarzać, ale PRL robiłam 21dc i były w miare dobre.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-25, 16:23   #4632
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Madziorku mysle ze jesli PRL robiłaś i było oki to nie ma sensu go powtarzać, ale PRL robiłam 21dc i były w miare dobre.
tez mi się tak wydaje , ale na wszelki wypadek pytam
Stary 2007-02-25, 16:32   #4633
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
tez mi się tak wydaje , ale na wszelki wypadek pytam
jesli wyniki miałas wtedy dobre to kase lepiej wydac na co innego niz powtarzac. jesli wtedy prl wyszło nie takie to mozesz powtórzyc
Stary 2007-02-25, 16:39   #4634
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
jesli wyniki miałas wtedy dobre to kase lepiej wydac na co innego niz powtarzac. jesli wtedy prl wyszło nie takie to mozesz powtórzyc
wyszło idealne, ale nie wiem co oznacza to badnie , PRL po MCP i dlatego pytam czy powtarzac PRL bo mogą one mieć jakiś związek ze sobą, ale sama niewiem a PRL kosztuje -50zł dlatego nie chcę jej powtarzac jak nie ma takiej koniecznościu
Stary 2007-02-25, 16:41   #4635
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

hej wlasnie wrocilismy z wycieczki bylo super pogoda dopisala.Bylismy na kolorowych jeziorkach kolo Karpacza.Ale niespodzianka czekala nas potem.Wsiadam do auta a Tż mowi ze bylo otwarte szukamy czy nic nie zginelo no nic mp3 jest cb jest kubek termiczny jest ale nie ma mojej kosmetyczki byly tam drobne kosmetyki chyba ktos myslal ze to portwel bo byl zloty a w niej zawartosc pudru,kredki,szminki ok 100 zl bylam taka zla ze jakbym kolesia spotkala to by trafil do szpitala zkopalabym go nic nie widac kombinowania przy zamku a Tż zamykal auto bylam zla ale Tż powiedzial ze da mi kase i bede miala jeszcze lepsze kosmetyki ludzie to sa ... a potem pojechalismy do Wrocka do KFC i do domu
zaraz idziemy do rodzicow a potem kapiel i wieczor przed telewizorem

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 17:00   #4636
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

właśnie przeczytałam o hormonie FT3, norma jest 4,1 a ja mam 4,33, a podwyższone wartości mogą wskazywać na jawną nadczynność tarczycy. Co prawda nie wiele przekraczam norme ale jednak. Do jakiego lekarza powinnam pójść z tym wynikiem?
Stary 2007-02-25, 17:08   #4637
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Madziorka do ENDOKRYNOLOGA ja mialam wynik 4,22 i musze brac caly czas tabl.To jest niedoczynnosc.I u mnie prawdopodobnie przez to nie moge zajac w ciaze i okres mi sie spoznia.

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 17:11   #4638
m@gd@len@
Zadomowienie

Madziorka jesli masz kłopoty z hormonkami to powinnaś udać się do endokrynologa, można nawet znaleźć lekarza o specjalności ginekolog-endokrynolog. on zajmuje się hormonami "pod kątem kobiecym"
Stary 2007-02-25, 17:39   #4639
celka2000
Zakorzenienie

wrocilam z Zakopanego Bylo fanmtastycznie, super pogoda, warunki narciarskie niesamowite Od jutra zabieram sie za czytanie zaleglosci, bo widze ze duuuzo napisalyscie przez tydzien
U mnie dzis 29 dc - temperatura w okolicy 36,8-36,9. Dosc wysoka jak na mnie (z reguly mam max 36,7). Moze to przez gory.
buzka
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 18:31   #4640
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cytat:
Cześć staraczki,
u mnie "Bezsenność w Sosnowcu" ...*

