|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak schudnąć?
Cytat:
Ale jeśli chcesz pustą plażę, to będę monotematyczna - polecam Piaski ![]() A jeśli chodzi moja kochana o kredkę Sephory, (myślę, że ta moja to ta sama co Dorinki, bo w tej cenie mają chyba tylko tą jedną) to ona jest bardzo trwała i nigdzie się nie odbija, przynajmniej u mnie
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Kochana Switezianko i tu sie rożnimy
,ponieważ ja nie moge uzywac brazowych cieni bo jest mi w nich brzydko .Moge tylko jasne,delikatny roż lub beż. Tyle razy próbowałam brązy,szarosci,zielenie ale zaraz ladowalo to na waciku z mleczkiem. ![]() Nie umiem sie po prostu malowac ![]() Cytat:
...........czyli wniosek prosty...........Marusiu Twoja prywatna plaza doskonale sie do tego nadaje Nadjedziemy
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
Maro Kochana,
oczywiście zrobimy nalot na Piaski, tylko widzisz Kochana, Ty nie wiesz jak tam jest w sezonie. Ja mialam takie swoje miejsce niedaleko Ustki - Dąbki, było tam bardzo luźno i spokojnie, od 2-3 lat, nie można sie tam ruszyc, tak samo jak w Ustce. A Hel, kocham Półwysep Helski, kojarzy mi sie zdzieciństwem, beztroska, wędzonym węgorzem i jeszcze ciepłą wedzona fląderka ( nie z budy) ale od rybka, prosto z rusztu, z wędzarni,to były cudowne czasy. A teraz , 2 lata temu bylam na Helu - tłumy ludzi i zero odpoczynku, łazilismy 2 km po plazy by znaleźc choć odrobine azylu, nie mowiąc juz o tym, że z naszych kwater nad mozre szło sie dobre 2 km, ale to było fajne i natrualny ruch był nam serwowany. Kochana , a jak sie ta Wasza Sephorowa kredka nazywa? Nikus Kochana, a jaki Ty masz kolor swoich ślicznych oczek? Wydaje mi się, że skoro wymienione kolory nie odpowidają Ci, to uzywasz zapewne właściwych, bowiem każda z nas zupełnie instynktownie jest w stanie dobrac odowiednie kolory i formy makijazu |
|
|
|
#4625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam z ciekawości, coś mnie podkusiło i okazało się, że wcale nie wygląda kiczowato, czego się obawiałam ![]() róż najwyżej taki blady i delikatny i tylko latem jak jestem opalona... za to w ciemniejszym różu i we wszelkich śliwkach, fioletach itp. wyglądam jakbym wstała z grobu ![]() Nikuś, a jakie Ty masz oczy? Cytat:
|
||
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wy wiecie z jaka ja lista dzisiaj wyruszam do perfumerii
![]() wszystko spisuje i dopisuje. ![]() Dorinko czy śliwkowy kolor bedzie pasowal do zielonych oczu? Switezianko ja kiedyś używałam eye linera ale wydawal mi sie jest zbyt intensywny,może dlatego,że tylko czarnym sie wtedy malowalam.Kupie sobie brązowy i wypróbuję.
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Kochane moje mam zielone oczy
![]() ![]() Marusiu mi sie też podobaja brązy i śliwki ale na innych oczkach. Ja wygladam okropnie.
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikus Kochana,
wszelkiego rodzaju śliwkowe odcienie i delikatne fiolety doskonale komponują sie z zielonymi oczami. Eye liner polecam Ci Kochanie - zaraz sprawdze w kosmetyczce - juz mam SZAFIR (to firma) waterproof Dipliner - kolor Brown 0-7. Kochanie jest to liner sprawdzony pzreze mnie w rożnych sytuacjach i pzrez dobre kilka lat, nie podraznia oczu , nie rozmazuje sie i latwo sie usuwa. jest to produkt niemiecki ropzrowadzany pzrez polską firmę Szafir. Polecam Ci Kochanie, nie jest drogi, a jest lepszy niz jego bardzo drogie odpowiedniki - wiem , bo sprawdziałam na sobie - starej pudernicy. Nikus - uzywasz korektora pod oczy - w celu rozjasnienia ceni pod oczami? |
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
to ciekawe, myślałam, że brązy do zielonych oczu pasują
może nie taki odcień wybrałaś? no ale ja się nie znam, potrafię tylko sobie mniej więcej dobrać kolorki i to nie wiem, czy rzeczywiście te najlepsze ![]() EDIT: no ale to przecież nie tylko od koloru oczu zależy... mam koleżankę, która ma prawie identyczny kolor oczu jak ja i w śliwkach wygląda super, a np. oliwki w ogóle jej nie pasują ,a ja odwrotnie... |
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Maro Moja Kochana,
na wstępie dodam, ż eja podobnie jak Ty w odcieniach fioletu i śliwiki wyglądam jak truposzczak. Z niebieskim cieniem tez nie jest mi ładnie - bowiem zbyt wyzywająco i oczy traca swoj kolor., Braż zas jest kontarstowy , powiększa oko optycznie i |
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie mam żadnych cieni pod oczami, czasem mam worki a to jeszcze gorsze!!!!!
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
a ja cienie pod oczami juz mam, nie straszliwe, ale uzywam lekkiego koretora na krem pod oczy. Woreczków narazie nie posiadam, ale to pewnie tylko kwestia upływającego czasu Kochanie , dziękuję Ci za nazwę kredki, alez bede buszowac po tej Sephorze |
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane Moje,
jak zwykle z wielkim żalem musze sie z Wami pożegnać. Życzę Wam słonecznego, spokojnego i udanego weekendu spędzonego z Najbliższymi. Postaram sie zajrzec w trakcie dni wolnych, ale moge miec z tym kłopoty. Może Nasza Sabbath sie obudzi i coś nam napisze. CZeśc dziewczyny Kochane, będe o Was cieplutko myślała i tęskniła oczywiście Pudernica |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w Sephorze spędziłam 1,5 godziny
Ale nie można mieć wszystkiego, prawda Jakie plany na weekend Świtezianko? |
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapisalam nr eye linera .Dziekuje
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
plany nie związane z wypoczynkiem; wizyta ekipy ewentualnie zakładającej ogrzewanie, odbiór zaległej poczty z Urzędu pocztowego w moim miejscu zamieszkania, wymiana opon zimowych, pranie itp -nieciekawe ![]() Całuski - uciekam, bo nie pzrebije sie pzrez korki
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikuś Kochana, ja używam koretora oczywiście Vipery -pod oczy , rozświetlający Korektor Conclear nr 4 na okolice oczu, w butelczce z gabeczka na patyczku, dobry, nie ściagą skory pod oczami - oczywiście po zastsowaniu upzrednim kremu. Spadam i mocno całuję |
|
|
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Też Wam życze Moje Robaczki udanego weekendu.
Wypoczywajcie
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaki
|
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja wrocilam to wy sobie wszystkie poszlyscie
|
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
uciekam zmienić oponki
![]() miłego weekendu! |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyście o KWC, więc od jakiegoś czasu czytałam sobie recenzje różnych kosmetyków, zamówiłam nawet jeden z nich - krem utrwalający loki o nazwie Tigi, dziś do mnie dotarł i już go użyłam
poprostu rewelacja teraz będę szukać tuszu do rzęs, mam grube i gęste rzęsy, nie bardzo długie ale też nie krótkie , tylko takie "nieuczesane", każda żyje włsnym życiem i z żadnego z dotychczas używanych tuszów nie byłam zadowolona(wszystko się klei, zlepia, robią się grudki, albo "teatralne" oczy a może Wy- Wątkowe Znawczynie Kosmetyków mi coś poradzicie? |
|
|
|
#4646 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja jednak mam farta. Moi przyjaciele prowadzą port w jednej z miejscowości na Helu i co roku życzą mi noworocznie: "długich wakacji na Helu". Staram się nie nadużywać, ale przyznaję, że od nich bardzo ciężko się wyjeżdża... ![]() W tym roku znów do nich zawitamy, bo uwielbiamy ich całą rodzinką, włącznie z moim synkiem. Hel kojarzy mi się wspaniale. Z resztą przyznaję, że w mnóstwie miast i miejscowości ma znajomych, których nie jestem w stanie odwiedzać tak często, jak by wypadało i jak bym chciała. Część jest już o to poobrażana. Jak sobie z tym radzicie? Ja wiem na przykład, że w Warszawie powinnam spędzić ze dwa tygodnie, jeśli chciałabym zostać u każdych znajomych, którym to obiecałam choć jeden wieczór... Cytat:
Cienie będę kochała z całego serca swego i ze wszystkich sił swoich, niech tylko zastąpią te cholerne wory...! Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że krem Tigi Ci podpasował. Dla mnie to też absolutna rewelacja. Z resztą - recenzowałam. Cytat:
Nikuś, jaka ty jesteś pora roku? W sensie kolorystycznym. Przyznać muszę, że w brązach też nie wyglądam dobrze, ale jednak używam czasami, kiedy nie chcę, żeby bylo widać, że mam makijaż, a jednak jakoś nie mam ochoty pokazywać się niepomalowana. Normalnie używam wyłącznie szarości (ciekawe, czy kogokolwiek to jeszcze tu zdziwi? ).I jeszcze: jeśli już zadaję pytania Nice. Co oznacza numerek przy Twoim nicku? Intryguje mnie to.
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
taka taka ales mnie niespodzianke zrobila
Mysle,a kto to taki...ale potem..patrze..taka taka...no no spryciula z ciebie Bardzo,bardzo dziekuje |
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
taka taka,sabbath,lewek tak oficjalnie jeszcze,jeszcze raz dziekuje!!!!!!
Teraz sie szykuje,ide ze znajomymi do polskiej knajpy....ciekawam czy beda podawali drineczki z buraczkami,ale mysle ze nie bo skad maja je znac,przeciez to nasza tajemnica.....moze kiedys opatentujemy Ciekawa jestem reakcji na moj gips...napewno beda mi miejsce robili...i dobrze bo tam zawsze tak pelno....taki gips i na cos sie jednak przydaje caluje pa
|
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piekny,sloneczny sobotni poranek-poludnie.Ja teraz szybciutko kawka,poogladac co tam nowego u was(jak widze to nic,bo trzeci raz pod rzad wpisuje sie ja)no i zabieram sie za sprzatanie,a tak mi sie nie chce..
Wczoraj bylo fajnie,(w knajpie) malutki bol glowy mam,ale tylko malutki.... Pozdrawiam was bardzo wszystkie moje kochane |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
widzę sr.johanno, że masz dziś wizazowy dyżur w tym wątku , pozdrawiam Cięprzez to wasze plotkowanie o kosmetykach, spędziłam dziś dużo czasu w stoiskach z kosmetykami, głównie z perfumami wąchałam chyba wszystkie zapachy recenzowane przez Switeziankę i Sabbath na KWC trochę boli mnie głowa od tych zapachów, ale chyba już wiem co sobie kupię , dużo wąchałam i tylko ten jeden zapach nie wzbudził we mnie żadnych wątpliwości, a teraz wywąchuję go z papierka i nadgarstka, i jest mi z nim bardzo miło i przyjemniesprzedałam dziś projekt, mogę poszaleć idę pobiegać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

Ale jeśli chcesz pustą plażę, to będę monotematyczna - polecam Piaski

.

...........czyli wniosek prosty...........Marusiu Twoja prywatna plaza doskonale sie do tego nadaje
kupiłam z ciekawości, coś mnie podkusiło i okazało się, że wcale nie wygląda kiczowato, czego się obawiałam 

może nie taki odcień wybrałaś? no ale ja się nie znam, potrafię tylko sobie mniej więcej dobrać kolorki i to nie wiem, czy rzeczywiście te najlepsze