|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwoń może do lux medu po lekarza, szkoda żeby mały tak się męczył a tak dostanie leki i jutro bedzie już lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale dajecie czadu w chomiki szok ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
jutro rano idę na ostatnie pobranie krwi także będe miała zrobione wszystkie hormony, jak narazie wyniki sa ok, trochę się obawiam i boje że te jutrzejsze mogą wyjść złe ponieważ od 3 miesiecy nie zlokalizowałam u siebie owu, zostało mi do zrobienia E2, PRL po MCP (nie mam pojecia co to jest?) i PRL do tej ostatniej mam dylemat bo juz ją robiłam tyle że w 22 d.c a jutro mam 12 d.c, jak myslicie czy jest sens robić ją drugi raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz idziemy do rodzicow a potem kapiel i wieczor przed telewizorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
właśnie przeczytałam o hormonie FT3, norma jest 4,1 a ja mam 4,33, a podwyższone wartości mogą wskazywać na jawną nadczynność tarczycy. Co prawda nie wiele przekraczam norme ale jednak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Madziorka do ENDOKRYNOLOGA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
Madziorka jesli masz kłopoty z hormonkami to powinnaś udać się do endokrynologa, można nawet znaleźć lekarza o specjalności ginekolog-endokrynolog. on zajmuje się hormonami "pod kątem kobiecym"
![]()
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
wrocilam z Zakopanego
![]() ![]() ![]() U mnie dzis 29 dc - temperatura w okolicy 36,8-36,9. Dosc wysoka jak na mnie (z reguly mam max 36,7). Moze to przez gory. buzka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do adopcji (któras z Was pytała kilka dni temu, ale nie miałam zasu odpowiedzieć) to myśleliśmy o tym. Z góry odrzuciliśmy wszelkie sztuczne metody zapłodnienia wiec jeśli nie wyszłoby naturalnie, zostałaby adopcja. Interesowaliśmy się nawet wstępnie procedurami, ale potem okazało się, że muszę iść na operację i że po operacji powinno się udać więc temat chwilowo nie istnieje.
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
ale mi się słodkiego zachciało.
![]() ![]() kupiłam go tż na walentynki, dlaczego ja mu go nie dałam?? nie wiem... ale dobrze się stało bo życie mi uratował ![]() własnie kończyłam go pożerać. lecę ząbki umyć porzadnie i chyba położę się przed tv na chwilkę i spać. ![]() miłego początku tygodnia Wam życzę i kolorowych snów ![]()
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam własnie ze spotkania z lubelskimi wizażankami
![]() Byłyśmy w nowej knajpce tylko dla kobiet, jak facet chce tam wejsc to musi załozyc perukę ![]() Było bardzo sympatycznie, tylko mało nas było, może na wiosnę wizażanki bardziej dopiszą ![]() Jukolku byłam kiedys nad tymi jeziorkami, cudne są. Cieszę się że spedziliscie fajnie dzień, mimo tego małego włamania do autka ![]() Modziorko skonsultuj się z endokrynologiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wiecie co lila słychac?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRL po MCP to test prolaktyny po podaniu metoclopramidu, dokładniej: Jest to test dynamiczny oceniający rezerwę prolaktynową przysadki, czyli po prostu jej zapas. Metoklopramid ( MCP - czyli test MCP) blokuje receptory dopaminergiczne w przysadce a dopamina, która działa poprzez te receptory wywiera działanie hamujące na wydzielanie prolaktyny. MCP nie dopuszcza więc do receptora hamującej dopaminy i dochodzi do uwalniania z przysadki zapasów prolaktyny. Test pozwala w ten sposób rozpoznać przyczynę hiperprolaktynemii. U osób zdrowych wzrost PRL po MCP występuje do 5x w stosunku do wartości wyjściowej PRL, u osób z hiperprolaktynemią czynnościową wzrost po MCP jest dużo powyżej 5x, a gdy wzrost po MCP jest niewielki a wartości wyjściowe PRL mocno podwyższone, wskazywać to może na obecnośc mikrogruczolaka przysadki. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Próbować do skutku!!!!!!!
ale ten weekend sie konczy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-26 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Madziorka, ja też robiłam PRL w 11 dc. W Novum tak każą robić...a skoro tak mowią, to ma to jakiś cel i sens. Powtorzę oczywiście 21 dc.
Estradiol zrobiłam przez pomyłkę w 2 dc a potem w 11. I wsumie okazało się, że ok, bo widać podwojenie wartości, co oznacza, że rośnie pęcherzyk. Estradiol określany jest jako hormon owulacji. Jak będziesz u naszej gin to zapytaj o hormony. Na jej wizytówce jest, że tez się tym zajmuje. A tak poza tym...Jutro TZ idzie na badanie hormonow, we wtorek mamy wizytę u androloga i mam nadzieję, że sprawy sie wyjaśnią. Zastanawiam się nad swoją owu. Sluz płodny, testy mi jej nie pokazują, dziś 17 dc mija, a w 13 dc na usg pęcherzyk mial 14 mm. Głupieję ![]() Spokojnej nocy dla Was wszystkich! PS Trzymajcie mocno kciuki za bb-m. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dniu urodzin życze ci dużo zdrowia pomyślności, dużo radości i spełnienia marzeń ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
A mi dzisiaj smutno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
Droga Madziu!
Z całego serca życzę Ci: Szczęścia, zdrowia, życzliwości. Aby każdy kolejny dzień, Zakrywał nieprzyjazny cień. Aby wszyscy Cię lubili, Prezenty kupili. Aby lux zabawa była, Wybuchowo się skończyła. Jedynie co mogę Ci dziś dać, To ten wiersz Tobie dedykować. A na dodatek spełnienia tego jedynego marzenia....... ![]() ![]() ![]() ![]() Kinga
#4650 |
Zakorzenienie
|
Kindzia ale zyczenia dla Madziorki odwaliłas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.