co do "Bezsenności..." powód - nie mogę zapomnieć znajomi stracili dziś dzidzię - ok. 36 t.c. Ku(r)wa jakie to niesprawiedliwe!
Cytat:
a jesli chodzi do twoich znajomych to nie dziwie ci sie 36tc to straszne, ja tez przezywałam strate dziecka dalszych znajomych z którymi nie znałam sie bezpośrednio stracili swoja kruszynke w 6 miesiacu ciąży bo miała wady genetyczne nie miała nerki i pęcherza dziewczyna miała zakazenie i musieli wywołac poród to było straszne bo wiedziała ze jak urodzi to dziecko bedzie nie zywe, teraz jakos sie pozbierała po tym wszystkim jest młoda zajeła sie praca i stara sie nie myslec, ale synek ma swoj grób wiec zapomniec o tym nigdy nie zapomni.
Nigdy nie przezyłam czegoś takiego, ale sądzę, ze tego nie da sie zapomnieć Moja teściowa straciła dziecko ponad 40 lat temu i pamięta o tym. Co prawda mała zmarła dzień lub dwa po narodzinach, ale dopiero niedawno dowiedziałam się, ze to przez lekarzy, którzy uparli się nie robić cesarki

Co do adopcji (któras z Was pytała kilka dni temu, ale nie miałam zasu odpowiedzieć) to myśleliśmy o tym. Z góry odrzuciliśmy wszelkie sztuczne metody zapłodnienia wiec jeśli nie wyszłoby naturalnie, zostałaby adopcja. Interesowaliśmy się nawet wstępnie procedurami, ale potem okazało się, że muszę iść na operację i że po operacji powinno się udać więc temat chwilowo nie istnieje.

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 18:57   #4641
m@gd@len@
Zadomowienie

ale mi się słodkiego zachciało. przeszukałam torebkę i znalazłam... lizaka
kupiłam go tż na walentynki, dlaczego ja mu go nie dałam?? nie wiem... ale dobrze się stało bo życie mi uratował
własnie kończyłam go pożerać. lecę ząbki umyć porzadnie i chyba położę się przed tv na chwilkę i spać.
miłego początku tygodnia Wam życzę i kolorowych snów
Stary 2007-02-25, 19:18   #4642
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Ja wróciłam własnie ze spotkania z lubelskimi wizażankami
Byłyśmy w nowej knajpce tylko dla kobiet, jak facet chce tam wejsc to musi załozyc perukę
Było bardzo sympatycznie, tylko mało nas było, może na wiosnę wizażanki bardziej dopiszą

Jukolku byłam kiedys nad tymi jeziorkami, cudne są. Cieszę się że spedziliscie fajnie dzień, mimo tego małego włamania do autka

Modziorko skonsultuj się z endokrynologiem
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 19:25   #4643
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

dziewczyny a wiecie co lila słychac?
Stary 2007-02-25, 20:40   #4644
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

PRL po MCP to test prolaktyny po podaniu metoclopramidu, dokładniej:
Jest to test dynamiczny oceniający rezerwę prolaktynową przysadki, czyli po prostu jej zapas. Metoklopramid ( MCP - czyli test MCP) blokuje receptory dopaminergiczne w przysadce a dopamina, która działa poprzez te receptory wywiera działanie hamujące na wydzielanie prolaktyny. MCP nie dopuszcza więc do receptora hamującej dopaminy i dochodzi do uwalniania z przysadki zapasów prolaktyny. Test pozwala w ten sposób rozpoznać przyczynę hiperprolaktynemii. U osób zdrowych wzrost PRL po MCP występuje do 5x w stosunku do wartości wyjściowej PRL, u osób z hiperprolaktynemią czynnościową wzrost po MCP jest dużo powyżej 5x, a gdy wzrost po MCP jest niewielki a wartości wyjściowe PRL mocno podwyższone, wskazywać to może na obecnośc mikrogruczolaka przysadki.

