jak schudnąć? - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-30, 13:58   #4621
mara30
Zadomowienie

Dot.: jak schudnąć?

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość

Marusiu Kochana,
zdradx tajemniecę, gdzie w tych pieknych okolicach jest pusta plaża, to natychmiast wykupuje miejsca, bowiem ja uwielbiam odpoczynek kameralny, bez dzikich tlumów rzucającyh się w szale po plazy i do wody, wrzeszczących bachorow i zapijaczonych lekko pzredstawicieli gatunku turystów.
Nie wiem czy informacja gdzie to jest coś Ci da, bo tam jest kiepsko z bazą noclegową... tzn. podobno na ogół nieciekawe warunki i stosunkowo wysokie ceny (tyle słyszałam od ludzi, bo sama nie korzystałam). Dla mnie - to dobrze Ale jeśli chcesz pustą plażę, to będę monotematyczna - polecam Piaski miejsce przecudne wprawdzie w sezonie tam nie byłam, ale podobno jest pustawo

A jeśli chodzi moja kochana o kredkę Sephory, (myślę, że ta moja to ta sama co Dorinki, bo w tej cenie mają chyba tylko tą jedną) to ona jest bardzo trwała i nigdzie się nie odbija, przynajmniej u mnie
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 13:59   #4622
nika672
Zadomowienie

Kochana Switezianko i tu sie rożnimy,ponieważ ja nie moge uzywac brazowych cieni bo jest mi w nich brzydko.
Moge tylko jasne,delikatny roż lub beż.
Tyle razy próbowałam brązy,szarosci,zielenie ale zaraz ladowalo to na waciku z mleczkiem.
Nie umiem sie po prostu malowac

Cytat:
Napisane przez Switezianka
bez dzikich tlumów rzucającyh się w szale po plazy i do wody, wrzeszczących bachorow i zapijaczonych lekko pzredstawicieli gatunku turystów.
I ja tak lubie...........czyli wniosek prosty...........Marusiu Twoja prywatna plaza doskonale sie do tego nadajeNadjedziemy

nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 14:01   #4623
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nikus Kochana,

Dorinko Kochana,
oczywiście poprosze Cie o podanie nazwy tej kredki, jesli możesz oczywiście Kochanie.
osobiście nie uzywam kredek w celu wykonania kreski, bowiem wszystko mi sie rozmazuje i odbija na gornej powiece (stosuje krem na dzien - pod oczy i na powieki) - wole więc eye liner i cienie.
U mnie brązy wyglądaja dobrze, bowiem podkreslaja kolor oczu - ktore kiedys były fiołkowo-niebieskie, teraz - niestety sterane zyciem sa niebiesko-szare.
a PROSZĘ, mam ze sobą Sephora EYES PENCIL-13 ZŁ. Znajdziesz napewno
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 14:05   #4624
switezianka
Wtajemniczenie

Maro Kochana,
oczywiście zrobimy nalot na Piaski, tylko widzisz Kochana, Ty nie wiesz jak tam jest w sezonie. Ja mialam takie swoje miejsce niedaleko Ustki - Dąbki, było tam bardzo luźno i spokojnie, od 2-3 lat, nie można sie tam ruszyc, tak samo jak w Ustce. A Hel, kocham Półwysep Helski, kojarzy mi sie zdzieciństwem, beztroska, wędzonym węgorzem i jeszcze ciepłą wedzona fląderka ( nie z budy) ale od rybka, prosto z rusztu, z wędzarni,to były cudowne czasy. A teraz , 2 lata temu bylam na Helu - tłumy ludzi i zero odpoczynku, łazilismy 2 km po plazy by znaleźc choć odrobine azylu, nie mowiąc juz o tym, że z naszych kwater nad mozre szło sie dobre 2 km, ale to było fajne i natrualny ruch był nam serwowany.

Kochana , a jak sie ta Wasza Sephorowa kredka nazywa?

Nikus Kochana,
a jaki Ty masz kolor swoich ślicznych oczek?
Wydaje mi się, że skoro wymienione kolory nie odpowidają Ci, to uzywasz zapewne właściwych, bowiem każda z nas zupełnie instynktownie jest w stanie dobrac odowiednie kolory i formy makijazu
switezianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 14:09   #4625
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość
Moge tylko jasne,delikatny roż lub beż.
Tyle razy próbowałam brązy,szarosci,zielenie ale zaraz ladowalo to na waciku z mleczkiem.
A ja uwielbiam zielenie i brązy na oczach A ostatnio odkryłam turkus kupiłam z ciekawości, coś mnie podkusiło i okazało się, że wcale nie wygląda kiczowato, czego się obawiałam
róż najwyżej taki blady i delikatny i tylko latem jak jestem opalona... za to w ciemniejszym różu i we wszelkich śliwkach, fioletach itp. wyglądam jakbym wstała z grobu
Nikuś, a jakie Ty masz oczy?

Cytat:
I ja tak lubie...........czyli wniosek prosty...........Marusiu Twoja prywatna plaza doskonale sie do tego nadajeNadjedziemy
nadjeżdżajcie
Stary 2007-03-30, 14:09   #4626
nika672
Zadomowienie

Dziewczyny czy Wy wiecie z jaka ja lista dzisiaj wyruszam do perfumerii
wszystko spisuje i dopisuje.

Dorinko czy śliwkowy kolor bedzie pasowal do zielonych oczu?

Switezianko ja kiedyś używałam eye linera ale wydawal mi sie jest zbyt intensywny,może dlatego,że tylko czarnym sie wtedy malowalam.Kupie sobie brązowy i wypróbuję.

Stary 2007-03-30, 14:13   #4627
mara30
Zadomowienie

Cytat:
oczywiście zrobimy nalot na Piaski, tylko widzisz Kochana, Ty nie wiesz jak tam jest w sezonie.
Tylko, że tam jest naprawdę niewiele kwater i ośrodków, więc nie ma za bardzo szans, żeby były jakieś tłumy a od Krynicy jest z 10 kilometrów i nic a nic po drodze... jak chcesz to podjadę tam w lipcu na jeden dzień zrobić rozeznanie
Stary 2007-03-30, 14:16   #4628
nika672
Zadomowienie

Kochane moje mam zielone oczy

Marusiu mi sie też podobaja brązy i śliwki ale na innych oczkach.
Ja wygladam okropnie.

Stary 2007-03-30, 14:20   #4629
switezianka
Wtajemniczenie

Nikus Kochana,
wszelkiego rodzaju śliwkowe odcienie i delikatne fiolety doskonale komponują sie z zielonymi oczami.
Eye liner polecam Ci Kochanie - zaraz sprawdze w kosmetyczce - juz mam SZAFIR (to firma) waterproof Dipliner - kolor Brown 0-7.
Kochanie jest to liner sprawdzony pzreze mnie w rożnych sytuacjach i pzrez dobre kilka lat, nie podraznia oczu , nie rozmazuje sie i latwo sie usuwa. jest to produkt niemiecki ropzrowadzany pzrez polską firmę Szafir. Polecam Ci Kochanie, nie jest drogi, a jest lepszy niz jego bardzo drogie odpowiedniki - wiem , bo sprawdziałam na sobie - starej pudernicy.
Nikus - uzywasz korektora pod oczy - w celu rozjasnienia ceni pod oczami?
Stary 2007-03-30, 14:24   #4630
mara30
Zadomowienie

Cytat:
to ciekawe, myślałam, że brązy do zielonych oczu pasują może nie taki odcień wybrałaś? no ale ja się nie znam, potrafię tylko sobie mniej więcej dobrać kolorki i to nie wiem, czy rzeczywiście te najlepsze

EDIT: no ale to przecież nie tylko od koloru oczu zależy... mam koleżankę, która ma prawie identyczny kolor oczu jak ja i w śliwkach wygląda super, a np. oliwki w ogóle jej nie pasują ,a ja odwrotnie...
Stary 2007-03-30, 14:32   #4631
switezianka
Wtajemniczenie

Maro Moja Kochana,

na wstępie dodam, ż eja podobnie jak Ty w odcieniach fioletu i śliwiki wyglądam jak truposzczak. Z niebieskim cieniem tez nie jest mi ładnie - bowiem zbyt wyzywająco i oczy traca swoj kolor.,
Braż zas jest kontarstowy , powiększa oko optycznie i

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-30, 14:32   #4632
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nikus Kochana,
wszelkiego rodzaju śliwkowe odcienie i delikatne fiolety doskonale komponują sie z zielonymi oczami.
Eye liner polecam Ci Kochanie - zaraz sprawdze w kosmetyczce - juz mam SZAFIR (to firma) waterproof Dipliner - kolor Brown 0-7.
Kochanie jest to liner sprawdzony pzreze mnie w rożnych sytuacjach i pzrez dobre kilka lat, nie podraznia oczu , nie rozmazuje sie i latwo sie usuwa. jest to produkt niemiecki ropzrowadzany pzrez polską firmę Szafir. Polecam Ci Kochanie, nie jest drogi, a jest lepszy niz jego bardzo drogie odpowiedniki - wiem , bo sprawdziałam na sobie - starej pudernicy.
Może kiedyś skorzystam, jak nauczę się kredką
A ja nie mam żadnych cieni pod oczami, czasem mam worki a to jeszcze gorsze!!!!!
Stary 2007-03-30, 14:39   #4633
switezianka
Wtajemniczenie

Dorinko Kochana,
a ja cienie pod oczami juz mam, nie straszliwe, ale uzywam lekkiego koretora na krem pod oczy.
Woreczków narazie nie posiadam, ale to pewnie tylko kwestia upływającego czasu
Kochanie , dziękuję Ci za nazwę kredki, alez bede buszowac po tej Sephorze
Stary 2007-03-30, 14:48   #4634
switezianka
Wtajemniczenie

Kochane Moje,
jak zwykle z wielkim żalem musze sie z Wami pożegnać.

Życzę Wam słonecznego, spokojnego i udanego weekendu spędzonego z Najbliższymi.

Postaram sie zajrzec w trakcie dni wolnych, ale moge miec z tym kłopoty.

Może Nasza Sabbath sie obudzi i coś nam napisze.

CZeśc dziewczyny Kochane, będe o Was cieplutko myślała i tęskniła oczywiście
Pudernica
Stary 2007-03-30, 14:48   #4635
dorinka30
Zakorzenienie

Ja ostatnio w Sephorze spędziłam 1,5 godziny Ale obejrzałam większość kosmetyków, które mnie interesowały. Nie wszystko niestety kupiłam
Ale nie można mieć wszystkiego, prawda

Jakie plany na weekend Świtezianko?
Stary 2007-03-30, 14:51   #4636
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez switezianka;
Używam kochana,wydaje mi sie,ze oczy wygladaja wtedy na wypoczęte.Dostrzegam cienie ,worków jeszcze nie mam
Zapisalam nr eye linera .Dziekuje

Stary 2007-03-30, 14:54   #4637
switezianka
Wtajemniczenie

Dorinko Kochana,
plany nie związane z wypoczynkiem;
wizyta ekipy ewentualnie zakładającej ogrzewanie,
odbiór zaległej poczty z Urzędu pocztowego w moim miejscu zamieszkania,
wymiana opon zimowych,
pranie itp
-nieciekawe

Całuski - uciekam, bo nie pzrebije sie pzrez korki
Stary 2007-03-30, 14:56   #4638
switezianka
Wtajemniczenie

Cytat:
Używam kochana,wydaje mi sie,ze oczy wygladaja wtedy na wypoczęte.Dostrzegam cienie ,worków jeszcze nie mam

Nikuś Kochana,

ja używam koretora oczywiście Vipery -pod oczy , rozświetlający Korektor Conclear nr 4 na okolice oczu, w butelczce z gabeczka na patyczku, dobry, nie ściagą skory pod oczami - oczywiście po zastsowaniu upzrednim kremu.
Spadam i mocno całuję
Stary 2007-03-30, 15:00   #4639
nika672
Zadomowienie

Też Wam życze Moje Robaczki udanego weekendu.
Wypoczywajcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-30, 15:01   #4640
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam oświadczyć, że występują albo WORKI ALBO CIENIE. Nie słyszałam aby ktoś miał i jedno i drugie
Stary 2007-03-30, 15:08   #4641
dorinka30
Zakorzenienie

Buziaki do poniedziałku, odpoczywajcie, bawcie się, pijcie, palcie, używajcie
Stary 2007-03-30, 15:25   #4642
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Jak ja wrocilam to wy sobie wszystkie poszlyscie
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 15:29   #4643
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sr.johanna Pokaż wiadomość
Jak ja wrocilam to wy sobie wszystkie poszlyscie
a wcale bo nie

EDIT: a teraz Ty sobie poszłaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-30, 16:03   #4644
mara30
Zadomowienie

uciekam zmienić oponki
miłego weekendu!
Stary 2007-03-30, 17:07   #4645
taka taka
Zakorzenienie

pisałyście o KWC, więc od jakiegoś czasu czytałam sobie recenzje różnych kosmetyków, zamówiłam nawet jeden z nich - krem utrwalający loki o nazwie Tigi, dziś do mnie dotarł i już go użyłam

poprostu rewelacja , dawno nie miałam tak pięknych loków, jeśli jeszcze będą trwałe, a tak twierdziły używające tego kremu dziewczyny, to jest to coś o czym nie śmiałam nawet marzyć

teraz będę szukać tuszu do rzęs, mam grube i gęste rzęsy, nie bardzo długie ale też nie krótkie , tylko takie "nieuczesane", każda żyje włsnym życiem i z żadnego z dotychczas używanych tuszów nie byłam zadowolona(wszystko się klei, zlepia, robią się grudki, albo "teatralne" oczy
a może Wy- Wątkowe Znawczynie Kosmetyków mi coś poradzicie?

miłego weekendu
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 17:34   #4646
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Maro Kochana,
oczywiście zrobimy nalot na Piaski, tylko widzisz Kochana, Ty nie wiesz jak tam jest w sezonie. Ja mialam takie swoje miejsce niedaleko Ustki - Dąbki, było tam bardzo luźno i spokojnie, od 2-3 lat, nie można sie tam ruszyc, tak samo jak w Ustce. A Hel, kocham Półwysep Helski, kojarzy mi sie zdzieciństwem, beztroska, wędzonym węgorzem i jeszcze ciepłą wedzona fląderka ( nie z budy) ale od rybka, prosto z rusztu, z wędzarni,to były cudowne czasy. A teraz , 2 lata temu bylam na Helu - tłumy ludzi i zero odpoczynku, łazilismy 2 km po plazy by znaleźc choć odrobine azylu, nie mowiąc juz o tym, że z naszych kwater nad mozre szło sie dobre 2 km, ale to było fajne i natrualny ruch był nam serwowany.
Hel...
Ja jednak mam farta. Moi przyjaciele prowadzą port w jednej z miejscowości na Helu i co roku życzą mi noworocznie: "długich wakacji na Helu".
Staram się nie nadużywać, ale przyznaję, że od nich bardzo ciężko się wyjeżdża...
W tym roku znów do nich zawitamy, bo uwielbiamy ich całą rodzinką, włącznie z moim synkiem. Hel kojarzy mi się wspaniale.
Z resztą przyznaję, że w mnóstwie miast i miejscowości ma znajomych, których nie jestem w stanie odwiedzać tak często, jak by wypadało i jak bym chciała. Część jest już o to poobrażana. Jak sobie z tym radzicie?
Ja wiem na przykład, że w Warszawie powinnam spędzić ze dwa tygodnie, jeśli chciałabym zostać u każdych znajomych, którym to obiecałam choć jeden wieczór...

Cytat:
Napisane przez dorinka30
Chciałam oświadczyć, że występują albo WORKI ALBO CIENIE. Nie słyszałam aby ktoś miał i jedno i drugie
To ja poproszę cienie!
Cienie będę kochała z całego serca swego i ze wszystkich sił swoich, niech tylko zastąpią te cholerne wory...!

Cytat:
Napisane przez dorinka30
Ja ostatnio w Sephorze spędziłam 1,5 godziny Ale obejrzałam większość kosmetyków, które mnie interesowały. Nie wszystko niestety kupiłam
Ale nie można mieć wszystkiego, prawda
O rany kota! Tragedia...

Cytat:
Napisane przez taka taka
pisałyście o KWC, więc od jakiegoś czasu czytałam sobie recenzje różnych kosmetyków, zamówiłam nawet jeden z nich - krem utrwalający loki o nazwie Tigi, dziś do mnie dotarł i już go użyłam

poprostu rewelacja , dawno nie miałam tak pięknych loków, jeśli jeszcze będą trwałe, a tak twierdziły używające tego kremu dziewczyny, to jest to coś o czym nie śmiałam nawet marzyć

Cieszę się, że krem Tigi Ci podpasował. Dla mnie to też absolutna rewelacja. Z resztą - recenzowałam.

Cytat:
Napisane przez nika762

Marusiu mi sie też podobaja brązy i śliwki ale na innych oczkach.
Ja wygladam okropnie.
Hmmm... Zdawałaś mi się typem urody, który do brązów pasuje. Ale ja nie znam.
Nikuś, jaka ty jesteś pora roku? W sensie kolorystycznym.

Przyznać muszę, że w brązach też nie wyglądam dobrze, ale jednak używam czasami, kiedy nie chcę, żeby bylo widać, że mam makijaż, a jednak jakoś nie mam ochoty pokazywać się niepomalowana. Normalnie używam wyłącznie szarości (ciekawe, czy kogokolwiek to jeszcze tu zdziwi? ).

I jeszcze: jeśli już zadaję pytania Nice. Co oznacza numerek przy Twoim nicku? Intryguje mnie to.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 17:58   #4647
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

taka taka ales mnie niespodzianke zrobila
Mysle,a kto to taki...ale potem..patrze..taka taka...no no spryciula z ciebie
Bardzo,bardzo dziekuje
Stary 2007-03-30, 20:14   #4648
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

taka taka,sabbath,lewek tak oficjalnie jeszcze,jeszcze raz dziekuje!!!!!!
Teraz sie szykuje,ide ze znajomymi do polskiej knajpy....ciekawam czy beda podawali drineczki z buraczkami,ale mysle ze nie bo skad maja je znac,przeciez to nasza tajemnica.....moze kiedys opatentujemy
Ciekawa jestem reakcji na moj gips...napewno beda mi miejsce robili...i dobrze bo tam zawsze tak pelno....taki gips i na cos sie jednak przydaje caluje pa
Stary 2007-03-31, 10:10   #4649
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Witam w ten piekny,sloneczny sobotni poranek-poludnie.Ja teraz szybciutko kawka,poogladac co tam nowego u was(jak widze to nic,bo trzeci raz pod rzad wpisuje sie ja)no i zabieram sie za sprzatanie,a tak mi sie nie chce..
Wczoraj bylo fajnie,(w knajpie) malutki bol glowy mam,ale tylko malutki....
Pozdrawiam was bardzo wszystkie moje kochane
Stary 2007-03-31, 14:48   #4650
taka taka
Zakorzenienie

dzień dobry

widzę sr.johanno, że masz dziś wizazowy dyżur w tym wątku , pozdrawiam Cię

przez to wasze plotkowanie o kosmetykach, spędziłam dziś dużo czasu w stoiskach z kosmetykami, głównie z perfumami

wąchałam chyba wszystkie zapachy recenzowane przez Switeziankę i Sabbath na KWC
trochę boli mnie głowa od tych zapachów, ale chyba już wiem co sobie kupię, dużo wąchałam i tylko ten jeden zapach nie wzbudził we mnie żadnych wątpliwości, a teraz wywąchuję go z papierka i nadgarstka, i jest mi z nim bardzo miło i przyjemnie
sprzedałam dziś projekt, mogę poszaleć

idę pobiegać
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości