![]() |
#4621 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :)
Cytat:
![]() Okres mam w miare regularnie, jezeli regularnie nie jest to najczesciej znaczy to, ze mam jakas infekcje, bo wtedy lubi sie miesiaczka przesuwac ![]() ![]() Ja rok studiowalam anglistyke na UJ... I wracam w tym roku (przynajmniej takie sa plany) ale nie wiem czy na UJ czy gdzie indziej. A cos potrzebujesz? Cytat:
![]() ![]() Co tam wogole u Was laseczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak ogolnie to trzymaj sie, zaslugujesz na lepszego faceta ![]()
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę się uczyć
![]() Nie wiem dziewczyny czy wy przez to też przechodzicie, ale mam tak dość tej całej nauki. Momentami mam ochotę z niej zrezygnować. Ja się chyba wogóle nie nadaje do żadnej szkoły. Marze, żeby ten koszmar się skończył. Nie ma dnia, żebym nie myślała o tym jak cudownie byłoby znaleźć pracę i zacząć życie na własny rachunek. W dodatku wiem, że jeśli rzucę studia to będę musiała się spakować i wynieść z domu, a rodzice nigdy by mi tego nie wybaczyli. Całe te moje studiowanie to wegetacja, istna wegetacja, żadna tam nauka, tylko pełno poślizgów ![]()
![]() |
#4624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednak zycie na wlasny rachunek nie jest takie fajne, a studia miec trzeba. Najlepiej jeszcze jakies certyfikaty. ![]()
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4626 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
HEj Dziewczyny!
Nie wiem jak to robicie, ale zawsze schodzi wa na tematy, które mnie dręcza. Co do nauki też mam dosc, teraz mam dosc i mysle ze to bez sensu itp itd. Ale zawsze wtedy dochodzi do mnie, ze marzyłam o tych studiach, ze studiuje to co mnie rzeczywiście interesuje i ciekawi, a nie jakieś modne i mądre kierunki, które może i warto skończyć, ale w ogóle nie ma w tym pasji. Poza tym mnie motywuje to ze studia=mieszkanie z Tż, który nie szedł do Wawy ze względu na mnie. Wiec nie mogę mu teraz powiedzieć"poświeciłeś sie, ale nie było warto" A co do pigułek. Biorę yasmin już dwa lata stuknęło, (a może 3 nawet?). Czuje sie po nich świetnie. Wcześniej miałam bardzo bolesne okresy(np. mdlałam na lekcjach) a teraz jest miło szybko i sprawnie. Tylko ze wczoraj dostałam okresu, a zostały mi jeszcze 2 pigułki do końca opakowania i trochę mnie to martwi. Miałyście tak kiedykolwiek? Zadzwoniłam co prawda do jakiegoś ginekologa(wyszperałam numer komórki na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠) i powiedział ze to stres albo osłabienie organizmu. Niemniej jednak jak tylko uporam się z sesją pędzę do lekarza. No a yasmin do najtańszych nie należy(u GW płace ok 36 zł ale w poznaniu 50:/) |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jest tu gdzieś na wizażu, bo kiedyś suzkałam taki wątek gdzie dziewczyny polecają ginekologów z różnych miast ![]() Jak ja będę się wybierać to do polecanego żeby najpierw zrobił potrzebne badania. Wyobrażacie sobie, nigdy nie byłam jeszcze u gina ![]() Cytat:
A dobre i te 8 dni ![]() Mnie sesja przygnębia, ale wolę uczyć się niż pracować. Studiowanie ogólnie sprawia mi przyjemność ![]() ![]() Cytat:
A co Cię intersuję? Tzn w jakiej pracy się widzisz? Moja koleżanka skończyła L.O. ale matury nie zdała. Będzie chyba 3 raz podchodzić. Powiem szczerze, że dopóki nie zda tej matury i nie pojdzie chociaż na zaoczne ja przed nią przyszłosci jasnej nie widze. Na razie pracuje na stacji benzynowej. Przemęczysz się jeszcze troszkę a późneij zobaczysz, że bedzie zupełnie inaczej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na przyklad nie wiem jeszcze co chce robic w zyciu. Kiedys bardzo chcialam byc tlumaczem, ale zrezygnowalam. Chlopak mi kierunek doradzil(przyznam ze dosc fajny, procz przedmiotow mechanicznych). Jak sie dostane na chciana specjalnosc to bede szczesliwa ![]()
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
No widzisz można jednak nie zdać. Chociaż dla mnei to też trudne do wyobrażenia
![]() ![]() ![]() ![]() Ja wiem co chcę robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4630 |
Rozeznanie
|
No widzisz można jednak nie zdać. Chociaż dla mnei to też trudne do wyobrażenia
![]() ![]() ![]() ![]() Ja wiem co chcę robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za powtórzenie ![]()
![]() |
#4631 |
Raczkowanie
|
Wyobrażam sobie jak tęskinisz za rodziną. Jak ja wyjechałam do Niemiec do pracy 2 lata temu, to miałam cholernego doła już po tygodniu. W tym roku miałam propozycję ponownego zatrudnienia lecz zrezygnowałam. Nie chcę psuć sobie zdrowia. Poza tym nie trawię Niemców ;/
A dobre i te 8 dni ![]() No jest ciezko i to strasznie!w sumie w maju minie mi dwa lata jak "tu"jestem brakuje bliskich,znajomych kurcze nawet mojego osiedla no wszystkiego sama rozumiesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to wynika z tego, że się znów zakochałam. Jak miałam 18 lat przechodziłam to samo i w pewnym momencie poddałam się już. Chciałam rzucić nawet to liceum. Ale koleżanka przemówiła mi do rozumu. Wiem, że mam 21 lat wkrótce, a myślenie 14-latki. Rozumiem, że wykształcenie jest ważne, ale mnie to chyba za dużo kosztuje. A co chciałabym robić? Nie umiem zdefiniować. Jeszcze niedawno myślałam sobie, że może skończę magistra, zrobię podyplomowe i będę startować na rzecznika patentowego. Ale sądząc po tym jak sytuacja przedstawia się dziś- ciężko będzie mi skończyć nawet licencjata. Chyba nawet nie będę probowała robić nic ponad to. Jestem straszna- wiem. Ale musiałam się komuś wyżalić. Ps.: Właśnie się rozryczałam bez powodu. Chyba faktycznie mam jakieś wahania nastroju... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
Hej wysylam fotke moja z wakacji w sumie to jeszcze nie wiem czy mi sie to uda robie to pierwszy raz wiec jak cos nie wyjdzie to sorki no to probuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
Kurcze sorki troche mi nie wyszlo
![]() i w ogole chyba nie jestescie zle na to ze je wyslalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
nice6girl nikt nie jest systematyczny z wyboru, nie uczy sie z miłosci do nauki. To kwestia motywacji. Właśnie sie uczę na koło z emocji i motywacji i pociesze sie że silną motywację maja osobniki niedojrzałe psychicznie
![]() A co do robienia wszystkiego na ostania chwilę-na moim roku jest silnie rozwinięty system współpracy, wspólnie opracowujemy zagadnienia teksty notatki itp-to może być rozwiązanie. Bo zamiast opracować 50 lektur będziesz miała np. 1 czy 2 i nawet jeśli nie nauczy Cie to systematycznej pracy(a powinno bo będzie jakiś deadline i nie będziesz go pilnowała jedynie ty) to zaoszczedzi czas który bedziesz mogła poświecić na naukę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
Nawet nie wiecie jak ja wam tych studiow zazdroszcze.........
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Trochę mnie pocieszyłyście
![]() Bo już czasami sama ze sobą nie wytrzymuje. Jakiś tam system współpracy jest. Mam dużo kser itp. Mało, co robię sama. Ale jednak są takie rzeczy, które niestety trzeba samemu przeanalizować. A ponieważ mam problemy z kuciem na pamięć wolę niektóre lektury sama przeczytać, bo wtedy mam pewność, że coś skojarzę ![]() nie kazdy jest takiiii, zapewne wrócisz i rozpoczniesz naukę w Polsce. Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#4639 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() ![]() na swieta i sylwestra bylam w Polsce, ale teraz nareszcie u siebie w domku ![]() ![]() ja niestudiuje - nie jest to wynik zlych wynikow w liceum bo uczylam sie b.dobrze, mature tez zdalam super. Wiem ze nauka jest bardzo wazna, ale dla mnie sa w zyciu wazniejsze rzeczy niz wkuwanie suchej wiedzy ![]() dobrze wiem ze nie ma sensu zebym rozpoczynala studia bo nie usiedze na miejscu przez kilka lat! Tak wiec ucze sie zagranica, podrozuje - co uwielbiam, daje mi to duzo satysfakcji. Oczywiscie na szkole jak i swoje podroze sama zarabiam. Ucze sie tego co mnie interesuje i robie to wylacznie dla siebie samej a nie dla jakiegos papierka. Papierka ktory jak tu ktoras z Was napisala i tak nie zapewni mi na 100% pracy w zawodzie ![]() Napisalyscie tutaj ze nie widzicie przyszlosci dla kogos kto nie ma studiow, troszke mnie to zdanie zabolalo prawde mowiac. Ja swoja przyszlosc - (nawet jesli wkoncu nie zdecyduje sie na studia) widze bardzo dobrze i wpelni mnie ona zadowala ![]() Pozdrowienia dla wszystkich optymistow ![]() widze ze rozmawiacie o tabletkach ![]() ja bralam novynette ale ''troche'' po nich przytylam - byly mi przepisane bez zadnych badan :/ a ja niestety nie mialam czasu zeby je robic ![]()
#4640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
od nowego semestru będę Ci przypomniać żebyś się do czegoś zabrała ![]() ![]() Chwila... Biiii dostałas stypendium??????? Nam już wypłacili wyrównanie za październik, listopad i grudzień ![]() NKJTiii włos to Ci nieźle rozwiało ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kochana nie bierz tego do siebie, bo to w sumie Ciebie nie dotyczy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe fajny irokez ![]() jeśli chodzi o studia ja też mam czasem doła głównie związanego z tym, że nie wiem czy znajde prace w zawodzie, ale poszłam na kierunek który mnie interesował, mam nadzieje, że pójde też na specjalizacje którą sobie wymarzyłam, więc nie dopadają mnie aż takie myśli by to rzucić.. zresztą teraz mam też prace więc troszke działa to na mnie terapeutycznie ![]() nie uważam jednak, że osoby bez studiów sobie nie poradzą w życiu.. teraz w Polsce została troszke zachwiana równowaga, przez wysokie bezrobocie ludziom wmawiano, że bez studiów nie będzie pracy, ale przecież nie każdy może studiować.. najlepszym przykładem jest na to brat mojego TŻ'ta który wykształcenia wyższego nie ma a otworzył pizzerie (teraz ma już 3) i wiedzie mu się świetnie.. najważniejsza jest wiara w siebie i wlasne możliwości ! ![]()
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
jak masz coś dopisać to używać opcji edytuj bo zaraz nam tu moderator się zezłości
![]()
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
ok sorki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Glodna jestem... Zaczelam sie odchudzac i teraz jest to dla mnie stan prawie permanentny (tzn wieczorami, bo w ciagu dnia juz nawet nie) a najgorsze jest to, ze chodze pozno spac (nawet jak poloze sie wczesniej) bo tak mi sie juz organizm ustawil przez prace. Wiec zjadam ostatni posilek kolo 18-19 a ide spac kolo 12-1-2 zalezy jak sie uda... A poza tym nie moge wytrzymac bez czekolady, chyab jestem uzalezniona ![]() ![]() Dobrej nocy i owocnej nauki zycze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Raczkowanie
|
Korlat ja mam z czekolada to samo ja potrafie cala tabliczke sama zjesc!!wstaje rano pierwsze co...czekolada ostatnio gdzies przeczytalam ze podobno kiwi zmniejsza troszke chec na czekolade i zwiera duzo witaminy c co pomaga przy spalaniu tkan.tluszczowej czy jakos tak no wiec kupilam kilogram kiwi...testuje testuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mam prośbę - jestem tegoroczną maturzystką - mogłaby mi któraś z Was wysłać swoją bibliografię do prezentacji maturalnej? ![]() Najlepiej temat ze związków literatury z innymi dziedzinami sztuki, temat obojętny, chciałabym po prostu zobaczyć jak rozłożyć te pozycje, jakie to mniej więcej mają być książki i w ogóle, trzeba coś stworzyć przez ferie ![]() Z góry wielkie dzięki ![]() iskra.nadziei@interia.pl
#4650 |
Rozeznanie
|
Niestety ja dwa lata temu wszystko wyrzuciłam. Raczej nie chomikuję rzeczy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.