Pozdrawiam

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 20:53   #4645
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Próbować do skutku!!!!!!!

ale ten weekend sie konczy synek pojechał z mężem na ostry dyzur bo ma goraczke 39 stopni i nie mozemy jej zbic myslelismy ze juz jest lepiej mały zaczął jesc i pic a tu masz taka temperaturka

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
hej wlasnie wrocilismy z wycieczki bylo super pogoda dopisala.Bylismy na kolorowych jeziorkach kolo Karpacza.Ale niespodzianka czekala nas potem.Wsiadam do auta a Tż mowi ze bylo otwarte szukamy czy nic nie zginelo no nic mp3 jest cb jest kubek termiczny jest ale nie ma mojej kosmetyczki byly tam drobne kosmetyki chyba ktos myslal ze to portwel bo byl zloty a w niej zawartosc pudru,kredki,szminki ok 100 zl bylam taka zla ze jakbym kolesia spotkala to by trafil do szpitala zkopalabym go nic nie widac kombinowania przy zamku a Tż zamykal auto bylam zla ale Tż powiedzial ze da mi kase i bede miala jeszcze lepsze kosmetyki ludzie to sa ... a potem pojechalismy do Wrocka do KFC i do domu
zaraz idziemy do rodzicow a potem kapiel i wieczor przed telewizorem
jukolku ludzie sa dziwni łaszcza sie na dziwne rzeczy ale skoro twoj TŻ powiedział ze da ci kase zebys sobie wszystko kupiła co straciłaś to sie nie martw

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-26 o 09:02
Stary 2007-02-25, 22:37   #4646
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Madziorka, ja też robiłam PRL w 11 dc. W Novum tak każą robić...a skoro tak mowią, to ma to jakiś cel i sens. Powtorzę oczywiście 21 dc.
Estradiol zrobiłam przez pomyłkę w 2 dc a potem w 11. I wsumie okazało się, że ok, bo widać podwojenie wartości, co oznacza, że rośnie pęcherzyk. Estradiol określany jest jako hormon owulacji.

Jak będziesz u naszej gin to zapytaj o hormony. Na jej wizytówce jest, że tez się tym zajmuje.

A tak poza tym...Jutro TZ idzie na badanie hormonow, we wtorek mamy wizytę u androloga i mam nadzieję, że sprawy sie wyjaśnią.

Zastanawiam się nad swoją owu. Sluz płodny, testy mi jej nie pokazują, dziś 17 dc mija, a w 13 dc na usg pęcherzyk mial 14 mm. Głupieję

Spokojnej nocy dla Was wszystkich!

PS Trzymajcie mocno kciuki za bb-m.
Stary 2007-02-26, 06:30   #4647
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przeczytałam o hormonie FT3, norma jest 4,1 a ja mam 4,33, a podwyższone wartości mogą wskazywać na jawną nadczynność tarczycy. Co prawda nie wiele przekraczam norme ale jednak. Do jakiego lekarza powinnam pójść z tym wynikiem?
Droga Madziorko.
w dniu urodzin życze ci dużo zdrowia pomyślności, dużo radości i spełnienia marzeń .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-26, 07:14   #4648
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

A mi dzisiaj smutno musiałam chorego synka zostawic z moją babcia. Mały miał wczoraj gorączke 39 stopni cały rozpalony był na ostrym dyzurze ale ja tym lekarza jakos nie wierze i nie mam do nich zaufania stwierdzili grypa żołądkowa chyba zadzownie do naszej doktor i zamówie wizyte domowa bede spokojniejsza no i tej doktor ufam
Stary 2007-02-26, 07:41   #4649
kindzia1984
Wtajemniczenie

Droga Madziu!
Z całego serca życzę Ci:
Szczęścia, zdrowia, życzliwości.
Aby każdy kolejny dzień,
Zakrywał nieprzyjazny cień.
Aby wszyscy Cię lubili,
Prezenty kupili.
Aby lux zabawa była,
Wybuchowo się skończyła.
Jedynie co mogę Ci dziś dać,
To ten wiersz Tobie dedykować.

A na dodatek spełnienia tego
jedynego marzenia.......

Kinga

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 07:45   #4650
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Kindzia ale zyczenia dla Madziorki odwaliłas ja tak nie umiem podziwiam cie za tak piekny wiersz jej na pewno tez sie spodoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości